Showing posts from December, 2016Show All
Hobi Baru

Sekarang ni kinah ada hobi baru. Nak tau apa? Mewarna la.. Eh macam budak-budak pula suka mewarna. Sekarang ni bukan budak-budak je suka mewarna mak-mak budak pun suka. Dulu masa kecik-kecik suka mewarna. Disebabkan sekarang ni…

R Herritage Recipe di Meru Raya Ipoh

Macam biasa pada setiap hari Khamis ada je agendanya. Pada hari ni terjah sebuah restoran pula. Kiranya harini makan-makan jela. Restoran kali ni terletak di Meru Raya berhadapan dengan McDonald Meru Raya, Ipoh. Tahu kewujuda…

CPUV-Grab MY

Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk terima cpuv dari Nuffnang. Walaupun blog ni suam-suam kuku aje. Rezeki anak mungkin. CPUV kali ni daripada Grab MY tak pastilah itu iklan apa sebab tak muncul pun. Tapi tak pelah janj…

Dah Tukar Pelan La Pulak

Perasan tak sekarang ni Celcom dah tiada pelan internet burung hantu. Sekarang ni Celcom buat pelan baru iaitu pelan internet asas untuk RM1.00 tapi tiada had untuk satu hari sahaja manakala RM7.00 untuk seminggu. Dah tak ada y…

Pengalaman Menaiki MRT

Kelmarin kami berpeluang untuk menaiki MRT yang baru sahaja dilancarkan pada 16 Disember lepas. Agak ramai juga ibu bapa yang membawa anak mereka untuk menaiki MRT kebetulan pula tengah cuti sekolah lagi. Kami pun tidak melepas…

CPUV- Family Mart Launch

Alhamdulillah sekali lagi dapat cpuv. Kali ni daripada Family Mart Launch. Family mart sekarang dah ada di Malaysia tau. Family mart ni baru sahaja dilancarkan. Family Mart ni berkonsepkan ' fresh food' dan juga produk …

Coklat Daim dan Toblerone Tidak Mendapat Pengiktirafan Sijil Halal di Malaysia

Setelah sekian lama kita makan coklat ni, baru hari ni dihebahkan coklat kegemaran ramai ini tidak mendapat pengiktirafan sijil halal di Malaysia. Allah selama ni kita makan??? Tak boleh nak cakap banyak. Dulu kalau ada yang na…

Petua Ubati Asma Atau Lelah

Bila asma atau lelah datang inhaler mesti ada di sisi. Pelbagai sebab boleh mengakibatkan kita boleh asma atau lelah seperti kawasan persekitaran penuh dengan habuk. Namun begitu, selain bergantung pada inhaler yang telah d…

Jadual Pembayaran Gaji Kakitangan Awam 2017

Sumber: Google Tengah mencari jadual pembayaran gaji bagi tahun 2017? Di sini kinah kongsikan jadual tersebut. Semoga dengan adanya jadual ini, anda dapat merancang segala perbelanjaan untuk tahun 2017. Untuk maklumat…

Objek Pelik Ditemukan di Pantai Muriwai, Auckland

Objek ganjil yang dipenuhi teritip ditemukan terdampar di pantai Muriwai, Auckland dan telah menimbulkan tanda tanya dalam kalangan penduduk setempat. Objek berkenaan ditemukan oleh seorang wanita, Melissa Double­…

Kerana Buntat

Tengok keyword kinah untuk minggu ni majoriti cari Buntat. Buntat sekarang dah trending. Lakonan Buntat berjaya menyentuh hati penonton 7 Hari Mencintaiku. Walaupun scene Buntat tak banyak sedikit sebanyak telah memberi kes…

Buntat 7 Hari Mencintaiku

Sedihnya scene 7 Hari Mencintaiku tadi apabila Buntat meninggal dunia kerana nak selamatkan Mia. Sedih sangat. Nasib duduk berdua dengan Thahirah kalau ayahnya ada confirm ibunya kena boo sebab menangis tengok part tadi.  B…

Ummi Nazeera Bertunang Dengan Doktor

Pelakon Patah Sayap Sebelah, Ummi Nazeera selamat ditunangkan dengan pilihan keluarga yang hanya ingin dikenali sebagai Mr I, dalam majlis tertutup di kediaman keluarganya semalam. Mr.I merupakan seorang doktor yang ber…

Salam Maulidur Rasul

Maulidur Rasul  merupakan bahasa Arab iaitu bila diterjemahkan dalam Bahasa Malaysia ialah kelahiran Rasul adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammad. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahira…

Khasiat Daun Sup yang Kita Tak Tahu

Kenal tak daun apa ni? Daun sup atau daun ketumbar? Haaa ni daun sup. Daun sup mempunyai daun yang lebih jarang dan bentuk daunnya lebih besar berbanding dengan daun ketumbar. Biasanya daun sup ni kita guna sebagai bahan akhi…

Pelakon Zakaria Yusof Kembali ke Rahmatullah

Ada yang masih meingati pelakon vateran, Zakaria Yusof yang sering membawa watak antagonis suatu ketika dahulu. Kini, beliau telah kembali ke rahmatullah akibat jangkita paru-paru dan masalah buah pinggang di Hospital Kuala…

Harith Iskander Manusia Paling Lucu di Dunia

Pelawak, Harith Iskander telah dinobatkan sebagai manusia paling lucu di dunia pada Pertandingan Manusia Paling Lucu di Dunia, di Levi, Finland. Harith Iskander telah menewaskan empat finalis lain iaitu Alex Calleja dari Fi…

5 Petua Tradisional Cantikkan Kuku

Kuku ni melambangkan identiti seseorang. Jika kuku kotor dan panjang secara tak langsung kita boleh described orang tu macam mana. Jadi kita kenalah selalu potong kuku dan kemaskan kuku. Kalau pergi spa orang panggil apa ke…

Dapat CPUV Lagi

Syukur alhamdulillah sekali lagi diberi peluang oleh pihak nuffnang. Aritu baru je dapat CPUV arini alih-alih dapat lagi iklan tapi kali ni dapat 2 sekali. Semoga lama berada di blog ni. Kiranya ada 3 jenis iklan nuffnang yang …