Wednesday, 8 July 2020

Pelbagai Menu Boleh Dinikmati Di Restoran Campur Campur Kitchen Di Cyberjaya

Pelbagai Menu Boleh Dinikmati Di Restoran Campur Campur Kitchen Di Cyberjaya | Jika korang ke Cyberjaya atas urusan kerja atau ada urusan lain di sini semestinya korang akan mula google untuk mencari tempat makan yang menarik di kawasan sekitar Cyberjaya. Nahhh, kebetulan kinah nak kongsi dengan korang satu restoran di Cyberjaya yang berjaya memikat hati kinah kerana keenakan menu yang dihidangkan.

Nak tahu apa nama restoran tu tak?

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Restoran Campur Campur Kitchen di Cyberjaya
Nama restoran tersebut ialah Campur Campur Kitchen. Unikkan nama restoran ni. Buat pengetahuan semua, segala menu yang ada di sini adalah gabungan makanan popular dari Indonesia, Chinese dan Thai.  Kebetulan dah lama tak jumpa kawan-kawan sejak PKP aritu. Jadi, bila ada gathering macam ni So far, kinah memang puas hati bila makan di sini kerana ruang makannya yang luas, selesa dan semestinya hidangannya sedap.

20 Menu Wajib Yang Korang Kena Cuba Di Restoran Campur Campur Kitchen

Bila dah sampai ke sini, memang rambang la mata nak pilih menu yang mana sebabnya di Restoran Campur Campur Kitchen ni mereka menawarkan lebih 20 menu yang boleh kita nikmati bersama keluarga. Kinah yakin setiap menu yang korang pilih, korang tak akan menyesal. Portion setiap menu pun banyak okeh, memang kenyang  menyandor kami pada hari tu.

Kalau dah memang tekak Melayu, pastinya akan memilih set nasi. Di sini, korang boleh pilih pelbagai variasi nasi putih bersama kari kentang dan chicken wings. Nasi dia tak usah kata la, memang besar portion dia dan korang boleh pilih nak makan bersama dengan ayam, daging dan juga makanan laut.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Sambal Bamboo Clam Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Salted Egg Yolk Octopus Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Black Pepper Beef Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Indonesia Ikan Bakar Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Butter Chicken Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Fried Prawn With Egg Yolk Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Indonesia Flying Fish Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Chicken with Salted Egg Yolk Rice
Selain variasi nasi putih, bagi yang teringin nak makan nasi goreng, korang boleh cuba dua menu nasi goreng iaitu Campur Belacan Chicken Fried Rice dan Thai Pineapple Fried Rice With Butter Chicken. Pergh makan nasi goreng panas-panas memang tak toleh kiri kanan dah hehe.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Campur Belacan Chicken Fried Rice
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Thai Pineapple Fried Rice With Butter Chicken
Bagi yang tak nak makan nasi, korang boleh mencuba menu kuey teow di Campur Campur Kitchen. Antara menu yang kinah recommend untuk korang cuba ialah Pan Fried Beef Kuey Teow dan Cantonese Kuey Teow With Seafood. Walaupun hanya kuey teow, seperti juga dengan menu-menu lain, kuey teow dia memang banyak dan tak perlu dah mintak kuey teow lebih dah hehhe.

Tempat Makan Best. Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Pan Fried Beef Kuey Teow 
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Cantonese Kuey Teow With Seafood
Bagi pencinta western food pula, korang boleh mencuba dua menu chicken chop ni. Next time bila ke sini lagi kinah nak order Chicken Chop pulak. Macam sedap je diorang makan kelmarin.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Chicken Chop With Salted Egg Sauce
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Butter Chicken Chop
Dah alang-alang sampai ke sini, jangan lupa pula untuk mencuba menu pembuka selera yang ada di sini iaitu Salted Egg Yolk Chicken Boxing dan juga Crispy Baby Crab. Pada hari tu, kinah dapat mencuba crispy baby crab, walaupun telah lama dihidangkan, tekstur baby crab tu masih lagi crispy, krup krap krup krap je dalam mulut.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Crispy Baby Crab
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Salted Egg Yolk Chicken Boxing
Dah makan nasi, apa kata korang cuba dessert pulak. Pening jugak kami nak pilih dessert yang mana. Akhirnya kami sepakat memilih French Toast With Honey, dan Banana Toast With Chocolate. Makan dessert ni waktu panas-panas sedap.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
French Toast With Honey
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Banana Toast With Chocolate
Dah order makanan jangan lupa order air minuman pulak hehe. Di Campur Campur Kitchen, ada pelbagai jenis minuman yang boleh kita pilih. Paling best diorang tak guna gelas biasa yang dua tiga kali sedut dah habis. Tapi, mereka guna bekas plastik saiz besar memang puas hati la. Harganya pun takdela mahal mana. Disebabkan tengok cup bekas besar gitu, kinah cuma order air dalam bekas mentol tu je. Karang order bekas besar mau tujuh perhentian nak check in tandas punya pasal hahah.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya

Sambil menunggu pesanan korang sampai, korang boleh menikmati terlebih dahulu salad & pop corn dan ianya adalah percuma saja ye. So, don't worry.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya

Dekorasi Ruang Makan Restoran Campur Campur Kitchen

Pertama kali masuk ke sini, kinah tertarik dengan konsep yang diterapkan dalam dekorasi ruang makan. Nampak ala-ala kampung, tengokla tu ada nyiru serta dulang atau kalau orang kampung panggil talam yang ada bunga-bunga pelbagai saiz. Sekarang ni nak jumpa talam macam tu dah susah tau sekarang kalau ada pun dah rosak atau dah berlubang. Bila ke sini rasa berada di kampung pulak hehe.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Dekorasi Ruang Makan Restoran Campur Campur Kitchen
Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya
Dekorasi Ruang Makan Restoran Campur Campur Kitchen
Haaa macam mana dengan semua menu tu? Menarikkan, so korang dah tau kan kat mana tempat makan yang menarik di Cyberjaya ni kan. Lepas ni bolehlah bawak keluarga ataupun officemate makan di sana. Oh ye, sekarang ni Campur Campur Kitchen ada buat promosi 20% pada setiap hari Isnin hingga Jumaat dari pukul 3.00 pm hingga 6.00 pm saja tau. Rugi oo tak ambik peluang gini.

Tempat Makan Best Di Cyberjaya, tempat makan best, restoran campur campur kitchen, makan tengahari best di cyberjaya

Kinah pun ada cadangan nak repeat lagi makan kat sini next time. InsyaAllah


Restoran Campur-Campur Kitchen 
Lot UG 18, Upper Ground Floor,DPulze Shopping Centre,
Persiaran Multimedia,63000 Cyberjaya


4 comments:

  1. uishhh banyaknya menunya... nampak semua sedap.. portion pun ok. tgk french toast dia macam terliur dah ni

    ReplyDelete
  2. Banyaknya menu dia. Semua pun nampak sedap. Boleh cuba nanti ni.

    ReplyDelete
  3. alamak sedapnmya aduyaii lapar mama

    ReplyDelete