Saturday, 16 December 2017

Kumpul dan Tebus Beg Kitar Semula Juice Works Edisi Terhad

Saturday, December 16, 2017 4 Comments
Kumpul dan Tebus Beg Kitar Semula Juice Works Edisi Terhad| Assalamualaikum semua. Kinah ada berita baik untuk mereka yang gemarkan minuman jus, kalau korang nak tahu bersempena Krismas yang akan menjelang tidak lama lagi, Juice Works telah memperkenalkan satu lagi jus iaitu "Honey, its Christmas!". Jus ini boleh mula didapati di semua rangkaian Juice Works di seluruh Malaysia bermula 6 November sehingga 1 Januari 2018. 

Smoothie ais bercampur dengan jus embun madu, plum, strawberi, limau, delima mulberi, dan juga delima ruby-merah yang mempunyai kandungan antioksidan yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas yang bersarang di dalam badan kita. Kinah pun tak sabar nak mencuba jus baru ni nanti. Oh ye satu lagi sebelum kinah terlupa, bagi setiap pembelian RM20.00 dan ke atas di Juice Works korang layak menerima satu stem. Korang hanya kumpulkan 5 stem dan korang berpeluang menebus beg kitar semuala edisi terhad. Rugi la korang tak grab satu. Senang kot tak payah dah nak bayar plastik RM0.20 setiap kali pergi shopping. Tawaran ini sah sehingga 31 Januari 2018 atau selagi stok masih ada.
Kumpul 5 Stem untuk tebus beg kitar semula edisi terhad


Selain beg comel tu, Juice Works juga turut menyediakan baucer tunai bernilai RM19.00 setiap satu untuk korang hadiahkan kepada insan yang tersayang. Tunggu apa lagi beli dan tebus beg korang ni.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Saturday, December 16, 2017 2 Comments

Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.





Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.


Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.


Apakah Itu Forex?



Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.


Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.



Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.


Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  


1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.


Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.


Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.



Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.



Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.


Mario Singh.



Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.


Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      


Wayne Ko.



Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.


Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  


Ahmad Zaki.



Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.


Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.


Ibrahim.



Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.


Zulhilmi.



Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.


Aun Khairul.



Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.



Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.

Nama Penuh
Email:
No Telefon:

We respect your email privacy


Friday, 15 December 2017

Review Novel ~ Awak Jealous Ye? By Piqah Yusof

Friday, December 15, 2017 3 Comments
Awak Jealous Ye? By Piqah Yusof | Novel ni kinah pinjam dari adik. Pinjam dah lama kot dalam bulan Oktober lepas. Hari ni baru ada kesempatan nak review novel Awak Jelaous Ye? by Piqah Yusof ni.

Awak Jealous Ye? By Piqah Yusof
Kehidupan Balqis pada mulanya sangat bahagia walaupun keluarganya orang susah. Namun, hidupnya berubah apabila ibu dan ayahnya meninggal dunia dalam kemalangan. Tinggallah Balqis keseorangan. Keputusan Balqis untuk tinggal di Kuala Lumpur bersama Mak Long yang bekerja sebagai pembantu rumah Dato' Mahfuz telah merubah segalanya.

Perkenalan antara Balqis dan Faiz iaitu anak sulung Dato' Mahfuz bermula apabila Faiz diminta oleh ibunya Datin Rukiah untuk menjemput Balqis di stesen bas. Pada mulanya Faiz enggan menjemput Balqis kerana tidak kenal dan sibuk dengan kerja tetapi setelah didesak oleh ibunya, Faiz pun beralah. Berang kerana terlalu lama mencari dan menunggu Balqis akhirnya mereka bertemu juga. Dari situ bermulalah perang dingin antara mereka.

Perang dingin mereka bertukar menjadi lebih dasyat apabila Balqis telah membuang kertas kerja Faiz di atas meja kerjanya. Kertas kerja tersebut perlu dibentang dalam masa terdekat dan tambahan pula projek tersebut adalah projek daripada sahabat lama Dato' Mahfuz. Pelbagai cara dilakukan oleh Balqis untuk mendapatkan kemaafan daripada Faiz tapi semuanya gagal.

Kehadiran Balqis dalam kehidupan Faiz telah banyak merubah Faiz. Kalau dahulu Faiz ni kaki perepuan dan kelab lepas berjumpa Balqis semuanya itu berubah. Walaupun begitu, kadang kala sikap keras kepala dan ego tu tetap ada dalam diri Faiz berbeza pula dengan Luqman iaitu adik Faiz yang jauh beza sikapnya dengan Faiz telah membuatkan hubungan antara Luqman dan Balqis akrab. Secara tak langsung telah menghidupkan api cemburu Faiz.

Rasanya siapakah pilihan hati Balqis? Adakah Faiz atau pun Luqman? Kenalah baca baru tahu endingnya.

Review Kinah
Mula-mula baca novel ni rasa macam menarik sangat jalan penceritaannya. Pandai penulis memainkan emosi dan perasaan pembaca di awal penceritaan. Kinah baca pun ambil masa tak lama pun dalam 3 ke 4 hari biasalah malam je pun ada lapang. Cuma ada part yang kinah perasan penulis tersilap tulis nama watak dan tempat. Pada mulanya hotel ni kemudian tetiba keluar pula hotel lain. Ikut positif kinah mungkin tempat event tu dah berubah cuma tak mention je. So far itu je la kinah nak komen. Overall memang best dan terhibur dengan novel ni. Jadi kinah bagi 4 **** la ye. 

Thursday, 14 December 2017

Expo Negaraku 2017

Thursday, December 14, 2017 4 Comments
Expo Negaraku 2017| Hari Isnin lepas tak tau nak kemana, last ajak suami pergi tengok Expo Negaraku 2017 di Dataran Merdeka. Expo ni berlangsung dari 15 November hingga 15 Disember ni. Tak lama dah lagi 2 hari je lagi expo ni nak tamat. Pada yang tak tau nak buat aktiviti apa esok, apa kata korang pergi lawat expo tu. Menarik jugak tau.

Expo Negaraku 2017

Expo Negaraku 2017
Sampai je Dataran Merdeka, Thahirah pulak tidur. Jadi, ayahnya kata ibu pergilah masuk tengok expo dan dia tunggu Thahirah tidur dalam kereta. Apa lagi ni lah masanya kinah nak berjimba hahaha. Sesekali takde orang escort syok juga. Kalau korang nak tahu Expo Negaraku 2017 ada 5 kubah. Setiap kubah ada tema tertentu. Kubah pertama kinah tak masuk sebab panjang sangat barisannya. Kinah terus masuk kubah yang kedua. Kalau tak silap mengenai pengangkutan dan pembangunan. Dalam kubah ni, korang berpeluang untuk mencuba simulasi bawa bas Rapid KL. Kinah tak dapat nak cuba sebab ramai sangat nak jadi pemandu bas hihi.


Simulasi China Railway
Buku besar ni kita boleh selak guna tangan.
Sila Jawab Telefon Bila Berdering
Pameran bahagian Pendidikan dan Kesihatan


Banyak aktiviti yang boleh kita cuba dalam expo ni. Korang janganlah lepaskan peluang ni. Esok hari terakhir expo ni berlangsung.

Wednesday, 13 December 2017

AWAS!! Penipuan Percutian Taman Tema

Wednesday, December 13, 2017 22 Comments
AWAS!! Penipuan Percutian Taman Tema| Siapa yang tak teruja bila ditawarkan dengan baucer ke taman tema secara percuma. Kalau kinah pun teruja gila siap bayangkan nak ajak siapa nanti yela mana taknya boleh bawak maksimum 8 orang kot. Al kisahnya begini, masa kitorang jalan-jalan tiba-tiba suami dapat call daripada individu ni. Katanya suami ditawarkan baucer ke taman tema di Johor, bayangkan tiket seorang untuk ke taman tema tersebut lebih kurang RM150.00. Jadi, suami pun mintak la orang tu sms alamat tempat nak ambil baucer tu. Mula-mula kitorang teruja la jugak, siapa tak nak baucer percuma pulak tu. Masa on the way balik rumah, kinah terfikir aikk macam mana orang tu boleh dapat nombor telefon suami sedangkan dia bukannya sesuka hati bagi nombor telefon dia kat orang dan satu lagi menjadi tanda tanya mustahil lah orang nak bagi percuma, macam ada yang tak kena.

Penipuan Percutian Taman Tema
Penipuan Percutian Taman Tema
Bila baca balik sms yang dihantar tu, kita perlu dengar taklimat lebih kurang 30-34 minit. Hmm macam ada muslihat je kan. Jadi, balik rumah kitorang cuba google kot kot ada orang lain dapat peluang tawaran yang sama macam kitorang iaitu percutian Jelajah 1 Malaysia. Hasil carian daripada google rupanya di page pertama google ada berita daripada utusan online mengenai kes tawaran baucer percutian ke taman tema (boleh rujuk di sini). Cerita daripada wartawan tersebut lebih kurang sama je. Kitorang hanya mampu gelak je la hahaha. Nasibla buat research dulu tak main tangkap muat kalau tidak jenuhla nak dengar dan madah berhelah nak cari alasan untuk keluar dari terjerat percintaan penipuan mereka tu.

Moral of the story, janganlah mudah terpedaya dengan sebarang tawaran PERRRCUMA daripada individu atau organisasi yang meragukan. Jika berlaku sebegini pada kita, baik kita segera lapor kepada pihak berkuasa supaya tiada orang lain yang akan terpedaya dan melibatkan akta Hak Peribadi.

Saturday, 9 December 2017

Rezeki Disember

Saturday, December 09, 2017 8 Comments
Rezeki Disember| Alhamdulillah kita dah makin menghampiri pertengahan bulan Disember, pejam celik pejam celik dah nak hujung bulan. Cepat betul masa berlalu kan. Dalam bulan Disember ni jugak ada terselit rezeki kinah. Asalnya saja-saja nak join dan nak memenuhi entri blog je. Alhamdulillah bulan ni kinah menang dua giveaway yang di anjurkan oleh blogger.


Giveaway pertama daripada Giveaway Copy Paste Prof Hariz by Emas Putih, kinah menang random RM50.00. Giveaway kedua daripada SPM Fever Giveaway daripada abam kie. Kinah dapat tempat ke 6 iaitu menang buku cerita dan planner. Terima kasih kepada semua penaja giveaway ni. Semoga dimurahkan rezeki semua.

Friday, 8 December 2017

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Friday, December 08, 2017 7 Comments


Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Jonlivia ActivPants

Friday, December 08, 2017 9 Comments
Jonlivia ActivPants| Assalamualaikum semua, sejak duduk rumah dan jadi suri rumah sepenuh masa ni berat kinah makin lama makin naik kalau turun pun alahai sekilo je. Tak boleh jadi ni asyik ternak lemak je, nampaknya dah tiba masanya kena jalankan satu misi untuk menurunkan berat badan secara konsisten. Sepertimana yang kita tahu, di pasaran sekarang ada pelbagai ubat dan supplemen untuk menurunkan berat badan namun begitu perlu ke bergantung dengan ubatan tanpa sebarang senaman? Hmm, walau apa pun senaman perlu juga ye untuk meningkatkan stamina kita tu. Bila nak bersenam kena ada pakaian yang sesuai untuk bersenam barulah ada semangat kan kan. Bagi membantu menjayakan misi ni, kinah  telah mencuba satu seluar hotpants iaitu Jonlivia ActivPants yang dapat membantu mengurangkan berat badan terutama di bahagian kaki  ni.

Jonlivia ActivPants
Jonlivia ActivPants

Kalau korang nak tahu, kinah tak pernah lagi mencuba mana-mana hotpants lagi tau. Ni kali pertama. Bila dah cuba yang ni terus jatuh cinta dan tak pandang lain dah sebabnya seluar hotpants dari Jonlivia ni memang kena sangat dengan saiz kinah. Kinah ni kalau korang nak tahu besar dibahagian bawah, jadi agak sukar nak cari saiz yang sesuai dengan kinah. Alhamdulillah Jonlivia ActivPants ni betul-betul ngam dengan kinah. Jadi korang tak payah risau la kalau korang saiz besar memang ada saiz punya.

Jonlivia ActivPants
Jonlivia ActivPants 
Tentang Jonlivia ActivPants
Kalau korang nak tahu, Jonlivia ActivPants ni menggunakan material yang bermutu tinggi iaitu 100% Genuine Neoprene yang dapat memberi keselesaan kepada si pemakai disamping dapat membantu membakar lemak yang bersarang di dalam badan kita. Untuk pengetahuan korang juga, hotpants ini terdiri daripada 4 lapisan fabrik iaitu  External Fabric, High Performance Neoheat Fabric, Internal Fabric (Absorption and Comfort) Special Airy Fabric (For Discharge).

Hotpants Bakar Lemak
Jonlivia ActivPants 
Bila pakai hotpants ni korang akan rasa lebih selesa seakan-akan pakai bengkung sebab ianya boleh ditarik sehingga ke perut. Jadi, bila kita buat aktiviti, bahagian pinggang tak akan mudah bergulung. Kebiasaanya, masalah ni berlaku bila perut kita buncit. Jadi dengan Jonlivia Hotpants ni masalah tu tidak akan berlaku. So, gunakannya tanpa was-was.

Menarik lagi dengan Jonlivia ActivPants ni, terdapat poket kecil di bahagian pinggang di sebelah dalam. Jadi mudahlah korang nak simpan kunci ke apa bila bersenam di taman. Bagusnya Jonlivia ni.

Jonlivia ActivPants, Hotpants bakar lemak
Jonlivia ActivPants 
Dari segi penjagaan pula, ada pantang larangnya tau. Jangan sesekali korang cuci guna mesin pulak ye. Bila cuci guna mesin, akan merosakkan struktur materialnya. Jadi, nak hotpants kesayangan korang tahan lama cukup celup dalam air sabun dan lalukan dengan air kemudian sidai di tempat yang teduh. Macam tu je cara jaganya. Tak susah mana pun.

Siapa yang Sesuai Memakai Jonlivia ActivPants 
Semua orang boleh pakai hotpants ni tau. Tak kisah la lelaki ke perempuan semua boleh pakai. Cuma untuk wanita hamil dan ibu yang sedang berpantang tidak digalakkan memakai hotpants ni. Lepas pantang nanti pakaila ye. Kemudian, wanita yang sedang haid tidak digalakkan memakai hotpants ni lebih daripada 3 jam dan pesakit yang baru saja menjalani pembedahan di bahagian perut pun tak digalakkan.

Pengalaman Menggunakan Jonlivia ActivPants

Jonlivia Activpants S5+, Hotpants Bakar Lemak
Jonlivia ActivPants
Hampir sebulan kot kinah cuba hotpants ni, ternyata memang rugi kinah tak cuba awal-awal dulu. Hotpants ni best sangat. Bila guna hotpants ni seolah-olah kita bersauna, peluh tu tak usah cakapla habis basah underwear. Nak kata workout sangat pun tak cuma buat senaman biasa je sambil dengar lagu kpop. Walaupun dalamnya basah, tapi kinah langsung tak rasa basah disebabkan fabrik 4 lapisan tu tadi. Kinah memang puas hati sangat dengan hotpants ni. Korang patut cuba tau. Macam mana? Teruja nak mencuba hotpants dari Jonlivia? Korang boleh order di website Jonlivia.

Untuk Maklumat Lanjut

Website: www.jonlivia.com

Thursday, 7 December 2017

Pengalaman Melalui Rawang Bypass

Thursday, December 07, 2017 6 Comments
Pengalaman Melalui Rawang Bypass | Assalamualaikum semua. Bila Thahirah dah tido barulah boleh nak regangkan kaki semua. Biasala ada budak kecik kat rumah ni, rumah dah rupa tonkang pecah haha. Ok lah hari ni kinah nak cerita aktiviti kitorang pada hujung minggu lepas. Haritu ada blogwalking dan terjumpa entri mengenai Rawang Bypass. Orang Rawang mesti tahu punya sebab jalan ni merupakan penghubung antara Selayang ke Rawang dan Rawang ke Selayang. Bila dapat tahu Rawang Bypass dah mula dibuka pada 29 November lepas untuk kenderaan dan kitorang pun tak lepaskan peluang untuk melihat  dan lalu Rawang Bypass. Selalu lalu bawah tu je.

Bila kita tengok struktur binaannya dari bawah sejujurnya nampak gayat dan seram. Mulalah bayangkan kalau lah ada kereta kemalangan dan jatuh. Pergh tinggi tu. Rawang Bypass juga telah diisytiharkan merupakan Jambatan Tertinggi di Malaysia iaitu kira-kira 58.2m. Harapnya dengan adanya Rawang Bypass ni dapatlah atasi masalah kesesakan lalu lintas terutama di Pekan Rawang tu.

Jambatan tertinggi Di Malaysia Rawang Bypass
Jambatan tertinggi Di Malaysia
Menarik Tentang Rawang Bypass
Untuk pengetahuan semua, Rawang Bypass merupakan jalan alternatif sepanjang 23 Kilometer dapat dimanfaatkan oleh penduduk Rawang dan kawasan sekitar untuk ke bandaraya Kuala Lumpur. Kalau dulu sebelum ni, pengguna terpaksa menghadapi tempoh perjalanan kira-kira dua jam dan bila siapnya Rawang Bypass ni hanya 30 minit sahaja untuk ke Kuala Lumpur. (Ni anggaran saja tau).
Pemandangan dari Jambatan Tertinggi di Malaysia Rawang Bypass
Pemandangan dari Jambatan Tertinggi di Malaysia
Projek ini menelan belanja sebabyak RM630 juta melibatkan projek menaik taraf struktur jalan raya bagi tujuan untuk mengurangkan kesesakan lalu lintas yang berlaku di Rawang. Setakat ni dah dua kali dah kitorang lalu Rawang Bypass ni siap ambik gambar lagi tau. Lepas ni kalau ada urusan kat Kuala Lumpur ikut Rawang Bypass je la malas dah nak bersesak dekat Pekan Rawang tu hihi jimat masa dan tenaga.