Friday, 20 March 2020

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor | Sabtu malam lepas, kinah berkesempatan menghadiri satu majlis kahwin yang diadakan di OKAD Event Space, Bukit Jelutong Shah Alam Selangor. Untuk lebih mudah, OKAD Event Space ni landmark dia dekat dengan Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah. Dekat je dalam 100 meter macam tu. Kalau yang dari highway macam kami keluar je dari Guthrie dah tak jauh dah. First time okeh attend wedding tempat macam ni. 

Plan keluar dari rumah awal, lepas Asar terus je gerak. Faham-faham je la dah nama pun majlis kahwin, takut bila sampai lambat nanti susah nak dapat parking. Kami sampai dalam 6.32 pm. Ceyy bajet dah penuh parking, tapi tak pun. Siap boleh pilih nak parking dekat atau pun jauh. RELA pun ada turut membantu bagi melancarkan perjalanan korang ke OKAD Event Space ni. So, korang yang tengah cari tempat untuk majlis kahwin nanti, bolehla masukkan OKAD Event Space dalam list, sebabnya di sini mereka menyediakan kawasan parking yang agak luas, percuma dan selesa untuk jemputan yang hadir.

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor
Majlis bermula lebih kurang pukul 9.00 pm, sementara menunggu kehadiran pengantin  iaitu Mukhlis dan Suzaeka dan tetamu lain sempat la kinah pusing-pusing di OKAD Event Space ni. Subhanallah, cantik sangat dekorasi dewan ni. Speechless, dewannya dihiasi dengan bunga putih dari meja makan pengantin sehinggalah ke pintu gerbang. Memang kena sangat dengan konsep ala fairy tales, kita pulak dah feeling seperti berada di dalam taman alam fantasi pun ada. Cantik sangat tau dan kinah pasti korang pun mengimpikan majlis seperti ni jugak kan..

OKAD Event Space Bukit Jelutong, Shah Alam

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Bila bercerita mengenai OKAD, OKAD membawa maksud Oasis Kasih dan Damai yang mana ianya begitu sesuai diadakan pelbagai jenis majlis seperti majlis kahwin, majlis pertunangan, pernikahan, hi-tea, dan sebagainya. Mempunyai kawasan parking yang luas dan khidmat RELA menjadikan OKAD Event Space tempat sesuai untuk sebarang majlis.

Selain itu, mempunyai kemudahan akses dari lebuhraya Guthrie dan NKVE. So korang tak perlu nak bersesak apabila ikut jalan bandaraya Shah Alam. Seperti yang kinah cerita di atas tadi, kawasan parkir yang disediakan luas, selesa dan percuma.

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Ruang Solat Untuk Wanita
Majlis dijadualkan selepas waktu Isyak, disebabkan kami sampai awal dari waktu majlis yang ditetapkan, masuk je waktu kami menunaikan solat Maghrib di surau di aras 1 untuk wanita dan untuk lelaki pulak surau terletak ditingkat 2. Surau pun sangat luas, selesa dan bersih. Alhamdulillah. 

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Bilik Bidadari
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Pengantin Tengah Bersiap
Kemudahan lain yang ada di OKAD Event Space Bukit Jelutong, Shah Alam ni ialah terdapat bilik yang dinamakan Bidadari khusus untuk pengantin bersiap dan juga bilik untuk keluarga. Bilik Bidadari tersebut mempunyai ruang yang luas dan selesa untuk pengantin serta keluarga.

Majlis Resepsi Mukhlis & Suzaeka di OKAD Event Space Bukit Jelutong Shah Alam

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Pengantin Perempuan
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Pasangan Pengantin Mukhlis & Suzaeka
Berkonsepkan ala fairy tales, dewan pada hari tu dihiasi indah dengan jutaan bunga dan rama-rama dan disinari lampu yang terang bergemerlapan. Pastinya membuat tetamu yang hadir pada malam tu memuji betapa indahnya pada malam itu dengan dekorasi yang tampak elegan, eksklusif, dan indah. Lihatlah di setiap meja makan tetamu, turut dihiasi dengan dekorasi yang sangat menarik.

Banyak kot gambar kinah ambik. Jom kinah belanja gambar di sekitar majlis pada malam tu.

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Dekor Di Atas Meja Tetamu
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Kek Pengantin
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Meja Tetamu
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Meja Pengantin
Cantikkan, memang menepati konsep seperti yang diinginkan oleh pengantin. Selain dekorasi yang cantik, makanan yang dihidangkan kepada tetamu juga menarik perhatian kami. Antara menu utama pada malam itu ialah

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Ayam Masak Merah
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Daging Dendeng
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Sambal Sotong
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Ikan Dory Sweet Sour
Selain menu utama, terdapat juga menu sampingan untuk para hadirin yang turut hadiri majlis Resepsi Mukhlis dan Suzaeka ni. Antaranya ialah

OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Soto dan Laksa Johor
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Chicken Wings
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Aglio Olio Seafood
OKAD Event Space Menawarkan Pakej Perkahwinan Terbaik dan Lengkap Di Selangor, pakej perkahwinan di selangor 2020, pakej perkahwinan terbaik, pakej perkahwinan, event space kl, okad event space, pakej kenduri kahwin di selangor
Kuih Tradisional & Assorted Cake
Untuk pengetahuan semua, majlis ini adalah custom made yang mana semuanya permintaan oleh pihak pengantin sendiri. Korang yang berminat untuk buat majlis resepsi di OKAD Event Space ni, atau ingin bertanya lebih lanjut untuk sebarang majlis lain korang boleh je berhubung dengan person in charge yang kinah sertakan di bawah nanti ye. 

Selain custom made, pihak OKAD Event Space turut menyediakan beberapa pakej terutama buat bakal Raja Sehari. Pakej tersebut ialah Gold, Silver, dan Bronze. Bagi pakej Gold - 500 pax & 1000 pax, bagi pakej Silver pula - 500 pax & 1000 pax serta pakej Bronze - 500 pax & 1000 pax. Semua pakej ni ditawarkan pada harga RM23,900 hinggalah RM34,900. Bagi kinah, harga yang ditawarkan adalah harga yang berpatutan disamping menawarkan pakej yang lengkap bagi setiap pakej. Promosi ni sah sehingga 30 Mac 2020 ni saja tau. Masih sempat lagi ni. Oh ye untuk korang yang memilih pakej promosi korang akan menerima

­čî║Dewan berhawa dingin
­čî║Bilik persiapan pengantin
­čî║Catering
­čî║Pramusaji beruniform
­čî║Pelamin berhias
­čî║Meja beradab berhias
­čî║PA System
­čî║Parking yang luas
­čî║Perkhidmatan RELA
­čî║Wedding coordinator
­čî║Kad Kahwin
­čî║Kek Tiga Tingkat
­čî║Tempat Penginapan di hotel 5 bintang


Senarai vendor yang terlibat dalam menjayakan Majlis Resepsi Mukhlis & Suzaeka ialah
  • Deco & Planner by @myj_by_nabie
  • Dress by @myj_by_nabies
  • Make-up by @nurulshukor_official @queenxenddra_
  • Card Printing @th3goodman
  • Video & Photography @kuppifilm
  • Catering oleh @zai.srigemilang
  • Selawat pengantin by @mh.hanafi
  • Band oleh @lerumbaofficial
  • Lighting oleh @warisanstudio_
  • Hall oleh @okad_event_space
Seperti yang dijanjikan, disertakan nombor person in charge yang terlibat bagi tempahan dewan dan sebarang pakej

Az 012-686 4515
Hamidah 017-735 0117
Majidah 017-650 3436

OKAD Event Space
No. 2A, Persiaran B,
Seksyen U8, Bukit Jelutong,
40150 Shah Alam, Selangor

Emel
okad.my@gmail.com

Facebook : okadeventspace
Instagram : okad_event_space

19 comments:

  1. Kiranya di OKAD konsep dewan dia ala fairy tale sahaja ye? Bg yng nak buat majlis, tak ada tempat mmg sesuai sangatlah. Lawa sungguh dewan dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak jugak kak bell. Kebetulan wedding ni bertemakan ala fairy tale. Tu sebabnya mereka decor seperti fairy tale. Terpulang pada pihak pengantin untuk buat konsep apa. Yes, tempat ni memang sesuai untuk diadakan sebarang majlis. Cantik sangat kan

      Delete
  2. wah. glamer tema fairy tale gitu.
    ala-ala snow white :) hi hi hi...
    lauk pauk pun best. menjilat jari agak nyer lepas makan. menarik.
    kalau anak2 aida nanti, aida suka tema garden.
    bunga. daun hijau. nampak fresh!

    ReplyDelete
  3. Cantiknya la tempat ni. Suka konsep camni. Nanti bleh rekemen kepada kawan-kawan yang nak buat majlis. hehe

    ReplyDelete
  4. Luas dan cantik tempatnya..pakej pun boleh tahan juga, senang semua siap sedia kan..kalau ada di Johor boleh gak survey untuk majlis anak...

    ReplyDelete
  5. Suka dewan dia. Perfect sangat untuk pengantin baru. Cantik. Tak sangka management baru lagi tapi hasilnya.. woww hebat sangat. Makanan mesti sedap-sedap kan. Nanti nak usha pakej dewan ni

    ReplyDelete
  6. Ooh..dewan nie bole ambil tuk 500 paxs, sebab jarang dewan ambik..kebanyakan dewan ambik paling rendah 1000 paxs...cantik pula deco sla fairy tales

    ReplyDelete
  7. Menariknya Okad Event Space ni. Semua perkhidmatan perkahwinan ade.Tak perlu cari tempat lain. Semua ada kt sini

    ReplyDelete
  8. Nampak luas betul event space nie. Mcm2 keraian atau majlis boleh dilangsungkan di sini. Meriah dan mewah

    ReplyDelete
  9. nampak elegant dan eksklusif lah event space ni. best yer buat event wedding kat sini kan..nak rekemen kat sedara mara yang nak kahwin nnt

    ReplyDelete
  10. lepas covid ni mesti ramai nak buat event camni. insyaAllah bolehlah cuba lokasi ni

    ReplyDelete
  11. Ruang serbaguna sebegini memang makin ramai yang cari sebab memudahkan semua orang - pengantin dan keluarga serta yang datang meraikan mereka

    ReplyDelete
  12. Kalau buat majlis kahwin dekat Okad ni memang puas hatilah sebab hall luas. Lepas tu deko pun nampak mewah dan eksklusif. Sekarang memang orang nak buat majlis kahwin di tempat yang ada kemudahan semua..

    ReplyDelete
  13. Beruntungnya siapa buat majlis kat sana kan, deko cantik, makanan nampak sedap..memang berbaloi.

    ReplyDelete
  14. cantik! rasa nak kawin pula. haha.

    ReplyDelete
  15. Cantik tempat ni. Semua kelengkapan cukup.

    ReplyDelete
  16. haihhh...macam nak ajak suami bersanding lagi sekali je haaa...ahahaha

    ReplyDelete
  17. kinahhh… macam nak naik pelamin balik jee..kita tak merasa majlis kt dewan..huhu

    ReplyDelete
  18. wah menariklah. lepas dah habis krisis virus ni bolehlah buat majlis di tempat sebegini :)

    ReplyDelete