Tuesday, 21 April 2020

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser| Memilih pembersih muka yang bersesuaian mengikut jenis kulit adalah sangat penting. Kalau tersalah pilih, kemungkinan kulit muka kita akan mengalami masalah atau breakout kerana bahan yang digunakan mungkin tidak sesuai atau kulit kita alah dengan bahan yang digunakan.

So, hari ni kinah nak kongsi dengan korang produk penjagaan muka yang sesuai dengan pelbagai jenis kulit iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature. Apa yang best dengan cleanser ni, ianya mampu membersihkan segala kotoran yang ada dikulit kita termasuklah make up.

So, korang yang tengah survey nak cari pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, Aloe AC Clean Bubble Cleanser la jawapanmya.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Mengapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansagee Nature Menjadi Pilihan

Sejak mengandung kali kedua ni, kinah mengalami perubahan hormon yang agak ketara seperti kulit cepat kering, naik jerawat dan paling ketara kulit nampak kusam. Agak stress jugak la sebab sebelum ni tak ada pun.

Sejak kinah mengggunakan bubble cleanser secara konsisten ni, dah nampak dah perubahan pada kulit muka ni. Kulit muka dah nampak lebih lembap, jerawat walaupun naik sikit, tapi beberapa hari kemudian dah kecut dan paling ketara kulit kinah dah tak kusam dah dan pori semakin mengecil. Happy sekarang ni tau. Tak menyesal la kinah pilih Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni untuk skincare kinah sekarang.

Satu lagi paling best apabila guna cleanser ni, bila korang pakai makeup, korang dah tak perlu nak buat double cleansing, sebabnya aloe bubble cleanser keluaran Hansaegee Nature dapat membersihkan segala kotoran yang ada di muka kita secara total. Haaaa kan dah jimat masa korang kat situ.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Korang boleh rujuk gambar di atas, kinah ada buat perbandingan sebelum dan selepas menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser apabila menggunakan makeup. Korang boleh nampak selepas menggunakan Hansaegee Cleanser kesan makeup tadi lebih bersih berbanding sebelumnya. (Sila abaikan lebam ditepi tu ye, pagi semalam ambik darah)


Kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature 

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Selain perubahan yang kinah cerita selepas guna bubble cleanser ni, sebenarnya banyak lagi kebaikan aloe bubble cleanser ni antaranya jika kulit muka korang jenis berminyak, aloe bubble cleanser ni dapat membantu mengawal pengeluaran minyak yang berlebihan, memberi kelembapan kepada kulit walaupun selepas dicuci, membersih kulit muka secara mendalam, mencerahkan kulit, menyingkirkan sel kulit mati, merawat kulit sunburn dan mengawal pertumbuhan jerawat.


Kandungan Dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Buat pengetahuan semua, terdapat dua bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan Aloe Bubble Cleanser ni antaranya ialah Aloe Vera dan juga Daun Teh Hijau. Gabungan kedua-dua bahan ni di dalam Aloe Bubble Cleanser menjadikan kulit kita semakin sihat dan semakin berseri. 

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Cara nak guna aloe bubble cleanser ni mudah aje, korang boleh guna dua kali sehari iaitu selepas bangun pagi dan sebelum nak tidur. Pastikan muka dan tapak tangan basah sepenuhnya tau, kemudian pam aloe bubble cleanser ke tapak tangan dan ratakan cleanser tersebut di muka.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Oh ye sebelum lupa, bila tapak tangan dan muka basah sepenuhnya buih dia kan jadi lebih banyak. Urut selama beberapa minit kemudian bilas dengan air bersih. Dah settle. Mudah aje kan. Kemudian korang boleh sambung dengan skincare routine korang pulak.

Review Kinah Sepanjang Guna Aloe  AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Buat pengetahuan korang, sebelum ni kinah pernah cuba aloe bubble cleanser ni tau dan hasilnya memang puas hati dan langsung tiada kesan keradangan, merah-merah di muka dan sebagainya. Kemudian saja gatai tukar clenser lain, biasalah suka cuba sesuatu yang baru, memang la serasi dengan kulit, tapi sejak mengandung dah jadi tak serasi pulak dengan cleanser tu. Nak tak nak, kinah guna semula Aloe Bubble Cleanser ni dan alhamdulillah serasi dengan perubahan hormon sekarang ni.

Satu lagi bagusnya cleanser ni, satu botol ni boleh tahan lama ye, mengikut berapa kerap korang guna. Kalau sebelum ni, kinah punya bubble cleanser ni boleh tahan selama 3 bulan okeh. Hahhh jimat poket i nak beli cleanser baru. Kan dah berjimat kat situ.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Bila kita apply Hansaegee Cleanser di muka kita, korang boleh tengok betapa gebunya la buihnya tu. Semakin lama buihnya semakin banyak dan lembut je di wajah kita. Korang yang berminat nak beli dan mencuba Aloe Bubble Cleanser Hansaegee Nature korang boleh dapatkan terus dari website mereka seperti yang tertera di bawah ye.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

1 comment:

  1. suke tgk org post pasal cleanser ni but bubble cleanser can be a but drying for me so i'd stick with cetaphil.

    ReplyDelete