apekinah.com

Tuesday, 21 August 2018

Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Percuma
Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma Rasanya dah lama tak dapat surprise bunga dari cik abang kiter. Kalau dapat sekuntum pun jadi la. Teringin pulak nak dapat bunga. Ada sesiapa nak bagi ke? Oh ye sesiapa yang tengah mencari bunga untuk yang tersayang, apa kata korang order je bunga dari Flower Chimp dengan harga serendah RM89.00 dan penghantaran ke 80 daerah di Malaysia termasuklah Sabah dan Sarawak dan apa yang penting penghantaran adalah percuma yer. Macam tak percaya je kann. Haha korang kena percaya jugak.

Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma 

Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma

Menariknya dengan Flower Chimp ni, korang jugak boleh request untuk hantar pada hari yang sama korang order dengan syarat order tu mestilah sebelum pukul 1.00 tengahari. Sekali sekala hadiahkan untuk pasangan kita, apa salahnya. Tak semestinya hari lahir, ulangtahun perkahwinan je bagi. Mesti pasangan akan rasa dihargai. Ekhmm mana yang single lagi tu, boleh jugak order jambangan bunga ni untuk ibu yang tersayang, mesti senyum ke telinga mak kita tu.
Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma
Walaupun Flower Chimp masih baru lagi dalam bisness ni, kalau nak tahu Flower Chimp telah berkembang sehingga menjadi jenama yang terkemuka dalam industri ni. Percaya tak, dalam tempoh dua tahun saja, mereka telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan juga Filipina dengan rekod pertumbuhan lima kali ganda berbanding tahun lepas. Tahniah Flower Chimp
Flower Chimp Malaysia | Tempahan Dalam Talian dan Penghantaran Secara Percuma
Menurut Maximilian Lotz, iaitu Pengasas Flower Chimp, berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp  telah berjaya menambat pelaburan berjumlah RM6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), iaitu  sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. 
Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan juga iPrice. Mereka juga turut mensasarkan untuk mengembangkan lagi rangkaian mereka di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019.

Jom kita cuci mata dulu dengan jambangan bunga
Cantikkan semua tu. Kalau nak tambah coklat pun boleh. Ikut bajet yang korang ada. Sebenarnya ada banyak lagi. Kalau berkenan boleh layari ke website yang kinah lampirkan di bawah tu.

Mengenai Flower Chimp
Flower Chimp telah ditubuhkan oleh dua usahawan dari Jerman, Maximilian Lotz dan Niklas Frassa yang telah lama bertapak di Asia Tenggara. Selepas menghabiskan masa di Belanda yang terkenal sebagai pusat perkembangan bunga-bungaan dunia, mereka mengambil keputusan untuk menceburi bidang perniagaan berkaitan bunga dan meletakkan penanda aras baharu dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian. Dengan mengutamakan kepuasan pelanggan, Flower Chimp telah memenuhi keperluan terhadap bunga berkualiti tinggi pada harga berpatutan yang turut disokong dengan perkhidmatan penghantaran percuma ke seluruh negara. Sejajar dengan peningkatan perniagaan tersebut, mereka terus meningkatkan perkhidmatan dan menjalankan penyelidikan dan pembangunan untuk menawarkan lebih banyak pilihan bunga-bungaan kepada pasaran yang semakin berkembang. Buat masa ini, Flower Chimp beroperasi di Malaysia, Indonesia dan Filipina. Dalam masa terdekat, dua usahawan bercita-cita tinggi ini bakal melancarkan platform mereka di Singapura dan negara Asia Tenggara lain. 

UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Flower Chimp di Malaysia 
Instagram: @flowerchimp

Monday, 20 August 2018

Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application Holaaa you all.. This time I want to share with you guys about Cannis Application. Hmm what is that? Ok let me brief to you about this apps.  NIMPMOS Sdn. Bhd has officially launched Cannis App aimed to create an integrated platform and promote progress and business development of social media application services held in Setia Alam Convention Centre, Selangor. Group Vice Chairman, Tan Sri Dato Sri Ong Tee Kiat  successively introduced the group background and APP future blueprint.

Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application

Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
The event garnered thousands of attendees and was officiated by The Royal of Selangor, HRH Tengku Puteri Datuk Paduka Hajah Zahariah binti Almarhum Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah. The revolutionary inter-generational app that combines seven most popular features of mobile devices:
  • Online Live Broadcast
  • Live E-Commerce
  • Online Ganes
  • Creatives Videos
  • Social Media
  • Discount Shopping
  • Cannis Payment
The list of VIPs attended include representatives from industry's prominent organizations such as Asia-Pacific Institute of Broadcast Development (AIBD), Ministry of Communications & Multimedia (KKMM), Malaysia-China Friendship Association, Post-Production Animation & Creative Content (POSTAM), The National ICT Association of Malaysia (PIKOM), Malaysia External Trade Development (MATRADE), Kuala Lumpur Chinese TV and film

Over 20000 users will be accumulated in 24 hours, and it is expected to become the star of app's in the near future. Interesting right?
Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
It is expected that the size of China's social network advertising will rise to 81.78 billion yuan by 2019 and the market for social media is expanding rapidly. Since March of this year, Cannis App has succesively acquired several technology companies, including the internet, online games, mobile devices and big data analysis as well as becoming a Google Partner. 

In addition to the APP's read speed, system security is enhanced. The CEO, Dato Azman Ching said, 
"Cannis is the world's first fans integration platform. People no longer need to download multiple apps, as long as they own Cannis APP, they can satisfy all the fabs demand for all purposes."
Cannis Apps | World's Most Integrated Smart Application
MOU Signing Ceremony
Credit to: Mya
Cannis APP emerged to create the most comprehensive social media applications, to create the most suitable ecological environment for enterprises and fans, and to allow users around the world to browse data in Cannis APP. Leveraging the powerful strength of the global star team, the APP centralized core technology and market-proven mature products with overwhelming advantages to invest 100% resources aiming towards vision and goals, as well as to create powerful APP in digital era.

Cannis App It is available on google play store but not Apple Playstore yet

“you think it, we build it”
Still can install from http://api.ickapay.com/download/index.html and follow the instructions there.

Website :  www.cannis.app

Saturday, 18 August 2018

Saturday, August 18, 2018

Beli Beg Baru Di Shopee

by
Beli Beg Baru Di Shopee
Beli Beg Baru Di Shopee | Orang perempuan kalau dah bagi peluang untuk shopping memang tak ingat dunia. Tambah pula shopping online, lagi la menjadi-jadi. Apa susah tekan je nak yang mana pastu bayar. Tunggu la seminggu dua sampai la barang tu. Sebenarnya kinah baru je beli beg baru. Beg doremon yang sedia ada tu dah mintak yang baru. Suami kata beli jer yang baru, bila dah dapat green light terus le bukak satu website ni. Rambang mata kak oii tengok beg lawa-lawa. Lama kot buat keputusan nak pilih beg yang mana. Apa yang penting beg tu mesti menepati kriteria yang diperlukan. Boleh simpan dompet, telefon dan yang paling penting pampers anak. Haaa sebab tu cerewet sikit nak pilih beg. Nak buat macam mana, ada anak kecik ni memang kena fikir semua tu.

Beli Beg Baru Di Shopee

Beli Beg Baru Di Shopee
Beli Beg Baru Di Shopee
Scroll dari satu page ke page lain terbekenan pulak beg yang ini. Warna dia pun memang favourite kinah pun. Dah berkenan di hati, tak tunggu apa dah, takut takde stock naya je. Harganya pulak terlajak murah weh. Tak tunggu apa dah terus je check out. Tak lama pun proses penghantarannya, dalam seminggu macam tu. Alhamdulillah beg dah selamat sampai minggu lepas. Sampai-sampai je anak dara kinah sibuk nak gayakan. Dia memang pantang tengok beg baru.
Beli Beg Baru Di Shopee
Beli Beg Baru Di Shopee
Pilihlah nak pilih warna yang mana. Kinah pilih warna khaki. Setiap orang lain citarasanya kann. Cuba tengok model yang gayakan beg ni? Cantikkan!!. Agak-agak ada tak yang minat dengan beg ni? Sesiapa yang berminat, korang boleh klik link ni Katreena.my
Beli Beg Baru Di Shopee
Dalam beg ni luas. Siap ada poket lagi tu.
Kalau korang nak beli beg dekat Shopee, kinah sarankan korang beli dengan seller ni. Memang servis dia tip top. Jangan risau harganya pun mampu milik. Standardla kalau beli barang dari oversea kena ambik masa sikit untuk proses delivery. Jadi kena sabar la sikit. Apa yang penting, beg korang tu selamat sampai.

Nak tengok tawaran-tawaran dan promosi menarik jangan lupa follow page facebook ni


Sunday, 5 August 2018

Sunday, August 05, 2018

Guess My Weight Giveaway

by
Guess My Weight Giveaway
Dah lama jugak tak join giveaway ni. Takpe bulan ni kiter join ye. Giveaway kali ni kinah nak join dari Abam Kie. Selalu jugak join giveaway beliau. Jom la ramai-ramai kita join giveaway ni, dengarnya berlangsung sehingga 22 Ogos ni. Ada masa lagi tu...


Abam Kie suruh teka berapa berat beliau. Okeh kinah rasa berat Abam Kie 84.4 kg. 

Sesiapa yang nak join bolehlah klik gambar di atas tu ye.