Saturday, 5 December 2020

,

Sekali Lagi Kereta Kami Dilanggar | Masuk kali ni dah dua kali kereta kami dilanggar orang. Kali pertama kami dilanggar oleh sebuah lori pasir masa hari raya pulak tu. Kalau tak silap dalam tahun 2018. Alhamdulillah kami sekeluarga selamat. Cuma trauma tu masih ada sampai sekarang bila berada di lampu isyarat dan belakang pulak ada lori. Sebabnya kereta kami ni dilanggar dari tepi masa tunggu lampu hijau la. Alasannya tiada brek.


Masa tu agak lama kereta di bengkel sebab kena tukar banyak part antaranya side mirror kedua-dua belah dengan pintu sebelah pemandu. Side mirror dan part lain guna gear up pulak, jadi kena order dulu. Memang lama la gitu. Lepastu kena tunggu pihak insurans lagi. Padahal kilangnya dekat sini je. Patah kaki kami la masa tu. Tak boleh nak pergi mana. Kalau ada hal penting, kena sewa kereta. Jenuh nak sewa kereta je kalau nak keluar.


Kereta Kena Langgar


Tapi kali ni yang melanggar kereta kami ni, sebuah kereta dan pemandunya perempuan. Langgar bonet belakang kereta tu. Bila tengok kesan langgar tu nampak sangat dia laju. Mujurlah kinah dengan anak-anak tak ada sekali dalam tu. Kalau tak mau meragam si Lulu sebab terkejut. Terkejut bila yop hantar gambar kat whatsapp. Sakit pulak mata ni tengok bonet macam tu. Yop bawak kereta tu sebab dah lama tak jalan. Sekali sekala kena la bawak kereta tu pusing-pusing. Hmm patutla dalam beberapa hari sebelum kejadian mata belah kiri ni asyik berkedip je, rupanya nak jadi macam ni.


Kejadian ni berlaku betul-betul hadapan balai bomba kat rumah ni ha. Puncanya tak pasti. Yang pasti ada kaitan dengan telefon. Tapi tak nak mengaku, yop sendiri nampak tangan dia pegang phone masa tu. Alasannya dia baru nak call bos dia. Macam tak logik pulak ceritanya. Dan dan dah langgar orang terus pegang phone. Macam ada something fishy kat situ. Kalau kinah ada tempat dia, confirm dah blank masa tu sebab tengah panik kan. Yang peliknya kawasan kejadian tu ada 2 speed bump. Satu depan balai bomba, satu lagi depan balai polis. Kalau korang nak tahu balai bomba dengan balai polis tu bersebelahan je. 


Jadi korang boleh fikir secara logik, takkan la nak bawak laju kat situ, dan kalau betul free phone masa tu mesti dah nampak kereta kat depan tu. Kalau tak pegang phone hang mengelamun ke apa. Kalau bawak slow takdenya kemek bonet tu. Tambah, dah masuk kawasan perumahan kot, mana boleh bawak laju sesuka hati dan depan balai polis pulak tu. Macam la tak boleh nak tengok telefon bila dah sampai rumah nanti. Entah apa la penting sangat kalau penting sangat berhenti dulu kat tepi bus stop tu. Lagipun bukannya ada bas pada waktu malam. Tak pasal-pasal yop kena pergi balai malam-malam buta settle kan hal ni. 


Tapi kalau ikut undang-undang, langgar kereta hadapan adalah kecuaian dari pemandu. Nak tiong io tu tak dapek la kak. Terang-terang la salah dia. Apa apa pun sarjan suruh call dia semula dalam masa seminggu. Lepas seminggu laporan pun siap, dan didapati beliau bersalah dan didenda sebanyak RM300. 


Satu kes lagi, dah la langgar orang, ada hati pulak bos dia nak provok orang. Siapa salah sekarang ni. Alasannya dia tak bagi tangkap gambar no plat kereta dan cukai jalan kereta staff dia tu kononnya langgar hak peribadi. Dah itu memang perkara biasa la bro kalau kita dilanggar ataupun melanggar. Bila polis sendiri yang explain pasal tu baru terdiam. Apa dia ingat kami ni zero pasal benda-benda gini. Dia ingat kita ni nak masukkan dalam group kot. Takde maknanya kita nak viral kan kes macam ni.



Pengalaman kena langgar dengan lori pasir buat kami lebih alert tau hal-hal gini. Saja je datang balai nak kecoh dan burukkan lagi keadaan. Pastu offer nak bawak pergi bengkel dia recommend. Yop tetap dengan pendirian dia, nak hantar kat perodua service jugak. Sebabnya dah ada pengalaman kena ketuk dengan bengkel yang kuat cong, konon dah tukar itu ini. Hmm korang faham-faham sendiri la ye. Karang rosak bonet, tempat lain yang takde kena mengena pulak yang sakit nanti. Haaa baik hantar ke tempat yang kita selalu pergi. 


Mujurlah appointment di hospital Selayang dan Serdang lambat lagi. Harapnya proses claim insurans nanti cepat la selesai. Kenapa kami kena ke Hospital Serdang hmm nanti kinah cerita ye. Tunggu betul-betul comfirm dari doktor.


Korang yang memandu kereta tu, tolonglah.. Jangan pegang telefon semasa memandu. Bahaya pada diri sendiri dan juga pada orang lain. Rasanya dah banyak kali dah iklan tayang jangan main telefon dan bahayanya pegang telefon semasa memandu tapi masih ada lagi yang degil dan buat tak endah. Buat bazir duit je buat iklan mahal-mahal tapi takde sapa pun yang ambik pengajaran. Hmmm 






Friday, 4 December 2020

,

10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid-19 | Pesanan online kini menjadi trend tatkala negara kita kini sedang dilanda wabak Covid-19. Ditambah pula kita digalakkan untuk berada di rumah jika tiada sebarang keperluan untuk keluar rumah menyebabkan lebih ramai lagi yang hanya beli barang melalui online saja. Lagipun, apa yang kita nak, semuanya kini dihujung jari kita saja. Tak kira la sama ada barangan asas, barangan runcit, makanan, baju dan sebagainya semuanya kita boleh order je.


Bila dah terperap di rumah, confirm la kena masak, kalau tak masak lapar la jawabnya. Bila dah masak hampir setiap hari, kekadang tu jemu juga dengan masakan sendiri, atau pun kalau tak sempat nak masak boleh je order online. Sekarang ni dah banyak servis penghantar makanan terutama yang tinggal di kawasan bandar tu. Tinggal nak pilih jer.


10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid-19

Namun begitu, apabila kita pesan makanan online, ada risikonya yang perlu kita hadapi. Bagi yang dah biasa order tu, memang dah faham dan lali sangat dengan resam yang perlu dilalui. Bagi yang baru nak terjebak dengan pesanan online, meh kinah kongsi dengan korang pengalaman suka duka guna pesanan online semasa Covid-19 ni. 



1. Harga Lebih Murah

Apabila ditanya apa yang best apabila kita buat pesanan online ni ialah korang akan dapati harga yang ditawarkan di online jauh lebih murah berbanding jika kita beli dari kedai. Kuantiti makanan tu pulak lebih kurang je. Bezanya, kita cuma beli secara online, kekadang tu kalau ada rezeki, dapat free gift pulak. Siapa yang tak nak harga murah, sekali dengan free gift. 


Kadang-kadang tu ada kod istimewa untuk diskaun, boleh jadi harga makanan yang korang bayar tu separuh harga dari korang makan kat kedai. Wahhhh banyak jimat ooo.



2. Menjimatkan Masa dan Tenaga

Kebanyakan yang beli secara online ni sebenarnya malas nak keluar rumah ataupun pun pejabat. Iyelah mana taknya kalau keluar, banyak benda yang perlu kita kena ambil berat dikala tengah PKPB ni antaranya kena pakai mask, kena bawak hand sanitizer, kena beratur panjang, kena hadap jammed lagi memang buatkan kita rasa bertambah malas nak keluar.


Apabila kita buat pesanan online, semuanya jadi lebih mudah, lebih menjimatkan masa, tenaga dan tak perlulah kita beratur panjang lagi tu semua untuk beli makanan yang kita teringin. Secara tak langsung, waktu rehat kita pun lebih lama bagi mereka yang bekerja. Cuma tunggu je makanan yang kita order sampai depan pintu.



3. Ada Tawaran Diskaun

Part yang ni paling best. Kadang-kadang akan ada diskaun sekian sekian jika beli lebih dari harga sekian sekian. Kenapa perlu berbelanja lebih kalau dah ada tawaran diskaun. Kadang-kadang ada masanya kos penghantaran boleh jadi free tau tapi ianya bergantung juga pada kawasan dan promosi yang ditawarkan.


Kinah ni bila sampai mood malas nak masak, kinah order je tambah tinggal kami bertiga ke kat rumah. Kebetulan dapat pulak promo yang best, memang tak fikir panjang terus je order.



4. Dapat Memilih Ikut Citarasa Sendiri

Apabila kita tinggal dengan keluarga atau sewa rumah dengan kawan-kawan, bukan mudah ye nak buat keputusan untuk makan apa sebabnya masing-masing ada pilihan dan keinginan sendiri. Ada yang nak makan burger, ada pulak yang teringin bihun sup, ada pulak yang teringin nak makan makanan Jepun. Aish macam macam. 


Daripada korang pening kepala, lebih baik order makanan dengan servis penghantar makanan. Dimana korang boleh menempah semua tu daripada restoran berbeza pada masa yang sama. Sambil tunggu pesanan sampai, boleh jugak bonding sesama ahli keluarga.


10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid-19


5. Kemudahan Bayaran Tanpa Tunai (Cashless)

Paling kinah suka bila pesan makanan secara dalam talian ni ialah ada kemudahan bayaran tanpa tunai (cashless). Bukan semua orang pegang wang tunai di tangan. Jadi, bila ada kemudahan seperti ni lebih mudah. Tambah sekarang tengah pandemik Covid-19 selagi kita boleh elak bersentuhan, kita elak. Satu lagi, takdela pening rider tu nak tukar duit kalau kita bayar dengan nilai yang lebih besar dari harga sebenar.



6. Pesanan Lambat Sampai

Punya syok duk pesan makanan melalui online, ada perkara yang tak best perlu korang hadapi apabila pesanan korang lambat sampai. Serius, perut korang masa tu tengah lapar dan korang punya la bayangkan makanan yang korang pesan tu makan masa tengah panas punya la sedap, at last makanan yang korang terima dah sejuk disebabkan lambat sampai. Hmmm kecewa sangat. 



7. Pesan Lain, Terima Lain

Hat ni pernah jugak terjadi. Masa tu kinah order nasi putih ayam masak merah untuk Yop, tapi yang diterima paprik ayam. Hmm apa lagi, muncung la pakcik tu. Nak tak nak kena la makan la jugak sebab dah hantar kan, perut pun dah lapar. Nak order lain memang tak la. Mujurlah sedap dan habis jugak orang tu makan. Tapi dalam masa yang sama, pot pet pot pet jugak la dia. Kita ni pun tahan je la telinga dengarnya haha.



8. Pilihan Makanan / Minuman Yang Terhad

Tempat kinah ni memang dah banyak restoran yang ada servis penghantaran makanan. So bila dah tau dah restoran mana yang boleh buat delivery ke rumah, kita mengharapkan banyak pilihan makanan tak kira la sama ada ala carte, western dan sebagainya, tetapi menu yang ditawarkan pulak tak banyak pilihan. Sampai mati kutu, nak makan apa ek, sebabnya asyik menu yang sama je. 


Tanya kedai ni, menu dia dengan kedai satu lagi sama je. Tak ada yang special pun. Jadi, nak tak nak kena la jugak buat pesanan di salah satu kedai. Nak keluar lagi la malas sebab nak bersiap lagi, nak kira askar kecik lagi. Hmm pejam mata je la order. Yang kinah cerita ni di kawasan kinah la. Tempat korang mungkin tak.



9.  Makanan yang Diterima Tumpah

Hmm yang ni nak salahkan rider pun tak boleh jugak. Sebab diorang dah sehabis baik dah hantar makanan kita dengan selamat. Mungkin ianya dibungkus tidak kemas sehingga tumpah. Nak buat macam mana tak ada rezeki. Para peniaga khususnya, pastikan makanan yang dibungkus tu diikat dengan kemas dan rapi supaya tak terjadi lagi masalah ni. Kesian tau pada pelanggan awak. Dah la tengah lapar, makanan pulak tumpah.



10. Makanan Yang Diterima Indah Khabar Dari Rupa

Ni memang kinah tak boleh lupa. Ada sekali tu kinah pesan pau melalui whatsapp group food delivery di kawasan kinah. Dah teringin kinah pesan je la sebab bila tengok gambar yang dia post di group memang mengancam tambah pula waktu tu minum petang. Nak support la kononnya. Kinah pun terus order sebab ramai yang bagi feedback positif, sedap, besar, puas makan.


Sekali sampai pau kinah terima dah sejuk, dan agak keras. Korang boleh imagine tak kita bayangkan pau panas sampai depan rumah kita sebab dia mention kat situ pau dia panas panas dia akan hantar ke rumah. Lagipun bukan jauh mana pun rumah kinah dengan rumah dia. Sejak dari tu, memang tak la kinah beli dah. Itulah yang pertama dan yang terakhir kinah order.


Hmm begitulah suka dan dukanya kinah sepanjang kinah buat pesanan online di musim Covid-19 ni. Namun begitu kinah tak pernah serik untuk membuat pesanan sebabnya memang tak boleh nak elak terutama di musim Covid ni.


10 Pengalaman Suka Duka Guna Pesanan Online Yang Pelanggan Online Lalui Semasa Covid-19


Dalam banyak-banyak servis food delivery yang ada di Malaysia ni, foodpanda la antara paling ramai orang guna. Alhamdulillah, sejak dah ada servis foodpanda masuk ke sini, ada rezeki lebih kami memang online food delivery je ke rumah. Dah masing-masing malas nak keluar, itulah kerja kami. Bila dah banyak habiskan masa di rumah, secara tak langsung kami dapat meluangkan masa bersama dengan anak-anak. Perut kenyang hati pun senang.





Saturday, 28 November 2020

,
Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan? | Masalah berat badan berlebihan seringkali dikaitkan dengan tabiat pemakanan dan gaya hidup yang tak seimbang. Hmm betul la tu. Ditambah pula dengan faktor usia yang semakin meningkat, metabolisma pun tak serancak macam zaman remaja dulu yang menjadikan punca berat badan susah nak turun walaupun dah jenuh berdiet. Sama la dengan kinah ni haa. Berat badan tak mau turun, kalau turun pun ada la sekejap lepas tu naik balik. Mana taknya, makan ikut dan je, lepas tu bila tengah malam, lapar je makan. Sehari entah berapa kali asyik kerja makan jer. Bila nak kurusnya. 

Jujur cakap, memang tak seronok ok bila berat ni dah masuk kategori overweight. Korang pun tau kan, bila berat badan kita berlebihan mulalah macam-macam penyakit yang datang. Hmm mintak simpang la. Lagipun anak-anak kecik lagi dan masih perlukan perhatian. Sekarang ni pun kakak Thahirah dah pandai mengata ibu dia ni gemuk. Huwaa anak sendiri kot kata ibu dia macam tu. Ni dah kira jadi mangsa body shaming dengan anak sendiri ni 😏 

Nampaknya kena cari cara nak kurus dengan berkesan. Makin dibiarkan nanti makin degil pula lemak kat badan ni.



Terjumpa Minuman Diet Bobba Fitz Dari Perkongsian Rakan Facebook

Hari tu saja la kinah scroll news feed facebook, terjumpa pulak satu status dari Sis Hawa. Rupanya sekarang ni Sis Hawa dan suaminya tengah mengamalkan BOBBA FITZ iaitu sejenis minuman diet untuk turunkan berat badan. Hmm racun ni. Kinah pun apalagi mulalah start lihat semua perkongsian yang dibuat dan terus rasa excited nak cuba sebabnya minuman untuk kurus yang mereka amalkan tu berperisa coklat dengan rasa yang sedap katanya, hmm favourite tu.

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Macam biasa la, sebelum kinah nak mencuba sesuatu produk, kinah ni suka baca dulu feedback di Google. Walaupun dah lihat perkongsian dari pengguna tapi info lain tetap kita kena ambil tahu juga. Ok ke tidak minuman diet untuk turunkan berat tu, kandungannya apa, selamat ke tidak untuk diminum, halal ke, siapa pengeluarnya, ehhh macam-macam lagi la. Benda nak masuk dalam badan, kita kenalah ambik tahu. 

Bila dah dapat maklumat yang kinah nak dan rasa yakin baru la kinah berani nak cuba. Dengan cara begini kita pun tak akan salah buat keputusan dan tak akan juga menyalahkan sesiapa kelak. Kuasa sebagai pengguna di tangan kita maka jadilah pengguna-pengguna yang bijak. 

Di sini Kinah sertakan sekali segala macam info yang Kinah berjaya perolehi berkaitan minuman diet Bobba Fitz dengan perisa coklat boba ini. Moga-moga maklumat sebegini boleh membantu dikalangan mereka yang sedang mencari info yang berkaitan. 



Minuman Bobba Fitz Ini Dari Syarikat Mana?

Buat pengetahuan semua, Bobba Fitz merupakan produk terbaru keluaran daripada Tejja Herbs iaitu sebuah company Bumiputera yang kini aktif menghasilkan produk dengan menggunakan 100% bahan semulajadi. Apa yang penting, ianya mempunyai status Halal dan lulus daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Oh ya, Bobba Fitz juga sebenarnya tergolong dalam produk FDI. 

Apa tu produk FDI?

Produk FDI adalah produk yang mempunyai formulasi kombinasi bahan makanan yang telah ditambah dengan bahan aditif seperti vitamin, herba, mineral, asid amino dan prebiotik. Sebagai contoh, produk minuman campuran botani dan produk minuman kesihatan. Produk FDI ni boleh jadi ubat atau makanan dan boleh juga jadi makanan atau ubat. Haa lebih kurang gitu. Jika kurang jelas apa yang kinah explain tu, korang boleh goggle.



Ciri-ciri Yang Ada Pada Bobba Fitz

Di bawah, kinah senaraikan beberapa ciri-ciri Bobba Fitz hasil pencarian di Google. Moga membantu korang yang tengah pening memilih produk yang sesuai untuk menguruskan badan tu. 

  • Minuman diet yang pertama berperisa coklat bobba (chocolate bobba)
  • Digalakkan pengguna yang berusia 18 tahun dan ke atas
  • Lelaki dan wanita boleh juga amalkan Bobba Fitz
  • Sesuai bagi mereka yang sukar mengawal selera makan tapi nak kurus (hmm kinah la orangnya tu)
  • Sesuai juga bagi mereka yang tiada masa nak bersenam tapi nak kurus (ehh macam tau tau je)
  • Tak perlu berlapar sampai ikat perut semata-mata nak kurus
  • Rasa kenyang walau makan 1 sachet Bobba Fitz sekali sehari pada setiap hari
  • Boleh nampak kesan pengambilannya seawal 7 hingga 14 hari 



Bobba Fitz Ingredients : Kandungan Yang Digunakan Di Dalam Bobba Fitz

Sebelum kita nak cuba sesuatu produk, perkara utama yang perlu kita ambil tahu semestinya isi kandungan. Di dalam Bobba Fitz terdapat 6 bahan utama yang digunakan bagi membantu kita ramping dalam masa 7 hingga 14 hari iaitu:

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Cocoa powder - menggunakan serbuk koko terpilih perisa bobba yang sedap

Non-diary creamer - menggunakan krimer tenusu sebagai pengganti kepada susu segar

Hoodia Gordini (dikotak tersilap tulis Hoocia) - Hoodia atau di sebut (HOO-dee-ah) merupakan tumbuhan seperti kaktus yang boleh didapati di kawasan separuh gurun seperti Afrika Selatan, Botswana, Namibia dan Angola. Dalam beberapa tahun kebelakangan ni, hoodia banyak digunakan dalam pasaran untuk penurunan berat badan dan ianya menjadi sangat popular. Dalam Bobba Fitz, hoodia dimasukkan Odalam kuantiti sedikit saja tau

Fructose - Fructose atau dalam bahasa Melayunya fruktosa. Fruktosa hanya terdapat dalam buah-buahan saja. Gula fruktosa ini adalah gula alami dari buah yang mana jumlahnya tak begitu banyak

Whey Protein - merupakan produk sampingan dari pembuatan keju. Produk whey protein kebiasaannya dipasarkan sebagai makanan tambahan dalam pelbagai tuntutan kesihatan. Pelbagai kajian telah dijalankan menunjukkan whey protein mempunyai banyak kebaikan seperti anti keradangan, anti kanser dan sebagainya

Garcinia Cambogia - Garcinia Cambogia merupakan bahan utama yang paling popular digunakan dalam menurunkan berat badan. Kandungan Garcinia Cambogia di dalam Bobba Fitz, adalah 3 kali ganda dari jenama lain yang ada dipasaran. Lemak pun 3 kali ganda jugak la hilangnya ngeh ngeh.



Kelebihan & Keistimewaan Minuman Diet Bobba Fitz Untuk Lelaki dan Wanita

Seperti mana yang kinah senaraikan pada ciri-ciri Bobba Fitz di atas, lelaki dan wanita boleh je minum kerana ianya mudah dibancuh serta dapat membantu mengawal selera makan kita. Bagi korang yang dah lama simpan lemak tu, minuman bobba fitz ni juga dapat membantu membakar lemak tepu degil dan kalori yang melekat di badan kita dengan lebih cepat dan pantas. 

Kita yang dah masuk kategori overweight ni pulak, kalau korang nak tahu tahap metabolisma kita dah semakin rendah sebab tu susah nak kurus. Jadi, bila korang minum Bobba Fitz ni, ianya dapat membantu meningkatkan semula metabolisma kita dengan menyingkirkan lebihan toksin lama dan mengempiskan perut kita. Dengan ini berat badan kita akan turun dengan lebih cepat dan berkesan.

Korang yang ada masalah peha, lengan, dan pinggang menggeleber tu, dengan Izin Allah Bobba Fitz dapat membantu mengecilkan bahagian tersebut sekaligus kulit kita pun semakin cantik. Siapa tak nak cantik uiii.

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?



Soal Jawab Mengenai Bobba Fitz, Biar Tahu Jangan Keliru!

Kinah tahu, banyak persoalan dalam fikiran korang tu mengenai minuman ni kan. Takpe biarlah kinah jelaskan secara ringkas tapi padat.

Korang mungkin nak tahu, ibu menyusu boleh ke minum? Jawapannya, Bobba Tox boleh tapi Bobba Fitz seeloknya minum apabila baby kita tu dah berumur 6 bulan ke atas la. Kesian kat baby kita tu. Lain la korang dah tak breastfeed tu cerita lain.

Kebiasaannya apabila kita minum minuman bercoklat, mostly kita akan sembelit. Tapi dengan Bobba Fitz, kita tak akan sembelit, sebabnya Tejja Herbs juga mengeluarkan Bobba Tox yang mana ianya dapat membantu melawaskan pembuangan najis dan toksik dalam badan. 

Ada sesetengah produk, bila kita minum kita akan rasa berdebar. Tapi Bobba Fitz ni tidak, cuma kita digalakkan untuk mengambilnya selepas sarapan kerana bila kita ambil semasa perut kosong nanti korang tak ada tenaga pulak untuk aktiviti seterusnya. Bagi yang ada penyakit tu sebaiknya tanya dulu kepada yang pakar untuk dapatkan kepastian. Jika ada penyakit kritikal, korang tidak digalakkan untuk mengambil Bobba Fitz ni ye. 

Jika korang berhenti minum Bobba Fitz kebiasaannya berat tidak akan naik semula tapi ianya bergantung juga dengan gaya pemakanan dan lifestyle korang tu. Jadi, korang yang dah dapat berat idaman tu, seeloknya amalkan pemakanan seimbang dan jangan lupa aktiviti fizikal sama ada indoor ataupun outdoor. Penat dah turunkan berat tapi pemakanan tak jaga, sia-sia la usaha korang selama ni. 


Cara-cara Pengambilan : Cara Minum Bobba Fitz

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Mudah je nak bancuh minuman bobba yang super sedap ni. Hanya ambil satu sachet bersamaan 20g ke dalam air sejuk atau suam, kemudian bancuh atau lebih mudah korang "shake je". Dah larut semua, bolehlah terus minum. Ingat ye, Bobba Fitz ni ambil hanya sekali sehari saja selepas sarapan

Korang yang nak dapatkan result lagi best, korang boleh cuba juga Bobba Tox yang mana korang boleh dapatkan pakej trial dengan harga yang lebih jimat.



Review Kinah Sendiri : Testimoni Pengalaman Selepas Minum Bobba Fitz
Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Sejujurnya kinah ni dah penat nak berdiet bagai tapi hasilnya ke laut. Iyela semuanya buat ikut dan je, bila nak kurusnya. Sampai lah kinah jumpa Bobba Fitz ni. Kinah memang teruja nak cuba minuman ni salah satu sebab perisa coklat. Sedap kot, sampai kakak pun nak mintak sikit. Tapi sorry ye kak, ni untuk ibu. Kanak-kanak bawah 18 tahun sama sekali tak digalakkan untuk minum. Jadi kakak tengok sajalah ya. 

Sepanjang kinah minum Bobba Fitz ni, perut tak memulas langsung, itu yang kinah nak. So, kita minum secara santai je la tanpa susah hati nak cari tandas bila keluar rumah nanti. Sudahlah rasanya sedap, perut juga tak memulas lepas minum. Memang inilah yang Kinah nak. Kiranya minuman diet dengan perisa coklat bobba ini benar-benar boleh memenuhi kehendak ramai orang seperti Kinah.



Minum 2 Sachet, Turun 2 Kilo!!! Benar-Benar Terkejut!

Memang sama sekali kinah tak sangka, kinah baru je minum 2 sachet berat kinah dah turun 2 kg. Masa timbang tu bila tengok berat dah makin turun, rasa nak loncat je. Tapi tak loncat pun, nanti kakak tengok pelik pulak. Seronoknya tu jangan cakaplah! Memang rasa wow sangat! 

Baju tshirt yang sebelum ni kinah pakai rasa ketat, dah longgar sikit. Yop offer nak belanja burger pada waktu malam pun kinah tolak sebab dah kenyang. Mana taknya, asal dahaga je terus minum air. So, automatik la rasa kenyang. Pelik jugak dia tengok, sebabnya setiap kali dia offer nak belanja makan untuk supper kinah tak pernah menolak. 

Minum minuman diet Bobba Fitz ini kita tak perlu pun berpantang makan, cuma dengan sendirinya tabiat nak makan itu ini jadi terkawal. Mungkin disebabkan kandungan protein yang ada di dalamnya membuatkan perut rasa kenyang lepas breakfast hingga terus boleh skip lunch. Kalau dulu, tiap masa asyik nak makan je. 

Alhamdulillah, kinah dah jumpa solusi untuk kinah kurus dengan mudah selain kawal makan dengan cara yang susah. Nak bawak pergi mana-mana pun mudah sebabnya ia dalam bentuk sachet. Harganya pun berpatutan. 

Apa yang kinah cerita ni bukan cerita kosong ya. Sebabnya bukan kinah sorang je yang berjaya turunkan berat badan, dah banyak testimoni yang berjaya turun berat badan mereka dengan Bobba Fitz ni. Di bawah kinah sertakan antara testimoni lain yang telah berjaya seperti Kinah dalam menurunkan berat selepas minum minuman diet rasa coklat Bobba Fitz ini.

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?


Pencarian Agen dan Dropship Juga Sedang Dicari

Kepada yang tengah mencari peluang untuk jalankan bisness atau saja-saja nak cari duit poket korang boleh jadi agen atau dropship bersama Tejja Herbs. Sangat dialu-alukan, sambil cantik, kurus, boleh jugak korang dapat income kan. 

Harga bagi sekotak Bobba Fitz ialah RM79.00 bagi kawasan semenanjung. Manakala, Sabah dan Sarawak pula harganya ialah RM89.00. 

Jadi, sesiapa yang berminat untuk dapatkan Bobba Fitz, korang boleh beli melalui website rasmi mereka atau nak lebih mudah lagi korang boleh beli terus di Shopee dengan nama official bobbafitz.os


Kinah Dah Cuba, Dah Berjaya Turun Berat Juga! Alhamdulillah

Ini pertama kali Kinah jumpa minuman diet rasa coklat bobba yang sedap untuk minum tiap pagi tanpa beri rasa memulas pada perut. Rasanya yang sedap dengan boleh beri tahap kenyang dalam masa yang lama sambil bantu kawal selera Kinah untuk makan banyak macam dulu, benar-benar bikin hati Kinah rasa happy.

Kinah kongsikan testimoni pengalaman review guna Bobba Fitz ini bukannya untuk racun sesiapa cuma sekadar berkongsi detik gembira yang telah berjaya Kinah rasa. Hanya mereka yang alami masalah berat badan je boleh faham. Dan hanya mereka yang dah pernah cuba minum minuman diet Bobba Fitz ini boleh faham maksud kawal makan dengan sendiri yang bagaimana Kinah maksudkan. 

Jadi untuk sesiapa yang berhajat untuk turunkan berat badan tu, nasihat Kinah walau apa jenis produk yang ingin di cuba, pastikan cari info dulu. Untuk minuman diet yang Kinah cuba ini, untuk dapatkan lebih maklumat lanjut mengenai Bobba Fitz, korang boleh terus layari :


Website : https://tejjaherbs.com
Facebook : Bobbafitz Hq
Instagram : bobbafitz hq

#bobbafitz #minumandiet #minumankurus #tejjaherbs


Friday, 13 November 2020

,

Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka |  Memiliki kulit yang cantik, anjal, dan berseri menjadi idaman bagi setiap wanita. Begitu jugak la dengan empunya diri ni.


Meskipun usia dah 31 pada tahun ni, kulit muka kinah dah mula nampak kusam. Bila tengok cermin, teringin nak kulit ni nampak cantik dan kulit lembut macam bayi tanpa sebarang make up. Siapa yang tak nak kulit umpama baby skin tu oii dan bila kulit dah elok cantik, kulit pinkish confirm orang tak panggil kita makcik dah.


Nak cantik seperti yang diidamkan, ada caranya. Selain jaga pemakanan, minum air kosong dengan mencukupi, penjagaan kulit secara rutin pun penting juga tau. Bagi memenuhi impian untuk kulit kelihatan cantik dan sentiasa lembap, kinah nak kongsi dengan korang satu essence terbaik untuk kulit muka kita iaitu RoyalQ Asia Diamond Dolly Booster Essence


Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
 Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka


Mengapa Diamond Dolly Booster Essence (DDBE) Terbaik Untuk Kulit Muka Kita

Kalau korang nak tahu, mengapa Diamond Dolly Booster Essence adalah booster terbaik untuk kulit kita adalah disebabkan dalam satu botol ni mengandungi 4 formulasi iaitu essence, serum, moisturiser, dan booster


Bagi kinah la, ianya lengkap sangat dah ni satu botol yang tampak eksklusif ni untuk mereka yang nak jaga kulit muka terutama bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering serta masalah kulit sensitif.



Kebaikan dan kelebihan yang ada pada Diamond Dolly Booster Essence 

  1. Sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif dan mengalami keradangan.
  2. Membantu membaiki kulit yang rosak, kering dan sunburn.
  3. Melembut dan melicinkan kulit muka.
  4. Membantu melindungi kulit dari sinaran radiasi berbahaya.
  5. Membantu menghilangkan kegatalan pada kulit muka.
  6. Membantu menanggalkan lapisan sel kulit mati.
  7. Membantu mengekalkan kelembapan kulit.
  8. Membantu melindungi kulit dari bakteria berbahaya.
  9. Membantu meningkatkan hidrasi dalam kulit.


Kandungan Diamond Dolly Booster Essence

Banyakkan kelebihan dan kebaikan pada Diamond Dolly Booster Essence ni. Disebabkan itulah, bagi kinah DDBE ni adalah serum muka terbaik buat masa ni. Dah tau tentang kelebihannya, kinah nak kongsi pula kandungan hebat di dalam Diamond Dolly Booster Essence ni. Kalau korang nak tahu, DDBE ni mengandungi 6 kandungan hebat yang mana dalam setiap kandungan ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri. 


Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka

  1. Chamomilla Recutita Extract - Berfungsi melegakan kulit yang mengalami keradangan dan meredakan kulit yang sensitif.
  2. Cucumis Sativus - berfungsi membaiki kulit yang kering dan rosak seterusnya menjadikan permukaan kulit lebih lembut dan licin. Ekstrak ini juga sangat baik untuk membaiki kulit sunburn. pH value ekstrak ini juga sesuai dengan kulit kita.
  3. Asparagopsis Armata Extract - Merupakan red alga yang sering dijumpai di Kawasan pendalaman lautan India dan Pasifik.Extract ini sangat bagus untuk melindungi kulit dari sinaran radiasi merbahaya.
  4. Saponaria Officinalis Herb - Mengandungi flavonoids dan vitamin C untuk menenangkan kulit (soothing) dan menghilangkan kegatalan i] muka.
  5. Humulus Lupulus - Bersifat sebagai antimicrobial dalam alam semulajadi. Melindungi kulit dari persekitaran luar di mana ianya membantu memelihara kelembapan kulit dengan menjadikan kulit kekal lembap dan lembut. Turut membantu menanggalkan lapisan kulit mati dari epidermis serta membersihkan kulit.
  6. Avena Strigosa Seed Extract - Dikenali sebagai Black Oats Extract. Mengandungi bahan yang mampu menampung air di dalam kulit. Jadi, proses penghidratan secara semula jadi dapat diransang dan dikuatkan.

 


Cara Penggunaan Diamond Dolly Booster Essence

Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka

Bestkan Diamond Dolly Booster Essence ni, rupanya banyak kelebihan yang kita dapat bila kita pakai secara konsisten. Cara guna essence ni pun mudah saja, picit mengikut kuantiti yang diperlukan. Kemudian, gunakan hujung jari korang dan sapu 2 - 3 titik pada muka dan leher secara membulat. Mudah je. Lepas ni, pada sesiapa yang mencari cara untuk atasi kulit kering dan tips untuk kulit sensitif, haaaa ini lah dia penyelesaiannya. Tak salah nak berbelanja sedikit untuk kesihatan kulit muka korang daripada korang terpaksa berbelanja mahal cucuk sana cucuk sini tapi hasil tak seperti yang diharapkan. 



Untuk maklumat lanjut dan sebarang pembelian korang boleh layari

Instagram :http://www.instagram.com/thebeautyexpertcheras

Facebook:  www.facebook.com/thebeautyexpertacademy

Whatsapp: 013-2576447/03-95467094