Showing posts with label Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Kecantikan. Show all posts

Monday, 25 January 2021

,
Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle Kini Boleh Didapati AEON Wellness | Faktor usia yang semakin meningkat akan mengakibatkan kulit wajah kita kelihatan kusam, tona tak sekata, masalah jerawat yang kadang kala muncul serta masalah pigmentasi. Sampai bila lah kita nak biarkan masalah tu membelenggu diri kita kan? Disebabkan itu, kinah bertekad untuk beralih ke produk penjagaan wajah jenama clinelle sebagai rangkaian penjagaan kulit harian kinah buat masa ini.

Siapa yang tak kenal dengan jenama clinelle ni? Satu Asia kenal kot jenama clinelle ni. Kalau korang perasan dalam iklan di televisyen, duta clinelle ialah Ella Chen, merupakan artis antarabangsa.

Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle Kini Boleh Didapati AEON Wellness

Buat pengetahuan semua, clinelle ada banyak rangkaian mengikut dengan kesesuaian jenis kulit kita tapi  untuk kali ni kinah nak share dengan korang rangkaian clinelle yang kinah guna sekarang ni. Apa yang penting, setiap skincare yang kinah guna, kinah akan pastikan ianya 

Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle Kini Boleh Didapati AEON Wellness
  • no artificial colouring
  • no artifical fragrance
  • non-comedogenic
  • no mineral oil
  • no lanolin
  • no sd alcohol
  • no paraben


Rangkaian Skincare Clinelle Caviar Gold 

Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle Kini Boleh Didapati AEON Wellness

Sebelum kita cerita lebih jauh lagi mengenai rangkaian clinelle caviar gold ini, korang mesti nak tahu kandungan yang terdapat dalam clinelle Caviar Gold ni kan. 

Salah satu antaranya ialah ekstrak caviar. Ekstrak caviar ni berasal dari Russian Sturgeon dan ianya lebih dikenali dengan nama 'black gold' yang mana ianya telah lama dianggap sebagai salah satu makanan yang paling mahal pada ketika itu. Biasanya orang pada zaman dahulu terutamanya raja, golongan bangsawan yang suka sangat dengan caviar ni

Kalau korang nak tahu, Caviar ni mempunyai format sel yang sama dengan dengan kulit manusia. Caviar ni begitu kaya dengan unsur khasiat termasuklah protein, mineral, vitamin A, D, E, dan K, antioksidan, serta mengandungi asid lemak seperti Omega 3. Jadi tak hairanlah mengapa golongan bangsawan begitu suka dengan caviar ni. Antara ciri-ciri ektrak caviar ini ialah dapat membantu melambatkan proses penuaan.

Kandungan 24K Nano Gold pula adalah kolagenin emas generasi baharu yang dapat memberikan kesan luar biasa dengan meningkatkan keanjalan kulit sehingga 300%. Hal ini secara tak langsung dapat menguatkan dan meratakan permukaan kulit disamping membantu mencegah garis-garis halus dan kesan penuaan.

Plant Phytogold pula berasal dari ekstrak Golden Bell semula jadi yang mana kandungan ini dapat bertindak sebagai agen pemutihan tanpa cela dengan formulasi yang digabungkan untuk menegangkan kulit wajah. Hal ini telah dibuktikan dengan 80 kali lebih berkesan daripada Arbutin. Selain itu, plant phytogold juga dapat membantu mengatasi masalah pigmentasi selain mengurangkan tanda-tanda yang dapat dilihat dengan menghalang pembentukan melanin serta memastikan kulit kita kelihatan lebih cerah dan tona kulit sekata.

Bagi rangkaian clinelle caviar gold ini, kinah hanya mencuba 3 daripada 6 item iaitu firming cleaser, firming serum serta firming mask. 


Clinelle Caviar Gold : Firming Cleanser

Dapatkan Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle di AEON Wellness
Clinelle Caviar Gold : Firming Cleanser

Mula-mula kinah nak cerita mengenai cleanser yang kinah gunakan sekarang ni iaitu clinelle caviar gold firming cleanser. Buat pengetahuan semua, cleanser caviar gold ni merupakan gel cleanser yang mana kita guna hanya kuantiti yang sedikit saja, tapi buih dia bagi kinah boleh tahan jugakla. Pencuci muka clinelle caviar gold ni dapat membantu menanggalkan kesan kotoran yang ada pada muka, mencerahkan kulit serta melembapkan dan menganjalkan kulit muka kita.

Cara nak gunanya pun mudah saja, cuma picitkan mengikut kuantiti yang diperlukan ke tapak tangan yang lembap. Kemudian urut secara membulat di kawasan muka dan tengkuk setelah itu boleh lah bilas dengan air biasa.

Bagi kinah, kinah paling suka dengan baunya, wangi seakan bau herba. Tapi bau herba tu takdela menusuk hidung macam bau ubat tu. Di dalamnya terdapat kepingan kecil emas dan apa yang best, cleanser ni langsung tidak mengeringkan kulit korang. So, semua jenis kulit amat sesuai dengan cleanser caviar gold ini. 


Clinelle Caviar Gold : Firming Serum

Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle Kini Boleh Didapati AEON Wellness
Clinelle Caviar Gold : Firming Serum

Hat serum ni kinah paling suka. Teksturnya yang cepat meresap membuatkan rutin skincare kinah lebih mudah. Jimat masa akak ni hah mana nak kejar anak, nak kejar kerja rumah lagi. Kalau korang nak tahu, serum clinelle caviar gold firming serum ni dah jadi favourite kinah setelah selesai mencuci muka. Wajib okeh kinah apply pada setiap pagi. Apa yang best dengan serum caviar gold ni ianya 

  • dapat membantu meningkatkan pertumbuhan sel, 
  • dapat membantu kontur v-shape pada wajah kita, 
  • membantu menganjalkan dan mengencangkan kulit wajah 
  • dapat membantu meningkatkan pengeluaran kolagen
  • dapat membantu mengurangkan pigmentasi dan tona tak sekata
  • membantu mencerahkan kulit

Cara penggunaannya pun simple je, selepas wajah kita dibersihkan dan sapu dengan toner korang pam serum ke tapak tangan mengikut kuantiti yang sesuai kemudian sapu dan urut secara membulat sehingga kepingan emas tadi benar-benar telah meresap ke dalam kulit.


Clinelle Caviar Gold : Firming Facial Mask

Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle Kini Boleh Didapati AEON Wellness
clinelle Caviar Gold : Firming Facial Mask

Kinah yakin, ramai dalam kalangan wanita suka sangat pakai mask. Ada satu mask yang patut korang cuba iaitu clinelle caviar gold firming mask. Sejujurnya, kinah ni sejak ada anak kecik sorang lagi, memang tak sempat nak pakai sebarang mask. Tapi bila pakai mask caviar gold ni, kalau boleh hari hari kinah nak pakai sebabnya mask ni dapat membantu mengekalkan kelembapan kulit, kaya dengan ekstral caviar yang dapat membantu 

  • Meningkatkan keanjalan kulit
  • Melicinkan dan melembutkan kulit
  • Mengurangkan kesan garis-garis halus
  • Melindungi dan menegangkan kulit



Clinelle Pure Swiss Thermal Spring Water

Selain kinah menggunakan skincare caviar gold, kinah juga turut mengamalkan clinelle pure swiss thermal spring water tau. Kinah sebenarnya dah lama aim nak beli clinelle pure swiss ni setelah tahu akan kebaikan clinelle pure swiss thermal spring water ni. Kebetulan aritu singgah Aeon Wellness, terus sambar sebotol.

Dapatkan Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle di AEON Wellness
Clinelle Pure Swiss Thermal Spring Water

Mengapa Clinelle Pure Sweiss Thermal Spring Water menjadi pilihan kinah?

Kalau korang nak tahu, clinelle pure swiss thermal spring water ni merupakan sejenis semburan yang begitu kaya dengan mineral, kalau tak silap kira-kira 20 jenis mineral di dalamnya. Ianya dirumus khas daripada Switzerland dan sangatlah sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif, kulit kering, kulit sunburn dan sebagainya. Mempunyai kandungan selenium yang tinggi dapat menyeimbangkan pH 5.5 kulit kita. Selain ianya sesuai digunakan di muka, semburan ini juga sesuai digunakan di bahagian badan lain seperti kulit kepala, badan, kuku, dan kaki. Korang yang rasa tak selesa dengan kulit korang tu, sembur je. 


Kebaikan Clinelle Pure Swiss Thermal Spring Water 

Antara kebaikan yang akan kita peroleh apabila mengamalkan clinelle pure swiss thermal spring water ini ialah :

  • dapat membantu melegakan ketidakselesaan kulit
  • dapat membantu mengecilkan liang pori
  • dapat membantu mengawal minyak berlebihan (di muka)
  • dapat membantu mencegah kelemumur
  • membantu melindungi kulit dari sinaran matahari
  • membantu menguatkan kuku yang lemah
  • membantu melegakan tumit yang pecah

Paling best, kalau korang terlalu lama berada di bawah aircond korang pasti akan rasa kering kan.... Hahhh jangan lupa simpan clinelle pure swiss thermal spring water dalam handbag korang tu. Senang nanti bila nak guna.

Cara gunanya pun mudah je, selepas korang bersihkan wajah dengan cleanser, korang spray je muka tu dan korang akan rasa segar semula atau spray saja di kawasan yang bermasalah. Baru-baru ni, kinah balik ke kampung untuk jumpa keluarga setelah sekian lama tak berjumpa, sekali kat rumah kampung tu pasang aircond saja dan mulalah kulit kinah terasa kering, mujurlah bawak botol ajaib Pure Swiss Thermal Spring Water ni, selesai masalah.



Clinelle UV Defence Ultra Protection Mist Spray SPF50PA** 

Haaaaa ada satu lagi kinah nak share dengan korang mengenai produk clinelle ni. Bagi korang yang sentiasa kerja dan berada di bawah sinaran matahari korang kena cuba clinelle uv defence ultra protection mist spray ni. Sangat mudah dibawa ke mana saja sebab botol dia comel je. Jimat space beg korang tau. Kinah paling suka dengan sunscreen ni sebab ianya jenis spray yang berfungsi  5 dalam 1 sebagai 

Dapatkan Rangkaian Penjagaan Kulit clinelle di AEON Wellness
Clinelle :UV Defence Ultra Protection Mist Spray

  • pelembap untuk mengekalkan kesegaran wajah kita sepanjang hari.
  • membantu melindungi kulit kita daripada sinaran UVA & UVB 
  • mengandungi 100% asid hyaluronik yang dapat menyerap masuk ke dalam lapisan kulit
  • mengekalkan kelembapan sehingga 72 jam lamanya
  • melindungi serta membaikpulih kerosakan kulit akibat sinaran uv.

Clinelle UV defence ultra protection mist spray ini diperkaya dengan dengan bahan organik seperti timun, aloe vera, dan squalane yang diekstrak khas daripada minyak zaitun. Selain itu, kandungan lain seperti ekstrak licorise yang bertindak sebagai pencerah kulit dan dan menghalang wajah kita daripada sunburn. Gabungan Glycogen dan teknologi Protect E, ianya dapat memberi kelembapan kepada kulit  agar kekal hidrasi sepanjang hari.


Review Kinah Menggunakan Rangkaian Produk Clinelle Caviar Gold, Pure Swiss Thermal Spring Water dan UV Defence Protection Mist Spray

Alhamdulillah, setakat ni kinah serasi dengan jenama clinelle ni. Kulit kinah yang kering tu pun dah mula nampak lembap selepas menggunakan rangkaian caviar gold tu. Sebelum tidur, kinah akan pastikan spray  terlebih dahulu tumit kaki yang kering ni, kulit kaki yang kering tak best ok bila kita pijak toto, rasa kesat je. 

Untuk uv defence tu pulak, walaupun kinah ni jarang keluar rumah wajib kinah apply di muka ni setiap hari, untuk perlindungan kulit, nak elak jeragat naik dimuka katakan. Korang yang nak beli sebarang rangkaian produk clinelle ni bolehlah terus beli di Aeon Wellness tau, untuk sebarang maklumat lanjut mengenai clinelle korang boleh layari 

AEON Wellness Facebook Page

AEON Wellness Instagram


Tuesday, 22 December 2020

,
Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit | Memiliki kulit yang sihat, cantik adalah idaman bagi setiap insan yang bergelar wanita. Kinah pun tak terkecuali nak nampak muda je sentiasa walaupun umur dah 30 an. Bila bukak je Instagram artis ataupun model-model terkenal, alahai cantiknya kulit dia ni. Apalah rahsia dia ye. Kinah yakin persoalan tu akan sentiasa bermain di fikiran korang jugak kan. 

Begitu banyak faktor sebenarnya mengapa kulit kita ni semakin lama, semakin kusam, tidak bermaya, keanjalan kulit semakin merosot dan pelbagai lagi masalah lain yang biasa kita hadapi. Salah satunya disebabkan faktor gaya kehidupan kita yang tidak sihat seperti tidur lewat, diet yang tidak teratur serta sering terdedah dengan persekitaran yang tidak sihat. Awas ye, apabila kita sering mengabaikannya, kita lebih mudah terdedah dengan kerosakan sel yang mana tubuh badan kita akan menghasikan radikal bebas setiap hari sehingga mengakibatkan sel di dalam tubuh badan kita akan berusia lebih awal sekaligus menyebabkan penuaan lebih awal. Sebab itulah, kita akan nampak kelihatan lebih berusia dari umur kita.

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Disebabkan itu, kita kena ubah cara hidup kita disamping mengamalkan pemakanaan yang sihat dan bagi yang berkemampuan bolehlah mengambil suplemen sebagai booster untuk kesihatan korang. Bagi yang inginkan kecantikan dan dari dalaman kinah cadangkan korang mencuba produk minuman kesihatan LIVEON daripada Wellous. Banyak manfaat yang akan diperoleh apabila kita mengamalkannya setiap hari.



Minuman Kesihatan LIVEON Formulasi Terbaik Untuk Melewatkan Proses Penuaan


Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Kegigihan Wellous menjalankan 13 tahun penyelidikan dan pembangunan (R&R) bersama penyelidik bertaraf dunia, maka terhasillah formulasi terunggul anti penuaan pada abad ini iaitu LIVEON. 

LIVEON diperkaya dengan kandungan antioksidan bagi membantu menambah nutrien dan tenaga bagi sel-sel yang lemah untuk melewatkan proses penuaan. Bahan utama yang dipatenkan dalam LIVEON ialah Enzogenol yang mana ianya mengandungi pelbagai flavanoid termasuklah procyanidins, catechins, dan bahan aktif lain sekaligus membantu melindungi sel-sel tubuh daripada radikal bebas. Formulasi terunggul LIVEON turut mengandungi SOD Extramel superoxcide dismutase, sirtmax black tumery, Puredia Seaberry, Sea Buckthorn  Extract dan 7 antioksidan yang kuat. Kesemua ramuan ini dapat membantu dalam antioksidasi, anti radang, anti glikasi secara efektif.

Haaaa berbelit nak menyebutnya.


Fungsi Utama LIVEON Untuk Anti Penuaan

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Sebelum kita mengambil sebarang produk kesihatan, kita pastinya akan mencari terlebih dahulu informasi berkenaan dengan produk yang bakal kita guna kelak. Jadi di sini kinah akan kongsikan 6 fungsi utama LIVEON sebagai anti penuaan.  

  • Menguatkan sistem imun - Menguatkan sistem imun melalui anti glikasi, anti radang dan anti-oksidasi
  • Merangsang sel otak - Mengaktifkan sel-sel tidak aktif di dalam badan dan otak untuk berfungsi semula dan melambatkan proses penuaan.
  • Meningkatkan kualiti tidur - Meredakan tekanan dan keletihan dan merangsang rembesan melantonin untuk meningkatkan kualiti tidur
  • Menghalang salur darah tersumbat - Membaik pulih salur dinding darah yang mengeras disebabkan glikasi
  • Menghalang kedutan dan bintik hitam - Mengekalkan struktur kulit, menhalang kedutan, garis halus dan bintik hitam melalui anti-glikasi dan antioksidan.
  • Mengembalikan tenaga - Memperbaharui mekanisme badan, mengekalkan tenaga untuk pertumbuhan semula sel untuk badan yang lebih aktif dan bertenaga.


LIVEON Ingredients : Bahan Utama yang Digunakan Di dalam LIVEON

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Apabila kita ingin memilih sesuatu produk sebagai minuman kesihatan, perkara pertama yang perlu kita titikberatkan ialah bahan yang digunakan. Adakah bahan yang digunakan adalah selamat ataupun sebaliknya. Bagi LIVEON, kinah tengok begitu banyak bahan yang terkandung didalamnya dan semuanya adalah alami. Antara bahan utama yang digunakan ialah :

ENZOGENOL (Ekstrak Kulit Kayu Pinus 100% Semulajadi)

Merupakan antioksidan yang kuat diekstrak melalui kulit Pinus Radiata di New Zealand. Ianya dihasilkan menerusi teknologi ekstrak air yang mendapat paten antarabangsa. Antara manfaat kesihatan ENZOGENOL ialah meningkatkan jangka hayat, mempunyai campuran antioksidan yang istimewa, membaik pulih fungsi otak dan membaikpulih keadaan kulit. 


SOD Extramel 

Superoksida Dismutase (SOD) adalah enzim yang terhasil secara semulajadi di dalam badan dan ianya juga boleh diekstrak melalui buah melon. SOD dapat membantu melambatkan proses penuaan dan mengundurkan tanda-tanda penuaan. Ianya dihasilkan menerusi esktrak paten Perancis dan teknologi mikroenkapsulasi, 100% aktif secara biologi untuk mengelakkan kemusnahan. Menggunakan melon cantaloup bukan GMO kerana kepekatan SOD didalamnya adalah 5 hingga 10 kali lebih tinggi daripada melon lain. 


Pueredia SeaBerry

Dikenali sebagai buah ajaib yang kaya dengan omega 3,6,7,9, vitamin, mineral dan antioksidan. Antara manfaaat kesihatan puerdia seaberry ini ialah membantu mengaktifkan semula penjanaan semula sel kulit dan mengundurkan tanda-tanda penuaan kulit. Disamping itu, ianya juga dapat menigkatkan imuniti dengan membantu menguatkan sistem imun dan melewatkan penuaan serta membaikpulih penyakit berkaitan dengan metabolisme dan membantu menggalakkan kesihatan kardiovaskular.


Sirtmax (Ekstrak Kunyit Hitam)

Sirtmax (Ekstrak Kunyit Hitam) merupakan produk keluaran Jepun, Tokiwa Phytochemical Co. Ltd. Kesan antioksidannya 15 kali lebih kuat daripada resveratrol yang juga 3 kali lebih kuat daripada kunyit hitam biasa. 

Apa yang penting LIVEON mempunyai sijil HALVEC, tiada alergen gluten dan bebas kandungan porsin, tiada mikroba dan logam berat dan ianya selamat untuk diminum oleh semua termasuklah yang vegetarian.



Cara-Cara Pengambilan : Cara Minum LIVEON

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Cara pengambilan LIVEON ni sangatlah mudah. Kita tak perlu bancuh dah, hanya ambil 1 sachet kemudian koyakkan saja dibahagian atas dan terus je minum. Tetapi sebelum koyak tu jangan lupa shake dulu ye. Ambil LIVEON ni hanya 1 kali sehari pada waktu pagi.



Review Kinah : Testimoni Pengalaman Selepas Amalkan LIVEON

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Kinah nak berkongsi pengalaman kinah setelah mengamalkan LIVEON selama 2 minggu ni. Alhamdulillah, walaupun kinah tak mengalami sebarang masalah kulit yang serius, tapi kinah ada perasan perubahan tekstur kulit agak lembut dari sebelum ni.

Kualiti tidur pulak, ada nampak perubahan. Kalau dulu susah sikit nak tidur malam sebab dah terbiasa berjaga malam tambah dengan ada anak kecik lagi la susah mata ni nak lelap. Tapi kali ni, pantang letak je kepala terus tidur. Bila tidur semakin lena semestinya bila bangun pagi badan kita lebih bertenaga untuk jalankan aktiviti harian.

Apa yang best dengan LIVEON  ni, lelaki dan perempuan boleh amalkan. Nak awet muda, takkan la sorang sorang je kan. Ajak la suami tu sekali minum LIVEON ni. Kongsi manfaat dan khasiatnya bersama.

Di bawah, kinah sertakan juga beberapa testimoni daripada pengguna yang telah berjaya dengan LIVEON ni. Korang boleh tengok masalah kulit mereka dan masalah kulit tersebut berjaya di rawat dengan bantuan LIVEON.

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

Minuman Kesihatan dan Kecantikan LIVEON Membantu Mengekalkan Keremajaan Kulit

anti penuaan, produk anti penuaan, LIVEON anti penuaan, minuman kesihatan dan kecantikan, supplemen booster, supplemen liveon review



Kinah Dah Cuba, dan Kinah Dah Rasa Perubahan Setelah Minum LIVEON

Alhamdulillah sepertimana kinah terangkan di atas, kinah dah minum hampir 2 minggu LIVEON ni. Tak nampak perubahan drastik, tapi tetap ada perubahan walaupun agak lambat. Iyalah setiap orang keputusannya adalah berbeza. Dari segi rasanya pula, rasanya sedap, rasa masam-masam manis gitu. Nak teruskan minum? Mestilah kinah teruskan, ada satu kotak lagi kinah baru beli. Benda bagus semestinya kinah share dengan semua. Korang kena cuba tau, tak cuba tak tau. 

Untuk maklumat lebih lanjut atau korang nak mencuba produk suplemen antipenuaan LIVEON ni, korang boleh je terus ke website Wellous ataupun facebook rasmi Wellous mereka.





Sunday, 5 July 2020

,
Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Dengan Sunscreen Daily Defender Dan Minuman Sunblox Keluaran Nuvit | Walaupun kini kita masih berada dalam fasa PKPB, ada juga diantara kita yang telah mula bekerja seperti biasa, dan ada juga yang masih bekerja dari rumah saja. Bagi mereka yang telah mula bekerja, mereka seringkali terdedah dengan sinaran ultraviolet (uv) yang mana jika dibiarkan terdedah secara berlebihan akan merosakkan kulit. Tambahan pula keadaan cuaca sekarang ni yang tak menentu, perlindungan untuk kulit seperti sunblock atau sunscreen adalah sangat penting ye.

Apa Itu Sinaran Ultraviolet (UV)

Bagi memahami dengan lebih jelas lagi mengenai sinaran ultraviolet ni, kinah ada rujuk dengan wikipedia apa itu sinaran ultraviolet. Sinaran ultraviolet atau sinar ultraungu atau lebih tepat lagi ultralembayung merupakan sinaran elektromagnet yang mempunyai panjang gelombang yang lebih pendek dari cahaya nampak. Panjang gelombang untuk sinar uv adalah antara 200-400 nm, dan bertenaga dari 3 ev hingga 124 ev. 

Terdapat tiga rantau spektrum pada sinaran masuk UV. Ia diklasifikasikan sebagai UVA (320 - 400 nm), UVB (290 - 320 nm) dan UVC (100 – 280 nm). Gelombang rantau spektrum yang lebih pendek, UVC, boleh diabaikan pada permukaan bumi memandangkan ia paling diserap oleh ozon di stratosfera. Justeru, kandungan utama sinaran UV yang sampai ke permukaan bumi adalah UVA dan UVB, dengan jumlah yang lebih kecil. 

Apabila cahaya matahari menembusi atmosfera bumi, kesemua UVC dan lebih kurang 90% UVB diserap oleh ozon, wap air, oksigen dan karbon dioksida. UVA amat kurang diserap oleh atmosfera. Oleh yang demikian, sinaran UV yang sampai ke permukaan Bumi kebanyakannya terdiri daripada UVA dan sejumlah kecil komponen UVB. Paras sinaran UV biasanya dipengaruhi oleh 3 faktor utama iaitu ketinggian matahari, latitud dan juga altitud. 


Bahaya Sinaran UV Kepada Kulit

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit

Bunyi macam sedap je dengar sinaran uv ni, tapi korang kena tau betapa bahayanya sinaran ultraviolet jika terdedah terlalu lama tanpa sebarang perlindungan. Lagi teruk, lapisan ozon kini semakin hari semakin nipis disebabkan perbuatan manusia itu sendiri. 

Antara bahaya sinaran uv kepada kulit kita ialah: 

1. Sunburn dan Penuaan Kulit

Penuaan kulit pra-matang, sunburn atau erythema (kemerahan kulit) merupakan kesan-kesan yang seringkali berlaku akibat terdedah kepada sinaran UV. Pendedahan yang berpanjangan akan memberi kemudaratan serta membawa kerosakan kronik yang serius. 

2. Kanser Kulit Bukan Jenis Melanoma

Kanser kulit bukan jenis melanoma seperti karsinoma sel basal dan karsinoma sel squamous adalah kesan kronik sinaran uv yang boleh dirawat melalui pembedahan saja. Walaupun jarang membawa maut, ianya boleh menyebabkan kesakitan dan kecacatan kerana kebiasaannya kerosakan ni berlaku di bahagian kawasan badan yang lebih terdedah seperti telinga, muka, leher dan lengan.

3. Melanoma Malignan

Merupakan kanser paling dasyat dan juga punca utama kepada kematian akibat kanser kulit. Individu yang berkulit cerah, rambut berwarna merah atau cerah serta ambang erythema yang rendah selepas terdedah secara berterusan dengan sinaran uv lebih cenderung kepada kanser kronik ini.

4. Mata

Mata adalah sebahagian anggota badan yang sensitif dan bahagian yang sering terdedah dalam badan kita. Pendedahan sinaran UV terlalu lama boleh menyebabkan kesan seperti photo-keratitis dan photo-konjunctivitis, radang bola mata, dan kelopak mata. Walaupun kesan kedua-dua keadaan ni boleh diubah, ianya memberi komplikasi yang begitu menyakitkan.

Katarak turut terjadi akibat pendedahan cahaya matahari dan sinaran uv yang keterlaluan. Katarak juga boleh menyebabkan mata kita menjadi buta pada peringkat yang kronik.

5. Sistem Imun 

Terdapat kajian (tidak pasti daripada mana sumber) menunjukkan bahawa pendedahan sinaran uv boleh mengurangkan sistem pertahanan badan kita terhadap tumor kulit. Sistem pertahanan yang semakin merosot boleh meningkatkan jangkitan virus, bakteria, dan sebagainya disamping mengurangkan keberkesanan vaksin.

Hah rupanya banyak juga kesan sinaran uv ni kepada kita jika terdedah terlalu lama. Selama ni, kita pandang remeh je akan hal sebegini. Selepas ini, pastikan sebelum keluar rumah, pastikan diri kita telah dilindungi terlebih dahulu. 


Bagaimana Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Yang Berbahaya

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit

Bagaimana nak lindungi kulit dari sinaran uv ni? 

1. Pakai Pakaian Yang Sesuai

Pemilihan pakaian yang sesuai ketika berada di luar rumah ni penting tau. Seeloknya pilih pakaian yang diperbuat daripada fabrik tenunan kerana ianya lebih sesuai untuk dipakai di bawah cahaya matahari. Selain tu, pakai pakaian yang berwarna gelap berbanding cerah. Jangan lupa bawa topi bersama bagi melindungi rambut daripada terik cahaya matahari.

2. Guna Cermin Mata Hitam

Jangan lupa bawa cermin mata hitam bersama ye apabila berada di luar. Pakai cermin mata hitam ni bukan saja nampak bergaya saja, malah ianya mampu melindungi mata dan kulit disekitar mata kita daripada rosak. 


3. Guna Sunscreen Pada Bahagian Badan yang Terdedah

Kinah yakin ramai diantara kita yang mengabaikan penggunaan sunscreen ni sebab rasa leceh nak guna tambah bila duduk di rumah je, buat apa nak pakai. Betul tak? Sebenarnya tanggapan tu salah tau sebab sinaran uv ni tetap juga boleh masuk dalam rumah melalui tingkap ataupun pintu.

Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Dengan Sunscreen Daily Defender Dan Sunblox Keluaran Nuvit 

Sebelum mula PKP ni selalu bawak Thahirah keluar pergi main di taman, kekadang tu teman dia main dengan kawan-kawannya di luar rumah setiap petang. Jadi, sebelum lepaskan dia keluar bermain di luar kinah akan pastikan Thahirah pakai sunscreen terlebih dahulu. Walaupun sekarang ni PKPB dan aktiviti luar masih terbatas, kami tetap menggunakan sunscreen sebagai perlindungan.

Oh ye, baru-baru ni kinah diperkenalkan dengan produk khusus untuk perlindungan kulit ni tau. Apa yang menariknya produk ni bukannya satu tapi dua produk khusus perlindungan kulit dari sinaran uv iaitu sunscreen Daily Defender dan Minuman Kesihatan Sunblox keluaran Nuvit.

Nuvit Daily Defender SPF50+***(Lightweight Moisturising Sunscreen)

Korang yang tengah survey nak cari sunscreen yang tak berminyak dan tak melekit, Nuvit Daily Defender la jawapannya. Nuvit Daily Defender ni dengan SPF50+ dapat membantu melindungi kulit kita daripada sinaran cahaya matahari yang boleh merosakkan kulit kita dan kesannya kinah dah cerita panjang lebar di atas tadi. Korang tak perlu risau dengan Nuvit Daily Defender ni, ianya selamat digunakan, lembut, tidak mengandungi alkohol, tidak mengandungi paraben dan bebas wangian. Apa yang pasti, ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit

Kelebihan Menggunakan Nuvit Daily Defender SPF50+***

Sebenarnya banyak kelebihan yang kita dapat bila kita konsisten menggunakan Nuvit Daily Defender SPF50+*** ni tau. Antaranya ialah
  • Dapat membantu mengurangkan kesan garis halus dan kedutan di wajah
  • Dapat membantu mencerahkan tona kulit yang tak sekata
  • Dapat membantu atau mengurangkan risiko menghidap kanser kulit

Cara Menggunakan Nuvit Daily Defender SPF50+***

Cara menggunakan krim perlindungan ni mudah je. Hanya sapu di kawasan yang sering terdedah seperti di kawasan tangan, dan muka terutamanya (elakkan sapu di kawasan mata)

Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit
Nuvit Sunblox
Selain perlindungan luaran, dalaman pun jangan dilupakan. Selepas menggunakan Nuvit Daily Defender Sunscreen sebagai perlindungan sinaran UV dari luaran, boleh amalkan minuman kesihatan Sunblox dari Nuvit. Banyak kelebihan yang diperoleh apabila mengamalkan minuman Sunblox ini.

Nuvit Sunblox merupakan minuman kesihatan yang berperisa oren dan lemon yang mengandungi vitamin c, kolagen Tripeptide dan Nutrosun. Gabungan ketiga-tiga bahan ini dapat membantu melindungi dan memperbaiki kulit kita daripada kesan terbakar akibat panas matahari (sunburn) dan membantu mengurangkan masalah penuaan kulit.

Ramuan yang Digunakan Di Dalam Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

Kolagen ikan, Oligosakarida, Serbuk Oren, Vitamin C, NutroxSun™, Serbuk Lemon dan Ekstrak Polypodium Leucotomos.

Bahan Utama - NutroxSun™ adalah ramuan photoprotective eksklusif oral berdasarkan tumbuhan. Mengandungi dua bahan anti-oksidatif dan anti-radang, ekstrak Citrus dan ekstrak Rosemary. Dengan gabungan kedua-dua bahan ini, dapat membantu menghalang penuaan foto dengan menghalang pembentukan spesies oksigen radikal (ROS) dalam kulit. 

Kelebihan Mengamalkan Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

1. Mengurangkan kesan selaran matahari - NutroxSun™ dan Polypodium Leucotomos dapat mengurangkan kemerahan dan kegelapan kulit setelah terdedah kepada matahari.

2. Mengurangkan penuaan kulit - NutroxSun™ mengimbangi penjanaan spesies oksigen reaktif yang disebabkan oleh radiasi UV yang akan menyebabkan penuaan kulit pramatang.

3. Mengekalkan keanjalan kulit - Kandungan kolagen di dalam minuman Nuvit Sunblox dapat meningkatkan keanjalan kulit dan mengurangkan kedutan.

4. Mengurangkan kerosakan kulit - Pendedahan kepada sinaran cahaya matahari boleh menyebabkan apoptosis sel, kerosakan DNA dan tumor kulit. Antioksidan seperti Vitamin C, NutroxSun™ dan Polypodium Leucotomos boleh membantu mencegah kerosakan kulit yang disebabkan oleh UV.

Cara Bancuh Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

Hanya campurkan 1 sachet dengan 180ml air bersuhu bilik, kemudian kacau campuran tadi sehingga larut. Korang digalakkan untuk mengambil Nuvit Sunblox hanya sekali sehari saja dan jangan lupa minum air kosong dengan mencukupi.

Gentle Reminder
Penggunaan Nuvit Sunblox dan juga pelindung matahari menawarkan perlindungan yang lengkap untuk kulit di bawah pendedahan matahari yang panjang.

Untuk dapatkan lebih maklumat mengenai kedua-dua produk perlindungan sinaran UV ni, bolehlah layari

Website : 

Facebook:


Wednesday, 13 May 2020

,
Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara | Assalamualaikum dan selamat berpuasa kepada semua. Hari ni kinah nak kongsi dengan korang dengan satu produk kecantikan khusus bagi mereka yang mempunyai masalah kulit.

Produk kali ni bukanlah produk untuk luaran tapi ianya adalah suplimen makanan tambahan yang begitu mudah diamalkan dan begitu banyak manfaatnya kepada golongan wanita terutamanya.

Sebelum ni kinah banyak lihat feedback dan review yang baik dari kawan-kawan. Jadi, kinah pun teringin nak mencuba Mylara Skincare ni. Apabila rujuk dengan mereka mengenai masalah kulit kinah, kinah direkomenkan dengan CollaRa ni. Selain produk kesihatan CollaRa ni, mereka juga mempunyai set penjagaan kulit yang lengkap dari cleanser sehinggalah night cream.

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut mengenai semua produk Mylara Skincare, korang boleh terus ke website official mereka. 

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Mengenai Mylara Skincare

Untuk pengetahuan semua, MYLARA Skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. 

MYLARA mengerti bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinikal dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan.


Kelebihan Pengambilan Mylara Platinum Series Collara 

Dengan pengambilan CollaRa, korang bukan saja dapat merawat kulit dari dalam saja malah
  1. Mencerahkan kulit
  2. Mengurangkan jerawat dan jeragat
  3. Merawat parut jerawat dan parut luka lama
  4. Mengurangkan masalah kulit terbakar / sunburn
  5. Membantu merawat masalah dalaman wanita

Ramuan Yang Digunakan 

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Dekstrosa Monohidrat, Campuran Beri (Beri Hitam, Elderberi, Raspberi, Beri Biru), Susu Skim Segera (Protein Susu), Maltodekstrin (Gluten), Vanila Kolagen Ikan, Kacip Fatimah, Manjakani, Pueraria Mirifica, Sireh, Parameria Barbata (Serapat), Pueraria Lobata, Vitamin C, Sukralosa, Silikon Dioksida.  

Cara Pengambilan

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Hanya ambil 3 sudu CollaRa setiap hari dengan menggunakan sudu yang disediakan dan tuang saja ke dalam mulut. Ambil CollaRa pada waktu pagi iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur. Pengambilan CollaRa ni maksima 4 sudu sehari je ye. Jangan terlebih pulak. Untuk dapatkan kesan lebih optimum, jangan lupa minum air secukupnya

Harga Mylara Platinum Series Collara

Merawat Masalah Kulit Secara Dalaman Dengan Mylara Platinum Series Collara

Kalau ikut harga asal ialah RM150.00. Disebabkan sekarang tengah ada promosi cuma RM75.00 saja. Meh lekas siapa nak cantik sebelum raya dah boleh order sekarang.

Whatsapp : 013-9200960
e-mail mylaraskincare@gmail.com


Tuesday, 21 April 2020

,
Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser| Memilih pembersih muka yang bersesuaian mengikut jenis kulit adalah sangat penting. Kalau tersalah pilih, kemungkinan kulit muka kita akan mengalami masalah atau breakout kerana bahan yang digunakan mungkin tidak sesuai atau kulit kita alah dengan bahan yang digunakan.

So, hari ni kinah nak kongsi dengan korang produk penjagaan muka yang sesuai dengan pelbagai jenis kulit iaitu Aloe AC Clean Bubble Cleanser by Hansaegee Nature. Apa yang best dengan cleanser ni, ianya mampu membersihkan segala kotoran yang ada dikulit kita termasuklah make up.

So, korang yang tengah survey nak cari pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, Aloe AC Clean Bubble Cleanser la jawapanmya.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Mengapa Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansagee Nature Menjadi Pilihan

Sejak mengandung kali kedua ni, kinah mengalami perubahan hormon yang agak ketara seperti kulit cepat kering, naik jerawat dan paling ketara kulit nampak kusam. Agak stress jugak la sebab sebelum ni tak ada pun.

Sejak kinah mengggunakan bubble cleanser secara konsisten ni, dah nampak dah perubahan pada kulit muka ni. Kulit muka dah nampak lebih lembap, jerawat walaupun naik sikit, tapi beberapa hari kemudian dah kecut dan paling ketara kulit kinah dah tak kusam dah dan pori semakin mengecil. Happy sekarang ni tau. Tak menyesal la kinah pilih Aloe AC Clean Bubble Cleanser ni untuk skincare kinah sekarang.

Satu lagi paling best apabila guna cleanser ni, bila korang pakai makeup, korang dah tak perlu nak buat double cleansing, sebabnya aloe bubble cleanser keluaran Hansaegee Nature dapat membersihkan segala kotoran yang ada di muka kita secara total. Haaaa kan dah jimat masa korang kat situ.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Korang boleh rujuk gambar di atas, kinah ada buat perbandingan sebelum dan selepas menggunakan Aloe AC Clean Bubble Cleanser apabila menggunakan makeup. Korang boleh nampak selepas menggunakan Hansaegee Cleanser kesan makeup tadi lebih bersih berbanding sebelumnya. (Sila abaikan lebam ditepi tu ye, pagi semalam ambik darah)


Kebaikan Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature 

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Selain perubahan yang kinah cerita selepas guna bubble cleanser ni, sebenarnya banyak lagi kebaikan aloe bubble cleanser ni antaranya jika kulit muka korang jenis berminyak, aloe bubble cleanser ni dapat membantu mengawal pengeluaran minyak yang berlebihan, memberi kelembapan kepada kulit walaupun selepas dicuci, membersih kulit muka secara mendalam, mencerahkan kulit, menyingkirkan sel kulit mati, merawat kulit sunburn dan mengawal pertumbuhan jerawat.


Kandungan Dalam Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Buat pengetahuan semua, terdapat dua bahan utama yang digunakan untuk menghasilkan Aloe Bubble Cleanser ni antaranya ialah Aloe Vera dan juga Daun Teh Hijau. Gabungan kedua-dua bahan ni di dalam Aloe Bubble Cleanser menjadikan kulit kita semakin sihat dan semakin berseri. 

Cara Guna Aloe AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Cara nak guna aloe bubble cleanser ni mudah aje, korang boleh guna dua kali sehari iaitu selepas bangun pagi dan sebelum nak tidur. Pastikan muka dan tapak tangan basah sepenuhnya tau, kemudian pam aloe bubble cleanser ke tapak tangan dan ratakan cleanser tersebut di muka.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Oh ye sebelum lupa, bila tapak tangan dan muka basah sepenuhnya buih dia kan jadi lebih banyak. Urut selama beberapa minit kemudian bilas dengan air bersih. Dah settle. Mudah aje kan. Kemudian korang boleh sambung dengan skincare routine korang pulak.

Review Kinah Sepanjang Guna Aloe  AC Clean Bubble Cleanser Hansaegee Nature

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Buat pengetahuan korang, sebelum ni kinah pernah cuba aloe bubble cleanser ni tau dan hasilnya memang puas hati dan langsung tiada kesan keradangan, merah-merah di muka dan sebagainya. Kemudian saja gatai tukar clenser lain, biasalah suka cuba sesuatu yang baru, memang la serasi dengan kulit, tapi sejak mengandung dah jadi tak serasi pulak dengan cleanser tu. Nak tak nak, kinah guna semula Aloe Bubble Cleanser ni dan alhamdulillah serasi dengan perubahan hormon sekarang ni.

Satu lagi bagusnya cleanser ni, satu botol ni boleh tahan lama ye, mengikut berapa kerap korang guna. Kalau sebelum ni, kinah punya bubble cleanser ni boleh tahan selama 3 bulan okeh. Hahhh jimat poket i nak beli cleanser baru. Kan dah berjimat kat situ.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Bila kita apply Hansaegee Cleanser di muka kita, korang boleh tengok betapa gebunya la buihnya tu. Semakin lama buihnya semakin banyak dan lembut je di wajah kita. Korang yang berminat nak beli dan mencuba Aloe Bubble Cleanser Hansaegee Nature korang boleh dapatkan terus dari website mereka seperti yang tertera di bawah ye.

Kulit Semakin Bersih dan Lembap Dengan Hansaegee Nature Aloe AC Clean Bubble Cleanser, pencuci muka yang sesuai untuk semua jenis kulit, cleanser untuk kulit berminyak, cleanser untuk kulit jerawat dan berminyak pencuci muka, bubble cleanser

Wednesday, 11 March 2020

,
Lima Petunjuk Diet Anda Berjaya | Dalam facebook, kebanyakan kawan-kawan sekarang tengah berusaha untuk diet. Cayalah korang, nak diet ni kena ada disiplin barulah menjadi diet kita tu ye dak. Entri kali ni kinah nak kongsi dengan korang iaitu lima petunjuk diet anda berjaya. Haa mana yang tengah diet tu, apa kata check list ni. Mana tahu diet korang tu menjadi dan dengan adanya petunjuk ni dapat menjadi penanda aras sama ada diet yang kita amalkan tu sesuai atau tidak dengan tubuh badan kita dan tak semestinya kita bergantung dengan mesin penimbang tu untuk menunjukkan keberkesanan diet kita tu. 

Lima Petunjuk Diet Anda Berjaya

Diet, diet berjaya, diet tak berjaya, tanda diet berjaya
Lima Petunjuk Diet Anda Berjaya
 LINGKARAN PINGGANG
Perkara pertama yang perlu dibuat bila kita tengah berdiet ialah dengan mengukur lingkaran pinggang kita. Diet yang berkesan apabila ukuran lingkaran pinggang menurun. Walaupun dah ada nampak penurunan walaupun sedikit, janganlah terus berhenti diet tu, kita kena terus berusaha lagi untuk menurunkan berat badan sehingga mencapai berat badan yang ideal. Kalau korang perasan la ye, berat badan dah turun, tapi lingkaran pinggang tak turun pun. Itu tandanya kita kena teruskan usaha lagi.

CERMIN DIRI
Apabila berdiri dihadapan cermin, kita sendiri boleh merasakan yang penampilan kita ni lebih langsing dan boleh nampak perbezaan daripada sebelumnya (bukanlah perasan ataupun syok sendiri). Pada masa tu, cuba nilai diri kita secara jujur dan perbetulkan lagi program diet yang kita lakukan. Bila tengok diri sendiri di hadapan cermin akan membuatkan kita lebih sedar, apa yang kita ambil selama ni dan banyak mana yang kita makan.

BADAN LEBIH SEGAR
Bila bangun pagi setiap hari, badan kita rasa lebih ringan dan segar. Korang juga dapat merasakan yang korang akan kelihatan lebih bersemangat untuk melakukan kerja-kerja harian. Ini tandanya diet tu menjadi dan betul kerana nutrisi yang diperlukan oleh badan mencukupi.

DIAKUI OLEH KAWAN-KAWAN 
Bila lalu je depan kawan-kawan, mulalah mereka menegur, "ehh nampak kurus la", "makin slim la". Itu tandanya usaha yang korang lakukan selama ni berjaya la. Tak sia-sia la latihan dan program diet yang korang buat. Good job.

SEMANGAT UNTUK BERSENAM
Bila nak bersenam, tak kira la di tempat riadah ataupun di gimnasium, kita akan rasa lebih seronok dan lebih menyenangkan. Semasa bersenam pun tahap pernafasan pun lebih stabil dan tidak mengah tak seperti masa awal-awal dahulu, asyik pancit je. Ini semua menandakan diet kita berhasil.

TIDAK MUDAH SAKIT
Petunjuk terakhir bila diet kita dah mula berjaya ialah kita sentiasa berada dalam keadaan cergas, fit dan tidak mudah sakit. Ini menunjukkan metabolisme kita berada dalam situasi sihat, metabolisme yang tinggi dan juga mempunyai penghadaman yang baik. 

Tuesday, 31 December 2019

,
Cabaran Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc Selama 30 Hari | Masih ingat lagi tak kinah pernah cerita pasal minuman kolagen Jeanc sebelum ni?. Mungkin ada yang ketinggalan, tapi takpe korang boleh baca post tu nanti. Kali ni kinah nak share pengalaman kinah selama 30 hari mengamalkan minuman kolagen Jeanc ni. Nak tahu sama ada minuman kolagen ni ok ke tidak pada kinah, korang boleh baca pengalaman kinah sepanjang menyahut cabaran minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc Selama 30 Hari.

Minuman kolagen malaysia, Collagen terbaik, jeanc collagen
Cabaran 30 Hari Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc


Cabaran Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc Selama 30 Hari

Kalau korang dah baca post kinah sebelum ni, korang boleh nampak keadaan kulit muka kinah nampak kusam saja. Parut jerawat tak usah cakap la. Tambah pula usia dah masuk 30 an ni, dah mula nampak garis-garis halus di muka. Disebabkan masalah tu, kinah menyahut cabaran 30 hari minum collagen drink Hydrolyzed collagen Jeanc. 

Baca Juga Di Sini : Minuman Kolagen Malaysia Jeanc

Minuman kolagen malaysia, Collagen terbaik, jeanc collagen
Cabaran 30 Hari Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc
Keadaan sebelum kinah amalkan minuman kolagen Malaysia Jeanc, korang boleh tengok betapa kusamnya kulit kinah, tona kulit pun tak sekata, kulit pun nampak kering dan nampak gelap je. Bila tengok muka sendiri dalam cermin, rasa macam ehh betul ke hahah. Teruk sangat rupanya.
Minuman kolagen malaysia, Collagen terbaik, jeanc collagen
Cabaran 30 Hari Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc
Gambar yang ni adalah gambar pada hari ke 10. Nak kata ada perubahan, masih awal lagi nak nampak perubahannya, tapi kulit kinah dah mula nampak lembap. Kesan parut jerawat dan parut ketuat sebelum ni masih nampak lagi. Takpe, kita tunggu lagi hasilnya bila genap 30 hari nanti ye.
Minuman kolagen malaysia, Collagen terbaik, jeanc collagen
Cabaran 30 Hari Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc
Pada hari ke 20 pula parut jerawat dah mula pudar, kulit pun dah tak kusam seperti sebelumnya. Cuma naik pulak jerawat seketui tu. Tapi takpe la, perubahan hormon barangkali.
Minuman kolagen malaysia, Collagen terbaik, jeanc collagen
Cabaran 30 Hari Minum Hydrolyzed Collagen Drink Jeanc
Pada hari ke 30 pula, kinah memang dah berpuas hati dah. Banyak perbezaan dari hari ke 10 hinggalah ke hari 30 ni. Kulit kinah makin lembap, semakin cerah, jerawat yang seketui naik haritu pun dah mula kecut. Kalau korang nak tahu, masa ni kinah tak pakai apa-apa krim pun ye. Orang putih kata "naked face" huhu.

Selepas menyahut cabaran 30 hari minum hydrolyzed collagen drink Jeanc ni, korang boleh tengok perubahan pada setiap 10 hari. Memang Jeanc sekarang ni kinah amalkan selain penggunaan skincare yang sesuai dengan kulit kinah.

Korang yang nak mencuba minuman kolagen Jeanc ni boleh terus ke laman web yang kinah sertakan di bawah ni. Untuk maklumat lebih lanjut dan rujukan boleh layari laman web https://jeanc.my dan media sosial Facebook dan Instagram