Tarikh Pembayaran BRIM

Sunday, January 29, 2017 1
Alhamdulillah semua dah boleh menarik nafas lega apabila Perdanan Menteri kita telah mengumumkan tarikh bayaran BRIM pada 18 Februari nant...

Jom Pakai Stokin

Wednesday, January 25, 2017 3
Haaa ni kempen mana pulak ni haha. Serius sekarang ni sejuk dah macam dekat Cameron Highland pulak. Bukak sinki airnya mak aiii sejuk maca...

Review- Novel Jodohku Gadis Kampung

Wednesday, January 25, 2017 0
Masih ingat lagi kinah ada post mengenai tiga novel yang masih belum dibaca. Pada yang terlepas boleh rujuk di  sini . Entri kali ni kinah...

Bahayanya Jeli Kristal

Wednesday, January 25, 2017 1
Baru-baru ni kita dikejutkan dengan berita kanak-kanak tertelan jeli kristal. Bukan jeli kristal agar-agar tu ni jeli kristal bila dimasuk...

Waktu Pengambilan Ubat yang Betul

Tuesday, January 24, 2017 1
Setiap kali pergi ke klinik kita akan dibekalkan dengan ubat. Ubat yang diberi tu bergantung dengan keadaan penyakit kita. Setiap ubat per...

Seksanya Gatal-Gatal Ni

Friday, January 20, 2017 2
Sejak dua menjak ni kinah dah jarang update blog biasala kekangan masa tambahan pula baru-baru ni kinah diserang virus apa nama entah la. ...

Balai Bomba Bukit Sentosa Akan Dibina

Tuesday, January 17, 2017 2
Alhamdulillah setelah sekian lama penduduk di Bukit Sentosa Selangor menanti sebuah balai bomba akhirnya akan dibina tidak lama lagi. Loka...

Tan Sri Adenan Satem Meninggal Dunia

Wednesday, January 11, 2017 1
Salam takziah kepada keluarga Ketua Menteri Sarawak, Allahyarham Tan Sri Adenan Satem atas pemergian arwah pada tengahari tadi akibat ...

Back To School Giveaway by Abam Kie

Sunday, January 08, 2017 9
Klik banner di atas Kali ni kinah join giveaway daripada abam kie. Giveaway ni dijalankan sempena kembali ke sekolah. Moh ramai-rama...

Novel yang Belum Dibaca

Friday, January 06, 2017 4
Masih baru dan berplastik lagi walhal beli dah lama dah. Antara 3 novel ni cuma Jodohku Gadis Kampung tu paling lama sekali beli. Tak ...

Mother Horlicks

Wednesday, January 04, 2017 8
Tadi masa tengok news feed di facebook terjumpa satu post mengenai Mother Horlicks. Eh horlicks dah ada produk untuk ibu hamil. Waa tak ta...

New Year Giveaway by MF

Wednesday, January 04, 2017 3
Tidak lama lagi sudah hendak masuk tahun 2017. Mya nak launch New Year Giveaway yang akan bermula hari ini, 14 Disember 2016 - 11 J...

King Coco Berkahwin Dengan Kapt Azrin

Wednesday, January 04, 2017 2
Sana sini orang bercerita pasal King coco. Dah menjadi viral apabila king coco telah berkahwin dengan kapten azrin walhal isteri pertamany...

CPUV~Pantene dan Lactacyd

Wednesday, January 04, 2017 0
Alhamdulillah rezeki masuk lagi. Walhal unique visitor tak la banyak mana pun. Terima kasih nuffnang bagi kinah iklan lagi. Iklan a...

Review ~ Novel Aku Bukan Cipan

Tuesday, January 03, 2017 2
Kali ni kinah nak up post mengenai novel pulak. Lama dah kan tak cerita pasai novel. Novel yang kinah nak review kali ni berbeza dengan no...

Baby Safety Gate

Tuesday, January 03, 2017 0
Bila ada kes baby melecur terkena minyak panas, seriau rasanya. Kita terkena percikan minyak masa goreng ikan pun rasa sakit inikan pulak ...

Petua Atasi Perut Kembung

Monday, January 02, 2017 1
Bila perut kembung, semua kerja tak jadi. Perut kembung selalu terjadi bila kita terlewat makan. Oleh itu, terdapat 5 petua untuk atasi ...

Sate Padang di Kenduri Kahwin

Sunday, January 01, 2017 3
Disebabkan hari ni masih lagi bercuti sempena tahun baru, ada yang mengambil peluang untuk mengadakan majlis perkahwinan. Kami telah dijem...