Showing posts with label Safi Shayla. Show all posts
Showing posts with label Safi Shayla. Show all posts

Saturday, 7 March 2020

,
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab | Walaupun berhijab, aspek kebersihan perlu juga dititikberatkan terutama sekali di bahagian rambut dan kulit kepala. Jika dibiarkan mulalah rambut kita akan ada masalah seperti berbau, kelemumur dan paling teruk keguguran rambut. Stress oii bila banyak rambut yang gugur ni.

Selari dengan perkembangan semasa pada masa kini, setelah menjalani proses R&D akhirnya, Safi kini telah melancarkan satu lagi rangkaian syampu Safi Shayla yang sepertimana kita tahu khusus buat mereka yang berhijab iaitu Safi Shayla Botani Silk. Tak berhijab pun boleh juga pakai rangkaian Safi Shayla Botani Silk ni.

Safi Shayla Botani Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Bila tahu Safi mengeluarkan rangkaian Safi Shayla Botani Silk, kinah terus dapatkan 3 varian syampu Safi Shayla Botanical Silk iaitu Safi Shayla Botanical Silk Silky Sheen Care, Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue, Safi Shayla Botanical Silk Intense Nourishment. Kenapa sampai 3 botol sekali kinah beli? Sebabnya ada banyak manfaat dan kebaikan setiap botol ni mengikut jenis masalah rambut kita.


Mengapa Safi Shayla Botani Silk Perlu Dimiliki Oleh Wanita

Kenapa kinah kata rangkaian Safi Shayla yang baru ni perlu dimiliki oleh wanita kerana ianya diformulasi 100% daripada Aktif Botanical dan apa yang penting ianya 0% Paraben dan semestinya halal. Apa yang best dengan syampu safi yang baru ni, baunya kekal harum di kepala selama 48 jam tau. Mak kinah pun dah cuba syampu ni dan dia sendiri akui rambutnya wangi je hehe. Kalau korang tak percaya korang kena cuba sendiri.

Satu lagi sebab mengapa syampu safi botanical silk perlu dimiliki oleh wanita kerana ramuan yang digunakan seperti organic habbatus sauda serta minyak argan yang begitu kaya dengan nutrien dan mampu


Syampu Safi Shayla Botani Silk Silky Sheen Care

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Botol hijau yang dihiasi dengan bunga ros pink ni diformulasi khusus buat mereka yang mengalami masalah rambut kering, susah diurus dan kusam. Mengandungi pati organik Habbatus Sauda, minyak argan dan pati minyak bunga ros yang mana ketiga-tiga ramuan ini dikatakan dapat membantu mengembalikan kelembapan rambut secara semulajadi, mengembalikan sinaran rambut, menguatkan rambut serta rambut lebih mudah diurus.


Syampu Safi Shayla Botani Silk Hair Fall Rescue

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Bagi mereka yang mengalami masalah rambut kering dan rambut gugur, korang perlu cuba Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue ni. Mengandungi organik Habbatus Sauda, minyak argan serta minyak bunga matahari yang membekalkan khasiat emolin secara semulajadi. Ramuan yang telah diformulasi ni dapat membantu merawat rambut gugur serta menguatkan akar rambut. InsyaAllah dengan penggunaan secara konsisten, masalah rambut rapuh dan gugur akan berkurangan.


Syampu Safi Shayla Botani Silk Intense Nourishment

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Varian yang ketiga ialah sesuai bagi mereka yang mengalami masalah rambut kering dan rosak. Rambut kering dan rosak ni biasa terjadi akibat penggunaan pengering rambut terlalu lama. Jadi, bagi membantu atasi masalah ni, korang perlu cuba Safi Shayla Botanical Silk Intense Nourishment. Mengandungi organik Habbatus Sauda, minyak argan serta minyak chamomile. Dipercayai kandungan minyak chamomile dapat membantu melembapkan serta memberi kesuburan semula kepada rambut dan dengan itu rambut akan lebih lembut dan lebih sihat.


Cara Penggunaan Rangkaian Safi Shayla Botanical Silk

Mudah saja nak guna syampu Safi Shayla Botanical Silk ni. Hanya pam mengikut keperluan rambut, kemudian ratakan syampu pada rambut basah, urut kepala dan kalau ikut style kinah, kinah biarkan dulu syampu dalam beberapa minit, kemudian baru bilas dengan air sehingga bersih.
Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Kinah dah cuba Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue tu. Bau dia wangi sangat. Rambut pun lebih mudah diurus dan paling best baunya tahan lama ok. Bila pakai buka tudung lepas pakai sepanjang hari, baunya masih wangi dan masih segar. Akhirnya jumpa jugak syampu yang serasi. Terima kasih Safi.

Korang yang nak mencuba rangkaian Safi Shayla Botanical Silk ni, dah boleh dapatkan di semua rangkaian hypermarket, Shopee, Lazada dan farmasi.

Untuk maklumat lanjut boleh layari website https://safi.com.my/


Monday, 26 August 2019

,
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla | Siapa kata apabila bertudung ni rambut tak perlu dijaga. Sebenarnya apabila kita bertudung, lagi perlu dijaga kerana rambut kita sepanjang hari bertutup. Kalau kita abaikan penjagaan rambut ni, lama kelamaan rambut kita akan rosak, gugur, kelemumur. Nanti siapa yang stress???

Awak jugak yang stress kan hihi....

Jangan ambik mudah akan penjagaan rambut ni. Nak rambut cantik dan sihat memerlukan penjagaan yang rapi. Cuba kita tak jaga, mula lah kita akan rasa tak selesa, gatal sana, gatal sini silap haribulan kutu pun hinggap kat kepala. 

Dah dah tak payah fikir dah pasal masalah tu. Korang ikut saja tips kinah bagi ni, insyaAllah rambut korang akan sihat plus lebih wangi.

Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla

Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Rambut ni umpama mahkota untuk wanita. Tapi  bila tak dijaga dengan rapi mula lah timbul masalah kelemumur. Oleh itu, kali ni kinah nak kongsikan dengan korang beberapa tips penjagaan rambut untuk mereka yang bertudung ataupun berhijab

1. Pilih fabrik tudung yang sesuai - pemilihan fabrik yang sesuai adalah penting bagi kita yang bertudung bagi memudahkan pengaliran udara ke kepala. Boleh je kalau korang nak ikut trend sekarang, tapi janganlah terlalu tebal. Kesian rambut korang tu.

2. Pilih anak tudung yang sesuai - seeloknya korang pilih anak tudung dari fabrik kapas dan tidak terlalu ketat menekup kepala. Kasi can la rambut kita nak bernafas. Pernah sekali tau kinah terpakai anak tudung yang ketat, hmm rasa berat je kepala ni. Sejak dari tu kinah guna anak tudung yang sedikit longgar. Barulah rasa selesa.

3. Elak Pakai Secara Berulang - seeloknya la, tudung dan anak tudung setiap kali nak pakai biarlah dalam keadaan bersih. Jangan lah korang pakai berulang tanpa dicuci. Jaga kebersihan rambut korang tu.

4. Cuci rambut secara berkala - rambut kita ni tak perlu dicuci hari-hari, kalau rambut panjang, payah jugak nak topup syampu setiap bulan hehehe. Biasanya kinah cuci rambut selang sehari atau dua hari macam tu.

5. Keringkan rambut secara semula jadi - lepas mandi tu, keringkan rambut dengan tuala. Jangan rambut tengah basah korang terus pakai tudung. No no no ye. Kalau korang nak cepat guna je hair dryer tapi jangan guna suhu yang tinggi nanti rambut cepat rosak. Oh ye satu lagi jangan amalkan budaya balut rambut dengan tuala. Selalu betul tengok kat tv.

6. Cuci rambut dengan air sejuk - korang nak cuci rambut, jangan sesekali guna air suam, nanti rambut korang jadi kasar, kering dan susah nak diurus. Guna je air sejuk untuk membilas rambut tu. Bila kita guna air sejuk, ianya akan melembutkan kutikel rambut.

7. Rehat sebentar - rehat ni, bukannya merehatkan badan saja tau. Rambut pun kena rehat jugak. Lepas balik shopping ke kerja ke, bukak tudung dan jangan terus mandi. Biarkan dulu kulit kepala kita bernafas dan peluh kering terlebih dahulu.

8. Sikat rambut - sebelum nak mandi tu, sikat rambut dulu supaya nanti bila mandi takde la banyak sangat rambut yang gugur dalam bilik mandi tu.

9. Pilih syampu yang sesuai - sekarang ni dah banyak jenama syampu dan jenis syampu yang sesuai dengan keadaan kulit kepala kita. Pilih je yang sesuai dengan korang.

10. Guna perapi rambut - kinah yakin, ramai yang skip step yang ni. Lepas ni korang rajin-rajin la guna perapi rambut ni. Sapu di bahagian rambut je tau, jangan korang sapu dengan kulit kepala sekali. Nanti berminyak pulak kulit kepala tu.

11. Jangan ikat rambut terlalu ketat - korang yang berambut panjang tu janganlah ikat rambut tu ketat sangat. Bagi ruang rambut korang tu nak bernafas.

12. Trim hujung rambut - kalau ada free, baik korang pergi trim rambut yang bercabang tu. Ala sebulan sekali je.

13. Serum atau pelembap rambut - kalau ada bajet lebih, bolehlah guna serum atau pelembap rambut sebagai tambahan dalam rejim penjagaan rambut ni.

Hah banyak jugak tips yang kinah kongsi dengan korang ni mengenai penjagaan rambut ni. Jangan tak ikut tips ni.


Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla

Dalam banyak-banyak tips di atas, kinah nak tekankan kat sini mengenai pemilihan syampu yang sesuai dengan keadaan kulit kepala kita sangat penting tau.  Kalau lah kita salah pilih syampu nanti makin melarat pulak masalah rambut awak tu.
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Seperti kinah yang mengalami masalah kelemumur, memerlukan penggunaan syampu khusus untuk kelemumur. Jadi, kinah memilih syampu dari Rangkaian Syampu Safi Shayla - Pakar Rambut Wanita Bertudung iaitu Syampu Anti Kelemumur

Pada sesiapa yang mempunyai masalah yang sama dengan kinah, korang hanya ikut 3 langkah ni saja. InsyaAllah masalah kelemumur korang dapat diatasi.

Langkah 1 - Minyak Rambut Anti Kelemumur

Mungkin ada yang pelik kenapa mesti minyak rambut terlebih dahulu. Haa kalau korang nak tahu ini lah rutin asas kinah sebelum cuci kepala dengan syampu. Korang pernah cuba hair oil sebagai pre-wash
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Mesti tak pernah cuba lagi kan....

Apa kata lepas ni korang cuba hair oil ni sebagai pre-wash, nak guna pun mudah je. Hanya lumurkan minyak pada permukaan kepala hingga hujung rambut, sambil tu urut jugak kulit kepala tu perlahan-lahan dan biarkan beberapa minit. Lepastu baru syampu rambut korang tu. Diingatkan kuantiti syampu bila guna minyak ni kena lebih sikit dari biasa ye.

Kalau korang nak tahu minyak rambut anti kelemumur ni di formulasi dengan Habatus sauda serta minyak Zaiton asli. Mengandungi agen anti-kelemumur dan menthol yang mana ianya  dapat mengurangkan kelemumur, gatal kulit kepala dan kulit kepala berminyak.

Langkah 2 - Syampu Anti Kelemumur

Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Dalam banyak-banyak rangkaian syampu Safi Shayla ada jua jenis je yang sesuai dengan keadaan kulit kepala kinah iaitu, syampu itch-control dan syampu anti kelemumur Safi Shayla menjadi pilihan. Buat masa ni kinah guna syampu anti kelemumur untuk mengurangkan masalah kinah ni. Paling kinah tak boleh move on, bau dia wangi dan sejuk je rasa kulit kepala.

Dihasilkan dengan menggunakan Micro Bamboo Charcoal dan Habatus Sauda - Mikro ZPT Complex yang berkesan menghapuskan 99% kulat yang menjadi punca kepada kelemumur dari cucian pertama.

Langkah 3 - Refreshing Scalp Mask 

Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Pada kebiasaannya, selepas je syampu dan bilas rambut dengan bersih kinah terus sudah mandi. Tapi selepas diperkenalkan dengan refreshing scalp mask ni, kinah terus jatuh cinta. Kalau korang nak tahu, Safi Shayla Refreshing Scalp Mask merupakan masker penyegar kulit kepala kawalan kelemumur dan juga kegatalan.

Mengandungi Micro Bamboo Charcoal yang dapat menghilangkan minyak serta bau kepam kulit kepala dan rambut. Selain itu, Minyak Organik Habbatus Sauda pula begitu kaya dengan nutrien yang dapat membantu melindungi rambut dan menyuburkan kulit kepala kita. Manakala Menthol pula dapat membantu menyegarkan dan menyamankan kulit kepala kita. 

Oh ye, sebelum terlupa....
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Jom Kumpul Sekarang
Sekarang tengah ada promosi tau. Beli mana-mana produk Safi Shayla bernilai RM35.00 korang layak dapat Sling Bag We Bare Bear yang comel ni secara PERCUMA. Kinah dah dapatkan kesemua koleksi beg comel ni. Korang bila lagi?

Jom kumpul sekarang
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Sling Bag We Bare Bears yang comel

Dapatkan segera di pasaraya yang terlibat dengan kempen ni sebelum kehabisan stok.

Untuk Maklumat Lanjut
Website : 
safi.com.my
Facebook 

Sunday, 6 May 2018

,
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla Pakar Rambut Wanita Bertudung | Khamis lepas kinah berkesempatan menghadiri satu event daripada Safi di District 21, IOI City Mall Putrajaya. Event ni bersempena Relaunch produk Safi Shayla. Korang nak tahu Safi Shayla sekarang dah berwajah baru dan Safi Shayla juga telah mengeluarkan produk baru khusus untuk penjagaan rambut. So lepas ni bolehlah Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla Pakar Rambut Wanita Bertudung. Ehh yang tak bertudung pun boleh pakai juga.



So, teruja tak? Kinah pun teruja tau.

Siapa pengguna produk Safi kat sini? Yeayy kita sama.  Kira dah lama juga kinah gunakan produk Safi ni ok.

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla - Pakar Rambut Wanita Bertudung

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Program Relaunch dimulakan dengan kata-kata aluan daripada pengacara yang comel dan ceria dan diikuti dengan ucapan daripada Mr. Sriram Krishnamurthy selaku Chief Executive Wipro Unza (Malaysia) Sdn. Bhd. Majlis ni juga diteruskan dengan launch gambit yang menarik. Selain itu, turut diadakan sesi bergambar, berzumba untuk rakan bloggers dan media. Selepas itu turut diadakan aktiviti khusus buat rakan media dan bloggers.

Jom Kinah belanja gambar semasa event tu berlangsung


Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Happening sangat event ni. Panjang sangat intro nye hihi. Mesti korang dah tak sabar nak tahu produk-produk Safi Shayla yang terkini.

Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
SAFI SHAYLA kini mempunyai formulasi baru yang mengandungi 1001 manfaat Habbatus Sauda dan kebaikan Micro Bamboo Charcoal. Habbatus Sauda merupakan ekstrak yang digunakan sejak zaman dahulu lagi dan dipercayai dapat memberikan manfaat kepada penggunanya. SAFI memperkenalkan Habbatus Sauda di dalam produknya kerana ia dapat membantu mengurangkan kegatalan kulit kepala dengan cara mencegah penghasilan bakteria. Tambahan pula, Habbatus Sauda dapat mengekalkan rambut sihat kerana ia dapat menghindari keguguran rambut dan membuat rambut lebih lembap dan bersinar.

Micro Bamboo Charcoal membantu menghilangkan toksin daripada kulit kepala, mengurangkan rambut berminyak dan memberikan sinar kepada rambut. Dengan mengeluarkan minyak dan kotoran, Micro Bamboo Charcoal menjadikan rambut lebih lebat dan pada masa yang sama dapat mengawal bau rambut. Bau rambut merupakan sesuatu yang penting untuk golongan wanita bertudung kerana ia dapat meningkatkan keyakinan diri.


SAFI SHAYLA kini mengeluarkan rangkaian produk syampu yang baru yang bukan sahaja mengandungi formulasi Habbatus Sauda dan Micro Bamboo Charcoal tetapi ia juga disertakan dengan pembungkusan baru yang menarik di dalam pelbagai saiz dan disertakan juga dengan haruman yang menyegarkan. Menariknya, haruman ini, ia dapat dapat bertahan selama 48 jam. 


Pakar dalam penjagaan diri, SAFI SHAYLA memahami masalah yang menghantui golongan wanita bertudung kerana sudah ramai wanita yang kecundang apabila berhadapan dengan soal penjagaan rambut. Dengan rangkaian produk terbaru ini, SAFI SHAYLA inginmembantu golongan wanita bertudung untuk merasa lebih yakin dengan diri bagimengejar impian dan cita-cita setinggi gunung,tidak kira di dalam bidang apa sekalipun. Golongan wanita ini dapat mencapai impian bukan sekadar dengan menggunakan syampu yang baharu tetapi juga dengan bantuan rangkaian penjagaan rambut syampu Mist 2 dalam 1 Rambut & HIjab, Serum Rambut dan Minyak Rambut untuk mendapat rambut ikal mayang dan kulit kepala yang sihat.
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Mist 2 dalam 1 Rambut & Hijab boleh disembur terus ke rambut atau hijab kerana sifatnya yang cepat kering. Berbeza dengan produklain di pasaran yang meninggalkan kesan, jangan khuatir kerana produk ini tidak meninggalkan sebarang kesan ke atas rambut ataupun hijab. Bagi wanita moden, SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut& HIjab sangat sesuai dalam kehidupan seharian kerana ia meninggalkan haruman yang menyegarkan di mana ia dapat bertahan selama 24 jam. Selain itu, ia juga dapat mengekalkan kelembapan rambut, mengembalikan sinar, memberikan lebih kelembutan, bermaya dan membuatkan rambut lebih ringan.

Hasil gabungan ramuan syampu dan serum SAFI SHAYLA ia dapat menghasilkan rambut lebih lembut dan ringan. SAFI SHAYLA Serum Rambut didatangi dengan 2 variasi iaitu –Licin Terurus dan Hitam Menawan.
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Aktifkan Diri Anda Bersama Safi Shayla
Minyak rambut SAFI SHAYLA pula dapat memberikan rambut yang lembut serta licin sekaligus memberikan rambut kelihatan sihat serta memberikan keharuman yang berpanjangan.

Setiap variasi produk yang dihasilkan dan diformulasi oleh SAFI SHAYLA adalah untuk melengkapi satu sama lain. Dengan menggunakan variasi produk dalam rangkaian SAFI SHAYLA,ia dapat memastikan golongan wanita bertudung memperoleh lebih keyakinan diri dengan mempunyai rambut selembut sutera dan sihat.

Rangkaian produk SAFI SHAYLA boleh didapati dalam pelbagai saiz dengan harga mampu milik :

1. Syampu – 160G (RM8.35) / 320G (RM13.65) (8 variasi)

a) SAFI SHAYLA Syampu Segar & Bermaya MengandungiNano Lipid Enhancer dimana ia dapat melindungi rambut dan mengeluarkan kekotoran minyak pada rambut. Selain itu, ia juga dapat membersihkan kulit kepala dengan lebih berkesan dan hasilnya memberikan rambut rasa segar dan bermaya.


b) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus – Mengandungi Teknologi Perawatan Rambut Lembut yang dapat meluruskan, melembutkan, melindungi dan mengurangkan rambut kerinting. Ia dapat menjadikan rambut anda lebih mudah untuk djaga/dimanja. 


c) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur – Mengandungi Micro ZPT Complexdimana ia dapat mengurangkan 99.9% kulat yang boleh menyebabkan kelemumur hanya dengan basuhan yang pertama. 

d) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi Pro-Vitamin B5,protein gandum yang dapat mengukuhkan struktur rambut dan mengurangkan keguguran rambut. 

e) SAFI SHAYLA Syampu HitamMenawan– Juga mengandungi Sheen Lock yang merupakan ejen pengunci kilauan yang dapat membuat rambut hitam berkilat, sihat, lembut dan mudah diurus. 

f) SAFI SHAYLA Syampu Itch-Kontrol– Mengandungi minyak argan dan mentol yang dapat menyegarkan dan menghapuskan bau di kulit kepala. Minyak Argan dan mentol akan membuatkan kulit kepala terasa sejuk dan segar seperti berada di awang-awangan. 

g) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Minyak– Mengandungi citrus dan mentol dimana ia dapat membantu dalam pengawalan rambut berminyak dengan membersihkan liang-liang roma secara mendalam dan memusnahkan minyak yang berlebihan. Citrus dan mentol juga dapat menghilangkan kekotoran dan menyegarkan kulit kepala. 

h) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Rosak – Mengandungi amino complex yang membantudalam pemulihan rambut rosak dengan memelihara selaput rambut sekaligus memberikan kelembapan pada rambut. 

2. Syampu pouch – 480G (RM14.65) (5 Variasi) 
a) SAFI SHAYLA Syampu Kawalan Rambut Gugur 
b) SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya 
c) SAFI SHAYLA SyampuItch-Kontrol 
d) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur 
e) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus 

3. Syampu pump – 520G (RM19.90) (5 Variasi) 
a) SAFI SHAYLA SyampuKawalan Rambut Gugur 
b) SAFI SHAYLA Syampu Segar Bermaya 
c) SAFI SHAYLA SyampuItch-Kontrol 
d) SAFI SHAYLA Syampu Anti-Kelemumur 
e) SAFI SHAYLA Syampu Licin Terurus 

4. SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab – 100ML (RM17.90) Terdapat dua variasi iaitu Licin Terus dan Hitam Menawan. Kedua-dua variasi SAFI SHAYLA Mist 2 dalam 1 Rambut dan Hijab mengandungi Habbatus Sauda Organik, perapi asas semulajadi, Pro-Vit B5 dimana ia membekalkan rambut dengan nutrisi, anti-bakteria, perlindungan dari cahaya matahari, memberi kelembapan, mengembalikan sinar, menghindari rambut rosak dan pada masa yang sama ia membuatkan rambut lebih lebat dan sihat.

5. SAFI SHAYLASerum Rambut – 50ML (RM17.90) 

Juga terdapat dalam dua variasi 

Formulasi SAFI SHAYLA Serum Rambut mengandungi: 
a) Minyak organik Habbatus Sauda – Memberikan perlindungan UV, membekalkan nutrisi untuk rambut yang mengandungi anti-bakteria. 

b) Minyak Moroccan Argan Organik– Kaya dengan vitamin, mineral dan anti-oxida yang dapat membantu dalam hidrasi rambut. Dengan itu ia dapat menghasilkan rambut yang lebih lembut dan mengurangkan kerosakan rambut rapuh dengan meningkatkan keanjalan rambut. Pada masa yang sama ianya dapat memulihkan kilauan rambut. 

c) Minyak Zaitun Asli – Menyegarkan kembali rambut kering, kusam dan kerinting. 

d) Minyak Vitamin E – Mengekalkan rambut yang kuat dan sihat kerana minyak vitamin E mengandungi anti-oxida yang dapat meneutralkan radikal di rambut. 

6. SAFI SHAYLA Minyak Rambut – 100ML (RM11.90) 

SAFI SHAYLA Minyak Rambut difomulasikan dengan Habbatus Sauda organikdan juga Minyak Zaitun asli. SAFI SHAYLA Minyak Rambut mempunyai 3 variasi iaitu:- 

a) SAFI SHAYLA Anti-Kekeringan – Mengandungi Vitamin E, A & C yang dapat menjadikan kulit kepala lebih sihat dan melindunginya daripada sinaran cahaya matahari. 

b) SAFI SHAYLA Kawalan Rambut Gugur – Mengandungi minyak argan yang membantu memberikan rambut kelihatan lebih bersinar dan mengurangkan rambut rapuh. 

c) SAFI SHAYLA Anti-Kelemumur – Mengandungi ajen anti-kelemumur dan mentol di mana ia berkesan dalam mengurangkan kelemumur, kegatalan kulit kepala dan kulit kepala yang berminyak. Berbeza daripada 2 minyak rambut yang disebutkan di atas, minyak rambut SAFI Shayla Anti_Kelemumur dipakai sebelum mencuci rambut. Urutkan secara perlahan-lahan minyak rambut di permukaan kulit kepala hingga ke hujung rambut. Biarkan selama 3 – 5 minit, kemudian basuh dan bilas bersama rangkaian produk syampu SAFI SHAYLA. 

Rangkaian penjagaan rambut SAFI SHAYLA melengkapi antara satu sama lain dan ia dapat membuahkan hasil yang baik bagi golongan wanita bertudung atau pun tidak. SAFI SHAYLA ini sangatlah bersesuaian bagi semua golongan wanita daripada wanita bekerjaya sebagai pemain drum, pemain papan luncur, pengajar zumba ataupun penunggang jet-ski kerana SAFI SHAYLA mengurangkan kegatalan dan masalah kulit kepala berminyak sambil meninggalkan kesan haruman sepanjang hari. 

Rangkaian produk SAFI SHAYLA adalah dalam lingkungan harga mampu milik dan memiliki sijil halal. SAFI SHAYLA boleh didapati di pasaraya besar, pasar raya dan juga di laman web dalam talian.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT