Althea | Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++

Ekhm ekhm ada berita baik untuk mereka yang selalu terdedah dengan cahaya matahari. Ala cahaya matahari je, no no jangan pandang ringan dengan cahaya matahari sekarang kalau dulu cahaya matahari ni terutamanya pada waktu pagi ada kebaikan untuk kulit kita tapi sekarang cahaya matahari sangat berbahaya kerana lapisan ozon yang semakin nipis. 

Jika tak cegah, silap haribulan boleh kena penyakit kulit. Jadi hari ni Kinah nak share dengan korang "teman baik" kinah bila keluar dari rumah iaitu Althea Petal Velvet Sunaway keluaran Althea. Kalau terima parcel pink dari Althea ni automatik terus sihat.  

Jom kita tengok apa yang ada dalam kotak tu
Petal Velvet Sunaway, Kecantikan,
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
💕x1 Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
💕x3 Petal Velvet Powders in #0, #23, and #Pink Lavender
💕 x1 Althea hologram pouch

Kesemuanya best-best. Tapi untuk hari ni kinah nak fokuskan Petal Velvet Sunaway keluaran baru dari Althea.

PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kalau korang nak tahu, Petal Velvet Sunaway merupakan salah satu skincare khusus untuk pelindung matahari (sunscreen) yang bertekstur ringan dan mampu melindungi kulit daripada sinaran uv yang diformulasikan daripada hyaluronic acid dan damask rose extract

Haa jangan korang tak tahu PV Sunaway ni juga mempunyai SPF50+ dan PA++++ yang mampu membantu melindungi wajah kita daripada sinanran uv yang jahat. Bestnya... Korang yang ada plan nak bercuti tu wajib ada Petal Velvet Sunaway ni.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Apa yang best dengan Petal Velvet Sunaway ni, teksturnya ringan dan tidak meninggalkan kesan putih pada kulit kita kerana ianya mudah diserap ke dalam kulit kita berbeza pula dengan jenama sunscreen lain.

Cuba lihat perbezaan antara Petal Velvet Sunaway dan jenama lain. Haa nampak ketara kan antara Petal Velvet Sunaway dengan jenama lain.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kalau korang nak tahu Micro Particles yang terdapat di dalam Petal Velvet Sunaway akan menyerap sebum dan minyak berlebihan yang terdapat pada kulit muka kita.

Oh ya mesti korang tertanya-tanya apa maksud "Petal" tu? Haaa Petal tu sebenarnya kalau korang nak tahu ianya dihasilkan daripada kelopak bunga mawar (Damask Rose)
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Ekstrak Damask Rose ni mengandungi nano molekul yang kaya dengan vitamin yang mampu meresap jauh ke dalam kulit dan dapat membantu melembapkan serta menjadikan kulit kita akan kelihatan berseri.

Haaa dari segi saiznya pula, korang tak payah risau takut tak muat dalam beg la, besar sangat la.. Itu semua bukan alasan lagi bila korang grab Petal Velvet Sunaway ni.

Ianya didatangkan dengan saiz yang mudah dibawa ke mana saja. Kinah sekarang ni usung ke hulu ke hilir je Petal Velvet Sunaway ni, bila nak guna ambik je dari dalam beg. Haa kan mudah tu.. Tambah cuaca sekarang ni tak menentu, kejap panas, kejap hujan. Jadi, memang berguna sangat sunscreen ni.

Bagi melengkapkan lagi rejim kecantikan korang tu, Althea juga turut memperkenalkan Althea Petal Velvet Powder. Ada tiga jenis kesemuanya.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Sejujurnya, kinah dah mula jatuh hati dengan Althea Petal Velvet Powder ni kerana teksturnya yang sangat halus, dan paling best kulit muka kita langsung tak nampak berminyak dan kulit kelihatan segar. 

Tengoklah bekasnya alahai comel sangat dan memang mudah dibawa kemana saja. Korang patut cuba Velvet Powder ni. Sekali cuba, confirm korang jatuh cinta. 

Terdapat 3 pilihan seperti
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kinah suka pink Lavender tu. Bau dia pun wangi dan menenangkan.

Korang cubalah satu, tak kenal maka tak cinta. Pada yang berminat nak mencuba, sementara tengah ada promotion ni, baik korang grab satu set sebelum habis promosi. Habis promosi tak tau la bila ada lagi promo best macam ni lagi

Untuk keterangan lebih lanjut serta promosi-promosi hebat produk Althea dan juga barangan K-Beauty lain korang boleh layari saja ke website, facebook, Instagram

14 comments:

  1. Replies
    1. Haah sweet kan kak sha. Kinah dah mula suka dengan petal sunaway ni kak

      Delete
    2. Memang sweet.. akak suka tengok.. soft je.. kaau jadikan hantaran memang best nie..

      Delete
  2. Replies
    1. Yer betul tu aienie. Comel je packaging dia. Wangi pulak tu😍

      Delete
  3. best tu Sunaway ... bau pun harum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak pip. Best sunaway dari Althea ni. Suka dengan bau dia soft je

      Delete
  4. suka pakai petal powder , bila apply kat skin ringan jer , packing dia pun comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann. Kinah pun macam tu. Suka sangat dengan petal powder ni. Mekap pun tahan lama

      Delete
  5. memang best guna sunscreen tu.lembut je tak rasa berat

    ReplyDelete
  6. Best klu dpt guna produk yg jenis ringan n lembut mcm althea ni..

    ReplyDelete
  7. Comel je packaging tu. Mesti bau wangi kan. Loose powder pon ada pelbagai kod color. Senangla nk match.

    ReplyDelete