Thursday, October 31, 2013

Blog Not Found

by , in
Assalamualaikum semua...

Blog siapa yang not found ni? Mesti semua tertanya-tanyakan, hmm sebenarnya Kinah nak pergi blogwalking blog Mama Darwish tapi blog not found. Haish tadi mama baru tinggalkan jejak kat shout busuk kinah ni
Yang bertanda kuning tu ha, bila klik yang keluar ialah

Ha sudah apekehainye weh kata orang Perak. Agaknya tengah under construction kot. 



Thursday, October 31, 2013

Edit Blog Dia

by , in
Assalamualaikum semua...

Haaaa siapa dia tu? Heheheh bukan my fiance but my little sister. Disebabkan beliau akan menghadapi SPM bulan November nanti, Kinah dengan rela hati mengedit blog beliau. Permintaannya blogskin. Alamak, blogskin kinah kan lemah bab kod mengekod ni. Tadi Kinah try and error je la nasib menjadi dan tuan tanahnya puas hati. Nak tengok hasil tangan kakaknya heheh..

Meh tengok kat bawah ni



Jadila dari takde hehhe
Thursday, October 31, 2013

Isi Kajian Pengesanan Graduan Kementerian Pendidikan Malaysia

by , in
Assalamualaikum semua....

Update blog hampir terlupa dengan Kajian Pengesanan Graduan Kementerian Pendidikan Malaysia. Nasibla kawan-kawan peringatkan. Kalau tak macamne nak amik jubah nanti huhu. Terima kasih ye. Nak tau apa tujuan kena isi kajian ni

Kajian ini bertujuan untuk mendapatkan pandangan dan pengalaman anda terhadap beberapa aspek berkaitan program pengajian, kemudahan dan perkhidmatan yang disediakan semasa anda mengikiuti pengajian. Institusi pengajian anda juga ingin tahu bagaimana anda memasuki dan menghadapu cabaran alam pekerjaan. Maklum balas anda sangat penting bagi membawa perubahan yang membina kepada institusi anda dan juga kepada pihak  Kementerian Pendidikan Malaysia bagi meningkatkan lagi kualiti dan taraf pendidikan Negara. Ini merupakan salah satu cara anda untuk menyumbang kembali kepada institusi anda dan kepada bakal pelajar yang akan mengikuti pelbagai program pengajian di IPT.
Hmm banyak pulak soalannya, pada sesiapa yang akan konvo nanti baik isi cepat-cepat sebelum lupa
ni linknya di sini



Thursday, October 31, 2013

Ok Tak?

by , in
Assalamualaikum semuaa.....

Mesti anda semua tertanya-tanya apa yang ok ye tak? Sebenarnya kinah nak tanya ok tak background yang baru ni, masih lagi template yang sama cuma background yang berbeza. Sungguhpun haritu rata-rata yang memberi komen yang positif tapi dalam jiwa kinah ni memberontak nak tukar jugak wajah blog ni. Bila kinah search blogskin seriusly memang lawa-lawa, cantik namun ada tapinya. Kinah tak boleh nak tepekkan segala banner bagai kat dalam blogskin, kalau template sekarang ada layout yang blogskin tak ada semua pakai edit HTML oh tidak, itu yang paling kinah tak suka. Hasilnya, kinah cuma tukar background je heheh. Tapi background ni kinah godek-godek dalam blogskin, juling jugak mata ni mencari url background dah berkenan punya pasal. Lagipun background sekarang baru nampak macam matang sikit hahaha. Pada Adik kinah si Ecah ada nampak matang tak sekarang blog orang ni. Kamu jangan banyak nak megomen lagi ye dik. 

eeee kinah jumpa picture ni kat FB semalam. Macam-macam hal


Thursday, October 31, 2013

Menjadi Insan yang Memilih atau Dipilih

by , in
Assalamualaikum semua....

Pilihan terletak di tangan anda, anda yang menentukannya?


Meh layan lagu ni. :)

Thursday, October 31, 2013

Segmen Pencarian Bloglist Tamat

by , in
Assalamualaikum semua....

Alhamdulillah, segmen Pencarian Bloglist Bulan November telah pun tamat. Seramai 48 orang yang join untuk disenaraikan ke dalam bloglist Kinah. Kenapa tamat 30 hb??? untuk memberi peluang pada kinah untuk merandomkan nombor bertuah anda tu. Ok la mata pun dah berair mintak dipejam sampai sini saja ye. Semoga berjaya semua cewahh macam nak jawab exam pulak.


p.s kinah rasa nak tambah 10 lagi, maknanaya 20 bloglist ok tak?


Wednesday, October 30, 2013

CPUV Ke 11

by , in
Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah, haritu satu CPUV kinah dah kredit hari ni ada lagi CPUV untuk kinah rezeki Oktober bukan tragedi Oktober ye macam lagu Awie hehehe. Terima kasih Nuffnang. Kali ni CPUV daripada Sony Xperia Z1 waaa cantik pulak kinah tengok. Kinah memang minat dengan Sony sebab gambar dia cantik tak macam kamera lain kelabu asap je huhuhu jangan marah ye jenama-jenama lain. Nak beli modal tak cukup, jadi cuci mata je la. 

Cantikkan, berangan je la ko kinah oiiii hehehe

Tengok gaya projek durian pun bakal kredit jugak sebabnya tak nampak berjoget dah pun


Tuesday, October 29, 2013

Eraz Fadzli Datang Terjah

by , in
Assalamualaikum semua...

Teruja malam ni sebab blogger Eraz Fadzli datang terjah. Waaa selalu kinah terjah blog dia tapi hari ni Eraz datang ke blog yang tak seberapa ni siap join lagi segemen kinah. Terima kasih ye papa Zara yang cute tu. 

Terjah blog Eraz Fadzli untuk lebih mengenali beliau.

Oh ye tadi kinah ada post mengenai skin blog ni sama ada matang atau tidak. Rata-rata memberikan komen yang positif dan membina pada kinah. Terima kasih semua yang memberi komen. Kinah pun sebenarnya malas nak tukar-tukar dah pening nak bermain dengan kod segala bagai. Dari membuang masa dengan edit template, lebih baik pergi terjah dan blogwalking blogger lain. Betul tak semua hihi. Kali ni kinah buat tulisan besar sikit sebab ada blogger kata tulisan kinah kecik, tak nampak dan kadang-kadang apa yang nak cuba disampaikan tu tak jelas. Ok la itu je la untuk kali ini. 



Tuesday, October 29, 2013

Skin Blog Tak Matang Ke?

by , in
Assalamualaikum semua...

Hmm kinah nak tanya pendapat semua mengenai skin blog ni, betul ke nampak macam tak matang? Hari tu adik kinah tegur "Kak yong, apesal blog ko nampak macam tak matang je" Kinah kelu lidah tak terkata betul ke betul ke? Please be honest

Asyik gambor beruk ni je Kinah upload hihihihi


Tuesday, October 29, 2013

Tajuk Apa Yang Sesuai Ye

by , in
Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah setelah dua hari kinah buat segmen ni, kinah dapati segmen ni bolehla dikatakan mendapat sambutan yang menggalakkan sungguhpun tiada hadiah disediakan kerana tak cukup modal. Sungguhpun tiada hadiah, dengan adanya segmen seperti ini anda semua dapat bertukar-tukar link blog dan kenalan anda semakin bertambah. Bukan itu sahaja, unique visitor anda pun semakin meningkat. Tidak rugi pun join segmen ini. Kebanyakan yang sertai segmen ini adalah blogger-blogger baru dan ada juga blogger senior. Waaa semakin meriahla dunia blogger ini. 

Pada sesiapa yang masih belum join, boleh join di sini 


Tuesday, October 29, 2013

Budu From Katak

by , in
Assalamualaikum semua....


Hahahahhahahha tak tahan membacanya, hehehehe adeiiiii sabor je la cikgu 
Tuesday, October 29, 2013

Selamat Pagi

by , in
Monday, October 28, 2013

Sakit Kepala

by , in
Assalamualaikum semua...

Tadi semasa kinah blogwalking, terjumpa satu artikel mengenai pegawai Ambank yang telah ditembak oleh pengawal keselamatan. Pada mulanya kinah ok je baca entry tu tapi lama kelamaan ting tong kepala ni ha. Mana taknya gambar pegawai Ambank yang ditembak tu begitu jelas. Ya Allah, harap pada sesiapa yang upload gambar-gambar berkenaan delete la gambar tu bagi menghormati keluarga arwah dan semoga arwah tenang di sana. Bila ditengok balik gambar pengawal keselamatan tu, hmm macam familiar tapi entahla pelanduk dua serupa kot. Semoga pihak polis dapat menangkap penjenayah berkenaan. Kesian pada keluarga arwah. Kebetulan arwah ni asal dari negeri Perak satu kampung dengan mak sedara kinah

Tak sangka ye mamat ni ada akaun FB. Polis ambil tindakan segera


Sunday, October 27, 2013

Tak Ada Tajuk

by , in
Saturday, October 26, 2013

Semua Kerana Bajet 2014

by , in
 
Suatu hari, encik tunang menelefon cik tunangnya.
Encik Tunang: "Saya nak beritahu awak berita penting."
Cik Tunang: "Apa dia, cepat sikit saya nak goreng keropok ni."
Encik Tunang: "Sabarlah. Saya harap awak pasrah."
Cik Tunang: "Kenapa ni awak? Awak nak kita putus ke?"
Encik Tunang: "Eh Eh Eh..tidak tidak.."
Cik Tunang: "Habis tu?"

Encik Tunang: "Kita kena tangguh perkahwinan kita ke tahun depan satu lagi."
Cik Tunang: "Kenapa?!!!!"
Encik Tunang: "Harga gula naik. Saya bajet RM5-10 ribu je kenduri kahwin. Sekarang dah naik, kos majlis kenduri naik sampai RM15 ribu. Mana saya ada duit on the spot."
Cik Tunang: "Ala, kita bagi air kosong ais je lah dekat tetamu yang hadir nanti. Tak perlulah air sirap! Kan boleh kurangkan bajet tu."
Encik Tunang: "Tak kira, saya nak air sirap jugak!"
Cik Tunang: "Air kosong ais je lah!!"
Encik Tunang: "Air sirap selasih ais gak!"
Cik Tunang: "Sudahlah awak. Baik saya nikah dengan orang lain je."
Encik Tunang: "Eh jangan..jangan..okay okay..air kosong ais okay.."
Cik Tunang: "Menu makanan kita semua kita tukar okay. Sebab saya nak nikah tahun ni jugak!"
Encik Tunang: "Awak nak menu apa?"
Cik Tunang: "Ikan tawar sahaja cicah sambal kicap. Kicap jangan beli cap kipas udang. Mahal tu. Lari bajet. Kicap soya paling murah je okay. Acar timun semua tu taknak. Barang-barang ada GST semua taknak."
Encik Tunang: "..................." (terdiam sambil berkata dalam hati, "ni dah memang betul2 bajet 2014")
Maka berlangsunglah pernikahan mereka selepas itu pada waktu yang ditentukan dengan penuh bajetnya. Yes, tanpa air sirap.
 
Huhuhu yang ni Kinah copy paste daripada wall Facebook. Semua kerana Bajet 2014. Jenuh gini weh confirm semua barang pasni naik. Nampak gayanya bajet nak nikah nanti cuma buat kenduri doa selamat jemput jiran tetangga dan saudara terdekat sudah. Simpan duit untuk yang akan datang pulak.



Saturday, October 26, 2013

Janji Allah itu Pasti

by , in
Saturday, October 26, 2013

Bajet 2014 Memperteguh Ketahanan Ekonomi, Memperkasa Transformasi dan Melaksana Janji

by , in
Assalamualaikum semua...

Sana sini orang sibuk memperkatakan mengenai Bajet 2014 yang dibentangkan oleh Perdana Menteri kita petang semalam. Kinah pun tak terkecuali menonton bajet tersebut petang semalam sungguhpun ada jugak terlelap hihi. Ok kita lupakan semua tu. Apa pandangan anda semua mengenai pembentangan bajet semalam? Adakah menepati apa yang telah anda jangkakan ataupun sebaliknya. Bagi Kinah, bajet yang telah dibentangkan semalam memperlihatkan anjakan ke satu era baharu pentadbiran kerajaan apabila beliau telah memansuhkan subsidi gula sebanyak RM0.34 berkuatkuasa pada hari ini. Di samping itu, beliau juga turut memperkenalkan Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) dan memansuhkan pula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST) yang memang dinanti-nantikan oleh semua pihak pada Bajet 2014 kerana pembaharuan itu dilihat mampu memperkemaskan sistem percukaian yang sedia ada bagi mengelakkan cukai berganda ke atas pengguna. 

Antara intipati Bajet 2014 yang telah dibentangkan semalam ialah
  • Bonus setengah bulan gaji dengan bayaran minimum RM500 kepada 1.4 juta penjawat awam dan akan dibayar pada awal bulan Januari 2014.
  • Golongan pesara akan menerima bantuan khas kewangan sebanyak RM250.
  • Pelepasan cukai khas RM2000 untuk pembayar cukai yang pendapatan bulanan sehingga RM8000.
  • Subsidi gula RM0.34 sen dimansuhkan berkuatkuasa hari ini. (Confirm air minuman naik lepas ni)
  • Bantuan persekolahan RM100 diteruskan untuk pelajar sekolah menengah dan rendah.
  • Baucar buku 1Malaysia sebanyak RM250 kepada pelajar pra-universiti dan institut pengajian tinggi. (Tak merasa dah BB1M huhu)
  • BR1M kepada isi rumah pendapatan bulanan RM3000 dan ke bawah ditingkatkan kepada RM650 daripada RM500.
  • BR1M bagi individu bujang berumur 21 tahun dan ke atas yang berpendapatan tidak melebihi RM2000 sebulan dinaikkan kepada RM 300 daripada RM250 (ada can ni, tunang kata kena grab this opportunity before getting married hahah)
  • Peruntukan RM1 bilion untuk Perumahan Rakyat 1 Malaysia (PR1MA) bagi menyediakan 80,000 unit rumah pada harga 20 % lebih murah berbanding dengan harga pasaran. 

Saturday, October 26, 2013

CPUV Ke 10

by , in
Assalamualaikum...

Sebenarnya kinah memang nak post, tapi disebabkan line internet jeles ngan kinah, kinah tak leh nak post. Tak pe la harini dapat jugak post sungguhpun dah lambat. Alhamdulillah sekali lagi diberi peluang oleh pihak Nuffnang, sayang Nuffnang lebihhhhhh heheheh. Kalini daripada Inti Rebranding Campaign. Nak tau apa tu inti rebranding Campaign tekan je iklan tu, itupun kalo ade la dia berjoget. Kalau takde janganlah segan-segan nak tekan iklan lain yang masih on going lagi tu.

Dua dah kredit dah, harapnya yang lain tu kekal la ye. Kesian kat awak ni ha tengah ngumpul duit ni.

p/s yang ni print screen je ye. Tekan tak jadi ape2 pun heheh...


Friday, October 25, 2013

Dapat Jugak Post Entri

by , in
Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah dapat jugak post entri harini. Mana taknya dah berapa harini bila nak new post loading je memanjang sampai berjanggut tunggu last-last pangkah la jawabnya melayan movie. Bila cek Nuffnang tengok trafik jatuh merudum disebabkan beberapa harini tak update.  Tambah semalam pulak hari yang paling menyedihkan dan semangat kinah down bila encik tunang dilanda masalah yang paling besar sehingga kinah terpaksa communicate dengan adiknya di Penang nun. Masalah apa itu tak perlu nak dihebahkan kerana ini masalah peribadi. Pening gak kepala Kinah, bengkak mata bila memikirkan nasibnya di sana. Syukur alhamdulillah, pagi ni dia call dia selamat. Lega hati ni baru boleh buat kerja umah dengan aman dan damai kalo dak semalam gelisah memanjang. Malam ni kinah suruh dia tido esoknya dia ada test, bermacam-macam dugaan dalam hubungan ni, ini semua untuk menguji kita, janganlah kita mudah berputus asa kuatkan semangat In sha Allah, Allah sentiasa dengan kita.



Wednesday, October 23, 2013

Testimoni Fat2Fit

by , in
Assalamualaikum semua..

Sini kinah lampirkan antara testimoni pengguna yang telah menggunakan Fat2Fit. Semuanya berpuas hati selepas penggunaannya. Tunggu apa lagi sementara stok masih ada. Pada yang berminat PM kinah di sini

RM 75(SM) RM80 (SS)
(Termasuk postage)



Wednesday, October 23, 2013

Sabun Dangdut

by , in
Assalamualaikum semua...


Sumber: FB

Ayuh semuaaa kita berdangdut sih hahahahha


Tuesday, October 22, 2013

Noreen Nor Meninggal Dunia

by , in
Assalamualaikum....

Hari ni kita semua dikejutkan dengan pemergian pelakon dan penyanyi Allahyarhamah Norren Nor yang telah pergi meninggalkan kita buat selamanya pada pagi ini di Hospital Ampang Puteri Selangor akibat penyakit darah tinggi dan buah pinggang. Al-Fatihah

Tuesday, October 22, 2013

Set Collagen Plus Vit E

by , in
Assalamualaikum semua...




KELEBIHAN SET COLLAGEN PLUS VIT E INI :

- Mencerahkan Kulit
- Menjadikan Kulit Lebih Lembut
- Mengurangkan Masalah Jerawat & Bintik Hitam
- Memudarkan Kesan Parut Jerawat dan jeragat
- Melembabkan Kulit
- Menghalang Tanda-tanda Penuaan Seperti Kedutan ( Awek Muda )


Cara pemakaian:
 Bersihkan wajah dengan sabun kolagen+ susu beras sebelum memakai krim.

 Krim Siang (Kuning) Vit. E - dipakai siang hari dengan cara menyapau rata secara nipis di serata wajah

 Krim malam (putih) untuk dipakai waktu malam selepas membasuh kulit dengan cara menyapu rata secara nipis ke serata kulit wajah.

 Dapat digunakan sebagai alas bedak / pelindung dari sinar matahari.
 Wajah akan kelihatan bersih dan putih dalam masa secepat 1 minggu.

Harga SM RM 40, bagi SS RM 45 (Termasuk Postage)


Cepat-cepat sementara stok masih ada

Berminat? PM kinah Laju di sini ----> Sini 

Monday, October 21, 2013

Nak Slim Macam Almy Nadia?

by , in
Assalamualaikum semua?


Harga satu unit RM 75 bagi Semenanjung Malaysia (SM), RM60 bagi Sabah dan Sarawak (SS).

 Harga untuk 2 unit RM 135 bagi SM, RM140

Cepat-cepat sementara stok masih ada

Berminat? PM kinah Laju di sini ----> Sini 
Sunday, October 20, 2013

I Follow U, U Follow Me

by , in
Assalamualaikum semua...

Alhamdulillah, hari ni kinah diumumkan sebagai pemenang dalam Segemen Duo Giveaway by Aliya & FD, kinah menang magic inner neck. Ok itu cuma hebahan umum saja. Entri kali ni kinah nak cerita sikit mengenai i follow u, u follow me. Kinah tak kisah sebenarnya nak follow memolow ni, lagipun tak salahkan secara tak langsung dapat mengeratkan silaturrahim sesama blogger tapi yang menjadi masalahnya macamne kinah nak pergi blog korang jika korang tak tinggalkan link cuma yang ada nama tapi link tarak, So camne tu, nanti jangan kata kinah ni sombong pulak dah korang sendiri tak tinggalkan link korang. Lagipun di awal blog ni Kinah ada lampirkan Mister Linky so korang leh tinggalkan link kat situ senang kinah nak terjah. Mintak maaf semua ni sekadar meluahkan perasaan je.


Sunday, October 20, 2013

Ciptaan Terindah (Download)

by , in
Saturday, October 19, 2013

Kenangan Semasa Praktikal di Amanah Ikhtiar Malaysia Cawangan Ipoh

by , in
Assalamualaikum semua...

Tadi duk belek-belek folder gambar terjumpa satu folder ni Amanah Ikhtiar. Pernah dengar Amanah Iktiar tak? Hmm Amanah Ikhtiar ni merupakan satu badan untuk membantu golongan yang kurang mampu untuk berikhtiar mencari rezeki terutama kepada golongan wanita. Seronok tau kat sini bermacam-macam ragam sahabat Amanah Ikhitar (AIM). 

Dibawah antara momen yang dapat Kinah kongsi pada semua

Pertandingan boling antara sahabat AIM. kitorang pulak yang banyak interframe dalam gambar heheh

Gambar ni diambil semasa sambutan hari lahir staff termasuklah Kinah hehhe

Bengkel kek lapis, masa ni PC Fadzil tengah bagi ucapan kata-kata aluan. Kalau korang nak tau PC ni senior Kinah tau huhuhu

Sebenarnya banyak lagi Kinah nak share tapi internet tak berapa laju ini je yang mampu kinah tunjuk kat semua.. In sha Allah akan ada part 2 untuk entri ini. 





Saturday, October 19, 2013

Download Kampung Girl Episod 13 (Akhir)

by , in
Friday, October 18, 2013

Tak Dapat Tonton Kampung Girl

by , in
Assalamualaikum semua....

Hmmm sedihnya tak dapat tengok episod akhir Kampung Girl. Nak tau pasai ape TV kat umah ni ade sebijik je, kebetulan malam ni kan ada perlawanan bola antara ATM dengan The Red Warrior jadi tak dapatla eden nak tonton dah ayah ngadap TV tengok bola. Dah tak tau nak buat ape update entri aje la. Tak pe sekarang ni kan banyak website tuk download cerita, nanti Kinah update link tuk episod akhir Kampung Girl ye.

p/s walaupun dah baca novelnya, tetap gak nak tonton hehehhe

Friday, October 18, 2013

Tip untuk dapatkan CPUV

by , in
Assalamualaikum semua...

Entri kali ni kinah nak bagi tips sikit mengenai bagaimana untuk mendapatkan CPUV ni. Diharap tip yang tidak seberapa ni memberi manafaat kepada semua. Lagipun tip yang Kinah dapat ni daripada blogger senior sharing is caring tak gitu.

1. Hantar tiket pada Nuffnang
Nak dapat CPUV ni korang semua kena rajin hantar tiket pada pihak nuffnang supaya pihak nuffnang tahu akan kewujudan blog korang tu. Selagi tak dapat CPUVjangan segan-segan nak hantar tiket. Tak tau macamne nak hantar tiket boleh rujuk kat ----> sini
2. Rajin-rajinkan diri update survey
Ha yang ni pun penting gak supaya pihak nuffnang tau genre blog korang yang macamne supaya senang pihak mereka nak tentukan iklan jenis apa yang sesuai tuk diberi. Sebagai contoh, hari ni korang update entri mengenai kesihatan, so korang updatekan survey tu untuk kesihatan. 
3. Maintainkan Trafik di Blog
Ini pun penting jugak. Jika trafik blog korang busy sesangat peluang untuk dapatkan CPUV tu semakin cerah. Cara nak dapatkan trafik ni pun mudah je rajin-rajinla blogwalking ye. Nak tau kenapa kena maintainkan trafik supaya pihak advertiser merasa yakin untuk meletakkan CPUV di blog kita. Lagipun mereka dah mengeluarkan modal yang besar untuk iklan ni.
4. Letak atau tepek iklan Nuffnang ketiga-tiganya
Korang mesti tepek iklan nuffnang ketiga-tiga bahagian iaitu di atas, di bahagian tepi dan di bawah entri. Boleh rujuk di website Nuffnang macamne nak letak kod-kod tu.
  
Rasanya itu jela kot tips-tips yang boleh Kinah kongsikan, itu je yang Kinah amalkan untuk dapatkan CPUV ni. Tapi satu je pesanan jangan anak tirikan nuffnang nanti tak dapat pulak CPUV yang korang idamkan tu. 



Friday, October 18, 2013

Love You Mr Arrogant Episod 14

by , in
Friday, October 18, 2013

CPUV Ke 8

by , in
Assalamualaikum...

Alhamdulillah sekali lagi diberi peluang oleh pihak nuffnang untuk CPUV lagi. Sebenarnya semalam lagi, tapi tak perasan harini bila cek la dapat lagi. CPUV kali ni daripada Guess Watches Q4. Dapat dua guess. Jangan lupa tekan banyak-banyak ye. Syukran

Thursday, October 17, 2013

Love You Mr Arrogant (Download)

by , in
Assalamualaikum semua....



Adakah kebahagiaan akan menjenguk hidup Zaara Amirah apabila dia sudah jatuh hati pada jejaka bongkak itu? Atau menunggu balasan jejaka itu ibarat bulan pada waktu malam menanti matahari menjelma pada waktu siang? Zaara Amirah terus menanti...

Love You Mr Arrogant Episod 01 = HOTFILE ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 02 = HOTFILE, - ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 03 = HOTFILE ZIPPYSHARE
Love You Mr Arrogant Episod 04 = ZIPPYSHARE1/10 -
Love You Mr Arrogant Episod 05 = ZIPPYSHARE 2/10 - 
Love You Mr Arrogant Episod 06 = ZIPPYSHARE 3/10 
Love You Mr Arrogant Episod 07 = ZIPPYSHARE 7/10 
Love You Mr Arrogant Episod 08 = ZIPPYSHARE 8/10
Love You Mr Arrogant Episod 09 = ZIPPYSHARE 9/10
Love You Mr Arrogant Episod 10 = ZIPPYSHARE 10/10
Love You Mr Arrogant Episod 11 = ZIPPYSHARE 14/10
Love You Mr Arrogant Episod 12 = ZIPPYSHARE 15/9
Love You Mr Arrogant Episod 13 = ZIPPYSHARE 16/9

Wednesday, October 16, 2013

Download Cinta Mat Semperit

by , in
Assalamualaikum semua...

Siapa tak berkesempatan untuk menonton cinta Mat Semperit angkat tangan.... Ok ramai tuh.. Takpe jangan sedih-sedih tau kinah ada solution. Ok di bawah ni kinah ada sediakan link untuk mendownload telemovie ni.

Zippyshare: Part 1 Part 2
kredit to Pereka Cerita

CINTA MAT SEMPERIT (TV3)
TARIKH: 15 Oktober 2013 
HARI: Selasa
MASA: 10.00 malam
PELAKON: Aeril Zafrel, Izara Aishah, Fasha Sandha, Roy Azman dan ramai lagi


Tak tahu macamne nak download? Klik sini


Wednesday, October 16, 2013

Tutorial Download Zippyshare

by , in
Assalamualaikum semua

Tutorial ni untuk mereka yang nak download movie dari zippyshare tapi tak tau nak tekan yang mana satu. I

Have fun!!!



1. Isi ruang ini
2. Download di sini

Wednesday, October 16, 2013

Kampungku dan Aidiladha (Download)

by , in
Assalamualaikum semua....

SINOPSIS KAMPUNGKU DAN AIDILADHA (TV3)

Ketua kampung dan ketua belia kampung merancang untuk menganjurkan pertandingan nyanyian untuk mencari artis/duta kampung. Uji bakat dijalankan dan menerima sambutan hangat. 

Setelah ditapis, para panel sebulat suara memilih 5 orang yang layak menjalani latihan itu. Peserta lelaki terdiri daripada Arman, Bandi dan Ciko. Mereka terkenal sebagai pemuda yang nakal, suka merempit dan mengganggu penduduk kampung. 


Manakala peserta wanita pula terdiri Maya dan Aini. Pertandingan dimulakan, mereka berlima dikurung di surau lama yang dijaga oleh warden yang garang seperti komando 69 iaitu Pak Kaza. Hari pertama, mereka harus gotong-royong membersihkan kawasan masjid. 

Kesemua peserta hairan terutama Arman yang berasa tidak puas hati dengan ujian itu dan dia mempersoalkan kenapa perlunya peserta melakukan gotong-royong kerana ia tiada berkaitan langsung dengan bidang nyanyian. 


Dalam mereka bergotong royong, Arman cuba menggoda kembali kedua-dua bekas kekasih lamanya iaitu Maya dan Aini. Bandi dan Ciko juga tak lepas peluang ‘jual minyak’. Selain itu mereka turut diuji dengan sesi rohani dan ibadah. 

Mereka diuji dengan ujian Iman, Ikhsan dan Amal iaitu asas agama. Cara syahadah, istigfar, bacaan mandi wajib yang betul dan muhasabah diri. Mereka juga diperbetulkan cara wudhu dan solat. Bacaan solat dari A hingga Z diperbetulkan. Solat Jemaah diadakan bersama-sama. 

Mereka mula mempelajari erti sebenar kehidupan. Arman juga mula sedar dengan keangkuhan dirinya. Hubungan mereka akhirnya semakin erat dan menanti untuk diumumkan sebagai artis kampung. Siapakah yang bakal dinobatkan sebagai duta kampung? Sama-sama kita saksikan telatah lucu anak-anak kampung ini.


Link download:  Part 1 Part 2

Tak tau macammana nak download?? Klik sini