Sunday, 11 August 2019

SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang

SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang  | Berenang adalah aktiviti yang menyeronokkan. Banyak kebaikan berenang ni sebenarnya tau. Cuma tuan punya badan ni tak berapa mahir lagi berenang. Setakat nak mandi di gigi sungai dengan rendam kaki tu boleh lah. Bukannya tak berani, tapi keyakinan tu tak ada lagi. Seronok tengok orang berenang di kolam tapi kita celup kaki je yang mampu.

Baru-baru ni kenalan kinah ada info mengenai satu kelas berenang iaitu SwimRush Swimming Academy. Sesuai sangat untuk kanak-kanak dan wanita katanya. Jadi, kinah pun terus la google untuk dapatkan info mengenainya dengan lebih lanjut.

SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang 

Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang SwimRush
Disebabkan tahun depan Thahirah pun dah nak sekolah, ada juga perancangan nak masukkan dia ke dalam kelas berenang di Swim Rush ni. Nak bagi dia mahir berenang, nak tambah skill dia. 

Mengapa SwimRush Swimming Academy Jadi Pilihan

Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang 
SwimRush Swimming Academy merupakan salah satu kelas berenang yang menyediakan tempat khusus untuk wanita dan juga kanak-kanak. Jadi, bila ada kemudahan seperti ni kita rasa lebih selesa berbanding belajar berenang di tempat yang terbuka.

Apa yang menarik dengan akademi berenang SwimRush ni, mereka menyediakan kelas renang dan kolam pada hujung minggu serta selepas waktu bekerja. Jadi, para wanita yang bekerjaya tu selepas habis bekerja terus je ke SwimRush untuk kelas renang. Ok kan, lepas ni bukan menjadi alasan untuk tidak belajar berenang heee.

Cawangan SwimRush di Kawasan Lembah Klang

Oh ye sebelum terlupa, SwimRush ni ada 4 cawangan di kawasan lembah Klang iaitu Batu Caves, Bangsar, Cheras dan Shah Alam. Antara 4 cawangan yang ada ni Batu Caves paling hampir dengan tempat kinah stay sekarang.

Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan (Available Kids, Ladies and Men Swimming Class
Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya (Private Pool - Kids Swimming Class)
Cheras : Komples Sukan Desa Tasik (Available for Ladies and Kids Swimming Class)
Shah Alam Seksyen 14 (Private Pool; only Ladies Swimming Class) 

Di bawah kinah sertakan jadual waktu SwimRush untuk korang. 
Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang SwimRush
Di SwimRush Swimming Academy, teknik yang diajar bermula daripada teknik renang asas iaitu memberi penekanan kepada water confidence program dan water survival skills. Sebab tu water confidence tu penting, kalau tak confident macam mana kita nak berada di peringkat seterusnya.

Jika mahu lebih privasi, mereka juga turut menyediakan HOME TO HOME BASIS yang mana jurulatih akan datang ke rumah untuk mengajar berenang tanpa mengenakan sebarang caj pengangkutan. Nampak macam best pakej ni, sebab jurulatih akan memberi lebih tumpuan kepada kita. Lagi cepat kita belajar kan.....
Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang SwimRush
Selain daripada teknik renang, teknik selam pun ada di academy ni. Pada sesiapa yang berminat nak pergi scuba diving tu, better ambik kelas di Swimrush ni dulu tau. Dah pandai menyelam baru la seronok nak scuba diving.


Antara Kepakaran SwimRush Swimming Academy

  • Hanya Lady Coach mengajar Kelas Wanita
  • EMPHASIS ON ANTI-DROWN - Jurulatih adalah bekas Penyelamat sehingga dapat menjalankan Water Survival Technique dan Water Confidence 
  • Diajar Basic Technique : Breastroke, Freestyle, Backstroke, Butterfly 
  • Unique : Eksklusif untuk Kelas Renang Lelaki - hanya di Cawangan Batu Caves 
  • Pengalaman dalam mengajar waterphobic students  
  • Menyediakan CLASS REPLACEMENT 
  • FREE Swimming Cap 
  • Turning from ZERO to HERO Swimmer 

Sekarang korang dah tau kan kat mana nak belajar berenang untuk wanita muslimah dan kanak-kanak seawal 5 tahun kan. Lebih baik daftar cepat sebelum penuh. 

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut boleh layari 


23 comments:

  1. Thanks for sharing! Memang nak bagi anak saya belajar

    ReplyDelete
  2. mmg terasa nk belajar jugak sebab ada kelas utk Muslimah kan

    ReplyDelete
  3. kebetulan memang tengah cari kelas berenang untuk kanak-kanak. tengah survey-survey. good sharing!

    ReplyDelete
  4. Kebetulan dah dekat dengan rumah. Memang wajib terjah lah ni. Bagusnya ada guru yang trrlatih

    ReplyDelete
  5. Wah. Seronoknya ada klas swimning untuk ladies sahaja.

    ReplyDelete
  6. When some one searches for his required thing, so he/she wishes to be
    available that in detail, therefore that thing is maintained over here.

    ReplyDelete
  7. Menarik. Senang lah lepas ni utk para Muslim ah belajar berenang. Saya sendiri tak reti bertenang sbb tu mcm jarang nak mandi kt Sungai atau laut. 😊

    ReplyDelete
  8. Nampak ada pendedahan tentang berenang ini dan ia patuti etika seorang muslimah dan menutup aurat suit pakaian dia. :)

    ReplyDelete
  9. Best ada class mcm ni.. Mmg ingat nak sign up kan anak2 kelas swimming mcm ni

    ReplyDelete
  10. Teringin juga nak belajar berenang...tp keyakinan diri belum ada lg nak mengapungkn diri dlm air tu...bagus lah ada kelas renang mcm ni utk wanita...harap satu masa nanti bonda dpt juga lakukan sesuatu yg xboleh dibwt sebelum ini...

    ReplyDelete
  11. Yeayyyy kat Shah Alam is for ladiessss! Mesti air dia sejuk memalam kan~ Nanti kena tanya harga dia berapa personally lah ye?

    ReplyDelete
  12. Kita dah lama sebenarnya nak belajar berenang ni sebab kita memang takut kalau mandi dalam air dalam huhuhu tengok cara dan juga juru latih pakar ni rasa mungkin kita boleh juga berenang....

    ReplyDelete
  13. Bagus jugak ada swimming lesson yg private ni..so tak lah malu kan..hehehe. Macam minat tapi untuk anak lah..sis dah x larat dh nk swim swim ni

    ReplyDelete
  14. Thanks for the wonderful introduction with so much details… will definitely keep this as reference for my nephew who likes to play water now…

    ReplyDelete
  15. Bagus ni boleh terapkan cara renang yang bagus sementara anak masih tak takut air lagi hihi

    ReplyDelete
  16. best bawak anak-anak ke sini..dpat diaornag belajr berenang..kita orang perempuan pun kene beljr berenang kan..ehhee..bgus coach nait aje untuk perempuan..ni yang ras anak pergi ni..hahaa

    ReplyDelete
  17. best sangat ! kalau dekat, mek dah join ni. swimmingkan as terapi juga. boleh pulihkan saraf and betulkan balik emosi kita.

    ReplyDelete
  18. Kan best swimrush ni ada juga kat penang. sebab Memang lia duk cari swimming class nak belajar renang.

    ReplyDelete
  19. Bella takde anak tapi nampak ada untuk Ladies juga tu yang best tu. Bella ni penakut air, especially kalau air laut bila tengok warna biru gelap tak nampak apa2 tu nervous dia lain macam. Tapi, kalau tau swimming at least ada apa2 dalam air boleh la jugak survive kan daripada terkontang kanting dan lemas. Huhu

    ReplyDelete
  20. bagus ada kelas renang khusus untuk muslimah

    ReplyDelete
  21. Wah.. Bestnya ada kls renang khas utk Muslim ah, time pun lps kerja dan sapa yg suka berang and tak tau berenang blhlah bljr termasuk kak haaaa

    ReplyDelete
  22. Bagus swimrush adakan kelas berenang utk wanita muslimah..

    ReplyDelete
  23. Bagus kan ada kelas swimming macam ni, satu keluarga boleh belajar sekali and lebih selesa.

    ReplyDelete