Breaking

Monday, 27 May 2019

Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh

Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh | Disebabkan keadaan ekonomi semasa kita yang tak berapa stabil ni menyebabkan kita sebagai pengguna perlu menjadi pengguna yang lebih bijak membeli, memilih dan berbelanja tau. Terutama kepada surirumah seperti kinah ni. Setiap perbelanjaan di rumah perlulah dibuat dengan betul supaya tidak berlakunya ketirisan sebelum hari gaji (hujung bulan la hehe)
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Masuk Troli Kosong Je
Baru-baru ni kinah ke Pasaraya Segi Fresh yang terletak di Balakong. Biasalah kalau pergi ke pasaraya semestinya pergi cari stok untuk barang dapur. Tambah pula bulan Ramadhan ni, kena simpan stok untuk masak lauk berbuka nanti. Jenis Kinah, kalau beli barang dapur, confirm akan penuhkan peti ais tu. Iyela ada 3 perut yang perlu diisi kat rumah ni. Sebelum ni kalau beli barang dapur terutamanya barang basah, ke kedai Acheh la kami tuju, takpun beli kat pasar malam je. Ikut mana sempat. Tapi sejak tau pasal Segi Fresh ni, nampaknya lepasni ke sini la kami restock barang dapur, nak tahu pasal apa?

Kenapa la lambat tahu mengenai Segi Fresh ni. Rupanya harga yang ditawarkan di Segi Fresh ni jauh lebih murah berbanding dengan pasaraya lain. Macam tak percaya pulak bila tengok harga yang dipamerkan tu.
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Selain harganya yang murah, barangan basah yang dijual di sini pun segar. Sama je segarnya kalau beli kat pasar. So lepasni tak payah dah nak bersesak awal pagi kat pasar. Kalau terlewat pun, Segi Fresh kan ado hehe

Macam ayam ni, kalau ikut harga asal RM7.50 sekilo, tapi masa ni tengah ada promosi, beli 3 ekor ke atas harganya jadi RM5.49 sekilo hahhh. Murah sangat dik oiiii. Kitorang ambik 3 ekor terus. Ni orang berniaga ni, kalau borong barang kat sini, elok sangat dah tu. Memang berbaloi...
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Kalau nak tahu, ikan lampam jawa besar macam ni tak sampai pun RM20.00. Banyak lagi ikan-ikan yang segar kat sini tinggal nak pilih je.
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Dah habis pilih ikan, ayam semua, jom kita cari buah pulak. Banyak pilihan buah-buahan kat sini. Segar-segar lagi tu. 
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Yop tengah pilih anggur untuk anak dara dia. Thahirah tu suka makan anggur. Kalau korang nak dapatkan harga yang lebih murah, rajin-rajin la tengok promosi kat facebook ke, atau pun di website mereka tu.

Haaa ni lah hasil kami memborong di Segi Fresh Mart Balakong. Banyak tak banyak semuanya ni harganya tak sampai RM200 pun. Korang agak berapa semua ni ek?
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Selain shopping barang basah, ada juga kami shopping barangan kering.
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Jimatnya Berbelanja Barang Dapur Di Pasaraya Segi Fresh
Kalau korang nak tahu, semua ni RM169.60 saja. Ehh murah sangat dah tu dan memang puas hati dapat shopping di sini. Orang yang berniaga tu memang patut datang ke sini boleh beli secara borong. Harganya pun sangat berpatutan. Haaa tunggu apa lagi, jom kita shopping di Segi Fresh Mart ni. Raya pun tak lama dah.

UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Website: http://segifresh.com

#segifreshmarket #segifresh #segifreshpromosi #barangdapurmurah #hargaborong #shoppingbarangdapur 

8 comments:

  1. Tgk tmpt gk pasaraya SEGI nie..tmpt sy dorg jual kurang berkualiti bahan basah. Harga agk mahal berbeza dngn NSK.

    ReplyDelete
  2. ni first time dengar pasal segifresh

    ReplyDelete
  3. Kat tempat Sha ini ada dua pasaraya Segi ini..

    ReplyDelete
  4. Murah pastu fresh2 plak tu brg2 nya kan. Sesuai ngan nama. Hehe.

    ReplyDelete
  5. pasar tradisional dikemas seperti pasar tradisional.. terbaik

    ReplyDelete
  6. Bestnya shopping groceries dekat segi fresh. Produk2 semua segar, harga murah pulak kan.

    ReplyDelete
  7. syoknya tgk shopping kt pasar segar segi tu...murah2 ye

    ReplyDelete
  8. harap pasar segi fresh ini dibuka di pantai timur gak...

    ReplyDelete