Friday, 8 September 2017

Kejayaan Takkan Datang Dengan Sendiri


Kejayaan Takkan Datang Dengan Sendiri| Kinah setuju sangat dengan quote ni "A Dream Doesn't Become Reality Through Magic; It Takes Sweat, Determination and Hard Work". Kita masing-masing ada impian, harapan untuk dicapai tapi adakah semua tu akan datang dengan sendirinya? Memang tak la. Semuanya yang kita impikan tu takkan datang bergolek tanpa sebarang usaha. 

Pasang angan-angan nak itu, aku nak ini tapi usaha? Habuk pun tak ada. Mana boleh macam tu. Tak salah nak ada impian dan cita-cita tu. Tapi kenalah seiring dengan usaha barulah berjaya. Bila dah berusaha tapi masih belum mendatangkan hasil, jangan cepat putus asa. Cuba lagi, dan cuba lagi sampai berjaya dan tak mustahil apa yang diimpikan tu tercapai. Bila dah berjaya segala penat lelah tu takkan terasa. Percayalah, yang penting USAHA. Ada pepatah Usaha itu tanda kejayaan

5 comments:

  1. Betul. Kejayaan setiap insan berbeza. Mungkin dia berjaya dahulu. Baru kita. Yang penting usaha selagi terdaya. Jangan pernah cepat mengeluh dan mengalah.

    ReplyDelete
  2. Yup setuju. harus ada usaha, pengorbanan dan sentiasa bekerja keras untuk mengapainya :)

    ReplyDelete
  3. Setuju tu sis Kin... apa tang kita dapat setimpal dengan apa yang kita usahakan...

    ReplyDelete
  4. Kejayaan takkan datang sendiri ,
    Nak bejaya kena usaha, dengan usaha yg gigih tu insyaAllah berkat kejayaan yg manis Allah akan bagi

    ReplyDelete
  5. wajib berusaha.
    then baru tawakal & doa.

    ReplyDelete