Sunday, 28 February 2021

,
Puas Hati Betul Beli Kuih Raya Sedap Dari Cookies Vibe | Bila belek kalendar, nampaknya dah tak lama dah kita semua akan menyambut bulan Ramadhan. Sekejap sangat masa berlalu. Seperti biasa, apabila bulan ramadhan kian menjelma, secara tak langsung kita akan menyiapkan semua persiapan untuk menyambut bulan Syawal pulak. Pada masa ni, paling sibuk sekali tak lain dan tak bukan ialah kaum wanita la dan antara yang wajib dalam senarai persiapan raya semestinya kuih raya, tapi tahun ni nak buat kuih apa pula?, hmm nak buat berapa jenis kuih raya? 

Aiii macam macam lagi la dalam fikiran mak mak ni kan. 

Kuih raya merupakan kuih yang menjadi tradisi dan wajib ada di atas meja hidangan selain ketupat, rendang, lemang, lontong. Namun begitu, bukan semuanya ada masa untuk buat kuih raya terutamanya ibu-ibu yang berkerjaya. Lagi nak uruskan hal rumahtangga, anak pula mintak perhatian, rumah pula tak kemas lagi. Memang tak sempat la mak mak ni nak baking kuih raya. Jadi, bagi memudahkan dan menjimatkan masa, kebanyakan antara mereka memilih untuk membeli kuih raya saja, lebih mudah dan tak payah pening kepala dah. Tunjuk je nak kuih apa hehhe.

Sebut soal nak beli kuih raya, korang tahu ke nak beli biskut raya sedap di mana? Tempat biasa beli dah tak open order dah ataupun order dah full. Halah mana pulak nak beli biskut raya ni. Hmmm sedikit hampa kan tak dapat nak order kuih raya sedap yang biasa kita order tu kan.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Haaaaa follow kinah rapat rapat ye, kinah nak kongsi dengan korang kat mana korang boleh dapatkan premium cookies seperti yang biasa korang beli, bagi kinah la Cookies Vibe ni kinah paling puas hati tau sebabnya mereka menggunakan 100% pure butter jenama Anchor. Siapa yang tak kenal dengan jenama yang terkenal dari negara New Zealand tu. Coklat yang digunakan pun menggunakan jenama bukan kaleng kaleng ya, jenama Beryls lagi. 


Memang Puas Hati Beli Biskut Raya dari Cookies Vibe Ni

Haaaa kenapa kinah kata puas hati beli biskut raya dari Cookies Vibe ni? Seperti mana kinah beritahu pengenalan di atas, bahan-bahan yang mereka menggunakan adalah jenama yang premium, hmm patulah sedap. Selain tu, kuih raya yang dihasilkan semestinya HALAL dan merupakan 100% produk muslim. Satu lagi kan, biskut diorang ni langsung tak kedekut bahan. Dengarnya, untuk koleksi biskut raya tahun 2021 ni akan ada 35 jenis biskut beserta snack untuk korang pilih dan nikmati bersama keluarga. Uiiiii banyak pilihan ni.

Satu lagi, kalau korang nak tahu kinah terima keempat-empat kuih dan snack ni melalui kiriman pos tau. Korang sendiri boleh tengok keadaan kuih raya kinah macam mana. Masih elok terletak kuih-kuih tu semua. Terbaiklah Cookies Vibe ni.

Kalau korang tanya biskut apa yang best di Cookies Vibe. Haaa ini antara Top 10 biskut raya premium yang sering menjadi pilihan pelanggan mereka. Antaranya ialah Ombak Rindu, Malatops Crispy, Chocolate Heaven, Nutty Basket, Almond Chocobar, Royale Cadbury, Black Pistachio, Hazelnut Latte, Velvet Ohana, dan Crispy Rainbow (Biskut Lidah Kucing)

Buat penggemar cornflakes cookies, korang boleh mencuba biskut Malatops Crispy, Ombak Rindu, Cashew Butterscotch, Hazelnut Latte, Cornflakes Bites, dan Cashew Teacakes. Kesemua biskut ni ada cornflakes di dalamnya. 

Kalau korang nak tengok bagaimana biskut tu, di bawah ni kinah dah combine 6 jenis biskut dari website Cookies Vibe jadi 1 gambar untuk tatapan mata korang tu. 


Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......


Adehhhh rambang mata mak nak pilih biskut yang mana ni...... Semuanya nampak sedap belaka.



Biskut Raya Cookies Vibe Yang Menjadi Pilihan 

Kinah yang menaip ni pun, dah kecur air liur teringin kan semua biskut tu. Jadi, kinah pun cuba la order beberapa kuih dulu. Kekononnya nak merasa, at last terus jatuh cinta sebab sedap sangat la. Thahirah pun suka dengan cookies dari Cookies Vibe ni tau. Mulut dia tak habis habis kata "sedapnya biskut ni ibu". Nampaknya dia sorang je la yang hadap cookies ibu huwaaa.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Cookies yang menjadi rebutan kami berdua di rumah ni semestinya Chocolate Heaven. Dah nama pun heaven, memang ini lah yang paling laku di rumah ni. Hmm nampaknya kena order lagi la jawabnya lepas ni. Korang tengoklah sendiri rupa dia, macam mana la Thahirah tu tak terpikat, penuh dengan kacang dan disaluti dengan coklat Beryls. Hmmm rasanya memang sedap. Puas hati la makannya.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Kuih raya kedua yang menjadi pilihan kinah ialah Black Pistachio. Hat ni kinah sorok dari Thahirah, kalau tak dengan biskut ni jugak la licin di makannya tanpa pengetahuan ibu dia. Bagi dia makan yang tu dulu hehehe

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Kuih raya ketiga pula hat ni special sikit. Tapi bukanlah menjadi rebutan kami berdua, sebab Thahirah tak berapa layan biskut ni. Selamat kuih saye heheh. Tapi si ayahnya pulak minat dengan biskut Pea Pods ni. Mujurlah banyak kuantiti biskut ni dan biskut ni tiap kali tonton movie, inilah makanan kudap-kudap kami berdua. 

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Paling akhir sekali ni kinah confirm, korang mesti suka dengan mini popia ni. Walaupun namanya mini popia, tapi dia punya agak besar jugak la. Memang puas makan dengan rasa intinya pedas sedikit. Hat ni memang sekejap je la tahannya. Sedap krup krap tak sedar dah tinggal setengah balang.


Review Kinah Setelah Mencuba Biskut Raya Dari Cookies Vibe

Mesti korang nak tahu kan sedap ke tidak  biskut raya  dari Cookies  Vibe ni kan?

Jawapan kinah, mestilah sedap uiii. Kinah ni kalau makan kuih raya tengok jugak jenis. Tapi kuih raya yang ni, memang tak berhenti kinah kunyah sampai tak sedar tinggal sikit je. Menyesal pulak order sikit je. Korang pun cubalah order sebalang dua, rasa dulu macam mana. Cookies banyak ni sekejap ke settle sambil tonton televisyen.



Bagaimana Nak Order Biskut Raya Cookies Vibe

Kinah yakin, korang confirm dah terliur tengok biskut kinah tu kan. Nak order ke? Boleh je, korang boleh order terus di website rasmi mereka dan segala penghantaran akan dibuat melalui pos mengikut rate yang terkini atau bagi yang tinggal di kawasan Lembah Klang, mereka akan guna khidmat MrSpeedy.

Takut biskut rosak? Alhamdulillah biskut kinah sampai dalam.keadaanasih elok camtik terleBoleh order dengan agen yang berhampiran dengan kawasan korang, jadi senang la nak pick up kuih raya korang tu nanti. By the way, sekarang ni agen mereka dah ada di seluruh negeri termasuklah Singapura dan Brunei. Best la gitu, korang tak payah pening dah. Oh ye, korang juga dah boleh mula buat pre order untuk kuih raya yang korang nak dan soal bayaran pula korang boleh bayar secara ansuran. Nak tahu pakej cookies korang kena terjah website Cookies Vibe. Ada yang kinah tengok, dengan harga serendah RM55.00 sebulan korang boleh dapat 6 jenis kuih. 

Cukuplah kan 6 jenis kuih atas meja tu, disamping dengan makanan lain hehe

Haaa ada yang nak teringin nak tambah pendapatan ke?

Rezeki korang, sekarang ni pengambilan menjadi agen telah dibuka untuk seluruh Malaysia, bagi yang berminat, korang boleh terus daftar sebagai #VibersFamily di website mereka.

Bagi yang tinggal beredekatan dengan Lembah Klang, korang boleh terus walk in showroom Cookies Vibe di Tingkat 1, Flexis, One South, Seri Kembangan Selangor.

Waktu operasi mereka dari 10.00 am hingga 6.00 pm (Selasa - Sabtu)

Untuk Maklumat lebih lanjut dan lihat sebarang promosi korang boleh terus layari

Hotline: 011 657 00101
Address: Cookies Vibe, U1-19, FLEXIS, ONE SOUTH, SERI KEMBANGAN, 43300 SELANGOR
Twitter / Tik Tok: @cookiesvibe
Email: cookiesvibeinfo@gmail.com

Hashtags

#Cookiesvibe #vibersfamily #cookiespremium2021 #kuihraya2021


Monday, 15 February 2021

,

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah | Holaa semua. Bagi korang yang ada masalah kulit kering, kulit sensitif ni kinah tau begitu susah nak cari skincare yang sesuai dengan keadaan kulit kita. Nak cuba sebarang produk local jauh sekali. Bukannya apa, bimbang kulit akan menjadi semakin teruk. Ni hah, kinah nak kongsi dengan korang satu produk local tetapi jenama ni memang well known dan dah lama bertapak dbumi Malaysia ni. Produk tersebut ialah Cosmoderm. 


Siapa yang tak kenal dengan jenama ni. Rata-rata pengguna sekarang telah ramai beralih ke produk Cosmoderm kerana kualitinya yang tak perlu lagi diragui dan kebanyakan produk Cosmoderm ni sesuai bagi semua jenis kulit dan begitu juga dengan produk Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced yang terbaharu ni. 


Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah


Kalau korang nak tahu, produk Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced warna pink ni baru saja dilancarkan pada bulan Januari lepas. Ianya didatangkan dengan kotak yang begitu cantik, warna pinkish membuatkan kinah lebih teruja nak mencuba produk Cosmoderm yang terbaharu ni 



Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced 

Kalau yang pernah mengikuti kinah sebelum ni, korang mesti perasan kinah pernah share mengenai set Cosmoderm Tea Tree Oil bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat. Tapi, untuk kali ni kinah nak kongsi set Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced pula. 


Kinah yakin, ramai yang teruja nak tahu mengenai produk cosmoderm yang terbaru ni kan. Bagi mereka yang inginkan kulit kelihatan sihat inilah dia set skincare yang sesuai untuk korang guna dan ianya sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Jangan ingat produk ni warna pink, hanya untuk golongan wanita saja tau, orang lelaki pun boleh guna jugak ye.


Apa yang membuatkan kinah lebih teruja nak mencuba set Cosmoderm Skin Perfect Balanced ni dengarnya ianya mengandungi Prebiotik dan Calamine untuk kecantikan wajah kita. Ehh biar betul ni kedua-dua bahan tersebut dapat membantu merawat wajah kita? 

Prebiotik dan Calamine? Biasa dengarkan...


Prebiotik

Prebiotik yang seringkali kita dengar biasanya membantu proses penghadaman kita supaya ianya lancar. Tapi, bagaimana pula prebiotik ni bertindak pada wajah kita pula. Sebenarnya fungsinya adalah sama saja, cuma prebiotik di dalam Skin Lab ni telah diformulasi khusus untuk membantu mengimbangi kondusi kulit wajah kita.


Calamine

Calamine pula memang tak asing lagi bagi mereka yang sering mengalami kegatalan dan kerengsaan di bahagian kulit. Kebiasaannya calamine ni dalam bentuk krim ataupun losyen. Calamine yang terdapat di dalam Cosmoderm terbaharu ni juga berfungsi untuk menenangkan keradangan kulit, kegatalan pada kulit, mengurangkan kulit berminyak serta membantu mengurangkan kesan sunburn. 


Di dalam set Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced ni terdapat 4 item iaitu

  1. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser
  2. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion
  3. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream
  4. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++



Hanya 4 Langkah Mudah Untuk Kulit Lebih Sihat Dengan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced

# 1. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser

Langkah pertama bagi rutin penjagaan wajah semestinya membersihkan wajah terlebih dahulu dari segala kotoran yang melekat pada wajah kita dengan menggunakan pembersih yang sesuai dengan keadaan kulit kita seperti pembersih wajah Perfect Blanced Foaming Cleanser ni. Foaming cleanser ini kalau korang nak tahu ianya bebas paraben, artifial colorant, fragrance, dan SLS/SLES. Jadi, bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif tu amatlah sesuai dengan foaming cleanser ni. 

Foaming cleanser ni boleh digunakan sama ada pada waktu siang atau pun pada waktu malam yang mana pembersih muka ini boleh membersih secara mendalam dengan membersihkan kotoran dan cela serta dapat membantu mengurangkan penghasilan minyak berlebihan pada wajah kita, mengurangkan kemerahan pada kulit serta meningkatkan fungsi kulit untuk menyerap segala nutrien.

Cara penggunaan
Hanya picit sedikit pembersih ke tapak tangan yang telah dibasahkan. Kemudian ratakan pembersih tersebut ke seluruh muka, pada masa ni jangan lupa massage sedikit muka kita tu. Setelah itu, bilas wajah dengan menggunakan air yang bersih. 



# 2. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion

Langkah kedua dalam rutin harian penjagaan wajah ialah dengan penggunaan penyegar wajah atau dengan lebih mesra dipanggil toner. Kinah tahu, ramai sebenarnya yang skip akan langkah ni. Tapi kalau nak kulit kita sihat, kenalah pakai toning lotion ni. Seperti pembersih wajah, toning lotion ini juga adalah bebas paraben, fragrance, dan artifial colorant.

Kalau korang nak tahu, toning lotion ni begitu istimewa yang mana korang tak perlu nak titis toning lotion ni ke atas cotton face, korang boleh terus apply ke wajah kita. Toning lotion ini diformulasi dengan calamine dan 20,000ppm prebiotik yang mana ianya dapat membantu melegakan kemerahan, meningkatkan kelembapan, serta meningkatkan pertahanan semula  jadi dengan mengekalkan keseimbangan kulit.

Cara Penggunaan
Goncang terlebih dahulu toning lotion ni. Setelah itu, titiskan toning lotion ke atas tapak tangan. Kemudian sapu rata ke seluruh wajah dan dap dap saja supaya toning lotion ini benar-benar meresap ke dalam kulit.



# 3. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Seterusnya bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering boleh cuba Soothing WOW Cream ni. Formulasi prebiotik dan calamine pekat di dalamnya dapat membantu menenangkan dan melegakan kulit dengan penggunaan secara konsisten. Soothing WOW Cream ni sesuai digunakan sama ada pada waktu siang dan malam.

Cara Penggunaan
Picitkan krim ke telapak tangan, kemudian sapu rata ke seluruh wajah dan bahagian leher.



# 4. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++

Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++

Setelah siap langkah ke tiga, jangan lupa sebelum keluar rumah tu make sure wajah kita telah dilindungi dengan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balaced Mineral Sun Milk SPF25PA++ terlebih dahulu terutamanya bagi mereka yang sering terdedah dengan cahaya matahari setiap hari.  Mengapa kita diwajibkan menggunakan Mineral Sun Milk ni? Kalau korang nak tahu, mineral sun milk ni dapat membantu dan melindungi kulit daripada sinaran uv yang merbahaya di luar sana yang boleh meningkatkan risiko kanser kulit. 

Kiranya macam suncreen jugak la mineral sun milk ni. Tambah pula cuaca sekarang ni agak panas, lagi la wajib korang apply mineral sun milk ni. Kata sayang kulit kan, so jangan la buat buat lupa ek.



Review Kinah Selepas Menggunakan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced


Bagi korang yang masih ragu-ragu dengan cosmoderm skin Lab ni, sila buang perasaan tu jauh-jauh. Kinah sendiri dah guna pada kulit kinah sendiri ternyata set skin lab ni betul-betul dapat membantu mengurangkan kerengsaan pada kulit. Apa yang bestnya, kulit kita pun glowing tau dan langsung takde apa-apa masalah yang timbul selepas kinah menggunakaannya. 


Di Mana Boleh Dapatkan Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Ni

Best betul bila ada satu set skincare yang betul-betul serasi dengan kulit kinah ni. Bagi yang tertanya tanya di mana boleh dapatkan kesemua rangkaian produk Cosmoderm ni, korang boleh dapatkan terus di semua rangkaian farmasi Watson, Guardian, Aeon Wellness di seluruh Malaysia ataupun bagi mereka yang selalu beli online, boleh terus ke www.cosmoderm.com.my atau di Shopee Cosmoderm Offical Store.







Friday, 29 January 2021

,

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature | Dengan keadaan cuaca yang tidak menentu sekarang ni membuatkan kulit muka kinah kelihatan kusam, kering dan tona tak sekata. Bertambah teruk selepas pulang dari kampung pada minggu lepas. Semasa di kampung, Kinah ada terbaca review krim pelembap Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature dari kawan-kawan yang pernah mencuba sebelum ni, aish macam tahu-tahu je kulit tengah problem, kemudian muncul pulak iklan diorang review krim pelembap tu. Itu yang lagi bersemangat nak mencuba. Pucuk dicita ulam mendatang la. Kinah terus order seketui krim pelembap dengan water based ni. Sebaik saja krim aqua whitening ni sampai, kinah terus cuba. Gelojoh betul kan. 


Kalau korang nak tahu, sebelum ni kinah pernah guna pembersih buih Aloe AC cleanser dari Hansaegee Nature ni, kali ni kinah nak cuba Aqua Whitening Cream pulak.


Krim Pelembap Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature
Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature

Buat pengetahuan semua, krim pelembap Aqua Whitening Cream ni merupakan produk skincare dari negara Korea tau. Kalau sebelum ni kinah tak berapa minat sangat dengan produk Korea ni, tapi lepas guna sekali produk Korea dan nampak perbezaannya terus jatuh cinta,walaupun kulit ni tak la flawless macam orang Korea.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Perkara yang membuatkan kinah 'excited' nak mencuba Aqua whitening cream ni, ianya merupakan pelembap bersasaskan air yang mempunyai efek "water based yang dapat memberikan kelembapan pada kulit, tidak berminyak dan tidak melekit selepas di sapu pada permukaan kulit kita dan kita akan rasa lebih selesa dan segar sentiasa. Satu lagi, krim ni tidak akan menyekat liang pori di wajah kita, lebih pantas meresap ke dalam kulit. Lepas apply krim tersebut rasa seperti tak pakai sebarang krim pun di muka kita. Macam magic pulak krim ni kan. 


Kelebihan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature 

Banyak kelebihan apabila kita konsisten menggunakan krim Aqua Whitening ni. Antara kelebihan krim pelembap Aqua Whitening Hansaegee nature ini ialah:

  • Membantu menyegarkan kulit
  • Membantu mengawal lebihan minyak / sebum
  • Membantu merawat kesan sunburn, muka kemerahan disebabkan panas matahari
  • Membantu mencerahkan kulit 
  • Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit


Ingredients : Bahan Utama yang Terdapat Di Dalam Aqua Whitening

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Camelia Japonica Seed Oil - Non-comedogenic, tidak akan menghalang liang kulit yang menjadi punca jerawat timbul,  Dapat membantu memulihkan kulit yang kekeringan dan kerosakan disebabkan sunburn di samping dapat memberi kelembapan sehingga ke lapisan kulit yang terakhir. 

Niacinamide - Membantu memperbaiki tona kulit yang tidak sekata, membantu mengawal minyak, membersih dan menegangkan kulit disamping membantu mengecilkan liang pori.


Kandungan lain Aqua Whitening Cream

Water, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Niacinamide, Pinus Densiflora leaf extract, Sodium Chloride, Angelica acutiloba root extract, Cnidium officine root extract, Paeonia albiflora root extract, Rehmannia chinensis root extract, prunus ameniaca (Apricot) kemel oil, Camellia japonica seed oil, Betaine, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, DMDM Hydantoin, Perfume, Gardenia  Florida fruit extract.

Sebelum kita pakai Aqua Whitening Cream ni, apa kata kita buat ujian terlebih dahulu di antara Pelembap X dan Aqua Whitening Cream.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Nak tahu betul ke tidak adanya titisan air, jom kita cuba di permukaaan tangan pula.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature
Sebelum disapu rata di permukaan kulit

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature
Lepas urut perlahan, dah boleh nampak "water droplet" tu



Cara Penggunaan Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature


Perkara pertama yang perlu dilakukan sebelum kita menggunakan krim ini ialah pastikan muka kita dibersihkan terlebih dahulu daripada sebarang kotoran mahupun make up.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Setelah itu, ambil sedikit krim aqua whitening cream dan sapukan pada keseluruhan wajah dan leher.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Kemudian, urut perlahan-lahan krim tersebut, dan pada masa ini korang akan perasan titisan air akan mula muncul sewaktu kita urut. Teruskan mengurut dengan lembut dalam beberapa saat.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Setelah itu, korang boleh dap dap saja muka dengan perlahan supaya pelembap itu diserap dengan dengan sempurna ke dalam kulit.




Review Selepas Menggunakan Aqua Whitening Cream

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature
Disebabkan tak banyak gambar pakai make up, mujurlah ada sekeping bermake up simple dengan si kecik ni

Sejujurnya, kinah dah fall in love sesangat dengan krim Aqua Whitening Cream Hansaegee Nature ni. Begitu mengagumkan krim pelembap ni. Kinah sejak guna krim pelembap ni, kulit kinah dah tak kering lagi yeayyy. Bila sentuh je muka, rasa fresh je, dan memang betul langsung tak melekit. Sejak kenal krim ni, memang tak tinggal dah krim ni tau. Rasa macam tak lengkap je bila tak bawak sekali krim pelembap ni jika pergi ke mana-mana. 

Oh ye, selain ianya bertindak sebagai pelembap, krim ini juga boleh bertindak sebagai make up base dan ianya memberikan make up tersebut tak bercapuk dan tahan lama sungguhpun kita berpeluh. Jerawat kecil yang ada di dahi pun dah semakin berkurangan dan kulit pun dah tak kusam lagi. Alhamdulillah, kinah serasi dengan krim pelembap aqua whitening cream ni.

Untuk sebarang maklumat dan segala pembelian boleh terus ke website rasmi Hansaegee Nature.

Kulit Muka Lebih Lembap dan Semakin Cerah Setelah Guna Aqua Whitening Cream Dari Hansaegee Nature

Wednesday, 27 January 2021

,
7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur | Tatkala negara kita kini sedang menjalani Perintah Kawalan Pergerakan 2.0, mula lah tekak teringin nak makan pizza. Ngada-ngada kan tekak ni, time PKP ni la teringin yang bukan bukan. Tengah PKP ni tak boleh nak jalan jauh-jauh. Makan je la pizza yang ada dekat dengan rumah ni ha. Tapi sekali sekala nak juga merasa makan pizza restoran lain. Siap pesan pada Yop, bila PKP dah tamat nanti nak cari pizza best di sekitar Kuala Lumpur. Yop dia on je. Jadi, sementara  tengah PKP ni, kinah senaraikan dulu 7 restoran pizza best di KL, bukannya apa takut terlupa. Bila dah ada list seperti ni, mudah la nak cari nanti.



7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur 


# 1. Pizza Mansion Bukit Bintang

7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur
Pizza Mansion Bukit Bintang
Nampak tempting betul pizza dari Pizza Mansion ni. Ada banyak pilihan pizza yang menarik di sini. Antara yang menarik perhatian kinah ialah The PM Pizza, Zucchini Eggplant Chickpeas Pizza, Silence Of The Lamb Pizza, Smokey Robinson Pizza eh macam-macam lagi la menu dia.

Istimewanya di Pizza Mansion ni, setiap pizza yang dihasilkan di sini ianya dibakar menggunakan dapur tanah liat yang direka khas beserta dengan kayu api. Biasanya, pizza yang dibakar seperti ni rasanya lebih ummph dan lebih autentik. 


# 2. US Pizza Jalan Ampang

US Pizza Jalan Ampang
Dah lama sebenarnya kinah nak cuba US Pizza yang viral ni selepas tengok beberapa kenalan telah mencubanya. Nampak macam sedap je pizzanya tu terutamanya pizza durian. Hmm mesti lain dari yang lain kan. Kalau biasa kita makan pizza ayam, pizza Hawaian tapi di US pizza ni ada pizza durian. 

Satu lagi menu yang menarik perhatian kinah untuk mencuba pizza yang ada di sini ialah pizza cheese boat dia. Halah halah peminat cheese confirm tak akan lepaskan peluang untuk mencuba pizza cheese boat mereka yang kaya dengan cheese tu. Makan panas panas ni mesti sedap. Kecur air liur kot bila tengok diorang review di youtube. Aishhh cepatlah habis PKP, tak sabar nak cuba ni.


# 3. Pezzo Pizza NU Sentral

7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur
Pezzo Pizza Nu Sentral
Uniknya nama kedai Pezzo Pizza di Nu Sentral ni. Korang yang berada berdekatan dengan Nu Sentral bolehlah singgah di Pezzo Pizza ni. Banyak menu pizza yang boleh korang nikmati di sini. Paling best, korang boleh pilih nak berapa slice yang korang nak sama ada 1, 3 atau 6 slices. Pezzo Pizza ni selalu ada promosi. Beli masa promosi ni  lebih jimat. Ada 15 jenis pilihan pizza yang boleh korang pilih. Rambang mata cek oii.

Korang yang ada plan nak buat sambutan parti hari jadi atau sebarang jamuan in house selepas PKP ni boleh cuba contact diorang, diorang boleh realisasikan. 


# 4. La Risata Bar Pizzeria Ristorante

La Risata Bar Pizzeria Ristorante
Kalau korang mencari restoran pizza best di Lembah Klang, jangan lupa singgah ke restoran La Risata yang terletak di Ampang dan Medan Damansara. Dengarnya, pizza Bresaola e Rucola antara menjadi pilihan utama pelanggan yang mana pizza ni mempunyai potongan daging lembu, salad roket dan serutan parmesan sementara Mozzarella goreng Carrozza (sandwic dengan keju dan ikan teri) dihiasi dengan taburan pasli di atasnya. Halah halah mesti best ni.

Satu lagi kalau korang nak tahu, restoran La Risata turut menerima anugerah Time Out KL Food Awards pada tahun 2011 dan 2013. La Risata juga telah disenarai pendek dalam kategori yang sama pada tahun 2012 dan 2010. Manakala, pada tahun 2009 pula, restoran La Risata telah disenarai pendek dalam kategori makanan Pizza Terbaik. Hmm bukan kaleng kaleng La Risata ni. Lagipun kesemua anugerah ni 100% dipilih sendiri oleh orang Kuala Lumpur. 


# 5. Pizza San Francisco Wangsa Maju

7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur
Pizza San Francisco Wangsa Maju
Pizza San Francisco telah mula ditubuhkan sejak tahun 2002 lagi. Kira-kira dah 19 tahun dah mereka beroperasi. Hmm apa yang menarik menu di sini ekkkk. Okeh selepas kinah godek-godek antara menu menarik di sini semestinya pizza. Antaranya ialah Margherita, Butter Chicken Pizza, Chicken Pizzaido, San Special, dan pelbagai lagi jenis pizza. Selain pizza, ada juga menu lain yang boleh korang cuba seperti pasta, dessert, snack, dan burnt cheesecake pun ada ha.

Kinah yang tengok ni pun juling mata nak pilih pizza yang mana nanti. Silap haribulan, lain yang kita teringin lain yang kita order nanti hahah. Korang yang tinggal di area Wangsa Maju, bolehlah pergi ke sana terus. Tapi dengan keadaan sekarang ni yang tak berapa mengizinkan, korang boleh je order guna online. Kinah tengok set untuk family pun ada. Berbaloi jugakla bagi mereka yang mempunyai keluarga yang besar.


# 6. Eatalia By Brava

7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur
Eatalia By Braba
Nama restoran Eatalia By Brava atau sebelum ni dikenali dengan Restoran Pizza Brava yang terletak di Desa Sri Hartamas tidak asing lagi bagi penggemar makanan Itali terutamanya. Mereka berpengalaman dalam pembuatan pizza selama 7 tahun. Pizza dan pasta kayu api mereka diantara yang terbaik dan sering menjadi pilihan pelanggan yang berkunjung ke sini. Dari segi saiz pula, korang diberi pilihan sama ada nak saiz 10 inci ataupun 12 inci, soal harga semestinya berpatutan.

Lihat pada gambar di atas, itu adalah pizza Rustica yang dilengkapi dengan tomato, keju, salami, gorgonzola, kacang, serta jagung. Alahai betapa harmoninya warna pada pizza rustica tu kan.


# 7. The Grato Original By Chef Yasser

7 Restoran Pizza Best Di Kuala Lumpur
The Origato Original
Hah antara yang terakhir berada dalam senarai restoran pizza terbaik di Kuala Lumpur ialah The Origato Original by Chef Yasser. Setiap pizza yang dihasilkan ada rahsianya tersendiri begitu juga dengan pizza yang dihasilkan di The Grato yang mana semua pizza di sini dibakar menggunakan ketuhar dengan bahan bakarnya menggunakan kayu api tau. So, rasanya akan lebih berbeza dari yang dibakar dengan menggunakan ketuhar elektrik. Ada 10 jenis pizza di sini, korang tinggal nak pilih je.

Bagaimana dengan 7 senarai restoran pizza best di Kuala Lumpur yang kinah senaraikan di atas? Ada tak yang menjadi senarai pilihan korang jugak. Ini adalah senarai pilihan dan pandangan kinah je tau. Bagi yang berdekatan boleh je terus walk in kedai tapi bagi yang tiada masa tu boleh je order dengan pizza delivery. Lebih mudah dan menjimatkan masa.