Thursday, 18 July 2019

,
Rupanya Lokching atau Sosej Bakar Ada Jual Di Bukit Sentosa Ni | Dulu masa zaman universiti dulu, suka betul beli sosej bakar atau kitorang panggil cucuk cucuk di cafe. Turun je dari bas, terus ke cafe. Kalau habis kelas petang, malas nak makan nasi cucuk cucuk je la kinah beli. Paling sedapnya, sos dia la yang manis pedas tu. Lepas habis belajar ada jugakla teringat-ingat pulak tapi tak tahu nak beli kat mana masa tu.

Haritu masa mula-mula pindah aritu, kinah tak larat nak masak. Penat mengemas barangkali. Bila dah penat tu, perut pun lapar. Macam biasa la, scroll facebook kot kot la ada orang boleh delivery makanan. Yop pulak kerja dan tak balik lagi hari tu. Lagipun dah malam kan. Cari makanan yang simple je. Tetiba nampak pulak ada orang jual cucuk cucuk. Happy tak terkata. Sesekali pekena cucuk atau lokching bakar ni memang layan. Lagipun lama dah kot tak makan huhu.
Rupanya Lokching atau Sosej Bakar Ada Jual Di Bukit Sentosa Ni
Rupanya Lokching atau Sosej Bakar Ada Jual Di Bukit Sentosa Ni
Tak fikir panjang dah, terus order. Kinah order petang, bajet lepas Maghrib boleh makan. Tapi disebabkan runner masa tu pergi open house, jadi lambat sikit la hantar. Huwaa dah la perut berkeroncong masa tu. Dekat Isyak baru sampai aduiii. Takpelah janji cucuk cucuk sampai huhu. Paling kinah suka sekali sandwic petak ayam tu la. Tapi rasa sandwic ni tak macam masa kinah makan zaman universiti dulu. Kalau dulu sandwic tu tebal kot. Tapi sekarang makin nipis. Rasa pun kurang. Tabah je la sebab dah lama sangat teringin. Mujurlah sos dia sedap huhu. 

Nak repeat lagi?

InsyaAllah akan repeat. 


Monday, 15 July 2019

,
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com | Ekhm ekhm ada yang tengah mencari purse atau beg tangan baru ke tu? Dah puas pusing shopping mall tapi tak ada satu pun yang berkenan di hati. Betul kan?? Hmm daripada korang pusing sana sini apa kata korang cari di online pulak. Lagi jimat masa dan tenaga korang. Meh sini kinah nak ajak korang cuci mata di website BAGINNING mana la tahu ada yang berkenan di hati korang tu.

Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Sebelum kita pergi lebih jauh, apa kata kinah cerita serba sedikit mengenai BAGINNING ni. Kalau korang nak tahu, BAGINNING beroperasi di United Kingdom. Huhu jauhnya sampai ke luar negara tapi takde hal la. Zaman sekarang kan dah semakin canggih, manfaatkan teknologi yang ada ni. Pasal cara bayaran, korang boleh pilih sama ada nak buat pembayaran secara kad kredit mahupun secara paypal

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Berita baiknya pula, setiap pembelian FREE SHIPPING ke seluruh dunia. Siapa yang tak suka free shipping kan. Satu lagi, jika barang yang korang order tu ada masalah atau rosak, korang boleh return pada mereka semula secara percuma aje.

Orang perempuan ni kalau dah tengok handbag, hmm mula lah. Satu kerja pun tak jalan haha. Lebih kurang macam kinah la. Lama membelek sampai ralit. Cantik-cantik juga design yang ada di BAGINNING ni. Kalau ditanya kinah minat yang mana, sebenarnya ada dua beg dalam pemerhatian kinah. Harganya pun berpatutan dan lain dari yang lain. Nak tahu kinah minat yang mana?

1. Clear Bags & Jelly Bags

Sesaja bukak koleksi Clear Bags & Jelly Bags ni, mak aii banyak betul pilihan. Semuanya cantik. Rambang mata nak pilih yang mana satu. Tak caya korang boleh tengok kat sini. Gambar di bawah yang kinah screenshot ni adalah koleksi yang ada di BAGINNING.

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Kalau korang tanya yang mana satu pilihan kinah, tadaaaa 

Large Hot Pink Lock Holographic PVC Satchel Handbags Clear Bags menjadi pilihan.  Orang perempuan kalau takde pilih warna pink, tak sah huhu. Ni kena hujan pun, isi dalamnya tak basah sebab materialnya PVC. Harganya dalam $69.99. Ni dalam nilai matawang Dollar tau.
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Menariknya di BAGINNING ni, korang boleh pilih warna yang ada. Ingat ye Free Shipping ke seluruh dunia. 

2. Clutch and Purse

Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Settle pilih handbag, kita cuci mata koleksi Clucth and Purse pulak. Dalam koleksi ni kinah nak pilih clutch. Bukak saja kategori ni, adussss sakit mata ni. Semuanya cantik. Clutch yang menjadi pilihan kinah ialah Black Rhinestone Long Clutch Purse Sparkly Evening Bags. Cantik kot yang ni. Banyak baju boleh match dengan clutch ni. Harganya dalam $49.99 saja dalam matawang Dollar.
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Dapatkan Koleksi Clutch, Purse dan Clear & Jelly Bags di BAGINNING.com
Jadi, lepas ni kalau korang nak cari handbag atau purse ke, kinah suggest korang beli je kat BAGINNING. Banyak benefit yang korang akan dapat seperti FREE GIFT, FREE RETURN dan RANDOM GIFT. Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, korang boleh pergi ke website rasmi BAGINNING

Email: support@baginning.com
Address: Rm 101, Maple House, 118 High Street, Purley, London, England, United Kingdom, Cr8 2ad

Thursday, 11 July 2019

,
Tona Kulit Lebih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion | Siapa kat sini pengguna tegar produk Safi? Ramai kan pengguna setia Safi hehe. Kinah nak sebarkan berita baik untuk pengguna tegar Safi terutamanya kepada pengguna Safi Balqis Oxywhite, Safi Balqis OxyWhite kini ada produk terbaharu iaitu Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion. Pergh panjang betul namanya kan. Apa yang menariknya dengan keluaran Safi yang terbaharu ni, ianya memberikan 2 kali penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan saja tau. Cayalah Safi..

Tona Kulit Lebih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Apa Yang Best Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion 

Kalau korang perasan sekarang ni, sejak dua menjak cuaca sekejap panas, sekejap hujan je. Bila cuaca begini, secara tak langsung kulit kita akan terdedah dengan sinaran cahaya matahari. Bila kulit kita sentiasa terdedah tanpa sebarang perlindungan, hmm tak lama lagi akan timbul pulak masalah  lain iaitu pigmentasi pada kulit.

Dengan adanya Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion sedikit sebanyak melindungi kulit kita daripada masalah tersebut.

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion adalah gabungan formulasi penyegar dan pelembap hanya dalam satu langkah saja untuk penjagaan kulit yang ringkas tapi memberi kesan optimum kepada si pemakainya. Hahh sesuai sangat la dengan kinah ni ha. Kinah ni bukannya rajin sangat nak ikut step by step untuk penjagaan kulit ni. Kan dah jimat satu step dan masa hehe.

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion bertindak

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
  • Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu langkah penggunaan saja
  • Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid iaitu Macro Hyaluronic Acid, Nano Hyaluronic Acid, Bio Hyaluronate, Oligo Hyaluronic Acid, dan Super Nano Hyaluronic Acid
  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
  • Mencegah kulit menjadi gelap akibat kesan radiasi infrared IR dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE
Nano Oxygen berperanan membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar kelihatan segar dan berseri. Manakala Nano biowhite pula bertindak memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit kelihatan cerah sempurna dan sekata.


Pengalaman Sepanjang Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Kinah ni baru je berpindah ke rumah baru, jadi kinah agak sibuk untuk mengemas itu ini sampai rutin penjagaan kulit kinah pun dah terabai. Seriously, kalau kinah buat perangai macam ni terus, confirm kulit muka kinah akan breakouts teruk. Kinah cepat-cepat sedar diri, dan bila kinah apply produk Safi yang baru ni, kulit kinah jadi lebih lembap, dan leb[ih segar. Sama macam kita ikut step by step tu. Paling kinah suka dengan teksturnya yang tak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit. Baunya pun wangi. Memang best sangat la Safi Balqis  OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni.

Waktu petang sekarang, kami ada aktiviti baru tau kat sini. Thahirah dah mula berkawan dengan anak-anak jiran, jadi bila dia dah mula nak berkawan kinah pun bawa dia main kat luar rumah ni ha. Ehhh sebelum tu, pakai dulu safi hydrating lotion ni, baru confident nak keluar rumah hehe.

Nak gunanya pun mudah je. Cuci muka terlebih dahulu dan keringkannya dengan tuala yang bersih. Kemudian tuangkan lotion ke tapak tangan mengikut kuantiti yang diperlukan. Kemudian sapu lotion tersebut ke seluruh muka sehingga rata dan sambil  tu tepuk tepuk manja sikit kulit tu sehingga lotion tersebut meresap sepenuhnya. Dah siap... 

Mudah je kan, tunggu apa lagi dapatkan segera produk safi yang best ni di pasar raya ataupun di watson atau guardian yang berhampiran.

Tags/ Kata Kunci
Safi, Safi Hydrating Lotion

Monday, 8 July 2019

,
Penatnya Pindah Rumah | Kalau korang perasan sejak dua menjak ni kinah jarang nak update blog mahupun status di facebook. Kalau ada pun, itu post untuk kerja. Sebenarnya kinah jarang berada di media sosial ni disebabkan sibuk mengemas rumah. Kesian pulak yang tinggalkan komen kat wall tapi tak berbalas. Maaf ye kami tak sombong tau. Cuma sibuk sikit je. Bila dah penat, nak menulis tu kena ambik mood. Ni pun ada job yang masih pending. Allah bagilah kekuatan pada diri ni.

Penatnya Pindah Rumah

Penatnya Pindah Rumah
Penatnya Pindah Rumah
Sibuk betul kau mengemas ye haha. Kalau setakat mengemas biasa-biasa, kemas barang yang Thahirah sepahkan tu boleh lagi la nak bersantai-santai sambil scroll timeline. Tapi ni mengemas barang nak pindah rumah. Siapa yang pernah dan berpengalaman pindah rumah, pastinya faham penat mengemas tambah pulak ada budak kecik yang selalu mengacau. Jadi mak ko ijau jadinya. Penatnya tak boleh ampun. Barang yang kecik pun agak banyak. Itupun ada barang yang dah campak dalam tong sampah besar kat bawah tu.

Kalau kinah penat mengemas barang untuk pindah barang masuk dalam kotak, tapi Yop lagi penat pindahkan semua kotak tu ke dalam kereta. Kan bagus setiap flat atau pangsapuri ada lif tak kisah la hanya 4 tingkat je pun. Penat kot kalau nak pindah barang nak mengangkut dari satu tingkat ke tingkat sampai ground floor. Mujurlah kami ni pindah tak jauh mana. Kata orang sekangkang kera je. Sekangkang kera pun, kalau macam ni gayanya hmm entahlah.

Nak dijadikan cerita, masa kami sibuk loading barang ke kereta, ada la orang bising sebab kami parking dalam kawasan flat. Yesss, kalau diikutkan memang tak boleh sebenarnya, tapi kami punya alasan yang kukuh dan nak loading barang je. Kawasan parking dengan tangga agak jauh kot. Hmm dalam bising sebab kami parking kat dalam kawasan flat tu, ada satu family ni dia memang parking dalam kawasan flat tu. Dah macam private parking pulak. Takde pulak yang berani nak tegur. Hmm itulah manusia.

Alhamdulillah, rezeki kami dapat rumah landed. Lepasni takde la kes nak berebut parking dah. Sungguh tau, tempat parking kereta kitorang tu, memang sentiasa penuh, siapa cepat dia la dapat. Padahal banyak lagi kot parking, parking kitorang juga la orang nak sebat. Iyelah parking kitorang tu kawasan strategik, depan balai polis kot. Selamat sikit. Sejak nak pindah ni, Yop kata ambikla parking tu, tak heran dah. Ni bila dah clear rumah sewa ni, nak mengemas rumah sendiri pulak. Waaaa nak nangis rasanya. Nak mintak tolong adik, jauh pulak.
Penatnya Pindah Rumah
Penatnya Pindah Rumah
Masa mula-mula nak cuci rumah ni, buntu betul macam mana nak hilangkan kesan debu simen  lepas renovate pada marble kat rumah ni. Dua tiga kali jugak yop cuci, siram dengan air tapi kaki still rasa berpasir lagi. Whatsapp mak tanya nak buat macam mana. Mak kata cuci je dengan air biasa. Nak lagi licin disuruhnya kita tukar tile baru huhu sabor je la. Kebetulan perabot besar tak ambik lagi, kinah mop satu rumah ni dengan air biasa je. Lebih lima trip jugak la mop lantai ni. Air dia tak usah kata, kotor yang amat. Pinggang pun dah mula buat perangai­čś¬

Sejak sibuk mengemas ni, nak masak pun hmm mood ke laut, selera pun kurang. Badan dah penat. Yop pulak kerja, tinggal kami berdua kat rumah. Mana lagi nak masak nak mengemas. Dah penat, scroll page fb komuniti kot kot la ada yang boleh buat delivery makanan ke rumah, hmm rezeki orang jual tu la. Whatsapp, deal dengan beliau tunggu runner datang hantar makanan. Benda boleh order, buat apa penat-penat nak masak hahah. Sebenarnya masa tu dapur masih peram lagi dalam kotak. Biarla dulu  buat sementara je la. Settle ni semua, dapur kena on la lepas ni.

Thursday, 27 June 2019

,
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik| Nak capai sesuatu kejayaan, tak kisahlah apa jua bidang sekalipun, kita kenalah berusaha. Begitulah apa yang dilakukan oleh adik Ariq Azhafi atau lebih dikenali sebagai "TIMEBOY". Kinah begitu kagum dengan semangat yang ada pada adik Ariq ni tau. 

ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik 

Ariq Azhafi atau nama penuh beliau Mohamed Ariq Najmi Bin Mohd Azhafi berumur 17 tahun, telah dilahirkan pada 04 Disember 2001 di Muar Johor. Ariq adalah remaja istimewa dan berani tampilkan diri untuk membuktikan bahawa dirinya juga layak untuk berjaya sama seperti orang lain.  Kenapa beliau digelar “TimeBoy”??? Kerana Ariq jarang untuk bercakap dan hanya bersuara pada masa tertentu sahaja. Mungkin pada pandangan mata kelihatan normal tetapi Ariq agak sukar untuk memulakan perbualan.
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik
Jom kita kenal dengan lebih dekat mengenai Ariq

Kalau korang nak tahu, Ariq dilahirkan pada 4 Disember 2001 di Muar Johor, maknanya dah 17 tahun dah adik Ariq kita ni. Merupakan anak sulung daripada 3 orang adik beradik. 
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Pada umur 10 tahun, Ariq disahkan Autisme iaitu Sindrom Asperger oleh doktor selepas 2 tahun menjalani proses rawatan dan terapi. 

Walaupun mengalami masalah autisme dalam kategori masalah pertuturan, ianya lansung tidak menghalang remaja istimewa ini untuk meneruskan dan mendalami minat dan bakat seni muzik yang diminatinya.

Kenapa Ariq digelar "TIMEBOY"?
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Sebenarnya Ariq ni jarang bercakap dan hanya bersuara pada masa tertentu saja. Kalau daripada pandangan mata kita, Ariq nampak normal saja, tetapi sebenarnya Ariq agak sukar untuk memulakan perbualan. Jadi, kalau korang terserempak dengan Ariq di mana-mana nanti jangan lupa 'say hi' tau✌

Apa yang membuatkan Ariq berani tampil untuk ke depan, katanya selain daripada minat, Ariq mahu membanggakan keluarga bahawa dia juga mampu memperbaiki diri ke arah yang lebih baik.
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Menurut kata ayahnya, sejak Ariq menghadiri kelas vokal, sedikit sebanyak dapat membantu memperbetulkan percakapan Ariq dengan lebih baik. 

Pada awalnya, Ariq hanya suka menyanyi dan bermain gitar sebagai hobi tetapi klimaks Ariq bersunguh-sungguh untuk tampil menyanyi bermula daripada persembahan mini konsert anjuran sekolah muziknya. 
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
Ariq juga menerima galakan daripada keluarga dan cikgu vokal supaya Ariq lebih banyak bergaul dengan orang ramai agar lebih yakin pada diri.


LAGU KITA SEBAGAI TIKET ARIQ UNTUK BUKTIKAN BAKAT NYANYIAN

Lagu dan lirik "KITA" ini dicipta oleh ayahnya untuk beliau sebagai permulaan dan pengenalan Ariq Azhafi di persada seni muzik tanahair.

"KITA" menceritakan tentang perhubungan kasih antara keluarga dan sahabat. Dari sudut yang tersirat pula, "KITA" merupakan satu metafora untuk golongan istimewa ini. Secara khususnya, lagu ini juga adalah lambang kasih sayang seorang ayah kepada anak istimewanya.

Akhir sekali, ucapan dan harapan daripada Ariq Azhafi :
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
ARIQ AZHAFI aka TIMEBOY Remaja Autisme Berjaya Dalam Seni Muzik di Malaysia
" Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua. Saya ingin mengucapkan syukur kepada Allah SWT di atas segala kurniaanNya ini.

Kepada Ayah, Mama, Atok Aki (pencetus minat seniku) dan Atok Wan, terima kasih yang tidak terhingga di atas segala pengorbanan, kasih sayang dan sokongan yang tak berbelah bagi. Teristimewanya pada Atok Aki dan Atok Wan yang bersungguh untuk Ariq masuk ke kelas vokal dan muzik di Melaka.

Kepada Uncle Ijam #BJProStudio terima kasih di atas segala semangat, galakan dan kepercayaan anda... juga semua warga BJ Production Studio dan Muo FM terima kasih diatas segalanya.

Terima kasih kepada Pengetua, Cikgu Norhan, Cikgu Hana dan semua guru-guru unit Pendidikan Khas SMK Tengku Mahkota, Muar Johor. Teacher Kevin Ong, Ms Yeo and Mr Steven, tq so much for all the encouragements and all the supports in every way.. and i am still in the learning process ­čść

Terima Kasih juga kepada Uncle Zai @ Dean Mohamed di atas segala pengorbanan masa dan tenaga untuk menjayakan Video Klip "KITA" 

Terima Kasih atas segalanya,
Terima Kasih pada semuaaa!

Dan semoga diri ini di terima seadaNya... InsyaAllah.."

- Ariq Azhafi -

Jom kita ramai-ramai kasi support pada adik Ariq

Monday, 24 June 2019

,
Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur | Bila anak jenis memilih makanan, kita sebagai ibu ni memang susah hati. Macam-macam cara kita cuba nak tarik minat dia untuk makan. Bila kinah nampak yang Thahirah ni suka sangat makan kentang, ting ting idea mari masakkan untuknya sesuatu yang berasaskan kentang. Hmmm simple sangat je resepi ni, ni pun kinah olah sikit supaya kena dengan tekak Thahirah. Cucur kentang simple ni sesuai sangat untuk kanak-kanak. Tapi kalau orang besar pun nak makan boleh je, bolehlah mencicah dengan sos. Korang yang takde idea nak masak apa untuk breakfast atau minum petang bolehlah cuba.

Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur

Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur
Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur

Cucur Kentang Simple

Bahan-bahan
250 gram tepung gandum
3 biji bawang merah - dimayang halus
1 biji ubi kentang - kupas dan potong dadu kecil 
Secekak daun kucai atau daun sup - potong pendek
1/2 sudu kecil garam
Secubit gula
200 ml air - lebih kurang
Sedikit air panas
Minyak untuk menggoreng

Cara-cara

Satukan tepung gandum dengan daun sup (kinah guna daun sup sebab itu je ada kat rumah), kentang, gula dan garam. 

Gaul sebati dan masukkan air sedikit demi sedikit. Kacau adunan tu sehingga rata. 

Kemudian masukkan sedikit air panas dan kacau adunan. Jangan kacau terlalu sebati supaya tepung tu tak tepu. 

Panaskan minyak dan pastikan ianya betul betul panas sebelum digoreng cucur sehingga garing. Jika mahu cantik, gunakan jari untuk masukkan adunan dalam kuali. Jika tidak, boleh juga gunakan sudu. 

Dah siap, bolehlah dihidangkan dengan sambal cuka. Kebetulan dalam peti ais tu ada lebihan sos dimsum masa beli aritu. Cicah saje ler. 

Kata Kunci / Tag
Cucur Kentang, Cucur Kentang Simple