Showing posts with label butik. Show all posts
Showing posts with label butik. Show all posts

Friday, 27 July 2018

,
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu di Bangi| Penat dengan kerja seharian dari pagi ke petang, dari petang sampai ke malam dan begitulah seterusnya kehidupan seorang surirumah macam kinah ni. Penat? Tipulah kata tak penat. Rehat tu tetap ada cuma kekadang tu badan ni sesekali perlu dimanjakan jugak. Sebenarnya sejakm bulan puasa lagi kinah tak pergi berurut. Jadi selasa lepas kinah ajak suami pergi berurut sebab badan dah mula sakit-sakit. Ingatkan suami kinah bawak pergi berurut tempat biasa, rupanya tak. Dia bawak tempat lain. Katanya tempat ni mesti kinah suka. Korang yang rasa Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu di Bangi.


Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu di Bangi

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Namanya pun ekslusif okeh. Kalau korang nak tahu Bondahaven merupakan pusat penyusuan dan spa bagi ibu-ibu. Bondahaven ni terletak  di Bandar Puteri Bangi, Kajang. Memang mudah sangat nak cari. Keluar saja tol dah nampak dah Bondahaven. Tak pun, guna waze je. Mesti jumpa punya la. Bondahaven ni betul-betul di tingkat atas kedai makan mamak.

Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
First impression bila kinah masuk ke sini Wowwww bestnya dekorasi dia. Di sambut pula dengan staff yang sangat friendly, Hajar namanya. Dekorasinya cantik sangat. Cantik tak terkata. Rasa macam nak guna je konsep yang sama untuk rumah sendiri nanti ehh opps huhu.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Paling best memang tempat ni mesra kanak-kanak. Thahirah sampai je ke sini tempat dia tuju tempat mainan. Memang dia ralit main kat situ dengan ayahnya sambil tu boleh tengok tv. Kiranya korang bila bawak anak ke sini nanti takde la susah hati sangat.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Selain ruangan menunggu, Bondahaven juga turut menyediakan ruangan untuk menyusukan baby. Biliknya pun sangat selesa dan jika memerlukan breast pump, tak payah pening dah, boleh je guna breast pump yang disediakan secara percuma. Haaa best tak? Korang yang cari spa muslimah area Bangi bolehlah datang ke Bondahaven ni.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Ibu-ibu yang tengah buat persiapan untuk kelahiran nanti, boleh juga dapatkan barangan keperluan di sini.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Nak cari essential oil ataupun serbuk teh pun boleh beli kat sini. Oh ye kinah ada cuba minuman kolagen sarang burung dan longan. Sedapppp. Korang cubalah nanti.

Servis yang Terdapat di Bondahaven

Di Bondahaven, ada pelbagai servis yang ditawarkan khusus untuk kita sebagai seorang wanita dan juga ibu terutamanya bagi ibu yang tengah berpantang. Tak lupa juga untuk anak dara dan bakal pengantin yer, korang pun boleh juga ke Bndahaven spa muslimah di Kajang untuk menikmati servis yang disediakan.

Menarikkan Bondahaven ni? Serba serbi boleh. Jom kita tengok servis apa yang ada di sini.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Dalam banyak-banyak pakej tu, kinah pilih untuk urutan tradisional Melayu selama sejam. Memang puas hati la. Kebetulan pada masa tu kinah baru je baik dari demam, memang layan sangat la dengan urutan tu.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Sebelum kena urut, kita kena register dulu. Sama ada kita tengah pregnant, ada penyakit ke tidak, ada ambik ubat ke, dan kita boleh pilih nak urut sama ada nak perlahan, sederhana atau pun nak kuat. Ikutlah keselesaan kita. Sambil-sambil isi tu kita layan dulu teh herba hihi.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi

Dah selesai semua tu, jom kita rendam kaki dulu di sini selama lima minit dengan air suam dan juga garam bukit. Cukup lima minit kaki ni rasa lembut pulak. Gambar di atas ni dah minta keizinan dari tuan badan tau.

Selesai rendam kaki, barulah pergi berurut. Masa berurut tu takde la kinah nak tangkap sebab nak privasi kan. Oh ye, sebelum terlupa diorang akan tanya tau kita nak guna minyak apa, kinah kan baru je sihat jadi kinah pilih minyak untuk buangkan angin. Serius kinah cakap, therapist kat sini kebanyakan mahir dengan bidang diorang. Tahu je mana point yang sakit. Kinah dapat rasakan, selagi tempat tu kinah rasa sakit, selagi tu la dia akan urut sampai lega. Ringan rasa badan lepas kena urut. Walaupun sakit kena tenyeh lepas kena urut, tu perkara biasa la. Lama-lama akan ok.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi
Sakit-Sakit Badan? Jom Pergi Berurut di Bondahaven Spa Untuk Ibu-ibu
Kinah tak dapat nak ambik gambar tempat rawatan yang ada katil sebab tengah ada pelanggan masa tu. Jadi, ini saja yang kinah dapat ambik. Tempat ni khusus untuk ibu mengandung. Iyelah katil kan tinggi, jadi untuk keselamatan ibu-ibu semua lantai la tempat yang selamat.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi

Untuk pengetahuan semua, di Bondahaven terdapat dua lagi bilik eksklusif iaitu Hibiscus dan Lemongrass untuk ibu berpantang dan juga kepada mereka yang ambil pakej kahwin. Hal ini disebabkan pakej yang diambil mereka menggunakan air sepanjang proses rawatan.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu, urut tradisional untuk ibu lepas bersalin, spa untuk ibu-ibu, bondahaven, spa untuk muslimah di kajang, spa paling best di Bangi

Hmm tunggu apa lagi, cepat booking di spa paling best di Kajang ni sebelum terlambat sebabnya bilik rawatan sangat terhad. Jadi, tak mahu korang tunggu lama, digalakkan korang booking dulu. Sebelum terlupa sesiapa yang berminat nak buat rawatan di sini jangan lupa sebut nama "sakinah" atau "nurul sakinah" ye. Nanti akan dapat potongan sebanyak 15% haaa siapa nak bagi. Jangan lupa tau.....

UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Dibuka pada setiap hari dari pukul 10.00 pagi hingga 6.00 petang 
(Selepas 6.00 petang perlu booking)
Rabu cuti

Alamat
Lot 2-3 (3rd floor), Jalan 2A/2, Bandar Puteri Bangi, 43000 Kajang, Malaysia

Facebook
Instagram







Tuesday, 29 May 2018

,
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur | Pelbagai fesyen boleh digayakan dan menjadi pilihan apabila menjelang hari raya nanti. Kinah pun tak terkecuali ye. Kiranya nak ikut juga perkembangan fesyen pada masa kini. Baru-baru ni kinah singgah ke Butik Haqqi yang terletak di Taman Tun Dr Ismail Kuala Lumpur. Sebenarnya dah lama dah kinah aim satu baju ni masa singgah di Butik Haqqi Shah Alam. Pada masa tu cuma cuci mata je hehe. Haa kali ni baru la shopping kan dah gaji.

Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur

Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Kalau korang nak tahu butik Haqqi ni bukan saja membekal barangan keperluan haji dan umrah saja malah pakaian seperti kurta, jubah, baju kurung dan kasut pun ada tau. Kiranya mudahlah. Semuanya ada dalam satu tempat. Jadi tak payahlah korang nak pergi dari satu kedai ke kedai yang lain.

Antara barang kelengkapan Haji dan Umrah yang terdapat di butik Haqqi

Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Kelengkapan Haji  dan Umrah
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Kelengkapan Haji dan Umrah
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Kelengkapan Haji dan Umrah
Baju Raya 2018 by Nora Danish
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Teaser Baju Raya Kinah
Alhamdulillah pilih punya pilih baju raya idaman hati dapat juga baju yang berkenan di hati dan yang penting ada saiz macam kinah. Orang kata saiz macam kinah yang rendah dan agak berisi ni tak ada saiz di mana-mana butik tapi di Butik Haqqi ni ada ok. So tahun depan shopping dekat haqqi je la senang.

Ekhm korang susah hati ke sebab saiz takde? Jangan macam tu.. Kalau nak tahu di butik haqqi ada saiz dari S sampai la ke XXXL tau. Korang pilih je mana fesyen pilihan hati. Baju lelaki, perempuan semua ada kat sini okeh.

Meh kinah belanja sedikit baju yang ada di butik haqqi TTDI
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Beli Baju Raya di Butik  Haqqi TTDI Kuala Lumpur
Apa yang kinah tunjuk ni cuma sebahagian je. Korang yang masih tak tahu nak beli baju raya kat mana, marilah datang ke butik haqqi. Macam-macam fesyen, warna dan pilihan yang boleh buat korang rambang mata. Apa yang penting harga yang ditawarkan pun berpatutan ok. Mana yang tak berkesempatan nak walk in ke butik haqqi, korang juga boleh beli secara online melalui portal haqqi. Haa lekaih cuci mata kat portal haqqi. Kebetulan tadi kinah bukak portal ada harga baju dari RM100++ diturunkan harga yang tak masuk akal. Tengah sale tu. 

ALAMAT BUTIK HAQQI TTDI
No 14, Jalan Wan Kadir 4, Taman Tun Dr Ismail, 60000 Kuala Lumpur
Telefon03-7732 2247
Waktu Buka : 10.00 PAGI - 7.00 MALAM

Untuk Maklumat Lanjut
Laman Web
Facebook
Instagram
Twitter

Thursday, 24 May 2018

,
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah | Assalamualaikum semua. Dalam sedar tak sedar dah seminggu kita berpuasa kan. Pantas betul masa berlalu. Oh ye sekarang ni pasti ibu-ibu di luar sana tengah sibuk menyiapkan persiapan untuk hari raya. Kinah pun tak terkecuali jugak tau.

Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah

Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah

Ahad yang lepas selepas ke Jakel Shah Alam, kinah singgah pulak ke Butik Haqqi. Ala tak jauh mana pun dari Jakel jalan sikit je. Sekali sekala apa salahnya exercise. Tujuan asalnya nak cuci mata je tapi tersangkut pulak satu telekung dari Butik Haqqi ni. Kiranya ter shopping telekung raya la di Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah.
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah 
Untuk pengetahuan semua, butik Haqqi ni bulan sekadar jual kelengkapan untuk haji dan umrah saja tau. Jubah, dress, tudung, kasut pun ada di sini. Kiranya one stop centre jugak la. Tambahan pula tak lama lagi musim haji akan tiba, jadi sesuai sangat la ke butik haqqi ni.
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Alaaa jauh betul nak ke Shah Alam tu....

Korang jangan risau, walaupun tak dapat datang ke butik sebab jauh, korang masih boleh shopping kat butik ni. Tapi bagaimana?

Sekarang ni kan zaman di hujung jari, korang boleh dapatkan barangan kelengkapan yang diperlukan melalui atas talian, orang putih kata secara online. Hanya dengan layari website Haqqi korang boleh shopping di haqqi.
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Antara kelengkapan ibadah yang terdapat di portal haqqi
Oh ye sebelum terlupa, di butik haqqi bukan saja korang boleh dapat keperluan umrah dan haji malah korang juga boleh dapatkan kelengkapan raya yang bestnya daripada koleksi-koleksi jenama artis tau. Antara jenama artis yang terdapat di butik haqqi ialah Dara by Fathia Latiff, el by Elfira Loy, izzuexclusive, jenama haqqi sendiri, Medisole, Al-Mukarramah dan pelbagai lagi.

Serius cakap, kalau korang singgah ke butik haqqi confirm rambang mata sebab banyak pilihan daripada kanak-kanak sehingga ke orang dewasa. Apapun korang kena bijak berbelanja yer. Jangan terlebih sudah hehe.

Jom kinah belanja gambar di sekitar butik..
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah
Macam mana? Best kan???  Sekarang ni tengah ada promosi. Rugilah kalau tak grab. Oh ye mungkin ada yang tertanya-tanya satu je ke butik ni? Ehhh tak semuanya ada 5 cawangan di sahaja termasuk di Shah Alam, Bangi Sentral, TTDI dan satu di Pantai Timur, di Terengganu.
Butik Haqqi Shah Alam Hab Kelengkapan Haji dan Umrah


Jom tonton video ni dulu


UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Website

Butik Haqqi
NO 37, JALAN PLUMBUM P7/P, 
SEKSYEN 7, 
40000 SHAH ALAM,
SELANGOR DARUL EHSAN

Email
INFO@HAQQI.COM.MY

No. Telefon
03-5523 6430