Showing posts with label Althea. Show all posts
Showing posts with label Althea. Show all posts

Friday, 10 May 2019

,
Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran | Weeee kotak pink dari Korea kembali lagi. Kalau kotak pink ke rumah ni mesti ada keluaran terbaru dan eksklusif dari Althea lagi. Haaa nak tau apa dia......

Ni dia koleksi A' Bloom keluaran Althea.

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Alahai comelnya la koleksi Althea A'Bloom ni. Bukak kotak pink ni je dah terserlah auranya. Paling menarik perhatian kinah, puff comel tu. Rasa nak makan je puff tu haha. Awas ya puff ni bukan untuk di makan tau. Nanti kinah cerita puff ni untuk apa.

Antara koleksi Althea A'Bloom ialah
  1. A'Bloom Blackhead Blaster
  2. A'Bloom Giant Meringue Puff
  3. A'Bloom Baby Meringue Puff
  4. A'Bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet
  5. A'Bloom Nourishing Avocado Mask Sheet
  6. A'Bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet
  7. A'Bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet

Althea A'Bloom BHA Blackhead Blaster

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran

Sekarang ni BHA Blackhead Blaster dah jadi teman setia kinah. Muncul je blackhead atau whitehead, inilah yang kinah cari. Tak de dah nak picit-picit depan cermin. Episod sakit picit blackhead dan whitehead pun berakhir. Selain dapat menyingkirkan blackhead dan whitehead, BHA Blackhead Blaster juga dikatakan dapat membantu menyingkirkan sel kulit mati yang terdapat dimuka kita. Nak gunanya pun mudah je.

Kalau korang nak tahu, BHA Blackhead Blaster  ni diformulasikan daripada bahan semulajadi seperti arang, apricot seeds, tea tree leaf oil, dan juga BHA Semulajadi. BHA Blackhead Blaster dapat membantu membersihkan liang pori kita hingga ke akar tanpa meninggalkan sebarang kesan iritasi pada kulit kita.
Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Cara Guna - Ni cara kinah la ye, lepas cuci muka dengan bersih, apply BHA Blackhead Blaster di bahagian yang bermasalah terutamanya di bahagian tepi hidung, dagu dan juga dahi. Hmm kawasan favourite whitehead dan blackhead tu, kemudian urut secara membulat lebih kurang 30 saat dan bersihkan dengan air yang bersih. Mudah je kan.... Kalau nak kesan lebih woww, sebelum apply BHA Blackhead Blastee, tekapkan muka dengan tuala yang telah disuam bagi memudahkan liang pori terbuka.

Setakat kinah guna, ada la sikit kurangnya whitehead kat tepi hidung ni. Kena guna secara konsisten baru nampak kesannya. Korang yang berminat nak cuba boleh dapatkannya di SINI dengan harga RM16.00

Althea A'Bloom Giant and Baby Meringue Puff

Si comel Giant and Baby Meringue Puff ni, siapa yang melihatnya pasti akan teruja. Comel betul, rasa nak makan je meringue puff ni. Tapi awas ye, meringue puff ni bukan untuk dimakan tau. Kegunaanya adalah sama je seperti beauty blender tapi istimewanya Meringue Puff ni ianya menggunakan span bukan latex ysng bersifat hidofilik iaitu saiznya akan membesar sehingga 1.5 kali ganda dari saiz asal apabila direndam ke dalam air.

Sepertimana yang korang lihat di gambar, terdapat dua saiz berbeza yang boleh korang pilih iaitu Giant Meringue Puff dan Baby Meringue Puff.

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran

Jika korang memilih Giant Meringue Puff, ianya sesuai digunakan untuk blend foundation ataupun concealer di pipi, dahi, dagu. Kalau nak kesan lebih awesome, korang boleh basahkan sponge tersebut dengan air. Barulah kesan solekan tu nampak smooth je. 

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran

Untuk Baby Meringue Puff pula, korang boleh gunakannya untuk blend foundation atau concealer dibahagian tepi hidung, atau di bawah kelopak mata. Sepertimana yang kinah nyatakan di atas tadi, kalau nak kesan solekan tu nampak lebih cantik, meringue puff ni korang boleh basahkan. Tapi kalau nak kering saja pun boleh, ikut keselesaan. 


Althea A'Bloom Mask Sheet

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran

Siapa sini suka pakai mask? Hah sama la kita. Suka sangat pakai mask ni, rasa macam pergi spa pulak. Okay kalau korang yang memang suka pakai mask memang patut cuba mask yang mempunyai bauan segar buah-buahan. Rugi tak cuba tau. 

Althea A'Bloom Moisturizing Watermelon Mask Sheet

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran

Apa yang best dengan Moisturizing Watermelon mask sheet ni? 
  • Melembapkan kulit dan menyejukkan kulit ketika cuaca panas
  • Mengandungi esktrak Watermelon dan juga Lavender
  • Sesuai untuk semua jenis kulit terutama bagi mereka mempunyai jenis kulit kombinasi.

Althea A'Bloom Nourishing Avocado Mask Sheet

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Apa yang menarik dengan Nourishing Avocado Mask Sheet ni?
  • Kaya dengan antioksidan yang dapat menyuburkan dan melindungi kulit dari persekitaran bahaya
  • Mengurangkan kesan garis halus
  • Mengandungi ekstrak avocado dan hibiscus supaya kulit lebih lembut dan berseri

Althea A'Bloom Brightening Lemon Lime Mask Sheet

Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Apa yang syok sangat dengan Brightening Lemon Lime Mask Sheet ni?
  • Kandungan Vitamin C dapat membaiki dan mlindungi kulit dari sinaran UV
  • Menjadikan kulit lebih cerah
  • Mengandungi ekstrak teh hijau yang kaya dengan vitamin C yang dapat membantu mengawal pengeluaran melanin.

Althea A'Bloom Anti-Blemish Peach Mask Sheet
Koleksi Eksklusif Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Koleksi Eksklusif Dari Althea A'Bloom Kini Di Pasaran
Apa yang best dengan Anti-Blemish Peach Mask Sheet ni?
  • Mengandungi ekstrak peach dan tea tree untuk mengawal minyak dan memberi kelembapan kepada kulit
  • Memulihkan dan melegakan kulit sensitif
  • Sesuai untuk kulit berminyak

Setakat ni, kinah berpuas hati dengan produk Althea ni tau. Semuanya best. Korang kalau nak memiliki produk eksklusif dari Althea ni korang boleh dapatkannya di SINI

Tags/Kata Kunci
Althea A'Bloom, Althea

Tuesday, 26 February 2019

,
Wow Sangat Althea Make Up Ni | Kalau dapat call dari kurier ni, hati ni mesti berbunga riang, bukannya apa, dah tau dah siapakah gerangan yang menghantar parcel jauh nun dari Korea tu. Tak lain tak bukan Althea la. Sampai orang kurier pun dah kenal hehe. Okeh mesti korang tak sabar dah kan nak tahu kandungan dalam kotak edisi Lunar Box sempena Tahun Baru Cina ni kan kan iya kan (ahh sudah terjebak pulak dengan si Nopal)

Wow Sangat Althea Make Up Ni

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Tadaaaaaaa ha ni lah dia isi kandungan Lunar Box. Menarikkan.

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Maaf tau, video unboxing tak dapat kinah nak share sebab video tu terdelete. Hmmm my mistake.

Hahaaha memang menarik, tapi kalau korang nak tahu, kali ni kinah kena buat tutorial make up menggunakan barangan Althea ni. Korang rasa on ke tak on? Jadi ke idak make up kinah tu.? Haa tu kena nantikan di akhir entri ni (tengok tau video tu)

Sebelum korang tonton video tu, kinah nak kongsikan dengan korang make up yang kinah guna sepanjang dalam tutorial tersebut. 

Eyeshadow Palette Sunrise & Moonrise by BCLxAlthea

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Bukak kotak pink ni paling menyerlah sekali eyeshadow ni. Mana taknya, tengoklah kotaknya cantik kot. Siap ada bunga lagi. Bukak je palette ni mak aiihhh cantiknya warna. Ada glitter lagi. Mempunyai 8 warna yang memikat dan pastinya akan menjadikan hasil yang sangat wowww dan ianya mudah digunakan.

Kalau korang nak tahu, eyeshadow Sunrise & Moonrise ni merupakan kerjasama Althea bersama dengan penyanyi terkenal di Indonesia, Bunga Citra Lestari (BCL). Haaa siapa yang tak kenal dengan BCL ni. BCL merupakan ikon kecantikan dan fesyen yang terunggul di Asia Tenggara.

Berminat nak dapatkan Eyeshadow Sunrise & Moonrise boleh klik link di >>> SINI

Flawless Creamy Concealer

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Selalunya concealer ni kita cuma guna di bawah mata untuk menutup kesan lingkaran gelap di bawah mata. Tapi flawless creamy concealer keluaran Althea ni, sesuai juga digunakan dibahagian lain. Ada 4 pilihan warna yang berbeza iaitu Mocha, Honey, Ginger dan Vanilla. Serius kabor, kinah dah jatuh cinta dengan concealer ni. Dahlah murah, dia cover pulak tu bahagian parut jerawat yang ketara tu. Lagi satu, senang nak blend pulak tu. Kinah yang tak berapa nak pandai makeup ni pun dah rasa macam makeup pro pulak (perasan betul).

Satu lagi yang kinah suka dengan concealer ni, tengoklah packaging dia, simple dan kita boleh tahu isi sampai takat mana kerana bekas yang digunakan adalah transparent. Haa best kan.

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Haa macam mana berminat nak mencuba Flawless Creamy Concealer? Boleh klik je di >>> SINI

Watercolor Cream Tint

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Watercolor Cream Tint paling teruja kinah nak guna. Ada 4 pilihan warna antaranya ialah
❤ Marron Cream
❤ Plum Cream
❤ Strawberry Cream
❤ Peach Cream

Kalau korang tanya mana satu favourite kinah, semestinya kinah suka Marron Cream. Warna dia memang kena sangat dengan jiwa ni ha. Bau tint pun best, bau buah-buahan. Serius best.

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Kalau korang nak tahu Watercolor Cream Tint ni mengandungi asid hyaluronik dan squalene yang berfungsi melindungi bibir kita daripada kering dan mengelupas. Selain tu, berusnya yang tajam dapat membantu membentuk bibir dan pastinya liptint ni tahan lama di bibir kita.

Untuk sebarang pembelian boleh je klik di >>> SINI 

Sportlight Eye Glitter

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Haahhh jangan korang tak tahu, Althea pun dah ada sportlight eye glitter okeh. For those yang tengah cari eye glitter boleh cuba yang ni. Ada dua pilihan sama ada
❤ #01 Gold Light
❤ #02 Pink Light

Warna dia cantikla. Aduiiii lepasni, bila pakai eyeshadow bolehlah sapu sikit dengan sportlight eye glitter ni. Confirm merelip kelopak mata korang tu hehe. Harganya RM24.00 sebotol.

Segala pembelian boleh klik di >>> SINI

Skin Relief Spot Film Gel

Wow Sangat Althea Make Up Ni
Wow Sangat Althea Make Up Ni

Jika korang ada jerawat, tak kisahla jerawat jenis apa, sedikit sebanyak akan merosakkan penampilan bila kita pakai makeup. Skin Relief Spot Film Gel mungkin dapat membantu melindungi dan merawat jerawat tersebut. Hanya sapuan nipis saja dah mencukupi untuk melindungi dan merawat.

Dah melindungi jerawat, jerawat pun cepat kecut bila guna skin relief spot film gel ni. Mengandungi ekstrak daun teh hijau, Centella Asiatica Extract dan Pine Leaf Extract.

Nak beli skin relief spot film gel boleh beli di >>> SINI

Seperti yang dijanjikan, ni kinah kongsi dengan korang tutorial guna makeup Althea. Alaaa mudah je nak gunakannya.


Tadaaaa inilah hasilnya kinah makeup guna produk Althea.

Wow Sangat Althea Make Up Ni

Best sangat bila guna makeup Althea ni. Terima kasih Althea dan tahniah diucapkan kerana berjaya mengeluarkan produk makeup yang berkualiti dan super best ni. Korang yang berminat nak dapatkan produk Althea bolehlah ke website utama Althea sekarang 

Thursday, 3 January 2019

,
Kesan Solekan Lebih Mudah Ditanggalkan Apabila Menggunakan Althea Pore Purifying Serum Cleanser | Cuba korang periksa balik beg make up korang tu, mesti penuh dan banyak sangat barang make up dengan cleanser, foundation, serum, bedak,  lipstick ehh macam-macam la sampai tak boleh nak zip beg tu. Hmm takpe lepasni korang dah tak payah dah nak angkut banyak-banyak. Jimat ruang beg tu tau. Jadi ruang yang ada tu bolehlah simpan barang yang lain. Dah bukak cerita hal kecantikan ni, sebenarnya kinah nak kenalkan dengan korang satu lagi produk terbaru keluaran Althea iaitu Pore Purifying Serum Cleanser haa kiranya 2 in 1.
Althea Pore Purifying Serum Cleanser

Apa yang menarik dengan Pore Purifying Serum Cleanser

Seperti yang kinah beritahu di atas tadi, Pore purifying serum cleanser ni bertindak dalam 2 fungsi iaitu mampu menanggalkan kesan make up kita tanpa mengeringkan kulit dan bertindak sebagai pembersih mampu mengimbangi kadar PH supaya kulit akan kelihatan lebih segar. Lebih menarik lagi, formula serumnya dapat membantu mengecilkan liang pori kita. Memang best okeh. Lepas cuci je muka dengan Serum Cleanser kulit rasa lebih bersih. Sekarang ni pergi mana-mana je memang bawak cleanser ni.

Packaging yang lebih menarik dan nampak natural akan membuatkan korang jatuh cinta pandang pertama dengan serum cleanser ni.

Bahan Utama Althea Pore Purifying Serum  Cleanser

Althea Pore Purifying Serum Cleanser, makeup remover
Antara Bahan Utama
Ekstrak Daun Pudina - menyejukkan kulit dan melegakan kerengsaan 

Minyak Benih Jojoba - memberi kelembapan kepada kulit yang kering

Ekstrak Daun Teh Hijau - mempunyai sifat antibakteria yang dapat membersihkan kulit.

Kandungan lain
Water, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Cyclomethicone, Isononyl Isononanoate, Dipropylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Mentha Arvensis Leaf Extract, Glycerin, Citric Acid, Hydroxyacetophenone, Disodium Edta, Ethylhexylglycerin, Sodium Citrate, Butylene Glycol, Fragrance

Cara Penggunaan Althea Pore Purifying Serum Cleanser 

Althea Pore Purifying Serum Cleanser
 Sebenarnya ada dua cara tau
1. Makeup Removal
  • Titiskan sedikit Althea Pore Purying Serum Cleanser ke tapak tangan
  • Urut pada wajah dengan gerakan membulat untuk mengeluarkan kotoran dan solekan pada wajah
  • Bilas dengan air bersih
2. Pembersih
  • Lembapkan wajah dengan air
  • Letakkan Althea Pore Purifying Serum Cleanser pada tapak tangan
  • Urut secara perlahan ke seluruh kulit wajah dengan gerakan membulat selama 5 hingga 10 saat
  • Bilas dengan air bersih
Seronok sangat bila muka dah bersih dari kesan makeup. Jimat masa pulak tu. Korang bila lagi? Haa dapatkan sekarang juga tau, lepasni tak payah dah nak cuci makeup guna tisu basah lagi, lepastu nak guna pembersih pulak. Hmm leceh.

Kinah bagi ratings ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ untuk Althea Pore Purifying Serum Cleanser ni.

Korang yang berminat nak dapatkan serum cleanser awesome ni boleh layari laman web Althea >> https://my.althea.kr/pore-purifying-serum-cleanser

Harga RM33.00 (150ml)

Wednesday, 2 January 2019

,
Hohoho akhirnya hadiah krismas yang dinanti-nantikan kunjung tiba. Ngam ngam je sampai dari kampung aritu kurier call nak hantar barang. Tapi masa tu kinah tak sampai rumah lagi, melencong ke bengkel motor kejap sebab suami nak mintak pomen tengokkan motornya. Disebabkan orang kurier ni kinah pernah roger dengan dia dulu jadi kami deal nak jumpa dekat Tesco. 
Hadiah Krismas Dari Althea
Okay settle dah dengan kurier. Jadi kotak pink ni beralih tangan. Lepas ambik parcel dari kurier tu kinah loading sikit barang kat rumah kemudian kami nak gerak ke Johor. Terpaksala tinggal kotak pink kesayangan tu. 

Kelmarin lepas lurus tangan dan kaki, haa ini dia nak unboxing apa yang ada dalam kotak pink tu. Agak-agak korang la ada tak wishlist kinah tercapai? Hehehehhe

Dari 10 yang kinah senaraikan hanya beberapa saja yang tercapai haha. Nak tahu apa dia wishlist kinah tu korang kena baca di sini 

Okay jom kita tengok apa dia yang kinah dapat
1. Marine Blue Make-Up Brush Set
2. Silky Perfect Foot Peeling Pack
3. Dr. Vita Clinic Gently Vita Exfoliator
4. Aura Radiance BB Foundation Cream - Nella
5. Air Cotton MakeUp Base - The Face Shop
6. 12 Color Eyeshadow Pallete Glam Shine

Phewwww rasanya ada 3 wishlist kinah dah tercapai. Alhamdulillah terima kasih Santa Althea. 
Hadiah Krismas Dari Althea
Set MakeUp yang dipilih. Onz ke tak onz
Hadiah Krismas Dari Althea
Nak feeling ala ala spa pulak
Haaa amacam menarik tak? Semua ni bernilai RM210.00 sajo. Kalau korang berminat nak cari kbeauty yang original, boleh dapatkan di Althea yer.

Sunday, 30 December 2018

,
Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist by Titi Kamal X Althea | Pada minggu lepas kinah sekeluarga pergi bercuti. Nak pergi bercuti kot, semestinya benda yang paling penting kena bawak Stay Fresh Body Sparkling Mist by TitiKamalXAlthea ni. Takde benda ni memang rasa macam tak lengkap je hari kinah. Selepas mandi je terus spray.. Bau dia sangat wangi dan kita akan rasa lebih segar sepanjang hari tanpa risau bau badan. Korang.... kalau badan kita berbau confirm self confidence kita kurang dan apa yang pasti merancakkan lagi topik makcik bawang dengan topik bau badan yang tak best.
Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist by Titi Kamal X Althea

Keistimewaan Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist

Sejujurnya kinah dah jatuh cinta dengan Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist ni. Gabungan aroma bunga dan buah membuatkan si pemakai rasa lebih segar dan paling penting harumannya tahan lama sepanjang hari. Kalau korang nak tahu, body sparkling mist ni diformulasikan dengan kesan yang tidak melekit dan lebih menyegarkan. So sesuai sangat la dengan kinah ni. Setakat ni dah merata kinah bawak Body Sparkling Mist ni sampai ke Johor tau..

Oh ye, kalau korang perasan ada Titi Kamal X Althea, haa itu sebenarnya Althea berkoloborasi bersama Titi Kamal iaitu penyanyi dan pelakon terkenal dari Indonesia. Siapa yang tak kenal dengan Titi Kamal iaitu ikon kecantikan di Asia Tenggara.
Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist by Titi Kamal X Althea

Kandungan Althea Stay Fresh Body Sparkling by Titi Kamal

Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist by Titi Kamal X Althea
Antara bahan yang digunakan dalam Stay Fresh Body Sparkling

Damask Rose Water - melindungi kulit dari dehidrasi dan memberikan keharuman yang lembut

Minyak Jeruk Manis - menyegarkan

Ekstrak Bunga Elder - memberi kedinginan dan menenangkan kulit

Kandungan lain
Alcohol, Water, Glycerin, Fragrance, Pentylene Glycol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Rosa Damascena Flower Water, Butylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Sambucus Nigra Flower Extract, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Flower Extract, Magnolia Liliflora Flower Extract, Plumeria Rubra Flower Extract, Lilium Tigrinum Extract, Ethylhexylglycerin

Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist by Titi Kamal X Althea
Kinah sudah. Korang bila lagi nak mencuba Stay Fresh Body Sparkling Mist ni? Boleh dapatkan terus di sini >>> https://my.althea.kr/stay-fresh-body-sparkling-mist

Ratings
Bauan ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Packaging ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ketahanan ⭐️⭐️⭐️⭐️

Untuk pembelian Saiz 100ml hanya RM35  saja dan untuk dapatkan maklumat lebih lanjut boleh terus layari website rasmi Althea

Saturday, 15 December 2018

,
10 Barang yang Kinah Nak Beli di Althea | Adusss rambang mata bila masuk dalam website Althea. Semuanya best. Sampai tak tahu nak pilih yang mana sama ada nak pilih skincare atau pun make up. Sebelum ni pun kinah pernah cerita mengenai produk yang kinah cuba dari althea di sini


Hmm lepas timbang tara kinah pilih 10 barang ni. Nak tahu apa dia....

1. Marine Blue Make-Up Brush Set
Marine Blue Make - Up Brush Set
Kinah ni takde la heavy sangat nak bermake up tapi teringin nak ada satu set berus make up macam ni. Harapnya santa Althealand dapat merealisasikan impian kinah ni. Baca review pun semuanya kata best. So, siapa yang baru nak belajar make up bolehlah cuba set berus Marine Blue ni. Harganya dalam RM66.00

2. Vue De Pulang - Blur Stick
Vue De Pulang - Blur Stick
Siapa yang ada pore tu boleh cover dengan Blur Stick ni. Kinah punya pore agak ketara la jugak, so nak make up tu nampak smooth je boleh guna blur stick ni untuk cover mana yang patut. Harganya pula RM51.00. Kinah suka la dengan packaging dia. Dah la comel je, mudah nak simpan pulak tu.

3. Cover Plus Photo Concealfoundation
Cover Plus Photo Concealfoundation
Katanya apabila kita guna cover plus photo concealfoundation ni tak payah dah nak guna filter ke ape untuk cantikkan gambar. Hmm macam menarik je. Lagipun barang baru masuk ni, tak sabar pulak nak beli foundation ni. Ada dua tona warna, satu light beige dan satu lagi medium beige. Jadi korang boleh pilih ikut warna yang sesuai dengan warna kulit. Kalau tanya Kinah, kinah pilih light beige sebab ikut warna kulit kinah. Harganya RM49.00 saja

4. Tony Moly's - Panda's Dream Brightening Eye Base
Panda's Dream Brightening Eye Base
Sejak dua menjak ni, mata ni nampak sangat dah macam panda, teruk sangat rupanya. Moga dengan adanya Panda's Dream Brightening Eye Base ni dapatlah membantu mengurangkan mata panda ni bak kata orang Perak "Buruk Bebenor rupenye" . Haa gitu lah diumpamakan. Harganya RM22.00. Bolehlah Mr Santa, kinah nak yang ni..

5. Deep Colour - 12 Colour Eyeshadow Pallete Glam Shine
Deep Colour - 12 Colour Eyeshadow Pallete
Aduh cantik betul warna eyeshadow ni dari Deep Colour ni. Lama jugak duk berkenan yang ni sebenarnya. Harganya pun not bad. Kalau dapat jenama ni boleh cuba main-main warna ni nanti. Ish tak sabarnya. Korang kalau berminat juga dengan eyeshadow ni, korang boleh klik caption di bawah gambar tu. 

6. Althea - Real Fresh Skin Detoxer Set
Althea - Real Fresh Skin Detoxer Set
Produk daripada Althea memang tak boleh lupa masuk dalam wishlist kinah. Skin detoxer ni memang best sebabnya memang dia detox habis kulit muka kita. Kinah punya dah nak habis dah, tu kalau boleh nak restock yang detoxer ni. Rasa macam tak lengkap pulak bila tak cuci muka dengan skin detoxer dari Althea ni. Cubalah, dijamin korang akan berpuas hati. Oh ye, kalau korang beli satu set ada potongan harga dari RM86.00 ke RM77.00 saja. Nak beli boleh klik caption di gambar.

7. Moonshot Honey Coverlet Stick Extreme
Moonshot Honey Coverlet Stick Extreme
Aduh cantiknya warna, ni yang nak grab satu ni. Berkenan pulak dengan warna 901 Take off. Ada tujuh pilihan semuanya tapi dah berkenan yang tu, nak yang tu je la. Ni barang baru masuk ni. Wajib la mencubanya... Harga RM60.00 hmm. Bolehkan Mr Santa? Berminat boleh klik di caption bawah gambar tu ye.

8. Pretti - So Good Foot Peeling Mask
Pretti - So Good Foot Peeling Mask
Penjagaan kaki jangan dilupa. Kali ni kinah nak cuba foot peeling mask, lagipun kaki kinah ni nampak kering je dan tak pernah lagi guna mask macam ni. Harapnya dapatlah nanti kaki selembut bayi. Wahhh gitewww. Bila baca review daripada pengguna lain, mereka sangat berpuas hati dengan mask dari Pretti ni. Kulit kaki kita akan mengelupas dalam beberapa hari selepas kita gunakannya. Menarik jugak ni.

9. Nature Republic - Argan Essential Deep Care Shampoo
Nature Republic - Argan Essential Deep Care Shampoo
Banyak dah kinah cuba shampoo tapi semua tak serasi. Hai entahlah. Kali ni nak cuba pulak shampoo dari Nature Republic, siap ada kandungan argan lagi. Harapnya syampu ni serasi la dengan kinah. Harganya takdela mahal mana pun dalam RM38.00. 

10. SKIN&LAB - Dr. Vita Clinic Gently Vita Exfoliator
SKIN&LAB - Dr. Vita Clinic Gently Vita Exfoliator
Haaa ni dia pilihan terakhir kinah. Muka kita ni sebenarnya kena scrub lebih kurang dua kali seminggu untuk menyingkirkan sel-sel kulit mati. Nampak yang ni macam menarik je dan lebih mudah nak apply di muka ni. Nak cuba boleh klik di caption di bawah gambr tu.

Pheww berpeluh kinah senaraikan wishlist ni tau. Semuanya ada 10. Kot kot la salah satu ni dapat ditunaikan. Hohoho. Korang pulak pilih apa untuk wishlist ni? Share la dengan kinah. Korang yang berminat nak dapatkan Korean Beauty bolehlah layari website klik je di sini >>> https://my.althea.kr/

Thursday, 22 November 2018

,
Artis Kpop Pun Guna Althea Real Fresh Skin Detoxer | Ahaaaa kalau korang masih ingat lagi, kinah pernah cerita mengenai Real Fresh Skin Detoxer dari Althea. Ala mask yang boleh detox muka kita sepantas 10 saat. Ingat lagi kan..... Kalau ada yang tak ingat boleh baca je di SINI
Artis Kpop Pun Guna Althea Real Fresh Skin Detoxer
Haa ni nak habaq mai ni, kalau korang nak tahu, sekarang Althea sekarang berkoloborasi dengan satu rancangan kecantikan iaitu Korea's Top TB Program Get It Beauty. 
Artis Kpop Pun Guna Althea Real Fresh Skin Detoxer
Perghhhh cayalah Althea. Korang boleh tonton video tu di sini
Bukan Minsco dan Jeonghwa saja menyukai Real Fresh Skin Detoxer ni je tau. Ramai yang dah mencuba dan rata-rata bagi feedback yang positif mengenainya.
Artis Kpop Pun Guna Althea Real Fresh Skin Detoxer
Apa yang penting ianya selamat digunakan kerana bahan yang digunakan ialah daripada bahan semula jadi iaitu Green Tea dan juga kelopak bunga Ros.

Korang yang berminat nak mencuba skin detoxer yang terbaik dari Althea ni boleh layari laman web yang kinah lampirkan di bawah

https://my.althea.kr/real-fresh-skin-detoxer-set

Baca Di Sini
  1.  Althea | Milk Peel Cream Mask Review
  2. Althea | Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++


Saturday, 17 November 2018

,
Kinah baru je post mengenai baby Althea yang terbaru iaitu Althea Petal Velvet Sunaway, tup tup mai satu lagi keluaran baru Althea iaitu Milk Peel Cream Mask. Walaweh barangan dari Althea tak pernah mengecewakan semuanya best-best. Haah macam biasa bila dapat je parcel ni dari kurier berbunga-bunga hati ni weh. Macam mana la  rupanya Milk Peel Cream Mask ni jom baca review kinah di bawah.
Althea | Milk Peel Cream Mask Review
Jom kita tengok apa yang ada dalam kotak pink yang comel ni

Jeng jeng ni dia
Althea Milk Peel Cream Mask
Althea | Milk Peel Cream Mask Review
Excited kome nak mencubanya, kenapa? Sebabnya ada ekstrak susu. Nyummy rasanya tak pernah lagi jumpa mask seumpama ni. Mungkin ada di antara korang pernah dengar, tapi bagi kinah ni first time kinah dengar mengenai mask ala-ala bubble ni. Baunya semestinya bau susu. Rasa nak makan pun ada hahaha. Amaran keras ye ini bukan susu untuk diminum tau, ni untuk ditepek dimuka. Nak lawa, nak comel kan???

Kalau korang nak tahu, Althea Milk Peel Cream Mask teksturnya agak pekat dan berkrim seakan-akan tanah liat yang lembut dan semestinya ianya mengandungi susu yang mana dapat membantu mengeluarkan sel-sel kulit mati yang ada dimuka kita. Sejujurnya, kinah rasa teruja mencuba peel mask seperti ni, tengoklah packaging dia, comel je. Korang bila nak guna, cuma tekan je. Tak payah susah hati takut tumpah ke ape, memang tak akan tumpah dan korang kalau nak pergi travel tu jangan lupa masukkan sekali peel mask ni ke dalam beg travel tu hihi.
Althea | Milk Peel Cream Mask Review
Haaa ni nak habaq mai kandungan yang terdapat dalam Milk Peel Cream Mask. Wajib kena ambik tahu ni.

Mengandungi formula dengan Protein susu, AHA & BHA yang dikatakan dapat membantu merawat, mencerahkan, dan memberi kelembapan kepada kulit. Manakala Kaolin pula dikatakan dapat membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati diwajah kita yang dikatakan penyebab liang pori kita tersumbat.  

Nak guna pun mudah. Nahhhh kinah dah sediakan video simple macam mana nak pakai Milk Peel Cream Mask dari Althea ni
Sila abaikan muka yang sememeh tu ye

Dah tengok ke belum video kinah tu? 

Sebenarnya, mudah je nak guna, korang cuma picitkan mask tu dan sapu di seluruh muka. Ikut suka korang la nak sapu tebal ke nipis boleh je (kinah sapu nipis je sebab rasa sayang pulak) hahaha.
Althea | Milk Peel Cream Mask Review
Sementara nak tunggu dalam 30 saat - 1 minit tu, korang akan rasa seperti geli-geli, tapi korang relax je buat macam takde apa-apa yang berlaku. Haaa kalau korang nak tahu masa korang rasa geli-geli tu la cream tadi bertukar menjadi bubble. Jika, dibiarkan lebih lama lagi, bila sentuh seolah-olah macam whipped cream. Haaa macam tu lah (bak kata Thahirah)
Dah cukup time jangan lupa bilas dengan air suam ye sehingga bersih. Guess what lepas tu kulit muka korang soft je macam kulit baby dan wangi susu tu. Disarankan guna 2 kali dalam seminggu je. Jangan guna hari-hari pulak ye. *kesannya mungkin berbeza mengikut kulit

Best ke tidak??? BESSTTT korang kena cuba yang ni, tak cuba tak tahu.

Berat untuk sebotol Milk Peel Cream Mask 50ml dan harga hanya RM36.00 sahaja. Boleh dapatkan di https://my.althea.kr/milk-peel-cream-mask sekarang ye dan korang akan dapat 10% diskaun. 

Untuk maklumat lanjut dan pembelian boleh layari :-

Saturday, 10 November 2018

,
Ekhm ekhm ada berita baik untuk mereka yang selalu terdedah dengan cahaya matahari. Ala cahaya matahari je, no no jangan pandang ringan dengan cahaya matahari sekarang kalau dulu cahaya matahari ni terutamanya pada waktu pagi ada kebaikan untuk kulit kita tapi sekarang cahaya matahari sangat berbahaya kerana lapisan ozon yang semakin nipis. 

Jika tak cegah, silap haribulan boleh kena penyakit kulit. Jadi hari ni Kinah nak share dengan korang "teman baik" kinah bila keluar dari rumah iaitu Althea Petal Velvet Sunaway keluaran Althea. Kalau terima parcel pink dari Althea ni automatik terus sihat.  

Jom kita tengok apa yang ada dalam kotak tu
Petal Velvet Sunaway, Kecantikan,
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
💕x1 Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
💕x3 Petal Velvet Powders in #0, #23, and #Pink Lavender
💕 x1 Althea hologram pouch

Kesemuanya best-best. Tapi untuk hari ni kinah nak fokuskan Petal Velvet Sunaway keluaran baru dari Althea.

PETAL VELVET SUNAWAY SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kalau korang nak tahu, Petal Velvet Sunaway merupakan salah satu skincare khusus untuk pelindung matahari (sunscreen) yang bertekstur ringan dan mampu melindungi kulit daripada sinaran uv yang diformulasikan daripada hyaluronic acid dan damask rose extract

Haa jangan korang tak tahu PV Sunaway ni juga mempunyai SPF50+ dan PA++++ yang mampu membantu melindungi wajah kita daripada sinanran uv yang jahat. Bestnya... Korang yang ada plan nak bercuti tu wajib ada Petal Velvet Sunaway ni.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Apa yang best dengan Petal Velvet Sunaway ni, teksturnya ringan dan tidak meninggalkan kesan putih pada kulit kita kerana ianya mudah diserap ke dalam kulit kita berbeza pula dengan jenama sunscreen lain.

Cuba lihat perbezaan antara Petal Velvet Sunaway dan jenama lain. Haa nampak ketara kan antara Petal Velvet Sunaway dengan jenama lain.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kalau korang nak tahu Micro Particles yang terdapat di dalam Petal Velvet Sunaway akan menyerap sebum dan minyak berlebihan yang terdapat pada kulit muka kita.

Oh ya mesti korang tertanya-tanya apa maksud "Petal" tu? Haaa Petal tu sebenarnya kalau korang nak tahu ianya dihasilkan daripada kelopak bunga mawar (Damask Rose)
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Ekstrak Damask Rose ni mengandungi nano molekul yang kaya dengan vitamin yang mampu meresap jauh ke dalam kulit dan dapat membantu melembapkan serta menjadikan kulit kita akan kelihatan berseri.

Haaa dari segi saiznya pula, korang tak payah risau takut tak muat dalam beg la, besar sangat la.. Itu semua bukan alasan lagi bila korang grab Petal Velvet Sunaway ni.

Ianya didatangkan dengan saiz yang mudah dibawa ke mana saja. Kinah sekarang ni usung ke hulu ke hilir je Petal Velvet Sunaway ni, bila nak guna ambik je dari dalam beg. Haa kan mudah tu.. Tambah cuaca sekarang ni tak menentu, kejap panas, kejap hujan. Jadi, memang berguna sangat sunscreen ni.

Bagi melengkapkan lagi rejim kecantikan korang tu, Althea juga turut memperkenalkan Althea Petal Velvet Powder. Ada tiga jenis kesemuanya.
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Sejujurnya, kinah dah mula jatuh hati dengan Althea Petal Velvet Powder ni kerana teksturnya yang sangat halus, dan paling best kulit muka kita langsung tak nampak berminyak dan kulit kelihatan segar. 

Tengoklah bekasnya alahai comel sangat dan memang mudah dibawa kemana saja. Korang patut cuba Velvet Powder ni. Sekali cuba, confirm korang jatuh cinta. 

Terdapat 3 pilihan seperti
Althea Petal Velvet Sunaway SPF50+ PA++++
Kinah suka pink Lavender tu. Bau dia pun wangi dan menenangkan.

Korang cubalah satu, tak kenal maka tak cinta. Pada yang berminat nak mencuba, sementara tengah ada promotion ni, baik korang grab satu set sebelum habis promosi. Habis promosi tak tau la bila ada lagi promo best macam ni lagi

Untuk keterangan lebih lanjut serta promosi-promosi hebat produk Althea dan juga barangan K-Beauty lain korang boleh layari saja ke website, facebook, Instagram