Friday, 23 October 2020

,
Rupanya dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya.

Sharifah Shahira Jumpa Rahsia Bantu Sakit Lutut Ibunya


“Jadi ini berita gembira buat ibu saya. Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajar pakai benda ini. Umur macam saya ini, kena ambil tahu. Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut.

“Kalau saya berjalan pun dah pakai selipar. Buat show pun pakai selipar. Takut kena effect bila ramai orang tua selepas umur 50 ke atas atau wanita menopaus, mudah sakit-sakit lutut. Tapi Alhamdulillah tahun 2020, saya terjumpa produk ni.

“Mulanya beli untuk mak, sebab dia susah nak bangun dari duduk. Nak bergerak pun perlahan sebab nak adjust tulang-tulang. Tapi saya pun pakai,” kata Sharifah Shahira tentang produk Gel Amani.

“Tapi jangan harap sekali pakai, terus baik. Kena pakai hari-hari, insyaAllah akan lega dan sakit semakin kurang,” katanya yang turut menggunakan Gel Amani buat suaminya, Ijoy Azahari yang gemar bermain golf.

Bukan setakat Gel Amani, nampaknya Sharifah Shahira juga mengambil Pati Jus Amani yang mengandungi madu, kurma, delima, minyak zaitun dan habbatus sauda sebagai rutin hariannya.

Katanya, Pati Jus Amani mudah diambil kerana siap sedia diminum tanpa perlu dibancuh dengan air.

Senang makannya, buka dan makan. Sebagai wanita berkarier, mana ada masa sangat.

“Pati Jus Amani ini bagus untuk membantu menambah tenaga saya. Umur macam saya lebih 40 tahun ini kena mesra dengan produk begini. Nak bertenaga dan saya pula suka pot pet pot pet, maka saya perlukannya. Yang penting tiada gula, jangan risau dan mereka yang ada kencing manis pun boleh makan Pati Jus Amani,” katanya menerusi satu rakaman video


 

Menurut Pengarah Urusan Amani Life Sdn Bhd, Leo Adiputra, produk Gel Amani telah membantu hampir sejuta pengguna sejak dikeluarkan pada 2014 dan dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh komuniti Eropah.

Anda boleh dapatkan produk Amani dari ejen-ejen online dan kedai jamu di seluruh negara.


KENAPA PERLU MEMILIH GEL AMANI ?

✅ Telah membantu hampir 1 juta pengguna sejak tahun 2014.

✅ Dijamin selamat oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA di bawah kategori ubat traditional. Nombor kelulusan : MAL17086021TC

✅ Dijamin HALAL oleh JAKIM. Nombor sijil halal : MS2424:2012

✅ Dihasilkan dengan teknologi biotech yang disokong oleh kominiti Eropah. Mematuhi piawaian antarabangsa untuk menjamin mutu dan kualiti.

✅ Mudah dibawa kemana-mana kerana disimpan dalam botol plastik yang ringan dan tak mudah pecah sehingga boleh dimasukkan ke dalam poket seluar.

✅ Rasanya yang sejuk berangin sangat selesa pada kulit membuatkannya sesuai untuk digunakan oleh pelbagai peringkat usia.

✅ Berbentuk cecair, mudah kering tanpa kesan melekit.

✅ Harganya berbaloi dan tidak membebankan : RM35 (30ml) & RM60 (60ml).


Untuk dapatkan produk ini atau ingin tahu dengan lebih lanjut boleh layari Facebook


Sunday, 18 October 2020

,

Allah cepat betul masa berlalu. Sedar tak sedar rupanya kakak dah genap 5 tahun dah. Rasa masih baru lagi lahirkan kakak. Menjaga kakak ni, mudah tak banyak ragam dia. Sejak dah pandai dan tahu apa itu "birthday" jadi ni tahun yang kedua kami sambut hari lahirnya.


Selamat Hari Lahir Kakak
Selamat Hari Lahir Kakak


Kalau ikut perancangan awal, nak balik rumah opah dia sambut birthday tapi disebabkan hal yang tak dapat dielakkan, ayahnya beli kek dan panggil kawan-kawan dia makan kat rumah. Seronok betul dia masa tu. Bertambah seronok bila dia dapat hadiah skuter dari ayahnya. Dah lama dah dia mintak skuter tu, tapi tak beli pun haha.


Sejak jadi kakak ni, dia dah pandai gelarkan dirinya kakak. Bila mintak tolong pun sekarang dah boleh diharap. Bila adik nangis, dia yang pujuk siap berzikir lagi untuk adik. Tapi... Haaa ada jugak tapi, bila sampai time dia malas, bila mintak tolong je macam-macam alasan dia bagi tau. Sakit kepala la, sakit itu la, sakit ini la. Alahaiii kakak macam-macam hal.


Apa-apa pun, ibu dan ayah sentiasa doakan kejayaan kakak dunia dan akhirat. Semoga kakak jadi kakak yang baik buat adik, jadi anak yang solehah, diberi kesihatan yang baik, dan dimurahkan rezeki kakak. Ibu ayah sayang kakak.


Teringat pulak masa kinah masuk hospital aritu, kakak pulak dekat kampung. Berjurai jugak air mata ni sebab terpaksa berjauhan dengan kakak. Iyela sebelum ni pun mana pernah berenggang. Bila dia buat video call, sayu je rasa. Mulalah air mata ni beelinang dan masa tu barulah rasa rindu. Sekarang bila dah ada depan mata ni si ibu yang garang kembali menjadi singa hahah.



Wednesday, 14 October 2020

,

Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi | Tak tau nak buat apa di rumah dikala PKPB dilaksanakan di kawasan korang, hah apa kata korang sertai Vit's Exclusive Lucky Draw dengarnya pelbagai hadiah menarik menanti pada setiap minggu, mana la tahu kan ada rezeki korang nanti. Kalau korang nak tahu Vit's merupakan pengeluar produk berasaskan mi segera yang telah mula bertapak di bumi Malaysia sejak  tahun 1975 lagi. 


Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi


Baru-baru ni mereka baru saja melancarkan sebuah program bersama pasaraya terbesar AEON iaitu Vit's AEON Cabutan Bertuah yang telah berlangsung pada 13 Ogos sehingga 15 September 2020 yang lepas. Sungguh tak sangka program cabutan bertuah ini mendapat sambutan begitu menggalakkan. Seramai 54 pemenang telah terpilih dalam cabutan bertuah tersebut.


Tapi korang janganlah kecewa kerana terlepas tawaran hebat tersebut sebabnya Vit's sekali lagi melancarkan program cabutan bertuah ini bagi musim kedua.


Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi

Apa yang perlu korang lakukan hanya beli produk Vit's dari Pasaraya AEON seluruh Malaysia. Kemudian jangan lupa imbas kod yang terdapat pada paket tersebut. Nombor bertuah akan dicabut secara live di facebook  Vits pada setiap hari Khamis pada pukul 12.00 tengahari.


Bagi yang ingin menyertai Vit's Exclusive Lucky Draw ni, apa yang korang perlu lakukan ialah :

  1. Dapatkan produk 2 pek Vit's Italian Mi Goreng Bolognese, dan Aglio Olio di pasaraya yang berhampiran atau melalui online.
  2. Scan QR Code untuk sertai cabutan bertuah ini.
  3. Isi segala maklumat yang diperlukan di dalam borang tersebut.
  4. Nyatakan 5 angka bertuah korang tu
  5. Masukkan resit pembelian 2 produk Vit's Italian Mi Goreng
  6. Nantikan setiap hari Khamis pada pukul 12.00pm di facebook live untuk undian secara live.


Hadiah yang menanti pemenang Vit's Exclusive Lucky Draw ialah


Grand Prize : 

Vespa Sprint 150

1st Prize : 

Iphone 11 Pro Max / Samsung Galaxy Z Flip

2nd Prize :

Nintendo Switch / Realme 6 Pro

3rd Prize :

Buffalo Pro Chef Plus Air Fryer / Toros 6L Pressure Cooker

Consolation Prize :

MiGor Facemask + Vit's Italian Mi Goreng Series


Untuk pengetahuan korang, peraduan cabutan bertuah ni berlangsung sehingga 26 November ini dan jangan lepas peluang untuk memenangi hadiah yang menarik yang bernilai sehingga RM20,000.00. 


Cabutan Bertuah Vits Kini Kembali Lagi


Untuk lebih info mengenai Vit's Exclusive Lucky Draw boleh layari


Facebook: https://www.facebook.com/vitsnoodles

Instagram: https://www.instagram.com/vits_malaysia

Youtube :

Vit's Youtube Official











Wednesday, 7 October 2020

,

Pengalaman Bersalin Anak Kedua Di Hospital Selayang  |  Sepertimana kinah maklum sebelum ni, alhamdulillah kinah dah selamat bersalin pada 26 Ogos lepas. Lebih awal dari yang dijangka. Malam sebelum nak bersalin tu, sempat jugak pergi beli barang dapur dengan makan pulut ayam.

Pengalaman Bersalin Anak Kedua Di Hospital Selayang

Agaknya banyak sangat berjalan, tu jalan cepat je bukak. Pagi 26 hb tu, macam biasa lepas hantar yop pergi kerja, kinah terus sarapan pagi. Beberapa minit kemudian, tiba-tiba perut memulas macam nak buang air besar. Masa tu tak jangka pun nak bersalin ke apa. Kinah terus pergi tandas nak buang air besar la kiranya.

Masa buang air besar, tetiba kinah dengar bunyi aliran air keluar, tapi kinah tak kencing pun. Jadi, kinah abaikan je la. Lepas bersihkan semua, nak pergi dapur tiba-tiba rasa air panas laju je kat kaki. Alamak, air apa ni..... Dalam hati, air ketuban ke ni??

Kinah perhatikan air tu, warna dia agakjernih tak macam air kencing dan kinah tak rasa nak kencing pun. Rasa masanya dah sampai kot ni. Nurse di KKIA pun dah banyak kali pesan jika turun tanda macam ni terus je pergi hospital. Kinah cepat-cepat call yop suruh balik sebab air ketuban dah tumpah. Pakai pad pun dah telap sampai tukar 2 kali. Setiap kali bergerak je, air ketuban makin banyak keluar.

Tak lama lepas tu yop sampai rumah. Mujurlah tempat kerja yop dengan rumah tak la jauh mana dan ada jalan tikus dekat kawasan kilang Perodua tu. Kalau tak, tak tau la apa akan jadi masa tu.

Sampai je kat parking hospital, guard yang jaga parking di dewan bersalin bagitau wad dah penuh. Ahh sudah. Yop kata abaikan je. Apa-apa pun kena pergi daftar dan tunggu dulu untuk buat pemeriksaan. Dah musim Covid ni, Yop cuma boleh hantar sampai depan pintu PAC je. Macam biasa la ada drama sikit depan pintu haha. Masa tu takde rasa sakit sangat lagi. Boleh senyum lagi. Bila sampai giliran kinah untuk diperiksa rupanya jalan dah bukak 3 cm, lepas doktor cek bukaan kali pertama, lama-lama sakit kontraksi makin kerap, nurse nak buat CTG pun kinah dah rasa tak selesa sebab sakit sangat dah. Sejujurnya, kinah tak pernah rasa sakit macam ni. Masa Thahirah dulu, kinah sempat ambik epidural. Tapi masa nak lahirkan Lulu, tak sempat pulak. 

Dah tak tahan dengan sakit kontraksi yang makin kerap, kinah panggil nurse nak bagitau dah sakit sangat ni. Nurse panggil doktor untuk check berapa cm dah buka jalan, rupanya dah 8 cm. Cepat pulak kali ni. Masa Thahirah dulu nak tunggu 8 cm punya la lama. Walaupun dah bukak 8 cm, kinah kena stay dulu di PAC sebabnya labour room penuh. Tak heran la bila guard tadi bagitau wad penuh. Jenuh dah menahan sakit. Peluh tak usah kata, segala bapak peluh dah keluar. Nurse pasangkan kipas pun dah tak ada rasa. 

Sementara tunggu labour room kosong, nurse masukkan tiub kencing, masa mula-mula sampai kinah tak pergi kencing dulu. Pada masa masuk tiub tu takde la rasa sangat ngilu. Conditions kinah pulak masa tu pun tak berapa stabil sebab tekanan darah agak tinggi. Masa tu kinah tak berapa sure dah makan ubat ke belum pagi tu. Pada masa yang sama, doktor tanya kinah makan ubat apa, berapa biji semua. Mujurlah boleh jawab masa tu, dan lepas kinah bagitau kinah ambik ubat apa. Baru pakar decide nak buat apa. So, plan pakar masa tu, kinah kena tambah lagi dos ubat yang kinah makan untuk kurangkan tekanan darah yang makin tinggi. Doktor bimbang, jika tekanan darah tak dapat dikawal, kinah berisiko terkena sawan. Mintak simpang la.

Tak lama lepas tu, nurse bagitau labour room dah ready. Jadi, kinah kena tolak masuk ke dalam labour room. Dalam bilik tu agak huru hara sikit, dengan keadaan kinah masa tu tak stabil lagi. Tekanan darah pulak makin tinggi. Kontraksi pun makin kerap, setiap kali kontraksi tekanan darah naik. Kinah cuba teran sambil dibantu oleh beberapa orang doktor dan nurse yang bagi support. Masa nak meneran tu, kinah pegang tangan nurse sekuatnya. Nurse pun merelakan la. Pada masa tu, kinah rasa nyawa dah macam dihujung tanduk. Mulalah fikir apa akan jadi kalau kinah tak survive pada masa tu, apa akan jadi pada Thahirah. Sedihnya alahai masa tu.

Tekanan darah makin tinggi. Mungkin kontraksi yang makin kuat menyebabkan tekanan darah kinah dah cecah 190. Agak tinggi jugak la. Doktor pulak masukkan ubat apa pun kinah tak pasti melalui branula yang dah dipakai. Tiba-tiba kinah rasa macam dah nak terberak tapi tak berdaya nak keluarkan. Penat menahan sakit pun ye jugak. Doktor bagi kata dua, kalau takde progress lagi kena emergency ceaser, kinah kalau boleh tak nak ceaser. Selagi boleh normal, kinah cuba. Tapi kalau dah itu keputusan doktor nak selamatkan kami, kinah turutkan je la. Doktor kata, ok last choice, kena vacum assisted. Nak tak nak kena merelakan demi menyelamatkan dua nyawa dan lega sebab tak payah nak ceaser. Seram oiii.

Alhamdulillah, tepat jam 1.16pm lahirlah seorang bayi perempuan bernama Lulu Nafisah dengan berat 3.05kg.. Kinah dapat dengar tangisannya dan sempat le sekejap skin to skin dengan baby masa mamai tu. Bila baby dah keluar rasa lega. Sementara nurse bersihkan baby, doktor pulak nak jahit episiotomi. Bersalin kali ni jahitan tak banyak, tapi sakit la jugak terutama jahit dibahagian kulit luar tu. Tapi apa-apa pun alhamdulillah semuanya dah selamat.

Walaupun dah selamat bersalin, kena pulak tunggu ward kosong. Bertabah la menunggunya sampai ke petang. Naik kematu baring atas katil bersalin tu sampai kaki dah rasa kejang. Mana taknya dah terbaring je atas tu, tak boleh nak bergerak ke mana, dengan masuk drip air lagi. Tekanan darah pun doktor nak pantau lagi. Mujurlah, selepas Lulu lahir tekanan darah semakin turun dan normal.

Paling kinah tak boleh lupa, pakar bius untuk epidural datang selepas kinah dah selamat bersalin. "Sorry ek, banyak patients tadi". Nampak benor ramai yang bersalin aritu hahaha.

Haaa gitulah pengalaman lahirkan si Lulu Nafisah. Dalam ward, doktor pakar yang datang buat pemeriksaan "haaa i know you, bilik 7 aritu kan? I remember you sebab kaki you"

Apeda doktor tu kaki kita dia ingatnya, Doktor kata dia risau, dengan tinggi kinah, risiko baby besar, dan obesiti lagi menyebabkan kinah high risk, doktor kata kinah kena ambil ubat cair darah untuk 6 minggu. Bayangkan la kena cucuk sendiri selama 6 minggu. Terkejut jugak masa nak discaj aritu, satu beg plastik dibekalkan ubat cair darah. Sehingga kinah menaip ni, masih ada lagi ubat tu. Tempat cucuk tu pun dah mula lebam dan bengkak sikit sampai tak tau nak cucuk mana dah. Nurse ajar cucuk kat perut sebab kat perut ada banyak isi.

Pernah sekali nurse cuba cucuk di peha, malam tu kaki rasa macam sengal je. Sampai susah nak tidur pada malam tu.  Sejak dari tu, kinah tak nak dah cucuk kat peha, cuma cucuk di perut je. Lebih senang.

Apa apa pun terima kasih kepada doktor, dan jururawat di Hospital Selayang kerana layanan yang sangat baik dan sentiasa beri support pada diri ni. Bayangkan lama sangat check in kat hospital tu. Banyak kali merayu dengan doktor, nak balik rumah. Doktor kata, "no, selagi tekanan darah u tak ok, i tak nak bagi balik". Lepas beberapa hari, doktor naikkan dos ubat apa semua, dan tekanan darah pun ok barulah boleh discaj. Seronok dapat discaj, bolehlah berurut dan bertungku masa di rumah nanti. 

Ssbelum terlupa, kinah nak peringatkan korang. Sebelum nak balik tu, pastikan semua dokumen yang nurse bagi tu cukup tau antaranya surat beranak baby ( yang ni kena simpan elok-elok untuk buat pendaftaran di JPN nanti) dan satu lagi surat akuan tarikh bersalin. Hat ni penting untuk diberi kepada majikan korang atau suami korang nanti. Kalau korang nak tau, surat akuan tarikh bersalin ni kinah terlepas pandang, nurse tak bagi pun. Nak tak nak yop kena la pergi semula ke wad mintak pada nurse. Alahai kan dah jadi dua kerja. 

Ok lah setakat tu je la kinah nak kongsi dengan korang pengalaman bersalin di Hospital Selayang. Nanti kinah share gambar Lulu ye.






Wednesday, 30 September 2020

,
PM Umum Bantuan Tambahan BPN 2.0 dan Geran Khas Prihatin | Lagi beberapa hari saja lagi bulan September akan melabuhkan tirai. Begitu juga dengan pelaksanaan moratarium yang juga akan berakhir pada bulan ni. Dengan berakhirnya moratarium tak lama lagi sedikit sebanyak meresahkan segelintir rakyat yang masih terkesan dengan pandemik covid-19 ni. 

Bantuan Prihatin Nasional 2.0, Geran Khas Prihatin, Bantuan Tambahan BPN 2.0

Sepertimana yang kita semua maklum, negara kita kini sedang mengalami gelombang kedua yang mana bilangan mereka yang positif Covid-19 kini telah mencecah tiga angka semula. Allah mintak dijauhkan la keluarga, sanak saudara daripada wabak tersebut. Oleh disebabkan itu, bagi meringankan beban yang perlu ditanggung oleh rakyat akibat pandemik ni, Perdana Menteri kita telah mengumumkan beberapa pakej "Kita Prihatin" iaitu bantuan tambahan iaitu Bantuan Prihatin Nasional 2.0 bagi golongan B40 dan M40 serta Geran Khas Prihatin.

Bantuan Prihatin Nasional 2.0 Bagi Golongan B40 dan M40

Bantuan Prihatin Nasional 2.0, Geran Khas Prihatin, Bantuan Tambahan BPN 2.0

Buat pengetahuan semua, bantuan tambahan BPN 2.0 ni melibatkan suntikan dana tambahan sebanyak RM7 bilion dengan sasaran 10.6 juta penerima dan akan disalurkan terus ke dalam akaun penerima yang layak berpandukan data penerima yang sedia ada sebelum ni.

Jadi, bagi mereka yang pernah memohon sebelum ini, tidak perlu lagi membuat permohonan bantuan ini. Bagi yang ingin membuat permohonan baharu BPN 2.0 bolehlah berbuat demikian pada 15 Oktober 2020 depan.

Pembayaran Bantuan Prihatin Nasional 2.0 akan dibuat secara ansuran iaitu pada hujung bulan Oktober dan pada bulan Januari 2021. Bagaimana dan berapa bantuan yang akan kita dapat, korang boleh rujuk pada gambar yang kinah sertakan di bawah.

Bantuan Prihatin Nasional 2.0, Geran Khas Prihatin, Bantuan Tambahan BPN 2.0

Untuk maklumat lebih terperinci mengenai BPN 2.0 ni, korang boleh rujuk portal di sini.


Geran Khas Prihatin 2.0

Selain Bantuan Prihatin Nasional 2.0, bagi mereka yang menjalankan atau merupakan dari Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS) mikro yang turut terjejas dengan wabak ini boleh memohon GKP 2.0 ni sebanyak RM3000 secara one-off. Tapi geran ini adalah untuk mereka yang belum pernah memohon lagi.
Bantuan Prihatin Nasional 2.0, Geran Khas Prihatin, Bantuan Tambahan BPN 2.0

Bagi yang ingin memohon Geran Khas Prihatin 2.0 ni, perlulah memenuhi beberapa syarat seperti :
  • Bukan penerima GKP sebelum ini; dan
  • Pemohon mestilah berstatus warganegara Malaysia; dan
  • Pemohon yang menjalankan Perusahaan Kecil & Sederhana (PKS) mikro seperti berikut:
  1. Jumlah jualan atau perolehan tahunan kurang daripada RM300,000; dan
  2. Jumlah pekerja sepenuh masa tidak melebihi 4 orang, tidak termasuk pemilik;
  • Berdaftar dengan agensi-agensi berikut;
  1. Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM) sebelum atau pada 31 Ogos 2020 ; atau
  2. Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) atau Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) sebelum atau pada 31 Ogos 2020; dan
  • Masih aktif menjalankan perniagaan semasa permohonan dibuat

Untuk maklumat lanjut mengenai GKP 2.0 ni korang boleh rujuk di sini

Bagi yang layak terima bantuan ini, manfaat dan gunakanlah bantuan itu dengan sebaiknya.

Oh ya jika korang nak tahu mengenai info lain mengenai PTPTN, SPA, Takwim persekolahan dan sebagainya boleh layari portal ini dan ini. Semua info adalah yang terkini tau.


Thursday, 24 September 2020

,

REALME 7 SERIES HAS OFFICIALLY LANDED IN MALAYSIA giving users a Dare to Leap lifestyle and experience


realme Malaysia today has launched two of its latest smartphones in their Number Series, realme 7 Pro and realme 7. realme’s Number Series is well-known for its charging technology, camera features as well as trendy design. Malaysians can now capture sharper and charge faster with the functions equipped in the new realme 7 Series.

“Here at realme Malaysia, we believe in continuously improving and innovating products to take users' experience to the next level. We’ve decided to ramp up the specs with a stronger camera and boost its performance for realme 7 Series users to experience the leap forward technology. We would also like to thank Malaysians for being patient while waiting for the arrival of realme 7 Series to the market,” said Tiffany Teh, Brand Manager of realme Malaysia.


realme 7 Pro

REALME 7 Series Has  Officially Landed In Malaysia

Battery
The device comes with a huge upgrade of 65W SuperDart Charge for an unparalleled charging experience. It can power up to 100% within 34 mins for its 4500mAh massive battery while keeping the phone cool below 40 degree celsius of charging temperature. Even while heavy gaming, the 65W SuperDart Charge can charge up to 43% in just 30 minutes. 

Camera
Both realme 7 Pro and realme 7 feature the 2nd generation of 64MP quad-camera system with a new Sony IMX682 sensor to enhance users’ satisfaction in capturing sharper images. The realme 7 Pro focuses on its Ultra Nightscape Video as well as Pro Nightscape mode that enables users to freely adjust the shutter, ISO, white balance, and other parameters. On the front of realme 7 Pro, there is a 32MP high-resolution selfie camera which is the highest pixel for the front camera right now. 

Apart from that, both realme 7 Pro and realme 7 are equipped with mind-blowing features such as Starry Mode, Ultra-Nightscape Video, Night Filters, AI Colour Portrait Video, UIS on primary camera and UIS Max on wide angle lens. Users who are interested in night photography could explore more possibilities in their night filters for better clarity and artistic inspiration. 

Display & Performance
realme 7 Pro is built with a 6.4 inch Super AMOLED Display and 98% NTSC colour gamut for a better immersive visual experience, better image quality and brighter colours. On the back, the unique aesthetic of AG Split Design presents the asymmetry perfectly in a visually harmonious and balanced way. realme 7 Pro is available in two beautiful colours of Mirror Silver and Mirror Blue that are inspired by the mirror space.

In terms of processors, the realme 7 Pro is driven by the powerful Snapdragon 720G. It applies an advanced 8nm production processor that clocks up to 2.3GHz high-frequency Kryo 465 CPU which 
comes with a powerful Adreno 618 GPU. This enables the device to stand out in performance and efficiency by delivering a seamless gaming experience with high image quality. 

Audio & Fingerprint
realme collaborated with Dolby Atmos and adopted a dual-speakers Dolby Atmos Sound Effect as well as Hi-Res Sound Quality for users to immerse in awesome listening experiences on realme 7 Pro. realme 7 Pro is also equipped with Goodix's new generation of light sensor in-display fingerprint modules that greatly improve the monitoring and identification speed, accuracy as well as safety performance.

REALME 7 Series Has  Officially Landed In Malaysia

Both realme 7 Pro and realme 7 features three card slots, a dual SIM slot, and a dedicated SD card slot which is expandable up to 256GB,  hence users will never have to worry about running out of space while storing images, videos or files.

realme 7

REALME 7 Series Has  Officially Landed In Malaysia

Battery & Performance
realme 7 is equipped with a 5000 mAh large battery capacity and the latest 30W Dart Charge. In terms of charging speed, it can be charged to 50% in just 26 minutes, and fully-charged in 65 minutes. 

As for the realme 7, it comes with MediaTek Helio G95 Gaming Processor for Malaysian users to indulge in a smooth experience in both performance and gaming. It is also equipped with cutting-edge superb carbon fiber cooling systems that can cool up to 8.6% while keeping the phone's performance up to speed.

Camera & Display
realme 7 is also built with the 2nd generation 64MP quad-camera system with a new Sony IMX682 sensor where it enhances users’ satisfaction in capturing sharper images. realme 7’s 16MP Ultra-clear front camera satisfies users in taking selfies that show natural and delicate skin.

The device is equipped with a 6.5 inch 90Hz Ultra Smooth Display to provide the smoothest experience in the segment and sampling rate of the display is 120Hz. The back cover of realme 7 Series also features AG Split Design processing with classic CD textures makes the phone look more premium. There are two surreal colours available for realme 7, which are the Mist White and Mist Blue. 


Version

Colours

Sales Information

 

 

 

 

 

realme 7 Pro

(8GB+128GB)

RM 1,499

 

 

 

 

Mirror Silver

and Mirror Blue

 

First Online Sale on realme’s official store at Shopee

-          29th September 2020

-          Link - http://bit.ly/r7propr

-          Free Gift: realme Watch

 

First Offline Sale at all authorised dealers

-          3rd October 2020

 

Pre-order at realme stores and all authorised dealers

-          24th September - 2nd October 2020

-          Free realme Buds Q White Edition (specially designed by Jose Levy)

 

 

realme 7

(8GB+128GB)

RM 1,299

 

 

 

Mist White

and Mist Blue

First Offline Sale at all authorised dealers

-          26th September 2020

 

Pre-order at realme stores and all authorised dealers

-          24th - 25th September 2020

-          Free Neck Massager


TÜV Rheinland Smartphone Reliability Verification

realme 7 Pro and realme 7 are among the top smartphones that passed TÜV Rheinland Smartphone Reliability Verification with its new reliability standard making realme smartphones not only better to use, but also more durable for fans to enjoy the pleasure brought by the leap-forward technology and trendsetting design.

To find out more about realme’s events and promotions, do follow our Facebook page as well as Instagram at @realmemalaysia.


Thursday, 17 September 2020

,
Let's Get New Outfit With Feelingirldress| Hello guys, getting bored with the current style? Wanna wear something looks new, fresh and more comfortable but don't know how. Why not you try out the new style from FeelinGirldress collections and for sure you are looks so gorgeous and more confidents than before.

For those who doesnt know about FeelinGirldress, i will explain shortly about it. FeelinGirldress is shopping online platform and for sure its for women only ya. To many choices you can picks and surely suitable for your style such as fashion dress, women clothing, activewear, women lingerie, shapewear and others. To me FeelinGirldress the best platform online shopping compare to another platform.

After survey their website, i am so excited to share with you three products from them. Here you are...

White Crew Neck Embroided Flower Paint Bandage Dress Comfortable


online shopping, feelingirl, feelingirldress, wholesale bandage dress, hoodies and sweatshirt for women, choose feelingirldress

If you are looking a dress for your dinner, why not you are looking wholesale bandage dress. I am sure one of the dress will makes you looks more prominent. Trust me!! If you asked me which one of my favourite collections, of course i will choose white crew neck Embroided flower paint bandage dress comfortable. When you choose this dress, you will looks fit and flare silhouette shows your sexy body. Don't forget to pair the high heels for the perfect look and you are ready!!!

Flattering Blue Long Sleeved Drawstring Hoodie Pocket Pullover


online shopping, feelingirl, feelingirldress, wholesale bandage dress, hoodies and sweatshirt for women, choose feelingirldress

Other than that, if you want to look simple when hangout with your best friends why not you try the hoodies and sweatshirt for women in FeelinGirldress. Many design, colour you can choose to complete your style. Honestly, i am feeling love with the Flattering Blue Long Sleeved Drawstring Hoodie Pocket Pullover. The reason why this hoodies becomes my choice it is because the soft fabric blend offers all day comfort, had front pockets and look fashionable color block design.

Brightly Khaki Knit Swetashirt Patchwork Crew Neck Outfit


online shopping, feelingirl, feelingirldress, wholesale bandage dress, hoodies and sweatshirt for women, choose feelingirldress

The other choices for hoodies and sweatshirt for women is Brightly Khaki Knit Swetashirt Patchwork Crew Neck Outfit. Oh God, this sweatshirt make me so excited to have it. This design of the around neck is simple and generous. Other than that, the slim waist cut makes my body curve slimmer eventhough i am fatty haha.

So, do you interested to have them? Just choose Feelingirldress and don't forget to visit their website and i am sure you will love it. About the price offer, for me are reasonable and no minimum order. If you have any questions, their customer services team get ready to answer your questions and tackle your problems 24 hours.

What are you waiting for. Just click, pay, and waiting the delivery in 3 to 7 business days maximum from the date you paid and you will get your order delivered to you anywhere you want. So, don't worry and happy shopping











Monday, 14 September 2020

,
Agak lama kinah tak layan drama di Astro. Tapi kali ni, kinah dah terjebak melayan drama baru di channel Astro Ria 104, drama apa lagi kalau bukan Bidadari Kiriman Tuhan lakonan Mira Filzah dan Zul Ariffin.

Siapa sini yang layan drama ni, kita geng.

Sebelum bersalin lagi, kinah dah nampak promo drama ni. Bila dah melepek lama di hospital sampai tak tahu nak buat apa baik layan drama. Mujurlah dah install siap-siap aplikasi Astro Go di telefon. Jadi, mudah la sikit nak tonton cerita apa yang ada di Astro tu.

Bila dah keluar ward, layan kat TV pulak. Baru syok....


Bidadari Kiriman Tuhan

Bidadari Kiriman Tuhan, Sinopsis Bidadari Kiriman Tuhan

Drama Bidadari Kiriman Tuhan ni mengisahkan kehidupan dua beradik kembar seiras Manja dan Manis (lakonan Mira Filzah). Mereka tinggal bersama dengan ibu dan nenek mereka.

Manis ni merupakan guru tabika, manakala si Manja pula menghidap autisme. Manja dan Manis sangatlah akrab sehinggalah Manis telah jatuh cinta dengan seorang guru sekolah rendah, cikgu Yusof. Dalam masa yang sama, Manja juga turut menyimpan perasaan yang sama. 

Manis dan Cikgu Yusof telah sepakat untuk mendirikan rumah tangga. Tapi, kita hanya merancang, Allah yang menentukan semua takdir. Manis telah membuat keputusan untuk berkahwin dengan Ikram, seorang duda anak satu. Pelbagai ujian dan dugaan yang perlu Manis hadapi semasa menjadi isteri Ikram. Cikgu Yusof pulak, masih tak dapat menerima hakikat Manis telah menjadi isteri orang.  Kesian pulak tengoknya.

Kinah yang menonton ni, makin lama makin menyampah dengan si Ikram tu. Dah la tak bekerja, panas baran, suruh pulak si Manis tu bekerja, waktu malam pulak Manis kena berniaga burger. Lepastu takde duit mintak kat Manis. Apa punya suami la. Satu lagi, nampak Ikram ni buat sesuatu yang tak baik pada anaknya si Ayu. Ishhhh apa punya bapak la si Ikram ni. Haruan makan anak. Tak dinafikan ada je dalam dunia realiti ni.

Nak tau apa cerita selanjutnya, kena la tonton Bidadari Kiriman Tuhan pada setiap hari Isnin hingga Khamis pada pukul 10.00 pm di saluran Astro Ria HD 104 atau Astro Ria 124. 

Lagu OST Bidadari Kiriman Tuhan ni pun memang nostalgia sungguh. Lagu Dato' Siti berjudul Wajah Kekasih. Memang layan.


Friday, 28 August 2020

,
Alhamdulillah, kinah dah selamat bersalin pada 26 Ogos lepas. Kalau ikut plan asal kena masuk ward pada 28 Ogos, tapi air ketuban dah leaking pagi 26 Ogos tu. Terpaksa la berangkut ke hospital pagi tu. 

Apa yang jadi masa nak bersalin tu, nanti kinah cerita kemudian. Sekarang ni kinah nak cerita pasal snek berpantang yang kinah order di Shopee ni. Kinah order lewat sikit sebab nak makan fresh bila balik rumah nanti. Tapi yang kinah dapat batu tungku 2 ketul. Tepuk dahi nak buat apa la batu tungku banyak-banyak.

Salah terima barang dari shopee, order lain terima lain,

Dah la masih dalam ward. Yop whatsapp pagi tu bagitau sebab dia baru je bukak parcel yang diterima petang tu.

Dapat tahu barang yang kita order tak seperti yang diharapkan. Tak pasal-pasal tekanan darah naik. Baru je malam tu pakar kata "puan dah boleh balik".  

Syok dengar doktor kata macam tu sekali esok pagi nurse check bp dah naik balik. Tak pasal kena observed lagi. 

Sakit pulak hati ni, dah la kite tengah sakit dapat pulak macam tu. Kinah pun terus chat semula pada seller shopee tu. Mujurlah seller tu cepat respon. Sejuk sikit hati ni ha. Seller mintak kinah click return pada Shopee. Menjadi masalahnya, kinah dah klik received. So, memang tak boleh nak buat apa-apa la. Yes part ni memang salah kinah sebab klik received dulu. Mujurlah seller pun ok.

Apa Nak Buat Kalau Jadi Macam Kinah, Order Lain Dapat Lain?

Korang jangan klik dulu received, tapi klik return to Shopee. Kalau dah terklik, chat semula pada seller dan seller akan minta korang pos semula guna airway bill yang dihantar pada kita. Macam kinah, kinah guna khidma JNT. Jadi, kinah return semula pada JNT dan maklumkan pada mereka itu bukan barang kita. Nanti diorang akan pos semula pada penghantar. Tanpa sebarang bayaran.

Mujur jugak seller pun akan pos semula snek berpantang yang kinah order. Dalam ni mujurlah ada win win situation. Kalau tak hmmmmm.

Yop dalam nada gurau kata "rebus je la batu tu buat snek"

Tak memasal ku mencarut dalam ward ni

U/p: Ni kinah cerita berdasarkan pengalaman yang kinah hadapi. Tak tau la dengan  seller lain macam mana.






Tuesday, 25 August 2020

,
Buat Persiapan Beg Hospital Untuk Ibu Dan Baby | Allah dup dap dup dap. Detiknya akan tiba. Hari tu buat check up terakhir Klinik Pakar O&G di Hospital Selayang, alhamdulillah dah dapat tarikh untuk admit ward iaitu pada 28 hb Ogos 2020 ni. Agak lega bila dah tau tarikh nak bersalin. Jadi, nak tak nak kena la buat persiapan beg ibu dan baby ke hospital pulak.

Walapun nurse dah pesan siapkan beg lebih awal, tapi biasalah suka sangat buat keje last minit. 

Walaupun Thahirah dah selamat di rumah opah dia, feeling nak mengemas tu alahai mood ke laut. Tambah pula dengan jiwa kacau sebab berjauhan dengan anak dara sorang tu. Jadi, bila dah nak dekat admit, mula lah sibuk google checklist barang apa yang perlu di bawa ke hospital nanti.

Walaupun dah siap letak setempat barang nak dibawa, barang tu semua belum jugak kemas dalam beg. Allah malas betul.

Buat Persiapan Beg Hospital Untuk Ibu dan Baby

Kebetulan pagi semalam suami jiran meninggal dunia, balik je ziarah arwah tiba-tiba perut sakit. Ahh sudah dah nak beranak ke. Petang tu jugak kemas semua barang masuk dalam beg. Nampaknya si adik ni dah bagi tanda-tanda kat ibu. Biasalah contraction false.

Yop pun bebel jugak, lama dah suruh kemas beg tu. Tapi biasalah bebel dia tu masuk telinga kanan keluar telinga kiri huhu. Ni dah sakit baru nak mengemas. Tepuk dahi pokcik tu.

Siap 80% kemas barang. Hat yang toiletries tu nanti masuk kemudian. Kali ni bawak luggage je. Senang semua simpan dalam tu. Tak larat nak bawak banyak beg. Luggage ni cuma seret je nanti. Lagipun siapa nak bawakkan beg yang banyak tu. Suami pulak boleh hantar setakat pintu hospital je. Kalau bawak beg banyak nanti ada pulak yang teringgal macam kes bersalinkan Thahirah dulu, bekas air tupperware tertinggal uwaaa. Tupperware kot yang tinggal. Nak patah balik pun dah jauh. Sis is redha dan harapnya kali ni takde la yang tertinggal.

Sekarang cuma tunggu tarikh nak masuk ward je ni. 


Monday, 24 August 2020

,
Kaki Kanan Dan Kiri Dah Mula Bengkak, Apa Yang Perlu kita Buat | Semasa menyiapkan tugasan akhir sebelum serah diri, tiba-tiba kaki sebelah kiri ni macam gatal dan rasa macam tebal. Gatal dia gatal yang agak luar biasa. Masa tu kinah cuma anggap ala gatal biasa-biasa je. Kaki kanan terus sental kaki kiri yang gatal tu.

Terdetik di hati nak tengok apesal la kaki ni makin lama gatal, sekali tengok alamak kaki dah mula bengkak. Selama kinah mengandung ni tak pernah lagi kaki ni bengkak tau. Ni baru kali pertama okeh. Masa mengandungkan Thahirah pun takde kejadian kaki bengkak gini. Jadinya pulak pada waktu malam.

Nak tak nak kena la mintak tolong pada yop untuk sapu ubat. Nak sapu sendiri, faham-faham je la. Dah tak sampai. Hanya sapu je minyak pada kaki yang bengkak tu, takde urut pun. Sambil menyiapkan kerja tu, kinah pun googgle punca kaki ni bengkak.

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Hasil pencarian di google, kaki bengkak semasa mengandung ni adalah normal dan ianya biasa terjadi pada trimester ketiga. Ohh patutlah kaki ni bengkak.


Antara Punca Kaki Bengkak Semasa Mengandung

Di dalam badan kita, terdapat salur darah yang dipanggil infena verior cava. Salur darah ni terletak dibahagian kanan badan kita. Apabila terdapat tekanan dibahagian tersebut, peredaran darah akan menjadi lebih perlahan dan menyebabkan darah akan berkumpul.

Tekanan daripada darah yang terkumpul tu, akan memaksa air turun melalui salur darah kecil (kapilari) masuk ke dalam tisu-tisu pada tapak kaki dan buku lali.

Kebiasaannya, ibu-ibu yang memgandung ni akan menyimpan air yang lebih banyak daripada biasa. Sebab itulah kaki ni akan turut bengkak. Kalau korang perasan la, kaki akan bengkak lebih teruk pada waktu petang ataupun malam.

Seperti apa yang terjadi pada kinah, bengkak terjadi pada waktu malam.

Bengkak ni akan mula surut menjelang siang selepas kita bangun pada waktu pagi. Alhamdulillah, bengkak di kaki kinah pun dah mula surut ,tapi belum lagi seperti keadaan asal.


Tips Kurangkan Bengkak Di Kaki Sewaktu Mengandung


1. Minum Air Secukupnya

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Apabila kaki dah mula bengkak, kita digalakkan untuk minum air kosong dengan mencukupi. Air kosong tau, bukan air manis ye. Tapi kebanyakan pesakit, mereka ni takut untuk minum air dengan banyak sebab akan menambahkan lagi bengkak di kaki. Sila buang andaian ni jauh-jauh ye. Seperti yang telah diterangkan di atas, badan kita ni sebenarnya mengalami dehidrasi yang teruk kerana air di dalam salur darah sudah keluar dari salur darah.

Dehidrasi dalam saluran darah akan menyebabkan darah menjadi lebih pekat dan pembekuan darah mudah terjadi. Apabila perkara ini terjadi, akan mengundang masalah lain pula seperti thombosis. Lepas ni jangan takut nak minum air banyak ye.


2. Tinggikan Kaki Semasa Baring

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Cara ni memang kinah cuba pada hari pertama kaki bengkak. Memang dapat mengurangkan masalah bengkak kaki ni.  Hanya letak kaki di atas bantal biar lebih tinggi dari paras dada. Mengapa kita digalakkan untuk tinggikan kaki semasa baring?

Tarikan graviti dapat mengurangkan pengumpulan air pada kaki seterusnya dapat membantu pengaliran darah dengan sempurna.


3. Tidur Mengiring Ke Kiri

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Apabila baring, cuba baring mengiring ke  sebelah kiri badan. Dengan mengamalkan posisi baring seperti ni, janin tidak akan menekan salur darah inferior vena cava dan pengaliran darah ke jantung akan menjadi lebih baik.


4. Banyakkan Pergerakkan

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Kaki dah mula bengkak, jadi kita tak boleh nak duduk saja. Jadi, selalulah bergerak ke sana ke sini. Apabila kita aktif bergerak, pengaliran darah akan mula lancar. Secara tak langsung, ia boleh mencegah pembentukan darah beku pada salur darah kaki. 


5. Compression Stockings

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Ni bukan stoking yang biasa kita pakai tau. Compression stockings ni direka khas bagi membantu pengaliran darah pada kaki. Ia mempunyai keregangan yang tersendiri dan perlu diukur dengan tepat daripada aras paha sehinggalah tapak kaki.

Penggunaan compression stockings ni biasanya dipakai pada waktu malam semasa kita tidur supaya pengaliran darah semasa baring menjadi perlahan.


6. Kasut Yang Selesa

Kaki bengkak, kaki bengkak semasa mengandung, punca kaki bengkak, tips kurangkan bengkak di kaki

Tak faham betul kinah. Masih ada lagi wanita mengandung memakai tumit tinggi. Terseksa kita tengoknya. Dah pregnant ni sebaiknya pakailah kasut yang selesa. Ini bagi mengelakkan tekanan pada kaki terutama kaki tengah bengkak. Cantik punya pasal kaki yang sakit huhu.

Perlu ambil perhatian ye, jika bengkak agak teruk sehingga ke paras pinggang, itu adalah bahaya dan bukannya bengkak biasa tau. Apabila jadi seperti ni, seeloknya buat pemeriksaan bimbang ianya boleh jadi tanda-tanda awal pre-eclampsia.

Selepas kinah cuba beberapa tips di atas, bengkak di kaki dah mula surut. Kata orang, biasalah bila dah nak bersalin ni ada je hal nya. Doakan kinah semoga dipermudahkan ye.

Sumber : Pa Ma

Sunday, 23 August 2020

,
7 Pizza Pilihan Utama Untuk Dinikmati Selepas Menonton Wayang Pada Waktu Malam | Menonton wayang bersama keluarga pada waktu malam adalah salah satu aktiviti yang menyeronokkan kerana pada waktu itulah, semua ahli keluarga berkumpul dan ini secara tak langsung dapat mengeratkan lagi hubungan sesama ahli keluarga. Setelah habis menonton wayang, pastinya masing-masing akan kelaparan. 

Nak lebih mudah dan menjimatkan masa apa kata korang order je pizza. Meh kinah kongsi dengan korang 7 pizza yang menjadi pilihan utama untuk dinikmati selepas menonton wayang pada waktu malam.

1. Antipodean Cafe - Bangsar

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Inginkan kelainan, apa kata kali ni korang mencuba vegetable pizza yang ada di Antipodean Cafe di Bangsar. Sebuah cafe yang berkonsepkan gaya Australia. Dengarnya, vegetable pizza ni menjadi pilihan utama pelanggan yang berkunjung ke sini. Bahan-bahan yang digunakan semuanya memang segar-segar belaka terutama kepada mereka yang memesan vegetable pizza ni. Antara bahan yang digunakan ialah tomato ceri, capsicum, bawang dan kacang pine.

Alamat : 20, Jalan Telawi 2, Bangsar, 59100 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur


2. Uncle Don's - Quill City Mall

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Dah bosan dengan pizza yang biasa kita makan? Apa kata korang mencuba pizza dari Uncle Don's Quill City Mall ni. Pastinya tidak mengecewakan. Mempunyai pelbagai pilihan pizza yang boleh dinikmati bersama keluarga dengan chef yang mempunyai pengalaman selama 38 tahun dalam bidang ini. Pastinya pilihan pizza yang korang nikmati tidak mengecewakan. 

Alamat : G-03, 03A & 05, Ground Floor, Quill City Mall, 1018, Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, 50250 Kuala Lumpur



3. The Coffee Bean & Tea Leaf (PAVILION BINTANG CIRCLE)

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Auch bestnya dapat menikmati margherita pizza dari The Coffee Bean & Tea Leaf. Margherita Pizza merupakan pizza klasik dengan sos pesto khas, zaitun hitam, tomato segar, keju mozzarella dan keju parmesan. Pizza nipis dan sihat ini akan membuatkan korang tak henti mengunyah sehingga kepingan terakhir.

Alamat : Lot No. P2.07.00, Level 2, Pavilion Kuala Lumpur, 168 Jalan Bukit Bintang, 55100 Kuala Lumpur, 55100 Kuala Lumpur


4. Pizzazone & Tapasta (KLCC)

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Di Pizzazone & Tapasta, pastinya terdapat banyak pilihan pizza yang boleh korang pilih. Kinah sendiri pun rambang mata nak pilih yang mana sebab semuanya memang best. Paling kinah teringin nak cuba, ada pizza rendang daging. Selalunya kita makan rendang bila raya je. Walahhhh next time kinah nak terjah ke sana.

Alamat : A-G-01, Marc Residence No 3, Jalan Pinang, Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur, 50450 Kuala Lumpur


5. Atlas Pizzeria 

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Di Atlas Pizzeria, mereka hanya menyajikan pizza tradisional buatan Itali yang fresh dari oven ye. Bahan-bahan yang digunakan pun adalah bahan yang segar daripada ladang. Jadi, takde isu di sini bahannya adalah stok lama. Mengambil petunjuk daripada rasa asli dari setiap hasil, setiap ramuannya dibuat dari sos, adunan, sehinggalah ke bekas yang digunakan untuk menghidangnya.

Alamat : B1-02, Shoppes at Four Seasons Place, No. 145, Jalan Ampang, 50450, Kuala Lumpur.


6. PastryVille Cafe @ Wisma Cosway

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Pastryville Cafe merupakan sebuah cafe bakeri yang mana kesemua roti yang enak dihasilkan menggunakan teknik tradisi daripada negara Perancis disamping bahan-bahan yang digunakan adalah bahan yang terbaik untuk semua pelanggan mereka. Kini, Pastryville telah mengorak langkah dengan membuka 21 lagi cawangan di beberapa buah negeri. Wah mesti semua pizza yang dihasilkan di Pastryville dihasilkan menggunakan teknik tradisi tersebut.

Alamat : G74, Ground Floor, Wisma COSWAY, No. 88, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur.


7. Domino's Pizza (The Weld)

food delivery. pizza delivery, instant food, foodpanda delivery

Apabila sebut  saja Domino's Pizza, semua orang tahu. Pelbagai menu pizza boleh dipilih dan dinikmati mengikut citarasa rakyat Malaysia. Hah tunggu apa lagi, pilih  sekarang nak pizza yang mana.

Alamat : Lot L1-13, Level 1, The Weld, 76, Jalan Raja Chulan, 50200 Kuala Lumpur

Hah macam mana dengan 7 pizza pilihan utama yang boleh korang nikmati selepas menonton wayang yang kinah senaraikan di atas tu. Agak-agaknya mana satu pilihan korang ye? 

Dah ada pilihan tapi malas nak keluar dari rumah. Tak payah susah, korang boleh je buat pizza delivery melalui foodpanda. Jimat masa korang tau, hanya pesan kemudian tunggu je abang panda hantar pizza untuk korang sekeluarga di depan pintu rumah.

Enjoy your meal!


Wednesday, 19 August 2020

,
Rangkaian Penjagaan Kulit Baby Carrie Melengkapkan Rejim Penjagaan Kulit Bayi Baru Lahir| Setiap ibu di luar sana, semestinya mahukan yang terbaik buat anaknya. Begitu juga kinah. Walaupun kini Thahirah dah nak jadi kakak, dia tetap baby di hati kami berdua.

Dalam banyak-banyak aktiviti, mandi adalah aktiviti paling menyeronokkan yang dinantikan oleh si manja kita. Kini, dengan adanya rangkaian penjagaan kulit Baby Carrie yang terbaharu ni pasti membuatkan hari-hari anak kita akan bertambah ceria.

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Apa yang membuatkan kinah begitu tertarik untuk mencuba rangkaian penjagaan kulit Baby Carrie yang terbaru ni, ianya mengandungi 100% aktif tumbuhan organik yang dirumus khas untuk kulit bayi yang baru lahir. Sepertimana yang kita ketahui, kulit bayi yang baru lahir ni biasanya agak sensitif. Jadi, kita sebagai ibu bapa perlu mencari produk mandian baby yang sesuai untuk kulit anak kita.

Sebagai persediaan menyambut baby coming soon ni, kinah ada juga buat survey untuk mandian sesuai untuk bayi baru lahir. Akhirnya, Kinah jumpa dengan produk sesuai untik kegunaan bayi yang baru lahir nanti, tak lain tak bukan, Baby Carrie la. Bila dibelek, elok sangatlah Baby Carrie ni untuk kegunaan adik Thahirah yang bakal lahir tak lama lagi ni. Korang yang tengah mencari mandian bayi yang organik bolehlah cari Baby Carrie ni. 


Rangkaian Penjagaan Kulit Baby Carrie

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Siapa yang tak kenal dengan rangkaian produk Carrie ni. Kalau korang nak tahu, produk Carrie ni dah lama bertapak di bumi Malaysia sejak 20 tahun yang lalu. Satu tempoh yang agak lama kan.

Pelbagai inovasi, penyelidikan dan pembangunan telah dijalankan dan akhirnya keluarlah rangkaian Baby Carrie khususnya buat bayi yang baru lahir. Sementara nak tunggu adik Thahirah keluar, kinah bagi Thahirah guna terlebih dahulu rangkaian Baby Carrie ni.

Untuk pengetahuan korang, dalam rangkaian penjagaan kulit Baby Carrie ni, terdapat beberapa produk yang boleh korang dapati untuk kegunaan si kecil. Set yang kinah ada ni, bagi kinah dah cukup lengkap dah. Antaranya ialah:

  • BABY CARRIE Head To Toe
  • BABY CARRIE Bath
  • BABY CARRIE Lotion
  • BABY CARRIE Nourishing Oil
  • BABY CARRIE Calming Oil

Baby Carrie Head To Toe

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Mandian 2 in 1 seperti Baby Carrie Head To Toe, semestinya menjadi pilihan utama buat ibu-ibu di luar sana kerana lebih mudah dan menjimatkan masa yang mana ianya dapat membersihkan kulit kepala dan kulit sensitif bayi dengan lembut dan diperkaya dengan minyak gandum, kaya dengan vitamin E yang bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi kulit terutama kulit bayi.

  • Sesuai untuk bayi yang baru lahir
  • Tidak memedihkan mata 
  • Hypoallergenic
  • Diuji oleh Pakar Dermatologi
  • Diuji oleh Pakar Oftalmologi
  • Bebas sabun, sulfat, paraben, pewarna, MIT

Baby Carrie Bath

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Baby Carrie Bath dapat membersihkan kulit sensitif bayi dengan lebih lembut dan mengandungi susu oat organik & susu badam untuk memperbaiki kulit bayi, mengawal kehilangan kelembapan & menguatkan kulit.

Keanjalan kulit bayi dapat ditingkatkan dengan vitamin A & E yang juga dapat bertindak sebagai antioksidan untuk melindungi kulit.

  • Sesuai untuk bayi yang baru lahir
  • Tidak memedihkan mata
  • Hypoallergenic
  • Diuji oleh Pakar Dermatologi
  • Diuji oleh Pakar Oftalmologi
  • Bebas sabun, sulfat, paraben, pewarna, MTI


Baby Carrie Lotion

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Losyen Baby Carrie dapat memberikan kelembapan kepada kulit bayi selama 48 jam. Apa yang best dengan losyen Baby Carrie ni, tiada kesan, tidak berminyak serta teksturnya yang lebih ringan berbanding losyen baby lain. Ianya diperkaya dengan gliserin untuk menghidrat, dan memberi ketenangan kepada kulit bayi.

Kandungan seperti susu oat organik dan susu kacang almond dapat memberikan kelembapan dan melindungi kulit bayi.

  • Sesuai untuk bayi yang baru lahir
  • Hypoallergenic
  • Diuji oleh Pakar Dermatologi
  • Mengekalkan kelembapan selama 48 jam
  • Bebas alkohol, paraben, pewarna, minyak mineral


Baby Carrie Baby Oil

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Minyak bayi Baby Carrie Nourishing Oil begitu sesuai digunakan ketika mengurut baby. Pastinya dapat memberikan ketenangan, melembapkan kulit baby yang kering, serta mengunci kelembapan kulit bayi. Kandungannya seperti minyak badam organik, minyak gandum, dan minyak zaitun dapat membantu kulit bayi menyerap dan mengekalkan kelembapan serta memberi perlindungan kepada kulit.

  • Sesuai untuk bayi yang baru lahir
  • Hypoallergenic
  • Diuji oleh Pakar Dermatologi
  • Mengekalkan lebih kelembapan
  • Melembapkan & melembutkan


Baby Carrie Calming Oil

Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Baby Carrie Calming Oil juga sesuai digunakan untuk mengurut bayi. Mengandungi minyak lavender organik yang dapat memberikan ketenangan kepada bayi disamping membantu melembapkan kulit bayi yang kering serta membantu bayi tidur dengan lena.

  • Sesuai untuk bayi yang baru lahir
  • Hypoallergenic
  • Diuji oleh Pakar Dermatologi
  • Mengekalkan lebih lembapan
  • Menenangkan dan melembutkan


Baby Carrie, set mandian bayi organik, mandian bayi organik, mandian bayi tak pedihkan mata

Alhamdulillah, setakat ni kinah pakaikan produk dari Carrie kepada Thahirah tak pernah menghampakan dan memang serasi sangat. InsyaAllah, kinah akan terus guna untuk second baby ni pulak.

Untuk maklumat lanjut layari:⁣

Facebook : @CarrieMY 
Instagram : @Carrie.Malaysia