Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini

Pelbagai susu dah cuba tapi kebanyakannya tak kena dengan tekak. Apa kata kali ni cuba pula Susu Kambing Nufael ni. Susu Kambing Nufael ni untuk pengetahuan semua adalah keluaran daripada syarikat Feedmilk kalau dulu mungkin korang kenal dengan Femilac iaitu supplemen untuk tambah susu badan dan kini mereka telah mengeluarkan satu lagi produk baharu iaitu Nufael

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Bila kita bercerita mengenai susu kambing ni, korang tahu tak khasiat susu kambing ni?
  1. Ianya adalah susu kedua lebih baik selepas susu ibu.
  2. Susu kambing mudah dihadamkan kerana molekul lemak dan protein yang halus berbanding susu lembu.
  3. Zarah halus dan nyah asid serta bersifat alkali sesuai untuk mereka yang ada ulcer dan gastric
  4. Mengandungi kandungan laktosa rendah dan halus memudahkan penghadaman bayi.
  5. Bertindak neutral kan acid dalam badan, kerana bersifat alkali, asid penyebab pening, berat badan, sakit badan dan otot, keletihan dan darah tinggi.
  6. Selenium dalam susu kambing membantu sel pertahanan tubuh dan bahan antioksida untuk lawan virus.
  7. Anti penuaan kerana ada bioorganic sodium dikenali dengan rawatan naturapathic yang boleh kurangkan masalah sendi. 
  8. Kandungan potassium dan kalsium tinggi serta sodium yang rendah penting untuk kawal tekanan darah yang normal dan mengawal fungsi hati yang normal.
  9. Mengandungi riboflavin untuk merawat enzema, colic, insomnia, dan dema kuning serta asma.
  10. Kandungan Silicon dan fluorine yang tinggi dapat cegah diabetes.
  11. Tidak menyebabkan alahan kerana kandungan asid lemak yang tinggi 37% berbanding lembu
  12. Tidak mudah berubah khasiat jika disejuk beku
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Apa yang bagusnya dengan susu kambing Nufael ni, semua golongan boleh minum dari anak kecil seawal 2 tahun sehinggalah orang dewasa. Paling utama sekali susu Nufael ni bebas dari bahan pengawet, pewarna dan perasa tiruan. Lihatlah adik Fattah Anas yang comel ni, kini menjadi Duta Nufael.

Selain itu, apa yang best dengan susu ni, Nufael tidak ada bau hamis ok tak macam susu lain. Nak telan pun tak lalu beza sangat dengan Nufael ni dan teksturnya sangat halus tau.

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,

Kelebihan Susu Nufael Untuk Ibu Hamil

Siapa yang tengah hamil dan cari susu, kinah memang cadangkan susu Nufael ni. Susu ni dapat membantu mengelakkan anak kuning bila lahir nanti. Selain itu, dapat meningkatkan dan menstabilkan HB ibu hamil. Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah sembelit ketika hamil boleh juga mengamalkan susu Nufael ni di samping memudahkan untuk proses bersalin nanti. Satu lagi sebelum terlupa, bila kita amalkan minum susu kambing, orang kata kulit baby pun akan cantik dan bersih.

Orang yang menghidap gastrik pun boleh minum susu Nufael ni tau.

Kelebihan Susu Nufael untuk Kanak-kanak

Siapa yang anaknya mengalami masalah berat badan pun boleh mencuba susu Nufael ni dengan syarat anak korang dah berumur 2 tahun ke atas ye. Mengapa susu Nufael menjadi pilihan?

Susu Nufael juga dapat membantu menaikkan selera makan anak disamping dapat membantu ibu-ibu bagi anaknya yang dalam proses peralihan susu. Belum cuba belum tahu kan!! Selain itu, bagi anak yang sering tidak bertenaga dan juga kurang fokus dalam pembelajaran, boleh juga cuba minum susu Nufael ni.

Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Perbezaan Susu Kambing Nufael dengan Susu Jenama Lain
Untuk pengetahuan semua, susu kambing Nufael tidak sama dengan susu yang ada di pasaran. Mengandungi 7 bahan organik dan sebenar di dalam setiap kotak, dan semestinya korang akan mendapat khasiat semua bahan sebenar ini dengan hanya dengan hanya minum susu Nufael. Nufael dirumus khas dengan ramuan makanan semulajadi seperti Delima, Kurma, Madu, Minyak Zaitun dan Manna serta Kismis dengan EKSTRAK SEBENAR bukan campuran perisa, pewarna daripada bahan ini tau. 

Antara Testimoni yang Berpuas Hati dengan susu Nufael
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini, Susu Kambing,
Susu Kambing Nufael Pilihan Ibu bapa Masa Kini
Untuk sebarang pembelian korang boleh terus ke link INI atau korang yang berminat untuk jadi Pengedar yang berdaftar boleh ke link INI

Untuk Maklumat Lanjut
Facebook
Instagram
No telefon
0168404932
Alamat
No 9, Jalan Keluli, AK7/AK, Seksyen 7,
40000, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan



25 comments:

  1. Wah.. menarik.. kalau tak ada bau memang disukailah..

    ReplyDelete
  2. kak liezsuka susu kambing.. mmg minum dr mengandung anak 1 smp sekarang.. sbb byk khasiatnya

    ReplyDelete
  3. memang laku keras la kalau ada anas

    ReplyDelete
  4. k.fiezz pun baru mencuba susu kambing nufael ni..tergoda pasal adik anas ni la..somel...

    ReplyDelete
  5. wah, menarik. susu klu kambing kalau takda bau tu mg sedaplah kan,hihi.

    done follow #909

    ReplyDelete
  6. tak pernah tau ade susu nufael ni.. nanti boleh try yg ni pulak

    ReplyDelete
  7. Menarik. Boleh cuba juga nanti..

    ReplyDelete
  8. kak lily kalau ada bau memang tak boleh minum susu kambing ni, tapi nak cuba gaklah mana tau sesuai dengan k lily kan

    ReplyDelete
  9. Setuju, susu kambing memang lagi kaya nutrisi berbanding susu lembu. Belum pernah try Nufael ni, nanti nak try laaaa

    ReplyDelete
  10. good to know of this goat milk powder. So many brands now in market don't know where to start, glad I found this from you!

    ReplyDelete
  11. sedapnya rasa dah lama tak minum susu kambing, baguslah sekarang dah ada inisiatif hasilkan susu kambing dalam bentuk tepung dah asli lagi ... tapi harap penggunaan gula dalam susu kambing punrendah ;; ehehe

    ReplyDelete
  12. Banyak betul produk susu kambing sejak beberapa tahun ni. cuma yang bagus dan serasi je kita belum tahu. sebab belum cuba. ahahaha. susu kambing memang bagus. masa hamil memang ruby amalkan sebab susu lain di pasaran manis gilerrr. kita dah la kencing manis peknen. mau mgtt je keje ruby dan tak enjoy pregnancy. tulang pun kena jaga, so minum susu kambing. nufael ni susu kambing viral sebab budak kecik tu dan founder dia ada uplaod gambar dengan fattahanas. heheehe. so akak dah rasa, ok tak?

    ReplyDelete
  13. waa mcm best jugak ye susu kambing nufael ni, organic ye, tp ada gula tak? sbb skrg ni susah jugak nk crik yg xde gula lgsg kan hehe..nmpk mcm best, nnt nk tgk more details lah ingredients nya tu. nice sharing. 😁

    ReplyDelete
  14. Susu kambing itu dalam bentuk serbuk kah? Bukan cair. Memangbyah susu kambing ini banyak sekali manfaatx bagi kesehatan tubuh baik anak anak dan dewasa.

    ReplyDelete
  15. Akak suka...susu ni rasanya sedap sangat....xde rasa hamis..memang x perasan pun sebenarnya ini susu kambing...

    ReplyDelete
  16. Nufael looks like a great choice for milk lover.. especially goat's milk lovers... must be nice to drink with so many health benefits..

    ReplyDelete
  17. Oh susu nufael ni la yang viral teruk hari tu! hahahaa. Hmm nak buat marketing pun biar berpada kan. Kecik hati Mak kandung Anas bila tengok gaya founder dah macam Mak betul Anas.

    Tak pernah try lagi susu ni. Okay ke tidak eh?

    ReplyDelete
  18. Suka tengok duta untuk iklan susu Nufeal tu hehehe video mereka kelakar tapi yang anak lah ayahnya tidak hehehehe tapi best juga kalau boleh nikmati untuk orang dewasakan boleh ker apa salah susu kambing kan...

    ReplyDelete
  19. according to scientist, Goat Milk is better digest than Cow milk. My weakness is I cannot stand the smell of goat ...@@ but no deny that it is good for kids!

    ReplyDelete
  20. nampak ramai bagi positif feedback pasal susu kambing nufael nie. rasa teringin nak cuba. nak minum susu segar kambing, bau dia takleh nak tahan. hanyir. kalau dlm bentuk formula mcm nie barulah tekak boleh terima

    ReplyDelete
  21. Ramai betul kawan-kawan consume susu kambing ni untuk keluarga diorang. Mesti bagus sangat ni. Nanti nak cubalah.susu kambing pun memang sangat bagus untuk kita kan.

    ReplyDelete
  22. aida peratikan, semakin byk produk susu kambing kuar skang.
    dulu kala, pernah try tau, kinah. tapi aida x brape boleh gi la.
    masa tu x byk produk. mcm tak sedap rasanya. susu kambing ni kan bagus.
    agak nyer, skang ni, dah ok ekk rasa dan bau nya? yg ni berbau tak, kinah?
    byk gak brand susu kambing skang. konfius nak pilih hi hi hi hi...

    ReplyDelete
  23. Susu kambing memang diakui bagus, tapi lagi bagus kalau dapat yang fresh, tapi nak dapatkan yang fresh pulak skrg ni bukannya senang, so bagus jugak ada pengeluaran susu kambing cam gini, dapatlah anak-anak merasa

    ReplyDelete
  24. sedap susu ni dah pernah rasa mmg best..lagi satu sesuai utk anak kan...tapi skrg anak sy tak minum susu formula lagi...nanti dh lebih 2tahun baru bagi nak tengok pekembangan di juga

    ReplyDelete
  25. Macam mcm susu dah untuk budak budak sekarang :) Cuma nak kena pilih saja hee.

    ReplyDelete