Breaking

Sunday, 8 December 2019

Sunday, December 08, 2019

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance  | Siapa yang tak kenal dengan Safi. Jenama yang dipercayai dari dulu hingga kini. Kinah dari zaman sekolah dulu, Safi je la pilihan kinah. Masa tu sekolah lagi, safi je la yang mampu beli pada masa tu. Kini, Safi telah mengorak langkah dengan memperkenalkan satu lagi rangkaian produk penjagaan kulit baharu iaitu Safi Youth Radiance, produk anti-penuaan pertama yang menggabungkan teknologi Saffron Gold dengan kombinasi herba mewah Saffron, Nano Gold, Beetox dan Lipo Vit-C di dalamnya.

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance
Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Rangkaian Safi Youth Radiance
Seperti biasa, mana-mana produk Safi semestinya diuji secara dermatology dan apa yang penting ianya bebas minyak mineral, bebas alkohol, bebas dari paraben dan tidak diuji ke atas haiwan. Jadi tak perlu ragu atau was-was dengan produk Safi.

Jenis Produk Dalam Rangkaian Safi Youth Radiance

Dalam rangkaian produk Safi Youth Radiance kali ni, ada dua jenis iaitu Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Esssence dan Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser. Kedua-duanya mengandungi Nano Gold 24K dan Saffron. Kedua-dua rangkaian Safi Youth Radiance ni dapat membantu melawan masalah penuaan kulit, mengurangkan garis-garis halus, mengecilkan liang pori serta mengekalkan kelembapan kulit supaya kelihatan lebih cerah berseri.

Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence (RM55.90, 100ml)

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence
Botol kaca merah yang menawan ni diperhebat dengan manfaat nutrisi mewah saffron, beetox dan lipo vit-c yang mana dapat memperbaiki dan juga mencerahkan kulit. Disamping melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan sinaran uv dan pencemaran. Selain itu, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence ini mengandungi asid hialuronik yang akan mengunci lembapan kulit sehingga 24 jam. Wah bagus sangat ni. 

Kalau korang nak tahu, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence ni diperkaya dengan teknologi Saffron Gold yang dapat membantu mencegah masalah penuaan dari dalam lapisan kulit, memperbaiki struktur kulit, membantu mencerahkan kulit dan melambatkan proses penuaan.

Paling kinah suka, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence mempunyai fungsi 2 dalam 1 yang dapat memberikan penghidratan segera, menghaluskan pori muka dan membantu untuk menyerap manfaat produk yang kita pakai selepasnya dengan lebih baik.
Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence
Cara nak guna pun mudah je, cuma tuang ke tapak tangan dengan kadar mencukupi untuk wajah kita. Kemudian sapu dan ratakan essence tersebut di wajah dan leher. Setelah itu, urut dengan lembut secara bulatan sehingga essence tu meresap sepenuhnya. 

Kalau nak kesan lagi baik, korang kena guna essence ni bersama Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser.

Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser (RM55.90, 40g)

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser
Sepertimana Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence, Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser juga mengandungi saffron, beetox daan lipo vit-c.  Apa yang best dengan serum ni, tekstur dia ringan, tak melekit, tak berminyak dan cepat serap ke dalam kulit. 

Satu lagi mengenai serum ni, setiap kali kita pam serum ni, gel krim tu akan bertukar menjadi butiran serum kristal bila kita urut pada wajah kita dan hasilnya kulit kita akan jadi lebih lembap, lembut dan licin.

Antara fungsi lain pada serum ni ialah membantu mengurangkan keterlihatan kedutan pada wajah kita disamping dapat menyuburkan lapisan epidermis pada wajah kita, melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan sinaran UV dan juga pencemaran persekitaran. Akhir sekali, dapat memperbaiki tona kulit yang tak sekata serta mengurangkan kesan kedutan dan garis halus di wajah.

Berdasarkan ujian klinikal yang telah dijalankan, dengan penggunaan Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser secara berterusan di dapati:

*67% peningkatan kadar keanjalan kulit yang lebih baik

*75% peningkatan kadar pencerahan kulit

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser
Cara nak guna serum ni mudah saja, hanya sapu serum di wajah dan leher. Kemudian urut secara bulatan sehingga bertukar ke titisan air. Teruskan urut sehingga serum tu betul-betul meresap ke dalam kulit dengan sempurna. Untuk hasil yang lebih optimum, gunakan serum ni bersama dengan Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence.

Pengalaman Guna Rangkaian Safi Youth Radiance

Yeay kinah nak share dengan korang sepanjang menggunakan produk ni. Walaupun guna baru beberapa hari, alhamdulillah produk Safi Youth Radiance sesuai dengan kulit kinah, kesan merah-merah pun takde. Setiap kali lepas mandi, excited nak apply serum dan essence di muka ni. Bau dia pun wangi je. 

Korang yang nak cuba produk Safi yang baru ni, boleh dapatkan di mana-mana rangkaian Watson, Guardian dan Aeon Wellness di seluruh negara. Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh dapatkannya di

Website : www.safi.com.my

#SAFIYouthRadiance
#RadiateYouth

Wednesday, 4 December 2019

Wednesday, December 04, 2019

Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa

Minuman Kolagen Malaysia Jeanc Lain Dari Biasa | Bila usia kita dah menjengah 30 an, struktur kulit kita dah tak sama seperti umur kita 20 an. Jadi, dari awal ni la kita kena jaga, kalau tak dijaga, mulalah kulit kita jadi kusam, kering dan kita akan kelihatan lebih berusia dari usia kita. Takkan kita nak jadi macam tu kan. Disebabkan itulah, minuman kolagen Malaysia Jeanc diwujudkan bagi membantu mengatasi masalah tersebut. Dalam banyak-banyak produk kolagen yang ada di pasaran, mengapa Jeanc menjadi pilihan kinah sekarang? Kinah akan cerita dengan lebih lanjut lagi di bawah nanti.

Minuman Kolagen Malaysia Jeanc Lain Dari Biasa

Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia Jeanc Lain Dari Biasa
Buat pengetahuan semua, minuman kolagen Malaysia Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink ni mensasarkan untuk golongan wanita dalam linkungan 25 tahun ke atas terutamaya kepada mereka yang mengambil kandungan gula yang tinggi, mengambil alkohol, merokok mahupun mereka yang sering terdedah kepada sinaran cahaya matahari. Disebabkan itu kinah memilih Jeanc sebagai supplemen tambahan.

Kandungan Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink

Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa
Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink mengandungi Grape Juice Powder, Collagen Peptide (fish), isomaltulose, Vitamin C, Vitamin E, Amla Extract, Acai Extract, Baobab Fruit pulp powder, Sucralose, Lingonberry Extract and Astaxanthin

Kebaikan Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Drinnk

Banyak kebaikan yang kita akan dapat bila kita amalkan collagen drink ni iaitu:

  • Dapat meningkatkan kelembapan kulit
  • Menguatkan struktur kuku dan rambut
  • Dapat membantu meningkatkan kesihatan tulang dan usus
  • Mengandungi antioksidan yang dapat melindungi sel-sel kita daripada radikal bebas.
Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa

Faedah 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia By JeanC 

  • Memulihkan kulit akibat sinaran cahaya matahari
  • Membaiki tona kulit yang tak sekata dan kusam
  • Dapat membantu mengurangkan kedutan
  • Dapat membantu memudarkan kesan parut
  • Anti keradangan ( mengawal jerawat)

Cara Pengambilan Jeanc 30 Days Hydrolyzed Collagen Malaysia

Cara pengambilan Jeanc 30 Days Collagen Malaysia ni mudah saja. Hanya campurkan 1 sachet ke dalam 150ml air kemudian kacau dan terus minum. Mudah saja kan. Kinah biasa minum pada malam hari sebelum nak tido.

Minuman kolagen malaysia jeanc, kolagen jeanc, jeanc, kolagen terbaik
Minuman Kolagen Malaysia - Jeanc Lain Dari Biasa
Korang tengok skin kinah sebelum amalkan JeanC Collagen Drink ni.  Nampak kusam je huhu. Takpelah kita cuba dulu collagen drink Jeanc ni. On ke tak on. Nanti kinah akan kongsi dengan korang keputusannya nanti.

Harga 1 Kotak 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia By JeanC

Harga sekotak collagen drink ni ialah RM89.00 sahaja.

Jika korang hendak mencuba 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia By JeanC ni korang boleh guna kod diskaun "JEANC79" untuk dapatkan diskaun sebanyak RM10.00 dan free delivery.

Atau jika nak beli 3 kotak terus, boleh gunakan kod diskaun "JEANC219" untuk dapatkan potongan diskaun sebanyak RM 48.00 serta free delivery.

Menarik tawaran tu kan. Korang yang nak cantik tu bolehlah guna kod yang kinah bagi tu. 

Sebelum terlupa bagi yang sedang hamil, menyusukan anak, korang kena dapatkan nasihat pakar kesihatan atau doktor dulu sebelum ambil 30 Days Hydrolyzed Collagen Drink Malaysia by JeanC ni. Bagi yang allergik dengan makanan laut pun tak disyorkan ye minuman ni. Bimbang ada kesan lain pulak.

Untuk maklumat lebih lanjut dan rujukan boleh layari laman web https://jeanc.my dan media sosial Facebook dan Instagram




Friday, 29 November 2019

Friday, November 29, 2019

Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Anak2U Explore

Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Anak2U Explore | Akhirnya tamat juga sesi persekolahan bagi tahun 2019. Sekejap betul masa berlalu. Thahirah pun dah nak sekolah dah tahun depan. Alhamdulillah, pencarian tadika untuk Thahirah dah berakhir, dan Thahirah diterima masuk ke Tabika Perpaduan berhampiran dengan rumah kami. Jadi tak ada la jauh sangat nak menapak. Panjang sangat pot pet kinah ni sampai lupa tajuk utama kita. Bila dah hujung tahun ni, mesti korang tengah buat survey untuk cari tabika atau tadika yang sesuai untuk anak korang dan paling penting dekat dengan rumah. 

Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Anak2U Explore

Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Explore Anak2U

Ni kinah nak kongsi dengan korang satu website khusus untuk ibu-ibu yang tengah mencari tadika atau taska iaitu explore.anak2u.com.my. Kinah tengok website ni memang sesuai sangat dengan ibu bapa yang tengah mencari tabika dan tadika yang sesuai untuk anak mereka. Bagi kinah mengenai website Anak2U Explore ianya merupakan satu sistem pengurusan tadika / taska yang mana segala maklumat yang diberikan adalah lengkap, daripada hal yuran sehinggalah waktu beroperasi.

Bukan itu saja ye, Anak2U Explore  turut menyenaraikan lebih dari 100 tempat tadika, taska, pusat transit serta penjagaan kanak-kanak mengikut negeri pilihan korang. Wah mudah sangat dah tu. Kita cuma tinggal nak pilih je ha. Bila ada website explore Anak2U ni, pencarian tadika dan tabika kini lebih mudah kerana semuanya dihujung jari je, jimat masa dan tenaga kita kan nak survey tadika dari satu tempat ke tempat yang lain.

Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Explore Anak2U
Pencarian Tabika dan Tadika Kini Lebih Mudah Dengan Explore Anak2U

Apa Yang Menarik Dengan Anak2U Explore

Selepas kinah belek website ni, kenapa la kinah tak tahu kewujudan website ni dulu. Mudah rupanya dengan website Anak2U Explore ni. Apabila korang daftarkan anak dengan tadika atau tabika pilihan Anak2U ni korang akan terima :-

Laporan Digital

Semua laporan perkembangan anak-anak kita akan diterima secara digital. Daripada laporan tersebut, ibu bapa akan dapat memantau setiap perkembangan, aktiviti dan prestasi anak melalui aplikasi Anak2U.

Pembayaran Mudah

Segala pembayaran yuran dilakukan dalam atas talian. Ianya lebih mudah,l ebih cepat dan telus. Segala invois dan resit akan terus didapati daripada aplikasi Anak2U. Lepas ni tak pening, dah bayar ke belum yuran sekolah anak hihi.

Pembelajaran Digital Lebih Menarik

Akses ke aplikasi pembelajaran alaf baru digital yang lebih menarik dan sesuai dengan peredaran pada masa kini untuk perkembangan pembelajaran anak-anak terutama apabila mereka berada di rumah. 

Komunikasi Lebih Mudah

Komunikasi antara guru dan ibu bapa menjadi lebih mudah dan telus melalui fungsi pengumuman aplikasi Anak2U. Jadi, bila ada sebarang masalah, boleh terus berhubung dengan guru yang terlibat.

Pengurusan Lebih Teratur

Tabika dan tadika pula mempunyai sistem pengurusan yang lebih teratur melalui sistem pengurusan Anak2U. Dengan adanya sistem ini dapat membantu guru serta pengurusan sekolah untuk menguruskan segala data serta aktiviti pelajar.


Akses Bahan Pengajaran

Guru dan ibu bapa mempunyai akses bahan pengajaran dan pembelajaran Anak2U. Didikan tidak terhad di sekolah saja, di rumah pula ibu bapa juga boleh mengajar anak-anak di rumah berdasarkan bahan pengajaran Anak2U.

Bagaimana Nak Akses Explore Anak2U

Mudah je nak akses explore Anak2U ni. Hanya 3 langkah mudah untuk mencari tadika atau taska melalui website Anak2U Explore ni iaitu cari tadika atau taska yang diingini di kawasan tempat tinggal korang melalui website Anak2U Explore .

Setelah itu korang bolehlah pilih nak tadika yang korang rasa sesuai dengan anak korang. Kemudian pihak taska atau tadika akan menghubungi korang untuk mendapat maklum balas mengenai pendaftaran tersebut. Haaa mudah saja kan.

Tunggu apa lagi, pilih tadika sekarang, lambat nanti habis quota pulak.

Untuk dapatkan info dengan lebih lanjut, atau korang ingin daftarkan tadika ke website ni, korang boleh terus ke laman sesawang dibawah;


Laman web:

Facebook:

YouTube:

Saturday, 23 November 2019

Saturday, November 23, 2019

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre | Menjadi ibu bapa merupakan satu pengalaman yang begitu indah bagi mana-mana pasangan yang telah berumahtangga. Begitu juga dengan kami berdua, kehadiran Thahirah dalam kehidupan kami mengajar kami dan menjadikan kami lebih matang.

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre

Walaupun begitu, kami yang masih naif dengan ilmu keibubapaan ni perlu memantapkan lagi ilmu yang sedia ada ditambah pula dengan cabaran membesarkan anak pada zaman kini berbeza dengan zaman ibu membesarkan kita dahulu. Disebabkan itu, kami berdua buat keputusan untuk menghadiri Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre Bandar Sunway pada ahad yang lepas.

Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre Bandar Sunway

Untuk pengetahuan semua program yang kami hadiri ni adalah program yang dianjurkan oleh Majalah Parenthood dan berkolaborasi bersama Nippon Paint Malaysia dan juga Sunway Medical Centre. Topik yang dibincangkan pun sangat menarik dan begitu relevan pada masa kini.

Antara topik yang difokuskan dalam bengkel ini ialah 5 jenis penyakit yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak, cara mengatasi anak yang picky eater, mengapa udara bersih penting dalam rumah, cara meningkatkan potensi anak-anak.

5 Jenis Penyakit Yang Biasa Dihadapi Oleh Kanak-kanak

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Topik pertama dibentangkan oleh Dr Cham Weng Tang iaitu Consultant Paediatrician. Menurut beliau, terdapat lima jenis penyakit yang biasa dihadapi oleh kanak-kanak iaitu selsema, influenza, penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD), cirit-birit dan juga demam denggi. Dalam sesi ini juga, doktor turut dinding rumah kita oada zahirnya nampak cantik di mata tapi sebenarnya menjadi medium tempat penyebaran virus dan bakteria.

Cara Mengatasi Anak Yang Picky Eater (Memilih Makanan)
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Sesi kedua ialah topik cara mengatasi anak yang picky eater atau dalam bahasa Melayunya memilih makanan. Topik ini dibentangkan oleh pakar Dietician iaitu Miss Caleste Lau. Dalam sesi ni, kami diberikan beberapa tips bagaimana untuk mengenal pasti adakah anak kita ni picky eater atau pun sebenarnya mempunyai masalah pemakanan. Miss Caleste Lau juga turut kongsi beberapa tips menangani picky eater dan bagaimana memperkenalkan makanan kepada anak pelbagai pilihan makanan supaya mereka membesar dengan lebih sihat.

Mengapa Udara Bersih Penting Dalam Rumah

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Sesi ketiga bermula selepas makan tengahari. Sesi ini dikendalikan oleh Dato Dr Rajbans Singh iaitu President of Malaysian Wellness Society. Dalam sesi ini, Dato menceritakan kepentingan udara yang bersih di dalam rumah. Menurut beliau, udara dalam rumah sebenarnya tiga hingga 5 kali lebih tercemar dari luar rumah. Terkejut kami mendengarnya. Nampaknya kami perlu cari solusi untuk meningkatkan kualiti udara dalam rumah. Jika tidak, ianya akan menjejaskan kesihatan dalam jangka masa yang panjang. Beliau juga tidak lokek untuk kongsikan beberapa langkah yang perlu diambil untuk meningkatkan kualiti udara di dalam rumah.

Cara Meningkatkan Potensi Anak-anak

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Topik akhir dalam bengkel ni ialah cara meningkatkan potensi anak-anak dibentangkan oleh Miss Sam Jeng Mun iaitu seorang Clinical Psychologist. Pada hari itu, kami diminta untuk menjawab questionnare, yang mana markah yang kita dapat nanti akan menentukan kita ni kategori ibu bapa yang mana, sama ada harimau, panda, dolphin ataupun jellyfish. Kalau korang nak tahu setiap binatang ni ada style yang tersendiri. Setiap style tersebut akan memberi kesan yang berbeza kepada anak-anak kita.


Nippon Paint Wellness Coloring Contest

Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Semasa kami sampai ke Subang Medical Center ni, ramai juga ibu bapa yang turut sama hadir menyertai bengkel ni. Sebelum sesi pertama bermula, kami sempat mengambil gambar Thahirah di photobooth Nippon Paint Malaysia dan terima cenderamata dari Nippon Paint setelah kongsi gambar tersebut di media sosial. Thahirah punya la suka. Terima kasih Nippon Paint Malaysia.
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Pengalaman Menghadiri Bengkel Milennial's Guide To Parenthood di Sunway Medical Centre
Selain daripada topik yang dibincangkan di atas, turut diadakan penyampaian hadiah kepada pemenang yang menyertai pertandingan mewarna. Kira-kira 200 peserta yang menyertai pertandingan mewarna namun hanya 26 peserta sahaja yang terpilih sebagai pemenang. 

Korang yang ingin info lebih lanjut mengenai Kempen Nippon Paint Malaysia boleh ke official website mereka. Bagi Parenthood pula korang boleh layari Web | FB | IG 

Wednesday, 13 November 2019

Wednesday, November 13, 2019

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur | Jika ada perancangan nak pergi bercuti ke Kuala Lumpur tapi tak tahu nak makan di mana. Hah ini dia kinah nak kongsi dengan korang tempat makan yang best di Kuala Lumpur, nak tahu di mana? Luckin Kopi Jalan Panggong jawapannya. Pertama kali kinah ke sini, wowww ramai juga orang yang serbu Luckin Kopi ni. Dalam hati kinah, mesti sedap makanan kat sini.

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur

Masuk je ke dalam Luckin Kopi, makk aii cantik betul dekorasi kedai yang berkonsepkan kopitiam ni. Siapa yang tengah hunting tempat makan yang best di Kuala Lumpur dan tempat yang sesuai nak bergambar sambil makan Luckin Kopi la tempatnya. Nak mencari Luckin Kopi ni tak susah mana, jika korang biasa dengar Pasar Seni, hahhh dekat sangat dah tu. Nak mudah betul-betul di hadapan parking MRT Pasar Seni.

Maksud Disebalik Nama Luckin Kopi

Mungkin ada yang tertanya-tanya Luckin tu apa maksudnya. Perkataan Luckin diambil daripada perkataan Cina iaitu tuah dan kegembiraan. Harapan pemilik restoran ini semoga semua pelanggannya berpuas hati dan gembira apabila menjamu selera serta menikmati kopinya yang kaw di sini.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Siapa sangka bangunan dua tingkat yang diberi nafas baru berkonsepkan kopitiam hipster sedikit sebanyak memberikan satu pengalaman yang menarik buat kami sekeluarga. 
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Mana taknya, Luckin Kopi satu-satunya kedai makan yang kinah pergi menggunakan sistem nombor giliran mengikut bilangan ahli dan meja makan  kita ditentukan mengikut bilangan ahli yang hadir. Sistem giliran ni digunakan pada waktu puncak saja la. Bukan waktu puncak ok je rasanya.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Selain itu, bagi yang suka bergambar, ada juga sudut bergambar dibahagian belakang kaunter. Cantik jugak tempatnya. Kinah cuma ambik gambar je, nak selfie ramai pulak yang nak bergambar.

Menu Menarik Di Luckin Kopi

Mesti korang dah tak sabar nak tahu menu menarik yang ada di Luckin Kopi ni kan. Heheh sabar ye, kalau diikutkan nak cuba semua makanan, tapi faham-faham je la ada hadnya jugak hehe. Kinah ada berita baik kepada mereka yang suka makan petai. Kalau korang nak tahu, antara menu yang menarik perhatian kinah ialah Pasta Petai. Haaaa jangan korang ingat petai ni, selalu orang buat jeruk, buat sambal, buat ulam je tau. Sekali pasta petai pun ada. Nak cuba ngam ke tidak pasta petai tu, kena la datang ke sini dulu. Meh kinah belanja gambar pasta petai.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Pasta Petai
Amacam mengancam tak pasta petai tu? Memang sedap dan puas hati makan pasta ni. Oh ye ada satu lagi pasta yang bakal menggegar jiwa terutamanya kaki seafood tu. Ni ha sawadee pasta namanya. Nama menu dia ala-ala Thai. Serius sawadee pasta memang kinah rekomen. Rasa dia masam sikit tapi takdela masam sangat. Just nice orang putih kata.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Sawadee Pasta
Kenyang makan pasta jom kita tengok menu lain pula, bagi yang nak makan yang heavy. Korang boleh cuba nasi lemak sambal sotong dia. Sambal sotong dia sedap tau. Rugi siapa tak cuba sambal sotong dia.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Nasi Lemak Sotong
Ada satu lagi nasi lemak, tapi kinah terlupa pulak nak ambik gambar nasi lemak petai tu. Sambal petai dia sedap, memang ada umphhhh. Oh ye, kalau korang teringin nak makan mee, korang boleh cuba Indo Mee, selalunya Indo Mee kita makan kosong macam tu je. Tapi Indo Mee di Luckin Kopi ni pun boleh tahan sedap jugak. 

Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Indo Mee
Tak nak makan Indo Mee, takpe jangan risau. Mee siam kan ada. Uniknya di Luckin Kopi ni, korang boleh pilih side dish yang korang nak makan. Sebagai contoh mee siam ni la. Mee siam korang makan bersama dengan rendang ayam. Memang tak toleh lain dah.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Mee Siam
Jika teringin nak makan ala western, korang boleh cuba Cheesy Chicken Fries, terbayang sampai sekarang weh. Uniknya, korang nak makan baru panaskan cheese tu ye. Semasa kendalikan api tu, hati-hati ye.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Cheesy Chicken Rice
Untuk kanak-kanak, korang boleh order french fries. Gabungan sos cili dan sos bawang putih memang kena. Kinah pun tumpang sekaki makan french fries Thahirah ni ha. Banyak jugak portion fries ni.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
French Fries
Hah ada satu lagi sebelum kinah lupa, Hainanese Chicken Chop,  jangan lupa salted egg tu juga ye. Tu regu dia memang tak boleh nak kata apa la sebab sedap. 
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Hainanese Chicken Chop
Bagi yang ingin mencari tempat sarapan best di Kuala Lumpur, bolehlah mencuba Set Luckin Toast sambil minum kopi. Kopi dia memang pekat dan likat. 
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Set Luckin Toast
Selain pekena set luckin toast, apa kata korang cuba Petai Bun. Boleh tahan juga rasanya, bun dia pun lembut je. Dimakan dengan sambal petai. Menggila makan bun dengan sambal petai, kemudian minum pulak kopi perghh. Perfect orang kata. 
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Petai Bun
Sejujurnya, ini kali pertama kinah makan Chee chong fun. Walaupun nampak simple dan kosong saja, tapi rasa dia not bad. 
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Chee Chong Fun
Dah settle semua makanan, jangan dilupa pencuci mulutnya pulak. Korang yang datang nak santai-santai dan spend time dengan keluarga, jangan lupa order rojak. Sedap kuah rojak dia. Kacang dia memang tak kedekut serius cakap. Ais batu campur pulak sesedap rasa, aksesori abc tu oun banyak. Meriah sungguh.
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Rojak
Variasi Makanan Di Luckin Kopi Jalan Panggong Kuala Lumpur
Ais Batu Campur
Macam mana best kan menu yang ada di Luckin Kopi. Kalau diikutkan banyak lagi menu, tapi cukuplah setakat ni. Hah dah tahu kan tempat makan best di Kuala Lumpur, jangan lupa ajak kawan-kawan makan sekali di sini dan pasti korang akan ke sini lagi untuk menikmati segala jenis menu yang ada di sini.

Alamat
Luckin Kopi
14 Jalan Panggong, 
5000 Kuala Lumpur

Waktu Perniagaan
7.00 am -9.00 pm

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Luckin Kopi boleh ke Facebook dan Instagram mereka.






Saturday, 9 November 2019

Saturday, November 09, 2019

Tempat Menarik Di Ipoh Untuk Dilawati

Tempat Menarik Di Ipoh Untuk Dilawati | Hari ni kinah nak share dengan korang tempat menarik di Ipoh. Best ke Ipoh? Macam tak menarik je. Haaa itu korang yang kata. Orang Ipoh tak kata macam tu. Kalau korang nak tahu sebenarnya banyak juga tempat menarik di Ipoh untuk dilawati yang boleh korang pergi bila ke Ipoh. Nampak je macam tak ada apa-apa. Tapi bila korang explore sebenarnya ada je tempat menarik di Ipoh.


Tempat Menarik Di Ipoh Untuk Dilawati


Tempat Menarik Di Ipoh

Kellies Castle
Tempat Menarik Di Ipoh
Tempat Menarik Di Ipoh
Tak sah kalau ke Ipoh tak singgah ke Kellies Castle. Kellies Castle kalau korang nak tahu terletak di Batu Gajah tak jauh pun dari Ipoh. Semua orang tahu sejarah tempat ni kan. Di bina pada tahun 1909 di kawasan bukit. Rumah agam yang tersergam indah ni dibina oleh buruh daripada India termasuklah pakar seni yang diimport khas dari sana.

Semua orang tahu cerita disebalik Kellies Castle ni. Kellies Castle dikatakan berhantu apabila ada pihak ternampak kelibat Kellies dan anakya berjalan di koridor pada waktu malam. Ala pedulikan je. Itu malam. Korang datang la waktu siang hehe. Cantik tau. Orang yang nak buat photoshoot kahwin pun datang ke sini.

Kalau korang nak datang melawat Kellies Castle bolehlah ke sini. Harga tiket untuk dewasa RM5.00 kanak-kanak pula RM4.00.

Taman  Rekreasi Gunung Lang
Tempat Menarik Di Ipoh
Tempat Menarik Di Ipoh
Taman Rekreasi Gunung Lang ni terletak kira-kira lima kilometer daripada Pekan Ipoh. Merupakan destinasi untuk orang ramai berekreasi dan bersantai bersama keluarga terutama pada hujung minggu. Pengunjung berpeluang menikmati percikan air terjun buatan yang tertinggi di Malaysia.

Selain itu, korang juga boleh memberi makan kepada ikan. Ada ikan keli Afrika, ikan koi, talapia dan lampam. Semuanya besar-besar. Cuti hujung minggu nanti bawakla anak ke sini, mesti diorang seronok.

Selain tu, korang juga boleh menaiki bot khas untuk ke seberang tasik. Kat situ ada mini zoo, Rumah Perak dan pelbagai taman ada di situ. Korang yang datang ke Ipoh dan tak tau nak ke mana bolehlah datang ke sini.

LOST WORLD TAMBUN
Tempat Menarik Di Ipoh
Tempat Menarik Di Ipoh
Yehaaaa siapa yang tak suka taman tema air. Ada satu ha dekat Ipoh nak tahu apa dia? Lost World Of Tambun la. Korang yang tak tahu nak pergi mana bila bercuti nanti moh le ke sini. Ada macam-macam aktiviti yang menarik antaranya Haunted Chambers, Lost World Petting Zoo, Hippo Kingdom dan banyak lagi aktivit menarik yang boleh korang join di sini. Nak tahu lagi apa yang menarik di Lost World Of Tambun ni korang boleh cuci mata di website jomjalan.com ni. Banyak kot aktiviti best di sini.

Bulatan Meru Amanjaya 
Tempat Menarik Di Ipoh
Tempat Menarik Di Ipoh
Kalau balik ke Ipoh memang ke sini la kitorang. Saja bawak Thahirah main-main dekat sini. Dulu kawasan ni kosong takda apa-apa pun. Bila dah ada pembangunan di kawasan sekitarnya barulah Bulatan Meru Amanjaya ni wujud. 

Paling seronok anak-anak la. Anak dara kinah kalau ke sini dia tuju nak main kereta control. Laju je menonong dia ke tempat tu. Seronok betul dia. Ada juga main basikal, kereta yang berlampu dan macam-macam lagi la. Kiranya tempat ni sesuai untuk beriadah bersama keluarga pada waktu malam. Tak kisah la hujung minggu ke atau hari biasa memang ada je orang. Kinah cerita ni pada waktu malam tau. Waktu siang tak pergi lagi.

Kalau nak tahu kawasan ni dibuka 24 jam dan pasal parking janganlah risau. Semua tu percuma aje. Cuma tandas je dibuka sampai 10.30 malam untuk tujuan keselamatan. Kalau korang ada di sekitar Ipoh bolehlah ke sini. 

Movie Animation Park Studio (MAPS)
Tempat Menarik Di Ipoh
Tempat Menarik di Ipoh
Movie Animation Parks Studio Ipoh (MAPS) baru saja dibuka kepada awam pada tahun lepas. Kalau tak silap la. Masa baru dibuka, masih ada lagi stesen yang belum dibuka untuk awam sebab tak siap lagi. Mungkin sekarang ni dah siap sepenuhnya.

MAPS ni merupakan taman tema animasi yang pertama di Asia tau. Ada pelbagai aktiviti yang menarik di sini. Korang mesti teruja ke sini terutamanya anak-anak kita sebabnya watak-watak animasi kegemaran anak kita seperti BoBoiboy, Smurf pun ada di sini. Teringin jugak nak ke sini tapi bila mengenangkan umur Thahirah macam tak sesuai lagi je.

Korang yang nak bawak anak-anak ke sini bolehlah rujuk website <<ini>> untuk maklumat lanjut dan dapatkan harga.

TASIK CERMIN
Tempat Menarik Di Ipoh
Tempat Menarik di Ipoh
Ok tempat menarik seterusnya ialah Tasik Cermin. Tak semua orang tahu wujudnya tasik ni. Tasik Cermin pernah viral di facebook suatu masa dahulu. Kalau korang nak tahu Tasik Cermin ni terletak di Gunung Rapat Ipoh. Tak jauh pun dari pekan Ipoh. Cuma nak pergi ke Tasik Cermin ni korang kena lalu kawasan kuari dan jalan pun tak rata dan berdebu. Agak bahaya sikit la. 

Tengoklah tasik tu, cantikkan? Kenapa diberi nama Tasik Cermin? Tengoklah kawasan sekitarnya macam cermin kan. Kalau masa panas lagi nampak jelas. Namun begitu, tasik ni belum dikomersialkan lagi. Jadi hati-hati la ye bila korang ke sini.

Gua Tempurung
Tempat Menarik Di Ipoh untuk dilawati
Tempat Menarik di Ipoh
Lokasi seterusnya ialah Gua Tempurung iaitu sebuah gua batu kapur terbesar di Malaysia yang terletak di Gopeng Perak kira-kira 24 kilometer dari Ipoh. Nama Gua Tempurung ni diambil sempena bentuknya seakan-akan seperti tempurung kelapa. 

Kalau korang nak tahu, Gua Tempurung ni terdiri daripada lima kubah besar yang silingnya menyerupai tempurung kelapa dengan setiap kubah mempunyai bentuk stalagmit dan stalaktit yang berbeza. Setiap kubah berbeza suhu, aras air, batu kapur dan marmar. Itu yang menyebabkan Gua Tempurung ni sangat unik.

Cukuplah setakat ni ye. Nanti bila ada masa nanti kita kongsi tempat lain pulak.

Thursday, 7 November 2019

Thursday, November 07, 2019

Terlayan Pulak Drama Setelah Ku Dimiliki

Terlayan Pulak Drama Setelah Ku Dimiliki | Sejujurnya dah lama kinah tak layan drama di slot Akasia tu, tapi entahla bila tengok je drama Setelah Ku Dimiliki lakonan Zul Ariffin dan Intan Najwa terus jatuh cinta dengan jalan ceritanya. Bila dah layan drama ni, makin lama makin sakit hati pulak tengoknya terutamanya dengan si Sarlina lakonan Tiz Zaqyah tu. Gedik dan syok sendiri pada si Adriz tu. Sarra pulak, nampak sangat cemburu bila si Sarlina mula nak dekati Adriz. Bila Adriz nak declare pada semua yang diorang dah kahwin, tak nak pulak. Geram tau.


Terlayan Pulak Drama Setelah Ku Dimiliki

Slot akasia setelah ku dimiliki, drama pukul 7.00
Si Noh pulak, dulu dia sendiri reject si Sarra kekononnya Sarra dah tipu dia. Sekarang nak balik pada Sarra sebab dia rasa Sarra layak diberi peluang kedua. Tapi sayangnya, Noh tak tau Sarra dah kahwin dengan Adriz. Diorang pun dah sepakat nak declare hubungan diorang bila Sarlina dah bersalin. Sementara tunggu kawan tu nak bersalin, macam-macam boleh jadi kot. Hmm tak sabar nak tengok sambungan pada hari ni.

Sinopsis Setelah Ku Dimiliki kredit to myinfotaip

JUDUL : SETELAH KU DIMILIKI
EPISOD : 28 episod
TARIKH TAYANGAN : 29 Oktober - 5 Disember 2019
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
SIARAN TV : Slot Akasia TV3
PENULIS SKRIP : Rehal Nuharis & Dayang Kartinah Said
PENGARAH : Osman Ali
PRODUKSI : Nuansa Sdn Bhd
PELAKON : Intan Najuwa, Zul Ariffin, Tiz Zaqyah, Zaki Azeman, Lia Natalia, Fahmi Reza, Rahhim Omar, Zulhelmy, Adeline Tsen, Kuza, Aleza Shadan, Hilal Azman, Daniella Sya, Halim Radzi

WATAK PELAKON 
Intan Najuwa sebagai Sarrafia
Zul Ariffin sebagai Adriz
Tiz Zaqyah sebagai Sarlina
Zaki Azeman sebagai Noh
Lia Natalia sebagai Hirda
Fahmi Reza sebagai Haqif
Rahhim Omar sebagai Rahimin
Zulhelmy sebagai Halil
Adeline Tsen sebagai Ufaira
Kuza sebagai Bonda Ummi
Aleza Shadan sebagai Sabrina
Hilal Azman sebagai Shamsul
Daniella Sya sebagai Ann
Halim Radzi sebagai Zakir 

LAGU TEMA / OST 
Ika Mustafa - Damaikanlah

SINOPSIS SETELAH KU DIMILIKI
Mengisahkan mengenai konflik cinta di antara Sarra dan Adriz yang diuji dengan pelbagai dugaan. Kerana dosa silamnya, Sarra dihalau ibunya dan membawa diri ke Pulau Langkawi tanpa arah tuju.  Sarra bernasib baik apabila dia diperkenalkan kepada Bonda Ummi dan ditawarkan bekerja di sebuah pusat perlindungan yang diberi nama Rumah Cahaya Azirah.

Pertemuan semula yang tidak diduga dengan Adriz di Rumah Cahaya Azirah membuatkan hati Sarra berdegup kencang. Akan tetapi, Adriz tidak mengenalinya langsung kerana dia mengalami hilang ingatan disebabkan kemalangan lalu. Sebelum ditimpa kemalangan, Adriz merupakan seorang yang liar dan suka berfoya-foya tetapi setelah tersedar daripada koma, Adriz tidak lagi mengingati kehidupan lamanya dan perangainya juga berubah.

Encik Rahimin yang juga pengasas Rumah Cahaya Azirah tidak mahu Adriz kembali kepada kehidupan lamanya, dan atas sebab itu dia membawa Adriz ke Rumah Cahaya Azirah. Adriz kemudiannya membuat keputusan untuk menguruskan Rumah Cahaya Azirah kerana mahu meringankan beban ayahnya yang sibuk menguruskan perniagaan lain.

Adriz cuba mendekati Sarra, namun Sarra sering mengelak daripada bertemu dengannya. Tetapi semakin Sarra mengelak daripada Adriz, Adriz semakin ingin mengenali Sarra.

Adriz tertanya-tanya, mengapa Sarra bersikap dingin dengannya. Namun sebenarnya, dalam hati Sarra, tiada degupan cinta lain. Hanya untuk lelaki yang bernama Adriz, yang mempunyai kisah silam dengannya, yang akhirnya sah menjadi suaminya.

Namun, rumah tangga mereka mula menemui cabaran apabila kakak tirinya, Lina sendiri ingin memiliki Adriz tanpa pengetahuannya.

Adakah Lina berjaya merobohkan istana cinta Sarra yang terbina bersama Adriz? Apakah yang sebenarnya terjadi di antara Sarra dan Adriz?

Jom kita sama-sama nantikan.
Thursday, November 07, 2019

Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School Jaya One Petaling Jaya

Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School Jaya One Petaling Jaya | Sabtu baru-baru ni saja ajak Yop ke International Babywearing Week 2019 bertempat di The School Jaya One Petaling Jaya. Jangan salah faham ye, tak semestinya kinah pergi program babywearing macam ni, kinah ada baby baru huhu.

Kalau korang nak tahu, Thahirah masa kecik dulu memang kinah pakai carrier jenama Bobita bila pergi mana-mana, pergi pasar, pergi super market, pergi pasar malam pun kinah pakai. Pada masa tu duduk rumah tinggi, dengan takde lif pulak tu, ingat larat ke nak dukung budak naik ke tingkat 3. Mengah oiii..

Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya

International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya
Pada masa tu, penggunaan babywearing seperti ni masih belum ramai ibu bapa diluar sana yang belum sedar betapa bagusnya penggunaan babywearing seperti ni. Masa mula-mula kami guna dulu pun ada la kinah dengar orang cakap belakang, yang kami ni macam orang seberang duk gendong anak dalam carrier tu. Tapi kami abaikan je makcik-makcik bawang yang mengutuk tu.

Agaknya diorang tak tahu kot, penggunaan babywearing ni dah banyak negara yang dah guna.  Fikir positif je la kita ni. Negara kita tahun kebelakangan ni la kinah nampak ibu bapa di luar sana dah mula ada kesedaran ber "babywearing" ni. Korang yang ada anak kecik tu, bolehlah intai-intai group babywearing ni, banyak kebaikkannya dan informasi yang korang peroleh di sana.


Aktiviti yang Dijalankan Di IBW 2019

Berbalik semula pada cerita International Babywearing 2019 pada sabtu lepas, kinah sampai ke The Scholl One Jaya pun dah pukul 12.30pm. Padahal awal kami gerak dari rumah, biasalah jalan jammed  haha. Kalau ikut tentatif, masa kinah sampai tu sepatutnya tengah berlangsungnya demonstrasi buat sabun sendiri daripada Puan Zarah Al'Khadri dari Lembah Barakah Organic Orchard.

Tapi bila sampai je ke sana slot tersebut dah tamat. Alahai takde rezeki kinah nak tengok demontrasi tersebut. 
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Gambar ni kinah pinjam dari aimanziyad.blogspot.com
Kalau nak tahu apa aktiviti menarik yang dijalankan sepanjang IBW 2019 berlangsung, korang boleh tengok tentatif di bawah ni.
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Memang padat dengan aktiviti dari pagi hinggalah ke petang. Tapi sayangnya, Kinah hanya berada di sana sampai pukul 3.00 pm saja sebab malam tu Yop nak keje. Walaupun kami singgah sebentar saja, tapi kami tetap datang untuk memberi sokongan untuk IBW 2019 ni. 

Cabutan Bertuah

International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Selepas tamat demonstrasi tu, pengacara majlis umum akan buat cabutan bertuah. Memang masa ni, ibu-ibu memang dah standby dengan nombor masing-masing. Mana la tahu kot kot ada rezeki menang cabutan bertuah. Siapa yang tak nak, hadiah lucky draw semuanya best kot. Seperti biasa nombor kinah tak kena pun cabutan bertuah, bukan rezeki kami. Selesai sesi cabutan bertuah, program tersebut berehat seketika dan akan bermula pada pukul 2.00 petang nanti.

Belajar dan Mencuba Carrier

International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Disebabkan ada pelbagai jenama dan jenis carrier yang ada di pasaran sekarang, adalah sangat penting untuk ibu-ibu mempelajari cara-cara memakai carrier dengan betul mengikut jenis. Ibu-ibu yang masih zero dengan babywearing dan tak tahu bagaimana nak guna babywearing dengan betul, di sini ada guru yang dikhaskan untuk membantu korang.

Art Booth

Selain slot bual bicara, ada juga aktiviti lain yang sesuai untuk anak-anak. Antaranya aktiviti melukis dan mewarna. Thahirah sampai je ke sini dia, mengajak ke bahagian mewarna dan melukis. Ayahnya la yang temankan dia mewarna. Sekali sekala bonding dengan ayah pulak kan.
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya
Selain aktiviti mewarna, ada juga aktiviti lain seperti buat slime, buat lipgloss sendiri eh macam-macam lagi.

Jualan Vendor di IBW 2019

Sementara dua beranak sibuk dengan aktiviti mewarna, kinah pulak pusing-pusing dulu cuci mata di booth vendor-vendor yang terlibat di dalam International Babywearing Week 2019 ni. Ada yang jual makanan, minuman dan juga keperluan bayi hinggalah toddler. Mujurlah masih kuat iman lagi nak shopping barang kat sini.
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier


Babywearing Dance 

Selepas habis pusing ke booth vendor terlibat sekejap betul masa berlalu. Program seterusnya bermula pada pukul 2.00 pm dengan aktiviti babywearing dance. Masa ni orang yang paling excited nak menari Thahirah la. Happy sangat dia dapat menari dengan kawan-kawan di atas pentas. 

Tak dapat nak ambik gambar masa dia menari, sebab kinah pun menari sama. Apa-apa pun terima kasih kepada urusetia kerana memilih Thahirah sebagai pemenang kerana aktif dan ceria semasa menari. Hadiahnya pulak memang menarik iaitu tajaan dari baba baa.
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya
Pada hari itu juga turut disampaikan hadiah kepada pemenang pencipta logo untuk IBW 2019 iaitu Encik Ahmad Shahir. 
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya

theAsianparent Booth di IBW 2019

International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Pengalaman Menghadiri International Babywearing Week 2019 di The School One Petaling Jaya
Oh ye, theAsianparent pun ada buka booth di IBW 2019 ni. Dah nama program parenting, semestinya theAsianparent ambil bahagian dan menjadi rakan media sempena IBW 2019. Kinah ni pantang je nampak aktiviti spin & win di booth theAsianparent ni, mesti nak join spin juga mana tahu kot kot boleh menang points untuk theAsianparent apps. Tapi kinah spin dapat bear theAsianparent yang comel tu. Hehe ok lah kan.
International Babywearing 2019, IBW 2019, baby carrier
Kinah rasa enjoy sangat datang ke IBW 2019 ni walaupun kinah tak menang apa-apa lucky draw pun. Dapat pulak beg goodies yang awesome yang bernilai RM250 dah kira syukur sangat. Terima kasih kepada sponsor yang menaja beg goodies ni.