Monday, November 12, 2018

GIVEAWAY BUKU by budakvanilla

by , in
Rasanya bulan November ni bulan join Giveaway la kinah ni. Termasuk giveaway ni dah dua yang kinah join. Ramai juga yang buat giveaway dalam bulan ni. Kenapa kinah tertarik nak join giveaway sebab hadiahnya ialah buku fixi. Hoho setakat ni tak pernah lagi ada koleksi buku fixi dalam simpanan kinah. Apatah lagi baca. 
Klik sini
Kinah jumpa giveaway ni masa blogwalking. Bila baca syarat ala mudah je rupanya. Oh ye siapa yang ada instagram tu pun boleh join di Instagram tau.

Berbalik kepada syarat yang ditetapkan oleh Budak Vanilla, macam mana boleh terjebak dengan buku?

Kinah start minat baca buku sejak dari sekolah rendah lagi. Kalau korang ingat masa tu ada Program Nilam di sekolah. Kinah pun tak terkecuali join program tu. Pada mulanya takde la sangat nak terjebak dengan program tu, tapi bila cikgu kata bilangan buku yang kinah baca tu dah boleh masuk program Nilam. Sejak dari tu, mula la nak jadi budak library. Boleh dikatakan setiap minggu kinah pinjam buku. 

Perasaan bila dapat habiskan baca buku tu tak dapat nak digambarkan. Seronok tak terkata. Bila nak pinjam buku yang baru kebetulan ada buku baru masuk library lagi la seronok. Cepat-cepat kinah pinjam sebelum orang lain ambik hahah. Nak menang anugerah Nilam katakan. Tapi tak dapat pun sebab ada lagi yang banyak baca buku dari Kinah. Takpela bukan rezeki nak menang anugerah tu.
Kalau korang nak tahu dalam banyak-banyak buku, siri penyiasatan la paling kinah suka. Entah kenapa minat pulak dengan siri tu terutama Siri Penyiasatan Hadi dan Siri Penyiasatan Salma. Memang itu la yang selalu kinah pinjam sampai habis siri tu kinah pinjam kah kah. Sekarang ni ada lagi ke siri tu ye? 

Antara Siri yang pernah kinah baca
Sumber daripada Carousell
Bila meningkat remaja, kinah mula berjinak-jinak baca novel cinta pulak. Macam-macam novel kinah pinjam dan baca. Masa tu boleh pinjam 5 buah buku kalau tak silap la. Tapi kinah takde la pinjam sampai 5 buah buku novel. Ate, bila masa nak study kalau dah mengadap buku tu saja kan. 
Sekarang ni bila dah kawin ada la jugak hobi membaca tu, tapi takla serancak dulu. Sekarang ni kalau nak baca buku bila ada masa dan mood. Hmm macam tu pulak. Kalau datang mood dia, tak pandang lain dah. Haaa sampai macam tu sekali.

Minat membaca ni nampaknya dah menurun ke anak dara kinah. Suka betul dia baca buku walaupun tak reti lagi baca, selak-selak buku je tengok gambar. Setiap kali balik rumah opah dia, tempat pertama dia tuju rak buku pakcik makcik dia. Kami memang masih simpan lagi buku-buku cerita kami masa kami kecil dulu sekarang ni menurun ke dia pulak. Moga minat membaca ni akan berterusan sampai bila-bila ye. Membaca tu kan jambatan ilmu. 

Oh ye panjang sangat dah ni ceritanya. Korang kalau nak join klik je banner di atas tu ye. Good luck semua.


Monday, November 12, 2018

Manusia Kini Semakin Kejam

by , in
Hmmm mengucap panjang bila dengar berita mengenai kanak-kanak yang berusia 9 bulan telah didera. Bukan saja didera, malah hasil bedah siasat mendapati anak syurga tersebut telah dirogol. Allahuakhbar anak tu tak tahu apa-apa. Apa nak jadi la dengan manusia zaman sekarang ni. Bila dunia di akhir zaman kes sebeginilah yang akan sering kita dengar di corong media massa. Lepas satu, satu kes muncul. Nampaknya lepas ni pihak wajib perlu mencari jalan penyelesaian dan juga menggubal dan menguatkuasakan akta kanak-kanak yang sedia ada. 
Manusia Kini Semakin Kejam
Kes sebegini bukanlah pertama kali kita dengar. Dah banyak kali dah, kalau korang masih ingat lagi kes kanak-kanak ditemui mati di dalam peti sejuk, angkara siapa? Pengasuh.... Bukanlah nak salahkan semua pengasuh, tak semua pengasuh macam tu. Tapi bila niat tu tak menghalalkan cara, mengasuh hanya semata kerana duit, bukannya disebabkan amanah ataupun tanggungjawab yang diberi. Kita pula tak boleh nak salahkan ibu bapa kanak-kanak tersebut. Lagipun mereka dah mencuba yang terbaik dan jika mereka tahu perkara seperti ni jadi ke atas anak mereka, tentu mereka tak akan tinggalkan kepada pengasuh tersebut. Semuanya telah tertulis. Paling mengejutkan suami pengasuh tersebut yang menjaga anak itu selama ni. Memang speechless.

Kebanyakannya sekarang ni si ibu pula terpaksa bekerja membantu suami untuk menampung kos sara hidup kini yang semakin tinggi. Anak-anak pulak terpaksa ditinggalkan dengan pengasuh, parents sekarang tiada pilihan. Dapat pulak pengasuh yang durjana macam ni. Hmmmmm tak tau nak kata apa. Speechless. Sayu je tengok muka anak syurga yang tak berdosa tu diperlakukan sebegitu. Mintak-mintak la si pelaku tu dikenakan hukuman yang setimpal dengan apa yang telah dilakukan.

Harap sangat la kerajaan mempertimbangkan semula untuk membatalkan hukuman mati, jalankan hukuman mati ni bagi kes-kes tertentu dan kaji semula relevan atau tak mansuhkan hukuman ni. 

Dan satu lagi, ibu bapa pula kena alerts bila anak kita mula tunjukkan sikap yang pelik, kekadang tu bila anak tunjuk sikap pelik dan protes mungkin pada masa tu ada sesuatu yang ingin disampaikan tapi dia tak tahu nak sampaikan macam mana. Pada masa ni lah kita sebagai ibu bapa dengar dan fahami apa yang si anak tu cuba sampaikan. 

Mintak-mintakla lepas ni tiada lagi kejadian seperti ni berlaku. Sedih sangat. Allah, lindungi kami, keluarga kami daripada mereka yang mempunyai niat tidak baik. Hentikan penderaan terhadap kanak-kanak.
Saturday, November 10, 2018

Planner 2019 Giveaway by Lullabyssz

by , in
Sekali sekala join giveaway syok jugak. Sesambil tu dapat merapatkan ukhuwah sesama kite. Rasanya lama jugak kinah tak join giveaway ni. Last join giveaway anjuran kak Ana Suhana hari tu. Haa lepas tu sudah mood ke laut sebab sakit gigi. Hari ni alhamdulillah dah beransur pulih dah, makan pun takde dah nak pantang-pantang dah sekarang. Pantang nampak je 😬 hehe

Ahhh jom la kita sama-sama join giveaway ni. Hadiahnya pun best, dapat Planner untuk tahun 2019. Mana la tahu ada rezeki menang, tak payah dah nak beli planner.

Korang yang nak join giveaway ni, klik je gambar banner di bawah ni ye. Syaratnya pun mudah aje.
Klik Sini
Saturday, November 10, 2018

Althea | Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++

by , in
Ekhm ekhm ada berita baik untuk mereka yang selalu terdedah dengan cahaya matahari. Ala cahaya matahari je, no no jangan pandang ringan dengan cahaya matahari sekarang kalau dulu cahaya matahari ni terutamanya pada waktu pagi ada kebaikan untuk kulit kita tapi sekarang cahaya matahari sangat berbahaya kerana lapisan ozon yang semakin nipis. 

Jika tak cegah, silap haribulan boleh kena penyakit kulit. Jadi hari ni Kinah nak share dengan korang "teman baik" kinah bila keluar dari rumah iaitu Althea Petal Velvet Sunaway keluaran Althea. Kalau terima parcel pink dari Althea ni automatik terus sihat.  

Jom kita tengok apa yang ada dalam kotak tu
Petal Velvet Sunaway, Kecantikan,
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
πŸ’•x1 Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
πŸ’•x3 Petal Velvet Powders in #0, #23, and #Pink Lavender
πŸ’• x1 Althea hologram pouch

Kesemuanya best-best. Tapi untuk hari ni kinah nak fokuskan Petal Velvet Sunaway keluaran baru dari Althea.

PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kalau korang nak tahu, Petal Velvet Sunaway merupakan salah satu skincare khusus untuk pelindung matahari (sunscreen) yang bertekstur ringan dan mampu melindungi kulit daripada sinaran uv yang diformulasikan daripada hyaluronic acid dan damask rose extract

Haa jangan korang tak tahu PV Sunaway ni juga mempunyai SPF50+ dan PA++++ yang mampu membantu melindungi wajah kita daripada sinanran uv yang jahat. Bestnya... Korang yang ada plan nak bercuti tu wajib ada Petal Velvet Sunaway ni.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Apa yang best dengan Petal Velvet Sunaway ni, teksturnya ringan dan tidak meninggalkan kesan putih pada kulit kita kerana ianya mudah diserap ke dalam kulit kita berbeza pula dengan jenama sunscreen lain.

Cuba lihat perbezaan antara Petal Velvet Sunaway dan jenama lain. Haa nampak ketara kan antara Petal Velvet Sunaway dengan jenama lain.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kalau korang nak tahu Micro Particles yang terdapat di dalam Petal Velvet Sunaway akan menyerap sebum dan minyak berlebihan yang terdapat pada kulit muka kita.

Oh ya mesti korang tertanya-tanya apa maksud "Petal" tu? Haaa Petal tu sebenarnya kalau korang nak tahu ianya dihasilkan daripada kelopak bunga mawar (Damask Rose)
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Ekstrak Damask Rose ni mengandungi nano molekul yang kaya dengan vitamin yang mampu meresap jauh ke dalam kulit dan dapat membantu melembapkan serta menjadikan kulit kita akan kelihatan berseri.

Haaa dari segi saiznya pula, korang tak payah risau takut tak muat dalam beg la, besar sangat la.. Itu semua bukan alasan lagi bila korang grab Petal Velvet Sunaway ni.

Ianya didatangkan dengan saiz yang mudah dibawa ke mana saja. Kinah sekarang ni usung ke hulu ke hilir je Petal Velvet Sunaway ni, bila nak guna ambik je dari dalam beg. Haa kan mudah tu.. Tambah cuaca sekarang ni tak menentu, kejap panas, kejap hujan. Jadi, memang berguna sangat sunscreen ni.

Bagi melengkapkan lagi rejim kecantikan korang tu, Althea juga turut memperkenalkan Althea Petal Velvet Powder. Ada tiga jenis kesemuanya.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Sejujurnya, kinah dah mula jatuh hati dengan Althea Petal Velvet Powder ni kerana teksturnya yang sangat halus, dan paling best kulit muka kita langsung tak nampak berminyak dan kulit kelihatan segar. 

Tengoklah bekasnya alahai comel sangat dan memang mudah dibawa kemana saja. Korang patut cuba Velvet Powder ni. Sekali cuba, confirm korang jatuh cinta. 

Terdapat 3 pilihan seperti
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kinah suka pink Lavender tu. Bau dia pun wangi dan menenangkan.

Korang cubalah satu, tak kenal maka tak cinta. Pada yang berminat nak mencuba, sementara tengah ada promotion ni, baik korang grab satu set sebelum habis promosi. Habis promosi tak tau la bila ada lagi promo best macam ni lagi

Untuk keterangan lebih lanjut serta promosi-promosi hebat produk Althea dan juga barangan K-Beauty lain korang boleh layari saja ke website, facebook, Instagram

Wednesday, November 07, 2018

Dutch Lady Breakfast Challenge | Permulaan Hari yang Kuat Bermula dengan Susu Dutch Lady Pure Farm

by , in
Permulaan Hari yang Kuat Bermula dengan Susu Dutch Lady Pure Farm | Bila cakap pasal sarapan ni, kebanyakan di antara kita sering mengabaikan sarapan pagi. Iyerlah kadang-kadang tu tak sempat nak sarapan pagi disebabkan bangun lambat, nak kejar masa lagi dengan nak hadap jammed di jalan raya,  nak hantar anak ke sekolah dan macam-macam hal lagi. Iyer kinah faham sangat tentang tu, tapi sekurang-kurangnya korang kena jugak ambil sarapan walaupun hanya segelas susu. Untuk memulakan hari yang lebih cergas, kita memerlukan permulaan yang mantap. Memandangkan susu adalah salah satu minuman yang bernutrisi daripada alam semulajadi, susu Dutch Lady Pure Farm kini menjadi pilihan kami sekeluarga kerana rasanya yang lazat dan lebih berkhasiat.
Dutch Lady Breakfast Challenge | Permulaan Hari yang Kuat Bermula dengan Susu Dutch Lady Pure Farm
Kalau korang nak tahu, badan kita ni memerlukan lebih banyak khasiat terutama selepas kita tidur semalaman. Sebab itulah, sarapan bernutrisi tu penting untuk permulaan hari yang lebih kuat kerana dengan sarapanlah dapat membantu meningkatkan tahap tenaga yang diperlukan oleh badan kita untuk melakukan aktiviti seharian.

Haa panjang lebar kita bercerita betapa pentingnya pengambilan sarapan pagi ni
Dutch Lady Breakfast Challenge | Permulaan Hari yang Kuat Bermula dengan Susu Dutch Lady Pure Farm
Pada 19 Oktober yang lepas, kinah terima surprise breakfast daripada pihak Dutch Lady Malaysia. Terima kasih Dutch Lady for this delicious breakfast.

Selama 5 hari kinah sahut cabaran sarapan pagi bersama susu Dutch Lady. Gigih tau memikirkan nak buat sarapan apa setiap pagi.
Hari Pertama Nasi Lemak + Segelas Susu Dutch Lady
Pada hari pertama Dutch Lady Breakfast Challenge ni kinah mulakan dengan sarapan Nasi Lemak. Special delivery daripada Dutch Lady. Terima kasih Dutch Lady hantar breakfast untuk kinah. Rasa nasi lemak ni cenggini ha πŸ‘πŸ‘πŸ‘. Umum mengetahui bahawasanya, nasi lemak merupakan sarapan utama masyarakat Malaysia. Dalam seminggu tak pekena nasi lemak rasa tak lengkap pulak hidup ni haha. Dalam banyak-banyak nasi lemak yang kinah pernah makan nasi lemak yang dijual masa kinah sekolah dulu. Setiap pagi arwah opah kinah hantar nasi lemak ni. Rasa dia memang tak boleh lawan dengan nasi lemak lain. Nak dapat nasi lemak sesedap macam tu sangat susah sekarang. Ehh nasi lemak yang Dutch Lady hantar ni ada rasa sikit tau dengan nasi lemak favourite masa sekolah dulu. Kalau la pihak Dutch Lady boleh share kat mana diorang order kan bestπŸ˜‰.
Hari Kedua Roti Telur+ Segelas Susu Dutch Lady
Permulaan Breakfast Challenge pada hari kedua pula kinah buat yang simple aje. Suami yang request mintak buatkan roti telur macam ni. Kenyang ko makan roti telur ni. Teringat pulak roti telur mak buatkan untuk kami adik beradik. Memang takkan cukup punya. Berebut kami nak makan roti telur ni. Kekadang tu nak tukar selera kinah cicah dengan sos cili. Tapi selalu makan macam tu je pun sedap jugak. Walau simple mana sekalipun sarapan kita jangan lupa minum segelas susu ye. Dah tua-tua ni la kena minum susu hahaπŸ˜‚πŸ˜‚. Ni umur dah 29 tahun dah hilang gigi sebijik. Insaffff!!!
Hari Ketiga Cucur Ikan bilis + Segelas Susu Dutch Lady
Pada hari ketiga pulak kinah cuma goreng cucur ikan bilis. Guna tepung yang instant cap tut. Cucuq orang utagha gelarkan. Ni pun suami request jugak sebab kinah dah blur nak buatkan sarapan apa. Lastnya guna je apa yang ada kat dapur tu. Janji perut kenyang ye dak. 
Hari Keempat Roti Canai + Segelas Susu Dutch Lady
Hari keempat kinah gantung kuali. Suami balik dari kerja dia belikan roti canai kat kedai bawah rumah ni. Kedai orang kita. Jadi, bila hari gantung kuali, kita ngorder roti canai dengan kuah dhal. Sedap komer makan banjir peeghhh. Dah kenyang makan roti canai minum la segelas susu. Dah selesai janganlah menyandar tak jadi kerja nanti. Settle sarapan, terus buat kerja rumah apa yang patut, bakar kalori yang kita makan tadi heheh😁😁
Hari Kelima Benjo + Segelas Susu Dutch Lady
Yeayy berjaya jugak kinah menempuh hari kelima breakfast challenge ni. Hari ke lima ni kinah buat benjo jer. Goreng telur letak sos kemudian telangkupkan dengan roti. Tak pandang kiri kanan dah komer. Mudah sesangat breakfast macam ni. Budak-budak mesti suka. 

Kebaikan Minum Segelas Susu Pada Waktu Pagi
Kalau korang nak tahu, minum segelas susu Dutch Lady PureFarm terutamanya pada waktu pagi setiap hari memberi banyak perbezaan dalam pengambilan protein kita - hanya dengan minum satu gelas sahaja dapat membantu korang memenuhi lebih daripada 50% keperluan protein yang diperlukan sewaktu sarapan dengan cara yang mudah.

Sebagai susu No.1 di Malaysia, Dutch Lady PureFarm yang penuh dengan khasiat dapat membekalkan badan kita dengan nutrien -nutrien penting seperti:

Protein membantu membina dan memperbaiki tisu supaya badan kita berfungsi dengan baik

Kalsium merupakan kunci tumbesaran dan perkembangan tulang dan gigi yang kuat untuk kanak-kanak dan membantu orang dewasa mengekalkan jisim tulang yang sihat untuk gaya hidup yang aktif

Vitamin A membolehkan mata kita berfungsi dengan baik dan membantu kita kekal fokus, sama ada di sekolah dan di tempat kerja

Vitamin B2 menyokong pelepasan tenaga daripada karbohidrat, lemak dan protein

Vitamin D membantu penyerapan dan penggunaan kalsium dan fosforus.

SERTAI SEKARANG PERADUAN SARAPAN PAGI #dutchlady breakfastchallenge
Dutch Lady Breakfast Challenge | Permulaan Hari yang Kuat Bermula dengan Susu Dutch Lady Pure Farm
Mulakan hari korang bersama khasiat dari segelas susu Dutch Lady PureFarm sewaktu sarapan! dan lupa untuk menyertai peraduan sarapan pagi #dutchladybreakfastchallenge menerusi dalam talian dan rebutlah peluang untuk memenangi hadiah menarik yang bernilai lebih daripada RM35,000 dengan hanya melengkapkan sarapan pagi korang bersama susu Dutch Lady PureFarm. Peraduan ini bermula pada 8hb Oktober sehingga 11hb November 2018!

Untuk maklumat lanjut, sila layari Facebook Dutch Lady Malaysia 
atau 
Thursday, November 01, 2018

Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita

by , in
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita | Perasan tak mengapa kulit kita di sekitar kawasan intim lebih gelap berbanding di bahagian kulit yang lain dan pelbagai cara untuk mencerahkan kawasan tersebut telah digunakan tapi keputusan masih sama.

Adakah masalah ini menyebabkan korang rasa kurang keyakinan diri sehingga menimbulkan masalah apabila bersama suami? Jangan risau dah lepas ni, dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White mungkin dapat membantu mengurangkan masalah kulit gelap di bahagian intim tu☺
Sumber Ayu, Whitening Pearly White,
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Korang tak perlu rasa malu apabila menghadapi masalah di bahagian intim kerana bukan korang saja yang menghadapi masalah seperti ni, masih ramai dalam kalangan wanita di seluruh dunia menghadapi masalah yang sama. Pelbagai faktor yang menjadi penyumbang kepada perubahan warna gelap dibahagian tersebut seperti faktor usia, ketidakseimbangan hormon, penambahan berat badan, pemakaian baju yang ketat dan kerap bercukur. Dengan adanya Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White, ianya bukan saja mencerahkan kulit di kawasan intim malah ia juga dapat melonjakkan tahap keyakinan diri korang.
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Kandungan Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White bukan sekadar 1 saja ekstrak pemutih semulajadi bahkan 3 yang dapat membantu meringankan dan mencerahkan tona warna kulit. Antara ekstrak pemutih yang terdapat dalam Sumber Ayu 3X Whitening ni ialah licorice, bengkoang dan susu. Sejak berabad lalu, licorice sudah digunakan bukan saja oleh penduduk di Asia malah turut digunakan oleh masyarakat di Yunani dan Mesir kerana keberkesannya untuk mendapatkan tona kulit yang cerah. Manakala bengkoang mengandungi Vitamin B1 dan C dimana ianya dapat membantu memperlahankan proses penuaan dan memberikan kulit lebih sihat dan cerah bersinar. Susu pula bermanfaat untuk mengurangkan perubahan warna, memperbaiki tona kulit yang tidak sekata dan sekaligus mencerahkan kulit.

Dengan memilih pencuci feminin yang mempunyai tahap keseimbangan kandungan pH 3.5 sehingga 4.5, ianya dapat menyumbangkan tahap keselesaan yang lebih kepada golongan wanita moden pada hari ni. Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White mengandungi tahap pH3.5 yang berada dalam lingkungan pH normal feminin iaitu di antara 3.5 hingga 4.5, bagi memastikan kawasan tersebut berada dalam keadaan yang selesa. Ia mengandungi bahan antiseptik semulajadi bagi mengelakkan bakteria jahat, bau yang kurang menyenangkan dan kegatalan.
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Selain daripada kayu rapet dan ekstrak manjakani sebagai ramuan tradisional, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White juga menggandakan kuantitinya untuk memberikan faedah yang lebih besar. Kayu Rapet dan ekstrak manjakani merupakan bahan semulajadi yang dapat membantu mengetatkan kawasan intin dan ini dapat memberikan keyakinan yang tinggi kepada wanita moden serta dapat mengeratkan hubungan antara suami dan isteri.

Tambahan pula, Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White adalah bebas alergen dengan wangian yang sederhana. Malah, ianya juga memberikan keselesaan bagi pengguna yang mempunyai kulit sensitif dan memberikan kesegaran sepanjang hari. Bagi menghargai kepentingan pengguna yang beragama Islam, Sumber Ayu 3X Pearly White diiktiraf halal.
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White Untuk Pencerahan dan Kesegaran Feminin Wanita
Sumber Ayu 3X Whitening Pearly White kini dengan pembungkusan klasik yang diilhamkan mengikut bentuk badan wanita dan terdapat penambahbaikan dengan tekstur yang lebih lembut dan pekat. Produk ini boleh didapati dengan harga mampu milik dan didatangkan dengan 2 saiz berbeza iaktu 90 ML dengan harga RM9.20 dan 200 ML dengan harga RM15.50. Sumber Ayu rankaian produk penjagaan diri yang berkualiti tinggi dengan bangganya dibawakan kepada anda oleh WIPRO UNZA. Rangakaian produk Sumber Ayu ini boleh didapati di pasar raya dan juga farmasi berhampiran.