Saturday, 17 August 2019

,
Mintox Membantu Melawaskan Sistem Pencernaan dan Mengurangkan Perut Buncit|  Masih ingat lagi tak kinah pernah kongsi dengan korang dengan satu produk detoks, korang boleh baca di SINI. Sementara tengah free sekarang ni jadi kinah nak cerita feedback produk detoks Mintox yang kinah amalkan sekarang ni.

Mintox Membantu Melawaskan Sistem Pencernaan dan Mengurangkan Perut Buncit

Minuman detoks, minuman Mintox, Mintox, perut buncit, tak lawas
Mintox Membantu Melawaskan Sistem Pencernaan
Kinah ni kalau orang ajak makan, sebenarnya pantang tau. Bukan pantang sebab tak boleh makan, tapi pantang di ajak. Susah sebenarnya nak menolak. Kalau balik kampung lagi la, asyik makan kerjanya. Thahirah pulak sekarang dah pandai complaint yang ibunya gemuk. Sabar je lah.

Nak kata terus kurus tu tak la. Iyelah dah jarang excercise, kurus apenye. Tapi paling kinah salute dengan minuman detoks Mintox ni, dia memang kasi cuci perut kita. Malam tu sebelum nak tidur, minum dulu Mintox dan air segelas. Bangun esok pagi, mula lah cari tandas. Memang lega dan ringan je rasa. Kempis perut dibuatnya.

Jangan tanya la pasal berat kinah. Berat sama je maintain. Perut tu ada kempis sikit la. Sebab lemak tebal kat perut hehehe.

Tapi ada jugak hari kinah skipped minum. Misalnya kalau nak pergi jalan atau pun ada urusan kat luar. Takut perut buat hal masa di tengah jalan. Mana nak cari tandas kome oii.. Ada juga hari terlupa nak minum, terus tidur je.

Bagi yang baru mencuba minuman detoks ni, korang akan rasa tak selesa sikit. Itu adalah proses untuk melawaskan pencernaan korang dan detoks segala toksin berlebihan yang ada di dalam badan yang tidak dapat dikeluarkan secara semulajadi. 

Apa yang penting, air kosong kena minum dengan secukupnya ye. Jangan minum air manis je. Tak bagus. Nanti penyakit lain pulak yang datang. Satu lagi, kena control sikit nafsu makan dan rajin-rajin la excercise.

Harga sekotak RM138.00 untuk 14 sachet.

Untuk Maklumat Lebih Lanjut
Instagram : mintoxmalaysia
Facebook : https://www.facebook.com/mintoxmalaysia 
Contact +601123450201




Friday, 16 August 2019

,
Majlis Pembukaan Marrybrown Caltex Sungai Choh, Rawang | Sebelum ni kalau teringin nak makan nasi dan mee kari Marrybrown, kami terpaksa pergi ke Batang Kali. Jauh sikit la dari rumah dan kalau pergi pada hari minggu nak ke sana jammed sikit.

Tapi sekarang tak perlu lagi nak ke sana kerana pada 15 Ogos 2019 yang lepas, dengan rasminya Marrybrown Caltex Sungai Choh Rawang telah dibuka. Tahniah Marrybrown.
Marrybrown Rawang, Marrybrown Caltex, Marrybrown, Marrybrown cawangan Rawang
Majlis Pembukaan Marrybrown Caltex Sungai Choh, Rawang
Buat pengetahuan semua, Marrybrown Caltex Sungai Choh adalah cawangan pertama yang dibuka di Rawang. Cuti sekolah pun tak lama lagi dah nak habis dah, apa lagi orang Rawang bolehlah bawak anak-anak makan kat sini.

Lepas ni meriah la sikit Sungai Choh ni ha. Kalau tak sunyi je kawasan ni.
Marrybrown Rawang, Marrybrown Caltex, Marrybrown, Marrybrown cawangan Rawang
Dato' Joshua Liew, Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown
Marrybrown Rawang, Marrybrown Caltex, Marrybrown, Marrybrown cawangan Rawang
Tuan Syed Ahmed, Country Chairman Chevron Malaysia
Majlis ini dirasmikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Marrybrown Dato' Joshua Liew dan Tuan Syed Ahmed selaku Country Chairman Chevron Malaysia Limited. Buat pengetahuan semua, ini adalah jalinan kerjasama antara Marrybrown Malaysia dan Caltex dan memilih Caltex Sungai Choh Rawang sebagai lokasi pertama mereka. Untung orang Rawang hehe..
Marrybrown Rawang, Marrybrown Caltex, Marrybrown, Marrybrown cawangan Rawang
Persembahan daripada krew Marrybrown
Majlis pembukaan Marrybrown Caltex Sungai Choh turut dimeriahkan lagi dengan persembahan daripada krew Marrybrown dan juga tarian singa.

Boleh tonton video tarian naga semasa majlis pembukaan
Happening sangat majlis pembukaan ni, bukan saja dihadiri oleh kami dalam kalangan geng blogger di sekitar Rawang, malah ianya turut dihadiri oleh orang ramai yang turut teruja dengan pembukaan cawangan Marrybrown terbaru ni.
Marrybrown Rawang, Marrybrown Caltex, Marrybrown, Marrybrown cawangan Rawang
Majlis Pembukaan Marrybrown Caltex Sungai Choh, Rawang
Oh ye bersempena majlis pembukaan secara rasmi Marrybrown Caltex Sungai Choh ni, pihak Marrybrown menawarkan beberapa menu pilihan secara percuma kepada 100 pelanggan terawal selama 3 hari bermula 15 Ogos ini sehingga 17 Ogos 2019. 

15 Ogos 2019 (Khamis)
⭐Percuma Nasi Marrybrown

16 Ogos 2019 ( Jumaat)
⭐Percuma Chicken Burger

17 Ogos 2019 (Sabtu)
⭐Percuma 1 ketul MB Crispy Chicken

dengan satu pembelian dari menu Marrybrown untuk seorang pelanggan

Untuk maklumat lebih lanjut dan pelbagai promosi Marrybrown boleh layari

Instagram : Marrybrownmy
Youtube : MarrybrownTV

Tuesday, 13 August 2019

,
Lirik Lagu OST Kerana Dia Manusia Biasa | Sekali sekala layan lagu. Best pulak lagu pulak OST Kerana Dia Manusia Biasa ni, Leraikan nyanyian Black
Lirik Lagu OST Kerana Dia Manusia Biasa, lirik lagu leraikan-black, Leraikan, lagu black,
Lirik Lagu OST Kerana Dia Manusia Biasa
Jiwa Ku termenung
Terima Peristiwa kita
Tentang Kau dengan dia

Ada Saja yang tak kena
Peritnya Perhubungan kita
Ku Tak sanggup lagi untuk bersama
Biarlah Aku yang tersiksa

Kau Tahu aku tahu segala gala
Sedangkan Kau berpura bermain cinta
Akhirnya Aku sengsara

Leraikan Segala aku tidak rela
Menjadi Setia untuk cinta kita
Biarku Disini merawat luka ku ini
Untuk Ku terus berdiri di dunia ini

Kau Tahu aku tahu segala gala
Akhirnya Aku yang sengsara

Leraikan Segala aku tidak rela
Menjadi Setia untuk cinta kita
Biarku Disini merawat luka ku ini
Untuk Ku terus berdiri di dunia ini

Leraikan Segala aku tidak rela
Menjadi Setia untuk cinta kita
Biarku Disini merawat luka ku ini
Untuk Ku terus berdiri di dunia ini

Leraikan Segala aku tidak rela
Menjadi Setia untuk cinta kita


Monday, 12 August 2019

,
Kalau orang lain dah terjebak menonton drama bersiri di Astro Sweet Dreams lakonan Mira Filzah dan Ben Amir, Kinah pulak melayan Kerana Dia Manusia Biasa lakonan Shukri Yahya dan Emma Maembong. Bila dah terjebak mula lah tak boleh miss. Teruja sebenarnya nak tahu siapa sebenarnya Alia, apa kaitan Nora dengan Tengku Syamil. Berlegar-legar dalam fikiran ni sebenarnya merasakan yang si Nora syok kat Tengku Syamil, tapi cinta tak kesampaian. Lepastu culik pulak anak Tengku Syamil dan Aisyah, wife pertama Tengku Syamil. Jalan cerita dalam kepala la ekk.

Kerana Dia Manusia Biasa Best Ke Tidak

Kerana Dia Manusia Biasa Best Ke Tidak
Kerana Dia Manusia Biasa Best Ke Tidak
Aish ni yang nak selongkar novel dalam kotak ni. Sebenarnya ada novel Kerana Dia Manusia Biasa, pinjam adik punya. Tapi sampai sekarang tak baca lagi kahkah. Entah bila nak baca pun entah la. Asyik sibuk je memanjang.

Walaupun perjalanan cerita tu dah boleh agak, tapi entahla aura cerita ni lain sikit. Mungkin disebabkan pelakonnya kot. So far best la jugak melayan slot samarinda ni.

Sinopsis Kerana Dia Manusia Biasa

Disebabkan oleh kesilapan orang lain, Nurin Aira (Emma Maembong) terpaksa menanggung fitnah dan umpatan orang luar. Pada usia yang muda, dia dengan rasa tanggungjawab memikul amanah menjaga Alia (Ku Zara Eryna). Ditatang Alia dengan penuh kasih sayang yang bukan sedikit.

Tengku Shamil Zaquan (Shukri Yahaya). Pemergian isterinya, Nur Aisyah (Husna Mustaffa) membawa mendung ke dalam jiwanya. Lebih menyedihkan, isterinya pergi setelah diragut oleh insan yang tidak berperikemanusiaan.

“Abang minta maaf. Abang tak boleh biarkan peragut tu macam tu aje. Hati abang sakit. Abang kena balas" - Tengku Shamil

Dalam satu insiden yang memalukan, Tengku Shamil dan Nurin Aira disatukan dalam satu ikatan walau dalam hati, Tengku Shamil tidak pernah terfikir untuk menduakan arwah isterinya. Nurin Aira hanya pasrah dan berkorban demi menyelamatkan Tengku Shamil daripada bergelar anak derhaka. Namun pada pandangan Tengku Shamil, Nurin Aira hanya perempuan murahan.

“Kesian dengan orang yang kena tipu dengan kau. Tapi, paling kesian akulah. Sebab aku yang kena hidup dengan perempuan penipu macam kau ni. Kau dengan anak kau sama aje.”Tengku Shamil

“Walau apa pun yang awak cakap pasal Alia, Alia itu anak halal. Saya tak pernah buat kerja terkutuk" - Nurin Aira

Sakit, perit. Itulah yang dirasakannya. Nurin Aira reda. Segala kata hinaan lelaki itu diterimanya dengan hati yang terbuka.

Bagi Tengku Shamil, Nurin Aira patut terima pembalasan akibat perbuatan jahat adik kandungnya sendiri. Dendamnya makin membara, apapun yang terjadi Nurin Aira perlu menderita. Itu tekadnya.

“Kau jangan risaulah,aku tak akan sentuh kau sebab nak pegang kau pun aku dah geli tau. Aku benci dengan keturunan pembunuh macam kau.”Tengku Shamil

Sehebat mana dendam yang ada, Tengku Shamil akhirnya tewas pada kuasa cinta. Kesabaran Nurin Aira telah melembutkan hatinya.

Saat hati mula bahagia, dirinya difitnah akibat sikapnya yang terlalu percayakan orang luar. Rumah tangga mereka bergoncang.

“Penipu. Kau tahu tak kau penipu? Aku dah jadi bodoh sebab percayakan kau. Ini yang kau balas kat aku. Aku punyalah sayang kau, tapi kau senang-senang curang depan aku. Kau ni perempuan jenis apa?!”Tengku Shamil

“Habis abang nak Aira buat apa? Sujud kat kaki abang, macam tu?”Nurin Aira

Mampukah Nurin Aira menerima Tengku Shamil setelah hatinya disakiti buat kali kedua? Adakah dendam dalam hati Tengku Shamil akan hadir semula?

Para Pelakon Kerana Dia Manusia Biasa

Emma Maembong sebagai Nurin Aira
Shukri Yahaya sebagai Tengku Shamil
Husna Mustaffa sebagai Nur Aisyah
Afifah Nasir sebagai Tengku Syakira
Atikah Suhaime sebagai Tengku Aura
Aleza Shadan sebagai Datin Kalsom
Arash Mohamad sebagai Datuk Tengku Shah
Afzan A. Rahman sebagai Dr Haikal
Ku Zara Eryna sebagai Alia
Sasqia Dahuri sebagai Nora/Yasmin
Zera Hariz sebagai Najwa
Mimi Ernida sebagai Suraya
Azwan Kombos sebagai Syed Ilham
Aishah Atan sebagai Mak Cik Halimah

Bila dah selalu layan drama ni, sedap pulak dengar lagu OST Kerana Dia Manusia Biasa - Leraikan nyanyian Black Mentor.

Sunday, 11 August 2019

,
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang  | Berenang adalah aktiviti yang menyeronokkan. Banyak kebaikan berenang ni sebenarnya tau. Cuma tuan punya badan ni tak berapa mahir lagi berenang. Setakat nak mandi di gigi sungai dengan rendam kaki tu boleh lah. Bukannya tak berani, tapi keyakinan tu tak ada lagi. Seronok tengok orang berenang di kolam tapi kita celup kaki je yang mampu.

Baru-baru ni kenalan kinah ada info mengenai satu kelas berenang iaitu SwimRush. Sesuai sangat untuk kanak-kanak dan wanita katanya. Jadi, kinah pun terus la google untuk dapatkan info mengenainya dengan lebih lanjut.

SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang 

Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang SwimRush
Disebabkan tahun depan Thahirah pun dah nak sekolah, ada juga perancangan nak masukkan dia ke dalam kelas berenang di Swim Rush ni. Nak bagi dia mahir berenang, nak tambah skill dia. 

Mengapa SwimRush Swimming Academy Jadi Pilihan

Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang 
SwimRush Swimming Academy merupakan salah satu kelas berenang yang menyediakan tempat khusus untuk wanita dan juga kanak-kanak. Jadi, bila ada kemudahan seperti ni kita rasa lebih selesa berbanding belajar berenang di tempat yang terbuka.

Apa yang menarik dengan akademi berenang SwimRush ni, mereka menyediakan kelas renang dan kolam pada hujung minggu serta selepas waktu bekerja. Jadi, para wanita yang bekerjaya tu selepas habis bekerja terus je ke SwimRush untuk kelas renang. Ok kan, lepas ni bukan menjadi alasan untuk tidak belajar berenang heee.

Cawangan SwimRush di Kawasan Lembah Klang

Oh ye sebelum terlupa, SwimRush ni ada 4 cawangan di kawasan lembah Klang iaitu Batu Caves, Bangsar, Cheras dan Shah Alam. Antara 4 cawangan yang ada ni Batu Caves paling hampir dengan tempat kinah stay sekarang.

Batu Caves : Kompleks Renang Seri Siantan (Available Kids, Ladies and Men Swimming Class
Bangsar : Jalan Turi Bukit Bandaraya (Private Pool - Kids Swimming Class)
Cheras : Komples Sukan Desa Tasik (Available for Ladies and Kids Swimming Class)
Shah Alam Seksyen 14 (Private Pool; only Ladies Swimming Class) 

Di bawah kinah sertakan jadual waktu SwimRush untuk korang. 
Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang SwimRush
Di SwimRush Swimming Academy, teknik yang diajar bermula daripada teknik renang asas iaitu memberi penekanan kepada water confidence program dan water survival skills. Sebab tu water confidence tu penting, kalau tak confident macam mana kita nak berada di peringkat seterusnya.

Jika mahu lebih privasi, mereka juga turut menyediakan HOME TO HOME BASIS yang mana jurulatih akan datang ke rumah untuk mengajar berenang tanpa mengenakan sebarang caj pengangkutan. Nampak macam best pakej ni, sebab jurulatih akan memberi lebih tumpuan kepada kita. Lagi cepat kita belajar kan.....
Kelas berenang, kelas berenang kanak-kanak, kelas berenang di lembah klang
SwimRush Kelas Berenang Untuk Kanak-Kanak Di Kawasan Lembah Klang SwimRush
Selain daripada teknik renang, teknik selam pun ada di academy ni. Pada sesiapa yang berminat nak pergi scuba diving tu, better ambik kelas di Swimrush ni dulu tau. Dah pandai menyelam baru la seronok nak scuba diving.


Antara Kepakaran SwimRush Swimming Academy

  • Hanya Lady Coach mengajar Kelas Wanita
  • EMPHASIS ON ANTI-DROWN - Jurulatih adalah bekas Penyelamat sehingga dapat menjalankan Water Survival Technique dan Water Confidence 
  • Diajar Basic Technique : Breastroke, Freestyle, Backstroke, Butterfly 
  • Unique : Eksklusif untuk Kelas Renang Lelaki - hanya di Cawangan Batu Caves 
  • Pengalaman dalam mengajar waterphobic students  
  • Menyediakan CLASS REPLACEMENT 
  • FREE Swimming Cap 
  • Turning from ZERO to HERO Swimmer 

Sekarang korang dah tau kan kat mana nak belajar berenang untuk wanita muslimah dan kanak-kanak seawal 5 tahun kan. Lebih baik daftar cepat sebelum penuh. 

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut boleh layari 


Wednesday, 7 August 2019

,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My | Kebiasaannya setiap hujung tahun, kebanyakan jabatan tak kira la sektor awam ataupun sektor swasta akan mengadakan hari keluarga takpun ada company trip Apabila mengikut trend sekarang ni, tshirt masing-masing ada tema.

Bila dah ada tema ni, secara tak langsung akan cari tempat ataupun kedai untuk buat tempahan. Disebabkan sekarang ni dah banyak kedai yang tawarkan service printing tshirt ni, korang kena buat survey terlebih dahulu tau. Mana la tau takut service yang diberikan tak ikut piawaian yang korang nak.

Macam adik kinah la, punya excited diorang buat tshirt untuk  company trip. Bila dah siap tshirt tu, lain seperti yang di harapkan. Nak tak nak terpaksa jugakla guna tshirt tu. Kalau boleh kinah tak nak korang jadi macam adik kinah tu. Daripada korang bazir masa survey harga dari satu kedai ke kedai yang lain, apa kata korang guna saja servis dari Custom.my ni. Apa jenis yang korang nak, semuanya ada.

Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My

service printing tshirt, printing tshirt sendiri, tshirt custom made,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My
Sejujurnya, pertama kali kinah bukak website Custom.my ni, kelabu mata ni ha sebab macam-macam servis yang ada di sini rupanya. Bukan hanya boleh print tshirt idaman korang tu, malah korang juga boleh tempah cenderamata juga. Wahhh lepas ni boleh buat surprise pada pasangan untuk anniverrsary pulak kan.

service printing tshirt, printing tshirt sendiri, tshirt custom made,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My
Kita cerita semula mengenai tshirt, sebenarnya di Custom.my ni, ada banyak jenis tshirt yang boleh korang pilih dan sesuai dengan tema yang korang pilih serta bajet. Antaranya ialah Gildan T-shirt, Polo, Raglan, Full Print, Tanktop Men, Tanktop Women, Kids Tshirt, Kids & Toddler Tanktop, Kids & Toddler Tshirt Fullprint, Fullprint Polo Shirts, Kids Polo Shirt Fullprint, Raglan Tshirt Fullprint dan Poly Cotton.  Hanya ikut 4 langkah mudah saja, korang dah dapat tshirt yang korang sendiri design. Mudahkan!!!

service printing tshirt, printing tshirt sendiri, tshirt custom made,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My
Bila dah pilih jenis tshirt apa yang korang nak, korang dah boleh upload design yang korang dah buat dalam bentuk file. jpg. dan png,. Tak pandai design pun takpe, korang boleh pilih je design yang ada dalam tu. Kemudian boleh pilih warna yang korang nak, boleh tulis apa yang perlu ada di baju korang mengikut font yang korang suka eh macam-macam la. Ikut kreativiti.

service printing tshirt, printing tshirt sendiri, tshirt custom made,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My
Disertakan juga di situ harga bagi setiap saiz yang dipilih. Bagi kinah tu harga standard.

service printing tshirt, printing tshirt sendiri, tshirt custom made,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My
Setiap pilihan yang korang buat, akan ada sedikit penerangan mengenai jenis tshirt yang korang pilih. Macam kinah pilih Gildan T-shirts ni. Gildan T-shirts ni kinah tengok sesuai digunkan kegunaan harian. So lepas habis je event boleh je guna terus baju ni.

Dah puas hati dengan design tu korang boleh terus buat pembayaran dan tunggu saja posmen hantar ke rumah atau pejabat korang.

Ingat tau lepas ni jika ada apa-apa yabg tak jelas dan faham korang hanya halo halo saja mereka. Usah risau ye, dah banyak syarikat besar yang bekerjasama dengan mereka tau. Antaranya Universiti Teknologi Petronas (UTP), Universiti Kuala Lumpur (UNIKL), Universiti Selangor (UNISEL), iFlix, CIMB Foundation dan KPTM.

Haaa bukan sebarang company tu kan.

Seperti kinah mention di atas tadi, Custom.my bukan bertumpu hanya satu produk sahaja ye, ada lagi produk dalam kategori lain yang boleh korang pilih. Antaranya seperti dalam gambar di bawah ni.
service printing tshirt, printing tshirt sendiri, tshirt custom made,
Cetak Tshirt Sendiri Dengan Custom.My
Sebenarnya, ada banyak lagi produk di Custom.my ni. Kira-kira 70 produk jugakla. Nanti korang boleh survey sendiri dan pilih yang mana berkenan di hati.

Kelebihan Apabila Memilih Perkhidmatan Custom.my

Kalau korang buat perbandingan antara Custom.my dengan syarikat lain, sebenarnya banyak perbezaanya. Kalau korang memilih Custom.my, korang akan dapat servis yang tip top. InsyaALLAH
  • Perkhidmatan Servis Pantas - siapa yang tak suka bila dapat perkhidmatan servis yang lebih pantas. Tambah pulak memang dah urgent dah nak guna pada masa tu. 
  • Tiada Minimum Order - kalau kita tanya mana-mana kedai la, kebanyakannya la akan ambil pesanan lebih dari 10 helai, kekadang tu lebih dari itu. Baru boleh proceed. Tapi dengan Custom.my ni korang order sehelai pun boleh je. Takde masalah.

Oh ye sebelum terlupa, Custom.my turut menawarkan promosi kepada pelanggan mereka dari  bulan Julai hingga Ogos ni. Terhad kepada item-item yang terpilih sahaja tau. 

Tunggu apa lagi, korang tempah je tshirt dengan Custom.my ni. Kalau tak faham ke apa, korang boleh terus contact diorang. Detail semua ada kinah kongsikan di bawah. Nak tengok hasil kerja mereka, korang boleh terus ke laman sosial mereka yang kinah kongsikan di bawah.

Alamat
Custom My Printing Sdn Bhd (1210459P)
NO 46A, HALA TAMAN MERU 11,
MERU 2B 30020 IPOH,
PERAK MALAYSIA 
LAT LONG :4.661083, 101.067278

Dibuka pada
Isnin- Jumaat 9:00 AM - 6:00 PM
No tel: 05-5252144
Email: info@custom.my
Whatsapp: 013-484 5800
Telefon Bimbit: 013-484 5800

Untuk Maklumat Lanjut