Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit

Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit| Sering mengalami masalah sembelit? Kinah bolehlah dikatakan selalu mengalaminya. Bila kena sembelit ni, selalu check in dalam toilet lama sangat. Bahaya oii silap haribulan dapat penyakit lain. Hmm mintak simpang la. Masalah sembelit berlaku bukan sahaja dalam kalangan orang dewasa malah kanak-kanak juga tidak terkecuali. Masalah sembelit ni seringkali dikaitkan dengan beberapa faktor. Antaranya ialah faktor pemakanan, kurang minum air dan tidak mengamalkan gaya hidup yang sihat. Agaknya inilah sebabnya kinah selalu kena sembelit. Main bedal je.
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Masalah sembelit yang berpanjangan akan mengakibatkan terjadinya penyakit buasir. Buasir terjadi disebabkan oleh seseorang individu menahan membuang air besar atau lebih dikenali sebagai Anal Fissures. Tapi sekarang ni masalah sembelit yang kinah alami dah mula berkurangan sejak kinah diperkenalkan dengan Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit.

Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit

Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Super Bio Organic merupakan minuman pelengkap yang terdiri daripada gabungan sekam bijirin emas yang berkualiti tinggi dan digabungkan dengan ramuan khas yang berasaskan lebih daripada 30 jenis tumbuhan pelbagai warna dan ditambah dengan pribiotik, spirulina, biji rami dan beberapa lagi ramuan lain yang mampu memberi nilai yang optimum kepada tubuh kita. Super Bio Organic juga kaya dengan biji organik yang bebas daripada bahan-bahan berbahaya yang mana mampu menyah toksin yang terdapat dalam badan seseorang dan membuang segala sisa-sisa yang tidak diingi di dalam badan kita.

Kebaikan Super Bio Organic
  1. Membantu mereka yang mengalami masalah sembelit 
  2. Mencegah dan juga mengurangkan gejala-gejala buasir 
  3. Menurunkan kadar kolestrol secara semula jadi dengan mengurangkan tahap kolestrol yang tidak baik (trigliserida) 
  4. Meningkatkan tahap kesihatan kardiovaskular 
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Siapakah yang boleh mengamalkan Super Bio Organic
  1. Mereka yang mengalami masalah sembelit dan buasir.
  2. Mereka yang mengalami keletihan, ketidakupayaan untuk menumpukan perhatian dan menurunkan tahap ingatan
  3. Mereka yang mengalami hypothenia (Kebiasaanya orang dewasa atau umur yang telah lanjut)
  4. Mereka yang mengalami masalah penghadaman
  5. Golongan wanita yang mengalami masalah menstruasi
  6. Mereka yang mempunyai masalah bau badan dan masalah kulit kerana pelepasan toksin yang tidak lancar
  7. Mereka yang mengalami masalah kulit muka melepuh dan bintik-bintik di muka kerana pelepasan toksin yang tidak lancar
  8. Pesakit buah pinggang dan hati yang terpaksa bergantung dengan ubat-ubatan untuk jangka masa yang lama
  9. Mereka yang terdedah dengan bahan-bahan beracun seperti racun perosak, baja, antobiotik dan hormon
  10. Mereka yang mempunyai masalah berat badan
  11. Mereka yang mempunyai masalah nafas berbau
  12. Kanak-kanak atau orang dewasa yang mempunyai antibodi yang lemah

Bahan-bahan yang Digunakan 
Golden Grain Husk, Crimson Lentils, White Wheat, Red Lentils, Black Beluga Lentils, Gold Lentils, Red Grains, Red Wheat, Green Lentils, Coicis Seeds, Spinach, Mushroom, Peanuts, Carrots, Black Sesame, Pumpkin Seeds, Celery, Lotus Seeds, Oats, Pine Seeds, Lotus Root Powder, Flax Seeds, Soya beans, Wild Rice, Yam, Gingko, Wheat Germ, Alfafa, Fennel Seeds, Asparagus, Artichoke, Spirulina, Chlorella, Wheat Grass, Barley Grass, and Japanese Green Tea, Fructo-Oligosaccharide (FOS), Enzymes (Papain & Bromelain) dan Mulberry Chlorophyll.
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Korang jangan risau Super Bio Organic disahkan oleh Persatuan Peningkatan Tanaman Organik, OCIA, dan mendapat kelulusan status HALAL daripada JAKIM.

Cara Minum Super Bio Organic yang Disyorkan
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Ambil 1 atau 2 sachet Super Bio Organic ke dalam 350ml air suam ataupun air jus. Kacau dan minum dengan segera. Untuk dapatkan hasil yang terbaik ambil 30 minit sebelum makan dan juga minum selepas itu jangan lupa minum segelas air air bagi melancarkan proses. Perlu diingatkan, jika ambil mana-mana supplemen ataupun makanan tambahan perlu minum air dengan secukupnya.

Dos yang disyorkan
Untuk dewasa: 2-3 kali sehari , 1 atau 2 Sachet
Untuk Kanak-kanak bawah 6 tahun: 0.5 sachet/hari

Pembuangan Plak mucoid dan detoks
3 kali sehari, minum setengah jam sebelum sarapan, makan tengahari dan makan malam

Penjagaan Kesihatan
2 kali sehari, minum setengah jam sebelum sarapan dan makan malam

Penggantian Makanan
1-2 kali atau minum apabila perlu sahaja

Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Super Bio Organic From Dynamic Nutrition Membantu Atasi Masalah Sembelit
Pengalaman Mengamalkan Super Bio Organic
Selepas beberapa minggu kinah minum dan amalkan Super Bio Organic, kinah dapati masalah sembelit dah mula berkurangan. Proses membuang pun lancar. Dah takde duduk lama dalam bilik  air. Badan pun dah mula rasa ringan yela kan ada berlakunya proses detoks. Disebabkan toksin yang banyak dalam badan menyebakan kita ni sukar untuk membuang dan badan pun lemah, mudah letih. Sekarang ni badan kinah lebih bertenaga untuk membuat kerja-kerja di rumah. Korang kena cuba tau. Belum cuba belum tau. Cakap mengenai rasa, hmm rasa macam spirulina. Siapa pernah minum spirulina mesti tahu.

Harga sekotak Super Bio Organic ni ialah RM88.90. Berita baik untuk pembaca apekinah.com, korang yang berminat untuk dapatkan Super Bio Organic boleh guna code kinah5 untuk dapatkan potongan harga sebanyak RM5.00. 


Untuk Maklumat Lanjut

Dynamic Nutrition Sdn Bhd,
No 18 Jalan Industri USJ 1/6,
Taman Perindustrian USJ 1,
47600 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan,
Malaysia.
Tel: 603-80812128 Fax: 603-80812129

Website
Facebook
Instagram

23 comments:

  1. rasa macam kena beli benda ni, sha dari kecik lagi sembelit haha skkrg dah besar kurang sikit ha

    ReplyDelete
  2. Menarik sangat produk ni..
    Siap ada discount 😍

    ReplyDelete
  3. Memang bagus ada produk macam ni

    ReplyDelete
  4. Bagus nie.. Membantu mereka yang ada sembelit..

    ReplyDelete
  5. teringin juga nak try produk ni byk khasiatnya nohh..

    ReplyDelete
  6. sembelit bahaya kan..tak nak la sampai jadi buasir..luqman pernah kena..biarlah itu yang pertama dan terakhir..kalau boleh cari jalan penyelesaian untuk masalah sembelit..bila baca pasal produk ini mcm bagus jgk la sebab dia bantu mengurangkan tahap kolestrol!

    ReplyDelete
  7. Wah bagusnya dah ada produk botanik untuk mengatasi masalah sembelit. Mudah nak consume pula tu. Yang penting air kena minum banyak utk lebih berkesan.

    ReplyDelete
  8. Bagus juga produk ni banyak manfaat untuk badan.mesti rasa dia pun sedap kan.airah ada ambil juga supplement untuk dalaman

    ReplyDelete
  9. Adoiii kalau sembelit memang tak selesa. Cuma amalkan makan buah buahan dan sayur sayuran. Tak cuba pula supplement macam ni. Kalau makan tak jaga tu la masalah sembelit ni datang.

    ReplyDelete
  10. Berapa harga untuk satu kotak ni? Emi duk scroll2 cari harga tak jumpa pulak. Ke emi yang tak perasan? Haha

    ReplyDelete
  11. wah bagusnya produk macam ni yer la zaman sekarang makanan macam merapu kan so ada benda ni mudah sangat!

    ReplyDelete
  12. Macam bagus jer produk ni sebab ada masalah sembelit juga.. huhu... Tapi tu lah, banyak sangat produk kesihatan sampai tak tahu nak pilih yang mana. Thanks for the info.

    ReplyDelete
  13. orang yang selalu kena buasir kena amik produk ini sbb dia sangat membantu melancarkan penghadaman...ramuan dia tu baik juga untuk kesiahatan badan :-)

    ReplyDelete
  14. Wahhh.. ..Menarik ! Tertarik ngan organic dia. Nak belikan tuk mama Nina laa

    ReplyDelete
  15. haaaa... bagus ni klau yg naik start dietsbb bilasistempencernaan dh bersih lagi senang nak kurus tau.. Liez rs nak beli gak sbb liez mmg bermasalah dgn sistem pembuangan

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah, xmengalami masalah ini. Akan sy suggestkan pada kawan sy yg mempunyai masalah sembelit nie ya. Nampak boleh dipercayai sebab menggunakan bahan organik. So ia selamat utk di consume

    ReplyDelete
  17. Owh penyelesaian kepada masalah sembelit yang berkesan ni kan. Org mengandung boleh consume tak? Sebab ramai yang ada masalah sembelit semasa mengandung

    ReplyDelete
  18. Masalah sembelit ni memang dibenci mengganggu kerja seharian. Perut tak selesa boleh mood tak elok kan. Bagus lah minuman Super bio organic ni. Dapat membantu masalah penghadaman.

    ReplyDelete
  19. Bowel problems can indirectly effect our complexion. I have try super bio organic before. Content high fiber and improve digestion.

    ReplyDelete
  20. Sejak banyak review makanan Ramadan. Akak pun dah start tak lawas melabur. Sembelit. Hahaha. Nak kena cuba produk kinah rekemen ni. Hehehe. Ada diskaun RM 5 tu. Nanti ruby beli k

    ReplyDelete
  21. Oooo...I should keep this on standby. I always have problems having to pass motion. NOt sure why. Probably, internally I am just unhealthy. But im sure this product will be able to solve my issue.

    ReplyDelete
  22. I guess I need this too, sometimes i have constipation problems and hopefully this helps.

    ReplyDelete
  23. selalunya kalau orang yang lepas bersalin pun ade sembelit jugak kan. agak2nya sesuai jugak tak kalau amalkan yang ni?

    ReplyDelete