Potongan Jeans Untuk Mereka Tubuh Berisi

Potongan Jeans Untuk Mereka Tubuh Berisi |Fesyen sekarang ni pelbagai terutamanya seluar jeans. Seluar jeans sering kali menjadi pilihan untuk mereka yang ingin tampil dengan gaya yang lebih kasual. Teksturnya yang lebih tebal dan permukaan bahan dasarnya yang ketat menyebabkan mereka yang bersaiz 'comel' berasa kurang yakin untuk mengenakannya. Namun begitu, dengan perkembangan dunia fesyen pada masa kini, perasaan kurang yakin itu dapat diatasi. Kali ni kinah nak kongsi dengan semua pembaca mengenai Potongan Jeans Untuk Mereka Tubuh Berisi

Potongan Jeans Untuk Mereka Tubuh BerisiPotongan Jeans Untuk Mereka Tubuh Berisi

OVERSIZED JEANS
Kalau korang nak tahu, fesyen jeans ini telah wujud sejak tahun 90 an lagi. Jadi tak salah pun kalau kita nak guna jeans oversized ni, nampak masih relevan lagi oversized jeans ni kerana potongannya lebih ringkas dan lekuk-lekuk tubuh badan kita tak ada la nampak sangat. Jadi, kita akan rasa lebih selesa mengenakannya.

MOM JEANS
Jeans jenis Mom ni kalau korang nak tahu longgar dibahagian pinggang. Jadi sesuai sangatlah mom jeans ni untuk wanita yang tubuh berisi. Mom jeans ni boleh dikatakan hampir sama dengan model high waist jeans tapi dari segi potongan pula, wanita yang tubuh berisi lebih sesuai mengenakan moms jeans kerana potongannya lebih baggy dan kelihatan lebih vintaj.

BLACK JEANS
Semua orang tahu warna mempengaruhi bentuk badan kita. Jadi warna yang sesuai untuk bentuk tubuh badan yang berisi sudah tentunya warna hitam. Warna hitam mampu memberikan ilusi kelihatan langsing pada tubuh si pemakai. Jadi, warna yang lebih gelap akan memberikan kesan pada bentuk kaki dan akan kelihatan lebih kecil. Dengan warna hitam juga, kita mudah nak suai padan dengan pelbagai jenis baju.

STRAIGHT CUT JEANS
Jeans potongan straight cut sangat sesuai dengan tubuh wanita yang berisi kerana potongannya lebih lurus dan rata. Potongan yang lebih lurus mampu melindungi bentuk kaki dan lekuk-lekuk kita yang besar akan kurang jelas kelihatan. Nak nampak lebih style bolehlah dipadankan dengan corp blazer ataupun layer shirt. Terpulanglah bagaimana kita nak gayakannya.

MID-RISE JEANS
Jeans yang sesuai dengan wanita tubuh berisi ialah yang tidak terlalu high waist dan tidak low-rise. Potongan jeans Mid-Rise adalah pilihan yang tepat. Jeans jenis ini begitu sesuai dikenakan kerana lingkaran pinggangnya lebih besar  dengan potongan di bahagian pinggul lebih besar untuk memberi keselesaan kepada si pemakai.

Sumber: Sinar Harian 

2 comments: