Showing posts with label Althea. Show all posts
Showing posts with label Althea. Show all posts

Sunday, 16 September 2018

,
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat | Assalamualaikum semua, apa khabar?. Hari ni kinah nak share dengan korang tentang satu serum ni. Kalau korang masih ingat lagi, kinah pernah janji nak review satu serum yang kinah grab dari Althea. Ingat lagi tak?  Haaa excited ni nak share.

Baca di sini
Althea Angel | Redeem Point Althea

Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Kenapa kinah pilih serum Purito Pure Vitamin C Serum

Begini ceritanya, kinah tak tahu la apa punca kesan tompokkan seolah-olah jeragat di dahi. Kiri kanan pulak tu. Belah kanan tu tak nampak sangat tapi belah kiri tu jelas tau. Malu jugak bila orang tegur "kenapa dengan dahi kamu tu" nak jawab apa pun tak tahu sebab tak tahu apa puncanya.

Nak kata jeragat, hmm macam jeragat ke? Selalunya jeragat ni muncul bila umur dah masuk 40 an tapi kinah 30 an pun tak masuk lagi. Bila google lain rupanya jeragat tu. Ishh entahle, nak pergi asthetic clinic, seriau pulak. Takut muka lagi teruk. Last, ikhtiar guna serum je la.

Pelbagai serum kinah cuba untuk kurangkan kesan tompok tu tau. Tapi, langsung tak ada apa kesan. Frust betul masa tu. Nak pakai krim atau foundation pun tak seronok sebab dia jadi tak sekata dan bercapuk kat bahagian tu.

So, kinah cuba la serum Purito ni. Sejenis kinah, sebelum cuba mana-mana produk baru kinah akan baca dulu review dan feedback daripada pengguna. Sebab tu la pentingnya review ni. Bila kinah baca review, kebanyakkannya bagi feedback bagus dan di dakwa serum ni mampu merawat jeragat. Haha anggap je la kinah ni ada jeragat. Sampai je parcel pink ke tangan kinah, dengan excited kinah pun cuba la serum ni. Masuk hari yang kinah tulis ni dah tiga minggu kinah guna serum ni. Agak-agak korang la ye, mampu ke tidak serum ni merawat kesan "jeragat" di dahi kinah?

Meh sini kinah tunjuk dekat korang perbezaan sebelum dan selepas kinah guna Purito serum ni.
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Nampakkan ada beza gambar sebelum dan selepas. Gambar selepas tu dah mula nampak skin kinah dah nak mula ok.  Kedua-dua gambar kinah ambik ni takde filter tau. Happy sangat bila nampak perubahan ni. Nampaknya lepasni kena repeat order lagi jawabnya.

Kinah cerita serba sedikit mengenai Purito Vitamin C Serum. 
Purito Pure Vitamin C Serum Membantu Memudarkan Jeragat
Sumber: Althea
Kalau korang nak tahu, serum ni dihasilkan 99% daripada bahan natural. Apa yang penting serum awesome ni tiada bahan berbahaya seperti Paraben, Ethanol, Surfactant, Artificial Colorant, Artificial Fragrance, Triethanolamine, Phthalein, Triclosan, Petrochemicals dan juga Benzoyl Peroxide.

Semua jenis kulit boleh pakai Purito serum ni tak payah la kome risau. Cuma bau dia la tak best. Nak kata busuk tu tak la tapi masih boleh lagi hidung ni terima bau dia. Oh ye sebelum terlupa, dengan Purito serum ni pun korang boleh mix dengan foundation dan mudah nak blend.

Sebelum ni, muka kinah berminyak, dah apply Purito serum ni minyak di muka dah kurang tau, dan serum ni cepat menyerap ke kulit. Mula-mula pakai macam melekit sikit lepastu dalam beberapa minit tak melekit dah dan kembali macam biasa.

Harganya berapa?

RM51.00 (60ml) saja. Nak kulit sihat kan. Apa salahnya melabur sikit. Pada korang yang berminat boleh dapatkannya di Althea.

Nah kinah tempek link bagi memudahkan pencarian korang


P/s: ada jerawat baru naik, sapu dengan serum ni jerawat dah mula kecut. Happy ☺



Monday, 3 September 2018

,
Althea Angel | Redeem Point Althea  Orang lain dah lama dah update. Kinah baru merangkak nak post. Maaflah lama sangat tangguh, banyak benor kekangan masa. Ingat lagi tak post kinah sebelum ni, kinah ada mention baru redeem point Althea Angel. Tadaaaa akhirnya sampai jugak parcel pink dari Korea. Mujurlah sampai sebelum kinah balik kampung bulan lepas. Kalau tak jenuh la nak arrange  semula delivery dengan kurier. Nak katanya banyak, takde la banyak kinah borong. Sikit je tu.

Althea Angel | Redeem Point Althea

Althea
Kinah ni kalau dah bukak website Althea mula la rambang mata. Sampai tak tahu nak pilih yang mana. Pilih punya pilih ha inilah hasilnya kinah shopping di Althea aritu. 

Antara item yang kinah shopping ialah:

Contour Cleanser Bare Essentials

Contour Cleanser Bare Essentials
Contour Cleanser Bare Essentials
Contour cleanser Bare Essentials ni kinah pernah review sebelum ni. Alhamdulillah kinah serasi dengan cleanser ni. Cuma cleanser ni bukanlah untuk kinah. Kinah bagi kat mak. Sebabnya masa balik kampung aritu, mak cuba pastu katanya macam best. Jadi kinah grab la satu untuk mak. 

Purito Vitamin C Serum

Purito Vitamin C Serum
Purito Vitamin C Serum
Barang kedua yang kinah grab ialah Purito Vitamin C serum. Hmm sebenarnya first time cuba serum ni. Tak tau la mana datang kesan tompokkan macam jeragat dekat dahi tu. Makin lama makin teruk. Harap la serum ni boleh kurangkan kesan tompok tu. Kalau korang nak tahu, serum ni juga mampu merawat kesan kedut di bahagian muka, ok ke tidak nanti kinah review yer. 

Black and Black Cleansing Foam Nella

Black and Black Cleansing Foam Nella
Black and Black Cleansing Foam Nella
Dah lama cari yang ni sebenarnya. Nampak dari jauh muka takde blackhead. Bila tengok cermin banyak jugak blackhead tu. Nak cuba yang ni kot la blackhead kurang. Siap ada berus free lagi. Harganya takdela mahal sangat. Kira masih mampu milik lagi. 


Mask Boomde Ahdah dan Wedding Dress

Mask Boomde Ahdah dan Wedding Dress
Mask Boomde Ahdah dan Wedding Dress
Item terakhir yang kinah grab di Althea ialah mask Boomde Ahdah dan juga Wedding Dress. Kinah memang suka mask ni. Salah satu cara untuk kinah terapi lepas penat seharian uruskan rumah. Kinah selalu guna pada malam hari dan sebelum nak pakai tu, mask ni kinah simpan dalam peti sejuk dulu. Bila apply kat muka sejuk je. Tak kisah la apa brand mask sekalipun. Cubalah nanti.

Bagaimana? Best ke tidak barang dari Althea ni? Pada yang berminat nak dapatkan skincare, make up dan aksesori dari Korea, korang boleh dapatkan di Althea. Jangan risau, semuanya yang original, dan harganya pun berpatutan. 

Untuk Maklumat Lanjut

Tuesday, 31 July 2018

,
I am a part of Althea Angels| Teruja betul bila terima kotak pink ni. Dari Korea pulak tuu. Siapa yang tak seronokkan. Kinah terima parcel ni kerana kinah sebenarnya salah seorang Althea Angels. Masa hari raya aritu kinah terima email jemputan untuk sertai Althea Angels ni. Tak sangka dalam ramai-ramai yang hantar permohonan, kinah yang terpilih. Alhamdulillah rezeki.


Kalau korang nak tahu, ni kali ketiga kinah bekerjasama dengan Althea tau. Kinah pernah kongsikan dalam entri sebelum ni. 

BACA DI SINI


Mesti ada yang tertanya-tanya benefit yang kami dapat bila terpilih sebagai Althea Angels ni kan?Benefit yang kami dapat ialah:
  • Welcome Gift 
  • Monthly K-Beauty Giveaway 
  • Seasonal Annual Shopping Credits 
  • Exclusive Discount Code 
  • Birthday Credits 
  • Exclusive Althea Reviews 
  • Studio Access 
  • Many more fun activities


Tadaaaa, ni lah kandungan dalam Althea Angels Box yang comel tu. Best tau. Lepasni bolehlah tenyeh muka dengan Real Fresh Skin Detoxer ni. Ada dua jenis skin detoxer ni. Pertama Green tea, ianya digunakan pada waktu malam. Kedua pulak, Rose, digunakan pada waktu pagi. Kedua-duanya wangi sangat.


Menariknya skin detoxer ni hanya apply kat muka selama 10 saat je, tak payah lama-lama kemudian boleh cuci. Mudah sangat nak guna. Oh ye pada yang berminat nak mencuba Real Fresh Skin Detoxer ni boleh mula order di website Althea tau.

Kinah baru je lepas shopping dari Althea, nak tahu apa yang kinah beli, korang kena tunggu la nanti ye, baru je order aritu. Dah sampai nanti kinah share ye.

Monday, 16 April 2018

,
Althea Bare Essentials Rejim Penjagaan Kulit Wajah| Siapa tak nak kulitnya bersih, cerah dan berseri persis orang Korea. Sekarang ni ada banyak produk di pasaran yang boleh kita dapati. Cuma nak tak nak je cuba. Tapi untuk kali ni, kinah nak kongsi dengan korang satu skincare daripada Korea. Serius cakap kinah dah jatuh cinta dengan skincare ni. Sebab apa? Hanya 3 langkah mudah untuk dapatkan kulit yang cantik , halus dan mulus macam orang Korea. Tak payah berkrim malam siang bagai. Mesti korang tertanya-tanya kinah guna skincare apa kan?

Althea Bare Essentials Rejim Penjagaan Kulit Wajah

Althea Bare Essentials Rejim Penjagaan Kulit Wajah
Althea Bare Essentials
Kalau korang nak tahu, Althea baru saja lancarkan skincare mereka sendiri tau. Wahhhh Althea sekarang kerlasss gitew. Jangan ingat Althea hanya ada kosmetik je yer. Skincare pun dah ada tau sekarang. Namanya Althea Bare Essentials. Nak tahu lebih lanjut mengenai Bare Essentials ni jom lah kita bergosip satu persatu. Confirm korang sendiri pun akan terjebak jugak dengan Bare Essentials ni.

1. Contour Cleanser 50g
Althea Bare Essentials Rejim Penjagaan Kulit Wajah
Althea Bare Essentials
Dah banyak cleanser yang kinah guna tapi cleanser yang ni memang lain dari yang lain. Tak pernah kinah jumpa cleanser macam ni. Bau dia pun soft je tak terlalu kuat tak macam cleanser lain. Kenapa kinah kata macam tu? Haa untuk pengetahuan semua, Contour Cleanser Bare Essentials ni didatangkan khas dengan kapsul mikro yang bertindak balas dengan air untuk menanggalkan segala kotoran yang ada di muka kita. Paling best sekali masa urut-urut di muka terasa berangin. Fuhh memang layan. Bahan-bahan utama yang digunakan untuk Contour Cleanser ni ialah Ice Plant, Lemon dan Verbana Leaf.

Pssstt, siapa yang bermekap tu wajib ada contour cleanser ni.  Seperti kinah terangkan di atas, cleanser ni memang effektif menanggalkan segala kekotoran terutama mekap di muka kita. Kan korang dah jimat satu step. Kinah dah try dah memang dia cuci habis.

Kalau korang nak tahu, contour cleanser ni juga berfungsi sebagai detoks untuk kulit wajah kita, di samping dapat melancarkan peredaran darah di muka dan membuang sel-sel kulit mati yang terdapat di wajah kita. Ada satu lagi yang kinah perasan setelah beberapa minggu guna contour cleanser ni, muka kinah dah ada shape sikit. Betullll tak tipu. Dengan harga RM23.00 korang boleh dapat full pakej. Siapa tak nak kan?

2. Primer Water 200ml
Althea Bare Essentials Rejim Penjagaan Kulit Wajah
Althea Bare Essentials
Primer water ni lebih kurang macam toner jugak. Kalau nak tahu Primer Water ni lain dari yang lain tau. Primer Water ni adalah langkah yang kedua dan mempunyai dua fungsi iaitu sebagai toner dan primer. Selepas sapu je di muka, muka kita akan rasa lebih segar dan lebih selesa. Kalau korang nak tahu, teksturnya lebih lembut dan mudah meresap ke dalam kulit kita. Feeling sesangat. Bahan-bahan utama yang terdapat di dalam Primer Water ialah Snow Lotus dan Patented Dewdrop Technology.

Oh ye, sebelum terlupa untuk mereka yang sering menggunakan mekap, korang lepas ni tak payah nak susah payah nak mekap tebal-tebal sebabnya bila kita sapu foundation di muka, sapuan akan menjadi lebih mudah dan sekata. Mudahkan. Jadi tunggu apa lagi cepat-cepat order di website Althea hanya RM43.00 sahaja. Mungkin nampak mahal tapi kalau kesan sangat bagus tak salah nak mencubanya.

3. Fixer Cream 50g
Althea Bare Essentials Rejim Penjagaan Kulit Wajah
Althea Bare Essentials
Fixer Cream merupakan langkah terakhir dalam rejim penjagaan muka bersama Althea. Teksturnya yang tidak melekit dan tidak berminyak dan ianya mudah meresap ke dalam kulit wajah kita. Fixer Cream juga bertindak melembapkan wajah kita selama 24 jam tau. Antara bahan utama yang terdapat di dalam Fixer Cream ialah Trehalose, Green Tea dan Baoba Tree. Harganya RM50.00 sahaja.

Review Kinah Menggunakan Althea Bare Essentials
Selama beberapa minggu kinah mencuba set rangkaian Althea Bare Essentials ni, banyak perubahan yang berlaku. Muka kelihatan glowing, lembap dan lebih cerah walaupun tanpa sebarang solekan. Satu lagi kalau korang nak tahu, kinah bila keluar rumah dah jarang nak tepek bedak atau foundation. Rasa lebih confident keluar rumah tanpa sebarang mekap. Hanya RM116.00 sahaja korang dah dapat kulit muka persis orang Korea. Haaa tunggu apa lagi, tempah sekarang sebelum out of stock.

Thursday, 4 January 2018

,
Althea Holiday Gold Sparkling Box| Assalamualaikum kepada semua pembaca Love Is Simple. Hari ni kinah nak berkongsi mengenai produk kecantikan daripada Althea Korea. Percubaan berani kinah mencuba produk daripada Korea. Kalau korang nak tau produk daripada Althea ni semuanya original tau. Tak main la yang fake ni. Mesti korang nak tahu mengenai Althea kan? Ok jom kita story sikit mengenai Althea.

Althea Holiday Gold Sparkling Box

Althea Holiday Gold Sparkling Box
Althea Holiday Gold Sparkling Box
Tentang Althea
Althea kalau korang nak tahu Althea kini berada di 9 buah negara seperti Malaysia, Filipina, Singapura, Indonesia, Taiwan, Thailand, dan US. Peminat KPop mesti dah biasa dengan Althea ni. Kalau korang nak tahu servis diorang pun tip top. Sedar-sedar je orang Sky Net dah sampai depan pintu rumah. Kali ni, Althea telah mengeluarkan lagi box yang bertemakan Holiday Gold Sparkling Box sempena Krismas dan Tahun Baru ni. Mesti korang tertanya-tanya apalah isi dalam kotak ni kan hihi. Kalau korang nak tahu terdapat 5 item dalam kotak yang comel ni. Antaranya ialah:
  1. Chica-Y-Chico -  One Shot Eye Pallete  (Day Drink & Wine Burgundy
  2. LEAGUERTOX GOLD FOIL SEE THROUGH ILLUMINATION MASK
  3. PETITFEE - Gold EGF Eye & Spot Patch
  4. ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream (50ml)
  5. Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer

Harga Asal Golden Sparkling Box Holiday Edition
RM448.00
Harga selepas diskaun
RM109.00

Chica-Y-Chico -  One Shot Eye Pallete  (Day Drink & Wine Burgundy)

Day Drink
Wine Burgundy
Best betul dengan set pallete daripada Chica-Y-Chico ni. Warna-warna dia pun sangat menarik. Lepasni bolehlah kinah main-main mekap try and error. Dah ada satu set ni bagi kinah dah lengkap dah. 

LEAGUERTOX GOLD FOIL SEE THROUGH ILLUMINATION MASK
Water Light Spot Step 1
Item seterusnya ialah face mask daripada Leaguertox. Kalau korang semua nak tahu, mask ni ada dua step. Step yang pertama ialah Water Light Spot dan step kedua pula ialah Gold Foil See Through Illumination Mask. Mask ni sesuai untuk semua jenis kulit. Jadi, korang tak payah risau ye. Kinah akan cerita ikut step by step ye.

Step pertama ni ada empat keping patch. Selepas cuci muka dari sebarang kotoran dan mekap, korang boleh apply Water Light Spot ni mengikut tempat yang disarankan seperti gambar kinah di bawah ni. Kalau korang perhatikan di bahagian smile line patch tu macam tak berapa lekat. Jadi pandai-pandai la nanti korang adjust ye.
Step 1 Water Light Spot
Lepas step pertama, kita cuba step yang kedua pulak iaitu Gold Foil See Through Illumination Mask. Panjang betul namanya. Apa yang best mask ni kalau korang nak tahu lain daripada yang lain tau. Selalunya mask yang kita guna tu kosong je tapi yang ni tak. Ada emas di mask kita. Tapi korang jangan salah pakai pulak ye. Oh ye sebelum terlupa, jika korang ada luka atau ada masalah kulit jangan pakai ye. Takut jadi lain pulak. Apa-apa pun tanya dulu pada yang pakar sebelum korang nak guna.
Gold Foil See Through Illumination
Review Kinah
Lepas guna mask ni, segar dan  sejuk je rasa muka ni. Macam baru balik buat facial pulak. Kalau korang nak beli mask ni harga asalnya ialah RM14.00. Tapi korang kena rajin bukak website Althea kot kot la ada promosi. Tengah ada promosi ni korang borong. Syokk tau mask ni. Rugi korang tak cuba.
Step 2 Gold Foil See Through Illumination
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch
 Petitfee Gold & EGF Eye Spot Patch
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch ni dihasilkan daripada gold, green tea, aloe vera, caciar dan ginseng. Korang yang berminat nak mencuba eye and spot patch boleh dapatkan terus di website Althea. Cepat order sebelum habis. Nak beli boleh klik terus di sini. Peringatan untuk korang, Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch ni selalu sold out. So cepat-cepatla buat stock.
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch
Cara nak gunanya pun mudah, selepas cuci muka dan apply toner di muka bolehlah tepek patch tersebut di bawah mata atau pun di kawasan-kawasan spot selama 20 hingga 30 minit supaya essence tu terserap di kawasan yang bermasalah. Bau dia pun sangat wangi rasa sayang pulak nak guna haha. Tapi once korang dah buka, patch ni hanya tahan selama 2 bulan sahaja  ye. So nak dapatkan result yang baik, gunakannya secara konsisten. Memang korang tak kan menyesal beli ni.
Petitfee Gold EGF Eye & Spoy Patch
Review Kinah
Hoho yang ni paling kinah suka. Mata ni dah macam panda tau tak sebab tak cukup tidur. Sekarang ni tak risau dah sebab adanya Gold EGF Eye & Spot Patch. Lepas beberapa hari guna kesan sembap dan mata panda dah mula kurang. Masa mula-mula pakai tu macam rasa sejuk je rasa sebab patch tu nak mula bertindak. Kesannya memang best sangat. 

ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream (50ml)

ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream
ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream
Pertama kali sebenarnya kinah guna cream daripada Korea tau. Kesannya menakjubkan. Alhamdulillah kulit kinah sesuai dengan krim ONSAEMEEIN ni. Baunya pun sangat wangi. Terdapat 5 kandungan utama yang terdapat dalam ONSAEMEEIN Lumiere Gold Daily Cream iaitu emas, propolis extract, shea butter, niacinamide dan adenosine

Onsaemeein Lumiere Gold Daily Cream
Onsaemeein Lumiere Gold Daily Cream
Review kinah
Selepas beberapa hari guna, dah boleh nampak kesannya tau. Kulit muka kinah ni nampak lebih glowing. Satu lagi yang kinah perasan masa belek muka di cermin, lubang pori pada muka ni pun dah mula kurang dah. Memang puas hati sangat la dengan ONSA EMEEIN ni. Hanya guna sikit je sebab teksturnya agak moist sikit. Jadi kinah guna sikit je. Tapi hasilnya memang Woww.

Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer

Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer
Item seterusnya ialah lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer. Sesungguhnya ni adalah lipstick yang menjadi favourite kinah sekarang. Asal nak keluar calit sikit. Warna dia pun takde striking sangat soft gitu. Apa yang best dengan NakeUp Face ni bila apply kat bibir je kita rasa mint mint berangin. Selesa sangat pakai. 
Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer
Untuk pengetahuan korang juga, lipstick ni mengandungi Rose Hip Fruit OilMacadamia seed butter dan  jojoba seed oil malah bukan saja bertindak sebagai lipstick boleh juga jadi  Lip balm + Lip plumper + Lipstick + lip tint + lip treatment. So pada mereka yang ada masalah bibir kering bolehlah cuba lipstick ni.
Review Kinah
Kinah memang selesa guna lipstick Nake Up Face # Stealer ni. Best sangat. Cuma yang tak bestnya tak kekal lama. Lepas makan je hilang dan korang kena la apply semula. So far itu je la yang dapat kinah cerita. 
Menariknya bila shopping di Althea ni korang akan dapat free sample tau. Kinah dapat sample daripada Missha skincare sample kit, satu jenama yang popular dalam kalangan orang Korea. Kalau ok dengan Missha boleh order nanti.

Nampak tak kad comel tu? Kalau korang nak tahu kad ni korang boleh gores dan lihat sama ada korang dapat berapa diskaun untuk pembelian seterusnya. Menarikkan. Tunggu apa lagi cepat dapatkan segera sebelum habis.