Monday, 1 April 2019

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je | Semua orang duk pakat update kat facebook pergi bercuti ke sana sini. Musim cuti sekolah kan, masa ni la parents nak ambik kesempatan bawak anak-anak pergi bercuti. Kinah pulak cuti ni tak ke mana pun duduk je kat rumah. Bila dah duduk rumah semestinya ada aktiviti memasak. Hmm honestly sebenarnya dah tak tau nak masak apa untuk family yang penting cepat dan sedap. Hahhh baru teringat, aritu ada beli spaghetti Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je? Hahh biar betul 3 minit je dah siap spaghetti ni, huhu memang betul.  Pada mulanya kinah pun tak percaya jugak, bila tengok kawan-kawan review spaghetti instant ni teringin jugak nak cuba. Iyela kalau ikut asalnya nak rebus spaghetti tu lebih kurang 10 minit jugak, belum lagi nak masak sambalnya. Mau setengah jam jugak la kat dapur tu. Jadi tagline "cepat" tu tak relevan la haha. Lepas ni tak perlu lagi sebab dah ada instant pasta seperti MASTER Pasto

Untuk pengetahuan korang semua, Master Pasto ni merupakan produk makanan Ready To Eat Meal in Malaysia yang dikeluarkan oleh Lioco Food Industries Sdn Bhd yang terletak di Penang. Seperti mana yang kinah nyatakan di atas tadi, masa untuk menyediakan Master Pasto dengan menggunakan microwave ataupun direndam dalam air yang mendidih selama 3 minit saja (AWAS Air Panas). Rasanya pun sedap.
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Korang yang ada plan nak bercuti ke luar negara tu, bolehlah beli instant spaghetti ni buat stok makanan di sana. Yang tak pergi bercuti pun boleh jugak buat stock kat rumah mana tahu malam malam perut lapar tak payah dah nak keluar malam. Apa yang penting, Master Pasto ni HALAL ye dan tiada perisa tiruan dan tiada bahan pengawet.


Cara Penyediaan Master Pasto Spaghetti

Mudah je nak sediakan Master Pasto Spaghetti ni. Ada dua cara sebenarnya sama ada rendam dalam air yang mendidih atau pun panaskan saja ke dalam microwave.
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Air yang mendidih 
  1. Didihkan air terlebih dahulu atau nak lebih mudah boleh je guna cerek elektrik tu.
  2. Rendamkan flexy packy ke dalam air yang tengah mendidih tadi dan biarkan air didih tadi terus mendidih.
  3. Keluarkan flexy packy tadi, buka dan tuangkan spaghetti dan sos ke dalam pinggan 
  4. Sedia untuk di makan
Microwave
  1. Tuangkan spaghetti dan sos flexy pack ke dalam pinggan atau pun bekas yang sesuai digunakan untuk ketuhar gelombang mikro.
  2. Masukkan ke dalam ketuhar gelombang mikro selama 1 minit saja
  3. Sedia untuk dihidangkan dan di makan😁
Master Pasto Spaghetti Aglio Olio With Chicken
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Korang yang suka makanan pedas, Master Pasto Spaghetti Aglio olio mesti akan menjadi pilihan. Nak kata pedas sangat tu tak la pedas sangat. Bagi kinah la ye. Isi ayamnya pun meriah. Rasa macam masak sendiri pulak padahal instant sajo ha. Memang kena sangat dengan citarasa kinah.

Master Pasto Spaghetti Bolognese With Chicken
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Ahaaa spaghetti kedua ialah Spaghetti Bolognese With Chicken. Siapa anaknya yang suka sangat makan spaghetti bolognese, memang sesuai sangat. Rasanya pun tak pedas dengan isi ayam yang meriah. Suami kinah kata sedap.

Master Pasto Spaghetti Mushroom Cream Souce
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Walahhh hat ni pun kinah suka. Tak pedas langsung. Sesuai sangat nak bagi anak makan. Rasanya yang creamy tu memang tak boleh nak lupa lah. Cendawan pun banyak. Tak rugi la korang beli untuk buat stok kat rumah.

Apa yang best dengan produk Master Pasto ni, korang tak perlu nak simpan dalam peti sejuk. Cuma bukak dan reheat saja, dah boleh di makan. Mudah sangat lah bila korang nak bawa pergi bercuti ke mana saja.

Nak Beli Di Mana?

Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Master Pasto Spaghetti Siap Dalam 3 Minit Je
Korang yang berminat untuk mendapatkan produk Master Pasto boleh membuat pembelian secara dalam talian (online) di

25 comments:

  1. mudahnya.. kalo pegi jalan rendam je dalam air panas dah siap boleh makan =D

    ReplyDelete
  2. senang ru[anya nak masak mee ni..kiranya kalau anak nak masak sendiri pun bolehkan sebab pantas jer nak disediakan..mee ni mmg fav anak2 so kalau masak mee spaghetti mmg akan berebut2

    ReplyDelete
  3. 3 minit je? Senanglah keje ibu ☺️

    ReplyDelete
  4. Sangat membantu untuk busy working adult like me. 3 minit sahaja makanan dah siap untuk dimakan.

    ReplyDelete
  5. lots of choice I like it, looks easy to make too. Yummy and fast meal maybe can buy some to try out. This first time for me to know this brand, seen it sell in Giant too!

    ReplyDelete
  6. Kalau time travel sangat2 menarik bawa ni. Spaghetti ni pun mengenyangkan dan senang untuk menghidangkannya. Ada few choice juga boleh pilih kan ikut citarasa kita. Pilihan saya aglio olio.

    ReplyDelete
  7. bestnyaaa kinah! nak travel jauh2 nanti bole la order master pasto spaghetti ni!

    ReplyDelete
  8. Eh bagus sangat ada spageti instant sekarang. Sekarang ni kan Fadzi ada baby kecik. Ada masa tu tak sempat nak masak. Kalau ada instant spageti ni rasa senang sikit

    ReplyDelete
  9. Looks simple to prepare and delicious. Will stock out some during the weekend for my kids to try this out.

    ReplyDelete
  10. eh senang sangat nak buat. boleh la consider bawa pergi travel negara orang. harga pun murah je tu, elok sangat standby kat pantry rumah bujang BBL, kalu lapar boleh terus masak

    ReplyDelete
  11. yang paling penting ada pengesahan Halal tu kan kinah dan rasanya pun sedap, kak ana pernah cuba :)

    ReplyDelete
  12. Mudahnya dah ada pasta spagetti instant macam ni..
    Senang la time nak travel ke kan..
    Pastu kalau malas nak masak, boleh je guna ni.
    Janji perut terisi..

    ReplyDelete
  13. Dah cuba. memang boleh tahan dan mudah. Kalau tak cukup masa mmg sesuai sgtlah hidangkan jenama ni. Actually lebih ekonomi masak sendiri, tapi sebagai wanita bekerjaya time2 tak cukup masa memang hadap benda ni lah senang. Hehe

    ReplyDelete
  14. Mudahnya ada jenis spagetti macam ni. Mmg fav ni dan mudahlah lagi-lagi kalau nak travel ke luar negara. Nak trylah nnti. huhuhu

    ReplyDelete
  15. Sedap kan spaghetti ni? Iza pun dah try semua dah. Tapi paling fav yang bolognese tu. Senang pun senang nak sediakan.

    ReplyDelete
  16. Bestnya.. Mudah cepat senang sangat! Bagus ni tak lama lagi ramadhan, kot rushing nak sediakan juadah berbuka pakai ni aje, 3 minitnda siap. Kot tetamu tetiba datang rumah pun cepat jer nak sediakan. Terbaik laaa

    ReplyDelete
  17. Kalau 3 minit je masak~ maknanya kemungkingkinan besar ini lah pilihan bersahur agar boleh bangun dihujung tanduk. Hehehe. Masak tiga minit dah boleh dapat full meal spagetthi gitu. Extra sikit masa tidur. Hahaha.

    ReplyDelete
  18. Ini adalah pasta yang sangat memudahkan kehidupan seorang single seperti Rawlins - ada masa malas memasak atau ada masa terpaksa overtime, Master Pasto ini pembantu terbaik.

    ReplyDelete
  19. Pergh kita suka makan spageti, dapat yang boleh masak segera ni memang mudah dan sennagla. Rendam je tu dah siap. .Memang sesuai bawak pergi jalan atau yravel ni. Nak cuba rasa adakah sama macam kita makan. .hehwhhww.. .teebaikla

    ReplyDelete
  20. bukan sekadar bz mama.. bz papa pun pejam mate boleh buat ni, tqtqtq =)

    ReplyDelete
  21. Senang dan mudah sangat dan sesuai utk org yg tak ada masa serta malas cam kak min ni hahha

    ReplyDelete
  22. senangnya, hanya reheat aje dah blh mkn ni. Senang nak bawa mana2 je dgn ank2 kecil ni, terutamanya masa melancong ni.

    ReplyDelete
  23. Akan ku cuba produk Master Pasto ni..
    Nampak menarik..

    ReplyDelete
  24. mudah sungguh dgn master pasto ni ye..mmg nak kena cuba juga nanti nii

    ReplyDelete

Instagram