Tuesday, 23 April 2019

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser  | Bila tengok kawan-kawan mencuba Aloe AC Clean Bubble Cleanser keluaran Hansaegee Nature, kinah pun teruja nak mencuba juga. Mana la tau boleh dapat kulit cantik macam orang Korea hihi. Baru-baru ni kulit muka kinah macam ada problem sikit dan kebetulan Aloe AC Clean Bubble Cleanser baru je sampai rumah, kinah pun terus la rasmi bubble cleanser ni, tak menyabor orang Perak kata hahaha 
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser

Baru-baru ni kinah ada buat facial di sebuah spa, dan menurut pakar, kulit kinah sebenarnya adalah kulit sensitif. Walaupun kulit muka kinah ni didiagnos kulit sensitif, Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni sesuai juga digunakan oleh mereka yang mengalami kulit yang sensitif macam kinah.
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble CleanserPernah tak korang dengar Hansaegee Nature? Hansaegee Nature merupakan produk keluaran sebuah syarikat kecantikan dari Korea dan untuk pengetahuan semua, jenama ni telah lama bertapak di Malaysia sejak 6 tahun yang lepas. Kiranya dah lama jugak ada di Malaysia ni kan. 

Kenapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature Menjadi Pilihan

Sepertimana kinah bagitahu pada awal tadi, kesemua produk dari Hansaegee Nature adalah 100% made in Korea dan semestinya ianya bebas daripada bahan-bahan yang berbahaya kerana bubble cleanser ni diekstrak daripada 10 tumbuhan semulajadi. 
Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Antara bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah Aloe Vera dan juga Tea Tree Oil. Semua orang tahu akan khasiat Aloe Vera yang mampu merawat kulit bermasalah seperti kinah. Antara khasiat Aloe Vera ialah mengecilkan pori-pori di muka, membasmi jerawat, melembapkan kulit serta melegakan kulit akibat sunburn.

Tea Tree Oil pula berperanan sebagai mencegah dan mengurangkan kesan parut jerawat dimuka. Nampaknya kombinasi kedua-dua bahan ini  di dalam Aloe AC Clean Bubble sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan masalah yang ada di muka kita. 

Tekstur Aloe AC Clean Bubble Cleanser dan Cara Pembungkusan

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Kinah suka dengan tekstur bubble cleanser ni. Tekan je akan keluar bubble yang banyak dan baunya pun wangi dan tak kuat sangat baunya, soft soft gitu je. Ada sesetengah cleanser baunya sangat kuat dan menusuk hidung, tapi yang ni tak.  

Serius cakap, semasa kinah terima Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni, ianya dibalut dengan bubble wrap yang tebal. Jadi, korang tak payahla risau sangat, takut pecah ke apa dan dijamin selamat sampai ke tangan korang tanpa sebarang cacat. Kalau cacat pun kotak je la yang kemek sikit hehe.

Cara Penggunaan

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Cara nak guna bubble cleanser ni pun mudah je. Basahkan muka dan tapak tangan korang, kemudian pam Aloe Vera Ac Clean Bubble Cleanser ke tapak tangan yang basah tu. Kemudian korang sapu ratakan bubble cleanser tu pada muka dan urut perlahan-lahan selama beberapa minit. Kalau korang nak tahu, makin lama buih semakin banyak bila kulit tu basah. Setelah beberapa minit korang boleh bilas dengan air suam.

Pengalaman Selepas Menggunakan  Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Muka Lebih Lembap dan Bersih Selepas Menggunakan ALOE AC Clean Bubble Cleanser
Alhamdulillah selepas beberapa minggu kinah menggunakannya, kinah sangat berpuas hati dengan kesannya. Kulit muka lebih bersih dan lebih lembap berbanding dulu. Nak kata jerawat takde langsung nampak sangat tipunya. Ada juga jerawat tapi, jerawat tu hanya mampu timbul dalam 2 ke 3 hari je lepastu jerawat tu kering.

Kulit kinah ni sensitif, jadi setakat ni memang takde masalah bila menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni. Kesan merah-merah pun takde. Jadi, memang Bubble Cleanser dari Hansaegee Nature ni memang serasi dengan kulit kinah ni.

Harga Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Harga bagi Aloe AC Clean Bubble Cleanser ialah RM65.00 (150ml) sebotol. Satu botol ni tahan lama jugak. So sangat berbaloi dengan harganya tu.

Korang yang berminat nak membeli dan untuk dapatkan lebih info mengenai Aloe AC Clean Bubble Cleanser yang best ni bolehlah lawati

Thursday, 18 April 2019

Wednesday, 17 April 2019

Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat | Hmm si ketuat ni sebenarnya timbul sebulan yang lepas. Masa tu kinah ingat jerawat batu, tapi yang kinah sangkakan jerawat ni takde la sakit sangat. Jerawat batu kalau timbul nak sentuh sikit pun dah sakit tapi yang ni tak. Masa tu kinah cuma endah tak endah je la. Fikir positif je. Ala lama-lama nanti hilang la. Ni dah sebulan benda tu masih ada lagi. Oh tidakk.

Tangan ni pun gatal nak pegang dan kutil. Hahh amik kau keluar sikit isi dia tu dan darah pun agak gelap sikit. Kinah cuba analisis dan ingat balik zaman dulu-dulu, bila ingat balik simptom tu baru la tahu ni bukanlah jerawat tapi ketuat. Ahhh sudah, ketuat kat muka oiiii. 

Kinah bagitau la suami, yang biji kat tepi dagu ni sebenarnya ketuat. Suami pun pelik, ketuat kat muka hmmm.. Kalau korang nak tahu, masa kinah kecik dulu, pernah ada ketuat naik kat bibir. Bibir okeh... Korang bayangkan la. Hari-hari duk pegang dengan harapan boleh hilang la.

Hmm ketuat tu hilang lepas mak kinah kutil guna pengepit kuku dan kinah sapu getah daun lipan kalau tak silap la. Hari-hari kinah sapu dengan getah tu. Lama-lama tak nampak dah bayang ketuat tu. Tapi tu cerita dah lama dah.

Tup tup kali ni tumbuh kat tepi dagu ni pulak. Nak balik rumah mak belum masa lagi. Dah tau bendasing yang tumbuh ni ketuat, kinah mintak suami belikan ubat ketuat. Orang farmasi kata ubat yang menanggalkan ketuat tu tak sesuai untuk muka. Jadi, dia bagi ubat sapu je, suruh sapu di tempat ketuat tu je. Harapnya ketuat ni cepat hilang. Ke korang ada petua lain selain sapu getah tu.

Gambar ni masa baru nak jadi. Masa tu sangka jerawat je la
Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat
Ni gambar minggu lepas, nampak makin besar sikit
Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat

Monday, 15 April 2019

Terjebak Layan Drama Cinta Non Grata | Dalam banyak-banyak drama yang ditayangkan di tv, drama ni je yang kinah layan. Drama lain kurang nak melayan haha. Tertarik dengan jalan cerita Cinta Non Grata yang diterajui oleh Raja Afiq DFKL dan Amelia Henderson. Nampak kat situ ada keserasian, orang putih kata chemistry hehe.
Cinta Non Grata

Drama bersiri Cinta Non Grata 20 episod arahan Feroz Kader, terbitan Orangetree Production. Dibintangi oleh Raja Afiq, Amelia Henderson, Mona Allen, Edika Yusof, Adeline Tsen dan ramai lagi telah mula disiarkan sejak 20 Mac 2019 lalu dan ditayangkan pada setiap hari Rabu hingga Jumaat pukul 9 malam di TV3.

WATAK PELAKON 

Amelia Henderson sebagai Darlina
Raja Afiq sebagai Hakim
Edika Yusof sebagai Datuk Marzuki
Mona Allen sebagai Zatul
Maria Farida sebagai Datin Jannah
Wilma Muhammad sebagai Ramlah
Esma Dainal sebagai Abdullah
Radhi khalid sebagai En Malik
Zaefrul Nordin sebagai En Sahar
Susan Manen sebagai Hasnah
Adeline Tsen sebagai Kartini
Sara Amelia sebagai Sarah
Jay Iswazir sebagai Fendi
Idzham Ismail sebagai Aziz
Hadi Nawawi sebagai Jeff
Ramli Saleh sebagak Pak Idris
Jasper Supayah sebagai Wawa
Nur Ezzanie sebagai Dayana
Qara Lyana sebagai Irene
Hafiz Bahari sebagai Haikal
Faez Nick sebagai Danial

Sinopsis

Mengisahkan seorang gadis bernama Darlina yang begitu aktif dan mengejar populariti dengan sosial medianya. Berbeza pula dengan Hakim yang lebih optimistik dan mahu mengubah nasib orang sekelilingnya sehingga dapat memberi pengajaran dalam hidup mereka.

Hubungan cinta antara Hakim bersama Kartini yang dahulu telah memberi kesan pada diri Hakim sendiri. Dia tidak mahu mengalami nasib yang sama seperti adiknya, Haikal yang begitu kecewa akibat ditinggalkan Darlina dan bertindak membunuh diri. Sejak dari itu, Hakim bertekad untuk mengenali Darlina dengan lebih dekat dan secara tak langsung ingin membalas dendam atas kematian adiknya itu. 

Abdullah, bapa Hakim merupakan seorang pembantu peribadi kepada Datuk Marzuki. Hakim akan menjadi pengganti tempat bapanya jika Abdullah tidak dapat bekerja. Datuk Marzuki mempunyai seorang isteri, Datin Jannah dan seorang anak perempuan Zatul. Mereka berdua ni bersikap tidak ambil tahu apa yang dilakukan oleh Datuk Marzuki, asalkan mereka dapat duit untuk berbelanja dan hidup mewah.

Memiliki wajah yang tampan dan mempunyai gelaran Datuk sepertinya, membuatkan Datuk Marzuki sentiasa mahu mencari gadis yang lebih muda darinya. Apabila bertemu Darlina, dalam satu majlis, Datuk Marzuki tertarik dengan kejelitaan Darlina dan mahu Darlina menjadi isterinya. Impian Datuk Marzuki ingin memperisterikan Darlina menjadi nyata, apabila ayah Darlina meminta pertolongan daripada Datuk Marzuki bagi menyelamatkan syarikatnya yang hampir bankrap. Dari situlah Datuk Marzuki meluahkan hasratnya untuk berkahwin dengan Darlina. Demi membantu keluarganya, Darlina bersetuju untuk mengahwini Datuk Marzuki. Darlina menyangkakan bahawa hidupnya akan lebih senang lenang namun Datuk Marzuki telah menetapkan beberapa syarat iaitu dia hanya akan memiliki harta Datuk Marzuki jika dia tidak meminta cerai dalam masa setahun.

Semakin lama hidup bersama dengan Datuk Marzuki, Darlina mulai rimas dengan hidupnya yang sentiasa dipantau oleh Datuk Marzuki. Nak jumpa kawan baiknya, Sarah pun tak dibenarkan. Hakim yang diupah oleh Datuk Marzuki sebagai jurugambar yang mengawasi Darlina menjadi tempat luahan Darlina. Daripada situ, Hakim mula mengenali sisi Darlina yang berlainan dengan sangkaannya. Hakim mula goyah dan mempersoalkan hatinya kerana dia cemburu melihat Datuk Marzuki bermesra dengan Darlina dan pada masa yang sama hasratnya ingin membalas dendam.

Isteri Datuk Marzuki dan anaknya, Zatul pula merancang untuk menyingkirkan Darlina daripada kehidupan Datuk Marzuki. Apa akan jadi seterusnya kepada Darlina? Adakah Darlina akan terus mengejar impiannya untuk mendapatkan harta Datuk Marzuki walaupun hidupnya bagai dalam sangkar emas? Adakah Hakim tewas dengan soal hatinya? Semua tu akan terjawab bila korang menonton drama ni.

P/s: Episod Jumaat lepas, ayah Darlina tengah bengang kerana ditipu oleh Rahim. Dia ditipu untuk pembelian tanah bernilai RM1.25 juta di Sepang. Kesian pulak dengan Encik Malik tu, dah la tanah tak dapat, habis la nanti semua aset tu kena tarik dengan ah long. Dengar sangat cakap si Sahar tu padahal dia bersekongkol dengan si Rahim tu.

Sekarang ni menjadi tanda tanya, apa kaitan Aziz dengan ibu Darlina, Ramlah. Aziz mintak sejumlah wang untuk menutup mulut supaya Aziz tidak membongkarkan siapa Ramlah sebenarnya. Aishhh tak sabar pulak nak tunggu episod seterusnya. 

Sunday, 14 April 2019

Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta | Siapa sangka gadis comel ni Siti Suriani atau lebih dikenali dengan Siti Jamumall, dengan hanya buat live di facebook saja majlis perkahwinannya ditaja sehingga RM500 Ribu!!! Woowww banyak tu. Dah rezeki Siti dengan suami kan.
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta

Ikutkan asalnya, Siti hanya mahu buat majlis secara kecil-kecilan saja. Namun begitu, apabila siti memuat naik status di facebook mengenai perkahwinannya, bertalu-talu whatsapp dan call masuk daripada pemilik kedai, founder produk dan ramai lagi yang ingin menaja majlis beliau. 

Beruntungnya Siti ni kan. Dah macam wedding  of the year dah ha majlis dia. Majlis ni berlangsung di Laman Kayangan , Shah Alam.

Kalau korang nak tahu, hampir 100 company yang ingin menaja majlis kahwin beliau. Siapa yang tak seronok dapat tajaan oiiii. 
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Mungkin ada yang tertanya-tanya siapa Siti ni sebenarnya?

Kalau korang nak tahu, Siti ni host bagi Jamumall.com dan selalu buat live di facebook seperti mempromosikan produk kosmetik, fesyen, kesihatan dan makanan. Artis pun ada menggunakan khidmat Siti untuk membantu promosi produk mereka antaranya ialah Che Ta, Faizal FBI, Shuib, Sarah Raisudin, Sherry Ibrahim, Saharul Ridzuwan dan Lana Nordin.

Selama ni Siti ikhlas membantu mempromosi produk mereka sehingga viral dan dikenali. Sungguh tak sangka mereka sanggup menaja majlis Siti ni Kalau kinah jadi Siti, terharu bercampur sebak sebab bukan senang nak dapat penaja yang mahu menaja majlis kita tau.

Antara founder yang menaja majlis Siti ni bukannya sebarangan company, wedding dress yang cantik by Dlia Dean Bridal, deco majlis dan pelamin dari wedding by Emma. 
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta

Penaja Utama yang Menaja Majlis Siti Jamumall

Antara penaja yang menaja majlis siti dan suami ialah:

Pelamin dan Hiasan Dewan dari Wedding by emma

Baju Pengantin dari Dlia Jane Bridal Collection

Grand Cake dari Mad About Cake

Vip Menu dari Rumpun Selera

Coffe Es-Cream dari Ana Zahra Beauty

Jamu dari Seri Lady Empire Resources

Tudung Bawal  Bridesmaids dari Gallery Bawal

Kain Pasang Diamond dari Irahsukri

Telekung dari Pretty Aini

Make Up Set dari Zacthira Navillionniza

Scarft dari Scarft By Mehrun

Printed Box dari Art Creation Printing

Perfume dari  Luxe Essencia Resources

Honeymoon Pakej dari Arwana Resort

Gambar Majlis Resepsi dan Majlis Berinai Siti Jamumall

Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta
Siti Jamumall Kahwin Dapat Tajaan Setengah Juta

Tahniah Siti dan suami, Selamat Pengantin Baru

#sitijamumallwedding

Friday, 5 April 2019

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan | Tengah mencari serum yang betul-betul dapat membantu mengurangkan masalah kulit korang apa kata korang cuba dulu serum daripada Sanny & Joleen Lifestyle. Oh ye kalau korang nak tahu, serum ni bukan saja boleh digunakan di muka, badan pun boleh juga digunakan. Haa tak pernah dengar serum boleh guna untuk whole body, so itu lah Sanny Joleen & Lifestyle. Kecil-kecil cili padi tau serum

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Kenapa kinah suggest kepada korang dengan serum ni?

Sebabnya, serum Sanny & Joleen ni dihasilkan daripada bahan semulajadi dan semestinya ianya selamat digunakan untuk semua jenis kulit. Tak kisahlah kulit korang jenis berminyak, kombinasi, kering ataupun sensitif semuanya boleh gunakannya. InsyaAllah.

Serum Sanny & Joleen ni didatangi dalam dua saiz iaitu saiz
10ml (RM49.00) dan 
30ml (RM97.00).

Kinah guna 10 ml punya. Apa yang kinah suka dengan serum ni sebab bila apply kat muka rasa sejuk je. Teksturnya pulak mudah serap dan tidak berminyak. I like 😍😍
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Untuk pengetahuan semua, serum antioksidan diformulasikan dengan Tocotrienol yang mana ianya dapat membantu memperlahankan proses penuaan kulit dan membantu menganjalkan kulit kita.

Kandungan Sanny & Joleen Lifestyle

Aqua, Niacinamide, Glycerin, Aminomethyl Propanediol, Citrus Reticulata (Tangerine) Peel Extract, Yeast beta glucan, Sodium Acrylates Copolymer, Sorbitan Caprylate, Panthenol, 3-0 Ethyl Ascorbic Acid, Olea Europaea (Oilve) Fruit Oil, Lecithin, Tocotrienols, Propanediol, Benzoic Acid, Tetrasodium Glutamate Diacetate

❌No Sodium Lauryl Sulfate
❌No Sodium Laureth Sulfate
❌No Paraben
❌No Animal Derivatives
❌No Mineral Oil
❌No Alcohol
❌No Harsh Detergent
❌No Artificial Colors
❌No EDTA
❌No Propylene Glycol
❌No Synthetic Fragrance

Kebaikan Serum Antioksidan Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
  1. Memudarkan bintik-bintik gelap dan pigmentasi
  2. Mengurangkan jerawat 
  3. Mengurangkan parut
  4. Melembapkan kulit yang dehidrasi
  5. Mengurangkan kesan terbakar akibat sinaran matahari
  6. Mengurangkan kesan stretch mark
  7. Menjadikan kulit lebih anjal
  8. Melambatkan proses penuaan
  9. Melicin dan mencerahkan kulit


Cara penggunaan serum Sanny & Joleen Lifestyle

Mudah je nak guna serum ni. Gunakan dua kali sehari iaitu pagi dan malam selepas muka dan badan dibersihkan.


Pengalaman Menggunakan Serum Sanny & Joleen Lifestyle

Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan
Serum Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioksidan 
Sejujurnya kinah dah jatuh cinta dengan serum ni. Nampak perubahan pada kulit muka kinah selepas beberapa minggu menggunakannya. Kesan parut jerawat dah mula kurang, kalau korang perasan kat tepi dagu kinah ni ada seketul bekas jerawat, pun kinah nampak dah nak kering. Kulit lebih lembap dan paling best pori pun dah makin mengecil. 

Berita baik untuk pembaca apekinahdotcom, korang boleh dapatkan Sanny & Joleen Lifestyle Serum Antioxidant ni di mana-mana farmasi yang terpilih atau lebih mudah korang boleh beli melalui website. Gunakan PROMO CODE: SAKINAH untuk dapatkan 15% diskaun apabila korang membuat pembelian di website www.sannyjoleen.com

Penghantaran adalah percuma di seluruh Malaysia, kod ni sah sehingga 20 Mei 2019 tau.

UNTUK DAPATKAN MAKLUMAT LANJUT
Website

Facebook 

Instagram