Saturday, 28 November 2020

,
Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan? | Masalah berat badan berlebihan seringkali dikaitkan dengan tabiat pemakanan dan gaya hidup yang tak seimbang. Hmm betul la tu. Ditambah pula dengan faktor usia yang semakin meningkat, metabolisma pun tak serancak macam zaman remaja dulu yang menjadikan punca berat badan susah nak turun walaupun dah jenuh berdiet. Sama la dengan kinah ni haa. Berat badan tak mau turun, kalau turun pun ada la sekejap lepas tu naik balik. Mana taknya, makan ikut dan je, lepas tu bila tengah malam, lapar je makan. Sehari entah berapa kali asyik kerja makan jer. Bila nak kurusnya. 

Jujur cakap, memang tak seronok ok bila berat ni dah masuk kategori overweight. Korang pun tau kan, bila berat badan kita berlebihan mulalah macam-macam penyakit yang datang. Hmm mintak simpang la. Lagipun anak-anak kecik lagi dan masih perlukan perhatian. Sekarang ni pun kakak Thahirah dah pandai mengata ibu dia ni gemuk. Huwaa anak sendiri kot kata ibu dia macam tu. Ni dah kira jadi mangsa body shaming dengan anak sendiri ni 😏 

Nampaknya kena cari cara nak kurus dengan berkesan. Makin dibiarkan nanti makin degil pula lemak kat badan ni.



Terjumpa Minuman Diet Bobba Fitz Dari Perkongsian Rakan Facebook

Hari tu saja la kinah scroll news feed facebook, terjumpa pulak satu status dari Sis Hawa. Rupanya sekarang ni Sis Hawa dan suaminya tengah mengamalkan BOBBA FITZ iaitu sejenis minuman diet untuk turunkan berat badan. Hmm racun ni. Kinah pun apalagi mulalah start lihat semua perkongsian yang dibuat dan terus rasa excited nak cuba sebabnya minuman untuk kurus yang mereka amalkan tu berperisa coklat dengan rasa yang sedap katanya, hmm favourite tu.

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Macam biasa la, sebelum kinah nak mencuba sesuatu produk, kinah ni suka baca dulu feedback di Google. Walaupun dah lihat perkongsian dari pengguna tapi info lain tetap kita kena ambil tahu juga. Ok ke tidak minuman diet untuk turunkan berat tu, kandungannya apa, selamat ke tidak untuk diminum, halal ke, siapa pengeluarnya, ehhh macam-macam lagi la. Benda nak masuk dalam badan, kita kenalah ambik tahu. 

Bila dah dapat maklumat yang kinah nak dan rasa yakin baru la kinah berani nak cuba. Dengan cara begini kita pun tak akan salah buat keputusan dan tak akan juga menyalahkan sesiapa kelak. Kuasa sebagai pengguna di tangan kita maka jadilah pengguna-pengguna yang bijak. 

Di sini Kinah sertakan sekali segala macam info yang Kinah berjaya perolehi berkaitan minuman diet Bobba Fitz dengan perisa coklat boba ini. Moga-moga maklumat sebegini boleh membantu dikalangan mereka yang sedang mencari info yang berkaitan. 



Minuman Bobba Fitz Ini Dari Syarikat Mana?

Buat pengetahuan semua, Bobba Fitz merupakan produk terbaru keluaran daripada Tejja Herbs iaitu sebuah company Bumiputera yang kini aktif menghasilkan produk dengan menggunakan 100% bahan semulajadi. Apa yang penting, ianya mempunyai status Halal dan lulus daripada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Oh ya, Bobba Fitz juga sebenarnya tergolong dalam produk FDI. 

Apa tu produk FDI?

Produk FDI adalah produk yang mempunyai formulasi kombinasi bahan makanan yang telah ditambah dengan bahan aditif seperti vitamin, herba, mineral, asid amino dan prebiotik. Sebagai contoh, produk minuman campuran botani dan produk minuman kesihatan. Produk FDI ni boleh jadi ubat atau makanan dan boleh juga jadi makanan atau ubat. Haa lebih kurang gitu. Jika kurang jelas apa yang kinah explain tu, korang boleh goggle.



Ciri-ciri Yang Ada Pada Bobba Fitz

Di bawah, kinah senaraikan beberapa ciri-ciri Bobba Fitz hasil pencarian di Google. Moga membantu korang yang tengah pening memilih produk yang sesuai untuk menguruskan badan tu. 

  • Minuman diet yang pertama berperisa coklat bobba (chocolate bobba)
  • Digalakkan pengguna yang berusia 18 tahun dan ke atas
  • Lelaki dan wanita boleh juga amalkan Bobba Fitz
  • Sesuai bagi mereka yang sukar mengawal selera makan tapi nak kurus (hmm kinah la orangnya tu)
  • Sesuai juga bagi mereka yang tiada masa nak bersenam tapi nak kurus (ehh macam tau tau je)
  • Tak perlu berlapar sampai ikat perut semata-mata nak kurus
  • Rasa kenyang walau makan 1 sachet Bobba Fitz sekali sehari pada setiap hari
  • Boleh nampak kesan pengambilannya seawal 7 hingga 14 hari 



Bobba Fitz Ingredients : Kandungan Yang Digunakan Di Dalam Bobba Fitz

Sebelum kita nak cuba sesuatu produk, perkara utama yang perlu kita ambil tahu semestinya isi kandungan. Di dalam Bobba Fitz terdapat 6 bahan utama yang digunakan bagi membantu kita ramping dalam masa 7 hingga 14 hari iaitu:

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Cocoa powder - menggunakan serbuk koko terpilih perisa bobba yang sedap

Non-diary creamer - menggunakan krimer tenusu sebagai pengganti kepada susu segar

Hoodia Gordini (dikotak tersilap tulis Hoocia) - Hoodia atau di sebut (HOO-dee-ah) merupakan tumbuhan seperti kaktus yang boleh didapati di kawasan separuh gurun seperti Afrika Selatan, Botswana, Namibia dan Angola. Dalam beberapa tahun kebelakangan ni, hoodia banyak digunakan dalam pasaran untuk penurunan berat badan dan ianya menjadi sangat popular. Dalam Bobba Fitz, hoodia dimasukkan Odalam kuantiti sedikit saja tau

Fructose - Fructose atau dalam bahasa Melayunya fruktosa. Fruktosa hanya terdapat dalam buah-buahan saja. Gula fruktosa ini adalah gula alami dari buah yang mana jumlahnya tak begitu banyak

Whey Protein - merupakan produk sampingan dari pembuatan keju. Produk whey protein kebiasaannya dipasarkan sebagai makanan tambahan dalam pelbagai tuntutan kesihatan. Pelbagai kajian telah dijalankan menunjukkan whey protein mempunyai banyak kebaikan seperti anti keradangan, anti kanser dan sebagainya

Garcinia Cambogia - Garcinia Cambogia merupakan bahan utama yang paling popular digunakan dalam menurunkan berat badan. Kandungan Garcinia Cambogia di dalam Bobba Fitz, adalah 3 kali ganda dari jenama lain yang ada dipasaran. Lemak pun 3 kali ganda jugak la hilangnya ngeh ngeh.



Kelebihan & Keistimewaan Minuman Diet Bobba Fitz Untuk Lelaki dan Wanita

Seperti mana yang kinah senaraikan pada ciri-ciri Bobba Fitz di atas, lelaki dan wanita boleh je minum kerana ianya mudah dibancuh serta dapat membantu mengawal selera makan kita. Bagi korang yang dah lama simpan lemak tu, minuman bobba fitz ni juga dapat membantu membakar lemak tepu degil dan kalori yang melekat di badan kita dengan lebih cepat dan pantas. 

Kita yang dah masuk kategori overweight ni pulak, kalau korang nak tahu tahap metabolisma kita dah semakin rendah sebab tu susah nak kurus. Jadi, bila korang minum Bobba Fitz ni, ianya dapat membantu meningkatkan semula metabolisma kita dengan menyingkirkan lebihan toksin lama dan mengempiskan perut kita. Dengan ini berat badan kita akan turun dengan lebih cepat dan berkesan.

Korang yang ada masalah peha, lengan, dan pinggang menggeleber tu, dengan Izin Allah Bobba Fitz dapat membantu mengecilkan bahagian tersebut sekaligus kulit kita pun semakin cantik. Siapa tak nak cantik uiii.

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?



Soal Jawab Mengenai Bobba Fitz, Biar Tahu Jangan Keliru!

Kinah tahu, banyak persoalan dalam fikiran korang tu mengenai minuman ni kan. Takpe biarlah kinah jelaskan secara ringkas tapi padat.

Korang mungkin nak tahu, ibu menyusu boleh ke minum? Jawapannya, Bobba Tox boleh tapi Bobba Fitz seeloknya minum apabila baby kita tu dah berumur 6 bulan ke atas la. Kesian kat baby kita tu. Lain la korang dah tak breastfeed tu cerita lain.

Kebiasaannya apabila kita minum minuman bercoklat, mostly kita akan sembelit. Tapi dengan Bobba Fitz, kita tak akan sembelit, sebabnya Tejja Herbs juga mengeluarkan Bobba Tox yang mana ianya dapat membantu melawaskan pembuangan najis dan toksik dalam badan. 

Ada sesetengah produk, bila kita minum kita akan rasa berdebar. Tapi Bobba Fitz ni tidak, cuma kita digalakkan untuk mengambilnya selepas sarapan kerana bila kita ambil semasa perut kosong nanti korang tak ada tenaga pulak untuk aktiviti seterusnya. Bagi yang ada penyakit tu sebaiknya tanya dulu kepada yang pakar untuk dapatkan kepastian. Jika ada penyakit kritikal, korang tidak digalakkan untuk mengambil Bobba Fitz ni ye. 

Jika korang berhenti minum Bobba Fitz kebiasaannya berat tidak akan naik semula tapi ianya bergantung juga dengan gaya pemakanan dan lifestyle korang tu. Jadi, korang yang dah dapat berat idaman tu, seeloknya amalkan pemakanan seimbang dan jangan lupa aktiviti fizikal sama ada indoor ataupun outdoor. Penat dah turunkan berat tapi pemakanan tak jaga, sia-sia la usaha korang selama ni. 


Cara-cara Pengambilan : Cara Minum Bobba Fitz

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Mudah je nak bancuh minuman bobba yang super sedap ni. Hanya ambil satu sachet bersamaan 20g ke dalam air sejuk atau suam, kemudian bancuh atau lebih mudah korang "shake je". Dah larut semua, bolehlah terus minum. Ingat ye, Bobba Fitz ni ambil hanya sekali sehari saja selepas sarapan

Korang yang nak dapatkan result lagi best, korang boleh cuba juga Bobba Tox yang mana korang boleh dapatkan pakej trial dengan harga yang lebih jimat.



Review Kinah Sendiri : Testimoni Pengalaman Selepas Minum Bobba Fitz
Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Sejujurnya kinah ni dah penat nak berdiet bagai tapi hasilnya ke laut. Iyela semuanya buat ikut dan je, bila nak kurusnya. Sampai lah kinah jumpa Bobba Fitz ni. Kinah memang teruja nak cuba minuman ni salah satu sebab perisa coklat. Sedap kot, sampai kakak pun nak mintak sikit. Tapi sorry ye kak, ni untuk ibu. Kanak-kanak bawah 18 tahun sama sekali tak digalakkan untuk minum. Jadi kakak tengok sajalah ya. 

Sepanjang kinah minum Bobba Fitz ni, perut tak memulas langsung, itu yang kinah nak. So, kita minum secara santai je la tanpa susah hati nak cari tandas bila keluar rumah nanti. Sudahlah rasanya sedap, perut juga tak memulas lepas minum. Memang inilah yang Kinah nak. Kiranya minuman diet dengan perisa coklat bobba ini benar-benar boleh memenuhi kehendak ramai orang seperti Kinah.



Minum 2 Sachet, Turun 2 Kilo!!! Benar-Benar Terkejut!

Memang sama sekali kinah tak sangka, kinah baru je minum 2 sachet berat kinah dah turun 2 kg. Masa timbang tu bila tengok berat dah makin turun, rasa nak loncat je. Tapi tak loncat pun, nanti kakak tengok pelik pulak. Seronoknya tu jangan cakaplah! Memang rasa wow sangat! 

Baju tshirt yang sebelum ni kinah pakai rasa ketat, dah longgar sikit. Yop offer nak belanja burger pada waktu malam pun kinah tolak sebab dah kenyang. Mana taknya, asal dahaga je terus minum air. So, automatik la rasa kenyang. Pelik jugak dia tengok, sebabnya setiap kali dia offer nak belanja makan untuk supper kinah tak pernah menolak. 

Minum minuman diet Bobba Fitz ini kita tak perlu pun berpantang makan, cuma dengan sendirinya tabiat nak makan itu ini jadi terkawal. Mungkin disebabkan kandungan protein yang ada di dalamnya membuatkan perut rasa kenyang lepas breakfast hingga terus boleh skip lunch. Kalau dulu, tiap masa asyik nak makan je. 

Alhamdulillah, kinah dah jumpa solusi untuk kinah kurus dengan mudah selain kawal makan dengan cara yang susah. Nak bawak pergi mana-mana pun mudah sebabnya ia dalam bentuk sachet. Harganya pun berpatutan. 

Apa yang kinah cerita ni bukan cerita kosong ya. Sebabnya bukan kinah sorang je yang berjaya turunkan berat badan, dah banyak testimoni yang berjaya turun berat badan mereka dengan Bobba Fitz ni. Di bawah kinah sertakan antara testimoni lain yang telah berjaya seperti Kinah dalam menurunkan berat selepas minum minuman diet rasa coklat Bobba Fitz ini.

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?

Betul ke Minuman Diet Bobba Fitz Ni Boleh Kuruskan Badan?


Pencarian Agen dan Dropship Juga Sedang Dicari

Kepada yang tengah mencari peluang untuk jalankan bisness atau saja-saja nak cari duit poket korang boleh jadi agen atau dropship bersama Tejja Herbs. Sangat dialu-alukan, sambil cantik, kurus, boleh jugak korang dapat income kan. 

Harga bagi sekotak Bobba Fitz ialah RM79.00 bagi kawasan semenanjung. Manakala, Sabah dan Sarawak pula harganya ialah RM89.00. 

Jadi, sesiapa yang berminat untuk dapatkan Bobba Fitz, korang boleh beli melalui website rasmi mereka atau nak lebih mudah lagi korang boleh beli terus di Shopee dengan nama official bobbafitz.os


Kinah Dah Cuba, Dah Berjaya Turun Berat Juga! Alhamdulillah

Ini pertama kali Kinah jumpa minuman diet rasa coklat bobba yang sedap untuk minum tiap pagi tanpa beri rasa memulas pada perut. Rasanya yang sedap dengan boleh beri tahap kenyang dalam masa yang lama sambil bantu kawal selera Kinah untuk makan banyak macam dulu, benar-benar bikin hati Kinah rasa happy.

Kinah kongsikan testimoni pengalaman review guna Bobba Fitz ini bukannya untuk racun sesiapa cuma sekadar berkongsi detik gembira yang telah berjaya Kinah rasa. Hanya mereka yang alami masalah berat badan je boleh faham. Dan hanya mereka yang dah pernah cuba minum minuman diet Bobba Fitz ini boleh faham maksud kawal makan dengan sendiri yang bagaimana Kinah maksudkan. 

Jadi untuk sesiapa yang berhajat untuk turunkan berat badan tu, nasihat Kinah walau apa jenis produk yang ingin di cuba, pastikan cari info dulu. Untuk minuman diet yang Kinah cuba ini, untuk dapatkan lebih maklumat lanjut mengenai Bobba Fitz, korang boleh terus layari :


Website : https://tejjaherbs.com
Facebook : Bobbafitz Hq
Instagram : bobbafitz hq

#bobbafitz #minumandiet #minumankurus #tejjaherbs


Friday, 13 November 2020

,

Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka |  Memiliki kulit yang cantik, anjal, dan berseri menjadi idaman bagi setiap wanita. Begitu jugak la dengan empunya diri ni.


Meskipun usia dah 31 pada tahun ni, kulit muka kinah dah mula nampak kusam. Bila tengok cermin, teringin nak kulit ni nampak cantik dan kulit lembut macam bayi tanpa sebarang make up. Siapa yang tak nak kulit umpama baby skin tu oii dan bila kulit dah elok cantik, kulit pinkish confirm orang tak panggil kita makcik dah.


Nak cantik seperti yang diidamkan, ada caranya. Selain jaga pemakanan, minum air kosong dengan mencukupi, penjagaan kulit secara rutin pun penting juga tau. Bagi memenuhi impian untuk kulit kelihatan cantik dan sentiasa lembap, kinah nak kongsi dengan korang satu essence terbaik untuk kulit muka kita iaitu RoyalQ Asia Diamond Dolly Booster Essence


Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
 Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka


Mengapa Diamond Dolly Booster Essence (DDBE) Terbaik Untuk Kulit Muka Kita

Kalau korang nak tahu, mengapa Diamond Dolly Booster Essence adalah booster terbaik untuk kulit kita adalah disebabkan dalam satu botol ni mengandungi 4 formulasi iaitu essence, serum, moisturiser, dan booster


Bagi kinah la, ianya lengkap sangat dah ni satu botol yang tampak eksklusif ni untuk mereka yang nak jaga kulit muka terutama bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering serta masalah kulit sensitif.



Kebaikan dan kelebihan yang ada pada Diamond Dolly Booster Essence 

  1. Sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif dan mengalami keradangan.
  2. Membantu membaiki kulit yang rosak, kering dan sunburn.
  3. Melembut dan melicinkan kulit muka.
  4. Membantu melindungi kulit dari sinaran radiasi berbahaya.
  5. Membantu menghilangkan kegatalan pada kulit muka.
  6. Membantu menanggalkan lapisan sel kulit mati.
  7. Membantu mengekalkan kelembapan kulit.
  8. Membantu melindungi kulit dari bakteria berbahaya.
  9. Membantu meningkatkan hidrasi dalam kulit.


Kandungan Diamond Dolly Booster Essence

Banyakkan kelebihan dan kebaikan pada Diamond Dolly Booster Essence ni. Disebabkan itulah, bagi kinah DDBE ni adalah serum muka terbaik buat masa ni. Dah tau tentang kelebihannya, kinah nak kongsi pula kandungan hebat di dalam Diamond Dolly Booster Essence ni. Kalau korang nak tahu, DDBE ni mengandungi 6 kandungan hebat yang mana dalam setiap kandungan ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri. 


Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka

  1. Chamomilla Recutita Extract - Berfungsi melegakan kulit yang mengalami keradangan dan meredakan kulit yang sensitif.
  2. Cucumis Sativus - berfungsi membaiki kulit yang kering dan rosak seterusnya menjadikan permukaan kulit lebih lembut dan licin. Ekstrak ini juga sangat baik untuk membaiki kulit sunburn. pH value ekstrak ini juga sesuai dengan kulit kita.
  3. Asparagopsis Armata Extract - Merupakan red alga yang sering dijumpai di Kawasan pendalaman lautan India dan Pasifik.Extract ini sangat bagus untuk melindungi kulit dari sinaran radiasi merbahaya.
  4. Saponaria Officinalis Herb - Mengandungi flavonoids dan vitamin C untuk menenangkan kulit (soothing) dan menghilangkan kegatalan i] muka.
  5. Humulus Lupulus - Bersifat sebagai antimicrobial dalam alam semulajadi. Melindungi kulit dari persekitaran luar di mana ianya membantu memelihara kelembapan kulit dengan menjadikan kulit kekal lembap dan lembut. Turut membantu menanggalkan lapisan kulit mati dari epidermis serta membersihkan kulit.
  6. Avena Strigosa Seed Extract - Dikenali sebagai Black Oats Extract. Mengandungi bahan yang mampu menampung air di dalam kulit. Jadi, proses penghidratan secara semula jadi dapat diransang dan dikuatkan.

 


Cara Penggunaan Diamond Dolly Booster Essence

Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka

Bestkan Diamond Dolly Booster Essence ni, rupanya banyak kelebihan yang kita dapat bila kita pakai secara konsisten. Cara guna essence ni pun mudah saja, picit mengikut kuantiti yang diperlukan. Kemudian, gunakan hujung jari korang dan sapu 2 - 3 titik pada muka dan leher secara membulat. Mudah je. Lepas ni, pada sesiapa yang mencari cara untuk atasi kulit kering dan tips untuk kulit sensitif, haaaa ini lah dia penyelesaiannya. Tak salah nak berbelanja sedikit untuk kesihatan kulit muka korang daripada korang terpaksa berbelanja mahal cucuk sana cucuk sini tapi hasil tak seperti yang diharapkan. 



Untuk maklumat lanjut dan sebarang pembelian korang boleh layari

Instagram :http://www.instagram.com/thebeautyexpertcheras

Facebook:  www.facebook.com/thebeautyexpertacademy

Whatsapp: 013-2576447/03-95467094

Tuesday, 10 November 2020

,
Website Terbaik Untuk Perbandingan Sebut Harga Insurans | Insurans kenderaan adalah lebih murah dan berpatutan daripada apa yang anda fikirkan sekiranya anda membandingkan sebut harga dari syarikat insurans yang berbeza untuk mendapatkan harga yang terbaik.

Jika anda pernah membuat perbandingan semasa membeli-belah, anda akan mendapati bahawa syarikat insurans kenderaan yang berbeza akan memberikan sebut harga yang berbeza untuk pelanggan yang sama walaupun untuk polisi yang sama. 

Ini menjadikan perbandingan sebut harga sangat penting sebelum membeli insurans kereta.

Website Terbaik Untuk Perbandingan Sebut Harga Insurans

Dengan lambakan syarikat insurans kenderaan di Malaysia, tugas membandingkan sebut harga boleh menjadi sesuatu yang sukar dan meletihkan. 

Di sinilah bergunanya laman web perbandingan insurans kenderaan. Laman web perbandingan insurans kenderaan boleh membantu anda dalam usaha mencari insurans kenderaan yang berpatutan. Mereka menawarkan harga khusus, diskaun, dan pilihan pelindungan dari syarikat insurans yang berbeza. 

Dan semuanya dari satu laman web yang sama. Ianya lebih kurang sama seperti laman web perbandingan hotel kegemaran anda yang melakukan perbandingan pilihan bilik hotel yang berbeza dan semuanya di dalam satu laman web.



Bagaimana Laman Web Insurans Kenderaan Berfungsi?

Laman web perbandingan insurans kenderaan beroperasi dengan cara anda memasukkan keperluan anda ke dalam borang sebut harga online yang disediakan. Seterusnya ia akan memaparkan pelbagai perbandingan sebut harga berdasarkan maklumat yang telah anda berikan. 

Kemudian anda akan dihubungkan ke laman web syarikat insurans berdasarkan sebut harga yang anda pilih. Ini mengurangkan proses pembelian. Proses ini cuma mengambil masa beberapa minit. Jangan risau, laman web ini tidak akan menjual maklumat anda kepada syarikat atau agensi insurans.



Kelebihan Menggunakan Laman Web Perbandingan

1. Anda boleh menjimatkan duit
Membandingkan sebut harga insurans kenderaan dari pelbagai syarikat insurans kenderaan yang berbeza dan dapat melihat perbezaan harga, akan membantu anda untuk membuat pilihan terbaik berdasarkan spesifikasi yang anda mahukan. 

Perbandingan ini turut merangkumi syarikat insurans yang kurang dikenali. Ini bermakna anda akan mempunyai beberapa pilihan tawaran daripada syarikat kecil yang boleh memberikan penjimatan terbaik untuk anda.


2. Lebih mudah dan menjimatkan masa
Dengan hanya beberapa klik, anda boleh mendapatkan beratus sebut harga insurans tanpa perlu bersusah payah. Ini membolehkan anda mendapat banyak maklumat, menjimatkan lebih banyak masa daripada terpaksa melayari satu persatu laman web. 

Laman web perbandingan ini membolehkan anda untuk mencipta akaun dan menyimpan semua maklumat anda di situ. Ini mengelakkan anda daripada terpaksa mengulangi proses ini berkali-kali semasa anda mencari polisi atau ingin bertukar syarikat insurans. 

Masa itu berharga, jadi menjimatkan sebanyak mungkin masa merupakan alasan terbaik untuk menggunakan laman web ini.


3. Lebih banyak pilihan
Laman web perbandingan insurans kenderaan merupakan satu organisasi yang besar, jadi tidak rugi untuk anda melayarinya. Keseluruhan laman web ini menggunakan data yang berbeza. Mereka tidak mempunyai kesemua penanggung insurans yang sama di dalam data mereka. 

Jadi, sebut harga yang diberikan tidak akan meliputi syarikat insurans yang sama dan dan ini akan memberikan sebut harga yang berbeza. Ini menunjukkan sebilangannya dapat dimanfaatkan secara bersama untuk mencari dan mengesahkan sebut harga yang terbaik.



Pendapat Akhir

Sebagai pakar insurans kenderaan, anda disarankan untuk membandingkan insurans kereta setiap kali anda ingin memperbaharui polisi insurans sedia ada (selalunya setiap 6 bulan atau 12 bulan).Sebelum anda mula memburu sebut harga, semak semula polisi sedia ada serta periksa sekiranya anda memerlukan sebarang perubahan. 

Setelah anda selesai menyemak dan mengambil keputusan tentang pelindungan yang ingin anda ambil, laman perbandingan insurans kenderaan akan membantu anda untuk mencari harga terbaik untuk polisi yang anda mahukan.


Website Terbaik Untuk Perbandingan Sebut Harga Insurans


Jika saya boleh mengesyorkan laman web untuk menjadikan hidup anda lebih mudah, ia tentulah Fincrew, projek yang dimiliki oleh NickMetrics group. Mereka menawarkan kadar yang terbaik di Malaysia. Mereka membandingkan sebut harga dari lebih 30 firma Takaful dan insurans di Malaysia bagi memberikan anda pelindungan yang tepat dengan harga terbaik. 

Mereka juga menjadikan urusan insurans lebih telus, mudah dan lebih baik. Ini menunjukkan bahawa mereka dapat menyesuaikan kadar yang sesuai dengan kehendak serta gaya hidup anda, memberikan anda peluang untuk membuat keputusan berdasarkan maklumat data yang anda akses.



Sunday, 8 November 2020

,

Kumpul Point Di Petpet Club | Sejak dah ada anak kecik sorang lagi, lampin pakai buang semestinya ada dalam list setiap kali nak restock barang dalam rumah. Lampin pakai buang yang menjadi pilihan kinah untuk kegunaan Lulu Nafisah sekarang ialah PetPet. 


Kalau sebelum ni kinah pakaikan Lulu jenama Genki, tapi disebabkan Lulu semakin bambam, lampin pakai buang Genki saiz S dah tak sesuai dengannya sebab cutting Genki ni kecik nak tak nak kena belikannya saiz lain tapi saiz yang sesuai dengannya tak banyak pulak pieces dalam tu. 


Jadi nak cut cost kite beralih ke jenama lain mujurlah Lulu takde masalah dengan PetPet ni.  


Kumpul Point Di Petpet Club


Baru-baru ni kinah beli diapers PetPet di Shopee. Dah musim Covid ni, Shopee je la tempat kinah shopping barang-barang terutama barang untuk anak-anak. 


Selain harganya yang jauh lebih murah dari pasaran, masa membeli pun tidak terhad. Tambah ada anak kecik ni, time malam je la kinah sempat belek Shopee haha. 


Kebetulan masa tu ada sale kinah rembat la PetPet saiz S E Mega Deal ni. Macam tak percaya, dengan 160 pieces ni kinah dapat harga RM48.90 je. 


Jimat duit apak ko nak haha.


Sampai je diapers ni baru kinah perasan pada kotak tu ada kod. 


Rupanya kod tu untuk kumpul point. Oooo baru tahu, rupanya PetPet ni ada PetPet Club. 


Tak tau la pulak selama ni.  Sebelum ni kumpul point dengan drypers je. 


Kinah pun tak tunggu lama dah terus je daftar PetPet Club dan terus masukkan kod yang diberi mengikut arahan. Mana yang baru nak join PetPet Club tu jom la kita sign up. 


Benefit yang kita dapat bila join kelab ni kita boleh tebus pampers PetPet, selain tu ada jugak baucer AEON, baucer TF, dan Speedmart. Untung jugak kumpul point ni.


Oh ya bagi yang beli by pack, korang boleh cari kod tu di sebelah dalam plastik.


Ada kod kat situ, nanti korang masukkan je dalam column yang disediakan di PetPet Club tu. Mudah je kan. 


So lepas ni, setiap kali beli pampers jangan buang plastik tu dulu ye. Rasa rugi pulak plastik newborn Lulu dah buang masa dia admit ward aritu.