Saturday, 27 July 2019

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya | Setiap kali berus gigi je, mesti ada darah. Boleh dikatakan hampir setiap hari. Itulah yang terjadi pada kinah. Kinah mula gusi berdarah ni semasa mengandungkan Thahirah lepas bersalin dah takde dah berdarah. Kemudian tahun kedua sampai la sekarang, jadi balik gusi berdarah setiap kali memberus gigi. Hmm korang rasa apa punca gusi kita berdarah bila memberus gigi? Kinah pun apa lagi tanya la encik google.

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya 

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya

Apakah Punca Gusi Berdarah

Sebenarnya banyak punca menyebabkan gusi kita berdarah. Antaranya ialah;
  • Gingivitis / gingivitis sewaktu kehamilan
  • Penggunaan gigi palsu yang tidak sesuai
  • Kekurangan Vitamnin C dan Vitamin K
  • Luekimia
  • Diabetis
Kadang-kadang punca sebegini kita sendiri pun tak perasan. Jadi kalau korang ada tanda-tanda seperti sering berlaku pendarahan pada gusi, gusi bengkak, mulut berbau, dan kehilangan gigi korang kena bertindak segera. 

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya
Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya
Baru-baru ni kinah cuba satu ubat gigi jenama GingiLacer. Sepertimana yang kinah beritahu pada mula tadi, kinah seringkali mengalami masalah gusi berdarah. Sejak kinah guna ubat gigi Gingi Lancer ni masalah gusi berdarah dah berkurangan. Bau mulut pun dah berkurangan dan rasa segar je.

Ubat gigi GingiLancer diasaskan oleh Spanish Pharma Group pada tahun 1949 di Spain Barcelona yang mana di sini lah tempat menjadi Headquarters dan merupakan syarikat yang berada di ranking ke 10 dalam perusahaan kesihatan tempatan.

Kelebihan Menggunakan Ubat GingiLacer

  • Dapat mengurangkan pendarahan gusi dalam tempoh 48 jam
  • Menguatkan dan melindungi gusi
  • Mengurangkan pembentukan plak pada gigi
  • Mencegah kerosakan gigi
  • Tanpa pewarna dan alkohol
  • Sesuai digunakan pada setiap hari


Cara Penggunaan

Gosok gigi memggunakan ubat GingiLacer  setiap kali selepas makan

Harga Ubat GingiLacer - tiub macam kinah guna ni 75ml RM33.00 saja.

Pengalaman Kinah Guna GingiLancer

Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya
Gusi Berdarah Bila Memberus Gigi, GingiLacer Ada Penyelesaiannya
Selepas beberapa minggu kinah menggunakan GingiLancer, kinah nampak gusi dah kurang dah berdarah. Kalau tak, bila gosok je confirm ada je darah. Padahal guna berus yang lembut tu. Mulut pun kurang berbau dan nafas lebih segar. Cuma kinah nak bagitau, ubat gigi GingiLacer ni tak sama macam ubat gigi yang biasa kita guna. Tak pedas sangat huhu.

Untuk Maklumat Lanjut
Website : https://www.pmmii.com
Facebook: https://www.facebook.com/PM.Mii1
IG : https://instagram.com/pm.mii_/

Tags/Kata Kunci
Gusi berdarah, ubat gigi, ubat gigi Gingi Lacer, gusi berdarah semasa hamil, gusi bengkak, mulut berbau, gusi berdarah, ubat gigi untuk gingivitis

2 comments:

  1. Wah menarik lah ni kinah. Boleh aina cuba. Aina pun selalu jadi mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba la aina. Gusi kinah pun dah kurang dah berdarah

      Delete