Jangan Angkat Nombor Telefon 0139302973

Masa tengah masak untuk makan tengahari tadi, kinah terima satu panggilan. Nombor tu memang nombor dari Malaysia, jadi takdela rasa ragu-ragu nak angkat yela kot kot ada panggilan kecemasan ke atau pun ada kurier hantar barang.

Bila angkat je kita pun hello je la. Tapi sebelah sana senyap je, aish pelik jugak lepastu macam ada bunyi ntah tak tahu apa. Kinah dah pelik macam tu letak je la, fikir mungkin orang salah nombor. Baru nak letak phone ehhh dia call lagi dan lagi sampai  35 kali. Ko raseeee....

Kita dah naik hangin dah. Baru nak tekan block dia call lagi dan lagi dan cukup 35 kali baru boleh block nombor tu. Ni kinah nak pesan dengan korang kalau nombor ni 0139302973 naik jangan la angkat dan lepastu kalau boleh terus block sebab nombor ni akan mengganggu korang. 

Lepas berjaya block nombor tu, dengan saranan ahli group whatsapp kinah pun google la no ni.
Nak tahu apa yang kinah jumpa

Nombor misteri, bahaya

Ha jangan lupa pesan pada mak, kakak, adik, kawan tau. Jangan sesekali angkat nombor ni.

13 comments:

  1. Mudah2an kita terselamat daripada gangguan2 hp spt ini

    ReplyDelete
  2. tq for the info! ish scarynya sampai 35 kali call...skrg ni kalau nak tau scammer call ke apa akak boleh install app ni "truecaller" dia boleh detect siapa yg call..memang bagus la app ni :) and saya jenis yang memang tak angkat no orang tak kenal jadi tak pernah lagi jadi mcamni..

    singgah sini :)
    http://mylittlestoryi.blogspot.com/2018/10/its-over.html

    ReplyDelete
  3. uii bahaya jugak kan ,, tq kinah for sharing this info

    ReplyDelete
  4. seramnya. sha dah angkat je semua call huhu

    ReplyDelete
  5. allahu, takut lah sekarang ni. kadang2 kami diganggu dengan lelaki yg tunjuk kemaluan. konon2 nak beli barang tapi sudahnya hantar gambar ..........

    terus block wassap -_-

    ReplyDelete
  6. hmmm mcm2 sekarang..kak liez pernah dapat call no hp la..bila angkat terus bunyi talian ditransfer..nak tahu kemana,SPRM.pastu yang jawab tu marah-marah pulak..bila akak ckp ada org call saya dan terus ke talian dia, terus dia letak..sakit hati sbb jawab panggilan marah-marah..then sapala yang callbuat mcm tu..kecut perut sbb sprm tau

    ReplyDelete
  7. Scarynya sekarang ni macam2. Baru dapat call tadi dari no tak dikenali. Bila angkat dia senyap je. Bila baca ni try cek balik no tu. Nasib baik kawan, tak save no. Haha.

    ReplyDelete
  8. K.fiezz selalu dpt call no.dari obersee.. Seriau nk angkat sebab mana ada kawan duk obersee.. Kalau ada pun, rajin plak kawan tu nak call k.fiezz..tapi adik ipar bitau, jgn angkat kalau no.pelik2 call.. Scam.. Tpi kalau no. Cam kina ni yg call, acane nak tahu scam ke idak.. Nombor local..

    ReplyDelete
  9. Kak fiez install True Caller. Kinah sejak terkena panggilan misteri ni terus install. Kalau ada no pelik-pelik tak yah angkat kak fiez. Bahaya, scam sekarang banyak

    ReplyDelete