Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah

Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah| Setiap ibu sentiasa mahukan yang terbaik untuk keluarganya terutama dalam penyediaan makanan yang sihat dan bersih. Namun begitu, sedarkah ibu-ibu, pada hari ini begitu banyak penggunaan bahan-bahan seperti racun serangga yang kita tidak tahu kandungannya selamat atau pun tidak. Perasan tak bila kita beli epal, epal tu boleh bertahan selama beberapa hari. Sebenarnya epal tersebut telah disaluti dengan sejenis bahan iaitu wax. Seperti mana yang kita tahu, kebanyakan buah-buahan di import daripada luar negara dan mengambil masa agak lama untuk sampai ke sini. Jadi, bagi mengekalkan kesegaran buah tersebut, wax digunakan.

Haa ibu-ibu basuh buah-buahan dan sayuran bagaimana ye? Hanya guna air biasa saja kemudian tos dan terus makan? Perasan tak walaupun kita dah cuci banyak kali kesan putih yang terdapat pada buah tersebut masih ada. Haa ini bermakna, buah tersebut masih belum selamat lagi untuk di makan. Bahaya tau. Mungkin kita tak nampak lagi kesannya sekarang, nanti bila dah berusia nanti baru ada kesannya. Masa tu barulah timbul penyesalan kenapalah tak amalkan dari dulu lagi. Hmm. Nak tahu cara mudah untuk tanggalkan kesan wax pada buah-buahan tak? Haa kalau nak tahu kena baca dulu entri ni sampai habis tau.

Cuci Sayur dan Buah Dengan Mudah

Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Mama-Cares Natural Calcium Cleaner keluaran Iyashino
Taraa ni lah cara mudah untuk mencuci segala bahan-bahan dan bendasing yang terdapat pada buah dan juga sayur-sayuran tau. Kinah perkenalkan pada semua Mama-Cares Natural Calcium Cleaner keluaran Iyashino. Sejak diperkenalkan dengan produk ni, kinah rasa lebih terjamin kebersihan masakan kinah tu terutama makanan untuk Thahirah. Kinah lebih yakin menggunakan Mama-Care Natural Calcium Cleaner kerana Mama-Cares dapat membunuh 99.9% bakteria yang terdapat pada buah-buahan dan sayur-sayuran di samping dapat menanggalkan sisa racun perosak yang terdapat pada buah-buahan dan sayuran. 

Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Mama-Cares Natural Calcium Cleaner Keluaran Iyashino 
Untuk pengetahuan semua, Mama-Cares boleh dikatakan produk serbaguna kerana boleh digunakan untuk mencuci beras, ayam dan daging.  Bukan itu saja, barang baby dan alat perkakas dapur pun boleh juga digunakan. Walaupun nampak kecik tapi kebolehannya luar biasa tau. Setakat ni, kinah berpuas hati sangat dengan Mama-Cares ni. Pertama kali cuba terus rasa jatuh cinta. Semua kerja dah semakin mudah. Mesti ibu-ibu tertanya-tanya bagaimana cara Mama-Cares ni digunakan. Sebenarnya mudah saja.

Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Hanya isi air ke dalam bekas ataupun mangkuk kemudian masukkan Mama-Cares ke dalam air tadi dan masukkan buah-buahan atau sayur-sayuran ke dalam mangkuk. Biarkan selama beberapa minit. Setelah itu, ibu-ibu akan nampak air dah mula agak keruh seperti seakan-akan minyak terapung di atas permukaan air. Haa kalau nak tahu itulah dia wax, bahan yang digunakan untuk mengekalkan kesegaran buah tu tadi.

Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah

Di atas ni adalah basuhan beras yang pertama. Selalunya bila basuh beras warna putih saja kan. Tapi bila guna Mama-Cares lihatlah hasilnya. Seram kan.

Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Cuci Sayur dan Buah dengan Mudah
Nampak tak yang terapung tu. Kalau tak nampak boleh besarkan gambar tu. Eiii itulah yang akan kita makan kalau kita tak cuci dengan sempurna. Rasa seram pulak tengok hasil tu. Oh ye kalau ibu-ibu nak tahu Mama-Cares ni berhentuk serbuk tau. Guna sedikit saja tapi hasilnya sangat mengagumkan. Mama-Cares ni wajib ada di setiap rumah. Jangan risau, kandungan yang digunakan di dalam Mama-Cares ni kerana telah diuji oleh makmal dan disahkan selamat untuk digunakan.
Hasil ujian Mama-Cares

Tonton video ni untuk lihat lebih jelas bagaimana Mama-Cares bertindak.

Sepanjang kinah guna Mama-Cares ni memang puas hati sangat. Lebih terjamin kebersihan makanan yang kita masak tu. Nak menikmati makanan yang sihat dan bersih dengan bantuan Mama-Cares? Ibu-ibu semua boleh dapatkannya di website Iyashino dan guna promo code "NURUL" untuk dapatkan potongan harga sebanyak RM20.00 apabila membuat pembelian di website Iyashino.

Untuk maklumat lanjut
Website: 
www.iyashino.com/mamacares
Facebook page: www.facebook.com/mamacareasia

20 comments:

  1. wow good read here

    jemput join segmen GA ray kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  2. Bagus pencuci buah ni. Sebab sayur n biah sekarang ni..macam2 bendasing ada di letakkan.

    ReplyDelete
  3. Wah bagusnyr.. Bile kite cuci bersih2.. Keyakinan terhadap kebersihan makanan lebih tinggi dan rsa lebih selamat..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum wrmbth, dan selamat pagi isnin sis kinah

    Memang elok cuci bersih bersih

    ada racun dan pengawet kan

    Semoga sihat dan ceria minggu ini

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing Kinah...sekarang memang perlu product macam ni kat rumah...kuman di mana- mana kan...jom sama- sama jaga kebersihan utk kesihatan keluarga kita

    ReplyDelete
  6. Thanks sharing maklumat ini. Memang perlu jaga pemakanan - bukan setakat sihat, malah perlu bersih.

    ReplyDelete
  7. Meyakinkannlah produk ni. Guna utk seisi keluarga mmgbsgt sesuai kan

    ReplyDelete
  8. wah mudahnya sekarang, macam macam produk ada untuk memudahkan kerja

    ppssst jemput join ga sha ; http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/11/giveaway-shfyqhazhr-x-printcious.html

    ReplyDelete
  9. Wah sangat mudah dengan adanya produk ni. Tak risau dah. Nt boleh try. Thanks sharing 😊

    ReplyDelete
  10. Wahh..sekarang dah ada produk mencuci buah & sayur dengan sebersihnya . Hebat !!

    ReplyDelete
  11. Tak pernah dengar produk ni. Bagus sangat sebab boleh gunakan untuk cuci buah dan sayur

    ReplyDelete
  12. owh ada pencucui sayur dengan buah rupanya. sebelum ni main cuci, agak2 dah cuci terus ngapp

    ReplyDelete
  13. Wow baguslah cara basuh ni kita tak tahu pula selalu pakai lalukan dekat air jer buah dan sayur ni heheh tapi kita tahu sebelum potong kena basuh dulu buah agar khasiat tak keluar...

    ReplyDelete
  14. First time tengok produk macam ni. Terbaiklah sebab dapat menjamin kebersihn buah dan sayur sebelum kita makan

    ReplyDelete
  15. Kebersihan makanan sangat dititikberatkan. Mesti.

    ReplyDelete
  16. Wahh baru tahu ada produk cuci sayur mcm ni...nanti boleh lah sis cuba...takut pulak bila tgok kotoran dn kuman yg ada kat sayur kalau cuci tak betul..huhuhu

    ReplyDelete
  17. Bagus sharing ini. Saya biasa guna garam saja untuk cuci sayur. Ada produk macam ni lebih mudah.

    ReplyDelete
  18. Dah tengok video tu. Boleh cuba produk ni pula nanti. Selalu cuci dgn air garam je hee

    ReplyDelete
  19. Braps lak harganya? Baru tsu ads pencuci mcm ni...

    ReplyDelete