Saturday, 9 December 2017

Rezeki Disember

Saturday, December 09, 2017 6 Comments
Rezeki Disember| Alhamdulillah kita dah makin menghampiri pertengahan bulan Disember, pejam celik pejam celik dah nak hujung bulan. Cepat betul masa berlalu kan. Dalam bulan Disember ni jugak ada terselit rezeki kinah. Asalnya saja-saja nak join dan nak memenuhi entri blog je. Alhamdulillah bulan ni kinah menang dua giveaway yang di anjurkan oleh blogger.


Giveaway pertama daripada Giveaway Copy Paste Prof Hariz by Emas Putih, kinah menang random RM50.00. Giveaway kedua daripada SPM Fever Giveaway daripada abam kie. Kinah dapat tempat ke 6 iaitu menang buku cerita dan planner. Terima kasih kepada semua penaja giveaway ni. Semoga dimurahkan rezeki semua.

Friday, 8 December 2017

Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Friday, December 08, 2017 4 Comments


Mystery Giveaway by www.myafarisha.com

Klik banner untuk join
Cara penyertaan:
  • Mesti menetap dalam Malaysia
  • Boleh pilih untuk join di blog atau di instagram atau kedua-duanya. Tapi, Mya akan pilih salah satu kalau nama terpilih untuk dua-dua penyertaan.
  • Untuk penyertaan blog, 
    • Mesti follow blog Mya dan instagram Mya
    • Like page Mya *untuk memudahkan komunikasi*
    • Buat entri dengan tajuk "Mystery Giveaway by www.myafarisha.com".
    • Copy and paste code yang diberikan di bawah ni dan publish.
    • Tinggalkan link entri dalam bahagian komen.
  • Untuk penyertaan instagram, boleh rujuk di post ini.
Hadiah:
  • Mystery box bernilai RM100 untuk setiap pemenang.
Tempoh:
  • Bermula 8 Disember 2017 sehingga 8 Januari 2018

Jonlivia Active Hotpants S5+

Friday, December 08, 2017 8 Comments
Jonlivia Active Hotpants S5+| Assalamualaikum semua, sejak duduk rumah dan jadi suri rumah sepenuh masa ni berat kinah makin lama makin naik kalau turun pun alahai sekilo je. Tak boleh jadi ni asyik ternak lemak je, nampaknya dah tiba masanya kena jalankan satu misi untuk menurunkan berat badan secara konsisten. Sepertimana yang kita tahu, di pasaran sekarang ada pelbagai ubat dan supplemen untuk menurunkan berat badan namun begitu perlu ke bergantung dengan ubatan tanpa sebarang senaman? Hmm, walau apa pun senaman perlu juga ye untuk meningkatkan stamina kita tu. Bila nak bersenam kena ada pakaian yang sesuai untuk bersenam barulah ada semangat kan kan. Bagi membantu menjayakan misi ni, kinah  telah mencuba satu seluar hotpants iaitu Jonlivia Active Hotpants S5+ yang dapat membantu mengurangkan berat badan terutama di bahagian kaki  ni.

Jonlivia Active Hotpants S5+
Jonlivia Active Hotpants S5+ 

Kalau korang nak tahu, kinah tak pernah lagi mencuba mana-mana hotpants lagi tau. Ni kali pertama. Bila dah cuba yang ni terus jatuh cinta dan tak pandang lain dah sebabnya seluar hotpants dari Jonlivia ni memang kena sangat dengan saiz kinah. Kinah ni kalau korang nak tahu besar dibahagian bawah, jadi agak sukar nak cari saiz yang sesuai dengan kinah. Alhamdulillah Jonlivia Active Hotpants S5+ ni betul-betul ngam dengan kinah. Jadi korang tak payah risau la kalau korang saiz besar memang ada saiz punya.

Jonlivia Active Hotpants S5+
Jonlivia Active Hotpants S5+ 
Tentang Jonlivia Active Hotpants S5+
Kalau korang nak tahu, Jonlivia Active Hotpants S5+ ni menggunakan material yang bermutu tinggi iaitu 100% Genuine Neoprene yang dapat memberi keselesaan kepada si pemakai disamping dapat membantu membakar lemak yang bersarang di dalam badan kita. Untuk pengetahuan korang juga, hotpants ini terdiri daripada 4 lapisan fabrik iaitu  External Fabric, High Performance Neoheat Fabric, Internal Fabric (Absorption and Comfort) Special Airy Fabric (For Discharge).

Hotpants Bakar Lemak
Jonlivia Active Hotpants S5+ 
Bila pakai hotpants ni korang akan rasa lebih selesa seakan-akan pakai bengkung sebab ianya boleh ditarik sehingga ke perut. Jadi, bila kita buat aktiviti, bahagian pinggang tak akan mudah bergulung. Kebiasaanya, masalah ni berlaku bila perut kita buncit. Jadi dengan Jonlivia Hotpants ni masalah tu tidak akan berlaku. So, gunakannya tanpa was-was.

Menarik lagi dengan Jonlivia Active Hotpants S5+ ni, terdapat poket kecil di bahagian pinggang di sebelah dalam. Jadi mudahlah korang nak simpan kunci ke apa bila bersenam di taman. Bagusnya Jonlivia ni.

Jonlivia Active Hotpants S5+, Hotpants bakar lemak
Jonlivia Active Hotpants S5+ 

Dari segi penjagaan pula, ada pantang larangnya tau. Jangan sesekali korang cuci guna mesin pulak ye. Bila cuci guna mesin, akan merosakkan struktur materialnya. Jadi, nak hotpants kesayangan korang tahan lama cukup celup dalam air sabun dan lalukan dengan air kemudian sidai di tempat yang teduh. Macam tu je cara jaganya. Tak susah mana pun.

Siapa yang Sesuai Memakai Jonlivia Active Hotpants S+
Semua orang boleh pakai hotpants ni tau. Tak kisah la lelaki ke perempuan semua boleh pakai. Cuma untuk wanita hamil dan ibu yang sedang berpantang tidak digalakkan memakai hotpants ni. Lepas pantang nanti pakaila ye. Kemudian, wanita yang sedang haid tidak digalakkan memakai hotpants ni lebih daripada 3 jam dan pesakit yang baru saja menjalani pembedahan di bahagian perut pun tak digalakkan.

Pengalaman Menggunakan Jonlivia Active Hotpants S+

Jonlivia Active Hotpants S5+, Hotpants Bakar Lemak
Jonlivia Active Hotpants S5+
Hampir sebulan kot kinah cuba hotpants ni, ternyata memang rugi kinah tak cuba awal-awal dulu. Hotpants ni best sangat. Bila guna hotpants ni seolah-olah kita bersauna, peluh tu tak usah cakapla habis basah underwear. Nak kata workout sangat pun tak cuma buat senaman biasa je sambil dengar lagu kpop. Walaupun dalamnya basah, tapi kinah langsung tak rasa basah disebabkan fabrik 4 lapisan tu tadi. Kinah memang puas hati sangat dengan hotpants ni. Korang patut cuba tau. Macam mana? Teruja nak mencuba hotpants dari Jonlivia? Korang boleh order di website Jonlivia.

Untuk Maklumat Lanjut

Website: www.jonlivia.com

Thursday, 7 December 2017

Pengalaman Melalui Rawang Bypass

Thursday, December 07, 2017 5 Comments
Pengalaman Melalui Rawang Bypass | Assalamualaikum semua. Bila Thahirah dah tido barulah boleh nak regangkan kaki semua. Biasala ada budak kecik kat rumah ni, rumah dah rupa tonkang pecah haha. Ok lah hari ni kinah nak cerita aktiviti kitorang pada hujung minggu lepas. Haritu ada blogwalking dan terjumpa entri mengenai Rawang Bypass. Orang Rawang mesti tahu punya sebab jalan ni merupakan penghubung antara Selayang ke Rawang dan Rawang ke Selayang. Bila dapat tahu Rawang Bypass dah mula dibuka pada 29 November lepas untuk kenderaan dan kitorang pun tak lepaskan peluang untuk melihat  dan lalu Rawang Bypass. Selalu lalu bawah tu je.

Bila kita tengok struktur binaannya dari bawah sejujurnya nampak gayat dan seram. Mulalah bayangkan kalau lah ada kereta kemalangan dan jatuh. Pergh tinggi tu. Rawang Bypass juga telah diisytiharkan merupakan Jambatan Tertinggi di Malaysia iaitu kira-kira 58.2m. Harapnya dengan adanya Rawang Bypass ni dapatlah atasi masalah kesesakan lalu lintas terutama di Pekan Rawang tu.

Jambatan tertinggi Di Malaysia Rawang Bypass
Jambatan tertinggi Di Malaysia
Menarik Tentang Rawang Bypass
Untuk pengetahuan semua, Rawang Bypass merupakan jalan alternatif sepanjang 23 Kilometer dapat dimanfaatkan oleh penduduk Rawang dan kawasan sekitar untuk ke bandaraya Kuala Lumpur. Kalau dulu sebelum ni, pengguna terpaksa menghadapi tempoh perjalanan kira-kira dua jam dan bila siapnya Rawang Bypass ni hanya 30 minit sahaja untuk ke Kuala Lumpur. (Ni anggaran saja tau).
Pemandangan dari Jambatan Tertinggi di Malaysia Rawang Bypass
Pemandangan dari Jambatan Tertinggi di Malaysia
Projek ini menelan belanja sebabyak RM630 juta melibatkan projek menaik taraf struktur jalan raya bagi tujuan untuk mengurangkan kesesakan lalu lintas yang berlaku di Rawang. Setakat ni dah dua kali dah kitorang lalu Rawang Bypass ni siap ambik gambar lagi tau. Lepas ni kalau ada urusan kat Kuala Lumpur ikut Rawang Bypass je la malas dah nak bersesak dekat Pekan Rawang tu hihi jimat masa dan tenaga. 

Monday, 4 December 2017

Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan

Monday, December 04, 2017 11 Comments
Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan| Keyakinan dalam penampilan diri adalah sangat penting bagi seseorang individu. Salah satunya ialah dari segi penjagaan muka. Jika muka penuh dengan jerawat, jeragat dan kelihatan kusam sedikit sebanyak akan menjejaskan penampilan diri seseorang. Bercakap tentang penjagaan muka ni biasanya wanita lah yang utamanya. Mereka sanggup berhabis duit untuk kelihatan cantik di mata semua orang. Hmm jangan pilih sebarangan ye skincare korang. Salah pilih nanti menyesal tak sudah. Untuk pengetahuan semua, hari ni kinah nak perkenalkan korang dengan satu produk ni iaitu Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan.

Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan

Safi Rania Gold Beetox Technology
Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan
Macam kinah, kinah sejak sekolah lagi telah diperkenalkan oleh mak kinah dengan produk Safi. Alhamdulillah kinah serasi dengan Safi. Safi Rania Gold ni kinah baru je guna yela umur dah nak masuk 3 Series ni kulit muka mestilah kena jaga. Tak nak la nanti "tua sebelum usia" walaupun diri ni dah bergelar opah sedara haha. Aduiiii

Safi Rania Gold Beetox Technology merupakan rangkaian antipenuaan yang diperbaharui dengan formulasi TEKNOLOGI BEETOX dan BIO NANO GOLD 24K.
Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan

NANO GOLD 24K

Menyerap ke dalam lapisan dermis dan merangsang kolagen agar tekstur kulit lebih anjal dan halus, malah mampu mengurangkan kedalaman kedutan dengan lebih ketara.

Honey - Merupakan pelembap semulajadi untuk mengekal lembapan dan meningkatkan keanjalan serta kehalusan kulit.

Royal Jelly - Kaya dengan 20 jenis asid amino, vitamin dan mineral untuk pembaharuan kulit dan menenangkan kulit yang stress dan tidak bermaya.

Propolis - merupakan antioksidan semulajadi yang melawan radikal bebas untuk mencegah penuaan awal.

Bee Venom - kulit menegang seolah bertindak balas terhadap sengatan lebah. Hasilnya kulit menjadi lebih anjal.

4 Langkah Mudah Mendapatkan Kulit Lebih Anjal dan Lembap dengan Tona yang Sekata

Pembersih Wajah
Pembersih Wajah Safi Rania Gold Beetox Technology, Safi Rania Gold
Pembersih Wajah Safi Rania Gold Beetox Technology
Pembersih wajah Safi Rania Gold dengan Nano Gold 24K dan nutrisi Royal Jelly diformulasi terbaharu Micro-Foam dengan agen anti-oksidan untuk membersih secara mendalam. Buihnya yang mewah berkrim mengandungi agen pelembap dan dapat membersihkan sisa solekan dengan sempurna. Hasilnya kulit wajah lebih anjal, halus dan lebih berseri.

Review Kinah
Picit sikit saja dah cukup sebab buihnya banyak. Baunya wangi sangat-sangat bau madu. Apa yang penting kulit muka kita sentiasa rasa lembap. Eeee suka sangat dengan pembersih wajah ni.

Menyegar
Esen Emas Keremajaan, Safi Rania Gold
Esen Emas Keremajaan
Esen Emas Keremajaan - mengunci lembapan sehingga 24 jam dengan Hyaluronic Acid serta menyediakan kulit untuk menyerap produk seterusnya.

Review kinah
Lepas guna pembersih wajah tadi, kinah apply sikit Esen Emas Keremajaan ni. Bau dia pun wangi. Hanya tuangkan sedikit kat tapak tangan dan sapu di seluruh muka dan tengkuk. Teksturnya pun cepat diserap. 
Merawat
Eliksir Keremajaan, Safi Rania Gold
Eliksir Keremajaan
Eliksir Keremajaan - BEETOX, Nano Gold 24K dan vitamin C meningkatkan keanjalan 3 kali, merawat pada lapisan epidermis dan memudarkan pigmentasi dengan berkesan.

Review kinah
Dalam banyak-banyak produk Safi Rania Gold, eliksir keremajaan ni yang menjadi favourite kinah. Nak guna pun mudah cuma picit dan titiskan di tapak tangan. Sebelum picit tu, kena goncang dulu supaya lapisan madu tu sebati. Memang nampak kulit muka ni nampak anjal sikit. Kesan pigmentasi pun dah mula pudar sikit.  

Melembap
Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR*, Safi Rania Gold
Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR*
Krim Pelembap Siang SPF25PA++IR* - melembap dan mengukuhkan struktur kulit agar tahan sinaran UVA, UVB & InfraRed (IR).

Review kinah
Krim pelembap ni kinah guna lepas sapu Eliksir Keremajaan. Hanya sapuan nipis pun dah mencukupi. Bagi yang kulit kering memang sesuai sangat guna krim pelembap siang ni. Dah nama pun krim pelembap memang fungsinya melembapkan kulit muka kita.  Memang bagus krim ni, bila keluar rumah dan sapu krim ni. Tak heran dengan  cuaca yang kadang-kadang panas dan sejuk. 
Safi Rania Gold Beetox Technology Rangkaian Penjagaan Antipenuaan
Setelah seminggu kinah guna rangkaian Safi Rania Gold, ternyata rangkaian ni sesuai sangat dengan kulit kinah. Sepanjang gunakannya tak da pulak gatal-gatal atau pun alahan. Jerawat yang baru muncul pun dah kecut. Parut-parut jerawat pun dah makin pudar. Memang best la produk Safi Rania Gold ni. Kepada yang nak mencuba produk Safi Rania Gold Beetox Technology, pastikan korang pilih produk yang sesuai dengan jenis kulit muka korang tu. Tak boleh main hentam je.

Bagi mereka yang masih ragu-ragu, Safi Rania Gold Beetox Technology ini telah terbukti secara klinikal dan terbukti bahawa kulit semakin anjal, semakin halus, pemulihan tona kulit lebih sekata dan kedutan di wajah semakin berkurangan. Rata-rata respon yang diterima daripada dalam kalangan wanita Melayu yang berumur di antara 25 - 35 tahun yang menggunakan produk ini selama 14 hari atau lebih. Bagi yang ingin mencuba, korang boleh mula dapatkan produk Safi Rania Gold Beetox ini di pasaraya besar dan juga hypermarket di seluruh Malaysia.

Untuk maklumat lanjut

Website 
Facebook 
Instagram 

Lagu 1234u - Fattah Amin

Monday, December 04, 2017 3 Comments
Lagu 1234u - Fattah Amin| First time dengar lagu 1234U ni dekat Astro Ceria. Sekali dengar hmm biasa je. Bila dengar lagu ni banyak kali, macam tertarik pulak. Sweet gitu lagu ni. Lagu ni merupakan lagu tema bagi movie Wanita Terindah lakonan Fattah Amin dan Fazura. 

Lagu 1234u - Fattah Amin



Lirik lagu 1234u

sukar untuk aku percaya
kini aku telah jatuh cinta
kau selalu menari di minda
kau buat aku tertanya-tanya

kau asak ku berkali-kali
kau cuit hati dalam emoji
kau kata kau suka padaku
tapi cuma di bibir sahaja

luah saja apa yang kau mahu
katakan padaku
one two sayang kamu selalu
rasa rasa mahu
bertemu denganmu

three four, you i adore
never felt this before
one two three for you
one two three for you

luah saja apa yang kau mahu
katakan padaku
one two sayang kamu selalu
rasa rasa mahu
bertemu denganmu

three four, you i adore
never felt this before
one two three for you
one two three for you

one two sayang kamu selalu
rasa rasa mahu
bertemu denganmu

three four, you i adore
never felt this before
one two three for you

one two three for you

Sunday, 3 December 2017

Sis Gee First Giveaway

Sunday, December 03, 2017 5 Comments
Selamat berhujung minggu kepada semua. Hari ni kinah nak join satu giveaway daripada sis Gee. Sebenarnya dah lama dah nak join tapi disebabkan kekangan masa, dengan anak demam jadi lambat sikit nak join. Walhal semua syarat dah follow hehe. 

http://www.sisgee.com/2017/11/sis-gee-first-giveaway.html
Hmm mesti korang nak tahu apa hadiahnya kan. Hadiahnya ialah




Bestkan. Giveaway ni berlangsung sehingga 12 Disember sahaja. Haa lekas join. Pada yang nak join, klik pada bawah banner tu ye.

Hadiah Krismas Untuk Tersayang Dari Printcious

Sunday, December 03, 2017 2 Comments
Hadiah Krismas Untuk Tersayanag Dari Printcious| Tengah mencari hadiah untuk Krismas yang bakal menjelang tak lama lagi? Tapi blur nak bagi hadiah apa pada teman, dan keluarga. Hmm apa kata korang cuba servis daripada printcious dan korang pasti akan menyesal kerana tak  tahu servis ni daripada awal. Di printcious, korang bebas untuk membuat pilihan tau. Mesti korang akan rambang mata dan tak tahu nak pilih yang mana. Melalui printcious, janganlah korang risau sebab printcious sentiasa memberi perkhidmatan yang terbaik dan setandinglah dengan tagline mereka iaitu “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”.

Hadiah Krismas Untuk Tersayanag Dari Printcious

Hadiah Krismas Untuk Tersayang Dari Printcious
Pelbagai kategori yang boleh dipilih untuk korang customise sendiri tau. Haa itu yang best tu. Tempat lain takde buat servis macam ni ye, dan kebanyakannya dah ready made dan pilihan pun terhad. Tak best la macam tu. Haa jom kita tengok apa yang ada dekat printciuos ni.

Sempena Krismas yang akan menjelang tak lama lagi, apa kata korang cuba servis printcious ni. Memang tak mengecewakan. Apa salahnya sesekali beri hadiah lain dari yang lain kan. Tambahan lagi hadiah tu merupakan memori indah korang dengan keluarga. Mesti diorang suka hadiah tu. Walaupun nampak biasa tapi nilainya terlalu berharga. Oh ye sementara tengah ada promosi ni, bolehlah korang tempah sekarang. Harganya pun berpatutan tau. Haa berita baik untuk semua pelanggan printcious, pembelian melebihi RM60.00 kos penghantaran adalah PERCUMA tau. 

Pada pelanggan baru yang masih tidak jelas dengan cara nak design, bolehlah ikut turutan di bawah ni.

  1. Mula-mula log in dulu. Mana yang tak ada akaun printcious bolehlah daftar dulu. Kalau malas nak daftar korang boleh log in guna akaun facebook je.

  2. Kemudian korang pilihlah nak yang mana. Sebagai contoh kinah pilih create colour mug.


Hadiah Krismas Untuk Tersayanag Dari Printcious
Gambar tu korang boleh edit. Nak kekal guna gambar tu pun boleh. Your text here tu korang bolehlah nak taip apa yang korang suka. Ikut kreativiti korang. Haa bestkan. So, tunggu apa lagi... Pergi bukak website printcious sekarang sebelum promosi ni tamat. 

Untuk maklumat lanjut

Friday, 1 December 2017

Murad® Retinol Youth Renewal Serum Membantu Mencegah Penuaan

Friday, December 01, 2017 1 Comments
Murad® Retinol Youth Renewal Serum Membantu Mencegah Penuaan| Murad® jenama penjagaan kulit klinikal - melancarkan Retinol Youth Renewal Serum, anti-penuaan baru yang menyasarkan tanda-tanda yang kelihatan dengan cepat tanpa sebarang kesan sampingan.

Dikuasakan oleh teknologi Murad Retinol Tri-Active Technology, serum bertindak cepat ini mengurangkan garis kedutan yang mendalam, menegangkan, melicinkan warna kulit, menyinar dan memudakan kulit. Mengikut kajian yang ditaja oleh Murad, 93% pengguna telah melihat pengurangan garis dan kedutan pada kulit mereka manakala 98% mengatakan kulit mereka lebih licin berbanding sebelumnya dan 87% telah menyaksikan kulit yang lebih kukuh selepas hanya dua minggu selepas penggunaan.
Murad® Retinol Youth Renewal Serum  Membantu Mencegah Penuaan
Murad® Retinol Youth Renewal Serum  Membantu Mencegah Penuaan
"Retinol dikenali sebagai bahan anti penuaan berstandard emas; itulah sebabnya pesakit saya kerap memintanya," kata Dr. Howard Murad, pengasas produk Murad.
"Walaubagaimanapun, saya telah melihat keperluan yang signifikan untuk produk baru yang memberikan hasil yang lebih cepat dan tidak akan menyebabkan kerengsaan dan kekeringan. Setelah bertahun-tahun penyelidikkan dan pembangunan dijalankan, saya berbangga mengatakan bahawa kita akhirnya telah menyempurnakan ilmu retinol dengan serum ini."

Sementara banyak produk retinol di pasaran bergantung kepada satu bentuk retinol dan boleh mengambil beberapa minggu untuk mendapat perubahan yang ketara, formula unik Murad mempunyai gabungan tiga teknologi retinol untuk menyampaikan hasil yang lebih cepat tanpa kerengsaan. Hasil daripada tiga sistem serampang ini, Retinol Youth Serum Eye Pembaharuan menyampaikan paras optimum retinol dengan bekerja lebih cepat, menyampaikan hasil yang mampan dan meningkatkan keberkesanan.

Retinol Tri-Active Technology berfungsi melalui tiga cara:
  1. Fast-Acting Retinoid: Mempercepatkan hasil melalui peningkatan perolehan selular;
  2. Time-Released Retinol: Diadopsi dalam cangkang lipid yang perlahan-lahan meresap ke dalam kulit, ia menyampaikan retonil yang konsisten dan berterusan sepanjang masa;
  3. Retinol Booster: Meningkatkan keberkesanan dengan bertindak seperti magnet untuk membantu meningkatkan daya penerimaan kulit kepada manfaat retinol.
  4. Peptide-rich Red Algae Extract meningkatkan ketegasan dan keanjalan kulit sambil menenangkan kulit melalui Krim Malam.

Sebagai tambahan kepada penggubalan dasarnya, Murad Retinol Youth Renewal Serum Eye juga merupakan antara yang pertama mengamalkan penggunaan Swertia Flower Extract, bahan yang berasal dari Himalaya dan diiktiraf atas keupayaannya untuk membantu membantu di dalam pertumbuhan semula sel-sel kulit selepas terbakar. Ekstrak ini, apabila dipasangkan dengan bahan aktif yang lain, mengurangkan kerengsaan dan melembutkan kulit. Retinol Youth Renewal Serum juga menggunakan Hyaluronic Acid Spheres untuk menghidrat dan menyejukkan kulit serta melicinkan.
Murad® Retinol Youth Renewal Serum  Membantu Mencegah Penuaan
Murad® Retinol Youth Renewal Serum  Membantu Mencegah Penuaan
Retinol Youth Renewal Eye Serum (RM 478 30mL), dan Night Cream (RM 428, 50mL) boleh di dapati di Murad.com.my, kedai-kedai utama Murad, Sephora dan salun di seluruh negara bermula Januari 2018. Untuk maklumat lanjut mengenai Retinol Youth Renewal Serum atau produk-produk Murad lain, sila layari Murad.com.my atau cari kami di Facebook, Twitter, Instagram, YouTube and Pinterest.

Untuk maklumat lanjut mengenai Murad, log masuk www.murad.com.my atau Facebook Murad di Murad.Malaysia.

Thursday, 30 November 2017

Tukar Kad Pengenalan Lagi

Thursday, November 30, 2017 4 Comments
Haish entahla. Bayangkan baru je tukar kad pengenalan sebulan yang lepas alih-alih kena tukar lagi. Nak tahu kenapa? Sebabnya masalah cip. Memang chipmunk betul huhu. Nasib la. Kitorang tak tahu pun cip tu dah rosak kalau tak bukan nak masukkan duit dalam ASB sampai ke sudah la tak tahu cip tu bermasalah. Nak tak nak kena la pergi JPN. Hari cuti dipenuhi dengan masa pergi buat kad pengenalan je.
Tukar Kad Pengenalan Lagi
Tukar Kad Pengenalan Lagi
Mesti korang tertanya-tanya kad pengenalan siapa yang rosak? Suami kinah la. Habis semua plan rosak gara-gara kad pengenalan problem. Disebabkan kad tu masih dalam jaminan jadi tak payah bayar. Suami ada bertanya pada pegawai JPN, rupanya hampir 89% kad pengenalan orang lelaki rosak berbanding orang perempuan. Puncanya letak dompet di poket belakang. Grrr cip tu terlalu sensitif tak boleh sebarangan letak. 

Kita orang perempuan, dompet simpan dalam handbag je tu payah kot nak rosak. Rasanya la sebab kad pengenalan kinah elok je card reader baca. Hihi. Kalau tak boleh letak dalam poket dekat mana kaum lelaki nak letak dompet. Fikir-fikirkanlah.