Thursday, August 30, 2018

Suci Family Wipes | Kegunaan Untuk Seisi Keluarga

by , in
Suci Family Wipes | Kegunaan Untuk Seisi Keluarga Bila ada anak kecik ni, kalau tak comot memang tak sah. Macam Thahirah yang dah nak masuk 3 tahun bulan Oktober ni memang ada je eksperimen yang dia nak buat. Sedar-sedar je tangan dah comot, pegang itu, pegang ini. Tambah pula semenjak ada kes wabak kuku, kaki, tangan dan mulut (HFMD) kinah dah mula berjaga-jaga dengan kebersihan diri dia, bukanlah sebelum ni tak jaga cuma bila penyakit bermusim ni timbul, kita sebagai ibu ni memang kena lebih berwaspada. Mujurlah kinah diperkenalkan dengan tisu lembap keluaran Imaan Suci World. Lebih mudah di bawa dan paling penting ianya selamat digunakan

Suci Family Wipes |  Kegunaan Untuk Seisi Keluarga

Suci Family Wipes, tisu lembap viral
Ibu bapa di luar sana memang wajib ada Suci Family Wipes ni kerana kandungannya bebas dari alkohol jadi ibu bapa tak perlu ragu dan bimbang. Diformulasikan daripada ekstrak Madu, Aloe Vera dan Vitamni E yang mampu memberi perlindungan untuk seisi keluarga. Oleh itu, ianya selamat digunakan kepada bayi.

Waktu yang Sesuai Menggunakan Suci Family Wipes

Dihasilkan dari pengeluar bertaraf ISO 9001, ISO 22716 & GMP dan amat berkesan untuk menjaga kebersihan & melindungi  seisi keluarga. Adalah digalakan menggunakanya ketika;
  • Anak-anak menyusu, ketika makan, tukar lampin, muntah & lain-lain
  • Aktiviti diluar rumah bersama keluarga (travel, riadah, sekolah & sukan)
  • Untuk membersih & menyegar kulit (daripada kotoran, peluh & daki).
  • Untuk hilangkan bau badan (bertindak sebagai deodorant)
  • Untuk penjagaan orang sakit & kurang upaya
  • Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan
  • Untuk membersih peralatan mainan kanak-kanak, perabot & lain-lain
Suci Family Wipes, tisu lembap viral
Haaa serba guna juga Suci Wipes Family ni, dari bayi hinggalah ke orang dewasa semua boleh guna. Tak rugilah korang beli. Baunya pun wangi. 

Pesanan Ikhlas Untuk Ibu Bapa Di Luar Sana

Sebagai langkah mencegah jangkitan HFMD, jangan kupa guna hand sanitiser ketika di tempat awam.
Langkah Mencegah Jangkitan HFMD
Langkah Mencegah Jangkitan HFMD
UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Website
Email : wowmissionsdnbhd@gmail.com
Tel : 03-42854919
Hp : 019-2862828

WOW MISSION SDN BHD
No 3A-08, D'Pandan Avenue 3, Taman Pandan Mesra, 68000 Ampang

Monday, August 27, 2018

CAROUSELL | “SAYANGI MALAYSIAKU” LEGO ART EXHIBITION IN CONJUNCTION WITH MERDEKA

by , in
Kuala Lumpur, 27 August 2018 – Carousell, Republic of Bricks (ROB) and Sunway Pyramid Mall will be putting on a LEGO Art exhibition in conjunction with Merdeka. The exhibition is free and open to the public.

CAROUSELL|  “SAYANGI MALAYSIAKU”  LEGO ART EXHIBITION IN CONJUNCTION WITH MERDEKA 

Themed “Sayangi Malaysiaku”, murals of Prime Minister, Tun Dr. Mahathir Mohamad, will be among the highlights of the exhibition. Over 20 LEGO mosaics and murals featuring interesting Malaysian moments, culture and sceneries, will be on display, and visitors can also look forward to LEGO-themed activities by ROB, a LEGO builder community. 

Event Details:
Date: Thursday, 30 August 2018 - Sunday, 2 September 2018

Time: 10:00AM - 10:00PM
Venue: LG2, Central Avenue, Sunway Pyramid
3, Jalan PJS 11/15, Bandar Sunway
47500 Subang Jaya,
Selangor

For more information, visit Carousell on www.facebook.com/carousell.my, or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.

###

For all media inquiries, please contact our Media Centre:

Sim Teong Eu
+6016 215 2328
sim@sneakyzombie.com

About Carousell

Carousell is a classifieds app that makes selling as easy as taking a photo, buying as simple as chatting. Launched in August 2012, Carousell began in Singapore and has spread to 19 cities around the world. With over 110 million 

listings, they are one of the world’s largest and fastest growing marketplaces. Carousell has been ranked as the top Lifestyle and Shopping app in Singapore, Taiwan and Hong Kong, and is backed by leading international Venture Capitalists Sequoia India, Rakuten Ventures, 500 Startups, Golden Gate Ventures, and QuestVC. In Malaysia, Carousell has a diverse range of products in 28 categories, including fashion & beauty, lifestyle gadgets and muslimah fashion. Download the app for iOS or Android, and visit my.carousell.com for more information.
Friday, August 24, 2018

Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit

by , in
Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit Imaan Tea Zero Belly Fruitea Detox merupakan 100% gabungan daun teh serta buah-buahan yang terpilih iaitu Mulbery, Passion Fruit, Soursup dan juga Candle Bush. Kini, tea Zero Belly Fruitea Detox menjadi pilihan ramai terutamanya wanita, yang begitu menggemari tea ini kerana baunya wangi, rasa lebih sedap dan paling utama dapat membantu mengekalkan berat badan.

Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit

Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
Pembungkusan yang sangat eksklusif yang mana tea ni dibungkus di dalam aluminium foil (ada 5 uncang dalam satu paket) dan diletakkan dalam botol free BPA (Bisphenol A). Kalau nak tahu Tea Zero Belly Fruitea Detox ni menggunakan 100% bahan natural dan telah disahkan selamat oleh Melaka Biotechnology Corporation, iaitu sebuah makmal yang diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Haa sesiapa yang ada masalah sembelit ataupun perut buncit bolehlah cuba Tea Zero Belly Fruitea Detox ni dengan hanya minum tea Zero Belly ni 1 atau 2 kali sehari pada waktu pagi atau sebelum tidur.
Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
Dengan pengambilan Zero Belly beserta diet pemakanan yang betul dan seimbang serta aktiviti yang menyihatkan dapat membantu wanita mencapai impian seperti berikut:
  • Mengempiskan perut yang buncit
  • Menyelesaikan masalah obesiti
  • Lawas dan badan rasa ringan
  • Menyelesaikan masalah sembelit
  • Membuang angin dalam badan
  • Gula dalam darah dapat di kurangkan

Cara Penggunaan

  • Rendam uncang dalam cawan / mug berisi air panas.
  • Tujuan pencernaan – sehari 1 uncang
  • Tujuan kurangkan berat badan – sehari 2 uncang
  • Tujuan kekalkan berat badan – 3 kali seminggu
  • Boleh diminum oleh individu berumur 7 tahun ke atas, sesuai juga buat wanita menyusu. Tidak digalakkan untuk wanita mengandung
  • Antara Testimoni yang telah berjaya

    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    HARGA ASAL
    RM55 (25 uncang)

    Trial Zero Belly 
    RM28 (10 Uncang)
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit
    Tea Zero Belly Fruitea Detox | Membantu Mengatasi Masalah Perut Buncit dan Sembelit

    Jika anda berminat menjadi angel/agent boleh ke link https://angel.imaanworld.com/daftar/000048  

    Bayaran sebanyak RM30 akan di kenakan. 
    Promo pada bulan 8 adalah tisu imaan Pink, Kuning serta Ungu dan akan taman pada 31 ogos 2018.

    Page

      
    No. tel : 0193922261  (zira)

    Email:
    zira.shahrudin@gmail.com

    #easytravel 
    #tisutravel
    #imaanworld
    #imaansuci
    #teabuahimaan
    #zerobelly
    Thursday, August 23, 2018

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga

    by , in
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga Penggunaan tisu basah adalah sangat penting  pada masa kini terutamanya ibu yang ada anak kecil macam kinah. Semuanya nak kena cepat. Anak comot sana sini, tak terkecuali mak yang nak cuci mekap. Mujurlah adanya tisu basah dari Imaan, memang mudah dan sangat membantu bila ada tisu basah dari Imaan terutamanya ketika travel.

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga

    Latar Belakang Imaan Suci World 

    Imaan Suci World (ISW) telah mewujudkan jaringan usahawan dalam kalangan wanita untuk lebih berdikari dengan menambah pendapatan dan ilmu perniagaan melalui bimbingan dan latihan secara berterusan. Diasaskan oleh Puan Wawa Idris iaitu seorang Perunding Imej Bertauliah. Beliau yang merupakan seorang pengasas dan mentor yang berpengetahuan dan berpengalaman dalam menguruskan perniagaan dan mengambil berat akan perihal usahawan Imaan yang bernaung dibawahnya.

    Kalau korang nak tahu, produk utama Imaan Suci World adalah koleksi tisu lembap tanpa alkohol yang berstatus HALAL dan yang paling penting ianya adalah keluaran Bumiputera di Malaysia untuk kegunaan wanita dan juga seisi keluarga. Setiap produk nampak lebih eksklusif , dan dihasilkan oleh kilang yang bertaraf GMP dan juga telah berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia. Jadi, tak perlu ragu dengan produk keluaran Imaan Suci World ya.

    Imaan Suci Facial Wipes

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga Suci Facial Wipes
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Imaan Suci Facial Wipes dicipta untuk mereka yang begitu suka make up dan mampu menanggalkan make up sepantas 10 saat. Haaa ajaib sungguh facial wipes ni. Paling best, ianya bebas dari alkohol. Jadi, kalau korang nak make up tebal atau nipis pun tak menjadi masalah sebab facial wipes ni memang water proff. Semua golongan boleh guna facial wipes ni kecuali baby tak digalakkan.

    Kalau korang nak tahu, Imaan Suci Facial Wipes ni memang wangi. Wangi sangat-sangat dan ianya bukan sekadar wangi saja tau, ianya turut mampu melembapkan kulit muka kita kerana facial wipes ni mengandungi vitamin E. Jadi, mereka yang mengalami masalah kulit berjerawat pun boleh guna dan paling best ianya ringan dan mudah dibawa. Jadi, kaki travel tu jangan lupa Imaan Suci Facial Wipes wajib ada dalam list korang.

    Kandungan
    • Purified water :Air yang telah melalui proses tapisan mengikut kualiti control atau standard umum (water for pharmaceutical use)
    • Propylene Glycol : pelembap bebas minyak ( untuk melembap dan refresh kulit)
    • Phenoxyethanol : ejen pewangi (untuk mengekalkan bau dan bau tahan lama)
    • Polysorbate 20 : Bahan pelarut minyak (mengawal minyak pada muka)
    • Perfume : minyak wangi haruman bunga
    • Cetylpyridinium Chloride : Anti septik ( untuk membunuh bakteria merbahaya pada muka, juga ia di gunakan pada ubat gigi, pewangi mulut dan tablet hisap )
    • CocoAmidopropyl Betaine: sabun/ pembersih yang di hasilkan dari minyak kelapa bahan organic (untuk membersih kotoran pada muka )
    • Tocopheryl Acetate : Vitamin E ( banyak manfaat untuk kulit Muka )
    HARGA ASAL
    1 Paket RM6
    3 Paket RM15
    1 Kotak RM85
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Berita baik kepada pembaca semua, sempena bulan ni bulan Kemerdekaan, ada offer tau. Korang beli sekotak Facial Wipes, korang akan dapat lagi 3 pek. Wawwwww siapa nak bagi kan. Haaa lekaih borong sebelum habis bulan ni.

    Premium Wet Tissue (Tisu Argan Oil)

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Premium Wet Tissue mempunyai fungsi yang sama dengan Suci Facial Wipes cuma bezanya yang ni mengandungi khasiat Argan Oil, Aloe Vera dan juga Vitamin E yang mampu melembapkan dan melindungi kulit muka. Sehelai tisu ni, mampu menanggalkan solekan diseluruh wajah dan mampu menanggalkan make up walaupun water proof. Haaa yang ni hebat.

    Premium Wet Tissue ni sangat sesuai bagi mereka yang mengalami kulit kering dan sensitif kerana kandungan argan oil tersebut. Satu lagi kelebihan Premium Wet Tissue ni, kaya dengan antioksidan yang mampu melambatkan proses penuaan dan mampu mengurangkan parut jerawat. Kandungan yang terdapat dalam Premium Wet Tissue ni sama je dengan Suci Facial Wipes, bezanya ada penambahan argan oil.

    HARGA  ASAL
    1 Paket RM8
    3 Paket RM20
    1 Kotak RM120 

    HARGA PROMO
    1 Paket RM8
    9 Paket RM60 Free 1 Paket Tisu argan Oil (pink)
    1 Kotak RM108 Free 3 Paket Tisu Argan oil (pink)
    Haaa offer!!! 

    Suci Family Wipes

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Imaan Suci Family Wipes merupakan tisu lembap yang diformulasi dengan Madu, Aloe Vera, dan vitamin E yang mampu memberi perlundungan untuk seisi keluarga. Apa yang menarik dengan Family Wipes ni, bebas dari kandungan alkohol dan boleh digunakan di seluruh badan. Suci Family Wipes ni sesuai untuk bayi ye. Boleh guna tanpa was-was. 

    Sesuai sangat digunakan ketika:
    • Anak-anak menyusu, makan, tukar lampin, muntah & lain-lain
    • Aktiviti diluar rumah bersama keluarga (travel, riadah, sekolah & sukan)
    • Untuk membersih & menyegar kulit (daripada kotoran, peluh & daki).
    • Untuk hilangkan bau badan (bertindak sebagai deodorant)
    • Untuk penjagaan orang sakit & kurang upaya
    • Menjaga kebersihan ibu yang menyusu badan
    • Untuk membersih peralatan mainan kanak-kanak, perabot & lain-lain
    HARGA ASAL
    1 Paket RM6
    3 Paket RM15
    1 Kotak RM85

    HARGA PROMO

    1 Paket RM6
    9 Paket RM30
    1 Kotak RM60
    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga

    Suci Femine Wipes

    Imaan Suci Wipes | Koleksi Tisu Lembap Untuk Kegunaan Seisi Keluarga
    Suci Femine Wipes merupakan tisu lembap khas untuk zon keintiman wanita. Tisu lembap ini dicipta dengan 3 fungsi utama iaitu:
    ✔ Membersih
    ✔Menyegar
    ✔ Melindungi miss V
    • (+) Di formulasi dengan ekstrak daun SIREH & pati MAWAR. Semulajadi, tanpa alkohol & tanpa kimia berbahaya.
    • (++) Daun Sireh adalah sumber natural yang mengandungi anti septik, mampu membunuh kuman & antioksidasi berpunca dari bakteria dan kulat. Berkhasiat mengatasi masalah gatal, bau dan mencegah kuman.
    • (++) Pati mawar pula bertindak sebagai penyeimbang PH (3.5 - 4.5) & memberi rasa nyaman, sejuk dan segar pada kulit.
    • (+) Tisu lembap ini ✔ anti fungal ✔ anti bakteria ✔ anti septik ✔ anti oksidan & ✔anti keradangan. 
    Rasa kering dan segar sepanjang hari. Pendek kata kalau tiada air, tiada sabun, tiada tisu. Tidak lagi jadi masalah, packaging sangat hygiene, bau mawar dan extra sireh. 

    Cara Penggunaan
    Hanya lap di kawasan intim wanita.untuk kegunaan luaran sahaja

    HARGA ASAL
    1 Paket RM6
    3 Paket RM15
    1 Kotak RM85

    HARGA PROMO
    1 Paket RM6
    9 Paket RM45 Free 2 paket tisu family (kuning)
    1 Kotak RM85 Free 6 Paket tisu Family (kuning)
    Beli 9 pek dapat FREE 2Pek Family Wipes
    Beli sekotak dapat FREE 6 pek Family Wipes
    Haaa amacam gempak ke tidak offer bulan ni. Tunggu apa lagi dapatkan segera Imaan Suci Wipes korang sekarang sebelum offer ni habis. Habis tak dapat la nak tolong. Nak beli kat mana? Haaa korang boleh rojer dengan agen ni.

    Jika anda berminat menjadi angel/agent boleh ke link 

    Bayaran sebanyak RM30 akan di kenakan. Promo pada bulan 8 adalah tisu imaan Pink, Kuning serta Ungu dan akan tamat pada 31 ogos 2018.

    Page : 
     
    No. tel : 0193922261  (zira)

    Email:
    zira.shahrudin@gmail.com

    #easytravel 
    #tisutravel
    #imaanworld
    #imaansuci
    #teabuahimaan
    #zerobelly
    Tuesday, August 21, 2018

    Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Percuma

    by , in
    Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma Rasanya dah lama tak dapat surprise bunga dari cik abang kiter. Kalau dapat sekuntum pun jadi la. Teringin pulak nak dapat bunga. Ada sesiapa nak bagi ke? Oh ye sesiapa yang tengah mencari bunga untuk yang tersayang, apa kata korang order je bunga dari Flower Chimp dengan harga serendah RM89.00 dan penghantaran ke 80 daerah di Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak dan apa yang penting penghantaran adalah percuma yer. Macam tak percaya je kann. Haha korang kena percaya jugak.

    Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma 

    Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma

    Menariknya dengan Flower Chimp ni, korang jugak boleh request untuk hantar pada hari yang sama korang order dengan syarat order tu mestilah sebelum pukul 1.00 tengahari. Sekali sekala hadiahkan untuk pasangan kita, apa salahnya. Tak semestinya hari lahir, ulangtahun perkahwinan je bagi. Mesti pasangan akan rasa dihargai. Ekhmm mana yang single lagi tu, boleh jugak order jambangan bunga ni untuk ibu yang tersayang, mesti senyum ke telinga mak kita tu.
    Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma
    Walaupun Flower Chimp masih baru lagi dalam bisness ni, kalau nak tahu Flower Chimp telah berkembang sehingga menjadi jenama yang terkemuka dalam industri ni. Percaya tak, dalam tempoh dua tahun saja, mereka telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan juga Filipina dengan rekod pertumbuhan lima kali ganda berbanding tahun lepas. Tahniah Flower Chimp
    Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma
    Menurut Maximilian Lotz, iaitu Pengasas Flower Chimp, berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp  telah berjaya menambat pelaburan berjumlah RM6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), iaitu  sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. 
    Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan juga iPrice. Mereka juga turut mensasarkan untuk mengembangkan lagi rangkaian mereka di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019.

    Jom kita cuci mata dulu dengan jambangan bunga
    Cantikkan semua tu. Kalau nak tambah coklat pun boleh. Ikut bajet yang korang ada. Sebenarnya ada banyak lagi. Kalau berkenan boleh layari ke website yang kinah lampirkan di bawah tu.

    Mengenai Flower Chimp
    Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. 

    UNTUK MAKLUMAT LANJUT
    Flower Chimp di Malaysia 
    Instagram: @flowerchimp

    Monday, August 20, 2018

    Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application

    by , in
    Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application Holaaa you all.. This time I want to share with you guys about Cannis Application. Hmm what is that? Ok let me brief to you about this apps.  NIMPMOS Sdn. Bhd has officially launched Cannis App aimed to create an integrated platform and promote progress and business development of social media application services held in Setia Alam Convention Centre, Selangor. Group Vice Chairman, Tan Sri Dato Sri Ong Tee Kiat  successively introduced the group background and APP future blueprint.

    Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application

    Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
    The event garnered thousands of attendees and was officiated by The Royal of Selangor, HRH Tengku Puteri Datuk Paduka Hajah Zahariah binti Almarhum Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah. The revolutionary inter-generational app that combines seven most popular features of mobile devices:
    • Online Live Broadcast
    • Live E-Commerce
    • Online Ganes
    • Creatives Videos
    • Social Media
    • Discount Shopping
    • Cannis Payment
    The list of VIPs attended include representatives from industry's prominent organizations such as Asia-Pacific Institute of Broadcast Development (AIBD), Ministry of Communications & Multimedia (KKMM), Malaysia-China Friendship Association, Post-Production Animation & Creative Content (POSTAM), The National ICT Association of Malaysia (PIKOM), Malaysia External Trade Development (MATRADE), Kuala Lumpur Chinese TV and film

    Over 20000 users will be accumulated in 24 hours, and it is expected to become the star of app's in the near future. Interesting right?
    Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
    It is expected that the size of China's social network advertising will rise to 81.78 billion yuan by 2019 and the market for social media is expanding rapidly. Since March of this year, Cannis App has succesively acquired several technology companies, including the internet, online games, mobile devices and big data analysis as well as becoming a Google Partner. 

    In addition to the APP's read speed, system security is enhanced. The CEO, Dato Azman Ching said, 
    "Cannis is the world's first fans integration platform. People no longer need to download multiple apps, as long as they own Cannis APP, they can satisfy all the fabs demand for all purposes."
    Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
    MOU Signing Ceremony
    Credit to: Mya
    Cannis APP emerged to create the most comprehensive social media applications, to create the most suitable ecological environment for enterprises and fans, and to allow users around the world to browse data in Cannis APP. Leveraging the powerful strength of the global star team, the APP centralized core technology and market-proven mature products with overwhelming advantages to invest 100% resources aiming towards vision and goals, as well as to create powerful APP in digital era.

    Cannis App It is available on google play store but not Apple Playstore yet

    “you think it, we build it”
    Still can install from http://api.ickapay.com/download/index.html and follow the instructions there.

    Website :  www.cannis.app
    Saturday, August 18, 2018

    Beli Beg Baru Di Shopee

    by , in
    Beli Beg Baru Di Shopee | Orang perempuan kalau dah bagi peluang untuk shopping memang tak ingat dunia. Tambah pula shopping online, lagi la menjadi-jadi. Apa susah tekan je nak yang mana pastu bayar. Tunggu la seminggu dua sampai la barang tu. Sebenarnya kinah baru je beli beg baru. Beg doremon yang sedia ada tu dah mintak yang baru. Suami kata beli jer yang baru, bila dah dapat green light terus le bukak satu website ni. Rambang mata kak oii tengok beg lawa-lawa. Lama kot buat keputusan nak pilih beg yang mana. Apa yang penting beg tu mesti menepati kriteria yang diperlukan. Boleh simpan dompet, telefon dan yang paling penting pampers anak. Haaa sebab tu cerewet sikit nak pilih beg. Nak buat macam mana, ada anak kecik ni memang kena fikir semua tu.

    Beli Beg Baru Di Shopee

    Beli Beg Baru Di Shopee
    Beli Beg Baru Di Shopee
    Scroll dari satu page ke page lain terbekenan pulak beg yang ini. Warna dia pun memang favourite kinah pun. Dah berkenan di hati, tak tunggu apa dah, takut takde stock naya je. Harganya pulak terlajak murah weh. Tak tunggu apa dah terus je check out. Tak lama pun proses penghantarannya, dalam seminggu macam tu. Alhamdulillah beg dah selamat sampai minggu lepas. Sampai-sampai je anak dara kinah sibuk nak gayakan. Dia memang pantang tengok beg baru.
    Beli Beg Baru Di Shopee
    Beli Beg Baru Di Shopee
    Pilihlah nak pilih warna yang mana. Kinah pilih warna khaki. Setiap orang lain citarasanya kann. Cuba tengok model yang gayakan beg ni? Cantikkan!!. Agak-agak ada tak yang minat dengan beg ni? Sesiapa yang berminat, korang boleh klik link ni Katreena.my
    Beli Beg Baru Di Shopee
    Dalam beg ni luas. Siap ada poket lagi tu.
    Kalau korang nak beli beg dekat Shopee, kinah sarankan korang beli dengan seller ni. Memang servis dia tip top. Jangan risau harganya pun mampu milik. Standardla kalau beli barang dari oversea kena ambik masa sikit untuk proses delivery. Jadi kena sabar la sikit. Apa yang penting, beg korang tu selamat sampai.

    Nak tengok tawaran-tawaran dan promosi menarik jangan lupa follow page facebook ni


    Sunday, August 05, 2018

    Guess My Weight Giveaway

    by , in
    Dah lama jugak tak join giveaway ni. Takpe bulan ni kiter join ye. Giveaway kali ni kinah nak join dari Abam Kie. Selalu jugak join giveaway beliau. Jom la ramai-ramai kita join giveaway ni, dengarnya berlangsung sehingga 22 Ogos ni. Ada masa lagi tu...


    Abam Kie suruh teka berapa berat beliau. Okeh kinah rasa berat Abam Kie 84.4 kg. 

    Sesiapa yang nak join bolehlah klik gambar di atas tu ye.
    Saturday, August 04, 2018

    Sedapnya Min'z Sambal Hitam Pahang

    by , in
    Sedapnya Min'z  Sambal Hitam Pahang | Baru-baru ni kinah ada join contest kat facebook yang dianjurkan oleh Kak Min kita, "Nikmati Sambal Hitam Dengan Kreatif" Kinah masuk pun saja suka-suka tak sangka pulak menang hadiah saguhati. Gumbira rasa hati menang set sambal hitam. Kinah mula-mula dulu cuba sambal hitam ikan talang, memang sedap, cukup rasa semuanya. Niat hati nak repeat order, alih-alih menang satu set ni alhamdulillah rezeki.


    Kalau korang nak tahu, Min'z Sambal Hitam Pahang ni ada tiga jenis sambal iaitu Bilis Basah, bilis kering dan favourite kinah ikan talang. Nak buat sendiri sambal ni mungkin tak la kot, sebab prosesnya makan masa agak lama. Jadi, kiter teringin beli jer la sambil support bisness akak kiter ni.

    Ketiga-tiga ni memang sedap terutama bila makan dengan nasi panas dan telur goreng pergh memang tak pandang kiri kanan dah. Kiranya sambal hitam Pahang ni dah jadi menu wajib pulak, geleng kepala suami bila tengok isteri dia makan gulai dengan sambal hitam je tiap-tiap hari. Sori la ye takde ambik gambar dengan makan sebabnya bila dah jumpa nasi dengan sambal ni dah tak ingat apa dah hehe. Habis yang ni memang nak order lagi la. Pada yang tengah mencari sambal hitam pahang yang tersedap bolehlah rojer Kak Min.

    Untuk Maklumat Lanjut
    Alamat:
    MINionlicious Enterprise
    No.24, Taman Nazati, Batu 4 1/2 Jalan Kapar, 42100 Klang Selangor Darul Ehsan

    Facebook:
    Instagram:
    Friday, August 03, 2018

    Khasiat Kunyit Untuk Kecantikan

    by , in
    Khasiat Kunyit Untuk Kecantikan | Hari ni kinah nak kongsi sikit khasiat kunyit. Kunyit ni bukan saja digunakan untuk masak je ye, untuk kecantikan pun boleh tau. Zaman mak-mak kita dulu pun memang guna kunyit ni untuk jaga kecantikan. Iyela pada zaman dahulu mana ada produk-produk kecantikan macam zaman sekarang ni. Semuanya guna alam semula jadi je. Lebih mudah, jimat dan lebih selamat. Jadi jangan kita pandang remeh dengan Khasiat Kunyit Untuk Kecantikan


    Membasmi Jerawat
    Bila jerawat seketul tumbuh aduhh memang tak best tambah lagi yang tumbuh tu jerawat batu. Bila perasan jerawat mula tumbuh apa kata korang guna je kunyit. Kenapa kunyit? Kunyit dikatakan mengandungi sejenis bahan yang dipanggil curcumin. Curcumin adalah bahan yang memberi warna kuning kepada kunyit dan memiliki sifat antiseptik dan antibakteria. Kedua-dua sifat ini dapat membantu membasmi kuman dan bakteria yang menjadi punca timbulnya jerawat pada kulit. Sumber curcumin ini juga dapat membantu mencegah pertumbuhan jerawat di permukaan kulit wajah kita.

    Elak Kulit Berminyak
    Apabila kulit kita berminyak, dengan mudah debu dan kotoran terperangkap di kulit kita. Apabila terlalu banyak minyak, boleh jadi penyebab jerawat. Jadi, kalau tak nak jerawat tumbuh melata di muka kita, rajin-rajinkan diri bersihkan kulit. Penggunaan air saja tidak mencukupi, untuk lebih efektif lagi boleh tambahkan kunyit. Dipercayai kunyit dapat mengawal pengeluaran minyak dan lebihan sebum pori-pori kulit wajah. Bagaimana kunyit ini membantu? Minyak volatile yang terdapat dalam kunyit berfungsi sebagai antiradang yang berupaya mencegah pembentukan jerawat yang tak diingini.

    Khasiat Kunyit Untuk Kecantikan

    Menghapuskan Kedut
    Bila dah makin berusia ni, mulalah kedut nak datang menjengah. Tak payah risau, kunyit kan ada. Kalau nak tahu kandungan kunyit yang mengandungi antioksidan dapat memelihara kecantikan kulit. Kandungan nutrisi dalam kunyit itu, dapat membantu melambatkan proses penuaan, melembutkan kulit. Hanya dengan cara membuat masker wajah dengan campurkan parutan kunyit dengan parutan timun. Gunakan dua minggu sekali untuk dapatkan kesan maksimum.

    Mengatasi Pigmentasi
    Kunyit kaya dengan kandungan antioksida yang mampu mengembalikan keadaan kulit kembali normal. Malah, kesan antiradang dan antiseptik yang terdapat dalam kunyit dapat membantu mengatasi masalah pigmentasi pada kulit.  Di samping menyejukkan kulit yang terbakar kesan sinaran matahari yang berbahaya.

    Menghaluskan Kulit Tumit
    Mereka yang begitu menjaga kecantikan pasti tak akan membiarkan masalah kulit di tumit membelenggu dan mengganggu mereka. Haa siapa sangka kunyit sebenarnya mampu membantu masalah kulit yang berkerak tu. Hanya campurkan serbuk kunyit dengan minyak kelapa dan sapu ditempat yang bermasalah sambil tu gosok-gosok dengan lembut supaya adunan tadi diserap di bahagian kulit kasar. Biarkan selama 10 minit dan bilas dengan air yang bersih.

    Menyingkirkan Sel Kulit Mati
    Kulit muka kusam dan tak berseri disebabkan terlalu banyak sel kulit mati dipermukaan kulit wajah kita. Sel-sel kulit mati ini perlu disingkirkan bagi memberi ruang kepada sel-sel kulit baru. Kunyit sangat bagus untuk melakukan proses eksfoliasi kerana kandungan dan tekstur kunyit boleh mengelupaskan kulit mati secara lembut dan natural tanpa sebarang iritasi. Skrub yang berasasakan kunyit adalah solusi terbaik untuk selesaikan masalah kulit mati yang bertompok ni.