Showing posts with label MMSOS. Show all posts
Showing posts with label MMSOS. Show all posts

Tuesday, 11 December 2018

,
MMSOS | Aplikasi Mantap Dalam Melindungi dan Sedia Membantu Ketika Kecemasan MMSOS “Panic Button” merupakan aplikasi bantuan kecemasan “Creating Awareness” iaitu kempen menanam dan menyemai kesedaran rakyat akan kepentingan aplikasi MMSOS ini, dengan hanya menekan “Panic Button” para pengguna yang berdepan dengan kecemasan seperti ragut, rompakan, serangan, jenayah harta benda, kecurian kenderaan, kebakaran, pembuli jalan raya, cubaan rompakan, perbuatan yang mencurigakan, membantu dalam memaklumkan ahli keluarga apabila berlakunya kecemasan, tunda kenderaan, tuntutan insuran, ‘jump start’ kereta, membantu ganti tayar pancit atau rosak dan mengatur ambulans.
MMSOS | Aplikasi Mantap Dalam Melindungi dan Sedia Membantu Ketika Kecemasan
Merupakan aplikasi pertama seumpamanya di Malaysia dengan kerjasama bantuan ambulans, polis, bomba, hospital atau klinik, laporan jenayah, motor assist dan kaunseling yang mudah diakses.

MMSOS beroperasi  selama 24 jam, tujuh hari seminggu dan 365 hari sepanjang tahun. Pengguna boleh menggunakan perkhidmatan ini pada bila-bila masa dan di mana sahaja ketika mengalami kes kecemasan. Apabila berlakunya kecemasan, mereka hanya perlu menekan butang kecemasan dan team SOS Response akan membantu pengguna untuk mengenal pasti dan membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi serta membantu untuk mendapatkan bantuan yang terdekat dengan anda. Anda sebagai pengguna boleh monitor status anda melalui aplikasi ini.

MMSOS | Aplikasi Mantap Dalam Melindungi dan Sedia Membantu Ketika Kecemasan

Aplikasi ini boleh dimuat turun secara percuma di Play Store dan Apps Store dan masukkan butiran diri untuk pendaftaran.

Kelebihan Melanggan Aplikasi MMSOS :

  • Percuma ‘Personal Accident Insurance’ (value worth 50,000).
  • Percuma pemeriksaan kesihatan (worth RM365).
  • Diskaun 70% untuk ‘Car Tinted’.
  • Diskaun 40% untuk pakej percutian ke Marina Island (all in package for 2 person, 
  • 3D2N + Dining).
  • ‘Special rate’ untuk memperbaharui insuran kereta.
  • ‘Special rate’ untuk penyelenggaraan kereta.
  • ‘Ambulance fees’.
  • Percuma ‘towing’

Pengenalan aplikasi ini adalah tepat pada masanya, sekali gus dapat membantu kerajaan dan polis memastikan kadar jenayah di seluruh negara terus menurun dan rakyat sentiasa berasa selamat. Ia juga membantu dalam mengurangkan kos bebanan pengguna.

MMSOS | Aplikasi Mantap Dalam Melindungi dan Sedia Membantu Ketika Kecemasan

Oh ye, kalau nak tahu baru-baru ni MMSOS baru saja mengadakan aktiviti mendaki Gua Damai Extreme Park di Batu Caves Selangor. Lebih kurang 100 penyertaan yang menyertai aktiviti ni. Selain daripada aktiviti mendaki, mereka turut didedahkan mengenai aplikasi ini.

Untuk maklumat lebih lanjut boleh berhubung dengan Pengurus Perhubungan Awam iaitu Puan Rozana Abu Hassan di talian 012-2952169



Monday, 24 September 2018

,
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan Jenayah sekarang ni ada di mana-mana saja. Baru-baru ni, kita digemparkan dengan kes samun di Kedai dobi di negeri Kedah. Walhal tempat tu boleh dikatakan tempat terbuka dan mujurlah ada cctv di situ. Alhamdulillah pelakunya telah berjaya diberkas. Seriau mendengarnya. Tak dapat bayangkan bila kejadian tu terkena pada diri kita. Mintak simpang la daripada perkara tu berlaku. Oh ye, bincang soal keselamatan baru-baru kinah telah diperkenalkan dengan satu aplikasi yang dapat membantu kita disaat berlakunya kecemasan. Kiranya aplikasi ni adalah aplikasi pertama diperkenalkan di Malaysia.

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan 

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Pada mulanya, kinah pun tak berapa faham jugak bagaimana aplikasi ni berfungsi tapi setelah menghadiri sesi penerangan di pejabat MMSOS di Jalan kuching pada Sabtu yang lepas barulah kinah faham. Kalau korang perasan kinah selalu share mengenai MMSOS di social media kinah. Mungkin ada yang tak berapa jelas lagi dengan MMSOS ni. So, hari ni kinah nak cerita  lebih detail mengenai MMSOS.


MMSOS tu Apa?

Mesti itu yang menjadi menjadi persoalan korang kan? MMSOS merupakan satu aplikasi kecemasan yang dimiliki oleh syarikat MM Synergy Sdn. Bhd dan MMSOS tu sebenarnya ialah "Most Momentum SOS Assist". Itu sebenarnya maksud MMSOS. Dengan hanya tekan Panic Button, team MMSOS akan membantu korang bila korang hadapi masalah. 

Kes yang bagaimana?

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

Dengan satu aplikasi saja, kes seperti samun, kes culik, pecah rumah, kemalangan, kecederaan, kerosakan kenderaan dan kes buli di jalan raya dapat dibantu.

Bagaimana MMSOS Berfungsi

Aplikasi ini dicipta khusus memberikan bantuan secara komprehensif yang mana pihak MMSOS akan memberikan respon dan bantuan dengan pantas. Apabila korang tekan Panic Button, aplikasi MMSOS akan membantu untuk mengenal pasti lokasi sebenar semasa kejadian dan mereka akan sentiasa berhubung dengan korang selama 24 jam sementara respon team RO tiba. RO tu stand for Response Officer tau. Untuk lebih jelas lagi, korang boleh rujuk di bawah bagaimana proses Panic Button

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

Kelebihan kepada Mereka yang menjadi MMSOS Member

Siapa kata jadi member MMSOS takde benefit. Ehh rugilah korang tak daftar sebabnya banyak benefit yang korang boleh dapat tau. Siapa nak bagi.... 


Dengan hanya yuran sebanyak RM365.00 setahun korang boleh dapat kelebihan ni😎.

Haaa tunggu apa lagi, download sekarang aplikasi ni di Playstore dan Applestore sekarang tau sebabnya bila korang Sign Up sekarang korang akan dapat RM30 cash voucher on A-Look Exclusive merchandise🎉🎉.  

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

Kinah sudah... Korang bila lagi

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan


Sebelum terlupa, korang juga boleh guna aplikasi ni secara percuma dengan beberapa fungsi menarik seperti senarai lokasi bantuan yang terdekat dan paling best sekali korang boleh guna Police Siren jika korang rasa tak selamat. Haaaa nak nampak lagi real proses yang kinah cerita ni, korang boleh tonton video ni

Dah download tu jangan lupa tau scan QR code dibawah ni yer
Untuk Maklumat Lanjut
Website
www.mmsos.my
Telefon
03-8687 4222 
Email
support@mmsos.my
Alamat
MM Synergy Sdn Bhd
No 2, Jalan Arfah 2,
Seri Kuching Business Park Off
Jalan Kuching 51200