Sunday, 17 May 2020

,
6 Khasiat Kurma Ajwa Asli Madinah Atau Kurma Nabi Keluaran Rihura | Setiap kali bulan Ramadhan tiba, kinah akan cari stok kurma untuk berbuka puasa. Entah kenapa tahun ni, tetiba tekak nak cuba makan kurma ajwa pulak. Nak keluar pada masa PKP ni memang tak la. Sebab nak pergi kedai pun berbaris panjang yamg amat semata-mata nak beli kurma je, memang surrender la.

Kurma ajwa, kurma ajwa asli madinah, khasiat kurma ajwa, pembekal kurma ajwa, kurma ajwa rihura

Sepertimana yang kita semua tahu, kurma merupakan makanan sunnah yang biasa kita amalkan ketika bersahur dan berbuka puasa kerana ianya dapat membekalkan tenaga sepanjang hari kita berpuasa. Apa yang uniknya dengan kurma ajwa atau lebih dikenali sebagai kurma nabi ni ianya begitu banyak manfaat jika dibandingkan dengan kurma yang lain. Jadi, tak hairanlah kurma ajwa mendapat permintaan yang tinggi di seluruh dunia.

Ciri-Ciri Pada Kurma Ajwa

Kalau korang nak kenal pasti kurma ajwa ni macam mana, kurma ajwa ni warnanya coklat gelap seperti warna hitam, isinya pula tebal dan bersaiz kecil. Selain tu, kurma ajwa ni mempunyai tekstur yang lembut, berair serta tak terlalu manis berbanding dengan kurma yang lain. Disebabkan tak terlalu manis la, kinah beria-ia nak kurma ajwa ni. Kinah kan kantoi masa minum air gula aritu. Jadi, kita carila kurma yang kurang manis. Ada terbaca satu artikel, daripada mana kinah tak ingat, wanita yang sedang mengandung elok amalkan kurma ajwa ni.

Khasiat dan Kelebihan Yang Ada Pada Kurma Ajwa 

Kurma ajwa asli madinah, kurma ajwa, kurma nabi, khasiat kurma ajwa asli, khasiat kurma nabi, kurma.ajwa asli rihura

1. Khasiat kepada ibu yang sedang hamil dan menyusukan anak

Sepertimana yang kinah bagitahu di atas, kurma ajwa sangat bagus diamalkan pada wanita yang sedang hamil serta ibu yang menyusukan anak.  Bagi ibu yang sedang hamil, kurma ajwa dikatakan dapat membantu mencegah anemia kerana kurma ajwa mengandungi zat besi yang tinggi.

Menurut kajian yang telah dijalankan oleh Journal of Environmental & Analytical Toxicology mendapati bahawa kurma ajwa juga membantu meningkatkan pengeluaran susu badan dan  melindungi tubuh ibu-ibu daripada penyakit dan jangkitan. 

2. Melancarkan sistem penghadaman

Setiap kali pada bulan puasa, pastinya kita akan mengalami masalah penghadaman seperti sembelit kerana waktu makan kita telah berubah serta kekurangan air pada siang hari. Disebabkan itu, kita begitu digalakkan untuk mengamalkan kurma ajwa terutama pada bulan puasa ni kerana dipercayai kandungan serat yang dijumpai pada kurma ajwa dapat melancarkan sistem pencernaan seterusnya membolehkan usus kita berfungsi dengan lebih baik.

3. Sesuai diamalkan bagi pesakit diabetis

Mereka yang menghidap diabetis atau kencing manis amat sesuai mengamalkan kurma ajwa ni kerana kandungan gula di dalamnya hanyalah monosakarida iaitu komposisi gula yang tak perlu diuraikan lagi. Jadi, sesuai sangatlah bagi mereka yang menghidap diabetis tahap 2. 

4. Membantu Meningkatkan Kesuburan

Buat pengetahuan semua, kurma ajwa ni juga dapat meningkatkan kesuburan tak kira la lelaki mahupun wanita yang mana kandungan hormon botosin dapat meningkatkan kesihatan rahim wanita. Manakala, bagi lelaki pula dapat meningkatkan kualiti sperma yang mana kurma tersebut mengandungi estradiol dan flanavoid dalam kuantiti yang banyak.

5. Melindungi daripada jangkitan

Kurma ajwa ni kalau korang nak tahu mengandungi flanavoid dan glycoside yang dapat membekalkan antioksidan kepada badan kita. Antioksidan ini lah yang akan membantu melindungi badan kita daripada sebarang jangkitan penyakit, meningkatkan kesihatan jantung serta bersifat anti-kanser. 

Oh ye, kurma ajwa juga kaya dengan zat magnesium iaitu mineral untuk zat anti-radang yang tertinggi setanding dengan ubat-ubatan seperti aspirin dan juga ibuprofen.


6. Mengurangkan Tekanan Darah

Bagi mereka yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi, apa kata cuba dahulu kurma ajwa ni. Dipercayai kurma ajwa kaya dengan kandungan magnesium yang mana jika diamalkan dapat membantu menurunkan tekanan darah tu.

Harga Semasa Kurma Ajwa

Kurma ajwa asli madinah, kurma ajwa, kurma nabi, khasiat kurma ajwa asli, khasiat kurma nabi, kurma.ajwa asli rihura

Disebabkan kurma ajwa kini mendapat permintaan yang tinggi di seluruh negara terutama di bulan Ramadhan, harganya boleh mencecah lebih RM100.00. Tapi, ianya bergantung jugak pada gred kualiti kurma ajwa tersebut. Tapi, kalau korang jumpa harga kurma ajwa jauh lebih murah, lebih baik berhati-hati kerana bimbang kurma tersebut adalah tiruan ataupun telah dicampur dengan kurma lain.

Kurma ajwa asli madinah, kurma ajwa, kurma nabi, khasiat kurma ajwa asli, khasiat kurma nabi, kurma.ajwa asli rihura

Hmm lepas ni tak payah nak risau dengan kurma ajwa tiruan bagai sebabnya korang boleh dapatkan kurma ajwa asli Madinah keluaran Rihura. Kinah dah try dah kurma ajwa asli madinah Rihura ni tau. Saiznya lebih besar, sedap dan mengeyangkan. Dah nak habis dah satu bungkus tu. Memang puas hati la sapa yang beli kurma ajwa asli Madinah Rihura ni.

Jika kita amalkan kurma ajwa asli Madinah ni, pelbagai khasiat yang akan kita peroleh. Antaranya ialah
  1. Hindari segala jenis penyakit dan racun (jadikan amalan makan ajwa ini) 
  2. Tingkatkan tenaga sepanjang hari bekerja
  3. Sesuai utk ibu mengandung, wanita ikhtiar hamil 
  4. Banyakkan susu badan
  5. Suburkan kaum lelaki
  6. Kuatkan rambut, tulang dan gigi
  7. Lebatkan rambut anak
  8. Meransang pertumbuhan minda dan otak
  9. Anak lebih cerdas dan bijak
  10. Menghalang racun dalam badan
  11. Mengeluarkan santau, sihir, penyakit misteri, buatan orang dari tubuh
  12. Melancarkan sistem pencernaan dan lawas
  13. Penuhi nutrisi tubuh badan (kuatkan antibodi)
  14. Meningkatkan stamina utk ibu mengandung bersalin

Korang yang nak cuba kurma ajwa asli Madinah Rihura ni, bolehlah pilih ikut kuantiti yang korang nak.

Kurma ajwa asli madinah, kurma ajwa, kurma nabi, khasiat kurma ajwa asli, khasiat kurma nabi, kurma.ajwa asli rihura

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai kurma ajwa asli Madinah keluaran Rihura, boleh layari ke Facebook page Rihura official atau boleh whatsapp terus ke nombor 

Wednesday, 13 May 2020

,
Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara | Assalamualaikum dan selamat berpuasa kepada semua. Hari ni kinah nak kongsi dengan korang dengan satu produk kecantikan khusus bagi mereka yang mempunyai masalah kulit.

Produk kali ni bukanlah produk untuk luaran tapi ianya adalah suplimen makanan tambahan yang begitu mudah diamalkan dan begitu banyak manfaatnya kepada golongan wanita terutamanya.

Sebelum ni kinah banyak lihat feedback dan review yang baik dari kawan-kawan. Jadi, kinah pun teringin nak mencuba Mylara Skincare ni. Apabila rujuk dengan mereka mengenai masalah kulit kinah, kinah direkomenkan dengan CollaRa ni. Selain produk kesihatan CollaRa ni, mereka juga mempunyai set penjagaan kulit yang lengkap dari cleanser sehinggalah night cream.

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai semua produk Mylara Skincare, korang boleh terus ke website official mereka. 

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Mengenai Mylara Skincare

Untuk pengetahuan semua, MYLARA Skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. 

MYLARA mengerti bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan.


Kelebihan Pengambilan Mylara Platinum Series Collara 

Dengan pengambilan CollaRa, korang bukan saja dapat merawat kulit dari dalam saja malah
  1. Mencerahkan kulit
  2. Mengurangkan jerawat dan jeragat
  3. Merawat parut jerawat dan parut luka lama
  4. Mengurangkan masalah kulit terbakar / sunburn
  5. Membantu merawat masalah dalaman wanita

Ramuan Yang Digunakan 

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Dekstrosa Monohidrat, Campuran Beri (Beri Hitam, Elderberi, Raspberi, Beri Biru), Susu Skim Segera (Protein Susu), Maltodekstrin (Gluten), Vanila Kolagen Ikan, Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Sireh, Parameria Barbata (Serapat), Pueraria Lobata, Vitamin C, Sukralosa, Silikon Dioksida.  

Cara Pengambilan

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Hanya ambil 3 sudu CollaRa setiap hari dengan menggunakan sudu yang disediakan dan tuang saja ke dalam mulut. Ambil CollaRa pada waktu pagi iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur. Pengambilan CollaRa ni maksima 4 sudu sehari je ye. Jangan terlebih pulak. Untuk dapatkan kesan lebih optimum, jangan lupa minum air secukupnya

Harga Mylara Platinum Series Collara

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Kalau ikut harga asal ialah RM150.00. Disebabkan sekarang tengah ada promosi cuma RM75.00 saja. Meh lekas siapa nak cantik sebelum raya dah boleh order sekarang.

Whatsapp : 013-9200960
e-mail mylaraskincare@gmail.com


Friday, 1 May 2020

,
Vits Lancar Kempen Bantuan Derma Pakaian Perlindungan Diri (PPE) Untuk Hospital Kuala Lumpur | Vit Makanan merupakan pengeluar dan pengilang jenama Vits yang telah bertapak di Malaysia sejak 1975 baru-baru ini telah mengambil inisiatif murni bagi bersama-sama membantu menangani masalah Covid 19 yang telah melanda Malaysia dan merebak secara globalnya ke seluruh negara.

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Semenjak 18 Mac di mana bermulanya Yab Tan Sri Dato' Haji Muhyiddin Bin Haji Mohd Yassin Perdana Menteri Malaysia memutuskan perintah kawalan pergerakkan (PKP), Vit Makanan telah merangka pelan bagi membantu golongan masyarakat sebagai tanda menyumbang semula kepada seluruh rakyat Malaysia yang telah menyokong produk Vits ini semenjak 1975 sehingga kini.

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Antaranya dengan memberi agihan makanan kepada pasukan ‘frontliners” “roadblock’, balai polis, balai bomba dan juga pusat kawalan Covid 19 di Hospital Kuala Lumpur.

Selain dari itu juga Vit Makanan telah menubuhkah program bantuan makanan untuk warga emas di seluruh Malaysia. Semenjak 18 Mac 2020 sehingga kini seramai 500 warga emas telah menerima bantuan makanan ini, di mana mereka ini tidak mampu untuk keluar di atas faktor kesihatan, uzur dan sebagainya.

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Selain dari memfokuskan kepada warga emas serta barisan hadapan “frontliners” dengan bantuan makanan, Vit Makanan juga telah menyumbang sejumlah pakaian PPE untuk Covid Team Hospital Kuala Lumpur (HKL). Sumbangan itu disampaikan oleh Pengarah Urusan Vit Makanan sendiri, Malaysia Noodlesman atau Mr YT Lai kepada bahagian Farmasi Hospital Kuala Lumpur untuk pasukan gerakan Covid19. Ini merupakan penghantaran yang pertama dari kami dimana, kami telah memesan sejumlah “isolation gown” dari pembekal untuk penghantaran bantuan kedua yang dijangka siap pada minggu hadapan kerana keperluan mereka adalah 20 000 helai “isolation gown’ sebulan, kata Mr YT Lai.

Vits juga menjemput orang ramai untuk sama-sama menyokong program murni ini dengan menghasilkan produk makanan menu terbaru Vits Italian Mi Goreng perisa Bolognese dan Aglio Olio. Hasil jualan dari produk ini akan didermakan terus kepada pembelian “Isolation gown” dan akan didermakan kepada pasukan gerakan Covid19 Hospital Kuala Lumpur. Vits berharap agar rakyat Malaysia sama-sama dapat membantu dalam gerakan membanteras virus berbahaya ini.

VITS ITALIAN MI GORENG BOLOGNESE & AGLIO OLIO

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Mi Goreng Bolognese ini adalah hasil mi goreng yang diilhamkan oleh menu klasik Itali. Memperkenalkan mi goreng bolognese yang dibuat dari buah tomato segar minyak zaitun premium dan campuran kemangi asli menambah aura masakan Itali. Bebas dari bahan pengawet dan warna bukan asli.

Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Mi Goreng Aglio Olio Itali adalah hasil gabungan mi goreng dari menu klasik Itali. Memperkenalkan Aglio Olio goreng Vit yang terbuat dari minyak zaitun premium dan campuran ramuan dan rempah asli. Selain campuran ini, kami menyediakan campuran bawang putih, cabai dan daun pasli tambahan untuk menambah aura masakan Itali. bebas dari bahan pengawet dan warna bukan asli.

Untuk bersama-sama membeli dan menderma untuk program ini, klik link di bawah.



Bantuan Covid-19, Vit Makanan, Vits Noodle, Aglio Olio, Bolognese

Tuesday, 28 April 2020

,
Resipi Rendang Daging: Cita Rasa Masakan Ibu di Rumah Bersama Ayam Brand! | 1 Syawal akan menjelang tiba dan rendang sudah pasti akan menjadi antara juadah utama di hari raya nanti. Rendang ni enak dimakan bersama nasi, ketupat, lemang atau roti. Kalau kinah, semestinya makan rendang dengan nasi impit air tangan mak kinah. Hmm rindunya.. 

Rendang merupakan hidangan daging bersantan yang begitu kaya dengan rempah ratusnya. Ianya dimasak perlahan dan dihidang sama ada dengan kuah pekat atau boleh juga dikeringkan. Bagi rakyat Malaysia, rendang adalah juadah istimewa setara dengan masakan ibu di rumah.

Ayam Brand, Resipi Rendang Daging, Rendang Daging,


Kepelbagaian Rasa dan Tekstur Rendang

Setiap negeri di Malaysia mempunyai versi rendangnya tersendiri, seperti di negeri Perak dengan Rendang Tok, Kelantan dengan Kerutuk, Pahang dengan Opor dan Johor dengan Rendang Ayam Johor. Bukan itu sahaja, setiap keluarga juga mempunyai resipi istimewa masing-masing dalam membuat rendang.

Rendang Bagi Yang Baru Mencuba

Bagi yang baru hendak mencuba memasak rendang, bagaimna menghasilkan rendang yang enak dan digemari keluarga serta rakan taulan?

Sebenarnya, apa yang membuatkan sesuatu rendang itu enak adalah empat komponen iaitu rempah ratus, pes, daging dan bahan asasnya iaitu santan kelapa berkrim.

Bagi membantu menghasilkan juadah yang setara dengan masakan ibu dan mencipta tradisi rendang korang sendiri, Ayam Brand™ telah menghasilkan satu resipi rendang khas bagi yang baru mencuba memasak rendang. Resipi yang disediakan ni korang boleh ubah sesuai dengan peningkatan skill yang korang ada untuk masak rendang ni. Jadikan resipi korang lebih unik dengan mencuba gabungan rempah ratus, ramuan pes dan daging kegemaran (daging lembu, ayam, itik, kambing) yang berbeza. Juga jangan lupa menggunakan santan kelapa yang terbaik.

Bagi menghasilkan rendang yang sedap dan unik semestinya menggunakan Santan Kelapa Ayam Brand. Ketulenan dan kualitinya yang kaya berkrim benar-benar membuatkan kerja menjadi mudah. Produk Ayam Brand kini dijual dalam tiga pilihan iaitu Coconut Milk, Coconut Milk Trim (45% kurang lemak) dan Coconut Milk Super Light (75% kurang lemak berbanding Ayam Brand Coconut Milk). Terpulanglah pada korang nak guna yang mana. Korang boleh dapatkan lebih banyak lagi resipi di Resipi Ramadan dan Hari Raya Ayam Brand™  

Resipi Rendang Daging
Tempoh memasak: 2 jam
Hidangan: 8 Orang

Ayam Brand, Resipi Rendang Daging, Rendang Daging,

Bahan-bahan yang diperlukan

Rempah
3 bunga cengkih
3 bunga lawang
3 buah pelaga
2 asam jawa
5 daun limau purut dihiris halus
8 sudu besar kerisik (kelapa goreng yang dikeringkan)
1 batang kayu manis
1 sudu besar gula melaka secukup rasa
Garam secukup rasa

Pes (kisar halus) 
2.5cm lengkuas, dihiris
3 batang serai, akar sahaja, dihiris
7 ulas bawang putih, dihiris
6 bawang merah, dihiris
2.5cm halia, dihiris
12 cili kering, dibuang biji dan dihiris

Daging
1kg daging lembu, dipotong kiub

Santan Kelapa
1 liter Santan Kelapa Ayam Brand pilihan anda
Minyak untuk menggoreng
1 cawan air

Kisar bahan pes menggunakan blender.
Panaskan minyak dalam kuali atau periuk besar. Tumis pes rempah, kayu manis, cengkih, bunga lawang dan buah pelaga sehingga naik bau.
Masukkan daging dan gaul rata dengan adunan pes dan rempah sehingga berwarna keperangan dan daging menyerap rasa pes dan rempah.
Tuang santan dan kacau dengan perlahan sehingga hampir mendidih.
Kecilkan api sehingga sederhana. Masukkan air asam jawa dan air, dan teruskan mengacau supaya daging tidak melekat pada kuali.
Apabila daging sudah separuh masak, masukkan daun limau purut dan gula melaka.
Tuang kerisik dan tambah garam secukup rasa. Kacau dengan sempurna sehingga daging bersalut sepenuhnya dan dilitupi kuah.
Kecilkan api dan tutup dengan penutup. Biarkan rendang mereneh selama lebih kurang sejam sehingga daging menjadi lembut atau kuah rendang kering.
Hidang serta-merta atau biarkan sejuk dahulu sebelum disimpan.


Apakah Resipi Istimewa Rendang Anda

Hadiah-hadiah menarik menanti korang! Masak rendang menggunakan mana-mana produk Ayam Brand dan upload ke Instagram ataupun Facebook. Tag @ayambrandmy di Instagram atau @ayambrandmalaysia di Facebook dan jangan lupa gunakan hashtag #beRAYAmbrand dan biar semua orang tahu ‘Apa Rahsia Rendang Anda’. Peraduan ini bermula pada 6 April dan berakhir pada 31 Mei dengan 16 hadiah mingguan dan dua hadiah utama untuk dimenangi!  

Tuesday, 21 April 2020

,
Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser| Memilih pembersih muka yang bersesuaian mengikut jenis kulit adalah sangat penting. Kalau tersalah pilih, kemungkinan kulit muka kita akan mengalami masalah atau breakout kerana bahan yang digunakan mungkin tidak sesuai atau kulit kita alah dengan bahan yang digunakan.

So, hari ni kinah nak kongsi dengan korang produk penjagaan muka yang sesuai dengan pelbagai jenis kulit iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature. Apa yang best dengan cleanser ni, ianya mampu membersihkan segala kotoran yang ada dikulit kita termasuklah make up.

So, korang yang tengah survey nak cari pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, Aloe AC Clean Bubble Cleanser la jawapanmya.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Mengapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansagee Nature Menjadi Pilihan

Sejak mengandung kali kedua ni, kinah mengalami perubahan hormon yang agak ketara seperti kulit cepat kering, naik jerawat dan paling ketara kulit nampak kusam. Agak stress jugak la sebab sebelum ni tak ada pun.

Sejak kinah mengggunakan bubble cleanser secara konsisten ni, dah nampak dah perubahan pada kulit muka ni. Kulit muka dah nampak lebih lembap, jerawat walaupun naik sikit, tapi beberapa hari kemudian dah kecut dan paling ketara kulit kinah dah tak kusam dah dan pori semakin mengecil. Happy sekarang ni tau. Tak menyesal la kinah pilih Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni untuk skincare kinah sekarang.

Satu lagi paling best apabila guna cleanser ni, bila korang pakai makeup, korang dah tak perlu nak buat double cleansing, sebabnya aloe bubble cleanser keluaran Hansaegee Nature dapat membersihkan segala kotoran yang ada di muka kita secara total. Haaaa kan dah jimat masa korang kat situ.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Korang boleh rujuk gambar di atas, kinah ada buat perbandingan sebelum dan selepas menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser apabila menggunakan makeup. Korang boleh nampak selepas menggunakan Hansaegee Cleanser kesan makeup tadi lebih bersih berbanding sebelumnya. (Sila abaikan lebam ditepi tu ye, pagi semalam ambik darah)


Kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature 

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Selain perubahan yang kinah cerita selepas guna bubble cleanser ni, sebenarnya banyak lagi kebaikan aloe bubble cleanser ni antaranya jika kulit muka korang jenis berminyak, aloe bubble cleanser ni dapat membantu mengawal pengeluaran minyak yang berlebihan, memberi kelembapan kepada kulit walaupun selepas dicuci, membersih kulit muka secara mendalam, mencerahkan kulit, menyingkirkan sel kulit mati, merawat kulit sunburn dan mengawal pertumbuhan jerawat.


Kandungan Dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Buat pengetahuan semua, terdapat dua bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan Aloe Bubble Cleanser ni antaranya ialah Aloe Vera dan juga Daun Teh Hijau. Gabungan kedua-dua bahan ni di dalam Aloe Bubble Cleanser menjadikan kulit kita semakin sihat dan semakin berseri. 

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Cara nak guna aloe bubble cleanser ni mudah aje, korang boleh guna dua kali sehari iaitu selepas bangun pagi dan sebelum nak tidur. Pastikan muka dan tapak tangan basah sepenuhnya tau, kemudian pam aloe bubble cleanser ke tapak tangan dan ratakan cleanser tersebut di muka.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Oh ye sebelum lupa, bila tapak tangan dan muka basah sepenuhnya buih dia kan jadi lebih banyak. Urut selama beberapa minit kemudian bilas dengan air bersih. Dah settle. Mudah aje kan. Kemudian korang boleh sambung dengan skincare routine korang pulak.

Review Kinah Sepanjang Guna Aloe  AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Buat pengetahuan korang, sebelum ni kinah pernah cuba aloe bubble cleanser ni tau dan hasilnya memang puas hati dan langsung tiada kesan keradangan, merah-merah di muka dan sebagainya. Kemudian saja gatai tukar clenser lain, biasalah suka cuba sesuatu yang baru, memang la serasi dengan kulit, tapi sejak mengandung dah jadi tak serasi pulak dengan cleanser tu. Nak tak nak, kinah guna semula Aloe Bubble Cleanser ni dan alhamdulillah serasi dengan perubahan hormon sekarang ni.

Satu lagi bagusnya cleanser ni, satu botol ni boleh tahan lama ye, mengikut berapa kerap korang guna. Kalau sebelum ni, kinah punya bubble cleanser ni boleh tahan selama 3 bulan okeh. Hahhh jimat poket i nak beli cleanser baru. Kan dah berjimat kat situ.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Bila kita apply Hansaegee Cleanser di muka kita, korang boleh tengok betapa gebunya la buihnya tu. Semakin lama buihnya semakin banyak dan lembut je di wajah kita. Korang yang berminat nak beli dan mencuba Aloe Bubble Cleanser Hansaegee Nature korang boleh dapatkan terus dari website mereka seperti yang tertera di bawah ye.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Monday, 20 April 2020

,
Resipi Minuman Viral Paddle Pop Melon Lime Fizzy | Baru-baru ni kinah mencuba satu resepi minuman yang berkhasiat dan menyegarkan. Sesuai sangat la dibuat minuman untuk berbuka di bulan Ramadhan nanti. Apa yang pasti, walaupun sekarang ni tengah PKP, insyaAllah bahan tu semua mudah didapati.

Balik je check up di Klinik ibu anak haritu, kaki ni laju je menghala ke 99 Speedmart. Dah satu line dengan klinik hehe. Mujurlah bahan utama nak buat resepi ni ada dan banyak. Kinah terus borong 4 sebab kinah tau, Thahirah tu confirm nak satu. Kalau tak ada, tak jadi la jus Paddle Pop Melon Lime Fizzy yang so sedap tu. Nak pergi kawasan lain memang tak la.

Paddle Pop, paddle pop terbaharu, paddle pop melon lime fizzy, resepi viral aiskrim paddle pop, jus viral paddle pop

Mudah je sebenarnya nak buat minuman Paddle Pop Melon Lime Fizzy ni. Zap zap je dah siap.  Gambar di atas tu, kinah pinjam dari google. Hasilnya lebih kurang je.

Antara bahan yang diperlukan ialah, tembikai susu, daun pudina, air gula, Paddle Pop Melon Lime, air perahan limau ( yang ni kinah guna sikit je, sebab ada orang tu tak berapa suka masam haha) dan yang terakhir mestilah ais kiub.

Paddle Pop, paddle pop terbaharu, paddle pop melon lime fizzy, resepi viral aiskrim paddle pop, jus viral paddle pop

Cara penyediaannya pun simple je. Korang cuma satukan semua bahan-bahan tadi ke dalam mesin pengisar dan kisarkannya sehingga betul-betul halus. Dah siap, bolehlah dihidangkan ke dalam gelas yang korang suka.

Siap je jus tu, Thahirah la orang pertama yang merasa dan komen dia mestilah sedap. Alhamdulillah semua orang dalam rumah ni suka dengan minuman viral Paddle Pop yang terbaru ni. Korang pun bolehlah cuba nanti. Maaf ye tak dapat nak kongsi gambar jus paddle pop mellon fizzy tu sebab tak dan nak ambik gambar, jus dah dibawa lari.

Saturday, 18 April 2020

,
Dugaaan Mengandung Kali Kedua | Alhamdulillah, kandungan kinah sekarang dah berusia 18 minggu lagi 2 minggu lagi dah nak 5 bulan. Sekejap je masa berlalu. Rasa macam baru je bukak buku semalam. Sebenarnya, kandungan yang kedua ni kami tak pernah plan pun. Rezeki daripada Allah dan mungkin juga kami dah bersedia untuk tambah ahli keluarga lagi, alhamdulillah. Akhirnya tercapai juga cita-cita Thahirah nak jadi kakak. Jarak antara Thahirah dengan bakal adiknya ni dalam 5 tahun. Satu tempoh yang agak lama.

Corat coret mengandung, risiko mengandung, mengandung

Mengapa tempoh 5 tahun? Lama sangat tu.

Sebelum ni ramai juga yang bertanya, "ehh tak nak tambah sorang lagi ke?". Pada masa tu kinah hanya mampu senyum je. Jawapan kinah simple je, ada la tu nanti rezeki Allah bagi. Selain belum ada rezeki, sebenarnya kinah masih trauma ketika melahirkan Thahirah dulu dan doktor minta jarakkan kehamilan disebabkan risiko yang kinah alami masa mengandung dulu. Ada sebab mengapa doktor suruh jarakkan kehamilan sekurang-kurangnya 2 tahun. Tapi kami dah lajak 5 tahun.

Setiap kali pergi appointment Thahirah di KKIA misi selalu kata "dah boleh tambah sorang lagi dah ibu". Kinah pun senyum je la. Kalau ada tu, ada la. 

Bila baca pengalaman orang lain, setiap anak lain pengalamannya, ada yang mudah, ada  juga yang susah, ada yang sampai kena ceaser. Kandungan kinah kali ni takde beza dengan kandungan pertama 5 tahun yang lepas. Kedua-duanya kinah mengalami risiko, dengan tekanan darah tinggi, dan kencing manis ketika hamil. Setakat ni, alhamdulillah kedua-duanya masih under control lagi.

Terbaru ni, pakar di Selayang kesan nadi kinah agak laju. Pakar check sama ada , ada bengak di tengkuk atau pun tidak tapi tak ada bengkak pun. Buat ECG, result dia abnormal. Nak tak nak kena refer dengan medical pulak dah bulan Mei nanti. Masa baru lepas bersalinkan Thahirah, di labour room, doktor ada nampak nadi masa tu agak laju siap ambik darah lagi untuk tengok apa masalahnya. Keputusan ujian darah tu, takde apa pun. So kes pun tutup je la. Ni pun baru 4 bulan dah laju nadi ni.

Bila doktor di KKIA review semula apa yang pakar di Selayang tulis di buku pink tu, nadi awak ni masih dibawah normal. Belum sampai tahap 140 atau 150. Jika berada dalam linkungan tu, memang ada masalah dengan jantung. InsyaAllah takde apa-apa. Cuma nasihat doktor banyakkan minum air kosong dan control jalan tu. Jangan laju sangat jalan, awak tu mengandung huhu. Dah biasa jalan laju, gini lah hehe. Buku pink pun dah tukar warna sticker, dari warna hijau ke warna kuning. Hanya mampu huhu je la.

Inilah dugaannya bila kinah hamil kali kedua ni, dengan musim Covid-19 lagi,  nak pergi check up, kena buat saringan dulu dan wajib pakai mask.  Mask pulak susah nak dapat pulak time gini. Mujurlah ada insan yang baik hati bagi mask pada kami. Iyelah golongan ibu mengandung seperti kami ni, lebih mudah dan berisiko untuk dapat penyakit, jadi kenalah sentiasa pakai mask tu walaupun tak berapa selesa. 

Tergerak hati nak coret di sini untuk kenangan akan datang. InsyaAllah bila ada mood rajin datang lagi kinah update lain pulak. Semoga kita semua dilindungi dan dijauhi dari penyakit bahaya tu. Amiin




Thursday, 9 April 2020

,
25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini | Assalamualaikum semua, disebabkan hari ni tak tau nak tulis apa, jadi kinah decide nak share dengan korang 25 mommy blogger Malaysia yang masih aktif untuk korang follow. Diantara 25 orang mommy blogger yang kinah senaraikan ni, ada diantara mereka yang kinah pernah jumpa face to face semasa sama-sama menghadiri event, dan yang lain belum ada rezeki lagi nak jumpa, cuma media sosial je la menjadi penghubung.

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini

Tanpa membuang masa, ate moh le kite berkenalan dengan 25 mommy blogger Malaysia yang awesome ni. 

# 1 Sis Hawa Dot Com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Siapa yang tak kenal dengan Sis Hawa ni. Kinah pun tak terkecuali mengenali beliau ni tau. Kinah tabik la dengan beliau sebabnya walaupun baru beberapa tahun berada dalam dunia blogging ni, tapi pencapaian blog beliau perghhhhh kita kena kasi tabik spring la pada beliau. Pageview beliau saja dah cecah lebih 7000000 juta view okeh. Kinah ni walaupun dah agak lama buat blog ni baru cecah 700K view je.

Bila masuk ke SisHawa Dot Com ni, korang disajikan dengan pelbagai entri menarik, antaranya keagamaan, rumah tangga, keibubapaan, koleksi resepi dan pelbagai lagi. Pendek kata, lengkap semuanya la. Oh ye satu lagi mengenai Sis Hawa ni, beliau ada menubuhkan satu company Bite Media Consultant. Kalau korang berminat nak tahu lebih lanjut dengan Bite Media Consultant ni, bolehlah contact Sis Hawa kita ni.

# 2 ehbelogaku.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kinah kenal dengan owner ehbelogaku.com ni melalui media sosial. Setakat ni tak pernah lagi bersua muka dengan beliau. Merupakan blogger sepenuh masa. Baru-baru ni beliau baru saja melahirkan baby yang comel. So, beberapa minggu ni beliau ada update mengenai pengalaman bersalin, kongsi cara untuk kembali kurus selepas bersalin (hat ni kinah kena boomark untuk rujukan lepas bersalin nanti ni), anak masuk NICU dan pelbagai lagi. Ada juga perkongsian mengenai resepi dan produk review, dan sebagainya. Korang yang tengah free tu bolehlah jengah ke blog beliau.

Link blog : https://www.ehbelogaku.com

# 3 khalisahazrina.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Mommy blogger seterusnya tinggal jauh nun di UAE sana. Mesra dipanggil Lisa, Beliau merupakan ibu kepada dua cahaya mata yang comel dan kini bekerja daripada rumah sahaja. Dalam blog Lisa, beliau banyak berkongsi mengenai travel, resepi, kecantikan serta parenting. Jika korang nak baca mengenai tempat-tempat menarik yang Lisa pernah lawati dan kunjungi bolehlah singgah ke blog beliau.

Link blog : https://www.khalisahazrina.com

# 4 mrsliez.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Liez, itulah gelaran yang kinah selalu panggil apabila kami selalu jumpa bila pergi event. Seorang blogger yang peramah, dan cepat mesra. Kak Liez ni kalau korang nak tahu, dia suka memasak dan beliau selalu kongsikan resepi tersebut di dalam blog. Kak Liez buat masa ni ibu kepada 2 cahaya mata, Qaseh dan Niyaz dan ketiga coming soon. Ehhh macam berjanji pulak kita kan hehhe. Semoga dipermudahkan semuanya nanti ye kak. Oh ye sebelum terlupa, kalau korang teringin nak order vietnam spring roll boleh halo halo dengan kak liez.

Link blog : https://www.mrsliez.com

# 5 iamfuzy.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Blogger seterusnya adalah iamfuzy.com, owner nya kinah panggil kak fuzy. Seorang yang mudah mesra dan kalau korang baru first time jumpa dia ibarat korang dah kenal 10 tahun. Haa gitu la kak fuzy. Beliau rajin berkongsi tips, ilmu, resepi dan tempat-tempat menarik di dalam dan luar negara (sebelum covid-19) ye. Selain tu, banyak juga pengisian rohani dan jasmani yang dikongsikan oleh beliau.

Link blog : https://www.iamfuzy.com

# 6 mimiazirah.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Mimi, seorang blogger separuh masa. Kak Mimi kini bekerja di sektor kerajaan, dan mempunyai 4 orang cahaya mata. Sangat meminati warna pink, jadi tak hairan la blog kesayangan beliau pun warna pink. Korang yang berminat nak baca review produk atau nak cari resepi baru bolehlah terjah ke mimiazirah.com ye.

Link blog : https://www.mimiazirah.com

# 7 shalimaryusof.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Pernah jumpa dengan Sha atau lebih  mesra dikenali dengan panggilan Cikma masa event di Bukit Merah pada tahun lepas. Kalau korang nak tahu, Sha merupakan blogger separuh masa yang kini menetap di Perak. Orang Perak yang nak cari tempat makan best di sekitar Perak, bolehlah terjah ke blog Sha ye.

Link blog : https://www.shalimaryusof.com

# 8 bondezaidalifah.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kinah mula mengenali bonde di satu event. Kali terakhir jumpa bonde di Klang masa tu ada food review. Bonde merupakan blogger separuh masa dan mempunyai seorang cahaya mata. Dah besar dah anak dara bonde. Bila korang singgah ke blog bonde, banyak info yang korang dapat tau antaranya review tempat makan, review produk dan tempat-tempat yang pernah dilawati oleh bonde and kawan-kawan.

Link blog : https://www.bondezaidalifah.com

# 9 fizaaizawa.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini8jl
Fiza, merupakan blogger separuh masa dan ibu kepada 2 orang cahaya mata, Thaqif dan Huwaina. Fiza kini menetap di Sungai Buloh. Dah beberapa kali dah jumpa Fiza di event. Orangnya peramah dan mudah mesra. Banyak perkongsian dari blog beliau antranya terbaru resepi dalgona coffee yang viral tu.

Link blog : http://www.fizaizawa.com

# 10 shamieraosment.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Ami, mommy kepada 4 orang cahaya mata dan seorang blogger sepenuh masa kini menetap di Shah Alam. Pernah juga beberapa kali kami jumpa di event. Tapi tak sempat nak borak panjang. Kalau korang nak tahu, antara ramai-ramai mommy blogger di Malaysia ni, Kak Ami menggunakan Bahasa Inggeris sebagai bahasa penghantar dalam blog beliau tau. Bukan kaleng kaleng ni hehe. Kak Ami, begitu meminati dalam seni kulinari dan daripada minatnya itu, beliau kini ada business sendiri.

Link blog : https://www.shamieraosment.com

# 11 aliafarhan.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Alia, merupakan mommy blogger from Penang mari. Kinah kalau on facebook, selalu nampak post beliau mengenai home deco, pokok-pokok yang ditanam, memang segar dan menjadi pokoknya. Di blog pula, beliau juga rajin kongsi resepi yang simple, travelog, produk review serta isu semasa pada masa kini.

Link blog : http://www.aliafarhan.com

# 12 azlindaalin.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Linda, beliau merupakan mommy blogger separuh masa yang mempunyai 3 orang cahaya mata. Kini beliau bekerja sebagai agen insuran. Korang yang tengah ada plan nak beli insuran, bolehlah hubungi kak Linda ni tau. Kak Linda sering kongsikan resepi, kekeluargaan serta hal isu semasa. Setakat ni belum ada rezeki nak jumpa dengan kak Linda ni, InsyaAllah satu hari nanti.

Link blog : https://www.azlindaalin.com

# 13 MrsPip.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Pip, berasal  dari Sabah. Merupakan ex engineer ye. Beliau pernah memegang jawatan sebagai jurutera dan sanggup letak jawatan. Kini, Kak Pip mejadi surirumah sepenuh masa. Bukan biashe biashe Kak Pip ni. Nama sebenar Kak Pip ialah Emphi Yap atau lebih mesra dengan panggilan Mrs Pip. Cute la nama kak Pip ni kan. Kak Pip banyak berkongsikan resepi dan hal ehwal isu semasa serta berkongsi kisah suka dan duka sepanjang menjadi mommy kepada 3 heronya.


#14 Fadzirazak.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Fadzi, merupakan suri rumah dan blogger sepenuh masa. Kalau korang nak tahu, selain menulis blog, Fadzi jugak merupakan content writer serta ghost writer. Baru-baru ni fadzi ada share beberapa gambar yang menarik di social media beliau.


# 15 fizarahman.com 

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Fiza, pernah sekali jumpa dengan kak fiza ni di Segi Fresh Balakong. Sekali tu la jumpa. Kak Fiza merupakan blogger separuh masa dan ibu kepada 4 orang cahaya mata. Salute la dengan kak fiza ni, walaupun sibuk bekerja, dan menguruskan rumah tangga, tapi masih sempat lagi menulis blog.

Link blog : http://www.fizarahman.com

# 16 adianiez.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Aida, selalu singgah ke blog kinah ni. Kinah je kekadang tak sempat nak balas kunjungan kak aida. Kak Aida merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Dalam blog Kak Aida, kak Aida sering berkongsi mengenai lifestyle beliau dan tempat-tempat yang telah dikunjungi. Kekadang seronok tau baca pengalaman orang ni.


# 17 ajumohit

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Aju, merupakan blogger separuh masa, berasal daripada Pahang. Kalau korang nak tahu, kak Aju ni sekarang bekerja di PUNB. Walaupun sibuk dengan keluarga dan kerjaya, kak aju masih meluangkan masa untuk menulis blog dengan kongsi resepi dan kehidupan beliau. Keep it up kak Aju.


# 18 mariafirdz.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Maria merupakan seorang guru di sebuah sekolah di Johor dan ibu kepada 4 cahaya mata. Belum pernah lagi bersua muka dengan empunya diri. Dalam blog beliau ada banyak kongsi resepi, bab keagamaan serta info-info terkini yang boleh korang dapat. Tak rugi la follow beliau.  



# 19 kisahsidairy.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Eda, atau nama penuhnya Siti Rohaida bt Yusof. Kini menetap di Johor. Beliau merupakan blogger separuh masa. Oh ye kalau korang ingin dapatkan buku aktiviti untuk anak-anak boleh roger dengan kak Eda ni ye.


#20 yatizul.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Yati, mommy blogger yang berasal dari Kedah. Kak yati, ibu kepada 3 orang cahaya mata. Dalam blog kak yati banyak berkisarkan hal kehidupan, produk review, resepi, parenting dan sebagainya.


# 21 shahadafauzi.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Lebih mesra dipanggil Cik Sha dan kini menetap di Terengganu dan merupakan suri rumah sepenuh masa. Selain berblog beliau juga aktif berniaga coklat secara online untuk membantu suaminya serta graphic designer. Ibu kepada 3 orang yang mana salah seorangnya adalah special, namanya Iman. Comel sangat Iman dengan telatahnya tu.


#22 ummizarra.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Pemilik blog ummi Zara ialah Kak Nora yang kini menetap di Seremban. Kini mempunyai sepasang cahayamata yang comel. Dalam blog kak Nora, lebih berkisarkan hal kehidupan sebagai seorang ummi. Selain tu, ada juga diselitkan dengan resepi, produk review dan review.


# 23 kakgojes.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Kak Gojes atau lebih mesra dengan KG. Simple kan nick name beliau. Berasal dari Ranau Sabah. Kalau tak silap kinah dah lama dah KG ni menulis blog, rasanya sejak kinah mula berblog agaknya.  Seperti biasa KG ni menulis hal kehidupan dan perkongsian mengenai resepi serta review filem.

Link blog : https://www.kakgojes.com

# 24 modernmumthingy.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Modernmumthingy.com dimiliki oleh kak Azni. Kak Azni juga adalah blogger yang dah lama dalam penulisan blog ni. Beliau banyak berkongsi mengenai tempat-tempat yang pernah dikunjungi sebelum ni. Ada banyak artikel serta info yang menarik yang boleh korang baca di blog beliau. Pernah jumpa sekali semasa Majlis hi-tea di sebuah spa aritu.


#25 diarymama.com

25 Mommy Blogger Malaysia Yang Masih Aktif Sehingga Kini
Pemilik blog Diarymama ni lebih mesra dengan pangilan Hanny. Kinah dah beberapa kali bersua muka dengan kak Hanny ni tau. Kalau korang nak tahu, kak Hanny ni seorang animal lover, dan selalu menghadiri mana-mana event. Setiap kali pergi event, beliau pasti ditemani oleh anak daranya. Selain berblog, kak Hanny juga turut aktif berniaga dalam talian. Nak tahu apa yang kak Hanny jual, bolehlah follow beliau.


Fuhhh berpeluh jugak menyiapkan senarai 25 mommy blogger yang aktif di Malaysia ni. Kalau korang nak tahu, kesemua mommy blogger ni dibawah naungan Bite Media Consultant termasuklah tuan tanah ni ha. Jika ada yang berminat nak bekerjasama dengan kami, bolehlah hubungi pihak Bite Media Consultant.