Tuesday, 30 April 2019

,
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019 | Bulan Ramadhan bakal menjengah beberapa hari saja lagi dan semestinya korang tengah survey dan mencari tempat yang best untuk berbuka puasa bersama keluarga nanti kan. Ni kinah nak kongsi dengan korang satu tempat menarik untuk korang berbuka puasa bersama keluarga ataupun sahabat handai.  Apa yang menariknya bila berbuka di sini, korang berpeluang menaiki bot mengelilingi tasik sementara menunggu waktu berbuka menerusi pakej bufet berbuka puasa sempena Ramadhan pada tahun ini dengan tema "Gerbang Iftar Nusantara". Menarikkan?? Peluang ni hanya di Bukit Merah Laketown Resort saja tau.
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Apa yang menarik dengan sajian bagi bufet pada tahun ni, sajian yang bertemakan citarasa masakan nusantara dengan campuran beberapa menu ketimuran seperti nasi mendi dan kabsah turut menjadi daya penarik apabila berbuka puasa di sini sewaktu menjamah juadah di kala senja berlatarkan pemandangan Tasik Bukit Merah yang terbentang seluas 7000 ekar.
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Nasi Mendi dan Kabsah
Kambing bakar yang menjadi antara menu "wajib" tatkala berbuka di hotel turut dihidangkan selain ayam golek dan beberapa lagi menu santapan nusantara seperti kari kambing berkentang, bawal hitam goreng berempah, sambal sotong, rendang daging, daging tetel masak mamak, gulai udang dengan pisang muda dan banyak lagi la.
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Antara Menu Wajib Di Bufet Bukit Merah Laketown Resort
Selain itu, beberapa gerai yang dihias cantik memudahkan pengunjung memilih juadah kesukaan selain menjadi penyeri di bahagian ruamg legar menghadap tasik berhampiran Le Lac Cafe, disulami dengan alunan muzik akustik yang hanya dimainkan pada setiap hari Rabu, Jumaat serta hujung minggu.

Menurut Eksekutif Chef BMLR, Noorul Qamar Mohd  Noor, berkata sebanyak lima set menu yang bakal bersilih ganti mengikut hari disajikan pada tahun ini meliputi sehingga 50 jenis hidangan termasuk sajian makanan barat seperti Spaghetti, bebola daging, pai shepred, pasta fusili bakar, serta makaroni ayam tumis dengan sos keju beserta tomato.
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Hidangan lain seperti laksa Sarawak, roti john, murtabak, kambing, serta ayam cincang Bamia, sup berempah serta cendawan, ikan kembung serta pari bakar, mi udang, roti prata, bubur nasi, dan cucur bergoreng turut disediakan.
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019
Pencuci mulut tidak terkecuali dengan pelbagai jenis kerabu, salad dan ulam-ulaman turut menjadikan juadah berbuka puasa di sini lebih meriah.

Menu yang bersilih ganti pada setiap hari bertujuan meraikan kepelbagaian citarasa pengunjung di mana mereka dapat menempah pada hari tertentu yang bertepatan dengan menu kesukaan mereka sepertimana dihebahkan melalui siaran edaran seperti flyers, banner, media sosial dan sebagainya.

Pelayaran Tasik Sementara Menunggu Berbuka Puasa Tarikan Terbaharu Bukit Merah Laketown Resort 2019 

Dengan kadar RM45.00 bagi dewasa serta RM35.00 untuk kanak-kanak, warga emas dan Orang Kurang Upaya (OKU). Semestinya para pengunjung berpuas hati dengan segala menu yang disediakan ditambah pula dengan perkhidmatan pelayaran tasik menaiki bot secara percuma bagi 60 penumpang terawal sahaja pada setiap hari melalui dua sesi pelayaran masing-masing pada jam 6.15pm dan 6.45pm.

Bagaimanapun, perkihidmatan pelayaran tasik itu bergantung kepada paras air Tasik Bukit Merah yang menjadi nadi pengairan bagi daerah Kerian serta sebahagian daerah Larut Matang dan Selama memandangkan bot hanya boleh bergerak apabila paras air berada paras tertentu.

Bagi yang ingin menghidupkan malam di bulan Ramadhan, usah bimbang kerana solat tarawih secara berjemaah juga akan didirikan di surau yang terletak tidak jauh dari lokasi bufet.

Sementara itu, promosi istimewa turut ditawarkan untuk pembelian awal pada harga serendah RM35.00 bagi dewasa dan RM25.00 bagi kanak-kanak, warga emas serta orang Kurang Upaya (OKU) untuk pembelian yang telah pun bermula dari 1 April hingga 30 April ni.

Bagi yang ingin menginap, pakej penginapan juga ditawarkan pada harga serendah RM105.00 untuk bilik biasa di  Laketown Hotel dan RM175.00 untuk bilik studio Kampung Air bermula 6 hingga 31 Mei 2019 dengan disertakan bersama baucer bufet berbuka puasa untuk seorang.

Untuk sebarang tempahan dan pertanyaan, hubungi 05-89088884 atau boleh layari website http://www.bukitmerahresort.com.my


Monday, 29 April 2019

,
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras | Orang perempuan ni bab nak cantik, laju je kan. Kinah pun nak jugak nak cantik hehe. Bila dapat tahu ada spa muslimah di Cheras terus je kinah booking untuk buat facial kat sana. Sekali sekala kan nak ber"me time" dan suami pun bagi green light dan anak pun dia yang jaga. Ahhh heaven nya rasa. Sesekali kan. Lagipun kinah ni tak pernah lagi nak pergi ber facial bagai, muka pun dah berkerak dengan sel kulit mati ni ha.

The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras 

The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Bersama Puan Mass pemilik SPA
Sampai je ke spa ni, kinah disambut mesra oleh therapist dan Puan Mastura selaku pemilik The Beauty Expert Academy. Sementara menunggu therapist buat persediaan, kita minum dulu, kemudian kinah pusing-pusing sekitar spa ni. Tengoklah dekorasi spa ni, sangat simple dan tak terlalu padat. Aromanya hmm wangi dengan muzik yang menenangkan aishhh tak tau nak cakap macam mana. So, sesiapa yang tinggal berdekatan dengan spa muslimah terbaik di Alam Damai Cheras ni, korang kena datang jugak ke sini untuk buat treatment.
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Di The Beauty Expert Academy menawarkan pelbagai servis kepada para pelanggannya dan apa yang pasti harganya sangat berpatutan. Antara servis yang ditawarkan di sini ialah
  • Facial Treatment
  • Body Shower
  • Body Treatment
  • Lady Boss treatment
  • Massage Treatment
  • Postnatal Treatment
  • Bridal SPA Package
  • Exclusive SPA Package
  • SPA Theraphy Class
  • SPA Beauty Class
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty ExpertAcademy Spa Paling Best Di Cheras
The Beauty Expert Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras
Dalam banyak-banyak servis yang ditawarkan, kinah memilih Magnetic Mask Treatment. Kalau korang nak tahu, treatment ni sekarang hanya available di The Beauty Expert Academy saja tau. Spa lain tak buat lagi treatment ni.

Mengapa Magnetic Mask Treatment ni Menjadi Pilihan 

Untuk pengetahuan semua, rawatan magnetic mask ni sangat lembut dan sesuai untuk semua jenis kulit. Ramuan masker ni dirumus secara khusus untuk membuang kotoran dan radikal bebas pada kulit muka kita. Kinah ni berminat nak mencuba sesuatu yang baru sebab tu kinah pilih magnetic mask ni dan kalau korang nak tahu bila buat treatment ni memang tak rasa sakit langsung. Bila kena tarik dengan magnet tu rasa macam geli-geli sikit. Walaupun rasa geli-geli tetap rasa relaks je.

Walaupun baru je pertama kali buat treatment dah nampak sikit muka lebih cerah berbanding sebelum buat treatment ni acece perasan betul. Nak muka lebih cerah sebelum raya nampaknya kena buat lagi ni heheh tapi nak buat treatment lain pulak.


Pengalaman Kinah Buat Magnetic Mask Treatment

Sebelum magnetic mask treatment dimulakan, muka kita akan di bersihkan terlebih dahulu dengan menggunakan cleansing milk. Selepas muka kita dah bersih dari segala mekap, skrub muka akan dilakukan untuk menyingkirkan segala sel-sel kulit mati di muka dengan menggunakan skrub diamond. Masa terapist tengah skrub muka kinah, feeling habis la. Masa ni mata pun  mula nak layu. 

Selepas habis sesi skrub dan dibersihkan. Muka kita akan di wapkan selama 15 minit kalau tak silap. Tujuannya untuk membuka liang pori kita. Bila liang pori dah terbuka, mudahlah kerja therapist untuk mengeluarkan segala whitehead dan blackhead yang dah bersarang di muka kita. Memang diorang cari sungguh blackhead dan whitehead di muka kinah ni.

Settle je operasi menyingkirkan whitehead dan blackhead, therapist akan membuat urutan di  bahagian muka, bahu, dan kepala. Masa ni hilang segala lenguh-lenguh dibahu dan sakit kepala. Memang relaks sangat seperti di awang-awaangan cewahhhh.
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras
Kini, tibalah saat yang kita nantikan, mask akan disapu di keseluruhan wajah kita. Sejuk je rasa muka ni. Sementara itu, mata kita pula akan dipakaikan dengan eye mask dan lip mask serta hot stone diletakkan di bahagian leher kita. Mask tersebut akan dibiarkan lebih kurang 10 minit. Masa ni, kinah sempat lelap sekejap sebab rasa terbuai dengan muzik yang menenangkan.

Cukup 10 minit dah, therapist akan memulakan menarik mask dengan menggunakan magnet. Korang nampak tak, haaa kalau nak tahu bila buat treatment ni segala kotoran di liang pori akan ditarik keluar, pori-pori pun makin kecil dan paling best sekali muka rasa tegang dan semakin glowing.
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Lebih kurang macam ni la. Maaf ye tak sempat nak pegang phone masa tu
Selesai saja treatment ni, wajah kita akan disapu dengan krim dan therapist akan apply foundation di wajah kita sebaik saja tamat treatment, korang tak payah dah nak susah susah nak touch up muka.

Kelebihan Magnetic Mask

  • Menanggalkan bendasing pada liang pori muka
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan kedutan pada wajah
  • Mengecilkan pori-pori muka
  • Membaiki cas-cas tenaga pada muka
  • Melembutkan kulit muka
  • Merangsang pengaliran darah pada muka dengan lebih baik
  • Melawan garis-garis penuaan pada wajah


Review Kinah Selepas Buat Magnetic Mask Treatment

The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Muka selepas buat treatment
Selepas kinah buat treatment ni, kinah rasa ada perubahan sikit. Kulit muka kinah lebih glowing, rasa tegang dan paling ketara kinah nampak liang pori dah makin mengecil. Seronok sangat bila nampak perubahan ni. Layanan Puan Mas dan therapist lain pun tiptop. Pada sesiapa yang berminat nak buat facial ke, massage ke jangan lupa dengan spa paling best di Cheras ni. Kinah  pun nanti ada plan nak buat treatment lain pulak nanti hehehe.

Oh ye, korang yang free dan tak tahu nak buat apa, Puan Mass juga turut mengadakan kelas mekap, kelas buat sabun homemade dan pelbagai lagi. Korang kalau nak tahu, bila kelas-kelas tersebut akan diadakan, rajin-rajinlah tengok di Instagram untuk mendapatkan lebih info serta pakej yang ditawarkan.

Untuk Maklumat Lanjut

THE BEAUTY EXPERT ACADEMY CHERAS
No 14B Jalan SuaDamai 1/2 
Bandar Tun Hussien
43200 Cheras Selangor

Instagram

No Telefon
013-2576447

Tuesday, 23 April 2019

,
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser  | Bila tengok kawan-kawan mencuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser keluaran Hansaegee Nature, kinah pun teruja nak mencuba juga. Mana la tau boleh dapat kulit cantik macam orang Korea hihi. Baru-baru ni kulit muka kinah macam ada problem sikit dan kebetulan Aloe AC Clean Bubble Cleanser baru je sampai rumah, kinah pun terus la rasmi bubble cleanser ni, tak menyabor orang Perak kata hahaha

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser  

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Baru-baru ni kinah ada buat facial di sebuah spa, dan menurut pakar, kulit kinah sebenarnya adalah kulit sensitif. Walaupun kulit muka kinah ni didiagnos kulit sensitif, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai juga digunakan oleh mereka yang mengalami kulit yang sensitif macam kinah.

Pernah tak korang dengar Hansaegee Nature? Hansaegee Nature merupakan produk keluaran sebuah syarikat kecantikan dari Korea dan untuk pengetahuan semua, jenama ni telah lama bertapak di Malaysia sejak 6 tahun yang lepas. Kiranya dah lama jugak ada di Malaysia ni kan. 

Kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature Menjadi Pilihan

Sepertimana kinah bagitahu pada awal tadi, kesemua produk dari Hansaegee Nature adalah 100% made in Korea dan semestinya ianya bebas daripada bahan-bahan yang berbahaya kerana bubble cleanser ni diekstrak daripada 10 tumbuhan semulajadi. 
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Antara bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah Aloe Vera dan juga Tea Tree Oil. Semua orang tahu akan khasiat Aloe Vera yang mampu merawat kulit bermasalah seperti kinah. Antara khasiat Aloe Vera ialah mengecilkan pori-pori di muka, membasmi jerawat, melembapkan kulit serta melegakan kulit akibat sunburn.

Tea Tree Oil pula berperanan sebagai mencegah dan mengurangkan kesan parut jerawat dimuka. Nampaknya kombinasi kedua-dua bahan ini  di dalam Aloe AC Clean Bubble sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan masalah yang ada di muka kita. 

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan Cara Pembungkusan

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Kinah suka dengan tekstur bubble cleanser ni. Tekan je akan keluar bubble yang banyak dan baunya pun wangi dan tak kuat sangat baunya, soft soft gitu je. Ada sesetengah cleanser baunya sangat kuat dan menusuk hidung, tapi yang ni tak.  

Serius cakap, semasa kinah terima Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, ianya dibalut dengan bubble wrap yang tebal. Jadi, korang tak payahla risau sangat, takut pecah ke apa dan dijamin selamat sampai ke tangan korang tanpa sebarang cacat. Kalau cacat pun kotak je la yang kemek sikit hehe.

Cara Penggunaan

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Cara nak guna bubble cleanser ni pun mudah je. Basahkan muka dan tapak tangan korang, kemudian pam Aloe Vera Ac Clean Bubble Cleanser ke tapak tangan yang basah tu. Kemudian korang sapu ratakan bubble cleanser tu pada muka dan urut perlahan-lahan selama beberapa minit. Kalau korang nak tahu, makin lama buih semakin banyak bila kulit tu basah. Setelah beberapa minit korang boleh bilas dengan air suam.

Pengalaman Selepas Menggunakan  Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Alhamdulillah selepas beberapa minggu kinah menggunakannya, kinah sangat berpuas hati dengan kesannya. Kulit muka lebih bersih dan lebih lembap berbanding dulu. Nak kata jerawat takde langsung nampak sangat tipunya. Ada juga jerawat tapi, jerawat tu hanya mampu timbul dalam 2 ke 3 hari je lepastu jerawat tu kering.

Kulit kinah ni sensitif, jadi setakat ni memang takde masalah bila menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Kesan merah-merah pun takde. Jadi, memang Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni memang serasi dengan kulit kinah ni.

Harga Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Harga bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah RM65.00 (150ml) sebotol. Satu botol ni tahan lama jugak. So sangat berbaloi dengan harganya tu.

Korang yang berminat nak membeli dan untuk dapatkan lebih info mengenai Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang best ni bolehlah lawati

Thursday, 18 April 2019

,
Bila nampak je giveaway hadiahnya buku, mula la rasa teruja mana la tahu ada rezeki menang sebuah buku. Jadi, tengah takde buat apa jom la kita support giveaway nii. Mana tahu ada rezeki korang juga

Korang yang nak join tu boleh je klik di SINI

Wednesday, 17 April 2019

,
Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat | Hmm si ketuat ni sebenarnya timbul sebulan yang lepas. Masa tu kinah ingat jerawat batu, tapi yang kinah sangkakan jerawat ni takde la sakit sangat. Jerawat batu kalau timbul nak sentuh sikit pun dah sakit tapi yang ni tak. Masa tu kinah cuma endah tak endah je la. Fikir positif je. Ala lama-lama nanti hilang la. Ni dah sebulan benda tu masih ada lagi. Oh tidakk.

Tangan ni pun gatal nak pegang dan kutil. Hahh amik kau keluar sikit isi dia tu dan darah pun agak gelap sikit. Kinah cuba analisis dan ingat balik zaman dulu-dulu, bila ingat balik simptom tu baru la tahu ni bukanlah jerawat tapi ketuat. Ahhh sudah, ketuat kat muka oiiii. 

Kinah bagitau la suami, yang biji kat tepi dagu ni sebenarnya ketuat. Suami pun pelik, ketuat kat muka hmmm.. Kalau korang nak tahu, masa kinah kecik dulu, pernah ada ketuat naik kat bibir. Bibir okeh... Korang bayangkan la. Hari-hari duk pegang dengan harapan boleh hilang la.

Hmm ketuat tu hilang lepas mak kinah kutil guna pengepit kuku dan kinah sapu getah daun lipan kalau tak silap la. Hari-hari kinah sapu dengan getah tu. Lama-lama tak nampak dah bayang ketuat tu. Tapi tu cerita dah lama dah.

Tup tup kali ni tumbuh kat tepi dagu ni pulak. Nak balik rumah mak belum masa lagi. Dah tau bendasing yang tumbuh ni ketuat, kinah mintak suami belikan ubat ketuat. Orang farmasi kata ubat yang menanggalkan ketuat tu tak sesuai untuk muka. Jadi, dia bagi ubat sapu je, suruh sapu di tempat ketuat tu je. Harapnya ketuat ni cepat hilang. Ke korang ada petua lain selain sapu getah tu.

Gambar ni masa baru nak jadi. Masa tu sangka jerawat je la
Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat
Ni gambar minggu lepas, nampak makin besar sikit
Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat

Monday, 15 April 2019

,
Terjebak Layan Drama Cinta Non Grata | Dalam banyak-banyak drama yang ditayangkan di tv, drama ni je yang kinah layan. Drama lain kurang nak melayan haha. Tertarik dengan jalan cerita Cinta Non Grata yang diterajui oleh Raja Afiq DFKL dan Amelia Henderson. Nampak kat situ ada keserasian, orang putih kata chemistry hehe.
Cinta Non Grata

Drama bersiri Cinta Non Grata 20 episod arahan Feroz Kader, terbitan Orangetree Production. Dibintangi oleh Raja Afiq, Amelia Henderson, Mona Allen, Edika Yusof, Adeline Tsen dan ramai lagi telah mula disiarkan sejak 20 Mac 2019 lalu dan ditayangkan pada setiap hari Rabu hingga Jumaat pukul 9 malam di TV3.

WATAK PELAKON 

Amelia Henderson sebagai Darlina
Raja Afiq sebagai Hakim
Edika Yusof sebagai Datuk Marzuki
Mona Allen sebagai Zatul
Maria Farida sebagai Datin Jannah
Wilma Muhammad sebagai Ramlah
Esma Dainal sebagai Abdullah
Radhi khalid sebagai En Malik
Zaefrul Nordin sebagai En Sahar
Susan Manen sebagai Hasnah
Adeline Tsen sebagai Kartini
Sara Amelia sebagai Sarah
Jay Iswazir sebagai Fendi
Idzham Ismail sebagai Aziz
Hadi Nawawi sebagai Jeff
Ramli Saleh sebagak Pak Idris
Jasper Supayah sebagai Wawa
Nur Ezzanie sebagai Dayana
Qara Lyana sebagai Irene
Hafiz Bahari sebagai Haikal
Faez Nick sebagai Danial

Sinopsis

Mengisahkan seorang gadis bernama Darlina yang begitu aktif dan mengejar populariti dengan sosial medianya. Berbeza pula dengan Hakim yang lebih optimistik dan mahu mengubah nasib orang sekelilingnya sehingga dapat memberi pengajaran dalam hidup mereka.

Hubungan cinta antara Hakim bersama Kartini yang dahulu telah memberi kesan pada diri Hakim sendiri. Dia tidak mahu mengalami nasib yang sama seperti adiknya, Haikal yang begitu kecewa akibat ditinggalkan Darlina dan bertindak membunuh diri. Sejak dari itu, Hakim bertekad untuk mengenali Darlina dengan lebih dekat dan secara tak langsung ingin membalas dendam atas kematian adiknya itu. 

Abdullah, bapa Hakim merupakan seorang pembantu peribadi kepada Datuk Marzuki. Hakim akan menjadi pengganti tempat bapanya jika Abdullah tidak dapat bekerja. Datuk Marzuki mempunyai seorang isteri, Datin Jannah dan seorang anak perempuan Zatul. Mereka berdua ni bersikap tidak ambil tahu apa yang dilakukan oleh Datuk Marzuki, asalkan mereka dapat duit untuk berbelanja dan hidup mewah.

Memiliki wajah yang tampan dan mempunyai gelaran Datuk sepertinya, membuatkan Datuk Marzuki sentiasa mahu mencari gadis yang lebih muda darinya. Apabila bertemu Darlina, dalam satu majlis, Datuk Marzuki tertarik dengan kejelitaan Darlina dan mahu Darlina menjadi isterinya. Impian Datuk Marzuki ingin memperisterikan Darlina menjadi nyata, apabila ayah Darlina meminta pertolongan daripada Datuk Marzuki bagi menyelamatkan syarikatnya yang hampir bankrap. Dari situlah Datuk Marzuki meluahkan hasratnya untuk berkahwin dengan Darlina. Demi membantu keluarganya, Darlina bersetuju untuk mengahwini Datuk Marzuki. Darlina menyangkakan bahawa hidupnya akan lebih senang lenang namun Datuk Marzuki telah menetapkan beberapa syarat iaitu dia hanya akan memiliki harta Datuk Marzuki jika dia tidak meminta cerai dalam masa setahun.

Semakin lama hidup bersama dengan Datuk Marzuki, Darlina mulai rimas dengan hidupnya yang sentiasa dipantau oleh Datuk Marzuki. Nak jumpa kawan baiknya, Sarah pun tak dibenarkan. Hakim yang diupah oleh Datuk Marzuki sebagai jurugambar yang mengawasi Darlina menjadi tempat luahan Darlina. Daripada situ, Hakim mula mengenali sisi Darlina yang berlainan dengan sangkaannya. Hakim mula goyah dan mempersoalkan hatinya kerana dia cemburu melihat Datuk Marzuki bermesra dengan Darlina dan pada masa yang sama hasratnya ingin membalas dendam.

Isteri Datuk Marzuki dan anaknya, Zatul pula merancang untuk menyingkirkan Darlina daripada kehidupan Datuk Marzuki. Apa akan jadi seterusnya kepada Darlina? Adakah Darlina akan terus mengejar impiannya untuk mendapatkan harta Datuk Marzuki walaupun hidupnya bagai dalam sangkar emas? Adakah Hakim tewas dengan soal hatinya? Semua tu akan terjawab bila korang menonton drama ni.

P/s: Episod Jumaat lepas, ayah Darlina tengah bengang kerana ditipu oleh Rahim. Dia ditipu untuk pembelian tanah bernilai RM1.25 juta di Sepang. Kesian pulak dengan Encik Malik tu, dah la tanah tak dapat, habis la nanti semua aset tu kena tarik dengan ah long. Dengar sangat cakap si Sahar tu padahal dia bersekongkol dengan si Rahim tu.

Sekarang ni menjadi tanda tanya, apa kaitan Aziz dengan ibu Darlina, Ramlah. Aziz mintak sejumlah wang untuk menutup mulut supaya Aziz tidak membongkarkan siapa Ramlah sebenarnya. Aishhh tak sabar pulak nak tunggu episod seterusnya. 

Sunday, 14 April 2019

,
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta | Siapa sangka gadis comel ni Siti Suriani atau lebih dikenali dengan Siti Jamumall, dengan hanya buat live di facebook saja majlis perkahwinannya ditaja sehingga RM500 Ribu!!! Woowww banyak tu. Dah rezeki Siti dengan suami kan.
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta

Ikutkan asalnya, Siti hanya mahu buat majlis secara kecil-kecilan saja. Namun begitu, apabila siti memuat naik status di facebook mengenai perkahwinannya, bertalu-talu whatsapp dan call masuk daripada pemilik kedai, founder produk dan ramai lagi yang ingin menaja majlis beliau. 

Beruntungnya Siti ni kan. Dah macam wedding  of the year dah ha majlis dia. Majlis ni berlangsung di Laman Kayangan , Shah Alam.

Kalau korang nak tahu, hampir 100 company yang ingin menaja majlis kahwin beliau. Siapa yang tak seronok dapat tajaan oiiii. 
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Mungkin ada yang tertanya-tanya siapa Siti ni sebenarnya?

Kalau korang nak tahu, Siti ni host bagi Jamumall.com dan selalu buat live di facebook seperti mempromosikan produk kosmetik, fesyen, kesihatan dan makanan. Artis pun ada menggunakan khidmat Siti untuk membantu promosi produk mereka antaranya ialah Che Ta, Faizal FBI, Shuib, Sarah Raisudin, Sherry Ibrahim, Saharul Ridzuwan dan Lana Nordin.

Selama ni Siti ikhlas membantu mempromosi produk mereka sehingga viral dan dikenali. Sungguh tak sangka mereka sanggup menaja majlis Siti ni Kalau kinah jadi Siti, terharu bercampur sebak sebab bukan senang nak dapat penaja yang mahu menaja majlis kita tau.

Antara founder yang menaja majlis Siti ni bukannya sebarangan company, wedding dress yang cantik by Dlia Dean Bridal, deco majlis dan pelamin dari wedding by Emma. 
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta

Penaja Utama yang Menaja Majlis Siti Jamumall

Antara penaja yang menaja majlis siti dan suami ialah:

Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma

Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

Grand Cake dari Mad About Cake

Vip Menu dari Rumpun Selera

Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

Jamu dari Seri Lady Empire Resources

Tudung Bawal  Bridesmaids dari Gallery Bawal

Kain Pasang Diamond dari Irahsukri

Telekung dari Pretty Aini

Make Up Set dari Zacthira Navillionniza

Scarft dari Scarft By Mehrun

Printed Box dari Art Creation Printing

Perfume dari  Luxe Essencia Resources

Honeymoon Pakej dari Arwana Resort

Gambar Majlis Resepsi dan Majlis Berinai Siti Jamumall

Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta

Tahniah Siti dan suami, Selamat Pengantin Baru

#sitijamumallwedding

Friday, 5 April 2019

,
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan | Tengah mencari serum yang betul-betul dapat membantu mengurangkan masalah kulit korang apa kata korang cuba dulu serum daripada Sanny & Joleen Lifestyle. Oh ye kalau korang nak tahu, serum ni bukan saja boleh digunakan di muka, badan pun boleh juga digunakan. Haa tak pernah dengar serum boleh guna untuk whole body, so itu lah Sanny Joleen & Lifestyle. Kecil-kecil cili padi tau serum

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Kenapa kinah suggest kepada korang dengan serum ni?

Sebabnya, serum Sanny & Joleen ni dihasilkan daripada bahan semulajadi dan semestinya ianya selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Tak kisahlah kulit korang jenis berminyak, kombinasi, kering ataupun sensitif semuanya boleh gunakannya. InsyaAllah.

Serum Sanny & Joleen ni didatangi dalam dua saiz iaitu saiz
10ml (RM49.00) dan 
30ml (RM97.00).

Kinah guna 10 ml punya. Apa yang kinah suka dengan serum ni sebab bila apply kat muka rasa sejuk je. Teksturnya pulak mudah serap dan tidak berminyak. I like 😍😍
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Untuk pengetahuan semua, serum antioksidan diformulasikan dengan Tocotrienol yang mana ianya dapat membantu memperlahankan proses penuaan kulit dan membantu menganjalkan kulit kita.

Kandungan Sanny & Joleen Lifestyle

Aqua, Niacinamide, Glycerin, Aminomethyl Propanediol, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Extract, Yeast beta glucan, Sodium Acrylates Copolymer, Sorbitan Caprylate, Panthenol, 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil, Lecithin, Tocotrienols, Propanediol, Benzoic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate

❌No Sodium Lauryl Sulfate
❌No Sodium Laureth Sulfate
❌No Paraben
❌No Animal Derivatives
❌No Mineral Oil
❌No Alcohol
❌No Harsh Detergent
❌No Artificial Colors
❌No EDTA
❌No Propylene Glycol
❌No Synthetic Fragrance

Kebaikan Serum Antioksidan Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
  1. Memudarkan bintik-bintik gelap dan pigmentasi
  2. Mengurangkan jerawat 
  3. Mengurangkan parut
  4. Melembapkan kulit yang dehidrasi
  5. Mengurangkan kesan terbakar akibat sinaran matahari
  6. Mengurangkan kesan stretch mark
  7. Menjadikan kulit lebih anjal
  8. Melambatkan proses penuaan
  9. Melicin dan mencerahkan kulit


Cara penggunaan serum Sanny & Joleen Lifestyle

Mudah je nak guna serum ni. Gunakan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas muka dan badan dibersihkan.


Pengalaman Menggunakan Serum Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Sejujurnya kinah dah jatuh cinta dengan serum ni. Nampak perubahan pada kulit muka kinah selepas beberapa minggu menggunakannya. Kesan parut jerawat dah mula kurang, kalau korang perasan kat tepi dagu kinah ni ada seketul bekas jerawat, pun kinah nampak dah nak kering. Kulit lebih lembap dan paling best pori pun dah makin mengecil. 

Berita baik untuk pembaca apekinahdotcom, korang boleh dapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioxidant ni di mana-mana farmasi yang terpilih atau lebih mudah korang boleh beli melalui website. Gunakan PROMO CODE: SAKINAH untuk dapatkan 15% diskaun apabila korang membuat pembelian di website www.sannyjoleen.com

Penghantaran adalah percuma di seluruh Malaysia, kod ni sah sehingga 20 Mei 2019 tau.

UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT
Website

Facebook 

Instagram

Monday, 1 April 2019

,
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je | Semua orang duk pakat update kat facebook pergi bercuti ke sana sini. Musim cuti sekolah kan, masa ni la parents nak ambik kesempatan bawak anak-anak pergi bercuti. Kinah pulak cuti ni tak ke mana pun duduk je kat rumah. Bila dah duduk rumah semestinya ada aktiviti memasak. Hmm honestly sebenarnya dah tak tau nak masak apa untuk family yang penting cepat dan sedap. Hahhh baru teringat, aritu ada beli spaghetti Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je? Hahh biar betul 3 minit je dah siap spaghetti ni, huhu memang betul.  Pada mulanya kinah pun tak percaya jugak, bila tengok kawan-kawan review spaghetti instant ni teringin jugak nak cuba. Iyela kalau ikut asalnya nak rebus spaghetti tu lebih kurang 10 minit jugak, belum lagi nak masak sambalnya. Mau setengah jam jugak la kat dapur tu. Jadi tagline "cepat" tu tak relevan la haha. Lepas ni tak perlu lagi sebab dah ada instant pasta seperti MASTER Pasto

Untuk pengetahuan korang semua, Master Pasto ni merupakan produk makanan Ready To Eat Meal in Malaysia yang dikeluarkan oleh Lioco Food Industries Sdn Bhd yang terletak di Penang. Seperti mana yang kinah nyatakan di atas tadi, masa untuk menyediakan Master Pasto dengan menggunakan microwave ataupun direndam dalam air yang mendidih selama 3 minit saja (AWAS Air Panas). Rasanya pun sedap.
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Korang yang ada plan nak bercuti ke luar negara tu, bolehlah beli instant spaghetti ni buat stok makanan di sana. Yang tak pergi bercuti pun boleh jugak buat stock kat rumah mana tahu malam malam perut lapar tak payah dah nak keluar malam. Apa yang penting, Master Pasto ni HALAL ye dan tiada perisa tiruan dan tiada bahan pengawet.


Cara Penyediaan Master Pasto Spaghetti

Mudah je nak sediakan Master Pasto Spaghetti ni. Ada dua cara sebenarnya sama ada rendam dalam air yang mendidih atau pun panaskan saja ke dalam microwave.
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Air yang mendidih 
  1. Didihkan air terlebih dahulu atau nak lebih mudah boleh je guna cerek elektrik tu.
  2. Rendamkan flexy packy ke dalam air yang tengah mendidih tadi dan biarkan air didih tadi terus mendidih.
  3. Keluarkan flexy packy tadi, buka dan tuangkan spaghetti dan sos ke dalam pinggan 
  4. Sedia untuk di makan
Microwave
  1. Tuangkan spaghetti dan sos flexy pack ke dalam pinggan atau pun bekas yang sesuai digunakan untuk ketuhar gelombang mikro.
  2. Masukkan ke dalam ketuhar gelombang mikro selama 1 minit saja
  3. Sedia untuk dihidangkan dan di makan😁
Master Pasto Spaghetti Aglio Olio With Chicken
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Korang yang suka makanan pedas, Master Pasto Spaghetti Aglio olio mesti akan menjadi pilihan. Nak kata pedas sangat tu tak la pedas sangat. Bagi kinah la ye. Isi ayamnya pun meriah. Rasa macam masak sendiri pulak padahal instant sajo ha. Memang kena sangat dengan citarasa kinah.

Master Pasto Spaghetti Bolognese With Chicken
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Ahaaa spaghetti kedua ialah Spaghetti Bolognese With Chicken. Siapa anaknya yang suka sangat makan spaghetti bolognese, memang sesuai sangat. Rasanya pun tak pedas dengan isi ayam yang meriah. Suami kinah kata sedap.

Master Pasto Spaghetti Mushroom Cream Souce
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Walahhh hat ni pun kinah suka. Tak pedas langsung. Sesuai sangat nak bagi anak makan. Rasanya yang creamy tu memang tak boleh nak lupa lah. Cendawan pun banyak. Tak rugi la korang beli untuk buat stok kat rumah.

Apa yang best dengan produk Master Pasto ni, korang tak perlu nak simpan dalam peti sejuk. Cuma bukak dan reheat saja, dah boleh di makan. Mudah sangat lah bila korang nak bawa pergi bercuti ke mana saja.

Nak Beli Di Mana?

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Korang yang berminat untuk mendapatkan produk Master Pasto boleh membuat pembelian secara dalam talian (online) di

Instagram