Monday, 15 July 2019

,
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com | Ekhm ekhm ada yang tengah mencari purse atau beg tangan baru ke tu? Dah puas pusing shopping mall tapi tak ada satu pun yang berkenan di hati. Betul kan?? Hmm daripada korang pusing sana sini apa kata korang cari di online pulak. Lagi jimat masa dan tenaga korang. Meh sini kinah nak ajak korang cuci mata di website BAGINNING mana la tahu ada yang berkenan di hati korang tu.

Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Sebelum kita pergi lebih jauh, apa kata kinah cerita serba sedikit mengenai BAGINNING ni. Kalau korang nak tahu, BAGINNING beroperasi di United Kingdom. Huhu jauhnya sampai ke luar negara tapi takde hal la. Zaman sekarang kan dah semakin canggih, manfaatkan teknologi yang ada ni. Pasal cara bayaran, korang boleh pilih sama ada nak buat pembayaran secara kad kredit mahupun secara paypal

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Berita baiknya pula, setiap pembelian FREE SHIPPING ke seluruh dunia. Siapa yang tak suka free shipping kan. Satu lagi, jika barang yang korang order tu ada masalah atau rosak, korang boleh return pada mereka semula secara percuma aje.

Orang perempuan ni kalau dah tengok handbag, hmm mula lah. Satu kerja pun tak jalan haha. Lebih kurang macam kinah la. Lama membelek sampai ralit. Cantik-cantik juga design yang ada di BAGINNING ni. Kalau ditanya kinah minat yang mana, sebenarnya ada dua beg dalam pemerhatian kinah. Harganya pun berpatutan dan lain dari yang lain. Nak tahu kinah minat yang mana?

1. Clear Bags & Jelly Bags

Sesaja bukak koleksi Clear Bags & Jelly Bags ni, mak aii banyak betul pilihan. Semuanya cantik. Rambang mata nak pilih yang mana satu. Tak caya korang boleh tengok kat sini. Gambar di bawah yang kinah screenshot ni adalah koleksi yang ada di BAGINNING.

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Kalau korang tanya yang mana satu pilihan kinah, tadaaaa 

Large Hot Pink Lock Holographic PVC Satchel Handbags Clear Bags menjadi pilihan.  Orang perempuan kalau takde pilih warna pink, tak sah huhu. Ni kena hujan pun, isi dalamnya tak basah sebab materialnya PVC. Harganya dalam $69.99. Ni dalam nilai matawang Dollar tau.
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Menariknya di BAGINNING ni, korang boleh pilih warna yang ada. Ingat ye Free Shipping ke seluruh dunia. 

2. Clutch and Purse

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Settle pilih handbag, kita cuci mata koleksi Clucth and Purse pulak. Dalam koleksi ni kinah nak pilih clutch. Bukak saja kategori ni, adussss sakit mata ni. Semuanya cantik. Clutch yang menjadi pilihan kinah ialah Black Rhinestone Long Clutch Purse Sparkly Evening Bags. Cantik kot yang ni. Banyak baju boleh match dengan clutch ni. Harganya dalam $49.99 saja dalam matawang Dollar.
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Jadi, lepas ni kalau korang nak cari handbag atau purse ke, kinah suggest korang beli je kat BAGINNING. Banyak benefit yang korang akan dapat seperti FREE GIFT, FREE RETURN dan RANDOM GIFT. Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, korang boleh pergi ke website rasmi BAGINNING

Email: support@baginning.com
Address: Rm 101, Maple House, 118 High Street, Purley, London, England, United Kingdom, Cr8 2ad

Thursday, 11 July 2019

,
Tona Kulit Lebih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion | Siapa kat sini pengguna tegar produk Safi? Ramai kan pengguna setia Safi hehe. Kinah nak sebarkan berita baik untuk pengguna tegar Safi terutamanya kepada pengguna Safi Balqis Oxywhite, Safi Balqis OxyWhite kini ada produk terbaharu iaitu Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion. Pergh panjang betul namanya kan. Apa yang menariknya dengan keluaran Safi yang terbaharu ni, ianya memberikan 2 kali penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan saja tau. Cayalah Safi..

Tona Kulit Lebih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Apa Yang Best Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion 

Kalau korang perasan sekarang ni, sejak dua menjak cuaca sekejap panas, sekejap hujan je. Bila cuaca begini, secara tak langsung kulit kita akan terdedah dengan sinaran cahaya matahari. Bila kulit kita sentiasa terdedah tanpa sebarang perlindungan, hmm tak lama lagi akan timbul pulak masalah  lain iaitu pigmentasi pada kulit.

Dengan adanya Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion sedikit sebanyak melindungi kulit kita daripada masalah tersebut.

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion adalah gabungan formulasi penyegar dan pelembap hanya dalam satu langkah saja untuk penjagaan kulit yang ringkas tapi memberi kesan optimum kepada si pemakainya. Hahh sesuai sangat la dengan kinah ni ha. Kinah ni bukannya rajin sangat nak ikut step by step untuk penjagaan kulit ni. Kan dah jimat satu step dan masa hehe.

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion bertindak

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
  • Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu langkah penggunaan saja
  • Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid iaitu Macro Hyaluronic Acid, Nano Hyaluronic Acid, Bio Hyaluronate, Oligo Hyaluronic Acid, dan Super Nano Hyaluronic Acid
  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
  • Mencegah kulit menjadi gelap akibat kesan radiasi infrared IR dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE
Nano Oxygen berperanan membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar kelihatan segar dan berseri. Manakala Nano biowhite pula bertindak memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit kelihatan cerah sempurna dan sekata.


Pengalaman Sepanjang Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Kinah ni baru je berpindah ke rumah baru, jadi kinah agak sibuk untuk mengemas itu ini sampai rutin penjagaan kulit kinah pun dah terabai. Seriously, kalau kinah buat perangai macam ni terus, confirm kulit muka kinah akan breakouts teruk. Kinah cepat-cepat sedar diri, dan bila kinah apply produk Safi yang baru ni, kulit kinah jadi lebih lembap, dan leb[ih segar. Sama macam kita ikut step by step tu. Paling kinah suka dengan teksturnya yang tak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit. Baunya pun wangi. Memang best sangat la Safi Balqis  OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni.

Waktu petang sekarang, kami ada aktiviti baru tau kat sini. Thahirah dah mula berkawan dengan anak-anak jiran, jadi bila dia dah mula nak berkawan kinah pun bawa dia main kat luar rumah ni ha. Ehhh sebelum tu, pakai dulu safi hydrating lotion ni, baru confident nak keluar rumah hehe.

Nak gunanya pun mudah je. Cuci muka terlebih dahulu dan keringkannya dengan tuala yang bersih. Kemudian tuangkan lotion ke tapak tangan mengikut kuantiti yang diperlukan. Kemudian sapu lotion tersebut ke seluruh muka sehingga rata dan sambil  tu tepuk tepuk manja sikit kulit tu sehingga lotion tersebut meresap sepenuhnya. Dah siap... 

Mudah je kan, tunggu apa lagi dapatkan segera produk safi yang best ni di pasar raya ataupun di watson atau guardian yang berhampiran.

Tags/ Kata Kunci
Safi, Safi Hydrating Lotion

Monday, 8 July 2019

,
Penatnya Pindah Rumah | Kalau korang perasan sejak dua menjak ni kinah jarang nak update blog mahupun status di facebook. Kalau ada pun, itu post untuk kerja. Sebenarnya kinah jarang berada di media sosial ni disebabkan sibuk mengemas rumah. Kesian pulak yang tinggalkan komen kat wall tapi tak berbalas. Maaf ye kami tak sombong tau. Cuma sibuk sikit je. Bila dah penat, nak menulis tu kena ambik mood. Ni pun ada job yang masih pending. Allah bagilah kekuatan pada diri ni.

Penatnya Pindah Rumah

Penatnya Pindah Rumah
Penatnya Pindah Rumah
Sibuk betul kau mengemas ye haha. Kalau setakat mengemas biasa-biasa, kemas barang yang Thahirah sepahkan tu boleh lagi la nak bersantai-santai sambil scroll timeline. Tapi ni mengemas barang nak pindah rumah. Siapa yang pernah dan berpengalaman pindah rumah, pastinya faham penat mengemas tambah pulak ada budak kecik yang selalu mengacau. Jadi mak ko ijau jadinya. Penatnya tak boleh ampun. Barang yang kecik pun agak banyak. Itupun ada barang yang dah campak dalam tong sampah besar kat bawah tu.

Kalau kinah penat mengemas barang untuk pindah barang masuk dalam kotak, tapi Yop lagi penat pindahkan semua kotak tu ke dalam kereta. Kan bagus setiap flat atau pangsapuri ada lif tak kisah la hanya 4 tingkat je pun. Penat kot kalau nak pindah barang nak mengangkut dari satu tingkat ke tingkat sampai ground floor. Mujurlah kami ni pindah tak jauh mana. Kata orang sekangkang kera je. Sekangkang kera pun, kalau macam ni gayanya hmm entahlah.

Nak dijadikan cerita, masa kami sibuk loading barang ke kereta, ada la orang bising sebab kami parking dalam kawasan flat. Yesss, kalau diikutkan memang tak boleh sebenarnya, tapi kami punya alasan yang kukuh dan nak loading barang je. Kawasan parking dengan tangga agak jauh kot. Hmm dalam bising sebab kami parking kat dalam kawasan flat tu, ada satu family ni dia memang parking dalam kawasan flat tu. Dah macam private parking pulak. Takde pulak yang berani nak tegur. Hmm itulah manusia.

Alhamdulillah, rezeki kami dapat rumah landed. Lepasni takde la kes nak berebut parking dah. Sungguh tau, tempat parking kereta kitorang tu, memang sentiasa penuh, siapa cepat dia la dapat. Padahal banyak lagi kot parking, parking kitorang juga la orang nak sebat. Iyelah parking kitorang tu kawasan strategik, depan balai polis kot. Selamat sikit. Sejak nak pindah ni, Yop kata ambikla parking tu, tak heran dah. Ni bila dah clear rumah sewa ni, nak mengemas rumah sendiri pulak. Waaaa nak nangis rasanya. Nak mintak tolong adik, jauh pulak.
Penatnya Pindah Rumah
Penatnya Pindah Rumah
Masa mula-mula nak cuci rumah ni, buntu betul macam mana nak hilangkan kesan debu simen  lepas renovate pada marble kat rumah ni. Dua tiga kali jugak yop cuci, siram dengan air tapi kaki still rasa berpasir lagi. Whatsapp mak tanya nak buat macam mana. Mak kata cuci je dengan air biasa. Nak lagi licin disuruhnya kita tukar tile baru huhu sabor je la. Kebetulan perabot besar tak ambik lagi, kinah mop satu rumah ni dengan air biasa je. Lebih lima trip jugak la mop lantai ni. Air dia tak usah kata, kotor yang amat. Pinggang pun dah mula buat perangai­čś¬

Sejak sibuk mengemas ni, nak masak pun hmm mood ke laut, selera pun kurang. Badan dah penat. Yop pulak kerja, tinggal kami berdua kat rumah. Mana lagi nak masak nak mengemas. Dah penat, scroll page fb komuniti kot kot la ada yang boleh buat delivery makanan ke rumah, hmm rezeki orang jual tu la. Whatsapp, deal dengan beliau tunggu runner datang hantar makanan. Benda boleh order, buat apa penat-penat nak masak hahah. Sebenarnya masa tu dapur masih peram lagi dalam kotak. Biarla dulu  buat sementara je la. Settle ni semua, dapur kena on la lepas ni.

Thursday, 27 June 2019

,
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik| Nak capai sesuatu kejayaan, tak kisahlah apa jua bidang sekalipun, kita kenalah berusaha. Begitulah apa yang dilakukan oleh adik Ariq Azhafi atau lebih dikenali sebagai "TIMEBOY". Kinah begitu kagum dengan semangat yang ada pada adik Ariq ni tau. 

ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik 

Ariq Azhafi atau nama penuh beliau Mohamed Ariq Najmi Bin Mohd Azhafi berumur 17 tahun, telah dilahirkan pada 04 Disember 2001 di Muar Johor. Ariq adalah remaja istimewa dan berani tampilkan diri untuk membuktikan bahawa dirinya juga layak untuk berjaya sama seperti orang lain.  Kenapa beliau digelar “TimeBoy”??? Kerana Ariq jarang untuk bercakap dan hanya bersuara pada masa tertentu sahaja. Mungkin pada pandangan mata kelihatan normal tetapi Ariq agak sukar untuk memulakan perbualan.
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik
Jom kita kenal dengan lebih dekat mengenai Ariq

Kalau korang nak tahu, Ariq dilahirkan pada 4 Disember 2001 di Muar Johor, maknanya dah 17 tahun dah adik Ariq kita ni. Merupakan anak sulung daripada 3 orang adik beradik. 
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Pada umur 10 tahun, Ariq disahkan Autisme iaitu Sindrom Asperger oleh doktor selepas 2 tahun menjalani proses rawatan dan terapi. 

Walaupun mengalami masalah autisme dalam kategori masalah pertuturan, ianya lansung tidak menghalang remaja istimewa ini untuk meneruskan dan mendalami minat dan bakat seni muzik yang diminatinya.

Kenapa Ariq digelar "TIMEBOY"?
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Sebenarnya Ariq ni jarang bercakap dan hanya bersuara pada masa tertentu saja. Kalau daripada pandangan mata kita, Ariq nampak normal saja, tetapi sebenarnya Ariq agak sukar untuk memulakan perbualan. Jadi, kalau korang terserempak dengan Ariq di mana-mana nanti jangan lupa 'say hi' tau✌

Apa yang membuatkan Ariq berani tampil untuk ke depan, katanya selain daripada minat, Ariq mahu membanggakan keluarga bahawa dia juga mampu memperbaiki diri ke arah yang lebih baik.
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Menurut kata ayahnya, sejak Ariq menghadiri kelas vokal, sedikit sebanyak dapat membantu memperbetulkan percakapan Ariq dengan lebih baik. 

Pada awalnya, Ariq hanya suka menyanyi dan bermain gitar sebagai hobi tetapi klimaks Ariq bersunguh-sungguh untuk tampil menyanyi bermula daripada persembahan mini konsert anjuran sekolah muziknya. 
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Ariq juga menerima galakan daripada keluarga dan cikgu vokal supaya Ariq lebih banyak bergaul dengan orang ramai agar lebih yakin pada diri.


LAGU KITA SEBAGAI TIKET ARIQ UNTUK BUKTIKAN BAKAT NYANYIAN

Lagu dan lirik "KITA" ini dicipta oleh ayahnya untuk beliau sebagai permulaan dan pengenalan Ariq Azhafi di persada seni muzik tanahair.

"KITA" menceritakan tentang perhubungan kasih antara keluarga dan sahabat. Dari sudut yang tersirat pula, "KITA" merupakan satu metafora untuk golongan istimewa ini. Secara khususnya, lagu ini juga adalah lambang kasih sayang seorang ayah kepada anak istimewanya.

Akhir sekali, ucapan dan harapan daripada Ariq Azhafi :
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
" Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua. Saya ingin mengucapkan syukur kepada Allah SWT di atas segala kurniaanNya ini.

Kepada Ayah, Mama, Atok Aki (pencetus minat seniku) dan Atok Wan, terima kasih yang tidak terhingga di atas segala pengorbanan, kasih sayang dan sokongan yang tak berbelah bagi. Teristimewanya pada Atok Aki dan Atok Wan yang bersungguh untuk Ariq masuk ke kelas vokal dan muzik di Melaka.

Kepada Uncle Ijam #BJProStudio terima kasih di atas segala semangat, galakan dan kepercayaan anda... juga semua warga BJ Production Studio dan Muo FM terima kasih diatas segalanya.

Terima kasih kepada Pengetua, Cikgu Norhan, Cikgu Hana dan semua guru-guru unit Pendidikan Khas SMK Tengku Mahkota, Muar Johor. Teacher Kevin Ong, Ms Yeo and Mr Steven, tq so much for all the encouragements and all the supports in every way.. and i am still in the learning process ­čść

Terima Kasih juga kepada Uncle Zai @ Dean Mohamed di atas segala pengorbanan masa dan tenaga untuk menjayakan Video Klip "KITA" 

Terima Kasih atas segalanya,
Terima Kasih pada semuaaa!

Dan semoga diri ini di terima seadaNya... InsyaAllah.."

- Ariq Azhafi -

Jom kita ramai-ramai kasi support pada adik Ariq

Monday, 24 June 2019

,
Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur | Bila anak jenis memilih makanan, kita sebagai ibu ni memang susah hati. Macam-macam cara kita cuba nak tarik minat dia untuk makan. Bila kinah nampak yang Thahirah ni suka sangat makan kentang, ting ting idea mari masakkan untuknya sesuatu yang berasaskan kentang. Hmmm simple sangat je resepi ni, ni pun kinah olah sikit supaya kena dengan tekak Thahirah. Cucur kentang simple ni sesuai sangat untuk kanak-kanak. Tapi kalau orang besar pun nak makan boleh je, bolehlah mencicah dengan sos. Korang yang takde idea nak masak apa untuk breakfast atau minum petang bolehlah cuba.

Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur

Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur
Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur

Cucur Kentang Simple

Bahan-bahan
250 gram tepung gandum
3 biji bawang merah - dimayang halus
1 biji ubi kentang - kupas dan potong dadu kecil 
Secekak daun kucai atau daun sup - potong pendek
1/2 sudu kecil garam
Secubit gula
200 ml air - lebih kurang
Sedikit air panas
Minyak untuk menggoreng

Cara-cara

Satukan tepung gandum dengan daun sup (kinah guna daun sup sebab itu je ada kat rumah), kentang, gula dan garam. 

Gaul sebati dan masukkan air sedikit demi sedikit. Kacau adunan tu sehingga rata. 

Kemudian masukkan sedikit air panas dan kacau adunan. Jangan kacau terlalu sebati supaya tepung tu tak tepu. 

Panaskan minyak dan pastikan ianya betul betul panas sebelum digoreng cucur sehingga garing. Jika mahu cantik, gunakan jari untuk masukkan adunan dalam kuali. Jika tidak, boleh juga gunakan sudu. 

Dah siap, bolehlah dihidangkan dengan sambal cuka. Kebetulan dalam peti ais tu ada lebihan sos dimsum masa beli aritu. Cicah saje ler. 

Kata Kunci / Tag
Cucur Kentang, Cucur Kentang Simple

,
Menang Cabutan Bertuah Dan Giveaway Di Instgaram | Bila dah tak tau nak buat apa, saja je la join satu giveaway di Instagram. Hadiahnya kita boleh pilih sama ada nak duit raya ataupun barang keperluan rumah. Tak sangka pulak ada rezeki kat situ. Kinah menang dan kinah pilih barang keperluan rumah. Boleh guna untuk masuk rumah baru nanti.

Menang Cabutan Bertuah Dan  Giveaway Di Instgaram

Menang Cabutan Bertuah Dan Di Instgaram
Menang Cabutan Bertuah Dan Giveaway Di Instgaram
Tadaaa ni lah hadiahnya.
Menang Cabutan Bertuah Dan Di Instgaram
Menang Cabutan Bertuah Dan Giveaway Di Instgaram
Pada mulanya, stock ni habis dan kinah diminta untuk pilih hadiah yang lain. Mungkin dah rezeki, penganjur bagitau, hadiah yang kinah pilih tu dah restock dan mujurlah hadiah ganti yang dipilih tu belum di pos lagi. Cantik kan. Nampak kemas je dapur nanti. Korang kalau nak beli barang keperluan rumah yang ada style dan nampak trendy boleh beli dan follow di instagram @scandibysha. Rambang mata tau. 

Menang Cabutan Bertuah Di Cik Kiah Kicen

Haa yang ni kemenangan yang tak disangka. Kinah tak bajet pun menang cabutan bertuah Cik Kiah Kicen ni pun. Macam mana kinah boleh menang cabutan bertuah ni?

Sebenarnya kinah ada beli buku resepi periuk tekanan tinggi dengan Cik Kiah Kicen melalui facebook group Kami Pengguna Pressure Cooker Philip. Kite ni masih amatur lagi nak guna pressure cooker ni. Jadi, kinah beli satu untuk panduan dan Cik Kiah bagitau setiap pembelian buku resepi beliau, kami berpeluang untuk memenangi hadiah iaitu Clutch Bag atau seutas jam tangan jenama Fossil. Dua-dua tu original tau.
Menang Cabutan Bertuah Dan Di Instgaram
Menang Cabutan Bertuah Dan Giveaway Di Instgaram
Nak dijadikan cerita, awal pagi selepas sahur Cik Kiah hantar whatsapp untuk maklum yang kinah memenangi seutas jam tangan Fossil Alhamdulillah rezeki di  hujung bulan Ramadan. Boleh pakai masa raya nanti. Oh ye kalau korang nak beli juga buku resepi periuk tekanan tinggi ni boleh whatsapp terus dengan beliau di talian 0136188802. Buku resepi ni, sesuai untuk pengguna Noxxa  lama dan Philips 2139 dan 2137. Ada pelbagai resepi yang boleh kita cuba dalam buku resepi tu. 

Saturday, 22 June 2019

,
Nafas Selesa dengan Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm | Sejak dua menjak ni, keadaan cuaca tak menentu. Sekejap panas, sekejap hujan. Apabila berlakunya perubahan cuaca seperti ini, secara tak langsung memberi impak kepada kesihatan kita terutamanya anak kita yang masih kecil.  Bagi kinah, walaupun anak dara kinah, Thahirah dah besar dan jarang sangat jatuh sakit, sesekali bila dia sakit hmm balm seperti ni la perlu ada dalam simpanan untuk kegunaan yang tak diduga. Kekadang tu kinah pun guna juga Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm ni terutama sebelum nak tidur.

Nafas Selesa Dengan Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm 

Nafas Selesa Dengan Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm
Nafas Selesa Dengan Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm 

Mengapa Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm Menjadi Pilihan Kami Sekeluarga

Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm adalah satu produk istimewa keluaran Bumiputera yang mana selain melembapkan kulit yang kering, ianya juga sesuai digunakan setiap kali lepas mandi pagi dan juga malam untuk keselesaan nafas dan tidur yang berkualiti. Gajah Baring Balsomo juga dikenali sebagai garlic balm yang memberi manfaat kepada seisi keluarga ketika perubahan musim yang tak menentu ni.

Kalau sebelum ni, bila anak mula selsema je kita akan guna petua orang-orang lama dengan menggunakan minyak bawang putih. Tapi sekarang dengan zaman serba moden ni dan ramai pula ibu yang berkerjaya nak buat minyak bawang putih tu semua memakan masa, jadi bila dah ada garlic balm ni kerja ibu-ibu di luar sana lebih mudah.
Nafas Selesa Dengan Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm
Nafas Selesa Dengan Gajah Baring BALSAMO Garlic Balm 
Mengapa garlic balm BALSAMO lebih mudah? Sebabnya garlic balm ni didatangkan khas dalam bentuk solid, jadi risiko nak tumpah tu memang tak akan terjadi. Memang mudah sangat nak bawak pergi ke mana-mana dan ianya selamat digunakan untuk anak-anak kita yang masih kecil.

Oh ye, kalau korang nak tahu garlic balm BALSAMO ni bau dia sama dengan bau minyak bawang putih yang sebenar. Sama je bau dia.


Kandungan Utama Garlic Balm BALSAMO

Extra Virgin Olive Oil - Membantu melembapkan dan mengurangkan keradangan kulit.

Sunflower Oil & Vitamin E - Membantu memelihara lapisan kulit daripada pencemaran dan kekurangan lembapan badan.

Beeswax - Memiliki sifat anti inflamasi, antibakteria dan antivirus sehingga dapat dimanfaatkan untuk membantu masalah iritasi kulit ringan

Garlic - Tumbuhan istimewa yang banyak manfaat membantu memberi "Nafas Selesa" kepada keluarga.


Cara Guna Garlic Balm BALSAMO 

Guna setiap kali selepas mandi dan sapu garlic balm sebelum nak tido. Hanya sapu pada bahagian yang diperlukan saja dan urutkan perlahan-lahan secara bulatan. Ianya juga sesuai digunakan oleh seisi keluarga.

Harga Promosi
RM29.90 (exc postage)
Postage RM8.00 SM RM12.00 SS

Free gift Termometer bagi setiap pembelian yang terawal


Disclaimer
Produk ini adalah produk Natural tanpa bahan kimia yang berbahaya yang boleh menyebabkan kesan sampingan jangka panjang. Ianya selamat digunakan dengan kerap.

Blog : https://garlicbalmbalsamo.blogspot.com
Facebook : Gajah Baring HQ (Garlic Balm)
Instagram : gajahbaring_hq
Contact: 0187665694
Diedarkan oleh : ARS PURE SOLUTION

Monday, 17 June 2019

,
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask | Bila musim beraya ni, kita sibuk ziarah saudara mara sama ada jauh mahupun terdekat. Iyelah nak eratkan silaturrahim, masa beraya ni la nak berjumpa. Bila dah sibuk ke sana ke mari sampai terabai rutin penjagaan harian kulit kita. Dah la di luar sana keadaan persekitaran tak berapa bagus. Disebabkan kesan pencemaran, gaya hidup yang tak berapa sihat dan pemakanan pun tak jaga akan mempercepatkan proses penuaan kulit dan melambatkan kadar metabolisme dalam badan kita. Jadi, hari ni kinah nak kongsi dengan korang dengan satu produk yang dapat membantu meningkatkan kolagen kulit kita iaitu Le Shenz Moisturizing Pearl Mask.

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Apa yang Menarik Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Kalau korang nak tahu, kinah ni memang teruja nak mencuba Le Shenz Moisturizing Pearl Mask ini kerana salah satu intipati di dalamnya mengandungi ekstrak mutiara yang mana ianya kaya dengan unsur-unsur dan mengandungi lebih daripada 10 jenis asid amino yang penting, unsur surih dan kalsium. Asid amino dan unsur surih yang ada di mutiara sebenarnya sangat membantu meningkatkan kolagen pada kulit kita, membaiki serta membantu pertumbuhan sel kulit yang baru dan juga dapat membantu mencerahkan kulit.

Lepas penat buat kerja rumah di siang hari, malam hari kita manjakan kulit pulak. Best juga pearl mask ni tau. Kulit rasa moist je lepas guna pearl mask ni. Korang patut cuba pearl mask ni dan alami sendiri.

Excellent Essence Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Mutiara - Kaya dengan unsur-unsur dan mengandungi lebih daripada 10 jenis asid amino, unsur surih dan kalsium

Chamomilla Recutita - Membantu memulihkan bagi mereka kulit yang sensitif, kesan ruam pada kulit, mengurangkan kesan kemerahan di muka, dan menyamaratakan tona kulit yang tidak sekata.

Rosa Centifolia - Peroleh sijil Organik dari EU dengan anti pengoksidaan, anti bakteria dan anti keradangan

Opuntia Streptacantha - Molekul pelembap unik terhasil secara semula jadi kerana ditanam di padang pasir 

Sophora Flavescens - Kaya dengan nutrisi herba yang dapat membantu mengimbangi nutirisi kulit

Ophiopogon Japonicus - Meningkatkan daya tahan kulit, melegakan kulit sensitif, melembapkan dan melambatkan kesan penuaan

Camellis Japonica - Melembapkan, menenangkan dan melicinkan kulit, mengurangkan keradangan dan kedutan


Penggunaan yang Disarankan

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Setiap 3 hingga 4 hari, lapisan kulit mati kita akan mula terkumpul. Apabila lapisan kulit mati terkumpul, ianya akan menghalang segala penyerapan nutrien daripada skincare harian yang kita guna, kulit kita menjadi kusam, akan timbul garis-garis halus dan juga pigmentasi. Dengan pengunaan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask ni sedikit sebanyak dapat membantu menyingkirkan kulit mati yang terkumpul, serta memperbaiki keadaan kulit yang bermasalah. Disebabkan itu, kita perlu menggunakannya setiap 3 hingga 4 hari. 

Kelebihan Mask Sheet Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
  • Pengudaraan yang baik dan selesa
  • Pelembap yang sempurna
  • 13 kali penyerapan air
  • Pilihan pertama untuk mask sheet
  • Mengekalkan kelembapan

Apa yang Penting Bebas daripada

  • Fluorescent Agent Free
  • Hormone Free 
  • Synthetic Fragrance Free
  • Alcohol & Mineral Oil Free
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Dalam kotak ni hanya 3 keping. Harga sekotak ialah RM38.00 saja.

Oh ye ada berita baik untuk pembaca semua. Kalau korang nak tahu Le Shenz Moisturizing Pearl Mask sekarang ni tengah ada promosi tau. Beli 2 kotak Le Shenz Moisturing Mask, korang akan dapat free lagi 2 kotak. Hanya RM76.00 saja ye dan paling best free shipping. Cepat korang, promosi ni bermula dari 20 Jun sehingga 21 Jun saja. 

Untuk Maklumat Lebih Lanjut
Website :

Facebook :

Instagram :

Monday, 10 June 2019

,
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti | Dulu kinah ni agak setia dengan satu jenama rempah ratus ni. Iyelah selalu ikut mak pergi ke kedai dan ke pasar confirm beli jenama tu je la. Kite yang anak ni ikut je, apa yang mak beli. Tapi sejak dah kawin ni, kinah suka nak mencuba sesuatu yang baru. Asyik pakai rempah tu je, sesekali nak juga tekak ni try jenama lain. Apa jenama kinah tak cuba semua dah try dah. Tapi entahla, bila try jenama Rempah Ratus Mak Siti  ni terus jatuh cinta.

Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti

Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kinah kenal dengan jenama Rempah Ratus Mak Siti ni pada expo MAHA beberapa tahun yang lepas. Saja nak ke sana tengok pameran tu. Bila sampai ke booth Rempah Ratus Mak Siti, masa tu tengah ada offer. Beli satu pek yang dah diorang packing hanya RM20.00 je, kalau tak silap la masa tu. Benda dah lama huhu. Dalam packing tu, ada pelbagai rempah seperti sup, soto, sup bunjut, kari, rendang. Dah alang-alang sampai sana, rembat satu packet besar. Tak sangka berbaloi betul beli satu packet besar tu. Sedap rupanya Rempah Ratus Mak Siti ni. Sejak dari itu, kinah cari Rempah Ratus Mak Siti je la. Harganya pun takdela mahal sangat. 

Mungkin ada di antara korang yang pernah dengar jenama Rempah Ratus Mak Siti ni kan, terutamanya orang Johor. Baru kinah tahu rupanya dah 40 tahun dah jenama Rempah Mak Siti ni.
  

Di Sebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti

Kata orang disebalik kejayaan sekarang, banyak ujian pahit dan manis yang perlu ditempuhi oleh Puan Siti Khawa Jannah dan suaminya, Tuan Mohd Hafizan Yusoff untuk menaikkan jenama Mak Siti. Pada asalnya perniagaan Mak Siti ni dijalankan secara kecil-kecilan saja bagi menyara keluarga ketika itu. Pada masa tu, hanya orang kampung dan bandar-bandar kecil saja yang tahu kewujudan Mak Siti ni. Lama-kelamaan Mak Siti telah mula dikenali.
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Menjadi pengasas sesuatu produk atau jenama terkenal menjadi idaman setiap orang. Tapi ramai yang tidak pasti dengan langkah pertama yang perlu diambil, pelbagai cabaran yang perlu dihadapi, bagaimana mereka perlu menempuhi semua cabaran itu serta menempuhi pelbagai halangan tersebut sehingga mereka berjaya. Menjadi anak kepada pengasas kepada sesuatu produk atau jenama bukanlah berada di tempat yang selesa, tak ramai yang tahu betapa mereka perlu bekerja dengan lebih keras lagi untuk mengembangkan perniagaan yang sedia ada milik keluarga mereka ini.
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Dahulu, Puan Siti sering tertekan kerana di bahunya terpikul beban dan harapan untuk memajukan perniagaan mereka sedangkan beliau tiada pengalaman untuk mengendalikan perniagaan mereka. Selepas beliau tamat belajar dan ceburi perniagaan keluarga, perniagaan tersebut mengalami masalah di mana berlaku penyelewengan dalam kalangan pekerja dan ramai juga pekerja yang tidak yakin dengan kemampuannya.
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Terdetik dalam fikirannya, mengapa Rempah Mak Siti tidak mampu untuk bersaing dengan jenama-jenama lain yang ada di pasaran Malaysia mahupun antarabangsa. Meneruskan legasi perniagaan turun temurun bukan satu tugas yang mudah lagi-lagi untuk memastikan perniagaannya akan terus bertahan dan menjadi legasi suatu hari nanti.

Ladang Dan Kilang Rempah Mak Siti

Pada awalnya kilang Mak Siti diusahakan di 2 lot rumah kedai sahaja. Di atas lot kedai tersebut keluarga ini meneruskan kehidupan mereka sebagai peniaga. Tidak kenal erti siang dan malam kerana disitu perusahaan rempah dan disitu juga tempat tinggal mereka.

Pada tahun 2000, apabila perniagaan mereka semakin berkembang, keluarga ini membuat keputusan untuk berpindah ke Muar, Johor. Di sana mereka beroperasi di atas tanah seluas 3200 ekar dan menjalankan pelbagai aktivti seperti perladangan, pemprosesan rempah ratus sehinggalah pengedaran rempah ratus. Ladang ini juga penah dinobatkan sebagai Malaysian Guiness Book of Record 2014 sebagai ladang herba terbesar di Malaysia yang mempunyai hampir lebih kurang 6000 spesis rempah ratus dan herba.

Ladang dan kilang yang terletak di Batu 12, Jalan Muar - Pagoh, Johor, juga telah mendapat pengiktirafan sebagai “The Largest Herbs & Spices Plantation" oleh The Malaysia Book of Records (MBR).

Restoran Mak Siti

Selain daripada mengusahakan ladang Rempah Ratus Puan Hajah Hajir Salleh (Pengarah) atau lebih dikenali sebagai Mak Siti turut mengusahakan sebuah restoran Melayu yang sememangnya terkenal dengan nilai dan elemen tradisional yang diwarisi dari zaman ke zaman. Bahan-bahan masakan yang sering digunakan seperti cili, serai, ketumbar, santan kelapa dan rempah ratus dilihat terus kekal hingga hari ini dan membuatkan rasa serta keenakannya tidak banyak berubah. 

Produk Rempah Ratus Mak Siti

Kalau korang nak tahu, Rempah Mak Siti adalah produk semulajadi, tidak mengandungi pewarna dan perasa tiruan juga sesuai mereka yang vegetarian. Antara produk utama Rempah Ratus Mak Siti ialah serbuk rempah kari daging, serbuk rempah kari ikan, serbuk rempah sup, serbuk rempah sup soto, serbuk rempah rendang, sup tulang, sup punjut, sup soto, dan raja sup. 
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kini, syarikat telah mempelbagaikan lagi jenis produk dengan menghasilkan rempah dalam botol seperti emping cili (chili flakes), serbuk cili, daun limau purut, serbuk daun limau purut, serbuk kayu manis, serbuk halia, serbuk lada putih, serbuk lada hitam, dan serbuk kunyit. Produk-produk ini telah mula diperkenalkan semasa Expo MIHAS pada tahun 2017 dan mendapat sambutan yang menggalakkan dalam kalangan pengguna.

Mengapa Rempah Ratus Mak Siti Menjadi Pilihan

Pertama kali mencuba rempah Mak Siti ni kinah dah jatuh cinta. Sebabnya rasa rempahnya lain dari yang lain dan masakkan kita jadi lebih sedap. Satu lagi, harganya pun murah. Nak dapatkan rempah ni pun mudah sebab kinah tinggal dekat je dengan TESCO. Habis je stok mintak suami pergi belikan.

Di Mana Nak Dapatkan Rempah Ratus Mak Siti Ni

Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti 
Korang boleh dapatkan Rempah Ratus Mak Siti ni di TESCO, Mydin, Jusco, AEON BIG dan Giant. Ada juga kinah dengar dekat kedai Eco pun ada dijual. Kinah dah dapatkan stok Rempah Ratus Mak Siti yang dah nak habis kat dapur tu. Korang bila lagi?
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti
Kisah Disebalik Kejayaan Rempah Ratus Mak Siti

Untuk Maklumat Lebih Lanjut
Twitter : 
Youtube : https://www.youtube.com/channel/UChxWo-JlDGsXLERsPo4xMFQ
Whatsapp :
017-3309330

Tags/Kata Kunci
Rempah Mak Siti, Rempah Ratus, Mak Siti

Sunday, 2 June 2019

,
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit | Teruja kinah nak kongsi dengan korang dengan serum yang kinah guna sekarang ni. Dalam banyak-banyak serum yang kinah pernah guna, serum Dr Beau ni paling best dan konsisten kinah pakai. Sedikit sebanyak masalah kulit di muka kinah dah mula nampak perubahan. Moga raya nanti kulit sihat macam biasa. Nampak je kecik, tapi kecik bukan sebarangan kecik, bak kata pepatah kecil-kecil cili padi. Sesiapa yang ada masalah kulit tu, apa salahnya labur sedikit untuk serum ni. Tak rugi la. Artis pun ramai yang gunakan serum ni tau.

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit 

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Masa mula-mula kinah terima serum ni, kinah agak terkejut sebabnya serum ni tak seperti serum yang biasa kita guna ye. Kalau nak tahu, serum ni dalam bentuk softgel dan teksturnya berminyak. Walaupun berminyak apabila apply di muka lama-lama serum akan meresapb jauh ke dalam kulit kita dan tak nampak dah kesan berminyak tu. Bagi kinah, bila serum ni dalam bentuk softgel, nampak lebih hygiene sikit dan kuantiti yang kita nak guna pun memang dah cukup sangat untuk kita gunakannya. Jadi tak de la istilah terlebih ataupun terkurang dalam penggunaan serum ni.

Kandungan Utama Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Mesti korang nak tahu kandungan utama yang terdapat dalam Serum Dr Beau ni kan. Jangan risau, bahan yang digunakan adalah natural iaitu  bahan semulajadi. Antaranya ialah:

Rosehip Oil - Minyak rosehip ini mengandungi segala yang diperlukan oleh kulit kita untuk menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri kerana kandungan Vitamin A dapat membantu mengurangkan kesan garis halus di wajah kita. Vitamin C pula mampu mengurangkan serta mencerahkan tompok hitam dan menggalakkan penghasilan kolagen. Sebagai tambahan, minyak rosehip juga mengandungi vitamin E yang dapat melindungi kulit kita daripada sinar suria dan pencemaran alam sekitar.

Argan Oil - Minyak argan pula kaya dengan lemak sihat omega, Vitamin E dan asid linoelik. Semua kandungan ini berfungsi melembapkan kulit, melembutkan bahagian kulit yang kering serta mengurangkan jerawat terutamanya di wajah kita.

Almond Oil - Minyak almond mengandungi vitamin A, B dan E yang sangat baik untuk kesihatan kulit kita. Kesemua vitamin tersebut berfungsi melembapkan kulit, mengurangkan masalah lingkaran di bawah mata serta membantu mengurangkan kesan penuaan di wajah kita.

Aprikot Kernel Oil Mengandungi vitamin A, C dan E yang dapat melindungi kulit dan rambut. Disebabkan tekstur minyak aprikot kernel ini adalah ringan dan menyerap dengan lebih cepat ini menjadikannya sebagai pelembap terbaik terutama kepada mereka berkulit sensitif.

Wheatgerm Oil - Wheatgerm Oil ataupun minyak biji gandum kaya dengan vitamin A, D,dan E serta kaya dengan Protein dan mineral.

Evening Primrose Oil - Mengandungi asid lemak omega-3 yang bagus untuk mereka yang mengalami kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa sihat dan segar.


Apa yang Best Dengan Serum Dr Beau Ni

  • Sangat sesuai dengan wanita Asia
  • Meresap ke dalam kulit dengan pantas
  • Baunya harum dan wangi semulajadi
  • Tidak melekit
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit Seperti:
  • Jerawat, jeragat kesan parut
  • Kulit berminyak, kombinasi, sensitif, kering
  • Kusam, tona tak sekata


Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit Seperti Jerawat, Jeragat dan Mencerahkan Kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Kinah memilih serum Dr Beau ni adalah untuk memulihkan semula kulit kinah yang dah breakout. Jerawat pula dah mula naik sana sini mungkin disebabkan penggunaan skincare yang tak serasi dengan kulit dan perubahan hormon tambah pula kinah ni baru tahu kulit jenis sensitif. Nampaknya kinah kena cari jalan untuk selesaikan masalah kulit kinah. Alhamdulillah, dengan penggunaan yang berterusan dan konsisten, memang nampak perubahan. Jerawat banyak dah kering dan mengecut, kesan parut lama pun dah mula pudar sikit dan kulit muka dah cerah sikit. Memang puas hati sangat la dengan serum ni.

Cara Pengunaan Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Nak guna serum ni bukanlah susah mana. Kinah nasihatkan sebelum apply serum ke muka, pastikan kulit muka kita dibersihkan terlebih dahulu. Setelah itu, pulas dibahagian hujung softgel dan titiskan ke tapak tangan. Kemudian sapu dengan menggosok ke tapak tangan untuk membantu memudahkan ianya meresap ke dalam kulit dan sapu di sekitar wajah dan batas leher dengan rata.

Setelah serum Dr Beau disapu, korang dah boleh pakai bedak ataupun sunblock atau yang suka bersolek tu, korang boleh blend serum ni dengan foundation. Hasilnya memang auumm dan korang digalakkan menggunakannya dua kali sehari iaitu pagi dan malam. Penggunaan pada waktu pagi, untuk melindungi kulit daripada udara dan persekitaran yang tidak sihat manakala penggunaan pada waktu malam pula adalah bertujuan untuk merehatkan dan memulihkan kulit.

Kalau ikut style kinah pun boleh. Sama saja. Kinah ada kongsikan cara guna serum ni di youtube.
Bukan saja kinah yang berpuas hati dengan serum Dr Beau ni, ramai lagi yang turut berpuas hati dengan keberkesanan serum Dr Beau ni. Antara serum pilihan artis tau. 

Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Harga Serum Dr Beau
Semenanjung Malaysia : RM96.00
Sabah dan Sarawak : RM96.00
Singapore / Brunei : $55.00

Jangan lupa subscribe Channel Teja Herbs TV

Bagi mereka yang berminat dengan serum Dr Beau ataupun ingin mendapatkan keterangan dengan lebih lanjut boleh layari

LAMAN WEB :
 https://drbeau.com.my
FACEBOOK : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/drbeau_official
TELEFON :
 016 9633443

Tags/Kata Kunci
DR BEAU, Serum DR BEAU, Masalah Jerawat, Jeragat, Kulit Sensitif

Monday, 27 May 2019

,
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh | Disebabkan keadaan ekonomi semasa kita yang tak berapa stabil ni menyebabkan kita sebagai pengguna perlu menjadi pengguna yang lebih bijak membeli, memilih dan berbelanja tau. Terutama kepada surirumah seperti kinah ni. Setiap perbelanjaan di rumah perlulah dibuat dengan betul supaya tidak berlakunya ketirisan sebelum hari gaji (hujung bulan la hehe)
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Masuk Troli Kosong Je
Baru-baru ni kinah ke Pasaraya Segi Fresh yang terletak di Balakong. Biasalah kalau pergi ke pasaraya semestinya pergi cari stok untuk barang dapur. Tambah pula bulan Ramadhan ni, kena simpan stok untuk masak lauk berbuka nanti. Jenis Kinah, kalau beli barang dapur, confirm akan penuhkan peti ais tu. Iyela ada 3 perut yang perlu diisi kat rumah ni. Sebelum ni kalau beli barang dapur terutamanya barang basah, ke kedai Acheh la kami tuju, takpun beli kat pasar malam je. Ikut mana sempat. Tapi sejak tau pasal Segi Fresh ni, nampaknya lepasni ke sini la kami restock barang dapur, nak tahu pasal apa?

Kenapa la lambat tahu mengenai Segi Fresh ni. Rupanya harga yang ditawarkan di Segi Fresh ni jauh lebih murah berbanding dengan pasaraya lain. Macam tak percaya pulak bila tengok harga yang dipamerkan tu.
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Selain harganya yang murah, barangan basah yang dijual di sini pun segar. Sama je segarnya kalau beli kat pasar. So lepasni tak payah dah nak bersesak awal pagi kat pasar. Kalau terlewat pun, Segi Fresh kan ado hehe

Macam ayam ni, kalau ikut harga asal RM7.50 sekilo, tapi masa ni tengah ada promosi, beli 3 ekor ke atas harganya jadi RM5.49 sekilo hahhh. Murah sangat dik oiiii. Kitorang ambik 3 ekor terus. Ni orang berniaga ni, kalau borong barang kat sini, elok sangat dah tu. Memang berbaloi...
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Kalau nak tahu, ikan lampam jawa besar macam ni tak sampai pun RM20.00. Banyak lagi ikan-ikan yang segar kat sini tinggal nak pilih je.
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Dah habis pilih ikan, ayam semua, jom kita cari buah pulak. Banyak pilihan buah-buahan kat sini. Segar-segar lagi tu. 
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Yop tengah pilih anggur untuk anak dara dia. Thahirah tu suka makan anggur. Kalau korang nak dapatkan harga yang lebih murah, rajin-rajin la tengok promosi kat facebook ke, atau pun di website mereka tu.

Haaa ni lah hasil kami memborong di Segi Fresh Mart Balakong. Banyak tak banyak semuanya ni harganya tak sampai RM200 pun. Korang agak berapa semua ni ek?
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Selain shopping barang basah, ada juga kami shopping barangan kering.
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Kalau korang nak tahu, semua ni RM169.60 saja. Ehh murah sangat dah tu dan memang puas hati dapat shopping di sini. Orang yang berniaga tu memang patut datang ke sini boleh beli secara borong. Harganya pun sangat berpatutan. Haaa tunggu apa lagi, jom kita shopping di Segi Fresh Mart ni. Raya pun tak lama dah.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Website: http://segifresh.com

#segifreshmarket #segifresh #segifreshpromosi #barangdapurmurah #hargaborong #shoppingbarangdapur