Tuesday, 1 October 2019

Aplikasi theAsianparent Membantu Ibu Bapa Membesarkan Anak yang Riang, Sihat dan Berkeyakinan

Aplikasi theAsianparent Membantu Ibu Bapa Membesarkan Anak yang Riang, Sihat dan Berkeyakinan | Seiring dengan peredaran masa pada masa kini, semua maklumat kini semuanya dihujung jari saja. Apa maklumat yang kita nak, cuma taip je kemudian search. Tak seperti ibu-ibu kita pada zaman dulu, jika mahukan maklumat perlu bertanya dan merujuk terlebih dahulu kepada orang yang lebih berusia kadang-kadang soalan yang kita nak tanya tu agak peribadi tapi malu nak bertanya. Disebabkan itu, apps theAsianParent portal keibubapaan terbesar diwujudkan. 


Aplikasi theAsianparent Membantu Ibu Bapa Membesarkan Anak yang Riang, Sihat dan Berkeyakinan

theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan
Aplikasi theAsianparent Membantu Ibu Bapa Membesarkan Anak yang Riang, Sihat dan Berkeyakinan
Mungkin ada di antara kita yang masih tak tahu lagi dengan kewujudan portal keibubapaan yang terbesar di Asia Tenggara. Kini, rangkaian bulanan theAsianparent telah mencecah lebih daripada 25 juta pengguna telah dirasmikan dengan jayanya di Common Ground Bukit Bintang Kuala Lumpur baru-baru ni. 

Hah tunggu apa lagi, siapa yang belum lagi download app ni kena install app ni sekarang juga terutama bagi mereka yang bakal bergelar ibu dan bapa. Bagus tau app ni, banyak info yang boleh korang dapat daripada A hingga Z.
theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan
Aplikasi theAsianparent Membantu Ibu Bapa Membesarkan Anak yang Riang, Sihat dan Berkeyakinan
Aplikasi theAsianparent direka khusus bagi memenuhi keperluan ibu bapa Asia yang mana app theAsianparent ini turut memaparkan penjejak kehamilan dan bayi bagi memantau perkembangan harian dan juga memberikan maklumat penting seperti jangkaan, simptom dan juga peringatan yang ibu-ibu mungkin perlu lakukan. Malah selepas melahirkan, ibu bapa juga boleh terus menjejak perkembangan anak mereka sehingga usia 6 tahun. Menarikkan. Korang lepas ni tak perlu nak download app terlalu banyak dah, download je theAsianparent ni. Lengkap all in one orang kata.
theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan
Serina Sue Ibrahim, Timbalan Pengurus Negara theAsianparent Malaysia
Menurut Serina Sue selaku Timbalan Pengurus Negara theAsianparent Malaysia, "Kami tertumpu kepada usaha memperkasakan ibu bapa Asia dan menyediakan mereka dengan alat-alat untuk membimbing perjalanan mereka sebagai ibu bapa. Menerusi app ini, kami berusaha membawa ciri-ciri komuniti  dan ruang yang selamat bagi ibu bapa yang semakin teguh mengamalkan gaya hidup digital."

Ciri-ciri yang ada dalam theAsianparent

theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan

Pemantau Kehamilan
Jika korang tengah hamil ketika ini, korang boleh masukkan tarikh jangkaan korang akan melahirkan.

Pemantauan Bayi
Di sini korang boleh set umur anak korang seawal anak di lahirkan sehingga anak berusia 5 tahun. Di sini juga, korang akan dapat info mengenai kemahiran anak mengikut peringkat umur.

Makanan dan Nutrisi
Aplikasi theAsianparent turut dilengkapi dengan panduan komprehensif mengenai makanan dan nutrisi yang mana ianya dapat membantu ibu bapa memilih makanan yang sihat semasa tempoh kehamilan dan menawarkan nasihat mengenai makanan berkhasiat dan terbaik untuk bayi. Senarai penuh ini turut merangkumi rujukan makanan tempatan seperti nasi lemak dan sirap bandung supaya ibu-ibu terutamanya di Malaysia sentiasa yakin dengan makanan yang mereka makan.

Senarai Semak
Selain tu, korang juga boleh melihat senarai semak semua kemahiran anak-anak mengikut peringkat umur seperti melompat, menyanyi, mengira dan sebagainya.

Ubat-ubatan
Di sini korang dapat melihat jenis ubat mengikut abjad yang selamat dan boleh di ambil ketika hamil dan semasa menyusukan anak.
theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan

Selain dari tu, korang kalau ada soalan nak kemukakan, korang boleh join forum. Klik je pada Topik tu. Macam-macam isu ada di situ. Antaranya ialah 

Just Mums, Just Dads, Toddler, Random Talks, Breastfeeding, Baby, Buy & Sell, Recipe Sharing, Bigger Kids, Prescholer, Pregnancy, Trying to Conceive


So, korang yang ada kemusykilan bolehlah refer kat situ. Macam kinah, topik yang kinah selalu refer semestinya mengenai toddler. Thahirah pun dah toddler, semestinya kinah follow topik toddler kan.

Sebagai tambahan kepada forum sokongan komuniti dan panduan menyeluruh serta artikel, app theAsianparent turut menawarkan platform untuk bertanya kepada pakar perubatan dan mendapatkan jawapan mengenai perubatan, kesihatan, dan kesejahteraan.

Pengguna juga digalakkan untuk mengemukakan soalan dan berinteraksi secara terus dengan pakar perubatan daripada Sunway Medical Center Velocity dan DoctorOnCall untuk mendapatkan pemahaman lebih baik mengenai penyakit, vaksinasi, serta alahan yang biasa berlaku kepada kanak-kanak.

theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan
Haaa yang ni korang mesti suka, kalau korang joint forum, rajin jawab poll, guna photobooth yang ada, korang akan dapat point tau. Point tu korang kumpul banyak-banyak kemudian redeem hadiah atau kupon yang korang nak. Setakat ni, korang boleh tebus langganan iflix percuma, bonus shopback dan photobook. Lagi aktif korang dalam tu, makin banyak la point yang korang dapat.

Point kinah sekarang takde la banyak mana. Cukup jugakla nak tebus semua tu. Tapi, kinah tak nak redeem lagi. Nak kumpul banyak sikit hehe.
theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan
Selain kita boleh kumpul point, korang yang tengah rajin tu bolehlah join contest yang tengah berlangsung tu. Hadiahnya pun boleh tahan jugakla. Korang yang teringin nak join contest tu, kena download app theAsianparent ni tau.

Hah ada satu lagi, kalau korang melepasi kriteria yang ditetapkan, korang layak menjadi ahli VIP theAsianparent ni. Kinah salah sorang ahli VIP ni. Apa benefits yang kita dapat kalau jadi VIP member?

Haaa itu korang kena download theAsianparent dan explore sendiri. Di situ, korang boleh dapat jawapannya.

Sebenarnya banyak lagi features dalam apilikasi theAsianparent ni. Kalau cerita semua kat sini tak best la. Korang kena download juga theAsianparent tu, baru tau best ke tidak dalam tu.
theAsianparent app, aplikasi theAsianparent, portal keibubapaan
Aplikasi theAsianparent Membantu Ibu Bapa Membesarkan Anak yang Riang, Sihat dan Berkeyakinan
Terima kasih juga diucapkan kepada penaja yang menaja goodies bag yang awesome ni iaitu MeBooks Asia, Fitlicious, Waka Waka Playland, Photobook, Grab serta Sunway Medical Centre Velocity yang menaja event pada hari pelancaran tersebut. Terima kasih😘😘

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut lagi korang boleh layari

5 comments:

  1. bagus apps ni...tq for sharing

    ReplyDelete
  2. hari2 kena login apps ni. dah rasa macam kewajipan pula. huhuhu.
    part kumpul points n redeem hadiah tu best la. siapa je nak bg barang free skang, kan.
    banyak inputs yang berguna dan sangat berbaloi.

    ReplyDelete
  3. Okey,nnti akak try install apps ni...mcm best tu,byk info pasal parenting...

    ReplyDelete
  4. Pernah baca website dia hihihi xtaw pulak ada app.. Nanti boleh try dowload la

    ReplyDelete