Sunday, September 30, 2018

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini

by , in
Pelbagai susu dah cuba tapi kebanyakannya tak kena dengan tekak. Apa kata kali ni cuba pula Susu Kambing Nufael ni. Susu Kambing Nufael ni untuk pengetahuan semua adalah keluaran daripada syarikat Feedmilk kalau dulu mungkin korang kenal dengan Femilac iaitu supplemen untuk tambah susu badan dan kini mereka telah mengeluarkan satu lagi produk baharu iaitu Nufael

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Bila kita bercerita mengenai susu kambing ni, korang tahu tak khasiat susu kambing ni?
  1. Ianya adalah susu kedua lebih baik selepas susu ibu.
  2. Susu kambing mudah dihadamkan kerana molekul lemak dan protein yang halus berbanding susu lembu.
  3. Zarah halus dan nyah asid serta bersifat alkali sesuai untuk mereka yang ada ulcer dan gastric
  4. Mengandungi kandungan laktosa rendah dan halus memudahkan penghadaman bayi.
  5. Bertindak neutral kan acid dalam badan, kerana bersifat alkali, asid penyebab pening, berat badan, sakit badan dan otot, keletihan dan darah tinggi.
  6. Selenium dalam susu kambing membantu sel pertahanan tubuh dan bahan antioksida untuk lawan virus.
  7. Anti penuaan kerana ada bioorganic sodium dikenali dengan rawatan naturapathic yang boleh kurangkan masalah sendi. 
  8. Kandungan potassium dan kalsium tinggi serta sodium yang rendah penting untuk kawal tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
  9. Mengandungi riboflavin untuk merawat enzema, colic, insomnia, dan dema kuning serta asma.
  10. Kandungan Silicon dan fluorine yang tinggi dapat cegah diabetes.
  11. Tidak menyebabkan alahan kerana kandungan asid lemak yang tinggi 37% berbanding lembu
  12. Tidak mudah berubah khasiat jika disejuk beku
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Apa yang bagusnya dengan susu kambing Nufael ni, semua golongan boleh minum dari anak kecil seawal 2 tahun sehinggalah orang dewasa. Paling utama sekali susu Nufael ni bebas dari bahan pengawet, pewarna dan perasa tiruan. Lihatlah adik Fattah Anas yang comel ni, kini menjadi Duta Nufael.

Selain itu, apa yang best dengan susu ni, Nufael tidak ada bau hamis ok tak macam susu lain. Nak telan pun tak lalu beza sangat dengan Nufael ni dan teksturnya sangat halus tau.

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,

Kelebihan Susu Nufael Untuk Ibu Hamil

Siapa yang tengah hamil dan cari susu, kinah memang cadangkan susu Nufael ni. Susu ni dapat membantu mengelakkan anak kuning bila lahir nanti. Selain itu, dapat meningkatkan dan menstabilkan HB ibu hamil. Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah sembelit ketika hamil boleh juga mengamalkan susu Nufael ni di samping memudahkan untuk proses bersalin nanti. Satu lagi sebelum terlupa, bila kita amalkan minum susu kambing, orang kata kulit baby pun akan cantik dan bersih.

Orang yang menghidap gastrik pun boleh minum susu Nufael ni tau.

Kelebihan Susu Nufael untuk Kanak-kanak

Siapa yang anaknya mengalami masalah berat badan pun boleh mencuba susu Nufael ni dengan syarat anak korang dah berumur 2 tahun ke atas ye. Mengapa susu Nufael menjadi pilihan?

Susu Nufael juga dapat membantu menaikkan selera makan anak disamping dapat membantu ibu-ibu bagi anaknya yang dalam proses peralihan susu. Belum cuba belum tahu kan!! Selain itu, bagi anak yang sering tidak bertenaga dan juga kurang fokus dalam pembelajaran, boleh juga cuba minum susu Nufael ni.

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Perbezaan Susu Kambing Nufael dengan Susu Jenama Lain
Untuk pengetahuan semua, susu kambing Nufael tidak sama dengan susu yang ada di pasaran. Mengandungi 7 bahan organik dan sebenar di dalam setiap kotak, dan semestinya korang akan mendapat khasiat semua bahan sebenar ini dengan hanya dengan hanya minum susu Nufael. Nufael dirumus khas dengan ramuan makanan semulajadi seperti Delima, Kurma, Madu, Minyak Zaitun dan Manna serta Kismis dengan EKSTRAK SEBENAR bukan campuran perisa, pewarna daripada bahan ini tau. 

Antara Testimoni yang Berpuas Hati dengan susu Nufael
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Untuk sebarang pembelian korang boleh terus ke link INI atau korang yang berminat untuk jadi Pengedar yang berdaftar boleh ke link INI

Untuk Maklumat Lanjut
Facebook
Instagram
No telefon
0168404932
Alamat
No 9, Jalan Keluli, AK7/AK, Seksyen 7,
40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan



Monday, September 24, 2018

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

by , in
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan Jenayah sekarang ni ada di mana-mana saja. Baru-baru ni, kita digemparkan dengan kes samun di Kedai dobi di negeri Kedah. Walhal tempat tu boleh dikatakan tempat terbuka dan mujurlah ada cctv di situ. Alhamdulillah pelakunya telah berjaya diberkas. Seriau mendengarnya. Tak dapat bayangkan bila kejadian tu terkena pada diri kita. Mintak simpang la daripada perkara tu berlaku. Oh ye, bincang soal keselamatan baru-baru kinah telah diperkenalkan dengan satu aplikasi yang dapat membantu kita disaat berlakunya kecemasan. Kiranya aplikasi ni adalah aplikasi pertama diperkenalkan di Malaysia.

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan 

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Pada mulanya, kinah pun tak berapa faham jugak bagaimana aplikasi ni berfungsi tapi setelah menghadiri sesi penerangan di pejabat MMSOS di Jalan kuching pada Sabtu yang lepas barulah kinah faham. Kalau korang perasan kinah selalu share mengenai MMSOS di social media kinah. Mungkin ada yang tak berapa jelas lagi dengan MMSOS ni. So, hari ni kinah nak cerita  lebih detail mengenai MMSOS.


MMSOS tu Apa?

Mesti itu yang menjadi menjadi persoalan korang kan? MMSOS merupakan satu aplikasi kecemasan yang dimiliki oleh syarikat MM Synergy Sdn. Bhd dan MMSOS tu sebenarnya ialah "Most Momentum SOS Assist". Itu sebenarnya maksud MMSOS. Dengan hanya tekan Panic Button, team MMSOS akan membantu korang bila korang hadapi masalah. 

Kes yang bagaimana?
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Dengan satu aplikasi saja, kes seperti samun, kes culik, pecah rumah, kemalangan, kecederaan, kerosakan kenderaan dan kes buli di jalan raya dapat dibantu.

Bagaimana MMSOS Berfungsi

Aplikasi ini dicipta khusus memberikan bantuan secara komprehensif yang mana pihak MMSOS akan memberikan respon dan bantuan dengan pantas. Apabila korang tekan Panic Button, aplikasi MMSOS akan membantu untuk mengenal pasti lokasi sebenar semasa kejadian dan mereka akan sentiasa berhubung dengan korang selama 24 jam sementara respon team RO tiba. RO tu stand for Response Officer tau. Untuk lebih jelas lagi, korang boleh rujuk di bawah bagaimana proses Panic Button
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

Kelebihan kepada Mereka yang menjadi MMSOS Member

Siapa kata jadi member MMSOS takde benefit. Ehh rugilah korang tak daftar sebabnya banyak benefit yang korang boleh dapat tau. Siapa nak bagi.... 
Dengan hanya yuran sebanyak RM365.00 setahun korang boleh dapat kelebihan ni๐Ÿ˜Ž.

Haaa tunggu apa lagi, download sekarang aplikasi ni di Playstore dan Applestore sekarang tau sebabnya bila korang Sign Up sekarang korang akan dapat RM30 cash voucher on A-Look Exclusive merchandise๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰.  
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Kinah sudah... Korang bila lagi
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Sebelum terlupa, korang juga boleh guna aplikasi ni secara percuma dengan beberapa fungsi menarik seperti senarai lokasi bantuan yang terdekat dan paling best sekali korang boleh guna Police Siren jika korang rasa tak selamat. Haaaa nak nampak lagi real proses yang kinah cerita ni, korang boleh tonton video ni
Dah download tu jangan lupa tau scan QR code dibawah ni yer
Untuk Maklumat Lanjut
Website
Telefon
03-8687 4222 
Email
support@mmsos.my
Alamat
MM Synergy Sdn Bhd
No 2, Jalan Arfah 2,
Seri Kuching Business Park Off
Jalan Kuching 51200
Saturday, September 22, 2018

Giveaway Berkongsi Rezeki by Sha Mohamed

by , in
Selamat petang semua, tengah ada masa lapang , tetiba pulak nak join giveaway yang dianjurkan oleh kak Sha Mohamad owner kepada blog kasihkuamani. Hadiah giveaway pun best iaitu sebuah buku. Kinah memang suka buku terutama buku yang kak Sha tawarkan iaitu Scarlett hasil nukilan Sha Hanim Ramli.
Sinopsis Scarlett by Sha Hanim Ramli
Kisah ini sebenarnya adalah kisah sebenar namun telah diolah mengikut kesesuaian oleh penulis. “Scarlett mengisahkan tentang watak utama bernama Qaseh yang telah kehilangan ibu semasa melahirkan Qaseh ke dunia dan disisihkan oleh bapa kandungnya sendiri kerana dianggap menjadi punca kematian isterinya.

Qaseh turut dibenci ibu tirinya dan lebih malang lagi, dia telah dirogol oleh sembilan lelaki durjana ketika melarikan diri sewaktu remaja. Disebabkan kejadian itu, telah menjadi titik hitam dalam diri Qaseh. Scarlett membawa pembaca mengikuti cara, bagaimana dia berdepan dan menangani trauma yang dialami serta kecelaruan minda yang dialami oleh Qaseh.

Korang yang nak join boleh jer. Syarat pun simple.

Follow media sosial Sha seperti dibawah
Tinggalkan nama, email, nama FB dan IG di komen beliau.
Saturday, September 22, 2018

Resepi Ikan Bilis Goreng Bawang

by , in
Resepi Ikan Bilis Goreng Bawang | Kerana terpengaruh ini lah jadinya. Kelmarin sepupu suami post gambar di Masak Apa Hari Ni. Maka, terhasillah Ikan bilis goreng bawang. Siapa suruh tayang. Iyer walaupun simple saja tapi percayalah tak cukup nasi sepinggan haha. Teringat pulak arwah opah. Arwah selalu masakkan terutama bila nak sahur. Walaupun ada lauk lain, ikan bilis ni la yang jadi pilihan. Makan pulak dengan kicap dan nasi panas memang lupa diri hehe. Korang yang tengah diet tu jangan sesekali nak try, bahaya ni haha.
Resepi Ikan Bilis Goreng Bawang, resepi ikan bilis
Resepi Ikan Bilis Goreng Bawang
Bahan-bahan pun simple je. 
Bawang besar sebiji
Cabai burung (ikut suka nak banyak mana)
Ikan Bilis (ikut suka)

Cara-caranya goreng dulu ikan bilis sampai garing. Kemudian dengan minyak yang sama tumiskan bawang besar dengan cabai burung sehingga layu. Bila dah layu, masukkan ikan bilis yang dah digoreng tadi. Kacau sekejap saja biar bawang dan cabai tadi mesra. Ok dah siap menu kita. 

Kacang je kan๐Ÿ˜‰
Thursday, September 20, 2018

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri

by , in
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri Cantik ni subjektif. Ada sesetengah orang anggap cantik ni bila kita bermekap muka glowing tu dah cantikla tu. Apa kata cuba tak mekap, tapi kulit tetap cantik. Boleh ke? Bolehlah tak semestinya mekap tebal baru cantik, tapi bila tak mekap muka aduhhh tak tau nak kata. Tak kan la nak mekap 24 jam, kesian kulit kita. Macam kinah, nak bermekap tu takda la sangat cuma bila keluar berjalan tu ada la touch up sikit. Tapi, tu dulu la. Sejak kinah amalkan supplemen ni dah mula malas nak touch up. Cuma pakai lipstick je bila nak keluar rumah sebab dah mula yakin kerana Snowyskn Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Sejak amalkan Snowyskn dan kinah guna secara konsisten seperti yang disarankan dah mula nampak perubahan pada kulit kinah. Kalau korang perasan di bahagian dahi kinah sebelum ni ada kesan tompokkan seakan jeragat, tapi sekarang ni kesan tu dah mula hilang. Selain mengamalkan serum untuk luaran, kinah juga amalkan Snowyskn sebagai makanan tambahan untuk dalaman. Haa ni lah rahsia kinah. Nak tahu apa tu Snowyskn

Pengenalan Snowyskn

Snowyskn ialah inovasi yang telah diperbaharui yang mana hanya ramuan tertentu saja yang dipilih untuk membantu merawat kulit yang bermasalah dari dalam. Gabungan campuran beri yang lazat, dan kaya dengan antioksidan yang dapat membantu mengurangkan kesan penuaan kulit daripada pelbagai sudut. 
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Kalau korang nak tahu, kulit kita ni sebenarnya memerlukan antioksida primer dan sekunder yang mana kedua-duanya digunakan untuk membantu merawat kulit yang bermasalah akibat persekitaran. Disebabkan itu, Snowyskin perlu dimiliki oleh semua kerana kandungan antioksidan yang diperlukan oleh kulit kita ada di dalam Snowyskin dan paling best sekali korang akan kelihatan awet muda. Fewitttt

Khasiat Snowyskin

  • Kaya dengan Protein
  • Mengandungi vitamin C, Zink dan serat yang tinggi
  • Bebas pewarna tiruan dan bahan pengawet

Bahan-bahan yang terdapat dalam Snowyskin

  • Mixed Berries
  • Fruit Powder (Blackberry, Rasberry, Blueberry, Elderberry)
  • Isomaltulose
  • Galacto-Oligosaccharides (GOS) [prebiotic]
  • Yeast Extract
  • SkinAx2 - Grape Seed Extract, Vitamin C, Zinc, Melon Juice Concentrate
  • Stevia

Cara Pengambilan Snowyskin

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Cara pengambilan Snowyskin mudah je. Cara kinah, hanya ambil satu sachet dan tambahkan ke dalam air sejuk atau air masak lebih kurang 150 ml kemudian kinah shake shake je. Dah sebati boleh minum. Mudah je dan jangan lupa minum air kosong secukupnya.

Haaa teruja tak? Kalau korang nak cuba Snowyskin  dan dapatkan maklumat lebih lanjut bolehlah layari :

Untuk Maklumat Lanjut
Website
No. Telefon 
+603 80812128    
Email 
 enquiries@dyna-nutrition.com
Thursday, September 20, 2018

Let's Be Beautiful by Ana Suhana

by , in
Assalamualaikum dan selamat petang semua. Disebabkan banyak giveaway dianjurkan pada bulan ni, kinah nak join jugakla. Mana tahu dalam banyak-banyak ada rezeki kat situ. Insya Allah kalau takde aral melintang kinah pun nak anjurkan giveaway pada bulan depan. So stay tune yer. Giveaway kali ni kinah nak join dari kak Ana Suhana. Hadiahnya of course la barang kecantikan. Jom join mana tahu ada rezeki korang
SYARAT-SYARAT :

1. Follow blog anasuhana.com.

2. Follow IG Ana Suhana di SINI.

3. Buat entri bertajuk Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana, upload banner di atas dan backlink ke entri ni.

4. Jangan lupa tinggalkan url di bahagian komen entri ini. Kalau tak, Ana tak dapat detect penyertaan korang.

5. Good luck and all the best to all ๐Ÿ˜.
Wednesday, September 19, 2018

Kenapa Badan Sakit Selepas Urut?

by , in
Kenapa Badan Sakit Selepas Urut? | Badan ni bila lama tak berurut mula la sakit sana sini. Sejak berubah musim ni kaki ni mula sakit. Pantang sejuk sikit mula la rasa nak cramp. Jadi, nak kurangkan rasa sakit tu sapu minyak panas. Itu pun ok sekejap je lepastu jadi balik. Tiap malam adui saja. 

Kenapa Badan Sakit Selepas Urut?

Kenapa Badan Sakit Selepas Urut?
Nak mintak tolong suami urutkan, masyaAllah sakitnya. Biasa la orang lelaki bila urut, tangan diorang ni keras. Pagi tadi suami ajak pergi urut kat tempat biasa. Sampai je tengok akak yang biasa urutkan tu tak ada. Sedih pulak. Dia urut sedap, relaks je rasa. Bila dia takde, yang urutkan badan ni aunty cina. Dia urut ok, cuma tak tahannya dengan dia dia urut kuat sangat.  Walaupun kita dah bagitau tapi still kuat jugak. Nak nangis rasanya bila kena urut, tambah bila dia urut tempat yang sakit. Nak tak nak hadap je la satu jam setengah tu.

Habis urut macam biasa la, balik rumah. Bila balik rumah, boleh tahan jugak sakit lepas kena urut dengan aunty tu. Thahirah pulak mula la nak menempek kat kita ha. Tak tahannya bila dia pegang tempat kena urut rasa macam nak tampor orang je haha. Sakit kot. Nampaknya kena tahan sakit la dua tiga hari ni. 

Haa meh sini kinah kongsikan sedikit kenapa badan kita sakit lepas kena urut.

[ LEPAS URUT BADAN SAKIT??? BACA NI ...]
Ada diantaran kita yang selalu merasa sakit badan selepas urut badan, namun ada juga yang badan rasa segar lepas kena urut.

1. RASA SAKIT-SAKIT BADAN
Semasa urutan, tubuh kita sedang mengalami proses penyembuhan dan juga mengalami rangsangan semulajadi. Rasa sakit-sakit pada tubuh badan selepas urutan adalah normal kerana tubuh kita sedang memberikan tindak balas kepada sentuhan dan ianya adalah rasa sakit sementara dan tubuh akan merasa segar dan sihat selepas itu.

2. PENING KEPALA
Rasa pening kepala selepas urutan adalah perkara biasa kerana perjalanan darah yang telah lancar setelah proses urutan dilakukan.

3. RASA MENGANTUK
Tubuh merasa relaks dan mula memberikan tindak balas dengan rasa mengantuk kerana tubuh berada dalam keadaan yang tenang dan selesa semasa atau selepas urutan

4. SUHU BADAN MENINGKAT
Suhu badan mungkin naik semasa proses urutan atau selepas urutan ini adalah reaksi normal kerana tubuh sedang berinteraksi dengan urutan. Jika suhu badan meningkat mendadak genggam ibu kaki pelanggan dengan tangan bersilang (perawat) ia membantu menurunkan suhu badan

5. KERAP KENCING & AIR KENCING KERUH 
Sesetangah orang kerap ke tandas selepas urutan dan air kencing kelihatan keruh. Ini normal kerana badan sedang mengeluarkan toksin melalui air kencing. Ini adalah baik bagi dan digalakkan meminum air putih bagi menggalakkan pembuangan air kecil.

Ini adalah sebahagian tindakbalas atau reaksi yang mungkin dihadapi seseorang semasa atau selepas urutan.

Sumber: Facebook Indah Sari Beauty & Spa
Tuesday, September 18, 2018

Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat

by , in
Tidak yakin ketika menghadiri temuduga? 
Selalu menggunakan aplikasi “filter” sebelum memuat naik gambar 
di media sosial? 
Dah pakai baju cantik- cantik pun si dia tak perasan? :( 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Jangan risau…. SAFI FAIR BEAUTY jer lah!

Kebanyakan gadis mementingkan tanggapan pertama ataupun “first impression” tidak kiralah ketika menghadiri sesi temuduga, hujung minggu dengan sahabat lama, ataupun temujanji pertama bersama si dia. Masalah kulit wajah yang kusam serta tona yang tidak sekata akan menurunkan keyakinan diri. Hakikatnya, rungutan tentang masalah sebegini bukanlah sesuatu yang baru. 

Tabiat pemakanan yang tidak sihat, tekanan, kualiti tidur yang merosot, dehidrasi serta kotoran dan habuk akibat pencemaran merupakan faktor-faktor utama kulit wajah rosak bagi kebanyakan individu di Malaysia. Memahami aspirasi setiap gadis untuk tampil cerah dan yakin, SAFI- jenama penjagaan wajah Halal No1 di Malaysia, serta jenama penjagaan diri terbesar di dunia kini tampil memberikan nafas segar terhadap rangkaian pencerah- SAFI FAIR BEAUTY sebagai penyelesaian terhadap kebimbangan para gadis. SAFI menggenggam utuh falsafah bahawa setiap gadis berhak memiliki kulit wajah yang cantik dan berseri tanpa perlu bimbang kerana setiap masalah kulit wajah wanita, SAFI selesaikan.
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Kelahiran semula SAFI FAIR BEAUTY bukan sahaja pada rekaannya yang lebih manis dan menawan, malah rumusannya juga didatangkan dengan teknologi BIO.Fairness yang diperkaya dengan ekstrak organik limau gedang. Sebagai pelengkap kepada rutin penjagaan wajah, SAFI FAIR BEAUTY turut memperkenalkan produk terbarunya Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. 

Teknologi BIO.Fairness merupakan kombinasi ekstrak semulajadi dengan manfaat pencerah yang bertindak untuk menyamaratakan tona kulit, serta mengurangkan pigmentasi berlebihan dan tanda penuan. Pendedahan kulit wajah kepada sinaran UV yang tinggi serta pencemaran udara akan menyumbang kepada masalah kulit kusam dan tidak bermaya. Dengan penggunaan SAFI FAIR BEAUTY, kulit akan kekal lembut dan terlindung dari sinaran UV berbahaya. Serlahkan kecantikan wajahmu dibawah pancaran suria dan katakan selamat tinggal kepada sinaran UV! 

Diperkaya dengan multivitamin seperti vitamin B3, CE, E, B5 & B6, gabungan vitamin ini menjadikan SAFI FAIR BEAUTY sebagai ejen pencerah, pelembap, dan pelindung dari sebarang kerosakan yang berpunca dari radikal bebas. 

Sebagai tambahan kepada teknologi BIO Fairness, SAFI FAIR BEAUTY turut menggabungkan ekstrak organik limau gedang kedalam formulasi baharunya. Adunan ekstrak organik limau gedang yang segar sangat bermanfaat dalam pembinaan semula struktur kulit melalui penghasilan kolagen dan mencerahkan kulit wajah secara semulajadi. Setiap bilasan pada kulit wajah menjadikan tekstur kulit semakin halus seakan remaja! 

SAFI FAIR BEAUTY yang baharu, kini dilengkapi dengan teknologi BIO.Fairness bertindak untuk: 
  • · Mencerahkan kulit 
  • · Menyamaratakan tona kulit 
  • · Kulit berseri merah jambu 
  • · Mengawal pengeluaran minyak berlebihan 
  • · Memberi perlindungan UV 
  • · Melembutkan dan menghaluskan kulit 
  • · Melicinkan kulit 
  • · Melembapkan kulit tanpa meninggalkan rasa lekit
Dia si ayu penuh keyakinan 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Yang sulung penuh ayu, dialah Pembersih Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.Langkah pertama untuk keyakinan dirimu.Setiap bilasan membersih dengan mendalam agar kulit lebih lembut, halus dan cerah berseri. 

Dia si cantik penuh kemanisan 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Yang tengah si cantik manis, dialah Krim Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.Langkah kedua untuk kekal cerah sepanjang harimu. Setiap olesan pada kulit muka memberikan tona kulit wajah merah jambu agar kelihatan lebih manis dan segar pada bila-bila masa. 

Dia si comel penuh keceriaan 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Yang bongsu comel dan ceria, dialah Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. Langkah ketiga melengkapi rutin kecantikanmu. Menggunakan rumusan yang sama dengan produk rangkaian SAFI FAIR BEAUTY yang lain, krim BB ini ditambah dengan pelembap berganda serta ejen pencerah yang berfungsi sebagai asas solekan.Bersolek ataupun tidak, setiap sapuan mampu menutup cela, dan memberikan seri tanpa kilap (matte finising). 

SAFI FAIR BEAUTY hadir dalam reka bentuk lebih comel sesuai dengan citarasa gadis manis yang gemarkan sesuatu yang ringkas dan praktikal. Produk Pembersih Wajah kini tampil ayu dengan kemasan ungu lembut manakala Krim Pencerah Wajah pula hadir dengan rona kemanisan merah jambu. Sebagai pengenalan kepada kelahiran baharu SAFI FAIR BEAUTY, Krim BB Pencerah Wajah melengkapkan rutin kecantikan si gadis dengan kehadiran reka bentuk berwarna kuning cerah yang penuh dengan keceriaan namun masih mengekalkan sisi kelembutannya. Setiap produk juga dihiasi kuntuman bunga putih yang menjadi tafsiran kepada slogan SAFI- “Selamat dan Suci”. Yang paling menarik, harganya kekal sama! 

Berikan kulit wajah anda 8 manfaat melalui penggunaan rangkaian SAFI FAIR BEAUTY berikut: 

1. SAFI Fair Beauty Facial Cleanser 
Saizpek: 50g/100g 
Harga: RM5.75/10.20 (0% GST) 

2. SAFI Fair Beauty Fairness Cream 
Saizpek: 50g/80g 
Harga: RM8.15/11.45 (0% GST) 

3. SAFI Fair Beauty BB Cream 
Saizpek: 40g 
Harga: RM8.15(0% GST) 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
4. SAFI Fair Beauty Set (Fairness Cream + Facial Cleanser) 
SaizPek: Gift Set 
Harga: RM10.90(0% GST) 

Mengapa perlu risau lagi?... SAFI FAIR BEAUTY jer lah! 
 Jom ramai-ramai kita sahut cabaran 31 hari guna Safi Fair Beauty
Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama dan pasaraya hyper. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan jenama SAFI sila layari laman 
Facebook SAFI

InstagramSAFI
@safimalaysia

 lamanYoutube SAFI 

Sunday, September 16, 2018

Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus?

by , in
Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus | Haritu masa top up barang dapur ternampak nugget tempura ni dalam peti. Masa mula-mula tu berkira-kira jugak nak beli ke tidak nugget ni. Bukan apa, nanti beli rasa tak sedap pulak. Biasanya beli nugget Ayamas tu aje. Tapi entah kali ni tekak teringin cap lain. Mungkin dah bosan kot tempura jenama tu. Suami kata ambik je la kalau nak rasa. Kita pun masukkan je la dalam troli.

Nugget tempura jenama apa kinah beli?
Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus
Nugget tempura jenama Nutriplus la. Rupanya ada tiga jenis nugget tempura Nutriplus ni yang biasa, cheese dan spicy. Semestinya pilihan kinah tempura cheese. Spicy tu tak pernah cuba lagi.

Sedap ke tidak nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus?

Mesti la sedap. Rasa cheese dan paling puas hati isinya tebal. Memang puas makan. Petang ni kalau korang tak tau nak masak apa jom la kita cuba nugget ni. Sedap kome. Thahirah pun suka nugget yang ni.

Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus

Harganya pun lebih kurang je dengan jenama ayamas dan yang penting halal.




Sunday, September 16, 2018

Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat

by , in
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat | Assalamualaikum semua, apa khabar?. Hari ni kinah nak share dengan korang tentang satu serum ni. Kalau korang masih ingat lagi, kinah pernah janji nak review satu serum yang kinah grab dari Althea. Ingat lagi tak?  Haaa excited ni nak share.

Baca di sini
Althea Angel | Redeem Point Althea

Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Kenapa kinah pilih serum Purito Pure Vitamin C Serum

Begini ceritanya, kinah tak tahu la apa punca kesan tompokkan seolah-olah jeragat di dahi. Kiri kanan pulak tu. Belah kanan tu tak nampak sangat tapi belah kiri tu jelas tau. Malu jugak bila orang tegur "kenapa dengan dahi kamu tu" nak jawab apa pun tak tahu sebab tak tahu apa puncanya.

Nak kata jeragat, hmm macam jeragat ke? Selalunya jeragat ni muncul bila umur dah masuk 40 an tapi kinah 30 an pun tak masuk lagi. Bila google lain rupanya jeragat tu. Ishh entahle, nak pergi asthetic clinic, seriau pulak. Takut muka lagi teruk. Last, ikhtiar guna serum je la.

Pelbagai serum kinah cuba untuk kurangkan kesan tompok tu tau. Tapi, langsung tak ada apa kesan. Frust betul masa tu. Nak pakai krim atau foundation pun tak seronok sebab dia jadi tak sekata dan bercapuk kat bahagian tu.

So, kinah cuba la serum Purito ni. Sejenis kinah, sebelum cuba mana-mana produk baru kinah akan baca dulu review dan feedback daripada pengguna. Sebab tu la pentingnya review ni. Bila kinah baca review, kebanyakkannya bagi feedback bagus dan di dakwa serum ni mampu merawat jeragat. Haha anggap je la kinah ni ada jeragat. Sampai je parcel pink ke tangan kinah, dengan excited kinah pun cuba la serum ni. Masuk hari yang kinah tulis ni dah tiga minggu kinah guna serum ni. Agak-agak korang la ye, mampu ke tidak serum ni merawat kesan "jeragat" di dahi kinah?

Meh sini kinah tunjuk dekat korang perbezaan sebelum dan selepas kinah guna Purito serum ni.
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Nampakkan ada beza gambar sebelum dan selepas. Gambar selepas tu dah mula nampak skin kinah dah nak mula ok.  Kedua-dua gambar kinah ambik ni takde filter tau. Happy sangat bila nampak perubahan ni. Nampaknya lepasni kena repeat order lagi jawabnya.

Kinah cerita serba sedikit mengenai Purito Vitamin C Serum. 
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Sumber: Althea
Kalau korang nak tahu, serum ni dihasilkan 99% daripada bahan natural. Apa yang penting serum awesome ni tiada bahan berbahaya seperti Paraben, Ethanol, Surfactant, Artificial Colorant, Artificial Fragrance, Triethanolamine, Phthalein, Triclosan, Petrochemicals dan juga Benzoyl Peroxide.

Semua jenis kulit boleh pakai Purito serum ni tak payah la kome risau. Cuma bau dia la tak best. Nak kata busuk tu tak la tapi masih boleh lagi hidung ni terima bau dia. Oh ye sebelum terlupa, dengan Purito serum ni pun korang boleh mix dengan foundation dan mudah nak blend.

Sebelum ni, muka kinah berminyak, dah apply Purito serum ni minyak di muka dah kurang tau, dan serum ni cepat menyerap ke kulit. Mula-mula pakai macam melekit sikit lepastu dalam beberapa minit tak melekit dah dan kembali macam biasa.

Harganya berapa?

RM51.00 (60ml) saja. Nak kulit sihat kan. Apa salahnya melabur sikit. Pada korang yang berminat boleh dapatkannya di Althea.

Nah kinah tempek link bagi memudahkan pencarian korang


P/s: ada jerawat baru naik, sapu dengan serum ni jerawat dah mula kecut. Happy ☺



Wednesday, September 12, 2018

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

by , in
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal | Hari ni kinah nak share dengan korang cara untuk keluarkan duit dari akaun pay pal. Baru-baru ni kinah ada terima job dari oversea. Jadi, nak tak nak kinah kena bukak akaun paypal untuk proses pembayaran. Tujuan kinah share ni pun untuk rujukan kinah akan datang jikalau lupa caranya nanti. Masa mula-mula tu blur la jugak tak tahu nak buat macam mana. Iyela first time kot. Teknologi sekarang ni pun semuanya  dah canggih semua dihujung jari je. Tak tahu tanya google je ada la jawapannya.

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal
Kinah sangka rumit prosesnya. Rupanya senang aje. Semudah ABC... Tanpa membuang masa jom kita ikut proses ni step by step supaya mudah korang faham.

1. Perkara pertama sekali Log In dulu akaun paypal korang
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

2. Bila dah Log In korang akan keluar paparan seperti ni. Nampak tak Withdraw funds tu? Klik di situ
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

3. Lepas klik Withdraw Funds akan keluar paparan seperti ni.
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal
4. Kemudian, korang kena pilih nak keluar yang mana satu. Macam kinah aritu ada dua mata wang asing usd dan singapore dollar. Jadi, kinah pilih singapore dollar. To pulak korang pilih akaun bank atau kad debit atau kredit. Kalau pilih masuk akaun, kebiasaannya duit akan masuk dalam 2 atau 3 hari bekerja dan RM3.00 akan ditolak daripada jumlah wang korang tu untuk proses. Jika pilih kad debit atau kredit dalam 7 hari bekerja.  Ok dah isi semua kotak tu klik continue. (Sebelum tu pastikan kad debit atau kredit dah link dengan akaun paypal yer)

5. Dah siap.. Korang akan terima email yang mengatakan korang dah berjaya

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

6. Tunggu la duit korang masuk dalam akaun yer. Ok lah itu aje. Selamat berjaya ye

Monday, September 10, 2018

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World

by , in
Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World |  Beberapa minggu yang lepas kinah pergi bercuti ke Kuala Terengganu. Biasala bila dah pergi ke tempat orang, mestilah cari tempat makan yang best. Bila dah jumpa makanan memang tak ingat apa dah. Bila asyik makan tak sedar badan pun makin kembang walaupun sedia kembang. Aduhhh masalah ni. Perut pun rasa macam tak sedap je. Dalam perjalanan nak balik tu pasang niat,"balik rumh ni kena detoks la".  Mujurlah balik rumah orang kurier call bagitau barang yang kinah order dari Imaan World dah sampai. Macam tau-tau jer haha. Jadi, bermulalah kinah berdetox dengan Zero Belly dari Imaan World.

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World
Haa jangan tak tau, sekarang ni Imaan World dah melangkah ke hadapan. Kalau dulu orang kenal Imaan World kerana tisu basah yang awesome tu. Jadi, entri kali ni kinah nak kongsi dengan semua pengalaman kinah mengamalkan Zero Belly dari Imaan World. Teruja ke tidak?

Untuk pengetahuan semua, Teh Zero Belly Fruitea keluaran Imaan World dihasilkan daripada 100% gabungan daun teh dan buah-buahan terpilih. Haaa bukan calang-calang yer teh detoks ni. Antara bahan utama yang terkandung dalam Zero Belly ni ialah Mulberry, Markisa, Durian Belanda, Daun Teh dan juga daun gelenggang. Gabungan semua bahan-bahan utama tadi menghasilkan teh detoks yang sangat wangi, rasa yang sedap dan apa yang penting dapat membantu mengurangkan berat badan.

Kalau nak tahu, dulu nama Zero Belly Fruitea Detox dikenali sebagai Fruitea Daily Detox. Dulu packaging menggunakan aluminium foil tapi kini  disertakan sekali dengan "Tumbler" yang cute sangat ni. Korang jangan risau, tumbler ni barang baik punya jadi tak kisah la korang guna air panas ke memang tak akan menjejaskan kualiti tumbler tersebut.


Siapa yang Patut Mencuba Zero Belly Fruitea Detox

  • Mereka yang mengalami maslah perut buncit
  • Mereka yang mengalami masalah obesiti
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Banyak angin di dalam badan
  • Mereka yang mempunyai bacaan gula yang tinggi dalam darah 

Best Ke Zero Belly Keluaran Imaan World

Walaupun baru beberapa hari kinah amalkan Zero Belly ni, kinah dah jatuh hati. Kenapa? Sebabnya bila minum Zero Belly ni langsung tak ganggu rutin harian kita. Ada sesetengah produk detox akan buat perut kita memulas dan kita akan rasa tak selesa. Tapi Zero Belly tak macam tu, sedar-sedar je rasa nak membuang. Haaa gitu.

Cara Minum Zero Belly Keluaran Imaan World

Nak minum Zero Belly ni ada caranya. Macam kinah yang ingin mengurangkan berat badan, kinah guna 2 uncang. Bagi mereka yang ada masalah: 

  • Tujuan pencernaan – sehari 1 uncang
  • Tujuan kurangkan berat badan – sehari 2 uncang
  • Tujuan kekalkan berat badan – 3 kali seminggu

Boleh diminum oleh individu berumur 7 tahun ke atas, sesuai juga buat wanita menyusu. Tapi untuk wanita mengandung tak digalakkan.

Kinah ada sediakan video untuk bancuh Zero Belly. Tengok jangan tak tengok pulak.


Antara testimoni yang telah berjaya
Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World

Zero Belly Fruitea Detox Dari Imaan World

UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Maklumat lanjut : 
https://www.imaanworld.com/
Email : wowmissionsdnbhd@gmail.com
Tel : 03-42854919
Hp : 019-2862828
Facebook : https://www.facebook.com/imaansuciworld/

Instagram : https://www.instagram.com/imaan.suci.world.hq
Sunday, September 09, 2018

Review J Suites Hotel Kuala Terengganu

by , in
Review J Suites Hotel Kuala Terengganu Masa di Kuala Terengganu bulan lepas, kami menginap di sebuah hotel. Kami booking hotel melalui booking.com. Selalunya kalau nak booking hotel, kinah akan baca dulu review tentang hotel tu. Ok ke tidak hotel tu? Kawasannya macam mana, memang semua tu kinah akan baca dulu. Tapi entah macam mana hotel yang ni kinah tengok sekali lalu dan tanya suami ok ke tidak hotel ni, bila suami kata ok terus je booking tanpa baca review. Kehkeh confident betul.

Review J Suites Hotel Kuala Terengganu

Review J Suites Hotel Kuala Terengganu
Sumber:Google
Sampai je Kuala Terengganu, masa tu awal pagi. Nak masuk hotel berehat belum time check in lagi. Jadi, kitorang pusing-pusing dulu bandar Kuala Terengganu. Nampak signboard muzium kitorang singgah muzium dulu. Tok tek tok tek dah sampai masa check in. Jadi kitorang pun check in la di J Suites Hotel. Selalunya bila time check in ni, suami yang uruskan sementara kitorang tunggu dalam kereta. Kebiasaannya, sekejap je nak check in. Tapi kali ni lama pulak. Beberapa minit kemudian suami datang ke kereta dan ajak naik masuk bilik dengan muka kelat.
Review J Suites Hotel Kuala Terengganu
Sumber: Google
Rupanya, masa check in tu suami cerita hotel ni ada peraturan. Peraturannya, tidak boleh merokok di dalam bangunan hotel. Dilarang sama sekali. Jika langgar kena denda, kiranya deposit tu hangus la. Huhu. Walaupun bilik korang ada balkoni tetap juga tak boleh nak merokok. Nak merokok di luar bangunan hotel. Patutla suami muncung je. Itu satu hal, satu lagi parking kat situ terhad. Kira konsep "first come first served". Sebenarnya ada je parking berbayar di depan hotel tu. Berapa tak pasti pulak. Biasalah dah ada kemudahan parking free siapa nak park kereta di parking berbayar.

Masa tu tak jangka pulak ramai yang menginap di hotel ni. Jadi, balik je pusing-pusing pada malam tu, tengok parking dah penuh. Alahai garu kepala. Mana nak parking. Nak parking dalam basement yang disediakan pun dah penuh. Last kitorang parking dekat staf punya parking. Haha nasible. Kalau kereta tu boleh lipat, lama dah lipat simpan dalam poket.
Review J Suites Hotel Kuala Terengganu
Sumber: Google
Hmm satu lagi, kalau korang nak tahu bilik yang kitorang dapat ni agak sempit jadi tak ada ruang untuk solat dalam bilik. Jadi, bila nak solat, kena ke surau yang disediakan. Ni la bilik kitorang aritu. Takde tingkap macam ni je la rupanya. Deko pun cantik. Satu lagi, bila orang diluar bercakap, kita yang di dalam ni boleh dengar orang bersembang kat luar. Kiranya "no sound proof". Hmm bilik yang kitorang dapat ni tak setanding dengan apa yang kitorang bayar. 

Rupanya, bukan kami sahaja yang mengeluh. Ada la beberapa pasangan lagi yang mengeluh sebab hotel ni terlalu strict. Strict pun, tapi kebersihan so so je la. Bilik pun ada bau kepam. Bila baca balik review tentang hotel ni kebanyakannya bagi bad review. Ada je yang ok. Mungkin rezeki diorang la. Aish macam mana la boleh terlepas pandang. Takpe la menginap kat situ kiranya first and last je. Next time, bila datang sini kitorang dah aim Felda Residence. Menghadap laut lagi tu.

Lokasi hotel ni sebenarnya dekat la jugak dengan town. Kalau lapar kedai makan di sebelah je. Lain ok, receptionist pun ok, wifi laju. Cuma tahap kebersihan, parking dan amaran dilarang merokok tu je la. Tujuan kinah tulis kat sini bukanlah nak burukkan hotel tu, cuma mintak pihak pengurusan baiki apa yang kurang.
Saturday, September 08, 2018

babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak yang ke -5 Di The Curve

by , in
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak yang ke - 5 Di The Curve Assalamualaikum semua, pada hari Selasa lepas, kinah sekeluarga berkesempatan untuk menghadiri ke majlis pembukaan cawangan baru babyshop yang ke 5 di The Curve. Majlis ini turut dihadiri beberapa selebriti terkemuka tanah air kita seperti Yasmin Hani, Sazzy Falak, Diana Danielle dan pengacara si cantik jelita Daphne Iking.

babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak yang ke - 5 Di The Curve

babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak yang ke -5 Di The Curve
Kalau korang nak tahu, kewujudan babyshop sebenarnya dah lama. Bermula di Bahrain pada tahun 1973. Kini, kira-kira 240 buah outlet babyshop di 15 buah negara terpilih di dunia. Wahh kiranya bukan calang-calang jugak ye babyshop ni. Antara jenama barangan bayi yang terdapat di babyshop ialah Juniors, eligo, Giggles dan pelbagai lagi. Nak tahu jenama apa lagi yang ada, korang kenala datang ke sini.

Di sekitar majlis perasmian
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Diana Danielle dan pengasas babyshop, Richard Collins bersedia untuk acara perasmian.
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Yeayyy dengan rasminya babyshop telah dibuka
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Antara selebriti yang turut hadir bagi memeriahkan lagi acara 
Kinah dah pusing habis babyshop di The Curve ni. Memang rambang mata kome oii. So, bagi bakal-bakal ibu, yang dah jadi ibu tu nak beli barang kelengkapan baby bolehlah datang ke sini sebabnya barang keperluan bayi sehinggalah umur 10 tahun ada jual di sini. Kiranya one stop center la babyshop ni. Senang kerja ibu nak cari barang anak.

Kalau korang nak tahu, keluasan babyshop di The Curve seluas 8500 kaki persegi dan bukan saja pakaian yang dijual di sini, malah aksesori dan permainan turut dijual di sini.

Jom kita cuci mata apa yang ada di sini
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Baju untuk boys, warnanya pun ceria aje
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Warna-warni dan pelbagai fesyen baju untuk gegirl 
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Banyak betul pilihan baju untuk gegirl. Cantik-cantik semuanya
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Baju untuk baby newborn
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Baju boys pun cantik. Kualiti kain pun bagus.
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Thahirah dah pening nak pilih aksesori yang mana
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Pelbagai jenama baby car seat dan stroller ada di sini
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Syurga mainan untuk anak-anak. Kat sini Thahirah paling lama memilih.
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Comel betul ๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Barang keperluan asas untuk baby pelbagai jenama
babyshop | Buka Cawangan Kedai Pakaian Bayi dan Kanak-kanak
Yeayy settle shopping. Anak punya barang, kita yang excited haha. Sorry la ye sejak jadi mak orang ni kita over excited.
Thahirah excited main dengan gajet baru dia tu

Banyakkan item yang ada di babyshop ni kan? Dekorasinya pun sangat simple dan semestinya harga yang berpatutan. Jangan lupa ye singgah babyshop. Ada 5 outlet babyshop di Malaysia. Antaranya ialah:

Lokasi outlets di Malaysia:
1. The Curve -Lot 127, Level 1
2. IOI City Mall -L1-55, Level 1
3. MyTOWN Shopping Centre -L2-041, Level 2
4. Dataran Pahlawan Megamall Melaka, G083 - G087 & G090, Level Upper Ground
5. East Coast Mall Kuantan- L1-05, Level 1

Untuk Maklumat Lanjut 
Website:
www.babyshopstores.com

Facebook:
www.facebook/BabyshopStoresMY

Instagram:
@babyshop_malaysia