Thursday, September 20, 2018

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri

by , in
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri Cantik ni subjektif. Ada sesetengah orang anggap cantik ni bila kita bermekap muka glowing tu dah cantikla tu. Apa kata cuba tak mekap, tapi kulit tetap cantik. Boleh ke? Bolehlah tak semestinya mekap tebal baru cantik, tapi bila tak mekap muka aduhhh tak tau nak kata. Tak kan la nak mekap 24 jam, kesian kulit kita. Macam kinah, nak bermekap tu takda la sangat cuma bila keluar berjalan tu ada la touch up sikit. Tapi, tu dulu la. Sejak kinah amalkan supplemen ni dah mula malas nak touch up. Cuma pakai lipstick je bila nak keluar rumah sebab dah mula yakin kerana Snowyskn Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Sejak amalkan Snowyskn dan kinah guna secara konsisten seperti yang disarankan dah mula nampak perubahan pada kulit kinah. Kalau korang perasan di bahagian dahi kinah sebelum ni ada kesan tompokkan seakan jeragat, tapi sekarang ni kesan tu dah mula hilang. Selain mengamalkan serum untuk luaran, kinah juga amalkan Snowyskn sebagai makanan tambahan untuk dalaman. Haa ni lah rahsia kinah. Nak tahu apa tu Snowyskn

Pengenalan Snowyskn

Snowyskn ialah inovasi yang telah diperbaharui yang mana hanya ramuan tertentu saja yang dipilih untuk membantu merawat kulit yang bermasalah dari dalam. Gabungan campuran beri yang lazat, dan kaya dengan antioksidan yang dapat membantu mengurangkan kesan penuaan kulit daripada pelbagai sudut. 
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Kalau korang nak tahu, kulit kita ni sebenarnya memerlukan antioksida primer dan sekunder yang mana kedua-duanya digunakan untuk membantu merawat kulit yang bermasalah akibat persekitaran. Disebabkan itu, Snowyskin perlu dimiliki oleh semua kerana kandungan antioksidan yang diperlukan oleh kulit kita ada di dalam Snowyskin dan paling best sekali korang akan kelihatan awet muda. Fewitttt

Khasiat Snowyskin

  • Kaya dengan Protein
  • Mengandungi vitamin C, Zink dan serat yang tinggi
  • Bebas pewarna tiruan dan bahan pengawet

Bahan-bahan yang terdapat dalam Snowyskin

  • Mixed Berries
  • Fruit Powder (Blackberry, Rasberry, Blueberry, Elderberry)
  • Isomaltulose
  • Galacto-Oligosaccharides (GOS) [prebiotic]
  • Yeast Extract
  • SkinAx2 - Grape Seed Extract, Vitamin C, Zinc, Melon Juice Concentrate
  • Stevia

Cara Pengambilan Snowyskin

Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Snowyskn Dapat Membantu Mencerahkan Kulit dan Kelihatan Berseri
Cara pengambilan Snowyskin mudah je. Cara kinah, hanya ambil satu sachet dan tambahkan ke dalam air sejuk atau air masak lebih kurang 150 ml kemudian kinah shake shake je. Dah sebati boleh minum. Mudah je dan jangan lupa minum air kosong secukupnya.

Haaa teruja tak? Kalau korang nak cuba Snowyskin  dan dapatkan maklumat lebih lanjut bolehlah layari :

Untuk Maklumat Lanjut
Website
No. Telefon 
+603 80812128    
Email 
 enquiries@dyna-nutrition.com
Thursday, September 20, 2018

Let's Be Beautiful by Ana Suhana

by , in
Assalamualaikum dan selamat petang semua. Disebabkan banyak giveaway dianjurkan pada bulan ni, kinah nak join jugakla. Mana tahu dalam banyak-banyak ada rezeki kat situ. Insya Allah kalau takde aral melintang kinah pun nak anjurkan giveaway pada bulan depan. So stay tune yer. Giveaway kali ni kinah nak join dari kak Ana Suhana. Hadiahnya of course la barang kecantikan. Jom join mana tahu ada rezeki korang
SYARAT-SYARAT :

1. Follow blog anasuhana.com.

2. Follow IG Ana Suhana di SINI.

3. Buat entri bertajuk Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana, upload banner di atas dan backlink ke entri ni.

4. Jangan lupa tinggalkan url di bahagian komen entri ini. Kalau tak, Ana tak dapat detect penyertaan korang.

5. Good luck and all the best to all 😍.
Wednesday, September 19, 2018

Kenapa Badan Sakit Selepas Urut?

by , in
Kenapa Badan Sakit Selepas Urut? | Badan ni bila lama tak berurut mula la sakit sana sini. Sejak berubah musim ni kaki ni mula sakit. Pantang sejuk sikit mula la rasa nak cramp. Jadi, nak kurangkan rasa sakit tu sapu minyak panas. Itu pun ok sekejap je lepastu jadi balik. Tiap malam adui saja. 

Kenapa Badan Sakit Selepas Urut?

Kenapa Badan Sakit Selepas Urut?
Nak mintak tolong suami urutkan, masyaAllah sakitnya. Biasa la orang lelaki bila urut, tangan diorang ni keras. Pagi tadi suami ajak pergi urut kat tempat biasa. Sampai je tengok akak yang biasa urutkan tu tak ada. Sedih pulak. Dia urut sedap, relaks je rasa. Bila dia takde, yang urutkan badan ni aunty cina. Dia urut ok, cuma tak tahannya dengan dia dia urut kuat sangat.  Walaupun kita dah bagitau tapi still kuat jugak. Nak nangis rasanya bila kena urut, tambah bila dia urut tempat yang sakit. Nak tak nak hadap je la satu jam setengah tu.

Habis urut macam biasa la, balik rumah. Bila balik rumah, boleh tahan jugak sakit lepas kena urut dengan aunty tu. Thahirah pulak mula la nak menempek kat kita ha. Tak tahannya bila dia pegang tempat kena urut rasa macam nak tampor orang je haha. Sakit kot. Nampaknya kena tahan sakit la dua tiga hari ni. 

Haa meh sini kinah kongsikan sedikit kenapa badan kita sakit lepas kena urut.

[ LEPAS URUT BADAN SAKIT??? BACA NI ...]
Ada diantaran kita yang selalu merasa sakit badan selepas urut badan, namun ada juga yang badan rasa segar lepas kena urut.

1. RASA SAKIT-SAKIT BADAN
Semasa urutan, tubuh kita sedang mengalami proses penyembuhan dan juga mengalami rangsangan semulajadi. Rasa sakit-sakit pada tubuh badan selepas urutan adalah normal kerana tubuh kita sedang memberikan tindak balas kepada sentuhan dan ianya adalah rasa sakit sementara dan tubuh akan merasa segar dan sihat selepas itu.

2. PENING KEPALA
Rasa pening kepala selepas urutan adalah perkara biasa kerana perjalanan darah yang telah lancar setelah proses urutan dilakukan.

3. RASA MENGANTUK
Tubuh merasa relaks dan mula memberikan tindak balas dengan rasa mengantuk kerana tubuh berada dalam keadaan yang tenang dan selesa semasa atau selepas urutan

4. SUHU BADAN MENINGKAT
Suhu badan mungkin naik semasa proses urutan atau selepas urutan ini adalah reaksi normal kerana tubuh sedang berinteraksi dengan urutan. Jika suhu badan meningkat mendadak genggam ibu kaki pelanggan dengan tangan bersilang (perawat) ia membantu menurunkan suhu badan

5. KERAP KENCING & AIR KENCING KERUH 
Sesetangah orang kerap ke tandas selepas urutan dan air kencing kelihatan keruh. Ini normal kerana badan sedang mengeluarkan toksin melalui air kencing. Ini adalah baik bagi dan digalakkan meminum air putih bagi menggalakkan pembuangan air kecil.

Ini adalah sebahagian tindakbalas atau reaksi yang mungkin dihadapi seseorang semasa atau selepas urutan.

Sumber: Facebook Indah Sari Beauty & Spa
Tuesday, September 18, 2018

Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat

by , in
Tidak yakin ketika menghadiri temuduga? 
Selalu menggunakan aplikasi “filter” sebelum memuat naik gambar 
di media sosial? 
Dah pakai baju cantik- cantik pun si dia tak perasan? :( 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Jangan risau…. SAFI FAIR BEAUTY jer lah!

Kebanyakan gadis mementingkan tanggapan pertama ataupun “first impression” tidak kiralah ketika menghadiri sesi temuduga, hujung minggu dengan sahabat lama, ataupun temujanji pertama bersama si dia. Masalah kulit wajah yang kusam serta tona yang tidak sekata akan menurunkan keyakinan diri. Hakikatnya, rungutan tentang masalah sebegini bukanlah sesuatu yang baru. 

Tabiat pemakanan yang tidak sihat, tekanan, kualiti tidur yang merosot, dehidrasi serta kotoran dan habuk akibat pencemaran merupakan faktor-faktor utama kulit wajah rosak bagi kebanyakan individu di Malaysia. Memahami aspirasi setiap gadis untuk tampil cerah dan yakin, SAFI- jenama penjagaan wajah Halal No1 di Malaysia, serta jenama penjagaan diri terbesar di dunia kini tampil memberikan nafas segar terhadap rangkaian pencerah- SAFI FAIR BEAUTY sebagai penyelesaian terhadap kebimbangan para gadis. SAFI menggenggam utuh falsafah bahawa setiap gadis berhak memiliki kulit wajah yang cantik dan berseri tanpa perlu bimbang kerana setiap masalah kulit wajah wanita, SAFI selesaikan.
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Kelahiran semula SAFI FAIR BEAUTY bukan sahaja pada rekaannya yang lebih manis dan menawan, malah rumusannya juga didatangkan dengan teknologi BIO.Fairness yang diperkaya dengan ekstrak organik limau gedang. Sebagai pelengkap kepada rutin penjagaan wajah, SAFI FAIR BEAUTY turut memperkenalkan produk terbarunya Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. 

Teknologi BIO.Fairness merupakan kombinasi ekstrak semulajadi dengan manfaat pencerah yang bertindak untuk menyamaratakan tona kulit, serta mengurangkan pigmentasi berlebihan dan tanda penuan. Pendedahan kulit wajah kepada sinaran UV yang tinggi serta pencemaran udara akan menyumbang kepada masalah kulit kusam dan tidak bermaya. Dengan penggunaan SAFI FAIR BEAUTY, kulit akan kekal lembut dan terlindung dari sinaran UV berbahaya. Serlahkan kecantikan wajahmu dibawah pancaran suria dan katakan selamat tinggal kepada sinaran UV! 

Diperkaya dengan multivitamin seperti vitamin B3, CE, E, B5 & B6, gabungan vitamin ini menjadikan SAFI FAIR BEAUTY sebagai ejen pencerah, pelembap, dan pelindung dari sebarang kerosakan yang berpunca dari radikal bebas. 

Sebagai tambahan kepada teknologi BIO Fairness, SAFI FAIR BEAUTY turut menggabungkan ekstrak organik limau gedang kedalam formulasi baharunya. Adunan ekstrak organik limau gedang yang segar sangat bermanfaat dalam pembinaan semula struktur kulit melalui penghasilan kolagen dan mencerahkan kulit wajah secara semulajadi. Setiap bilasan pada kulit wajah menjadikan tekstur kulit semakin halus seakan remaja! 

SAFI FAIR BEAUTY yang baharu, kini dilengkapi dengan teknologi BIO.Fairness bertindak untuk: 
  • · Mencerahkan kulit 
  • · Menyamaratakan tona kulit 
  • · Kulit berseri merah jambu 
  • · Mengawal pengeluaran minyak berlebihan 
  • · Memberi perlindungan UV 
  • · Melembutkan dan menghaluskan kulit 
  • · Melicinkan kulit 
  • · Melembapkan kulit tanpa meninggalkan rasa lekit
Dia si ayu penuh keyakinan 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Yang sulung penuh ayu, dialah Pembersih Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.Langkah pertama untuk keyakinan dirimu.Setiap bilasan membersih dengan mendalam agar kulit lebih lembut, halus dan cerah berseri. 

Dia si cantik penuh kemanisan 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Yang tengah si cantik manis, dialah Krim Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY.Langkah kedua untuk kekal cerah sepanjang harimu. Setiap olesan pada kulit muka memberikan tona kulit wajah merah jambu agar kelihatan lebih manis dan segar pada bila-bila masa. 

Dia si comel penuh keceriaan 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Yang bongsu comel dan ceria, dialah Krim BB Pencerah Wajah SAFI FAIR BEAUTY. Langkah ketiga melengkapi rutin kecantikanmu. Menggunakan rumusan yang sama dengan produk rangkaian SAFI FAIR BEAUTY yang lain, krim BB ini ditambah dengan pelembap berganda serta ejen pencerah yang berfungsi sebagai asas solekan.Bersolek ataupun tidak, setiap sapuan mampu menutup cela, dan memberikan seri tanpa kilap (matte finising). 

SAFI FAIR BEAUTY hadir dalam reka bentuk lebih comel sesuai dengan citarasa gadis manis yang gemarkan sesuatu yang ringkas dan praktikal. Produk Pembersih Wajah kini tampil ayu dengan kemasan ungu lembut manakala Krim Pencerah Wajah pula hadir dengan rona kemanisan merah jambu. Sebagai pengenalan kepada kelahiran baharu SAFI FAIR BEAUTY, Krim BB Pencerah Wajah melengkapkan rutin kecantikan si gadis dengan kehadiran reka bentuk berwarna kuning cerah yang penuh dengan keceriaan namun masih mengekalkan sisi kelembutannya. Setiap produk juga dihiasi kuntuman bunga putih yang menjadi tafsiran kepada slogan SAFI- “Selamat dan Suci”. Yang paling menarik, harganya kekal sama! 

Berikan kulit wajah anda 8 manfaat melalui penggunaan rangkaian SAFI FAIR BEAUTY berikut: 

1. SAFI Fair Beauty Facial Cleanser 
Saizpek: 50g/100g 
Harga: RM5.75/10.20 (0% GST) 

2. SAFI Fair Beauty Fairness Cream 
Saizpek: 50g/80g 
Harga: RM8.15/11.45 (0% GST) 

3. SAFI Fair Beauty BB Cream 
Saizpek: 40g 
Harga: RM8.15(0% GST) 
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
Safi Fair Beauty Menyerlahkan Keyakinan, Kecerahan dan Ceria Dengan Hanya 8 Manfaat
4. SAFI Fair Beauty Set (Fairness Cream + Facial Cleanser) 
SaizPek: Gift Set 
Harga: RM10.90(0% GST) 

Mengapa perlu risau lagi?... SAFI FAIR BEAUTY jer lah! 
 Jom ramai-ramai kita sahut cabaran 31 hari guna Safi Fair Beauty
Produk ini boleh didapati di seluruh negara termasuk pasaraya utama dan pasaraya hyper. 

Untuk maklumat lanjut berkenaan jenama SAFI sila layari laman 
Facebook SAFI

InstagramSAFI
@safimalaysia

 lamanYoutube SAFI 

Sunday, September 16, 2018

Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus?

by , in
Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus | Haritu masa top up barang dapur ternampak nugget tempura ni dalam peti. Masa mula-mula tu berkira-kira jugak nak beli ke tidak nugget ni. Bukan apa, nanti beli rasa tak sedap pulak. Biasanya beli nugget Ayamas tu aje. Tapi entah kali ni tekak teringin cap lain. Mungkin dah bosan kot tempura jenama tu. Suami kata ambik je la kalau nak rasa. Kita pun masukkan je la dalam troli.

Nugget tempura jenama apa kinah beli?
Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus
Nugget tempura jenama Nutriplus la. Rupanya ada tiga jenis nugget tempura Nutriplus ni yang biasa, cheese dan spicy. Semestinya pilihan kinah tempura cheese. Spicy tu tak pernah cuba lagi.

Sedap ke tidak nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus?

Mesti la sedap. Rasa cheese dan paling puas hati isinya tebal. Memang puas makan. Petang ni kalau korang tak tau nak masak apa jom la kita cuba nugget ni. Sedap kome. Thahirah pun suka nugget yang ni.

Sedap Ke Nugget Tempura Ayam Cheese Nutriplus

Harganya pun lebih kurang je dengan jenama ayamas dan yang penting halal.




Sunday, September 16, 2018

Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat

by , in
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat | Assalamualaikum semua, apa khabar?. Hari ni kinah nak share dengan korang tentang satu serum ni. Kalau korang masih ingat lagi, kinah pernah janji nak review satu serum yang kinah grab dari Althea. Ingat lagi tak?  Haaa excited ni nak share.

Baca di sini
Althea Angel | Redeem Point Althea

Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Kenapa kinah pilih serum Purito Pure Vitamin C Serum

Begini ceritanya, kinah tak tahu la apa punca kesan tompokkan seolah-olah jeragat di dahi. Kiri kanan pulak tu. Belah kanan tu tak nampak sangat tapi belah kiri tu jelas tau. Malu jugak bila orang tegur "kenapa dengan dahi kamu tu" nak jawab apa pun tak tahu sebab tak tahu apa puncanya.

Nak kata jeragat, hmm macam jeragat ke? Selalunya jeragat ni muncul bila umur dah masuk 40 an tapi kinah 30 an pun tak masuk lagi. Bila google lain rupanya jeragat tu. Ishh entahle, nak pergi asthetic clinic, seriau pulak. Takut muka lagi teruk. Last, ikhtiar guna serum je la.

Pelbagai serum kinah cuba untuk kurangkan kesan tompok tu tau. Tapi, langsung tak ada apa kesan. Frust betul masa tu. Nak pakai krim atau foundation pun tak seronok sebab dia jadi tak sekata dan bercapuk kat bahagian tu.

So, kinah cuba la serum Purito ni. Sejenis kinah, sebelum cuba mana-mana produk baru kinah akan baca dulu review dan feedback daripada pengguna. Sebab tu la pentingnya review ni. Bila kinah baca review, kebanyakkannya bagi feedback bagus dan di dakwa serum ni mampu merawat jeragat. Haha anggap je la kinah ni ada jeragat. Sampai je parcel pink ke tangan kinah, dengan excited kinah pun cuba la serum ni. Masuk hari yang kinah tulis ni dah tiga minggu kinah guna serum ni. Agak-agak korang la ye, mampu ke tidak serum ni merawat kesan "jeragat" di dahi kinah?

Meh sini kinah tunjuk dekat korang perbezaan sebelum dan selepas kinah guna Purito serum ni.
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Nampakkan ada beza gambar sebelum dan selepas. Gambar selepas tu dah mula nampak skin kinah dah nak mula ok.  Kedua-dua gambar kinah ambik ni takde filter tau. Happy sangat bila nampak perubahan ni. Nampaknya lepasni kena repeat order lagi jawabnya.

Kinah cerita serba sedikit mengenai Purito Vitamin C Serum. 
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Sumber: Althea
Kalau korang nak tahu, serum ni dihasilkan 99% daripada bahan natural. Apa yang penting serum awesome ni tiada bahan berbahaya seperti Paraben, Ethanol, Surfactant, Artificial Colorant, Artificial Fragrance, Triethanolamine, Phthalein, Triclosan, Petrochemicals dan juga Benzoyl Peroxide.

Semua jenis kulit boleh pakai Purito serum ni tak payah la kome risau. Cuma bau dia la tak best. Nak kata busuk tu tak la tapi masih boleh lagi hidung ni terima bau dia. Oh ye sebelum terlupa, dengan Purito serum ni pun korang boleh mix dengan foundation dan mudah nak blend.

Sebelum ni, muka kinah berminyak, dah apply Purito serum ni minyak di muka dah kurang tau, dan serum ni cepat menyerap ke kulit. Mula-mula pakai macam melekit sikit lepastu dalam beberapa minit tak melekit dah dan kembali macam biasa.

Harganya berapa?

RM51.00 (60ml) saja. Nak kulit sihat kan. Apa salahnya melabur sikit. Pada korang yang berminat boleh dapatkannya di Althea.

Nah kinah tempek link bagi memudahkan pencarian korang


P/s: ada jerawat baru naik, sapu dengan serum ni jerawat dah mula kecut. Happy ☺