Showing posts with label Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Kecantikan. Show all posts

Tuesday, 10 September 2019

,
Mencegah dan Merawat Mata Panda atau Dark Circle Dengan Eye Cream Natural Instinct | Bila dah selalu berjaga malam, semata-mata nak menyiapkan kerja yang bertangguh mata ni mula la jadi mata panda atau orang putih panggil Dark Circle. Bila dah ada dark circle ni mula la rasa down. Orang mula la pandang kita semacam je. Siap ada yang perli yang kita ni panda jadian. Sabar je la. Masa kinah buat rawatan Oxypeel C di Dr Medispa & Wellness Kajang kinah telah diperkenalkan dengan krim mata Natural Instict ni

Mencegah dan Merawat Mata Panda atau Dark Circle Dengan Eye Cream Natural Instinct 

Dark circle, mata panda, eye cream untuk dark circle, berkedut
Mencegah dan Merawat Mata Panda atau Dark Circle Dengan Eye Cream Natural Instinct
Sebelum dark circle ni jadi lebih teruk apa kata kita guna eye cream Natural Instinct untuk merawatnya. Alhamdulillah selepas beberapa minggu kinah guna eye cream ni, ada sikit perubahan di bawah mata ni ha.

Jom kinah cerita sikit mengenai krim mata yang jadi dah jadi favourite kinah sekarang.

Kalau korang nak tahu, krim mata Natural Instinct Dark Circle + Wrinkle Correction merupakan produk terbaru keluaran Australia dan ianya terbukti berkesan sebanyak 93% untuk merawat masalah kedutan, eye bag dan lingkaran gelap di bawah mata. 

Kelebihan Eye Cream Natural Instinct Dark Circle + Wrinkle Correction

Kelebihan menggunakan eye cream Natural Instinct Dark Circle + Wrinkle Correction ni semestinya masalah yang korang alami tu akan berkurangan. InsyaAllah jika korang guna secara konsisten, memang akan nampak hasilnya. Ingat ye kena KONSISTEN

Kandungan eye cream Natural Instinct ni bebas daripada bahan berbahaya seperti toxic sulphates, petrochemicals, paraben dan pelbagai lagi bahan chemicals yang lain. So, ianya selamat digunakan oleh semua jenis kulit. No worries ye


Cara Penggunaan Eye Cream Natural Instinct

Cara nak guna eye cream ni pun mudah. Kalau ikut cara kinah, lepas solat atau mandi terus je sapu eye cream ni di tempat yang bermasalah. Digalakkan gunakannya 3 kali sehari tau, lepas subuh, zohor dan sebelum tidur. Apa yang penting kena guna dengan konsisten. Baru nampak hasilnya.

Meh kinah belanja gambar kinah sebelum guna dan selepas guna eye cream Natural Instinct ni.
Dark circle, mata panda, eye cream untuk dark circle, berkedut
Sebelum guna eye cream Natural Instinct
Gambar di atas ni di ambil selepas kinah buat rawatan Oxypeel C tu dan sebelum kinah guna eye cream Natural Instinct. Pada masa ni, memang ada eye bag dan dark circle di bawah mata tu. Cuma tak berapa nampak sebab terlindung dengan bulu mata. Tapi kalau korang perhati betul-betul, boleh nampak eye bag tu.

Dark circle, mata panda, eye cream untuk dark circle, berkedut
Hari Pertama Guna Eye Cream
Gambar ni pula hari pertama guna eye cream tersebut. Masa ni korang boleh nampak eye bag sebelah tu. Dark circle pun sebelah. Satu pakej kinah dapat hehe. Malu kot bila ada eyebag ni. Iyelah mana tak dapat eyebag macam ni kalau tidur pun lambat huhu.
Dark circle, mata panda, eye cream untuk dark circle, berkedut
Hari Ke 7 guna eye cream
Gambar di bawah ni hari ke 7 kinah guna eye cream Natural Instinct ni. Ada la nampak kurang sikit eye bag tu kan. Tapi dark circle masih ada sikit. Biasa la tu huhu
Dark circle, mata panda, eye cream untuk dark circle, berkedut
Mencegah dan Merawat Mata Panda atau Dark Circle Dengan Eye Cream Natural Instinct
Hari ke 14 pula eye bag di sebelah mata kanan, dah tak kelihatan. Dark circle pula masih ada kelihatan. Biasa la kekadang tu ada jugak waktu terlupa nk sapu eye cream.
Dark circle, mata panda, eye cream untuk dark circle, berkedut
Mencegah dan Merawat Mata Panda atau Dark Circle Dengan Eye Cream Natural Instinct
Yeay genap 21 hari, korang boleh nampak eye bag dah tak nampak. Dark cirlce pulak dah kurang. Happy sangat. Apa yang penting korang kena konsisten. Macam kinah ni, kekadang tu terlupa nak sapu sebab tu korang nampak masih ada kelihatan eye bag sikit. Tapi tak seteruk macam hari pertama tu kan huhu.

Lepas ni bila ada je masalah eye bag ni, memang kinah sapu je dengan eye cream ajaib Natural Instinct Dark Circle + Wrinkle Correction ni. Korang yang berminat nak mencuba eye cream ni, boleh beli di Dr Medispa & Wellness dengan harga RM85.00. 


Jika korang berminat nak buat rawatan di Dr Medispa & Wellness korang boleh klik link ini untuk melihat jenis rawatan yang ada di DRMEDISPA & WELLNESS

Saturday, 17 August 2019

,
Mintox Membantu Melawaskan Sistem Pencernaan dan Mengurangkan Perut Buncit|  Masih ingat lagi tak kinah pernah kongsi dengan korang dengan satu produk detoks, korang boleh baca di SINI. Sementara tengah free sekarang ni jadi kinah nak cerita feedback produk detoks Mintox yang kinah amalkan sekarang ni.

Mintox Membantu Melawaskan Sistem Pencernaan dan Mengurangkan Perut Buncit

Minuman detoks, minuman Mintox, Mintox, perut buncit, tak lawas
Mintox Membantu Melawaskan Sistem Pencernaan
Kinah ni kalau orang ajak makan, sebenarnya pantang tau. Bukan pantang sebab tak boleh makan, tapi pantang di ajak. Susah sebenarnya nak menolak. Kalau balik kampung lagi la, asyik makan kerjanya. Thahirah pulak sekarang dah pandai complaint yang ibunya gemuk. Sabar je lah.

Nak kata terus kurus tu tak la. Iyelah dah jarang excercise, kurus apenye. Tapi paling kinah salute dengan minuman detoks Mintox ni, dia memang kasi cuci perut kita. Malam tu sebelum nak tidur, minum dulu Mintox dan air segelas. Bangun esok pagi, mula lah cari tandas. Memang lega dan ringan je rasa. Kempis perut dibuatnya.

Jangan tanya la pasal berat kinah. Berat sama je maintain. Perut tu ada kempis sikit la. Sebab lemak tebal kat perut hehehe.

Tapi ada jugak hari kinah skipped minum. Misalnya kalau nak pergi jalan atau pun ada urusan kat luar. Takut perut buat hal masa di tengah jalan. Mana nak cari tandas kome oii.. Ada juga hari terlupa nak minum, terus tidur je.

Bagi yang baru mencuba minuman detoks ni, korang akan rasa tak selesa sikit. Itu adalah proses untuk melawaskan pencernaan korang dan detoks segala toksin berlebihan yang ada di dalam badan yang tidak dapat dikeluarkan secara semulajadi. 

Apa yang penting, air kosong kena minum dengan secukupnya ye. Jangan minum air manis je. Tak bagus. Nanti penyakit lain pulak yang datang. Satu lagi, kena control sikit nafsu makan dan rajin-rajin la excercise.

Harga sekotak RM138.00 untuk 14 sachet.

Untuk Maklumat Lebih Lanjut
Instagram : mintoxmalaysia
Facebook : https://www.facebook.com/mintoxmalaysia 
Contact +601123450201




Monday, 5 August 2019

,
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness | Yuhuuu buat apa tu? Hari ni kinah nak kongsi dengan korang pengalaman kinah buat rawatan OxyPeel  C di DrMedispa & Wellness Jalan Reko Kajang pada malam final bola Perak lawan Kedah hari tu. Kalau korang nak tahu ni kali pertama kinah buat rawatan di sini. Apabila Dr Azirawaty tengok keadaan kulit kinah, beliau cadangkan kinah buat Oxypeel C. Hmm macam mana tu?

Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness Kajang

Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Kalau korang mempunyai kulit kusam macam kinah, apa kata korang cuba buat rawatan OxyPeel C ni. Pertama kali korang buat rawatan, dah mula nampak kesannya tau. Kalau korang nak tahu, di dahi kinah ni macam ada kesan tompokan putih. Lagi ketara nampak selepas mandi. Nampak sangat berkeraknya, siap boleh kikis lagi. Disebabkan itu, doktor mencadangkan OxyPeel C dilakukan ke atas wajah kinah.

Rawatan OxyPeel C tu Apa?

Hmm mungkin itu yang menjadi tanda tanya kan. Kalau nak tahu, OxyPeel C adalah rawatan di mana prosedur ini sesuai dan membantu mereka yang mempunyai masalah parut dan kulit kusam yang memerlukan eksfoliasi lapisan epidermis paling luar. Eksfoliasi ni macam pengelupasan kulit. Tapi yang ni tak menyakitkan tau. So, no worries okay.

Kelebihan Rawatan OxyPeel C di Dr Medispa &Wellness Jalan Reko Kajang

So far, kinah suka sangat dengan rawatan OxyPeel C ni. Ada banyak kelebihan bila kita jalani rawatan ni terutamanya mereka yang ada masalah parut. Antara kelebihannya ialah:
  • Menghilangkan parut jerawat dan segala jenis parut dengan cepat dan berkesan.
  • Menghilangkan parut jeragat, kedutan, dan mengecilkan pori.
  • Menghasilkan sel kulit baru yang lebih lembut dan menghaluskan liang roma kasar atau terbuka.
  • Memperbaiki tekstur kulit dan tona kulit yang tak sekata
  • Menghasilkan kolagen kulit, membuang sel-sel kulit mati dan mencerahkan kulit
  • Pengelupasan kulit secara menyeluruh dapat memberikan hasil yang sangat cepat dan efektif di mana dapat membaiki kulit secara lebih halus 
Kalau korang nak tahu, parut ni ada pelbagai jenis tau dan parut yang biasa kita jumpa ialah mix type iaitu kombinasi antara Box Scar, Rolling Scar,  dan Ice Pick Scar.
Rasanya korang jenis parut yang mana?

Ingat tau, kulit kita adalah bahagian tubuh yang paling sensitif dan mudah dijangkiti bakteria oleh setiap individu. Jadi, sebelum nak buat apa-apa rawatan pilihlah tempat dan nasihat dari pakar sekiranya buat rawatan atau penggunaan sesuatu produk kerana adalah penting bagi mengelakkaan isu kesihatan dan kebersihan yang tak diingini. Usah risau dengan Dr Medispa & Wellness kerana ianya adalah tempat yang sesuai dan mempunyai pengalaman lebih 3000 sesi rawatan dan di sini juga ada teknik yang berlainan untuk mereka yang ada parut dan serum yang berbeza bagi setiap individu.

Bagaimana Rawatan OxyPeel C Di Jalankan?

Tadi kinah dah senaraikan kelebihan bila kita buat rawatan Oxypeel C ni. Kali ni kinah nak kongsikan dengan korang bagaimana Oxypeel  C dilakukan ke atas wajah kita. 
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Seperti biasa, sebelum mula apa-apa rawatan, wajah kita perlu dibersihkan terlebih dahulu daripada kotoran dan juga kesan make up. Ini bagi memudahkan proses yang seterusnya.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Setelah muka dibersihkan, muka kinah disapu dengan mask. Kemudian wap panas akan digunakan untuk membuka liang pori.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Selepas 10 minit muka kinah diwapkan, proses extraction bermula untuk membuang segala whitehead dan juga blackhead yang bersarang di muka dengan menggunakan mesin. Mujurlah tak guna secara manual, kalau tak mau berair mata ni haha.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Selepas proses extraction, muka kinah di sapu pula dengan vitamin c. Masa di sapu dengan vitamin c, rasa sejuk je muka. Setelah selesai, dibiarkan beberapa minit supaya vitamin c tu meresap ke dalam kulit.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Setelah itu, ini yang paling dinanti-nantikan. Kulit kinah disapu dengan sejenis cecair untuk proses peeling. Pada masa ni kulit kita akan rasa pedih-pedih dan gatal. Tapi korang jangan risau ni adalah salah satu reaction pada kulit kita. Nampak dah merah-merah dah kulit. Huhu sementara saja tu.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Kalau korang perasan di bahagian dahi kinah tu, korang akan nampak macam warna putih. Itu yang membelenggu kinah selama ni. Lepas mandi je, timbul la benda tu. Moga rawatan Oxypeel C ni dapat membantu masalah di bahagian dahi kinah tu.  Selepas itu, muka kinah dicuci dengan kain yang bersih dan disejukkan bagi mengurangkan keradangan kulit.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Setelah beberapa minit muka kinah di sejukkan, ini adalah proses yang terakhir yang mana kinah dipakaikan dengan LED Mask bagi bertujuan untuk menganjalkan kulit wajah kita.

Kinah dinasihatkan untuk tidak memakai sebarang skincare, make up selama beberapa hari. Ianya bertujuan untuk memudahkan proses pengelupasan kulit. Jadi, setiap hari kalau nak ke mana-mana kinah kena pakai sunblock je la.

Rawatan ni sebenarnya bergantung kepada keadaan kulit korang. Apa apa pun, jangan risau doktor akan advice mana satu rawatan yang sesuai dengan korang. Rawatan apa yang ada di sini, korang boleh rujuk dengan Dr Medispa & Wellness punya media sosial.

Haa korang mesti nak tahu apa akan jadi dengan kulit kinah selepas buat rawatan OxyPeel C ni kan...

Hari pertama selepas rawatan tak ada apa-apa lagi yang jadi pada kulit kinah. Cuma pada masa ni muka kita dah mula rasa tegang sedikit.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Masuk hari ke 3, masih belum ada tanda-tanda nak mengelupas. Tapi dah boleh nampak sikit kesan kehitaman di kulit kita. Kesan kehitaman tu la sel-sel kulit mati yang bertepek di wajah kita selama ni. 

Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Hari ke 5, korang dah mula nampak kulit kinah dah mula mengelupas. Di bahagian dahi kinah pun dah mula kering dan kesan putih di dahi kinah lepas mandi tak macam dulu dah. Pada masa ni, di bahagian dahi belum ada lagi tanda-tanda nak mengelupas. Jadi kita biarkan lagi untuk beberapa hari lagi.
Buat Rawatan OxyPeel C Untuk Merawat Parut Di Dr Medispa & Wellness
Alhamdulillah genap seminggu kulit kinah buat rawatan Oxypeel C di Dr Medispa & Wellness di Jalan Reko Kajang. Korang boleh tengok perbezaan kulit kinah dari hari ke hari dan hari ke 7 ni dah berlaku semua pengelupasan. Paling kinah suka, masalah kerak di dahi kinah 90% dah takde dan kesan parut tu dah kurang dah. Kesan sikit-sikit tu biasa la. Setiap kali lepas mandi bila rasa bahagian dahi licin je.  Tak macam dahulu. Kulit kinah pun nampak cerah dah. Semua gambar ni langsung tak guna filter tau alhamdulillah.

Kebiasaanya, rawatan perlu lebih daripada satu sesi sekiranya kulit mempunyai parut yang lebih extreme, tapi jika tiada masalah, rawatan seperti ni boleh dilakukan dua bulan sekali bagi menghilangkan kedutan dan kedutan halus di wajah pula. Lepas ni tak rasa malu sangat dah nak keluar sebab kesan di dahi kinah dah tak macam dulu. Happy sangat.

Terima Kasih Dr Medispa & Wellness

Oh ye, kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai rawatan yang ada di Dr Medispa & Wellness korang boleh terus ke 

Facebook :
Instagram :

Alamat
Dr Medispa & Wellness
No 6-1, Jalan Reko Sentral 6, Reko Sentral,
43000 Kajang, Malaysia

Monday, 17 June 2019

,
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask | Bila musim beraya ni, kita sibuk ziarah saudara mara sama ada jauh mahupun terdekat. Iyelah nak eratkan silaturrahim, masa beraya ni la nak berjumpa. Bila dah sibuk ke sana ke mari sampai terabai rutin penjagaan harian kulit kita. Dah la di luar sana keadaan persekitaran tak berapa bagus. Disebabkan kesan pencemaran, gaya hidup yang tak berapa sihat dan pemakanan pun tak jaga akan mempercepatkan proses penuaan kulit dan melambatkan kadar metabolisme dalam badan kita. Jadi, hari ni kinah nak kongsi dengan korang dengan satu produk yang dapat membantu meningkatkan kolagen kulit kita iaitu Le Shenz Moisturizing Pearl Mask.

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Apa yang Menarik Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Kalau korang nak tahu, kinah ni memang teruja nak mencuba Le Shenz Moisturizing Pearl Mask ini kerana salah satu intipati di dalamnya mengandungi ekstrak mutiara yang mana ianya kaya dengan unsur-unsur dan mengandungi lebih daripada 10 jenis asid amino yang penting, unsur surih dan kalsium. Asid amino dan unsur surih yang ada di mutiara sebenarnya sangat membantu meningkatkan kolagen pada kulit kita, membaiki serta membantu pertumbuhan sel kulit yang baru dan juga dapat membantu mencerahkan kulit.

Lepas penat buat kerja rumah di siang hari, malam hari kita manjakan kulit pulak. Best juga pearl mask ni tau. Kulit rasa moist je lepas guna pearl mask ni. Korang patut cuba pearl mask ni dan alami sendiri.

Excellent Essence Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Mutiara - Kaya dengan unsur-unsur dan mengandungi lebih daripada 10 jenis asid amino, unsur surih dan kalsium

Chamomilla Recutita - Membantu memulihkan bagi mereka kulit yang sensitif, kesan ruam pada kulit, mengurangkan kesan kemerahan di muka, dan menyamaratakan tona kulit yang tidak sekata.

Rosa Centifolia - Peroleh sijil Organik dari EU dengan anti pengoksidaan, anti bakteria dan anti keradangan

Opuntia Streptacantha - Molekul pelembap unik terhasil secara semula jadi kerana ditanam di padang pasir 

Sophora Flavescens - Kaya dengan nutrisi herba yang dapat membantu mengimbangi nutirisi kulit

Ophiopogon Japonicus - Meningkatkan daya tahan kulit, melegakan kulit sensitif, melembapkan dan melambatkan kesan penuaan

Camellis Japonica - Melembapkan, menenangkan dan melicinkan kulit, mengurangkan keradangan dan kedutan


Penggunaan yang Disarankan

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Setiap 3 hingga 4 hari, lapisan kulit mati kita akan mula terkumpul. Apabila lapisan kulit mati terkumpul, ianya akan menghalang segala penyerapan nutrien daripada skincare harian yang kita guna, kulit kita menjadi kusam, akan timbul garis-garis halus dan juga pigmentasi. Dengan pengunaan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask ni sedikit sebanyak dapat membantu menyingkirkan kulit mati yang terkumpul, serta memperbaiki keadaan kulit yang bermasalah. Disebabkan itu, kita perlu menggunakannya setiap 3 hingga 4 hari. 

Kelebihan Mask Sheet Le Shenz Moisturizing Pearl Mask

Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
  • Pengudaraan yang baik dan selesa
  • Pelembap yang sempurna
  • 13 kali penyerapan air
  • Pilihan pertama untuk mask sheet
  • Mengekalkan kelembapan

Apa yang Penting Bebas daripada

  • Fluorescent Agent Free
  • Hormone Free 
  • Synthetic Fragrance Free
  • Alcohol & Mineral Oil Free
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Muka Lebih Lembap Dengan Le Shenz Moisturizing Pearl Mask
Dalam kotak ni hanya 3 keping. Harga sekotak ialah RM38.00 saja.

Oh ye ada berita baik untuk pembaca semua. Kalau korang nak tahu Le Shenz Moisturizing Pearl Mask sekarang ni tengah ada promosi tau. Beli 2 kotak Le Shenz Moisturing Mask, korang akan dapat free lagi 2 kotak. Hanya RM76.00 saja ye dan paling best free shipping. Cepat korang, promosi ni bermula dari 20 Jun sehingga 21 Jun saja. 

Untuk Maklumat Lebih Lanjut
Website :
http://www.pmmii.com

Facebook :
https://www.facebook.com/PM.Mii1

Instagram :
https://www.instagram.com/pm.mii_

Sunday, 2 June 2019

,
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit | Teruja kinah nak kongsi dengan korang dengan serum yang kinah guna sekarang ni. Dalam banyak-banyak serum yang kinah pernah guna, serum Dr Beau ni paling best dan konsisten kinah pakai. Sedikit sebanyak masalah kulit di muka kinah dah mula nampak perubahan. Moga raya nanti kulit sihat macam biasa. Nampak je kecik, tapi kecik bukan sebarangan kecik, bak kata pepatah kecil-kecil cili padi. Sesiapa yang ada masalah kulit tu, apa salahnya labur sedikit untuk serum ni. Tak rugi la. Artis pun ramai yang gunakan serum ni tau.

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit 

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Masa mula-mula kinah terima serum ni, kinah agak terkejut sebabnya serum ni tak seperti serum yang biasa kita guna ye. Kalau nak tahu, serum ni dalam bentuk softgel dan teksturnya berminyak. Walaupun berminyak apabila apply di muka lama-lama serum akan meresapb jauh ke dalam kulit kita dan tak nampak dah kesan berminyak tu. Bagi kinah, bila serum ni dalam bentuk softgel, nampak lebih hygiene sikit dan kuantiti yang kita nak guna pun memang dah cukup sangat untuk kita gunakannya. Jadi tak de la istilah terlebih ataupun terkurang dalam penggunaan serum ni.

Kandungan Utama Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Mesti korang nak tahu kandungan utama yang terdapat dalam Serum Dr Beau ni kan. Jangan risau, bahan yang digunakan adalah natural iaitu  bahan semulajadi. Antaranya ialah:

Rosehip Oil - Minyak rosehip ini mengandungi segala yang diperlukan oleh kulit kita untuk menjadikan kulit wajah lebih berseri-seri kerana kandungan Vitamin A dapat membantu mengurangkan kesan garis halus di wajah kita. Vitamin C pula mampu mengurangkan serta mencerahkan tompok hitam dan menggalakkan penghasilan kolagen. Sebagai tambahan, minyak rosehip juga mengandungi vitamin E yang dapat melindungi kulit kita daripada sinar suria dan pencemaran alam sekitar.

Argan Oil - Minyak argan pula kaya dengan lemak sihat omega, Vitamin E dan asid linoelik. Semua kandungan ini berfungsi melembapkan kulit, melembutkan bahagian kulit yang kering serta mengurangkan jerawat terutamanya di wajah kita.

Almond Oil - Minyak almond mengandungi vitamin A, B dan E yang sangat baik untuk kesihatan kulit kita. Kesemua vitamin tersebut berfungsi melembapkan kulit, mengurangkan masalah lingkaran di bawah mata serta membantu mengurangkan kesan penuaan di wajah kita.

Aprikot Kernel Oil Mengandungi vitamin A, C dan E yang dapat melindungi kulit dan rambut. Disebabkan tekstur minyak aprikot kernel ini adalah ringan dan menyerap dengan lebih cepat ini menjadikannya sebagai pelembap terbaik terutama kepada mereka berkulit sensitif.

Wheatgerm Oil - Wheatgerm Oil ataupun minyak biji gandum kaya dengan vitamin A, D,dan E serta kaya dengan Protein dan mineral.

Evening Primrose Oil - Mengandungi asid lemak omega-3 yang bagus untuk mereka yang mengalami kulit sensitif dan ianya memastikan kulit sentiasa sihat dan segar.


Apa yang Best Dengan Serum Dr Beau Ni

  • Sangat sesuai dengan wanita Asia
  • Meresap ke dalam kulit dengan pantas
  • Baunya harum dan wangi semulajadi
  • Tidak melekit
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit Seperti:
  • Jerawat, jeragat kesan parut
  • Kulit berminyak, kombinasi, sensitif, kering
  • Kusam, tona tak sekata


Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit Seperti Jerawat, Jeragat dan Mencerahkan Kulit

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Kinah memilih serum Dr Beau ni adalah untuk memulihkan semula kulit kinah yang dah breakout. Jerawat pula dah mula naik sana sini mungkin disebabkan penggunaan skincare yang tak serasi dengan kulit dan perubahan hormon tambah pula kinah ni baru tahu kulit jenis sensitif. Nampaknya kinah kena cari jalan untuk selesaikan masalah kulit kinah. Alhamdulillah, dengan penggunaan yang berterusan dan konsisten, memang nampak perubahan. Jerawat banyak dah kering dan mengecut, kesan parut lama pun dah mula pudar sikit dan kulit muka dah cerah sikit. Memang puas hati sangat la dengan serum ni.

Cara Pengunaan Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Nak guna serum ni bukanlah susah mana. Kinah nasihatkan sebelum apply serum ke muka, pastikan kulit muka kita dibersihkan terlebih dahulu. Setelah itu, pulas dibahagian hujung softgel dan titiskan ke tapak tangan. Kemudian sapu dengan menggosok ke tapak tangan untuk membantu memudahkan ianya meresap ke dalam kulit dan sapu di sekitar wajah dan batas leher dengan rata.

Setelah serum Dr Beau disapu, korang dah boleh pakai bedak ataupun sunblock atau yang suka bersolek tu, korang boleh blend serum ni dengan foundation. Hasilnya memang auumm dan korang digalakkan menggunakannya dua kali sehari iaitu pagi dan malam. Penggunaan pada waktu pagi, untuk melindungi kulit daripada udara dan persekitaran yang tidak sihat manakala penggunaan pada waktu malam pula adalah bertujuan untuk merehatkan dan memulihkan kulit.

Kalau ikut style kinah pun boleh. Sama saja. Kinah ada kongsikan cara guna serum ni di youtube.
Bukan saja kinah yang berpuas hati dengan serum Dr Beau ni, ramai lagi yang turut berpuas hati dengan keberkesanan serum Dr Beau ni. Antara serum pilihan artis tau. 

Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau
Serum Dr Beau Membantu Merawat Masalah Kulit
Testimoni Pengguna Serum Dr Beau

Harga Serum Dr Beau
Semenanjung Malaysia : RM96.00
Sabah dan Sarawak : RM96.00
Singapore / Brunei : $55.00

Jangan lupa subscribe Channel Teja Herbs TV
https://www.youtube.com/channel/UClHXFfo-FRzC36O-JvQ6vJA

Bagi mereka yang berminat dengan serum Dr Beau ataupun ingin mendapatkan keterangan dengan lebih lanjut boleh layari

LAMAN WEB :
 https://drbeau.com.my
FACEBOOK : https://www.facebook.com/drbeaumalaysia
INSTAGRAM : https://www.instagram.com/drbeau_official
TELEFON :
 016 9633443


Tags/Kata Kunci
DR BEAU, Serum DR BEAU, Masalah Jerawat, Jeragat, Kulit Sensitif

Wednesday, 15 May 2019

,
Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox | Asal nampak perut buncit je, dikatanya kita ni mengandung. Itulah yang sering berlaku bila jumpa saudara mara ataupun kawan lama. Korang pun sama kan. Selalu diajukan soalan seperti tu. Kekadang tu malu la jugak bila orang tanya pasal perut kita yang buncit tu. Rasa selfesteem ni down sangat tau. Bila dah ramai sangat yang kata macam tu, kinah mula pasang tekad, "aku kena kurus" bukan untuk nampak cantik saja, tapi untuk kesihatan jugak. So misi kali ni, bukan saja nak kempiskan perut ni je, kinah nak nyah sekali semua lemak tepu yang dah bersarang dalam badan ni. 
Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox
Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox 
Bagi menjayakan misi "singkirkan buncit" ni, kinah pun cuba Mintox. Sebelum nak kurus, kita kena detox dulu segala toksin yang ada di dalam usus kita ni ha. Mana taknya, sepanjang kita hidup, dah macam-macam yang kita makan. Sekarang dah tiba masanya kita singkirkannya dengan Mintox bukan saja untuk kurus malah lebih sihat. Dah sihat barulah hidup sentiasa ceria. Tak gitu??


Apa yang best dengan Mintox Ni?

MintoxKiwi ni dia tak macam produk detoks yang lain. Kalau yang lain, malam ni minum esok mula la perut sakit memulas mintak di buang. Tapi Mintox ni tak macam tu tau. Bila bangun je pagi, perut kita takde memulas langsung. Sedar-sedar je rasa nak membuang. Mudah sangat dan lancar. Sesiapa yang ada masalah sembelit tu, dan pada masa yang sama kadar kolestrol tinggi boleh cuba Mintox ni.
Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox
Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox 
Masa mula-mula kinah minum 2 ke 3 kali jugak la pergi membuang. Iyela, selama ni kita makan macam-macam tambah pulak bulan puasa ni, semua nak makan. Bila dah makan semua tu, mula lah perut tak selesa. Tapi selepas minum Mintox ni, perut rasa ringan je. Tak macam sebelum ni. Ada la nampak kempis sikit heeee.

Rasanya pulak, semestinya rasa kiwi dan buah kiwinya pula bukan sebarangan kiwi dia guna, mereka guna buah kiwi yang berkualiti tinggi dari New Zealand okay. Sedap jugak rasa Mintox ni. Rasa nak minum semua hehe. Tapi takde la buat macam tu ye. Nanti lain pulak jadinya.

Oh ye sebelum terlupa, korang yang mempunyai tekanan darah rendah pun boleh minum Mintox ni tau. 

Kandungan Mintox

Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox
Kurangkan Masalah Perut Buncit Dengan Mintox 
Kandungan utama yang terdapat dalam Mintox ialah serbuk jus pic, Inulin, Sekam Psyllium, Enzim buah Kiwi, Serbuk Algae Aphanizomenon Flos-Aquae (AFA) dan Stevia.

Kalau korang nak tahu, kesemua ramuan ni dapat membantu membersihkan usus kita, mengeluarkan toksin dan juga mengekalkan keseimbangan usus kita. Haa best kan Mintox ni.

Cara Minum Mintox Dengan Betul

Nak minum Mintox ni, mudah je. Dinasihatkan minum sebelum nak tidur. Korang cuma tuangkan 1 sachet (10g) ke dalam cawan ataupun shaker ke dalam 200 ml air suam, tutup dan goncang. Dinasihatkan minum lebih banyak air kosong selepas mengambil Mintox ni ye. 

Korang jangan risau, Mintox telah mendapat pengesahan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia dengan nombor rujukan KKM.600-7/2/1 Jld. Harga Mintox untuk satu kotak ni ialah RM138.00. Di dalamnya ada 14 sachet untuk dua minggu. 

Kinah masih baru lagi mengamalkan minuman Mintox ni. Kalau nak tahu result kinah selama 12 minggu minum Mintox nanti kinah update kemudian ye.


Untuk Maklumat Lebih Lanjut
Instagram : mintoxmalaysia
Facebook : https://www.facebook.com/mintoxmalaysia 
Contact +601123450201

Tags/Kata Kunci
Mintox, Minuman Detoks, Detox, Perut Buncit

Monday, 29 April 2019

,
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras | Orang perempuan ni bab nak cantik, laju je kan. Kinah pun nak jugak nak cantik hehe. Bila dapat tahu ada spa muslimah di Cheras terus je kinah booking untuk buat facial kat sana. Sekali sekala kan nak ber"me time" dan suami pun bagi green light dan anak pun dia yang jaga. Ahhh heaven nya rasa. Sesekali kan. Lagipun kinah ni tak pernah lagi nak pergi ber facial bagai, muka pun dah berkerak dengan sel kulit mati ni ha.

The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras 

The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Bersama Puan Mass pemilik SPA
Sampai je ke spa ni, kinah disambut mesra oleh therapist dan Puan Mastura selaku pemilik The Beauty Expert Academy. Sementara menunggu therapist buat persediaan, kita minum dulu, kemudian kinah pusing-pusing sekitar spa ni. Tengoklah dekorasi spa ni, sangat simple dan tak terlalu padat. Aromanya hmm wangi dengan muzik yang menenangkan aishhh tak tau nak cakap macam mana. So, sesiapa yang tinggal berdekatan dengan spa muslimah terbaik di Alam Damai Cheras ni, korang kena datang jugak ke sini untuk buat treatment.
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Di The Beauty Expert Academy menawarkan pelbagai servis kepada para pelanggannya dan apa yang pasti harganya sangat berpatutan. Antara servis yang ditawarkan di sini ialah
  • Facial Treatment
  • Body Shower
  • Body Treatment
  • Lady Boss treatment
  • Massage Treatment
  • Postnatal Treatment
  • Bridal SPA Package
  • Exclusive SPA Package
  • SPA Theraphy Class
  • SPA Beauty Class
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty ExpertAcademy Spa Paling Best Di Cheras
The Beauty Expert Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras
Dalam banyak-banyak servis yang ditawarkan, kinah memilih Magnetic Mask Treatment. Kalau korang nak tahu, treatment ni sekarang hanya available di The Beauty Expert Academy saja tau. Spa lain tak buat lagi treatment ni.

Mengapa Magnetic Mask Treatment ni Menjadi Pilihan 

Untuk pengetahuan semua, rawatan magnetic mask ni sangat lembut dan sesuai untuk semua jenis kulit. Ramuan masker ni dirumus secara khusus untuk membuang kotoran dan radikal bebas pada kulit muka kita. Kinah ni berminat nak mencuba sesuatu yang baru sebab tu kinah pilih magnetic mask ni dan kalau korang nak tahu bila buat treatment ni memang tak rasa sakit langsung. Bila kena tarik dengan magnet tu rasa macam geli-geli sikit. Walaupun rasa geli-geli tetap rasa relaks je.

Walaupun baru je pertama kali buat treatment dah nampak sikit muka lebih cerah berbanding sebelum buat treatment ni acece perasan betul. Nak muka lebih cerah sebelum raya nampaknya kena buat lagi ni heheh tapi nak buat treatment lain pulak.


Pengalaman Kinah Buat Magnetic Mask Treatment

Sebelum magnetic mask treatment dimulakan, muka kita akan di bersihkan terlebih dahulu dengan menggunakan cleansing milk. Selepas muka kita dah bersih dari segala mekap, skrub muka akan dilakukan untuk menyingkirkan segala sel-sel kulit mati di muka dengan menggunakan skrub diamond. Masa terapist tengah skrub muka kinah, feeling habis la. Masa ni mata pun  mula nak layu. 

Selepas habis sesi skrub dan dibersihkan. Muka kita akan di wapkan selama 15 minit kalau tak silap. Tujuannya untuk membuka liang pori kita. Bila liang pori dah terbuka, mudahlah kerja therapist untuk mengeluarkan segala whitehead dan blackhead yang dah bersarang di muka kita. Memang diorang cari sungguh blackhead dan whitehead di muka kinah ni.

Settle je operasi menyingkirkan whitehead dan blackhead, therapist akan membuat urutan di  bahagian muka, bahu, dan kepala. Masa ni hilang segala lenguh-lenguh dibahu dan sakit kepala. Memang relaks sangat seperti di awang-awaangan cewahhhh.
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras
Kini, tibalah saat yang kita nantikan, mask akan disapu di keseluruhan wajah kita. Sejuk je rasa muka ni. Sementara itu, mata kita pula akan dipakaikan dengan eye mask dan lip mask serta hot stone diletakkan di bahagian leher kita. Mask tersebut akan dibiarkan lebih kurang 10 minit. Masa ni, kinah sempat lelap sekejap sebab rasa terbuai dengan muzik yang menenangkan.

Cukup 10 minit dah, therapist akan memulakan menarik mask dengan menggunakan magnet. Korang nampak tak, haaa kalau nak tahu bila buat treatment ni segala kotoran di liang pori akan ditarik keluar, pori-pori pun makin kecil dan paling best sekali muka rasa tegang dan semakin glowing.
The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Lebih kurang macam ni la. Maaf ye tak sempat nak pegang phone masa tu
Selesai saja treatment ni, wajah kita akan disapu dengan krim dan therapist akan apply foundation di wajah kita sebaik saja tamat treatment, korang tak payah dah nak susah susah nak touch up muka.

Kelebihan Magnetic Mask

  • Menanggalkan bendasing pada liang pori muka
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan kedutan pada wajah
  • Mengecilkan pori-pori muka
  • Membaiki cas-cas tenaga pada muka
  • Melembutkan kulit muka
  • Merangsang pengaliran darah pada muka dengan lebih baik
  • Melawan garis-garis penuaan pada wajah


Review Kinah Selepas Buat Magnetic Mask Treatment

The Beauty Expert Academy Spa Paling Best Di Cheras, spa muslimah area kajang, facial murah di Cheras
Muka selepas buat treatment
Selepas kinah buat treatment ni, kinah rasa ada perubahan sikit. Kulit muka kinah lebih glowing, rasa tegang dan paling ketara kinah nampak liang pori dah makin mengecil. Seronok sangat bila nampak perubahan ni. Layanan Puan Mas dan therapist lain pun tiptop. Pada sesiapa yang berminat nak buat facial ke, massage ke jangan lupa dengan spa paling best di Cheras ni. Kinah  pun nanti ada plan nak buat treatment lain pulak nanti hehehe.

Oh ye, korang yang free dan tak tahu nak buat apa, Puan Mass juga turut mengadakan kelas mekap, kelas buat sabun homemade dan pelbagai lagi. Korang kalau nak tahu, bila kelas-kelas tersebut akan diadakan, rajin-rajinlah tengok di Instagram untuk mendapatkan lebih info serta pakej yang ditawarkan.

Untuk Maklumat Lanjut

THE BEAUTY EXPERT ACADEMY CHERAS
No 14B Jalan SuaDamai 1/2 
Bandar Tun Hussien
43200 Cheras Selangor

Instagram

No Telefon
013-2576447

Tuesday, 23 April 2019

,
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser  | Bila tengok kawan-kawan mencuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser keluaran Hansaegee Nature, kinah pun teruja nak mencuba juga. Mana la tau boleh dapat kulit cantik macam orang Korea hihi. Baru-baru ni kulit muka kinah macam ada problem sikit dan kebetulan Aloe AC Clean Bubble Cleanser baru je sampai rumah, kinah pun terus la rasmi bubble cleanser ni, tak menyabor orang Perak kata hahaha

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser  

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Baru-baru ni kinah ada buat facial di sebuah spa, dan menurut pakar, kulit kinah sebenarnya adalah kulit sensitif. Walaupun kulit muka kinah ni didiagnos kulit sensitif, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai juga digunakan oleh mereka yang mengalami kulit yang sensitif macam kinah.

Pernah tak korang dengar Hansaegee Nature? Hansaegee Nature merupakan produk keluaran sebuah syarikat kecantikan dari Korea dan untuk pengetahuan semua, jenama ni telah lama bertapak di Malaysia sejak 6 tahun yang lepas. Kiranya dah lama jugak ada di Malaysia ni kan. 

Kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature Menjadi Pilihan

Sepertimana kinah bagitahu pada awal tadi, kesemua produk dari Hansaegee Nature adalah 100% made in Korea dan semestinya ianya bebas daripada bahan-bahan yang berbahaya kerana bubble cleanser ni diekstrak daripada 10 tumbuhan semulajadi. 
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Antara bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah Aloe Vera dan juga Tea Tree Oil. Semua orang tahu akan khasiat Aloe Vera yang mampu merawat kulit bermasalah seperti kinah. Antara khasiat Aloe Vera ialah mengecilkan pori-pori di muka, membasmi jerawat, melembapkan kulit serta melegakan kulit akibat sunburn.

Tea Tree Oil pula berperanan sebagai mencegah dan mengurangkan kesan parut jerawat dimuka. Nampaknya kombinasi kedua-dua bahan ini  di dalam Aloe AC Clean Bubble sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan masalah yang ada di muka kita. 

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan Cara Pembungkusan

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Kinah suka dengan tekstur bubble cleanser ni. Tekan je akan keluar bubble yang banyak dan baunya pun wangi dan tak kuat sangat baunya, soft soft gitu je. Ada sesetengah cleanser baunya sangat kuat dan menusuk hidung, tapi yang ni tak.  

Serius cakap, semasa kinah terima Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, ianya dibalut dengan bubble wrap yang tebal. Jadi, korang tak payahla risau sangat, takut pecah ke apa dan dijamin selamat sampai ke tangan korang tanpa sebarang cacat. Kalau cacat pun kotak je la yang kemek sikit hehe.

Cara Penggunaan

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Cara nak guna bubble cleanser ni pun mudah je. Basahkan muka dan tapak tangan korang, kemudian pam Aloe Vera Ac Clean Bubble Cleanser ke tapak tangan yang basah tu. Kemudian korang sapu ratakan bubble cleanser tu pada muka dan urut perlahan-lahan selama beberapa minit. Kalau korang nak tahu, makin lama buih semakin banyak bila kulit tu basah. Setelah beberapa minit korang boleh bilas dengan air suam.

Pengalaman Selepas Menggunakan  Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Alhamdulillah selepas beberapa minggu kinah menggunakannya, kinah sangat berpuas hati dengan kesannya. Kulit muka lebih bersih dan lebih lembap berbanding dulu. Nak kata jerawat takde langsung nampak sangat tipunya. Ada juga jerawat tapi, jerawat tu hanya mampu timbul dalam 2 ke 3 hari je lepastu jerawat tu kering.

Kulit kinah ni sensitif, jadi setakat ni memang takde masalah bila menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Kesan merah-merah pun takde. Jadi, memang Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni memang serasi dengan kulit kinah ni.

Harga Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Harga bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah RM65.00 (150ml) sebotol. Satu botol ni tahan lama jugak. So sangat berbaloi dengan harganya tu.

Korang yang berminat nak membeli dan untuk dapatkan lebih info mengenai Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang best ni bolehlah lawati

Friday, 5 April 2019

,
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan | Tengah mencari serum yang betul-betul dapat membantu mengurangkan masalah kulit korang apa kata korang cuba dulu serum daripada Sanny & Joleen Lifestyle. Oh ye kalau korang nak tahu, serum ni bukan saja boleh digunakan di muka, badan pun boleh juga digunakan. Haa tak pernah dengar serum boleh guna untuk whole body, so itu lah Sanny Joleen & Lifestyle. Kecil-kecil cili padi tau serum

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Kenapa kinah suggest kepada korang dengan serum ni?

Sebabnya, serum Sanny & Joleen ni dihasilkan daripada bahan semulajadi dan semestinya ianya selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Tak kisahlah kulit korang jenis berminyak, kombinasi, kering ataupun sensitif semuanya boleh gunakannya. InsyaAllah.

Serum Sanny & Joleen ni didatangi dalam dua saiz iaitu saiz
10ml (RM49.00) dan 
30ml (RM97.00).

Kinah guna 10 ml punya. Apa yang kinah suka dengan serum ni sebab bila apply kat muka rasa sejuk je. Teksturnya pulak mudah serap dan tidak berminyak. I like 😍😍
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Untuk pengetahuan semua, serum antioksidan diformulasikan dengan Tocotrienol yang mana ianya dapat membantu memperlahankan proses penuaan kulit dan membantu menganjalkan kulit kita.

Kandungan Sanny & Joleen Lifestyle

Aqua, Niacinamide, Glycerin, Aminomethyl Propanediol, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Extract, Yeast beta glucan, Sodium Acrylates Copolymer, Sorbitan Caprylate, Panthenol, 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil, Lecithin, Tocotrienols, Propanediol, Benzoic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate

❌No Sodium Lauryl Sulfate
❌No Sodium Laureth Sulfate
❌No Paraben
❌No Animal Derivatives
❌No Mineral Oil
❌No Alcohol
❌No Harsh Detergent
❌No Artificial Colors
❌No EDTA
❌No Propylene Glycol
❌No Synthetic Fragrance

Kebaikan Serum Antioksidan Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
  1. Memudarkan bintik-bintik gelap dan pigmentasi
  2. Mengurangkan jerawat 
  3. Mengurangkan parut
  4. Melembapkan kulit yang dehidrasi
  5. Mengurangkan kesan terbakar akibat sinaran matahari
  6. Mengurangkan kesan stretch mark
  7. Menjadikan kulit lebih anjal
  8. Melambatkan proses penuaan
  9. Melicin dan mencerahkan kulit


Cara penggunaan serum Sanny & Joleen Lifestyle

Mudah je nak guna serum ni. Gunakan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas muka dan badan dibersihkan.


Pengalaman Menggunakan Serum Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Sejujurnya kinah dah jatuh cinta dengan serum ni. Nampak perubahan pada kulit muka kinah selepas beberapa minggu menggunakannya. Kesan parut jerawat dah mula kurang, kalau korang perasan kat tepi dagu kinah ni ada seketul bekas jerawat, pun kinah nampak dah nak kering. Kulit lebih lembap dan paling best pori pun dah makin mengecil. 

Berita baik untuk pembaca apekinahdotcom, korang boleh dapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioxidant ni di mana-mana farmasi yang terpilih atau lebih mudah korang boleh beli melalui website. Gunakan PROMO CODE: SAKINAH untuk dapatkan 15% diskaun apabila korang membuat pembelian di website www.sannyjoleen.com

Penghantaran adalah percuma di seluruh Malaysia, kod ni sah sehingga 20 Mei 2019 tau.

UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT
Website

Facebook 

Instagram