Wednesday, 11 December 2019

,
Ketuat Tanggal Selepas Guna Mole Cream + Serum Iriaz | Kalau korang masih ingat lagi kinah pernah cerita dengan korang pasal ketuat tumbuh di muka kinah. Masa tu kinah terima banyak komen yang kebanyakan jarang la tengok ketuat di muka. Selalunya ketuat ni naik di jari tangan atau pun kaki je.

Sebenarnya agak lama jugak si ketuat tu bertepek di muka ni. Pernah try krim beli di farmasi, tapi takde ape effect pun. Malu kot benda tu ada di muka.

Sana sini kinah search, ubat ketuat yang mujarab, last kinah ternampak set rawatan Iriaz ni. Kebetulan tengah ada bajet, kinah beli satu set rawatan Mole Cream + Scar serum jenama Iriaz di Shopee.

Macam biasa la sebelum beli sesuatu barang di Shopee kinah suka baca dulu review dari pembeli sebelum ni. Kebanyakannya bagi feedback yang positif.  Tak fikir panjang dah, kinah terus order.

Alhamdulillah, cepat je sampai, hari ni order esok dah sampai. Apa yang kinah ceritakan ni adalah pengalaman sendiri tau.

Ketuat Tanggal Selepas Guna Mole Cream + Serum Iriaz

Ubat ketuat untuk muka, ubat ketuat, iriaz
Ni lah dia set rawatan mole cream + scar serum iriaz tu. Comel je bendanya. Botol warna biru tu mole cream, botol sebelahnya tu adalah serum. 
Ubat ketuat untuk muka, ubat ketuat, iriaz
Hari Pertama kinah guna Mole Cream dahulu. Mengikut arahan yang diberikan, celup lidi yang diberi kemudian titiskan dikawasan yang bermasalah sahaja.

Biarkannya sehingga satu jam kemudian bilas atau pun lap dengan tisu basah. Pedih dia tak usah kata. Tahan je la. Nak elok cepat kena tahan. Cukup masa kinah bilas dengan air. Dah kering kinah sapu lagi. Sampai 3 kali.. Walaupun agak  pedih tahan je.

Baca Juga Di Sini : Ku Sangka Jerawat Rupanya Ketuat

Hari kedua kinah guna Mole Cream Iriaz, dah nampak kecut sikit siketuat tu. Awal pagi kinah dah sapu mole cream. Kiranya dah 4 kali kinah sapu mole cream ni. Guess what, masa nak ke bilik air, saje je la pegang tempat tu, tetiba rasa senang nak tanggal.

Ehh dah tanggal la ketuat ni. Alhamdulillah, baru 4 kali sapu dah tanggal. Kawasan ketuat tu berlubang macam kawah. Kinah tau, masih ada lagi baki ketuat tu. Tapi kinah bagi yang berkawah tu kering dulu baru sapu semula kawasan tu.

Tengok gambar dibawah, selepas kinah guna set iriaz ni. 
Ubat ketuat untuk muka, ubat ketuat, iriaz
Bila ketuat dah tanggal sepenuhnya, kinah guna pula scar serum untuk memulihkan kawasan yang terjejas tu. Sapu je la di tempat bekas ketuat tu. Tiga kali sehari kinah sapu serum pada bekas ketuat tu. Bila guna serum tu, tapak ketuat tu cepat je kering.

Tapi kinah tak puas hati lagi sebab rasa masih ada lagi sisa ketuat tu. Setiap kali kawasan berlubang tu dah kering, kinah titiskan lagi mole cream tu, memang betul, ada sikit lagi ketuat yang tertinggal. 
Ubat ketuat untuk muka, ubat ketuat, iriaz
Alhamdulillah, sekarang ni muka kinah dah bebas dari ketuat. Cuma parut tu masih ada lagi kelihatan, tapi tak ketara sangat dah. Parut tu nanti kinah usahakan dengan cara lain pulak. Terima kasih Iriaz. 
Ubat ketuat untuk muka, ubat ketuat, iriaz
Oh ye, mole cream iriaz ni bukan saja untuk ketuat saja, kutil, tahi lalat pun boleh guna. Korang nak beli search je dekat shopee. 



Tuesday, 10 December 2019

,
Proses Pengajaran dan Pembelajaran Lebih Mudah Dengan Adanya Aplikasi Anak2U | Kita sebagai ibu bapa pastinya inginkan yang terbaik untuk anak-anak kita. Selari dengan peredaran semasa yang mana generasi anak-anak pada zaman ini telah didedahkan dengan teknologi maklumat yang mana ianya boleh diakses dimana-mana sahaja. Disebabkan itu, wujudnya aplikasi yang boleh digunakan dalam proses pengajaran dan pembelajaran di peringkat tadika iaitu Anak2U.

Proses Pengajaran dan Pembelajaran Lebih Mudah Dengan Adanya Aplikasi Anak2U

Aplikasi Anak2U
Proses Pengajaran dan Pembelajaran Lebih Mudah Dengan Aplikasi Anak2U 
Sebelum ni, kinah ada cerita serba sedikit mengenai Anak2U Explore iaitu satu website All in One untuk ibu bapa yang mencari tabika / taska untuk anak-anak. Korang yang nak tahu lebih lanjut mengenai Anak2U Explore boleh baca pada pautan link yang kinah sertakan dalam post ini.

Bagi ibu bapa yang telah mendaftarkan anaknya ke tadika / taska yang berdaftar dengan Anak2U, pastinya korang tahu dengan aplikasi Anak2U iaitu aplikasi bantuan pembelajaran alaf baru. Berbeza betul dengan zaman kita belajar dulu yang lebih banyak penggunaan kertas.

Fungsi yang ada pada aplikasi Anak2U

Aplikasi Anak2U, Proses Pengajaran dan Pembelajaran Lebih Mudah Dengan Aplikasi Anak2U
Proses Pengajaran dan Pembelajaran Lebih Mudah Dengan Aplikasi Anak2U 
  1. Segala laporan dan aktiviti harian pelajar melalui aplikasi Anak2U tanpa logbook.
  2. Segala maklumat dan aktiviti pelajar akan terus dipaparkan kepada ibu bapa. Bagus jugak tu, daripada situ kita dapat lihat sejauhmana prestasi anak kita.
  3. Prestasi dan perkembangan anak boleh dipantau mengikut penanda aras yang ditetapkan.
  4. Mengemaskini dan pembayaran yuran boleh dibuat melalui aplikasi.
  5. Aplikasi bantuan pembelajaran alaf baru dan permainan.

Baca Juga Di Sini : Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Anak2U Explore

Antara Aplikasi Anak2U Yang Boleh Dimuat Turun

Aplikasi Anak2U Teacher 

Aplikasi Anak2U, Proses Pengajaran dan Pembelajaran Lebih Mudah Dengan Adanya Aplikasi Anak2U
Aplikasi Anak2U Teacher
Aplikasi Anak2U Teacher direka khusus untuk guru. Di mana, dalam aplikasi ni, segala rekod dan butiran pelajar seperti aktiviti pelajar, kesihatan akan dinilai mengikut penanda aras yang telah ditetapkan kemudian disimpan dan direkodkan mengikut kelas masing-masing. Jika ada berlaku insiden ketika di sekolah, juga akan direkodkan ke dalam aplikasi ini untuk rujukan akan datang. Jadi, dengan adanya aplikasi seperti Anak2U Teacher, kerja guru-guru lebih bersistem, mudah dan lebih teratur.

Aplikasi Anak2U Parent

Aplikasi Anak2U
Aplikasi Anak2U Parent
Aplikasi Anak2U Parent semestinya direka khusus untuk ibu bapa yang mana dalam aplikasi ini, ibu bapa akan menerima info dan laporan dari guru tentang prestasi anak mereka, aktiviti yang dijalankan sepanjang hari ketika di sekolah Ibu bapa dengan hanya klik pada nama si anak dan dari situ segala butiran anak akan keluar. Jika ada sebarang pertanyaan, ibu bapa boleh menghantar mesej kepada guru. Mudah kan aplikasi ni. Selain itu, segala pembayaran yuran turut dilakukan melalui aplikasi Anak2U Parent.

Aplikasi Anak2U Mari Belajar Membaca

Aplikasi Anak2U
Aplikasi Anak2U Mari Belajar Membaca ni begitu sesuai bagi anak yang baru belajar mengenal huruf dan belajar membaca. Kinah suka dengan grafik yang disediakan. Memang menarik dan dapat menarik minat anak-anak untuk belajar membaca. Dalam aplikasi ni terbahagi keada tiga bahagian iaitu pengenalan huruf, mengenali perkataan dan permainan. Kinah yakin, anak-anak korang akan enjoy dengan apps Anak2U Mari Belajar Membaca ni. Tengah musim cuti sekolah ni, daripada mereka main permainan yang tidak mendatangkan faedah, download je aplikasi ni.

Begitulah cerita serba sedikit mengenai Anak2U. Moga sedikit sebanyak akan memberi manfaat kepada semua. Nak lebih jelas lagi, korang boleh tonton video di bawah ni.


Pss: Jika ada pengusaha taska atau tadika berminat nak menggunakana aplikasi Anak2U boleh hubungi mereka untuk info lebih lanjut.

Laman web:
https://anak2u.com.my
Facebook:
https://www.facebook.com/anak2uofficial
YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=p5922xLnPLo

Sunday, 8 December 2019

,
Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance  | Siapa yang tak kenal dengan Safi. Jenama yang dipercayai dari dulu hingga kini. Kinah dari zaman sekolah dulu, Safi je la pilihan kinah. Masa tu sekolah lagi, safi je la yang mampu beli pada masa tu. Kini, Safi telah mengorak langkah dengan memperkenalkan satu lagi rangkaian produk penjagaan kulit baharu iaitu Safi Youth Radiance, produk anti-penuaan pertama yang menggabungkan teknologi Saffron Gold dengan kombinasi herba mewah Saffron, Nano Gold, Beetox dan Lipo Vit-C di dalamnya.

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance
Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Rangkaian Safi Youth Radiance
Seperti biasa, mana-mana produk Safi semestinya diuji secara dermatology dan apa yang penting ianya bebas minyak mineral, bebas alkohol, bebas dari paraben dan tidak diuji ke atas haiwan. Jadi tak perlu ragu atau was-was dengan produk Safi.

Jenis Produk Dalam Rangkaian Safi Youth Radiance

Dalam rangkaian produk Safi Youth Radiance kali ni, ada dua jenis iaitu Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Esssence dan Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser. Kedua-duanya mengandungi Nano Gold 24K dan Saffron. Kedua-dua rangkaian Safi Youth Radiance ni dapat membantu melawan masalah penuaan kulit, mengurangkan garis-garis halus, mengecilkan liang pori serta mengekalkan kelembapan kulit supaya kelihatan lebih cerah berseri.

Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence (RM55.90, 100ml)

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence
Botol kaca merah yang menawan ni diperhebat dengan manfaat nutrisi mewah saffron, beetox dan lipo vit-c yang mana dapat memperbaiki dan juga mencerahkan kulit. Disamping melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan sinaran uv dan pencemaran. Selain itu, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence ini mengandungi asid hialuronik yang akan mengunci lembapan kulit sehingga 24 jam. Wah bagus sangat ni. 

Kalau korang nak tahu, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence ni diperkaya dengan teknologi Saffron Gold yang dapat membantu mencegah masalah penuaan dari dalam lapisan kulit, memperbaiki struktur kulit, membantu mencerahkan kulit dan melambatkan proses penuaan.

Paling kinah suka, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence mempunyai fungsi 2 dalam 1 yang dapat memberikan penghidratan segera, menghaluskan pori muka dan membantu untuk menyerap manfaat produk yang kita pakai selepasnya dengan lebih baik.
Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence
Cara nak guna pun mudah je, cuma tuang ke tapak tangan dengan kadar mencukupi untuk wajah kita. Kemudian sapu dan ratakan essence tersebut di wajah dan leher. Setelah itu, urut dengan lembut secara bulatan sehingga essence tu meresap sepenuhnya. 

Kalau nak kesan lagi baik, korang kena guna essence ni bersama Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser.

Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser (RM55.90, 40g)

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser
Sepertimana Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence, Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser juga mengandungi saffron, beetox daan lipo vit-c.  Apa yang best dengan serum ni, tekstur dia ringan, tak melekit, tak berminyak dan cepat serap ke dalam kulit. 

Satu lagi mengenai serum ni, setiap kali kita pam serum ni, gel krim tu akan bertukar menjadi butiran serum kristal bila kita urut pada wajah kita dan hasilnya kulit kita akan jadi lebih lembap, lembut dan licin.

Antara fungsi lain pada serum ni ialah membantu mengurangkan keterlihatan kedutan pada wajah kita disamping dapat menyuburkan lapisan epidermis pada wajah kita, melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan sinaran UV dan juga pencemaran persekitaran. Akhir sekali, dapat memperbaiki tona kulit yang tak sekata serta mengurangkan kesan kedutan dan garis halus di wajah.

Berdasarkan ujian klinikal yang telah dijalankan, dengan penggunaan Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser secara berterusan di dapati:

*67% peningkatan kadar keanjalan kulit yang lebih baik

*75% peningkatan kadar pencerahan kulit

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser
Cara nak guna serum ni mudah saja, hanya sapu serum di wajah dan leher. Kemudian urut secara bulatan sehingga bertukar ke titisan air. Teruskan urut sehingga serum tu betul-betul meresap ke dalam kulit dengan sempurna. Untuk hasil yang lebih optimum, gunakan serum ni bersama dengan Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence.

Pengalaman Guna Rangkaian Safi Youth Radiance

Yeay kinah nak share dengan korang sepanjang menggunakan produk ni. Walaupun guna baru beberapa hari, alhamdulillah produk Safi Youth Radiance sesuai dengan kulit kinah, kesan merah-merah pun takde. Setiap kali lepas mandi, excited nak apply serum dan essence di muka ni. Bau dia pun wangi je. 

Korang yang nak cuba produk Safi yang baru ni, boleh dapatkan di mana-mana rangkaian Watson, Guardian dan Aeon Wellness di seluruh negara. Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh dapatkannya di

Website : www.safi.com.my

#SAFIYouthRadiance
#RadiateYouth

Wednesday, 4 December 2019

,
Minuman Kolagen Malaysia Jeanc Lain Dari Biasa | Bila usia kita dah menjengah 30 an, struktur kulit kita dah tak sama seperti umur kita 20 an. Jadi, dari awal ni la kita kena jaga, kalau tak dijaga, mulalah kulit kita jadi kusam, kering dan kita akan kelihatan lebih berusia dari usia kita. Takkan kita nak jadi macam tu kan. Disebabkan itulah, minuman kolagen Malaysia Jeanc diwujudkan bagi membantu mengatasi masalah tersebut. Dalam banyak-banyak produk kolagen yang ada di pasaran, mengapa Jeanc menjadi pilihan kinah sekarang? Kinah akan cerita dengan lebih lanjut lagi di bawah nanti.

Minuman Kolagen Malaysia Jeanc Lain Dari Biasa

Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia Jeanc Lain Dari Biasa
Buat pengetahuan semua, minuman kolagen Malaysia Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink ni mensasarkan untuk golongan wanita dalam linkungan 25 tahun ke atas terutamaya kepada mereka yang mengambil kandungan gula yang tinggi, mengambil alkohol, merokok mahupun mereka yang sering terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Disebabkan itu kinah memilih Jeanc sebagai supplemen tambahan.

Kandungan Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink

Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa
Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink mengandungi Grape Juice Powder, Collagen Peptide (fish), isomaltulose, Vitamin C, Vitamin E, Amla Extract, Acai Extract, Baobab Fruit pulp powder, Sucralose, Lingonberry Extract and Astaxanthin

Kebaikan Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drinnk

Banyak kebaikan yang kita akan dapat bila kita amalkan collagen drink ni iaitu:

  • Dapat meningkatkan kelembapan kulit
  • Menguatkan struktur kuku dan rambut
  • Dapat membantu meningkatkan kesihatan tulang dan usus
  • Mengandungi antioksidan yang dapat melindungi sel-sel kita daripada radikal bebas.
Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa

Faedah 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia By JeanC 

  • Memulihkan kulit akibat sinaran cahaya matahari
  • Membaiki tona kulit yang tak sekata dan kusam
  • Dapat membantu mengurangkan kedutan
  • Dapat membantu memudarkan kesan parut
  • Anti keradangan ( mengawal jerawat)

Cara Pengambilan Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Malaysia

Cara pengambilan Jeanc 30 Days Collagen Malaysia ni mudah saja. Hanya campurkan 1 sachet ke dalam 150ml air kemudian kacau dan terus minum. Mudah saja kan. Kinah biasa minum pada malam hari sebelum nak tido.

Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa
Korang tengok skin kinah sebelum amalkan JeanC Collagen Drink ni.  Nampak kusam je huhu. Takpelah kita cuba dulu collagen drink Jeanc ni. On ke tak on. Nanti kinah akan kongsi dengan korang keputusannya nanti.

Harga 1 Kotak 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia By JeanC

Harga sekotak collagen drink ni ialah RM89.00 sahaja.

Jika korang hendak mencuba 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia By JeanC ni korang boleh guna kod diskaun "JEANC79" untuk dapatkan diskaun sebanyak RM10.00 dan free delivery.

Atau jika nak beli 3 kotak terus, boleh gunakan kod diskaun "JEANC219" untuk dapatkan potongan diskaun sebanyak RM 48.00 serta free delivery.

Menarik tawaran tu kan. Korang yang nak cantik tu bolehlah guna kod yang kinah bagi tu. 

Sebelum terlupa bagi yang sedang hamil, menyusukan anak, korang kena dapatkan nasihat pakar kesihatan atau doktor dulu sebelum ambil 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia by JeanC ni. Bagi yang allergik dengan makanan laut pun tak disyorkan ye minuman ni. Bimbang ada kesan lain pulak.

Untuk maklumat lebih lanjut dan rujukan boleh layari laman web https://jeanc.my dan media sosial Facebook dan Instagram