Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal | Hari ni kinah nak share dengan korang cara untuk keluarkan duit dari akaun pay pal. Baru-baru ni kinah ada terima job dari oversea. Jadi, nak tak nak kinah kena bukak akaun paypal untuk proses pembayaran. Tujuan kinah share ni pun untuk rujukan kinah akan datang jikalau lupa caranya nanti. Masa mula-mula tu blur la jugak tak tahu nak buat macam mana. Iyela first time kot. Teknologi sekarang ni pun semuanya  dah canggih semua dihujung jari je. Tak tahu tanya google je ada la jawapannya.

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal
Kinah sangka rumit prosesnya. Rupanya senang aje. Semudah ABC... Tanpa membuang masa jom kita ikut proses ni step by step supaya mudah korang faham.

1. Perkara pertama sekali Log In dulu akaun paypal korang
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

2. Bila dah Log In korang akan keluar paparan seperti ni. Nampak tak Withdraw funds tu? Klik di situ
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

3. Lepas klik Withdraw Funds akan keluar paparan seperti ni.
Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal
4. Kemudian, korang kena pilih nak keluar yang mana satu. Macam kinah aritu ada dua mata wang asing usd dan singapore dollar. Jadi, kinah pilih singapore dollar. To pulak korang pilih akaun bank atau kad debit atau kredit. Kalau pilih masuk akaun, kebiasaannya duit akan masuk dalam 2 atau 3 hari bekerja dan RM3.00 akan ditolak daripada jumlah wang korang tu untuk proses. Jika pilih kad debit atau kredit dalam 7 hari bekerja.  Ok dah isi semua kotak tu klik continue. (Sebelum tu pastikan kad debit atau kredit dah link dengan akaun paypal yer)

5. Dah siap.. Korang akan terima email yang mengatakan korang dah berjaya

Cara Keluarkan Duit Dari Akaun Paypal

6. Tunggu la duit korang masuk dalam akaun yer. Ok lah itu aje. Selamat berjaya ye

11 comments:

  1. cik ash punya masih ada duit dalam tu tak cash out lagi kumpul dulu hihihi...

    ReplyDelete
  2. mudahhh nya,,, sekejap je dah siap..

    ReplyDelete
  3. akak duit akan release 14 Sept..hahha..giler lama

    ReplyDelete
  4. Tak pandai guna Paypal ni.

    ReplyDelete
  5. hihi AS selalu gunakan akaun paypal untuk transfer credit dari kad kredit, supaya dapat cash. hikhik amalan yang tak baik ni, jangan diamalkan. Tapi kalau sesak sesak boleh guna teknik ni hahaha

    ReplyDelete
  6. Kak ana tak guna lagi paypal so far sebab ingat leceh. Rupanya senang je ye. Lepas ni boleh lah amik job yg byr guna paypal.

    ReplyDelete
  7. Nora tak pernah guna Paypal and taktau nak guna. Thanks kina sbb share ps ni.

    ReplyDelete
  8. wahhh..kelas dpt job dari obersee..tips pls..hehe...

    ReplyDelete
  9. Pernah ada akaun paypal tapi lupa dah..

    ReplyDelete
  10. Rasa mcm ada acc paypal. ahah nak kne check ni hehe. thankyou for sharing.

    ReplyDelete