Friday, 15 September 2017

WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant Membantu Lancarkan Kerja Anda


WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant Membantu Lancarkan Kerja Anda| Cermin kereta anda tersekat? Pintu bunyi berkeriut? Kita sedia maklum bahawa getah dan PVC lama kelamaan akan mendegrasi dan mengeras.  Untuk mengatasi masalah ini, kita memerlukan bahan pemplastik untuk mengembalikan getah kepada kekenyalan asal. Kerana itulah anda memerlukan WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant.

Usah gusar dan tidak perlu bersusah payah berkejar mencari mekanik sebelum hujan turun (atau tersekat di kesesakan jalan raya). Dapatkan setin WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant, yang berupaya melincirkan, mengalisairkan dan melindungi permukaan logam dan bukan logam termasuk getah, plastik dan vinil.

Untuk mengatasi masalah tingkap cermin kereta yang tersekat, hanya semburkan sedikit ke atas penutup getah tingkap cermin tersebut dan ia akan kembali mudah dinaik dan diturunkan. Sekiranya anda memiliki atau sedang membaik pulih kereta klasik antik dengan tingkap menggunakan tombol pemusing, di mana ada habuk dan minyak terperangkap, semburkan ke arah mekanism trek tingkap, dan ia akan terus kembali lancar digelongsorkan.
Begitu juga dengan pintu kereta yang berkeriut: hanya semburkan dan biarkan beberapa minit, dan tiada lagi bunyi yang menjengkelkan. Paling menarik, pelincir ini tidak memerangkap habuk dan kotoran, serta sangat bagus untuk pengalisan air dan melindungi alat ganti daripada kelembapan.

Selamat digunakan untuk kebanyakan getah dan plastik, WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant tidak meninggalkan kesan warna dan ia memberikan prestasi unggul merentangi julat suhu yang besar ( dari -73°C sehingga  +260°C). Ia juga boleh digunakan untuk peralatan yang bertekanan tinggi sepeti injap, peralatan pemasangan dan tetiub. Merupakan antara produk daripada WD-40®'s, WD-40® Specialist™ High Performance Silicone Lubricant juga begitu sesuai digunakan untuk takal, engsel, kekunci, kabel dan banyak lagi.

Selain daripada penggunaan automotif, ia juga sangat sesuai untuk pintu gelongsor atau mana-mana bahagian penyambung yang sukar dicapai. Hanya semburkan pada trek logam pintu untuk membersihkan landasan dan melancarkan gelongsor pintu. Paling penting adalah usah panik sekiranya ada berada di dalam situasi yang sukar. Hanya pastikan ada memiliki setin pelincir hebat ini di rumah. Seperti yang dikatakan oleh para pelanggan kami, setiap rumah perlu ada satu!Ingin tahu lebih lanjut? Layari  laman web WD-40® Silicone di   https://goo.gl/e5yJz2  atau  di  http://wd40.asia  hari ini.


1 comment: