Sunday, 28 February 2021

,
Puas Hati Betul Beli Kuih Raya Sedap Dari Cookies Vibe | Bila belek kalendar, nampaknya dah tak lama dah kita semua akan menyambut bulan Ramadhan. Sekejap sangat masa berlalu. Seperti biasa, apabila bulan ramadhan kian menjelma, secara tak langsung kita akan menyiapkan semua persiapan untuk menyambut bulan Syawal pulak. Pada masa ni, paling sibuk sekali tak lain dan tak bukan ialah kaum wanita la dan antara yang wajib dalam senarai persiapan raya semestinya kuih raya, tapi tahun ni nak buat kuih apa pula?, hmm nak buat berapa jenis kuih raya? 

Aiii macam macam lagi la dalam fikiran mak mak ni kan. 

Kuih raya merupakan kuih yang menjadi tradisi dan wajib ada di atas meja hidangan selain ketupat, rendang, lemang, lontong. Namun begitu, bukan semuanya ada masa untuk buat kuih raya terutamanya ibu-ibu yang berkerjaya. Lagi nak uruskan hal rumahtangga, anak pula mintak perhatian, rumah pula tak kemas lagi. Memang tak sempat la mak mak ni nak baking kuih raya. Jadi, bagi memudahkan dan menjimatkan masa, kebanyakan antara mereka memilih untuk membeli kuih raya saja, lebih mudah dan tak payah pening kepala dah. Tunjuk je nak kuih apa hehhe.

Sebut soal nak beli kuih raya, korang tahu ke nak beli biskut raya sedap di mana? Tempat biasa beli dah tak open order dah ataupun order dah full. Halah mana pulak nak beli biskut raya ni. Hmmm sedikit hampa kan tak dapat nak order kuih raya sedap yang biasa kita order tu kan.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Haaaaa follow kinah rapat rapat ye, kinah nak kongsi dengan korang kat mana korang boleh dapatkan premium cookies seperti yang biasa korang beli, bagi kinah la Cookies Vibe ni kinah paling puas hati tau sebabnya mereka menggunakan 100% pure butter jenama Anchor. Siapa yang tak kenal dengan jenama yang terkenal dari negara New Zealand tu. Coklat yang digunakan pun menggunakan jenama bukan kaleng kaleng ya, jenama Beryls lagi. 


Memang Puas Hati Beli Biskut Raya dari Cookies Vibe Ni

Haaaa kenapa kinah kata puas hati beli biskut raya dari Cookies Vibe ni? Seperti mana kinah beritahu pengenalan di atas, bahan-bahan yang mereka menggunakan adalah jenama yang premium, hmm patulah sedap. Selain tu, kuih raya yang dihasilkan semestinya HALAL dan merupakan 100% produk muslim. Satu lagi kan, biskut diorang ni langsung tak kedekut bahan. Dengarnya, untuk koleksi biskut raya tahun 2021 ni akan ada 35 jenis biskut beserta snack untuk korang pilih dan nikmati bersama keluarga. Uiiiii banyak pilihan ni.

Satu lagi, kalau korang nak tahu kinah terima keempat-empat kuih dan snack ni melalui kiriman pos tau. Korang sendiri boleh tengok keadaan kuih raya kinah macam mana. Masih elok terletak kuih-kuih tu semua. Terbaiklah Cookies Vibe ni.

Kalau korang tanya biskut apa yang best di Cookies Vibe. Haaa ini antara Top 10 biskut raya premium yang sering menjadi pilihan pelanggan mereka. Antaranya ialah Ombak Rindu, Malatops Crispy, Chocolate Heaven, Nutty Basket, Almond Chocobar, Royale Cadbury, Black Pistachio, Hazelnut Latte, Velvet Ohana, dan Crispy Rainbow (Biskut Lidah Kucing)

Buat penggemar cornflakes cookies, korang boleh mencuba biskut Malatops Crispy, Ombak Rindu, Cashew Butterscotch, Hazelnut Latte, Cornflakes Bites, dan Cashew Teacakes. Kesemua biskut ni ada cornflakes di dalamnya. 

Kalau korang nak tengok bagaimana biskut tu, di bawah ni kinah dah combine 6 jenis biskut dari website Cookies Vibe jadi 1 gambar untuk tatapan mata korang tu. 


Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......


Adehhhh rambang mata mak nak pilih biskut yang mana ni...... Semuanya nampak sedap belaka.



Biskut Raya Cookies Vibe Yang Menjadi Pilihan 

Kinah yang menaip ni pun, dah kecur air liur teringin kan semua biskut tu. Jadi, kinah pun cuba la order beberapa kuih dulu. Kekononnya nak merasa, at last terus jatuh cinta sebab sedap sangat la. Thahirah pun suka dengan cookies dari Cookies Vibe ni tau. Mulut dia tak habis habis kata "sedapnya biskut ni ibu". Nampaknya dia sorang je la yang hadap cookies ibu huwaaa.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Cookies yang menjadi rebutan kami berdua di rumah ni semestinya Chocolate Heaven. Dah nama pun heaven, memang ini lah yang paling laku di rumah ni. Hmm nampaknya kena order lagi la jawabnya lepas ni. Korang tengoklah sendiri rupa dia, macam mana la Thahirah tu tak terpikat, penuh dengan kacang dan disaluti dengan coklat Beryls. Hmmm rasanya memang sedap. Puas hati la makannya.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Kuih raya kedua yang menjadi pilihan kinah ialah Black Pistachio. Hat ni kinah sorok dari Thahirah, kalau tak dengan biskut ni jugak la licin di makannya tanpa pengetahuan ibu dia. Bagi dia makan yang tu dulu hehehe

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Kuih raya ketiga pula hat ni special sikit. Tapi bukanlah menjadi rebutan kami berdua, sebab Thahirah tak berapa layan biskut ni. Selamat kuih saye heheh. Tapi si ayahnya pulak minat dengan biskut Pea Pods ni. Mujurlah banyak kuantiti biskut ni dan biskut ni tiap kali tonton movie, inilah makanan kudap-kudap kami berdua. 

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Paling akhir sekali ni kinah confirm, korang mesti suka dengan mini popia ni. Walaupun namanya mini popia, tapi dia punya agak besar jugak la. Memang puas makan dengan rasa intinya pedas sedikit. Hat ni memang sekejap je la tahannya. Sedap krup krap tak sedar dah tinggal setengah balang.


Review Kinah Setelah Mencuba Biskut Raya Dari Cookies Vibe

Mesti korang nak tahu kan sedap ke tidak  biskut raya  dari Cookies  Vibe ni kan?

Jawapan kinah, mestilah sedap uiii. Kinah ni kalau makan kuih raya tengok jugak jenis. Tapi kuih raya yang ni, memang tak berhenti kinah kunyah sampai tak sedar tinggal sikit je. Menyesal pulak order sikit je. Korang pun cubalah order sebalang dua, rasa dulu macam mana. Cookies banyak ni sekejap ke settle sambil tonton televisyen.



Bagaimana Nak Order Biskut Raya Cookies Vibe

Kinah yakin, korang confirm dah terliur tengok biskut kinah tu kan. Nak order ke? Boleh je, korang boleh order terus di website rasmi mereka dan segala penghantaran akan dibuat melalui pos mengikut rate yang terkini atau bagi yang tinggal di kawasan Lembah Klang, mereka akan guna khidmat MrSpeedy.

Takut biskut rosak? Alhamdulillah biskut kinah sampai dalam.keadaanasih elok camtik terleBoleh order dengan agen yang berhampiran dengan kawasan korang, jadi senang la nak pick up kuih raya korang tu nanti. By the way, sekarang ni agen mereka dah ada di seluruh negeri termasuklah Singapura dan Brunei. Best la gitu, korang tak payah pening dah. Oh ye, korang juga dah boleh mula buat pre order untuk kuih raya yang korang nak dan soal bayaran pula korang boleh bayar secara ansuran. Nak tahu pakej cookies korang kena terjah website Cookies Vibe. Ada yang kinah tengok, dengan harga serendah RM55.00 sebulan korang boleh dapat 6 jenis kuih. 

Cukuplah kan 6 jenis kuih atas meja tu, disamping dengan makanan lain hehe

Haaa ada yang nak teringin nak tambah pendapatan ke?

Rezeki korang, sekarang ni pengambilan menjadi agen telah dibuka untuk seluruh Malaysia, bagi yang berminat, korang boleh terus daftar sebagai #VibersFamily di website mereka.

Bagi yang tinggal beredekatan dengan Lembah Klang, korang boleh terus walk in showroom Cookies Vibe di Tingkat 1, Flexis, One South, Seri Kembangan Selangor.

Waktu operasi mereka dari 10.00 am hingga 6.00 pm (Selasa - Sabtu)

Untuk Maklumat lebih lanjut dan lihat sebarang promosi korang boleh terus layari

Hotline: 011 657 00101
Address: Cookies Vibe, U1-19, FLEXIS, ONE SOUTH, SERI KEMBANGAN, 43300 SELANGOR
Twitter / Tik Tok: @cookiesvibe
Email: cookiesvibeinfo@gmail.com

Hashtags

#Cookiesvibe #vibersfamily #cookiespremium2021 #kuihraya2021


Monday, 15 February 2021

,

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah | Holaa semua. Bagi korang yang ada masalah kulit kering, kulit sensitif ni kinah tau begitu susah nak cari skincare yang sesuai dengan keadaan kulit kita. Nak cuba sebarang produk local jauh sekali. Bukannya apa, bimbang kulit akan menjadi semakin teruk. Ni hah, kinah nak kongsi dengan korang satu produk local tetapi jenama ni memang well known dan dah lama bertapak dbumi Malaysia ni. Produk tersebut ialah Cosmoderm. 


Siapa yang tak kenal dengan jenama ni. Rata-rata pengguna sekarang telah ramai beralih ke produk Cosmoderm kerana kualitinya yang tak perlu lagi diragui dan kebanyakan produk Cosmoderm ni sesuai bagi semua jenis kulit dan begitu juga dengan produk Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced yang terbaharu ni. 


Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah


Kalau korang nak tahu, produk Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced warna pink ni baru saja dilancarkan pada bulan Januari lepas. Ianya didatangkan dengan kotak yang begitu cantik, warna pinkish membuatkan kinah lebih teruja nak mencuba produk Cosmoderm yang terbaharu ni 



Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced 

Kalau yang pernah mengikuti kinah sebelum ni, korang mesti perasan kinah pernah share mengenai set Cosmoderm Tea Tree Oil bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat. Tapi, untuk kali ni kinah nak kongsi set Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced pula. 


Kinah yakin, ramai yang teruja nak tahu mengenai produk cosmoderm yang terbaru ni kan. Bagi mereka yang inginkan kulit kelihatan sihat inilah dia set skincare yang sesuai untuk korang guna dan ianya sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Jangan ingat produk ni warna pink, hanya untuk golongan wanita saja tau, orang lelaki pun boleh guna jugak ye.


Apa yang membuatkan kinah lebih teruja nak mencuba set Cosmoderm Skin Perfect Balanced ni dengarnya ianya mengandungi Prebiotik dan Calamine untuk kecantikan wajah kita. Ehh biar betul ni kedua-dua bahan tersebut dapat membantu merawat wajah kita? 

Prebiotik dan Calamine? Biasa dengarkan...


Prebiotik

Prebiotik yang seringkali kita dengar biasanya membantu proses penghadaman kita supaya ianya lancar. Tapi, bagaimana pula prebiotik ni bertindak pada wajah kita pula. Sebenarnya fungsinya adalah sama saja, cuma prebiotik di dalam Skin Lab ni telah diformulasi khusus untuk membantu mengimbangi kondusi kulit wajah kita.


Calamine

Calamine pula memang tak asing lagi bagi mereka yang sering mengalami kegatalan dan kerengsaan di bahagian kulit. Kebiasaannya calamine ni dalam bentuk krim ataupun losyen. Calamine yang terdapat di dalam Cosmoderm terbaharu ni juga berfungsi untuk menenangkan keradangan kulit, kegatalan pada kulit, mengurangkan kulit berminyak serta membantu mengurangkan kesan sunburn. 


Di dalam set Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced ni terdapat 4 item iaitu

  1. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser
  2. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion
  3. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream
  4. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++



Hanya 4 Langkah Mudah Untuk Kulit Lebih Sihat Dengan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced

# 1. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser

Langkah pertama bagi rutin penjagaan wajah semestinya membersihkan wajah terlebih dahulu dari segala kotoran yang melekat pada wajah kita dengan menggunakan pembersih yang sesuai dengan keadaan kulit kita seperti pembersih wajah Perfect Blanced Foaming Cleanser ni. Foaming cleanser ini kalau korang nak tahu ianya bebas paraben, artifial colorant, fragrance, dan SLS/SLES. Jadi, bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif tu amatlah sesuai dengan foaming cleanser ni. 

Foaming cleanser ni boleh digunakan sama ada pada waktu siang atau pun pada waktu malam yang mana pembersih muka ini boleh membersih secara mendalam dengan membersihkan kotoran dan cela serta dapat membantu mengurangkan penghasilan minyak berlebihan pada wajah kita, mengurangkan kemerahan pada kulit serta meningkatkan fungsi kulit untuk menyerap segala nutrien.

Cara penggunaan
Hanya picit sedikit pembersih ke tapak tangan yang telah dibasahkan. Kemudian ratakan pembersih tersebut ke seluruh muka, pada masa ni jangan lupa massage sedikit muka kita tu. Setelah itu, bilas wajah dengan menggunakan air yang bersih. 



# 2. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion

Langkah kedua dalam rutin harian penjagaan wajah ialah dengan penggunaan penyegar wajah atau dengan lebih mesra dipanggil toner. Kinah tahu, ramai sebenarnya yang skip akan langkah ni. Tapi kalau nak kulit kita sihat, kenalah pakai toning lotion ni. Seperti pembersih wajah, toning lotion ini juga adalah bebas paraben, fragrance, dan artifial colorant.

Kalau korang nak tahu, toning lotion ni begitu istimewa yang mana korang tak perlu nak titis toning lotion ni ke atas cotton face, korang boleh terus apply ke wajah kita. Toning lotion ini diformulasi dengan calamine dan 20,000ppm prebiotik yang mana ianya dapat membantu melegakan kemerahan, meningkatkan kelembapan, serta meningkatkan pertahanan semula  jadi dengan mengekalkan keseimbangan kulit.

Cara Penggunaan
Goncang terlebih dahulu toning lotion ni. Setelah itu, titiskan toning lotion ke atas tapak tangan. Kemudian sapu rata ke seluruh wajah dan dap dap saja supaya toning lotion ini benar-benar meresap ke dalam kulit.



# 3. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Seterusnya bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering boleh cuba Soothing WOW Cream ni. Formulasi prebiotik dan calamine pekat di dalamnya dapat membantu menenangkan dan melegakan kulit dengan penggunaan secara konsisten. Soothing WOW Cream ni sesuai digunakan sama ada pada waktu siang dan malam.

Cara Penggunaan
Picitkan krim ke telapak tangan, kemudian sapu rata ke seluruh wajah dan bahagian leher.



# 4. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++

Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++

Setelah siap langkah ke tiga, jangan lupa sebelum keluar rumah tu make sure wajah kita telah dilindungi dengan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balaced Mineral Sun Milk SPF25PA++ terlebih dahulu terutamanya bagi mereka yang sering terdedah dengan cahaya matahari setiap hari.  Mengapa kita diwajibkan menggunakan Mineral Sun Milk ni? Kalau korang nak tahu, mineral sun milk ni dapat membantu dan melindungi kulit daripada sinaran uv yang merbahaya di luar sana yang boleh meningkatkan risiko kanser kulit. 

Kiranya macam suncreen jugak la mineral sun milk ni. Tambah pula cuaca sekarang ni agak panas, lagi la wajib korang apply mineral sun milk ni. Kata sayang kulit kan, so jangan la buat buat lupa ek.



Review Kinah Selepas Menggunakan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced


Bagi korang yang masih ragu-ragu dengan cosmoderm skin Lab ni, sila buang perasaan tu jauh-jauh. Kinah sendiri dah guna pada kulit kinah sendiri ternyata set skin lab ni betul-betul dapat membantu mengurangkan kerengsaan pada kulit. Apa yang bestnya, kulit kita pun glowing tau dan langsung takde apa-apa masalah yang timbul selepas kinah menggunakaannya. 


Di Mana Boleh Dapatkan Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Ni

Best betul bila ada satu set skincare yang betul-betul serasi dengan kulit kinah ni. Bagi yang tertanya tanya di mana boleh dapatkan kesemua rangkaian produk Cosmoderm ni, korang boleh dapatkan terus di semua rangkaian farmasi Watson, Guardian, Aeon Wellness di seluruh Malaysia ataupun bagi mereka yang selalu beli online, boleh terus ke www.cosmoderm.com.my atau di Shopee Cosmoderm Offical Store.