Pemilihan Warna yang Bersesuaian atau Tona Sepadan Untuk Deko

Saturday, July 29, 2017
Pemilihan Warna Bersesuaian atau Sepadan Untuk Deko| Assalamualaikum dan selamat malam. Hari ni lambat pulak kinah bersiaran. Entahla mood ke laut hari ni. Banyak entri yang tengah bersusun tu. Satu-satu kinah post nanti ye. 

Tadi masa mood ke laut tu saja bukak page deko-deko ni. Tertarik pulak dengan satu perkongsian daripada facebook page Dekorasi Impian IKEA Malaysia mengenai pemilihan warna yang bersesuaian untuk kita menghias. Sebagai contoh, jika warna dinding kita berwarna biru, warna apa yang sesuai untuk dipadankan dengan biru. Memang teruja kinah tengoknya. Sebelum hilang ke apa baik kinah simpan dalam blog ni senang untuk rujukan akan datang hehe. Korang nak buat rujukan pun boleh juga 'sharing is caring' tak gitu.

Di bawah ni adalah panduan untuk pemilihan warna yang bersesuaian atau tona yang sepadan untuk kita berdeko-deko. Selamat deko-deko!



























Pemilihan Warna yang Bersesuaian atau Tona Sepadan Untuk Deko Pemilihan Warna yang Bersesuaian atau Tona Sepadan Untuk Deko Reviewed by Kin Naz on Saturday, July 29, 2017 Rating: 5

Shopping di Lazada Big Baby Fair

Friday, July 28, 2017
Klik di sini
Shopping di Lazada Big Baby Fair| Lazada Big Baby Fair kini kembali lagi tau korang. Pelbagai barangan dan keperluan bayi seperti susu formula, permainan, pakaian, pampers dan keperluan lain dengan promosi diskaun sebanyak 80%. Wauu best sangat ni. Mana-mana ibu-ibu dan bakal ibu tak perlu lagi nak bersesak ke ekspo bayi yang padat dan sendat tu heheh. Klik je mana yang berkenan dan tunggu barang sampai ke rumah.

Pelbagai jenama turut sertai kempen ini. Antaranya ialah Drypers, Huggies, Sweet Cherry, Poney, Genki dan sebagainya. Dah kena sangat ni tambah gaji pun baru masuk aritu. Bolehlah shopping banyak-banyak kan. Lazada Big Baby Fair ni berlangsung dari 26 Julai sehingga 30 Julai 2017. Masih ada masa lagi nak memborong ni.

Bukan itu sahaja, jualan kilat turut diadakan bagi barangan terpilih dan apa yang penting kos penghantaran adalah percuma. Haaaa percuma? Ye betul, penghantaran adalah percuma. Eh mana nak dapat macam ni tau rugi tak grab sekarang. Habis nanti jangan menyesal pulak.

Oh ye, sebelum terlupa ibu yang nak memborong pampers untuk anak inilah masanya tau. Harga yang ditawarkan semuanya harga tak masuk akal. Aish tak boleh jadi ni. Kinah pun tak terkecuali nak memborong ni.  Nak dapat harga pampers yang murah-murah bolehlah klik di sini

Klik di sini
Mamy Poko pun tak terkecuali dengan kempen ni. Pada ibu-ibu yang menggunakan Mamy Poko untuk si manja anda, bolehlah memborong di Lazada. 


Ekhm istimewa untuk pemegang kad CIMB Bank, korang boleh menggunakan kod di atas untuk diskaun. Tertakluk kepada terma dan syarat.

Tunggu apa lagi masa sedang berjalan. Ingat tau sehingga 30 Julai 2017 ni sahaja. Masih ada beberapa hari lagi ni. 

Shopping di Lazada Big Baby Fair Shopping di Lazada Big Baby Fair Reviewed by Kin Naz on Friday, July 28, 2017 Rating: 5

Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul

Tuesday, July 25, 2017
Syarat-syaratnya mudah sahaja :
1. Follow Blog Sii Nuruldan Diary Nie's Gallery 
2. Like FbPage Sii Nurul
3. Buat entry yang bertajuk "Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul"
4. Letak gambar bannerkat atas dalam entry post korang danbacklink ke entry post ini
5. Tinggalkan URL entry post korang kat ruang komen di sini
Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul Chocolate Fan Giveaways by Sii Nurul Reviewed by Kin Naz on Tuesday, July 25, 2017 Rating: 5

Projek Masak-Masak Kinah

Monday, July 24, 2017

Projek Masak-Masak| Dalam galeri gambar banyak pulak gambar yang kinah masak sepanjang minggu-minggu lepas. Kenapa minggu-minggu lepas? Sebabnya bukan hari-hari kinah masak ye. Kalau ada aktiviti kat luar kitorang beli je. Sejujurnya, kinah ni dulu tak de la pandai masak. Setakat nasi goreng tu bolehla. Tapi sejak dah kawin ni tetiba pulak skill memasak tu muncul herher. Bak kata orang putih 'Practice Makes Perfect'. Jadi, pada anak dara yang di luar sana tu selalu lah masuk ke dapur tolong potong-potong ke ape, itupun skill jugak dik.

Berbalik semula pada tajuk asal, projek masak-masak. Apa yang kinah masak sepanjang minggu-minggu lepas. Haaa mana yang mengikuti Instagram kinah diorang tau la apa yang kinah masak. Cuma lambat sikit je nak tulis entri. Ehh sikit ke? Huhu.  Ok mana yang belum follow Instagram kinah bolehlah follow @kinahnazari. Tanpa membuang masa jom kita tengok apa yang kinah masak.

Paprik Canpur
Telur Dadar Special
Bihun Goreng
Udang Galah Tiga Rasa
Ayam Percik
Haa macam mana. Terinspirasi ke? Esok mana yang tak tau nak masak apa bolehla masak lauk-lauk ni. Kinah selalu masak tak banyak jenis pun. Lagipun suami bukannya suka makan banyak-banyak lauk pun lagipun yang makan pun kami berdua je. Anak dara tu lain la lauk die hehe. Ok lah itu je nak cerita. Selamat malam semua.



Projek Masak-Masak Kinah Projek Masak-Masak Kinah Reviewed by Kin Naz on Monday, July 24, 2017 Rating: 5

Tebus Baucer Lazada

Monday, July 24, 2017

Tebus Baucer Lazada| Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Baru-baru ni kinah ada tebus baucer Lazada bernilai RM150.00. Macam mana kinah dapat baucer ni? Aha kinah dapat baucer ni sebab kinah join contest daripada Lazada aritu, korang boleh rujuk di sini dan sini. Kemudian di umumkan sebagai pemenang tempat ketiga di sini.

Kemudian, kinah terima email daripada pihak Lazada inform kinah telah upgrade menjadi pemenang tempat kedua pula. Alhamdulillah rezeki. Nak tahu apa yang kinah beli dengan baucer tu? 

Dessini Die Casting Grill Pan
Barang pertama yang kinah beli dari Lazada ialah Dessini Die Casting Grilk Pan. Kinah dah cuba dah memang ok. Besar pun besar. Haa semalam dengan rasminya kinah guna pan ni. Nak tahu kinah masak apa? Ayam percik
Bakar ayam dulu atas grill pan. Bila dah siap baru tuang kuah atas ayam ni
Dah siap ayam percik
Jadilah ayam percik yang tak berapa merecik tu. Walaupun rupa tak sama macam pasar malam tu tapi rasa dia boleh tahan gak la. Takpe percubaan pertama. Nanti cuba lagi

Xiaomi Power bank
Xiaomi Power bank
Barang kedua kinah grab dari Lazada ialah Xiaomi power bank. Disebabkan power bank kinah yang lama dah masuk ayor orang Perak kata, kenalah cari yang baru. Powerbank ni penting tau bila korang pergi travel. Bila handphone kong ada la supply power. Cuma yang tak best dengan power bank ni tak ori la. Tak pela selagi tak mendatangkan masalah boleh je pakai. Janji gunakannya secara berhemah.

Kedua-dua barang tu tadi sampai tepat pada masanya. Servis Lazada memang tak pernah mengecewakan. Jadi jangan ragu-ragu nak shopping dengan Lazada dan satu tips kinah nak kongsikan bila nak shopping barang dengan Lazada rajin-rajinlah baca review daripada situlah korang boleh decide sama ada barang tu ok ke tak ok. Itu jelah kinah nak ceritakan untuk kali ni. 
Tebus Baucer Lazada Tebus Baucer Lazada Reviewed by Kin Naz on Monday, July 24, 2017 Rating: 5

AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS

Monday, July 24, 2017


SERAMAI 32 PEMENANG DICARI!!!

Syarat²
1- Ikot semua syarat dibawah 👇
Follow blog

Like FB

Follow Google+

Follow Instagram

Klik Nuffnang

Klik Iklan  *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING*
SATU | DUA | TIGA

2- Buat satu Entry bertajuk "AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS"
3- Letak Banner diatas dan backlinkkan ke entry ini
4- Tag dua orang rakan anda {pastikan mereka tahu}
5- Komen link entry anda!

TAG
 
AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS  AIDILFITRI GIVEAWAY BY FAYE AND FRIENDS Reviewed by Kin Naz on Monday, July 24, 2017 Rating: 5

Menang Dua Segmen Bloglist

Saturday, July 22, 2017
Menang Dua Segmen Bloglist|Sebenarnya banyak entri yang kinah nak up tapi semuanya tertangguh akibat kekangan masa tapi takpela kinah curi sedikit buat masa ni hehe. Alhamdulillah kinah tersenarai di bloglist Mrs Pip kinah dapat tau pun daripada JM tengok link kinah ada tersenarai. Haritu kinah ada join satu segmen daripada Mrs Pip dan kinah adalah peserta pertama Mrs Pip. Tak sangka pulak nombor satu tu nombor bertuah alhamdulilah. Pada yang join tu bolehla semak di sini.

Satu lagi segmen kinah join masa raya aritu. Lewat pulak nak update. Kinah menang Segmen Sesuci Lebaran 2017 by Hani Rahman. Kinah menang bloglist tau. Alhamdulillah rezeki bulan Syawal. Ehh Syawal pun dah nak melabuhkan tirai. Sekejap je masa berlalu kan tik tok tik tok dah nak bula Ogos. Ekhmm tak lama lagi kinah nak buat satu segmen tau. 
Menang Dua Segmen Bloglist Menang Dua Segmen Bloglist Reviewed by Kin Naz on Saturday, July 22, 2017 Rating: 5

Kenali Bahasa Tubuh Pasangan

Saturday, July 22, 2017

Kenali Bahasa Tubuh Pasangan|Mana-mana pasangan suami isteri mempunyai bahasa tubuh tersendiri. Bahasa tubuh sebenarnya sangat unik dan menarik sekali untuk dipelajari. Sekiranya anda memahami, anda tidak perlu bersusah payah untuk memahami apa yang dikehendaki oleh pasangan anda.

Pandangan Mata
Suami menyatakan keinginan yang diluahkan hanya dengan pandangan mata. Redup pandangannya dan sesekali mengecilkan matanya yang tajam. Jika suami anda sedikit nakal dan mula membei isyarat dengan gerakan mata menunjukkan ruang-ruang tertentu, sebagai isteri anda sepatutnya memahami isyarat itu.

Senyuman Penuh Makna
Gaya senyuman suami anda lain daripada hari biasa. Ia lebih berkias dan lebih lama daripada biasa. Sesekali dia akan membuat anda berasa senang dan tersenyum sepanjang hari bagi menjaga mood anda.

Rambut Jadi Perantara
Sesetengah wanita yang ingin bersama suaminya akan bermain-main dengan rambutnya. Barangkali dia cuba mengingati momen yang indah bersama pasangannya. Mungkin dia mengenang dan merasa momen yang sama. Justeru, dirinya cuba bersikap manja.

Sentuhan Nyaman
Pasangan akan menyentuh beberapa bahagian yang disukai seperti bibir, kening,pipi dan rambut anda. Sambil mengusap manja ceritakan akan perihal yang menyenangkan. Emosinya cukup tenang sehingga anda tertawan. Apa lagi yang sebernarnya yang diinginkan jika mahu bermesra dengan anda.

Kenali Bahasa Tubuh Pasangan Kenali Bahasa Tubuh Pasangan Reviewed by Kin Naz on Saturday, July 22, 2017 Rating: 5

Jom Cegah Denggi Di Sekitar Rumah

Thursday, July 20, 2017

Jom Cegah Denggi Di Sekitar Rumah| Baru-baru ni, rumah kami didatangi orang kesihatan. Ahh sudah dalam hati mesti ada kes lagi di kawasan kejiranan kami. Memang sungguh ada yang kena. Siapa tu tak pasti. Sekarang ni kawasan rumah kami telah digazetkan sebagai kawasan denggi.

Biasalah bila kawasan kejiranan bercampur dengan warga asing, beginilah jadinya. Masa ambil angin di tepi tingkap (rumah tepi jalan je) ternampak orang kesihatan tengah buat pemeriksaan di kawasan sekitar. Balai polis pun tak terkecuali. Habis dipusingnya kawasan. Rasanya kempen dah macam-mcam dah tapi kesedaran tu langsung tiada. Risau betul la. Angkara orang lain kita yang kena. 

Jom kita story sikit pasai denggi. Demam denggi adalah sejenis penyakit disebabkan virus yang dibawa oleh si nyamuk Aedes. Hmm.. Individu boleh menghidap penyakit ni melalui gigitan nyamuk Aedes yang membawa virus denggi. Jangan terkeliru tau.


Dapatkan rawatan dengan segera sekiranya anda mengalami demam kuat secara mengejut. Antara tanda-tanda demam denggi ialah
  • Bintik-bintik merah pada kulit
  • Sakit kepala yang kuat
  • Sakit teruk pada tulang, otot, sendi dan biji mata
  • Hilang selera makan
  • Muntah-muntah
  • Sakit perut
Luangkan masa pada hujung minggu untuk mencari sama ada di dalam serta diluar rumah dan memusnahkan kawasan pembiakan nyamuk Aedes serta memberi kerjasama kepada anggota kesihatan semasa semburan.



Petua Elak Gigitan Nyamuk
  • Sembur racun serangga (aerosol) untuk menghapus nyamuk Aedes
  • Pasang jejaring nyamuk pada tingkap
  • Guna kelambu semasa tidur
  • Ketika berada di luar rumah terutama pada awal pagi atau lewat senja anda perlu memakai baju berlengan panjang dan seluar panjang.

Jom Cegah Denggi Di Sekitar Rumah Jom Cegah Denggi Di Sekitar Rumah Reviewed by Kin Naz on Thursday, July 20, 2017 Rating: 5

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY

Thursday, July 20, 2017

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY

BEAUTILICIOUS GIVEAWAY 17-27 JULAI 2017



JOIN BEAUTILICIOUS GIVEAWAY :

1. Tulis entry dengan tajuk BEAUTILICIOUS GIVEAWAY
2. ikuti syarat lain seperti entry SINI.
3. Letakkan link entry korang di SINI.


BEAUTILICIOUS GIVEAWAY BEAUTILICIOUS GIVEAWAY Reviewed by Kin Naz on Thursday, July 20, 2017 Rating: 5

Review ~ Novel Dia Lelaki Paling Ohsem

Wednesday, July 19, 2017
Review Novel Dia Lelaki Paling Ohsem!| Alhamdulillah akhirnya habis juga novel ni. Kinah mula baca novel ni sebelum puasa lagi akhirnya di penghujung raya baru habis. Feww payah benor nak habiskan. Lagipun novel ni agak tebal juga ditambah pula dengan kekangan masa. Ok lah jom kita review novel ni.

Kehidupan Sofia Maisara berubah apabila ayah dan ibunya meninggal dunia dalam kebakaran. Selepas pemergian kedua orang tuanya, Sofia Maisara tinggal bersama keluarga angkatnya. Kanak-kanak seusia dengannya sibuk bermain, tapi Sofia Maisara pula terpaksa bekerja. Apabila dewasa, Sofia Maisara bekerja sebagai 'Personal Assistant' kepada Tuan Ezmair seorang bos yang agak garang. PA bertukar bersilih ganti hanya Sofia Maisara yang kebal dengan amarah Tuan Ezmair akibat sudah biasa dimarahi oleh ibu angkatnya, Mak Limah.

Berbeza pula kehidupan Tuan Ezmair, berdendam dengan ayahnya. Baginya, ayahnya menyebabkan kematian ibunya. Walaupun tinggal bersama ibu tirinya, namun ibu tirinya telah menganggap Tuan Ezmair seperti anaknya sendiri. Tuan Ezmair mempunyai seorang abang, Tuan Eidlan. Perwatakan mereka sangat berbeza. Disebabkan itu, ayahnya Tuan Ehsan lebih mempercayai Tuan Eidlan berbanding dengan Tuan Ezmair.

Lara Rania merupakan kenalan dari kecil Tuan Ezmair dan Tuan Eidlan. Lara Rania mempunyai perasaan terhadap Tuan Eidlan tetapi ditolak mentah-mentah oleh Tuan Eidlan kerana hatinya masih sayang kepada bekas tunangnya, Maya. Bagi mengubati kekecewaannya, Lara Rania telah menerima lamaran Tuan Ezmair.

Beberapa hari sebelum penikahan, Lara Rania bertindak memutuskan pertunangannya dengan Tuan Ezmair. Baginya dia tidak yakin dan tidak bersedia. Disebabkan itu, Tuan Ezmair melamar Sofia Maisara sebagai gantinya. Kehidupan mereka sangat bahagia. Namun begitu, kebahagiaan mereka hanya sementara apabila mereka diuji.

Lara Rania begitu cemburu dengan kebahagiaan Tuan Ezmair sehingga sanggup bersekongkol dengan seseorang yang pernah dihina oleh Tuan Ezmair sewaktu zaman persekolahan. Kemunculannya kali ini untuk membalas dendam atas apa yang telah dilakukan oleh Tuan Ezmair.

Bagaimana kesudahan cinta Tuan Ezmair dan Sofia Maisara? Berjayakah rancangan Lara Rania dan Rosy untuk memusnahkan perkahwinan Tuan Ezmair dan Sofia Maisara? Kena la baca dulu novel ni.

Dah baca kan sinopsis di atas, ini review daripada kinah sendiri tau. Sejujurnya novel ni kinah nak bagi 5 bintang. Yeayyy. Sebabnya jalan cerita dia sangat menarik, pengolahan cerita tu sangat teratur dan membuatkan pembaca tak sabar nak tahu apa akan jadi seterusnya. So, tunggu apa lagi cepat dapatkannya di kedai ye.

P/s: Banyak lagi novel akan kinah review. Tunggu tau


Review ~ Novel Dia Lelaki Paling Ohsem Review ~ Novel Dia Lelaki Paling Ohsem Reviewed by Kin Naz on Wednesday, July 19, 2017 Rating: 5

Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira

Tuesday, July 18, 2017

Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Hari ni kinah nak join satu segmen. Segmen: Follow Me! Menarik ni. Pada sesiapa yang nak naikkan follower digalakkan untuk join segmen ni. Syaratnya pun mudah je.



Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira Segmen: Follow Me! by Naseha Syahira Reviewed by Kin Naz on Tuesday, July 18, 2017 Rating: 5

Keenakan Sambal Hitam Pahang Bonda

Tuesday, July 18, 2017
Keenakan Sambal Hitam Pahang Bonda| Alahai terasa kesedapan sambal hitam ni. Sambal hitam ni mak kinah bagi masa balik raya hari tu. Sekarang baru nak up entri huhu. Sebenarnya kinah baru je bukak sambal ni. Tu lambat nak up tu. 

Siapa hantu samba yang pedastu, Sambal Hitam Pahang Bonda ni wajib ada atas meja makan korang. Jujur kinah cakap, bila dah mula makan sambal ni dah tak ingat lauk lain dah. Sampai gitu penangan sambal hitam ni. Sambal Hitam Pahang Bonda ni sedap dimakan dengan nasi panas tau. Ada sekali tu kinah makan dengan nasi lemak, memang terangkat. Makan dengan roti pun sedap juga terpulang cara korang nak makan macam mana. Ok lah tak mau cakap banyak, siapa berminat boleh hubungi nombor ni 012-5269241
Keenakan Sambal Hitam Pahang Bonda Keenakan Sambal Hitam Pahang Bonda Reviewed by Kin Naz on Tuesday, July 18, 2017 Rating: 5

Undi Love Is Simple di Meteora Site Of The Month

Monday, July 17, 2017

Site of The Month| Haritu kinah ada terima satu jemputan daripada owner blog iaitu, meteoraproduction.net untuk nominated blog ni. Kinah pun saja hantar penyertaan.  Ada 7 blog yang menyertainya. Antaranya ialah

  • Ct Roxalynna NH : Personal Lifestyle Blogger
  • Helloaiman
  • LOVE IS SIMPLE
  • Mayy Jie's Random Thoughts
  • Naseha Syahira
  • Sharing to Someone I Love
  • Starlavenderluna's Journal Of Life
Jika korang rasa blog ni layak untuk disenaraikan, bolehlah klik di banner bawah. Sekian terima kasih pada yang sudi vote.


Undi Love Is Simple di Meteora Site Of The Month Undi Love Is Simple di Meteora Site Of The Month Reviewed by Kin Naz on Monday, July 17, 2017 Rating: 5

Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah

Monday, July 17, 2017
Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah| 
Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah| Memiliki pasangan pemarah sedikit sebanyak memberi kesan dalam keharmonian rumah tangga. Jika kemarahan ini tidak dikawal akan menggugat keharmonian rumah tangga. Sebenarnya perkara ini boleh di atasi jika si suami bijak memainkan peranan dalam mengawal keadaan. Bagi mengatasi masalah ini, cuba amalkan tujuh cara untuk lembutkan hati isteri tengah marah.

MINTA BANTUAN LUAR
Jika anda dan pasangan bertikam lidah sehingga tidak bertegur sapa antara satu sama lain, anda perlu mencari jalan keluar dengan mencari orang tengah bagi menyelesaikan masalah anda seperti penasihat perkahwinan bagi membantu mengubah sifat isteri pemarah. Kadangkala kemarahan ini berlaku berpunca daripada tekanan hidup pada masa lampau ataupun si isteri tidak mampu untuk mengawal emosi dengan sebaiknya.



BEKERJASAMA DAN BERSIKAP ADIL
Wanita sememangnya sukar difahami dan kadangkala kuat beremosi. Sifat pemarah yang kadang terluah apabila anda tidak berlaku adil kepadanya, kurang hormat, atau rasa terbeban. Oleh itu, sebagai pasangannya, anda seharusnya lebih berhati-hati dengan tindakan anda ketika melayaninya dan sering berlaku adil, hormat-menghormati antara satu sama lain dan membantu meringankan bebannya di rumah.


TENANGKAN DENGAN KATA-KATA YANG LEMBUT
Kadang-kadang sikap amarah ni berpunca daripada perasaan terluka ataupun rasa terancam. Oleh itu, setiap kali dirinya marah-marah anda seharusnya bersabar dan mengungkapkan kata-kata yang lembut bagi menenangkan emosinya. Jangan pula anda mengancan, mengejek, dan memperkecilkan dirinya pada saat dirinya tengah naik hantu.


BERI PERHATIAN
Lelaki seringkali tidak ambil pusing dan seolah-olah kurang beri perhatian apabila si isteri sedang berbicara. Sikap begini sememangnya mencetuskan kemarahan dalam kalangan wanita. Kemarahan mereka pasti meluap-luap apabila reaksi yang diharapkan menjadi hambar seterusnya merasakan dirinya tidak dihargai lagi. Oleh itu, cuba beri perhatian bila si dia sedang bercakap dengan anda.

JANGAN MEMBALAS
Sebaiknya apabila pasangan anda sedang marah, cuba anda berdiam diri. Biarkan sejuta anda membela diri dengan membalas kata pedas sang isteri namun tindakan itu akan menambahkan lagi kemarahannya.


JADI RAKAN YANG BAIK
Anda adalah insan yang dipilih untuk hidup bersama dengannya. Oleh itu, jadikanlah dia sebagai teman dan rakan baik anda buat selamanya. Fahami dan terima seadanya akan mengubah sedikit sebanyak kemarahannya.


BERI MASA UNTUK PROSES BERTENANG
Sekiranya pasangan anda tengah marah, berikanlah sedikit ruang dan masa secukupnya untuk proses bertenang. Memberi ruang tidak bermaksud anda menjauhkan diri daripadanya. Langkah menjauhkan diri daripadanya akan membuat pasangan anda berkecil hati seterusnya membawa diri. Oleh itu, berikanlah dirinya masa agar dia mampu menilai sendiri dan buruknya sikap itu.



Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah Reviewed by Kin Naz on Monday, July 17, 2017 Rating: 5
Powered by Blogger.