Showing posts from 2014Show All
Kad Raya

Assalamualaikum semua, Sana sini orang post mengenai kad raya. Hmm aiyak sudah lama tak dapat kad raya dari kawan-kawan. Semua menyepi je sejak diorang ni dah berumah tangga. Cerita pasai kad raya, kad raya sekarang masih…

Pesawat MH17 Terhempas Di Ukraine

Assalamualaikum semua Masih belum mengetahui lagi status MH370, kini dunia dikejutkan dengan berita pesawat Mas yang terhempas di Ukraine. Dikatakan pesawat itu telah ditembak dengan peluru berpandu. Sama ada betul atau t…

Kembali Aktif

Assalamualaikum semua... Ya Allah lama sangat blog ni tak update. Kalau realitinya agaknya dah bersawang bagai fuhhhh. Alhamdulillah hari ni masih diberi peluang untuk berada di muka bumi ini. Salam Ramadhan kepada semua wa…

Sakit Mata

Assalamualaikum semua Baru ni kinah kena sakit mata. Bengkaknya tak terkata sampai nak buat kerja pun dah tak boleh nak  fokus. Pandangan semakin kelabu nak tekan keyboard pun dah tak nampak. Parahh. Lepas siap semua kerja …

Aku Isterinya (Download) Episod 6,7,8,910,11,12,13,14

Assalamualaikum semua Episod 6 -  DOWNLOAD Episod 7 -  DOWNLOAD Episod 8 -  DOWNLOAD Episod 9 -  DOWNLOAD Episod 10 -  DOWNLOAD Episod 11 - DOWNLOAD Episod 12 - DOWNLOAD Episod 13 - DOWNLOAD Episod 14 - DOWN…

Berangkat Ke Kuala Lumpur Untuk Menghadiri Sesi Latihan SPAD ICOP-SAFETY

Assalamualaikum semua, Jumaat lepas dapat surat daripada SPAD untuk hadiri Sesi Latihan SPAD ICOP-SAFETY. Bos dengan muka selambanya "Nurul, you pergila sesi latihan ni". Alamak, kinah kena pergi pulak sesi latiha…

Pasar Raya Halal Buka Cawangan di Malaysia

Assalamualaikum semua Kerjasama Lulu, FELDA babit pelaburan RM647 juta   Dubai: Pasar raya halal terbesar di Asia Barat akan membuka cawangannya di Malaysia dengan kerjasama FELDA pada tahun ini, kata Tan Sri Muhyiddin …

Betui Ke Tidak? Huhuh

3 Maut 10 Parah Bas Terbalik Di Bentong

Assalamualaikum semua, Tiga termasuk sepasang suami isteri maut manakala sepuluh lagi cedera parah dalam nahas bas terbalik di Bentong. Dalam kejadian kira-kira pada jam 12.30 malam dipercayai bas itu memotong beberapa ke…

Anugerah Terindah Episod 1,2,3,4,5,6,7

Assalamualaikum semua Episod 1 - DOWNLOAD Episod 2 - DOWNLOAD Episod 3 - DOWNLOAD Episod 4 - DOWNLOAD Episod 5 - DOWNLOAD Episod 6 - DOWNLOAD Episod 7 - DOWNLOAD Credit to: Pereka Cerita

Aku Isterinya (Download) Episod 1,2,3,4.5,

Assalamualaikum semua, Sesiapa nak download Aku isterinya kinah ada sediakan link.  Episod 1 - DOWNLOAD Episod 2 - DOWNLOAD Episod 3 - DOWNLOAD Episod 4 - DOWNLOAD Episod 5 - DOWNLOAD Credit to: Pe…

Safi Balqis White Trilogy

Assalamualaikum semua Hari ni kinah beransur pulih dari demam yang panjang alhamdulillah. Kali ni kinah nak cerita mengenai produk penjagaan kulit yang kinah pakai. Kinah sebenarnya pengguna produk Safi Balqis Perfect 10. H…

Ambil Darah Untuk FCB

Assalamualaikum semua Semalam entri bergambar je, hari ini entri bertulis pulak huhu. Yer kinah tak sihat. Kinah demam masuk hari ini dah 5 hari. Hmmm lama kan. Sebenarnya kinah dah pergi klinik swasta masa mula-mula kena…

Monday Blues

Cuma gambar yang berkata huhuhu

Transkrip Penuh Komunikasi Dalam Pesawat MH370

Assalamualaikum semua, ini adalah transkrip penuh komnunikassi dalam pesawat MH370 dengan menara kawalan udara Kuala Kumpur hari ini. Sumber Berita Harian Online

Sidang media harian MH370 dibatalkan

Assalamualaikum semua.. Kali ni kinah nak share mengenai sidang media harian MMH370. Berita ni dipetik daripada Berita Harian Online KUALA LUMPUR: Sidang media harian mengenai perkembangan terkini kehilangan pesawat Malaysi…

Pekerja Bank Curi RM10.8j Untuk Melanggan Pelacur

Assalamualaikum semua. Hari ni kinah tertarik dengan tajuk Beritta Harian Online mengenai curi duit untuk melanggan pelacur. Nasibla kejadian ni berlaku di luar negara. Kalau dalam negara kita berlaku kes macam ni memang ha…

Isteri Untuk Disewa

Assalamualaikum semua. Lama kinah tak update blog. Kali ni kinah nak update pasai novel. Novel ni encik abang yang belikan. Tajuknya Isteri Untuk Disewa. Bila baca sinopsis dibelakang nampak macam best jer. Banyak lagi buku…

Wordless Wednesday

Tak tahu nak cerita apa hari ni. Perkongsian sahaja

Akhirnya Tahu Juga Lokasi Akhir MH370

Assalamualaikum semua.  Bukak televisyen, radio, internet semua update mengenai Mh370 Yang elah hilang dari radar pada 8 Mac lepas. Bebrapa minggu mengesan pesawat itu dengan bantuan daripada 26 buah negara akhirnya kita …

Tanggung Kesalahan Orang Lain!!!

Assalamualaikum semua, salam Isnin. Semoga hari ini lebih baik dari semalam. Hari ni kinah terpanggil untuk berkongsi serba sedikit mengenai menaggung kesalahan orang lain. Hal ni ada melibatkan seorang pekerja di tempat kina…

Slim Fast Diet Punya Pasall

Assalamualaikum semua, ingat lagi kinah menang giveaway slimfast diet dekat blog Kak Mia. Aritu kinah ada minum satu sachet tau. Kesannya selepas 5 hingga 7 jam kinah dah start masuk tandas dekat 3 kali. Perut memulas tak bol…

Alhamdulillah CPUV Ke 4 & 5

Assalamualaikum semua.  Hari ni hari rest day kinah jadi rest la sungguh-sungguh dekat rumah. Sebenarnya bos suruh kinah kerja hari ni, bila kinah fikirkan balik jangan kerana duit badan yang binasa. Baik duduk diam-diam …

Kinah Tangkap Sendiri Gambar Ni

Assalamualaikum semua, hmm sebenarnya kinah tak tahu nak update apa untuk hari ni. Kinah cuma nak share beberapa gambar yang kinah tangkap masa bercuti ke Cameron Highland bulan lepas.