Tips Mudah Anak Tidur Awal - apekinah.com

Latest

Sunday, 26 November 2017

Tips Mudah Anak Tidur Awal

Tips Mudah Anak Tidur Awal|Jam dah pukul 11.00 malam tapi si anak masih ligat dan aktif bermain dengan permainannya dan tak ada tanda-tanda langsung nak tidur. Memang haru tambah pula esoknya si ibu nak bekerja. Mata dah ngantuk tapi si anak nak main lagi. Mungkin tak puas lagi main la tu. Alhamdulillah Thahirah setakat ni tak pernah lagi tidur lewat. Paling lewat pukul 10.00 malam sebab ibunya nak layan movie dengan dia sekali layan hehe.

Walaupun begitu, kadang-kadang sambil layan movie, Thahirah sampai tertidur sendiri. Memang mudah la nak jaga dia. Kebiasaannya la dia tidur dalam 8.30 malam. Haa awal tu. Haa mesti korang tertanya-tanya macam mana Thahirah boleh tidur awal macam tu. Kali ni kinah nak kongsi satu tips mudah anak tidur awal dan paling senang untuk ibu dan ayah mencubanya.

Tips Mudah Anak Tidur Awal

Tips Mudah Anak Tidur Awal
Tips Mudah Anak Tidur Awal
Cara ni kinah dah apply pada anak dara kinah. Lagipun kami kadang-kadang tinggal berdua. Jadi mungkin cara ni membantu untuk Thahirah tidur awal.  Caranya kinah tutup semua lampu yang berhampiran dengan tempat tidur kecuali lampu jalan kat luar rumah tu je. Budak bila dalam keadaan gelap lagi mudah nak tidur tau. Bukan budak je mak budak sekali pun tertidur. Cuma bila dah tidur awal ni memang bangun awal la pagi esoknya. So ibu-ibu get ready la ye. 

4 comments:

  1. Biasanya akak biarkan anak main puas-puas, bila dah letih memang mudah dia nak tidur awal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itupun betul juga. Kinah anak sorang aje. Takde kawan nak main. Lagipun kinah apply cara ni dari dia baby lagi. So dah terbiasa nak tidur awal.

      Delete
    2. Dah cuba.tapi si kakak pegi ambik bakul bukak lampu balik😅

      Delete
  2. Bila kita tutup lampu otak ktia akan keluarkan signal untuk tidur

    ReplyDelete