Showing posts with label Inspirasi Cinta. Show all posts
Showing posts with label Inspirasi Cinta. Show all posts

Saturday, 12 November 2016

,

Nak tahu tanda-tanda suami terlebih sayang pada kita. Cubalah semak 10 tanda-tanda ni. Jika ada salah satu memang suami sayang anda. Jika lebih daripada satu memang suami terlebih sayang kepada anda.











Sumber:Facebook

Friday, 3 January 2014

,


Assalamualaikum semua, pagi tadi kinah menonton rancangan Positif Pagi bersama Prof Dr. Muhaya. Tajuk yang dibincangkan pada pagi tadi ialah Mencari Kebahagiaan. Apa yang kinah dapat rumuskan di sini ialah orang yang paling bahagia ialah orang yang melihat orang lain bahagia. Orang yang bahagia ialah orang yang bersyukur. Orang yang bersyukur ialah orang yang bertaqwa. Jika kita tidak bahagia dengan apa yang kita perolehi sekarang, bermakna kita adalah orang yang tidak bersyukur dengan kurniaan yang telah diberikan kepada kita. 

Terdapat dua penjuru yang tidak bahagia iaitu penyesalan masalah dan juga kerisauan masa depan. Setiap kali kita merasa stress gundah gulana, susah hati dan seangkatan dengannya akan mengundang penyakit lain iaitu penyakit hati. Oleh itu, selagi kita tidak mengenal erti tujuan hidup kita selagi itu kita tidak akan merasa bahagia. Lebih banyak kita memberi, lebih banyak kita bahagia.   



Thursday, 21 November 2013

,
Assalamualaikum semua, ingat lagi tak aritu kinah ada post nak url blog kan, kinah ada update haritu nak buat ape dengan url tu. Sebenarnya kinah nak buat bloglist Disember, dan nak review beberapa blog dan tadi ada seorang blogger yang memang selalu menyinggah kat sini nak jadi sponsor. Haaaa ada penambahan la kiranya. Nak kata segmen pun bukan, nak kata Giveaway pun bukan, hmm Blogger yang kinah maksudkan ialah Aya

Klik header yang comel ni untuk berkenalan and followla beliau sekali ^_^

Nak tau apa yang aya nak bagi, hmm dia nak bagi bedak tanaka. Sapa nak bedak tanaka???? Cepat hantar link kat ----> sini 
Cuma seorang saja yang bertuah dapat bedak tanaka tu and the rest bloglist and review.


Saturday, 16 November 2013

,

Assalamualaikum semua, tahu apa maksud sampah makin berkurangan? Hmm mesti ada yang tengah fikir sampah apa kan. Kalau masij ingat lagi post kinah CBOX Pulak!!!! kat situ kinah dah story mory pasai ni. Hmm lepas follow tuto yang diberikan oleh adik Sabrina, kinah nak teruskan penggunaan CBOX la, kinah bukan saja delete mesej mengarut umpama sampah tu, malah siap bann sekali IP mereka yang telah membuat sampah pada cbox comel tu nasibla ye, takut gak dihantarnya spam pada kita naya ooo. Baru-baru ni kinah dapat komen spam aduhla macamna leh dapat gitu, nasibla kinah guna comment moderation, kalau tak mau mak cik Avast yang sangat bising tu keluar threat detected, ahh jenuhla nak reboot balik sistem. Nak menunggu dia reboot punyala lama, korang leh makan dulu tido dulu tau. Bercakap mengenai antivirus Avast ni, siapa pakai antivirus ni? Bestkan, siap bercakap lagi heheh (perak punya olang hahah). Kinah pakai avast ni sejak zaman belajar lagi, mula-mula pakai avira, macam tak ok je, pastu pakai apa ntah dah lupa tetap jugak tak ok, entah macamne saja belek-belek software antivirus ni, terpandang si avast ni. Macam best je, macam ok je. Kinah try la alhamdulillah lepas daripada tu semakin kurang laptop ni kena format, kalau tak ahh kena keluar duit nak pergi format pulak, bukannya kedekut nak keluarkan duit, tapi bila dah selalu sakit, kita pun sakit sekali. Bagusnya avast ni, bila kita nak bukak satu laman web ni bila ada suspicious malware, secara automatik dia bagi warning dan tak bagi bukak langsung web tu. Naya la tuan punya web tu. Baru-baru ni kinah nak join satu GA ni, macam biasala kena follow sponsor, bila buka pada new tab, terus bagi warning tak boleh bukak web tersebut. Punyala dia jaga laptop tuan dia, bagusnya awak avast. Kinah cuma pakai avast yang free je, nak beli tak mampu, cuma kita kena renew je la every year. Nak tau lebih lanjut mengenai avast bolehla klik di ---> sini 


p.s Tau maksud "kolam" tak? Boleh klik di ----> sini