Showing posts with the label ResepiShow All
Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur

Resepi Cucur Kentang Simple Ikut Bahan Yang Ada Di Dapur | Bila anak jenis memilih makanan, kita sebagai ibu ni memang susah hati. Macam-macam cara kita cuba nak tarik minat dia untuk makan. Bila kinah nampak yang Thahirah ni …

Resepi Ikan Bilis Goreng Bawang

Resepi Ikan Bilis Goreng Bawang | Kerana terpengaruh ini lah jadinya. Kelmarin sepupu suami post gambar di Masak Apa Hari Ni. Maka, terhasillah Ikan bilis goreng bawang . Siapa suruh tayang. Iyer walaupun simple saja tapi perc…

Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa

Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa|  Okeh kali ni kinah nak kongsi dengan semua satu resepi. Mulanya suami kinah la yang share kat facebook tentang resepi ni. Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa . Ehh betul ke ejaan maggi tu haha. Bedal…

Resepi Ayam Goreng BBQ

Resepi Ayam Goreng BBQ | Hari ni kinah nak share dengan korang satu resepi. Lama dah kan tak share resepi. Resepi kali ni kinah ambik dekat majalah Rasa. Lama dah majalah ni. Tak silap tahun lepas ke dua tahun lepas. Lebih kura…

Ikan Pekasam Goreng

Tiba-tiba tekak nak makan ikan pekasam pulak. Dah nama pun tekak Melayu herher. Nasibla stok ikan pekasam masa bulan puasa aritu ada lagi. Ikan pekasam ni kalau makan dengan nasi panas memang tak ingat ape dah. Siapa sini m…

Sambal Tumis Telur Rebus In The House

Sambal Tumis Telur Rebus | Dah lama kinah tak share resepikan. Hari ni terlebih rajin nak share di blog ni. Disebabkan telur banyak kat rumah hari ni, kinah masak sambal tumis telur rebus. Simple-simple je. Nah kinah belanja…