Kad Raya

Monday, July 21, 2014

Assalamualaikum semua,

Sana sini orang post mengenai kad raya. Hmm aiyak sudah lama tak dapat kad raya dari kawan-kawan. Semua menyepi je sejak diorang ni dah berumah tangga. Cerita pasai kad raya, kad raya sekarang masih lagi hidup meskipun zaman sekarang dah mula canggih semua di hujung jari jer. Kad raya digital pun dah ada sekarang ni. Ada sesiapa yang sudi nak bagi kad raya pada kinah :P




Kad Raya Kad Raya Reviewed by Kin Naz on Monday, July 21, 2014 Rating: 5

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com

Saturday, July 19, 2014


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com Reviewed by Kin Naz on Saturday, July 19, 2014 Rating: 5

Pesawat MH17 Terhempas Di Ukraine

Saturday, July 19, 2014

Assalamualaikum semua

Masih belum mengetahui lagi status MH370, kini dunia dikejutkan dengan berita pesawat Mas yang terhempas di Ukraine. Dikatakan pesawat itu telah ditembak dengan peluru berpandu. Sama ada betul atau tidak entahla. Dahla nak menjelang Syawal dan kebanyakan penumpang hendak pulang beraya yang tak lama lagi. Harap kepada semua keluarga penumpang MH17 bersabar dan tabah menghadapi dugaan ni.






Pesawat MH17 Terhempas Di Ukraine Pesawat MH17 Terhempas Di Ukraine Reviewed by Kin Naz on Saturday, July 19, 2014 Rating: 5

Kembali Aktif

Tuesday, July 15, 2014
Assalamualaikum semua...

Ya Allah lama sangat blog ni tak update. Kalau realitinya agaknya dah bersawang bagai fuhhhh. Alhamdulillah hari ni masih diberi peluang untuk berada di muka bumi ini. Salam Ramadhan kepada semua walaupun dah agak lewat nak ucapkan. Kinah tak sempat nak update blog, balik kerja je penyakit malas semua datang. Hari ni baru berkesempatan nak update. Oh ye setelah bekerja selama lebih kurang enam bulan di company ni akhirnya kinah dapat tempat sendiri, pc sendiri. Alhamdulillah. Kinah sekarang ni pikul tugasan berat, kena cover sektor Kampar, mengemaskini maklumat operasi bas mengikut laluan. Penat tu memang penat tapi nak buat macam mana dah kerja. 

Pejam celik kita dah berada di pertengahan bulan Ramadhan sekejap je kan, jangan lupa doakan keselamatan dan kesejahteraan saudara kita di Gaza. Tambah pula berada di dalam bulan puasa ni banyak dugaan terpaksa mereka hadapi.

Kembali Aktif Kembali Aktif Reviewed by Kin Naz on Tuesday, July 15, 2014 Rating: 5

Sakit Mata

Monday, April 28, 2014
Assalamualaikum semua

Baru ni kinah kena sakit mata. Bengkaknya tak terkata sampai nak buat kerja pun dah tak boleh nak  fokus. Pandangan semakin kelabu nak tekan keyboard pun dah tak nampak. Parahh. Lepas siap semua kerja kinah, kinah pergi klinik Greentown Ipoh. Dapat MC dua hari huhuhu. Syoknya dapat cuti. Yaey magariba. Sabtu kinah pergi cek mata sebab doktor suruh cek mata. Mata belah kanan power makin tinggi, belah kiri power makin rendah tapi silau pula makin tinggi. Oleh sebab cermin sekarang ni dari zaman belajor lagi, kini tiba masa untuk tukar yang baru. Sabor je la. Lebih baik pakai cermin mata dari contact lens sebabnya kinah ni cuai kuikui. 

 

T eringin nak pakai cermin mata hitam ray ban huhu. Mata pun rabun nak ray ban apenye hahah. 


Sakit Mata Sakit Mata Reviewed by Kin Naz on Monday, April 28, 2014 Rating: 5

Aku Isterinya (Download) Episod 6,7,8,910,11,12,13,14

Monday, April 28, 2014
Aku Isterinya (Download) Episod 6,7,8,910,11,12,13,14 Aku Isterinya (Download) Episod 6,7,8,910,11,12,13,14 Reviewed by Kin Naz on Monday, April 28, 2014 Rating: 5

Berangkat Ke Kuala Lumpur Untuk Menghadiri Sesi Latihan SPAD ICOP-SAFETY

Sunday, April 13, 2014
Assalamualaikum semua,

Jumaat lepas dapat surat daripada SPAD untuk hadiri Sesi Latihan SPAD ICOP-SAFETY. Bos dengan muka selambanya "Nurul, you pergila sesi latihan ni". Alamak, kinah kena pergi pulak sesi latihan ni. Hmm pergilah dah orang lain tak boleh pergi. Hari ni dapat tiket kereta api. Wahhhh  ni first time kinah naik ETS ni, excited ni nak pergi hihi. Semoga perjalanan kinah berjalan lancar. In Sha Allah 

sumber: MalaysiaAsia.my


Berangkat Ke Kuala Lumpur Untuk Menghadiri Sesi Latihan SPAD ICOP-SAFETY Berangkat Ke Kuala Lumpur Untuk Menghadiri Sesi Latihan SPAD ICOP-SAFETY Reviewed by Kin Naz on Sunday, April 13, 2014 Rating: 5

Pasar Raya Halal Buka Cawangan di Malaysia

Saturday, April 12, 2014

Assalamualaikum semua

Pasar raya halal buka cawangan di Malaysia
Kerjasama Lulu, FELDA babit pelaburan RM647 juta 
Dubai: Pasar raya halal terbesar di Asia Barat akan membuka cawangannya di Malaysia dengan kerjasama FELDA pada tahun ini, kata Tan Sri Muhyiddin Yassin. 
Emiriah Arab Bersatu (UAE) membuka langkah kepada kepada Kumpulan Antarabangsa Lulu untuk bertapak di negara ini. 
Timbalan Perdana Menteri berkata, hubungan baik antara Malaysia dan “Pasar raya Lulu yang mempunyai lebih 100 rangkaian perniagaan di Asia Barat dan juga India akan membuka enam cawangannya di Malaysia. Perbincangan ini adalah susulan pertemuan saya dengan pemilik pasar raya berkenaan, Yusof Ali MA, sebelum ini.

Pasaraya Lulu hmmm menarik tu  

Pasar Raya Halal Buka Cawangan di Malaysia Pasar Raya Halal Buka Cawangan di Malaysia Reviewed by Kin Naz on Saturday, April 12, 2014 Rating: 5

Janji Jaslina (Download)

Saturday, April 12, 2014
Janji Jaslina (Download) Janji Jaslina (Download) Reviewed by Kin Naz on Saturday, April 12, 2014 Rating: 5

Betui Ke Tidak? Huhuh

Saturday, April 12, 2014

Photo: circle of fear...

Betui Ke Tidak? Huhuh Betui Ke Tidak? Huhuh Reviewed by Kin Naz on Saturday, April 12, 2014 Rating: 5

3 Maut 10 Parah Bas Terbalik Di Bentong

Saturday, April 12, 2014

Assalamualaikum semua,

Tiga termasuk sepasang suami isteri maut manakala sepuluh lagi cedera parah dalam nahas bas terbalik di Bentong. Dalam kejadian kira-kira pada jam 12.30 malam dipercayai bas itu memotong beberapa kenderaan lain hingga menyebabkan bas itu hilang kawalan sebaik tiba di satu selekoh dan merempuh tiang elektrik sebelum terbalik di KM11 Jalan Bentong - Raub dekat Bilut. Bas malang itu dalam perjalanan dari arah Kuala Lumpur menghala Kota Baharu Kelantan.

 Foto
Keadaan bas yang terbalik
Sumber: Berita Harian online

Semoga perjalana Kinah ke Kuala Lumpur nanti selamat dan berjalan dengan lancar.



3 Maut 10 Parah Bas Terbalik Di Bentong 3 Maut 10 Parah Bas Terbalik Di Bentong Reviewed by Kin Naz on Saturday, April 12, 2014 Rating: 5

Anugerah Terindah Episod 1,2,3,4,5,6,7

Thursday, April 10, 2014
Anugerah Terindah Episod 1,2,3,4,5,6,7 Anugerah Terindah Episod 1,2,3,4,5,6,7 Reviewed by Kin Naz on Thursday, April 10, 2014 Rating: 5

Aku Isterinya (Download) Episod 1,2,3,4.5,

Thursday, April 10, 2014

Assalamualaikum semua,

Sesiapa nak download Aku isterinya kinah ada sediakan link. 


Episod 1 - DOWNLOAD
Episod 2 - DOWNLOAD
Episod 3 - DOWNLOAD
Episod 4 - DOWNLOAD
Episod 5 - DOWNLOAD



Credit to: Pereka cerita

Aku Isterinya (Download) Episod 1,2,3,4.5, Aku Isterinya (Download) Episod 1,2,3,4.5, Reviewed by Kin Naz on Thursday, April 10, 2014 Rating: 5

Safi Balqis White Trilogy

Thursday, April 10, 2014
Assalamualaikum semua

Hari ni kinah beransur pulih dari demam yang panjang alhamdulillah. Kali ni kinah nak cerita mengenai produk penjagaan kulit yang kinah pakai. Kinah sebenarnya pengguna produk Safi Balqis Perfect 10. Haaa cerah sempurna dalam masa 2 minggu aje. Dulu duta safi ni Shila Amzah tapi sekarang ni Safi baru sahaja melancarkan produk terbaru mereka Safi Balqis White Trilogy. Kali ni Hanis Zalikha dilantik sebagai duta produk Safi yang terbaru ni, kenal Hanis Zalikha?? Tak kenal tak tau la kinah. 

Hanis Zalikha Safi Balqis
Hanis Zalikha duta baru produk Safi Balqis White Trilogy. Cantiknya dia

Oleh kerana Safi keluar produk baru dan kinah pun tak lepaskan peluang untuk menggunakannya. Lagi pun kinah dah rasi dengan Safi Balqis ni tak mau dah produk lain. Wangi pulak tu. 

Hanis Zalikha Safi Balqis
Produk terbaru dari Safi 

Hanis Zalikha Safi Balqis
Sedapnya buah kiwi

Gambar ni kinah amik dari http://www.budiey.com
Safi Balqis White Trilogy Safi Balqis White Trilogy Reviewed by Kin Naz on Thursday, April 10, 2014 Rating: 5

Ambil Darah Untuk FCB

Tuesday, April 08, 2014

Assalamualaikum semua

Semalam entri bergambar je, hari ini entri bertulis pulak huhu. Yer kinah tak sihat. Kinah demam masuk hari ini dah 5 hari. Hmmm lama kan. Sebenarnya kinah dah pergi klinik swasta masa mula-mula kena demam hari tu, masa tu suhu badan kinah 38.2 hmm. Hari ini kat opis dah seram-seram sejuk sampai hidung berdarah. Lepas office hour tadi kinah pergi Klinik Greentown dekat Ipoh tak tahan sangat dah mata berair hidung berdarah. Jumpa doktor terus beritahu doktor yang kita ni demam dah lima hari. Terbeliak mata doktor tu. Sekali cek suhu badan 36, kali ni ada kurang sikit tak macam mula-mula hari tu sampai dapat 2 hari MC. Doktor cakap disebabkan awak demam dah 5 hari kena amik darah untuk FCB. Melilau la mencari bilik amik darah dan serah darah tu pada makmal. 


Tunggu punya tunggu nama kinah dipanggil untuk ambil keputusan. Tak faham langsung amenda la diorang tulis. Kinah bawak keputusan darah pada doktor semula. Lepas doktor teliti keputusan darah kinah, alhamdulillah darah kinah normal tak apa pun yang pelik huhu. Apa lagi kinah kena telan ubat aje la minggu ni. Sabor je la.


P/S: Jagalah kesihatan anda semua.

Ambil Darah Untuk FCB Ambil Darah Untuk FCB Reviewed by Kin Naz on Tuesday, April 08, 2014 Rating: 5

Monday Blues

Monday, April 07, 2014



Cuma gambar yang berkata huhuhu


Monday Blues Monday Blues Reviewed by Kin Naz on Monday, April 07, 2014 Rating: 5

Transkrip Penuh Komunikasi Dalam Pesawat MH370

Tuesday, April 01, 2014

Assalamualaikum semua, ini adalah transkrip penuh komnunikassi dalam pesawat MH370 dengan menara kawalan udara Kuala Kumpur hari ini.


Sumber Berita Harian Online
Transkrip Penuh Komunikasi Dalam Pesawat MH370 Transkrip Penuh Komunikasi Dalam Pesawat MH370 Reviewed by Kin Naz on Tuesday, April 01, 2014 Rating: 5

Sidang media harian MH370 dibatalkan

Tuesday, April 01, 2014
Assalamualaikum semua..
Kali ni kinah nak share mengenai sidang media harian MMH370. Berita ni dipetik daripada Berita Harian Online

KUALA LUMPUR: Sidang media harian mengenai perkembangan terkini kehilangan pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 pada jam 5.30 petang hari ini dibatalkan.
Pembatalan sidang media itu dimaklumkan oleh sekretariat bilik media di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) kira-kira 1 tengah hari tadi.
Bagaimanapun, petugas media dari dalam dan luar negara tetap berkampung di PWTC bagi menunggu sebarang kenyataan akhbar daripada Kementerian Pengangkutan atau sebarang perkembangan terkini mengenai operasi mencari dan menyelamat (SAR) MH370 yang kini memasuki hari ke-25.
Sidang media hari ini dibatalkan kerana Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishammuddin Hussein, yang juga Menteri Pertahanan, kini berada di ibu pejabat Pusat Pemerintah Pasifik Amerika Syarikat di Hawaii untuk menghadiri mesyuarat Menteri-menteri Pertahanan Amerika Syarikat-ASEAN.
Dalam sidang media semalam, Hishammuddin berkata beliau akan berkongsi maklumat mengenai perkembangan terkini pencarian MH370 dengan rakan-rakan sejawatannya dari negara-negara Asean dan kerajaan Amerika Syarikat.
Selain itu, lokasi sidang media akan datang yang sebelum ini diadakan di Dewan Tun Hussein Onn kini dipindahkan ke Dewan Tun Razak.

- BERNAMA
Sidang media harian MH370 dibatalkan Sidang media harian MH370 dibatalkan Reviewed by Kin Naz on Tuesday, April 01, 2014 Rating: 5

Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy

Tuesday, April 01, 2014


Tarikh Tamat 10 April 2014 (pukul 11:59 Malam)


Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy Segmen Mini Power Bank Aswan Azmy Reviewed by Kin Naz on Tuesday, April 01, 2014 Rating: 5

Pekerja Bank Curi RM10.8j Untuk Melanggan Pelacur

Tuesday, April 01, 2014
Assalamualaikum semua.

Hari ni kinah tertarik dengan tajuk Beritta Harian Online mengenai curi duit untuk melanggan pelacur. Nasibla kejadian ni berlaku di luar negara. Kalau dalam negara kita berlaku kes macam ni memang habis kena bambu pegawai bank tu. Lebih mendukacitakan, pegawai tu dah berkahwin dan mempuyai dua anak, hmm dah kahwin tapi masih melanggan pelacur. Macam-macam hal la sekarang ni. 


London: Seorang pekerja bank yang sudah berkahwin dan mencuri lebih 2 juta pound (RM10.8 juta) dari Barclays serta membelanjakannya untuk pelacur dipenjara selama tujuh tahun.
John Skermer, 45, membuka akaun bank palsu dengan overdraf 1 juta pound (RM5.4 juta), sebelum menyalurkan wang terbabit ke dalam akaun peribadinya. 
Beliau membelanjakan hampir kesemua wang terbabit untuk melanggan pelacur, malah berhabis sebanyak 1 juta pound untuk seorang pelacur saja. 
Lelaki terbabit didakwa menghabiskan masa beberapa bulan bersama wanita Thailand yang dikenali sebagai Kookai, dengan makan angin ke London dari Cheshire dan menginap di hotel mewah serta makan di restoran terkemuka.
Sepanjang tempoh itu, isteri Skermer, Tracym 33, yang dikahwininya selama 10 tahun serta mempunyai dua anak tidak mengetahui identiti suaminya itu. 
Bank kesan akaun palsu

Malah lelaki terbabit membohongi isteri dan keluarganya dengan mengatakan beliau terpaksa bekerja luar untuk membantu polis menyiasat kes penipuan.
Jawatannya sebagai ketua keselamatan teknologi maklumat (IT) membolehkan beliau mencuri sejumlah 2.1 juta pound dari bank tanpa dapat dikesan sepanjang lima tahun. Tetapi penipuan terbabit akhirnya terbongkar apabila kemas kini keselamatan di bank terbabit mengesan akaun palsu.
Ketika beliau diminta menyiasat perkara itu, beliau akhirnya membuat pengakuan.
Malah Skermer turut membelanjakan sejumlah wang untuk percutian golf mewah, tiket menyaksikan perlawanan Manchester United dan sebuah kereta pacuan empat roda berharga 35,000 pound (RM190,000). - AGENSI

Sumber daripada Berita Harian online

 

Pekerja Bank Curi RM10.8j Untuk Melanggan Pelacur Pekerja Bank Curi RM10.8j Untuk Melanggan Pelacur Reviewed by Kin Naz on Tuesday, April 01, 2014 Rating: 5

Review SlimFast Diet

Monday, March 31, 2014
Assalamualaikum semua

Minta maaf pada kak Mialiana sebab kinah lewat hantar review. Agak sibuk lately. Hari ni kinah nak kongsikan penglaman kinah sepanjang beberapa hari kinah menggunakan slim fast diet ni.

Hari pertama kinah minum biasa la belum nampak lagi perubahannya. Tapi agak kerap masuk ke tandas sampai susah hati kalau sakit perut masa nak pergi kerja huhu.

Hari yang seterusnya pun sama sakit perut, tapi pada masa tu dah nampak kempis sikit perut ni. Mana taknya asyik membuang aje. Makan je cukup masa masuk tandas.

Begitula seterusnya samapai habis kinah minum. Perut kinah pun dah makin kempis dah tak buncit dah macam dulu. Produk ni memang berkesan pada mereka yang benar-benar nak kurus.

Lihatlah testimoni mereka yang telah berjaya menggunakan produk ni





Giveaway SlimFast Diet dianjurkan oleh mialiana.com dan ditaja sepenuhnya oleh My Beauty Herbs dengan hadiah dan wang tunai bernilai RM 3,600 untuk dimenangi.


Review SlimFast Diet Review SlimFast Diet Reviewed by Kin Naz on Monday, March 31, 2014 Rating: 5

CONTEST BLOG - "BLOG PALING SMART"

Monday, March 31, 2014
Assalamualaikum semua


saja je nak join contest ni untuk support blogger. Antara pengalaman edit blog ni saya terpaksa adjust balik semua template dan masa untuk edit pun agak lama. Sebab baru nak belajar. Semoga blog ni dapat menarik perhatian para juri ye.

CONTEST BLOG - "BLOG PALING SMART" CONTEST BLOG - "BLOG PALING SMART" Reviewed by Kin Naz on Monday, March 31, 2014 Rating: 5

Mini GA T-shirt Blogger

Sunday, March 30, 2014


Assalamualaikum, nak join?

Klik banner yer

Mini GA T-shirt Blogger Mini GA T-shirt Blogger Reviewed by Kin Naz on Sunday, March 30, 2014 Rating: 5
Powered by Blogger.