Sunday, 2 June 2019

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit | Teruja kinah nak kongsi dengan korang dengan serum yang kinah guna sekarang ni. Dalam banyak-banyak serum yang kinah pernah guna, serum Dr Beau ni paling best dan konsisten kinah pakai. Sedikit sebanyak masalah kulit di muka kinah dah mula nampak perubahan. Moga raya nanti kulit sihat macam biasa. Nampak je kecik, tapi kecik bukan sebarangan kecik, bak kata pepatah kecil-kecil cili padi. Sesiapa yang ada masalah kulit tu, apa salahnya labur sedikit untuk serum ni. Tak rugi la. Artis pun ramai yang gunakan serum ni tau.

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit 

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Masa mula-mula kinah terima serum ni, kinah agak terkejut sebabnya serum ni tak seperti serum yang biasa kita guna ye. Kalau nak tahu, serum ni dalam bentuk softgel dan teksturnya berminyak. Walaupun berminyak apabila apply di muka lama-lama serum akan meresapb jauh ke dalam kulit kita dan tak nampak dah kesan berminyak tu. Bagi kinah, bila serum ni dalam bentuk softgel, nampak lebih hygiene sikit dan kuantiti yang kita nak guna pun memang dah cukup sangat untuk kita gunakannya. Jadi tak de la istilah terlebih ataupun terkurang dalam penggunaan serum ni.

Kandungan Utama Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Mesti korang nak tahu kandungan utama yang terdapat dalam Serum Dr Beau ni kan. Jangan risau, bahan yang digunakan adalah natural iaitu  bahan semulajadi. Antaranya ialah:

Rosehip Oil - Minyak rosehip ini mengandungi segala yang diperlukan oleh kulit kita untuk menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri kerana kandungan Vitamin A dapat membantu mengurangkan kesan garis halus di wajah kita. Vitamin C pula mampu mengurangkan serta mencerahkan tompok hitam dan menggalakkan penghasilan kolagen. Sebagai tambahan, minyak rosehip juga mengandungi vitamin E yang dapat melindungi kulit kita daripada sinar suria dan pencemaran alam sekitar.

Argan Oil - Minyak argan pula kaya dengan lemak sihat omega, Vitamin E dan asid linoelik. Semua kandungan ini berfungsi melembapkan kulit, melembutkan bahagian kulit yang kering serta mengurangkan jerawat terutamanya di wajah kita.

Almond Oil - Minyak almond mengandungi vitamin A, B dan E yang sangat baik untuk kesihatan kulit kita. Kesemua vitamin tersebut berfungsi melembapkan kulit, mengurangkan masalah lingkaran di bawah mata serta membantu mengurangkan kesan penuaan di wajah kita.

Aprikot Kernel Oil Mengandungi vitamin A, C dan E yang dapat melindungi kulit dan rambut. Disebabkan tekstur minyak aprikot kernel ini adalah ringan dan menyerap dengan lebih cepat ini menjadikannya sebagai pelembap terbaik terutama kepada mereka berkulit sensitif.

Wheatgerm Oil - Wheatgerm Oil ataupun minyak biji gandum kaya dengan vitamin A, D,dan E serta kaya dengan Protein dan mineral.

Evening Primrose Oil - Mengandungi asid lemak omega-3 yang bagus untuk mereka yang mengalami kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa sihat dan segar.


Apa yang Best Dengan Serum Dr Beau Ni

  • Sangat sesuai dengan wanita Asia
  • Meresap ke dalam kulit dengan pantas
  • Baunya harum dan wangi semulajadi
  • Tidak melekit
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit Seperti:
  • Jerawat, jeragat kesan parut
  • Kulit berminyak, kombinasi, sensitif, kering
  • Kusam, tona tak sekata


Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit Seperti Jerawat, Jeragat dan Mencerahkan Kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Kinah memilih serum Dr Beau ni adalah untuk memulihkan semula kulit kinah yang dah breakout. Jerawat pula dah mula naik sana sini mungkin disebabkan penggunaan skincare yang tak serasi dengan kulit dan perubahan hormon tambah pula kinah ni baru tahu kulit jenis sensitif. Nampaknya kinah kena cari jalan untuk selesaikan masalah kulit kinah. Alhamdulillah, dengan penggunaan yang berterusan dan konsisten, memang nampak perubahan. Jerawat banyak dah kering dan mengecut, kesan parut lama pun dah mula pudar sikit dan kulit muka dah cerah sikit. Memang puas hati sangat la dengan serum ni.

Cara Pengunaan Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Nak guna serum ni bukanlah susah mana. Kinah nasihatkan sebelum apply serum ke muka, pastikan kulit muka kita dibersihkan terlebih dahulu. Setelah itu, pulas dibahagian hujung softgel dan titiskan ke tapak tangan. Kemudian sapu dengan menggosok ke tapak tangan untuk membantu memudahkan ianya meresap ke dalam kulit dan sapu di sekitar wajah dan batas leher dengan rata.

Setelah serum Dr Beau disapu, korang dah boleh pakai bedak ataupun sunblock atau yang suka bersolek tu, korang boleh blend serum ni dengan foundation. Hasilnya memang auumm dan korang digalakkan menggunakannya dua kali sehari iaitu pagi dan malam. Penggunaan pada waktu pagi, untuk melindungi kulit daripada udara dan persekitaran yang tidak sihat manakala penggunaan pada waktu malam pula adalah bertujuan untuk merehatkan dan memulihkan kulit.

Kalau ikut style kinah pun boleh. Sama saja. Kinah ada kongsikan cara guna serum ni di youtube.
Bukan saja kinah yang berpuas hati dengan serum Dr Beau ni, ramai lagi yang turut berpuas hati dengan keberkesanan serum Dr Beau ni. Antara serum pilihan artis tau. 

Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Harga Serum Dr Beau
Semenanjung Malaysia : RM96.00
Sabah dan Sarawak : RM96.00
Singapore / Brunei : $55.00

Jangan lupa subscribe Channel Teja Herbs TV
https://www.youtube.com/channel/UClHXFfo-FRzC36O-JvQ6vJA

Bagi mereka yang berminat dengan serum Dr Beau ataupun ingin mendapatkan keterangan dengan lebih lanjut boleh layari

LAMAN WEB :
 https://drbeau.com.my
FACEBOOK : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/drbeau_official
TELEFON :
 016 9633443


Tags/Kata Kunci
DR BEAU, Serum DR BEAU, Masalah Jerawat, Jeragat, Kulit Sensitif

2 comments:

  1. Nampak menarik. Banyak benefit :) Thanks for sharing sis.

    Ika datang singgah sini https://ikashoid.blogspot.com/2019/06/book-review-niqab-by-shield-sahran.html

    ReplyDelete
  2. wah! memang nampak mujarab la. kena beli utk isteri nanti..

    ReplyDelete