Showing posts from November, 2013Show All

Assalamualaikum semua... Haaa diminta kepada semua untuk meninggalkan url blog anda, ada benda yang kinah nak buat dengan url blog anda tu. Cepat tinggalkan link blog anda sebelum 29 November, untuk ape? Tunggu yer. Nanti k…

Bahaya Membunuh Lipas

Apabila anda melihat binatang lipas di rumah, jangan anda memukulnya sampai mati kerana isi perut lipas sangat bahaya. Dalam perut Lipas terdapat cacing halus/lembut yg akan hidup meskipun diluar dari tubuh lipas. Bila ca…

Giveaway Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda

Ephyra Serlahkan Kejelitaan Sebenar Anda Kulit Lebih Gebu Dan Flawless Dalam 14 Hari Sana sini orang ramai heboh perkatakan kehebatan Ephyra. Ramai blogger yang sudah mencuba Ephyra dan rasa sangat berpuas hati dengan …

Assalamualaikum semua, sunyi je blog ni dah beberapa hari tak update, malam tadi baru je sampai umah lepas berkampung di UUM nak ambik jubah punya pasai. Kinah pergi 23 hb aritu bas pagi Mara Liner, pukul 9.00 pagi dari Termina…

Ada Orang Nak Sponsor La

Assalamualaikum semua, ingat lagi tak aritu kinah ada post nak url blog kan, kinah ada update haritu nak buat ape dengan url tu. Sebenarnya kinah nak buat bloglist Disember, dan nak review beberapa blog dan tadi ada seorang blo…

Assalamualaikum semua, tentu ramai tertanya apa kinah nak buat dengan url blog korang hehehehe, Nak bagi hadiah tak mampu lagi, kinah nak buat bloglist bulan Disember dengan review blog korang. Ok tak huhuhu. Itu je pun, tak sa…

Nuffnang Dah Rm0.00

Assalamualaikum semua. Alamak mana pergi duit kinah?? Huhuhu sebenarnya tak kemana pun. Kinah dah tekan cash out dah. First time cash out ni. Terima kasih pada semua yang sudi tekan semua iklan Nuffnang kinah. Tq sesang…

Hadiah Mini Giveaway By Nabila Medan Dah Sampai

Assalamualaikum semua, alhamdulillah hadiah daripada Nabila Medan dan Emas Putih dah sampai. Hadiahnya Set Mary Kay iaitu timewise body dan lipstik hooooo. Mama Darwish dapat dah ke? Aritu duk tanya kinah kita berdua menang apa…

Masalah Datang Lagi

Assalamualaikum semua, aduhaila ni bukan masalah duit tapi masalah dengan si Pinky Dell ni. Tak tahula kenapa tiba-tiba je meragam. Mulanya macam ni dulu kinah pakai browser chrome, tapi entah macam mane bila kinah online kelua…

Tutorial Tudung Ombak Rindu

Assalamualaikum semua, kali ni kinah nak share tutorial tudung ombak rindu. Pernah dengar tak, ala Tasha Manshahar pakai dalam video klip Cuba Teka. Kinah lepas tengok video tu berkenan pulak dengan cara tudung bawal dia pakai.…

Misteri Villa Nabila

Assalamualaikum, sana sini orang duk kecoh akan hal misteri kehilangan kanak-kanak di Villa Nabila. Kinah sebenarnya tak tahu cerita yang sebenar sebab banyak versi. Mana satu yang betul pun kinah tak tau. Cuma apa yang kinah t…

Assalamualaikum semua, ketandusan idea? Memang pun dah tak tahu nak tulis apa kat blog kesayangan beta ni hihihi, oh ye, alhamdulillah kinah baru je memenangi tempat ketiga segmen Reddelima Part 2 by Dunia Sebenar Shida. Terima…

Kes Dera Terhadap Kanak-kanak Semakin Menjadi-jadi

Assalamualaikum semua, hmm buka Mingguan Malaysia terpampang cerita mengenai seorang kanak-kanak didera. Asyik mendera sahaja musim ni, bila satu kes dibongkarkan keluar lagi kes dera macam bermusim pulak. Kesian dengan kanak-k…

Assalamualaikemu semua, tadi masa jalan-jalan dekat Facebook terjumpa satu petua untuk mengubati resdung. Sama ada boleh pakai atau tak tu tak pasti la, korang try la dulu ye. Ambil limau nipis sebanyak 8 biji, daun pandan 10 h…

5A UPSR Dapat Mini Cooper

Waa untung adik tu, dapat 5A dalam UPSR dapat sebiji mini cooper. Fuhh memang dasyat adik ni akak yang ada lesen kereta pun tak mapu lagi nak beli kereta sebiji.Untung adik Siti Nur Fatini ni, hadiah itu diberikan oleh ayahnya …

Jana Pendapatan Dengan 8 Share

Kali ni, kinah nak cerita sikit mengenai 8 Share, apa tu 8 Share? 8 Share ni lebih kurang macam Churp-churp dan Nuffnang, kalau nuffnang kita just tampal iklan di setiap ruang, tapi 8 Share ni kena kena buat kerja sikit. Ke…

Orang Putih Hantar Mesej Ajak Jadi Partner

Assalamualaikum semua, tadi kinah cek private message di FB, mana yang ada hantar Mesej tapi kinah tak balas tu mintaak maaf ye, kinah tak perasan lagipun mesej anda berada dalam others, bila dalam others kinah tak berapa conce…

Sampah Makin Berkurangan

Assalamualaikum semua, tahu apa maksud sampah makin berkurangan? Hmm mesti ada yang tengah fikir sampah apa kan. Kalau masij ingat lagi post kinah CBOX Pulak!!!!  kat situ kinah dah story mory pasai ni. Hmm lepas follow tut…

Fenomena Adaptasi Drama dan Filem Daripada Novel

Assalamualaikum semua, sekarang ni dah macam fenomena pulak, yela mana taknya drama sekarang banyak di adaptasi daripada novel. Adakah sekarang penulis skrip semakin tandus dengan idea sehingga novel diadaptasi kepada drama?? B…

Perlu Ke Tegur Orang Dengan Cara Tengking?

Assalamualaikum semua, perlu ke nak tegur orang dengan cara tengking sungguhpun kesalahan tu cuma perkara kecil je. Kenapa nak tengking-tengking tegurla elok-elok, macamla kita buat salah besar pulak, apa yang kita buat sem…

Perkongsian Jumaat

Mana Mama As Menghilang??

Assalamualaikum semua, perasan tak mama dah lama tak update entry. Perasan kannnn, Kalau tak silap kinah dah dua minggu mama menyepi. Kemana mama last entry mama pada hari Jumaat 1 November 2013. Harap mama sihat hendaknya. Ri…

CPUV KE 12

Assalamualaikum semua, alhamdulillah hari ni dapat CPUV yang pertama untuk bulan November. Ingatkan dah tak dapat CPUV ni sebab trafik kinah lately jatuh. Kali ni CPUV mengenai Ford MCA Launch. Nak printscreen tak nampak bayang…

CBOX Pulak!!!!!!

Geram punya pasal ni, bukak webpage shout problem, last kinah pakai balik Cbox.  Tapi kali ni CBOX kinah dah bersih dan bebas dari sampah sarap. Tadi da komen daripada Sabrina, kalau pernah pakai cbox dia ada bagi tutor…

Hadiah GA Dah Sampai

Alhamdulillah, rezeki bulan November, syukur Sudah sampai, tshirt dari Tshirt Mudah by Terengganu dan jam pulak hadiah misteri daripada Zumal. Terima kasih penganjur GA :)

Shoutbox Meragam

Assalamualaikum semua, shoutbox meragam??? Iye ini memang terjadi ye. Rasanya dah berapa kali dah kotak jerit kinah jadi macam ni.  Sabar je la. Dalam minggu ni ntah berapa kali dah jadi macamni, nak tukar cbox menyemak …

Peringatan Untuk Semua

Kenangan Zaman Sekolah Menengah

Assalamualaikum, kat bawah ni gambar kenangan masa zaman sekolah menengah dulu. Alahai kinah keringnya ko masa tu hahaha. Kenangan bersama cikgu kimia, paling sempoii Ni pulak masa konvo tingkatan 5

Hadiah Dari Reddelima  Selamat Sampai

Assalamualaikum semua, alhamdulillah, akhirnya hadiah dari Reddelima sampai juga akhirnya. Terima kasih kepada penganjur dan sponsor yang hadiahkan kinah sepasang pyjamas. So nice dan molek sangat dengan saiz badan kinah heheh.…

Shopping Online Punya Pasal

Assalamualaikum semua, dekat sini siapa yang suka sangat shopping online?? Hmm kinah pun pernah jugakla shopping online ni. Terdapat kebaikan dan keburukan bila kita bershopping online ni (hancur bahasa ko buat kinah oiii).…