Tuesday, July 31, 2018

I am a part of Althea Angels

by , in
I am a part of Althea Angels| Teruja betul bila terima kotak pink ni. Dari Korea pulak tuu. Siapa yang tak seronokkan. Kinah terima parcel ni kerana kinah sebenarnya salah seorang Althea Angels. Masa hari raya aritu kinah terima email jemputan untuk sertai Althea Angels ni. Tak sangka dalam ramai-ramai yang hantar permohonan, kinah yang terpilih. Alhamdulillah rezeki.


Kalau korang nak tahu, ni kali ketiga kinah bekerjasama dengan Althea tau. Kinah pernah kongsikan dalam entri sebelum ni. 

BACA DI SINI


Mesti ada yang tertanya-tanya benefit yang kami dapat bila terpilih sebagai Althea Angels ni kan?Benefit yang kami dapat ialah:
  • Welcome Gift 
  • Monthly K-Beauty Giveaway 
  • Seasonal Annual Shopping Credits 
  • Exclusive Discount Code 
  • Birthday Credits 
  • Exclusive Althea Reviews 
  • Studio Access 
  • Many more fun activities


Tadaaaa, ni lah kandungan dalam Althea Angels Box yang comel tu. Best tau. Lepasni bolehlah tenyeh muka dengan Real Fresh Skin Detoxer ni. Ada dua jenis skin detoxer ni. Pertama Green tea, ianya digunakan pada waktu malam. Kedua pulak, Rose, digunakan pada waktu pagi. Kedua-duanya wangi sangat.


Menariknya skin detoxer ni hanya apply kat muka selama 10 saat je, tak payah lama-lama kemudian boleh cuci. Mudah sangat nak guna. Oh ye pada yang berminat nak mencuba Real Fresh Skin Detoxer ni boleh mula order di website Althea tau.

Kinah baru je lepas shopping dari Althea, nak tahu apa yang kinah beli, korang kena tunggu la nanti ye, baru je order aritu. Dah sampai nanti kinah share ye.

Friday, July 27, 2018

Unique Flower Shopping Experience With A Better Florist Malaysia

by , in
A Better Florist is better, and that’s not just because it’s in their name. It’s what they do and how they do it, and they are one of the rare florists who has actually turned flower shopping into a unique flower shopping experience. Everything is client-centric, and this is a Malaysia flower delivery that delivers your flowers right to your doorstep and treats you like a queen or king.



First of all, the best florist in Malaysia has a beautiful flower catalog, that offers everything you can think of, for any occasion or event that you may have. Whether it’s their KL flower delivery, or their flower delivery to JB, or even the flower delivery Penang or flower delivery Ipoh has, you can find your favourite arrangements every day. Everything that’s on display on their website is always available, so you can just click on that button and order without hesitating. 


Their same day flower delivery is another great perk, and it’s actually what made them famous as the best flower delivery Singapore has. The best flowers in Singapore were delivered at the speed of lightning and the standard is always high. They never disappoint. And just like a cherry on top of a sundae, this same day flower delivery is free!

 Unique Flower Shopping Experience With A Better Florist Malaysia

A Better Florist also is a gift delivery, that offers festive and themed hampers and a fruit basket collection, and whatever hamper or fruit basket you choose, you can ask them to customise it additionally. From the baby hamper to a fruit basket, everything is beautifully arranged and one of the most unique presents you’ll ever give. 


If you love A Better Florist in Malaysia, you’ll love that you can find their flower shop in other places, making it the all round best florist ever. They have a flower delivery Brisbane just got, an UAE flower delivery and a Hong Kong flower delivery. Wherever you go, you can find your favourite flowers there. You don’t have to doubt them, because A Better Florist is the same as the best florist in Kuala Lumpur, and a flower delivery HK loves, and as a flower delivery Dubai has

But whether it’s the best flower delivery in the UAE and in Malaysia, we have to agree that they offer something no other florist can. And with that being sad, you have to give them a try! 
Friday, July 27, 2018

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu

by , in
Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa| Penat dengan kerja seharian dari pagi ke petang, dari petang sampai ke malam dan begitulah seterusnya kehidupan seorang surirumah macam kinah ni. Penat? Tipulah kata tak penat. Rehat tu tetap ada cuma kekadang tu badan ni sesekali perlu dimanjakan jugak. Sebenarnya sejak bulan puasa lagi kinah tak pergi berurut. Jadi selasa lepas kinah ajak suami pergi berurut sebab badan dah mula sakit-sakit. Ingatkan suami kinah bawak pergi berurut tempat biasa, rupanya tak. Dia bawak tempat lain. Katanya tempat ni mesti kinah suka. Nama tempat tu ialah Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa untuk Ibu-ibu.


Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa Untuk Ibu-ibu

Namanya pun ekslusif okeh. Kalau korang nak tahu Bondahaven merupakan pusat penyusuan dan spa bagi ibu-ibu. Bondahaven ni terletak  di Bandar Puteri Bangi, Kajang. Memang mudah sangat nak cari. Keluar saja tol dah nampak dah Bondahaven. Tak pun, guna waze je. Mesti jumpa punya la. Bondahaven ni betul-betul di tingkat atas kedai makan mamak.


First impression bila kinah masuk ke sini Wowwww bestnya dekorasi dia. Di sambut pula dengan staff yang sangat friendly, Hajar namanya. Dekorasinya cantik sangat. Cantik tak terkata. Rasa macam nak guna je konsep yang sama untuk rumah sendiri nanti ehh opps huhu.

Paling best memang tempat ni mesra kanak-kanak. Thahirah sampai je ke sini tempat dia tuju tempat mainan. Memang dia ralit main kat situ dengan ayahnya sambil tu boleh tengok tv. Kiranya korang bila bawak anak ke sini nanti takde la susah hati sangat.


Selain ruangan menunggu, Bondahaven juga turut menyediakan ruangan untuk menyusukan baby. Biliknya pun sangat selesa dan jika memerlukan breast pump, tak payah pening dah, boleh je guna breast pump yang disediakan secara percuma. Haaa best tak?


Ibu-ibu yang tengah buat persiapan untuk kelahiran nanti, boleh juga dapatkan barangan keperluan di sini.


Nak cari essential oil ataupun serbuk teh pun boleh beli kat sini. Oh ye kinah ada cuba minuman kolagen sarang burung dan longan. Sedapppp. Korang cubalah nanti.

Servis yang Terdapat di Bondahaven

Di Bondahaven, ada pelbagai servis yang ditawarkan khusus untuk kita sebagai seorang wanita dan juga ibu terutamanya bagi ibu yang tengah berpantang. Tak lupa juga untuk anak dara dan bakal pengantin yer, korang pun boleh juga ke Bondahaven untuk menikmati servis yang disediakan.

Menarikkan Bondahaven ni? Serba serbi boleh. Jom kita tengok servis apa yang ada di sini.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa, Bondahaven

Dalam banyak-banyak pakej tu, kinah pilih untuk urutan tradisional Melayu selama sejam. Memang puas hati la. Kebetulan pada masa tu kinah baru je baik dari demam, memang layan sangat la dengan urutan tu.


Sebelum kena urut, kita kena register dulu. Sama ada kita tengah pregnant, ada penyakit ke tidak, ada ambik ubat ke, dan kita boleh pilih nak urut sama ada nak perlahan, sederhana atau pun nak kuat. Ikutlah keselesaan kita. Sambil-sambil isi tu kita layan dulu teh herba hihi.

Bondahaven Pusat Penyusuan dan Spa, Bondahaven

Dah selesai semua tu, jom kita rendam kaki dulu di sini selama lima minit dengan air suam dan juga garam bukit. Cukup lima minit kaki ni rasa lembut pulak. Gambar di atas ni dah minta keizinan dari tuan badan tau.

Selesai rendam kaki, barulah pergi berurut. Masa berurut tu takde la kinah nak tangkap sebab nak privasi kan. Oh ye, sebelum terlupa diorang akan tanya tau kita nak guna minyak apa, kinah kan baru je sihat jadi kinah pilih minyak untuk buangkan angin. Serius kinah cakap, therapist kat sini kebanyakan mahir dengan bidang diorang. Tahu je mana point yang sakit. Kinah dapat rasakan, selagi tempat tu kinah rasa sakit, selagi tu la dia akan urut sampai lega. Ringan rasa badan lepas kena urut. Walaupun sakit kena tenyeh lepas kena urut, tu perkara biasa la. Lama-lama akan ok.


Kinah tak dapat nak ambik gambar tempat rawatan yang ada katil sebab tengah ada pelanggan masa tu. Jadi, ini saja yang kinah dapat ambik. Tempat ni khusus untuk ibu mengandung. Iyelah katil kan tinggi, jadi untuk keselamatan ibu-ibu semua lantai la tempat yang selamat.


Untuk pengetahuan semua, di Bondahaven terdapat dua lagi bilik eksklusif iaitu Hibiscus dan Lemongrass untuk ibu berpantang dan juga kepada mereka yang ambil pakej kahwin. Hal ini disebabkan pakej yang diambil mereka menggunakan air sepanjang proses rawatan.


Hmm tunggu apa lagi, cepat booking sebelum terlambat sebabnya bilik rawatan sangat terhad. Jadi, tak mahu korang tunggu lama, digalakkan korang booking dulu. Sebelum terlupa sesiapa yang berminat nak buat rawatan di sini jangan lupa sebut nama "sakinah" atau "nurul sakinah" ye. Nanti akan dapat potongan sebanyak 15% haaa siapa nak bagi. Jangan lupa tau.....

UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Dibuka pada setiap hari dari pukul 10.00 pagi hingga 6.00 petang 
(Selepas 6.00 petang perlu booking)
Rabu cuti

Alamat
Lot 2-3 (3rd floor), Jalan 2A/2, Bandar Puteri Bangi, 43000 Kajang, Malaysia

Facebook
Instagram







Friday, July 20, 2018

Bisness Yang Ingin Saya Mulakan

by , in
Bisness Yang Ingin Saya Mulakan | Bercerita mengenai bisness pada masa dulu macam-macam bisness yang kinah buat. Masa di universiti dulu pun kami dah diterapkan dengan bisness. Iyalah dah namanya kokurikulum siswaniaga memang berniaga la kerja kami. Pada masa semester pertama kalau tak silap la, kami diberikan tugas di dalam kumpulan. Jadi setiap kumpulan perlu ada satu bisness dan kebetulan pada masa tu nak raya. Jadi bisness kami mestilah ada kaitan dengan raya. Setelah buat perbincangan bisness apa kami nak buat, akhirnya kami sebulat suara untuk menjual kuih raya. Haaa memang laku keras kot kuih raya kami.

Bisness Yang Ingin Saya Mulakan

Nak berjaya perlukan pengobanan. Begitu jugalah kami. Terpaksa berkorban waktu rehat kami untuk berniaga di booth yang telah disediakan. Pelbagai promosi kami jalankan, seperti iklankan kuih raya kami di sekitar papan kenyataan kuliah, dalam facebook dan promote dengan kawan-kawan. Nak berjaya, malu nak bercakap, malu nak panggil pelanggan itu kena letak tepi dan yang penting bisness kami jalan.

Tamat je universiti kinah mula berjinak-jinak ambil order untuk seller. Kiranya jadi dropship jugakla. Pada masa tu kerja sebagai dropship selain ambil order, promosi pun kena jalan. Kalau takda promosi macam mana nak ada pelanggan. Tak gitu? Haaa kalau baca dari mula, kinah bermula daripada bawah tau bukan terus jer jadi bisnesswoman. Sekarang ni, kinah ada plan nak jual tudung. Ya memang sekarang dah ramai yang jual tudung. Tapi apa salahnya jual tudung sebab majoriti rakyat Malaysia kita beragama Islam. Jadi, target utama kinah mestilah kaum wanita, remaja dan sebagainya. Semestinya tudung yang akan kinah jual semestinya, yang selesa, mematuhi syarak dan yang penting mestilah berkualiti.

Nak berniaga ni, plan hari ni esok dah boleh mula berniaga, Ehh bukan macam tu. Kita kena ada rancangan yang rapi supaya, bisness yang kita jalankan tu akan terus maju dan bukannya gagal di tengah jalan. Perkara pertama yang perlu kita ambil tahu, mana nak dapatkan pembekal dengan harga yang lebih berpatutan. Haa daripada sinilah kita kena buat research, kaji dari semua aspek. Kalau kena dengan modal yang kita bolehlah kita ambil pembekal tu. Takut nak ambil risiko? Takut kain yang kita dapat tu tak seperti yang diharapkan? Haa itu sebabnya kena buat research dulu. Tak boleh main tangkap muat je.

Bila dah settle hal pembekal, sekarang kena tentukan nak jual di mana? Sekarang dah banyak option yang boleh kita pilih, secara atas talian ataupun online, bukak booth di  mana-mana ekspo ataupun sewa di tapak pasar malam. Kalau kita nak jimatkan kos tak nak bayar sewa tapak, boleh pilih berniaga secara atas talian. Lagi mudah, jimat masa dan tenaga. Cuma kita akan keluar ke pejabat pos untuk hantar barang pelanggan. Oh ye kalau tak dapat nak keluar ke pejabat pos, sekarang ni dah ada pick up services. Sekarang ni semuanya dah mudah tinggal nak tak nak je buat.

Bila dah ada regular customer, siapa yang tak suka kan. Kalau kinah la, sebagai menghargai pelanggan, kinah akan bagi free gift kepada pelanggan seperti pin tudung ke. Ikutlah dan bergantung kepada bajet. Fuh panjang berjela ok lah kalau nak lebih lagi info mengenai usahawan apa kata luangkan sedikit masa untuk ke website The Usahawan. Macam-macam info lagi yang boleh kita dapat.


Thursday, July 19, 2018

FSJshoes is a Worldwide Women's Shoes Brand

by , in
FSJshoes is a Worldwide Women's Shoes Brand | Hi all how are you? Hope it's all right. Today I want to share with you guys about this one site. Everything about shoes. I am pretty sure you will be like this one. The site i want to share to you guys is fsjshoes. For your information this site from oversea. So maybe you guys should take a look first. Who knows maybe one of them might be yours.

FSJshoes is a Worldwide Women's Shoes Brand

FSJshoes, branded shoes
FSJshoes is a Worldwide Women's Shoes Brand
About FSJ
Funny she jill (FSJ) is a shoes brand, synchronized with the international fashion, taking super fashion design as well as an attractive price. FSJ means extremely “Innovation“ or "Adventurous", which symbolizes the modern women's life characteristics of pursuit for fashion and vitality. We aim to help women realize their dream of fashion and pursuit of quality. Launched in 1998, FSJ provides a complete assortment of FSJ merchandise to clients internationally. FSJ insists on the quality and upholds the excellent high standard of crafts. The sexy and fearless cut, fashionable design, and exceptional craftsmanship struck a chord with a sophisticated clientele makes FSJ become welcomed by customers and enjoys good reputation among the society. FSJ, spares no effort to make every product special and impeccable.

FSJshoes, branded shoes
FSJshoes is a Worldwide Women's Shoes Brand
Actually i am already placed order. So excited to try my new shoes. After visit their website, maybe you don't like with their design, so you can customize your shoes with your own. Interesting right??

FSJshoes, branded shoes, customize your shoes
FSJshoes is a Worldwide Women's Shoes Brand
FSJ provide 2 ways customize shoes service
1st way is Full customization service, this service allow buyer upload any image of shoes to request a shoes customization. Please click the button from their website or click here to submit your request. They will respond your submission in 24 hour.

2nd way is partial customization service, when buyer is viewing FSJ existing product, buyer could easily customize shoes color, size, heels height and material with custom option button. Click here to learn more about how to use custom option button.

Actually i am so impressed about block heels . There are so many choices that i do not know what to choose. Oh ya there are another choices of shoes such as, nudes block heels and black block heels. So what are you waiting for just visit their website http://www.fsjshoes.com for more information.


Tuesday, July 17, 2018

Yale Celebrates Over 175 Years of Heritage With Reliable Solutions That are Relevant to Today’s Market Needs

by , in

  • Yale pushes forward to the connected world with innovative smart products.
  • Yale Smart Door Locks and Yale Link app provides convenience for homeowners.

Yale celebrates over 175 years of heritage with reliable solutions that are relevant to today’s market needs.

Yale celebrates over 175 years

One of the oldest international brands, Yale is a well known name in the lock industry. Our history can be traced back to a family business started in the USA by Linus Yale Jr., who was experimenting with a lock-based mechanism first employed by ancient Egyptians over 4,000 years ago. That was how he came to invent the famous pin tumbler mechanism which is still widely used in the security industry today.

By the 20th century, the company expanded globally and employed over 12,000 people. In August 2000, Yale was purchased by the ASSA ABLOY Group.

While our innovative products had withstand the test of time, our growth has always been fueled by our commitment to quality and to provide peace of mind to our consumers.

In keeping with latest trends, one of the key influences in defining modern home security needs are the growing connectivity of smart homes with smart devices.


The smart home concept may sound absurd decades ago as household items then could not be operated via mobile apps or voice command. The demand for smart home devices is set to increase drastically as it is estimated that in the past few years over 80 million of smart devices were sold annually. That figure is set to rise tremendously to 26 billion* by 2020!

In line with such tremendous growth for smart devices, Yale has introduced a range of smart new solutions such as the Yale Smart Door Locks to suit today’s homeowner needs for a quality product that could provide convenience and a peace of mind.

Yale Smart Door Locks provides homeowners the freedom to secure their property without the hassle to carry bulky keys. It also minimizes the risk of homeowners losing their house keys when they are on the go running errands.


For greater mobility especially for homeowners that are always on the go, Yale has develop Yale Link app that is able to sync with Yale Smart Door Locks. The Yale Link app was developed using Internet-of-Things (IoT) technology which allows homeowners to lock and unlock their Yale Smart Door Lock with the use of their smartphone.

The Yale Link app provides homeowners “real-time” peace of mind as they are able to monitor access activities in their home through their smartphone. Homeowners are prompt instantly when their door is lock or unlock, they are also able to grant access to guests and visitors. Yale Link app also has an intruder alert function which is tracked and monitored using the Audit Trail service.

Mr. Aravind Karthigesu, Managing Director for ASSA ABLOY ASEAN, said: “It’s an exciting time for Yale as we work on designing and developing brand new products to provide homeowners with convenience and peace of mind that their belongings are secure.

“While we continue to strengthen our mechanical offering which is the backbone of the brand, we recognise that the market is changing and hope to grow our Yale Smart Door Locks offering. The industry requires innovation in order to maintain relevance and that’s what we’re aiming to do at Yale with some exciting product developments for the years to come.”

Yale Smart Door Locks is now available in Malaysia and the free Yale Link app is currently available on Android’s Google Play store and Apple iOS’ App Store.


To keep up-to-date with the latest advances from Yale, please visit www.yalelocks.com.my or follow us on social media.

* STAMFORD, Conn., December 12, 2013 by Gartner, Inc. (NYSE: IT), is the world's leading research and advisory company and a member of the S&P 500

About ASSA ABLOY
ASSA ABLOY is the global leader in door opening solutions, dedicated to satisfying end-user needs for security, safety and convenience. Since its formation in 1994, ASSA ABLOY has grown from a regional company into an international group with about 47,000 employees, operations in more than 70 countries and sales close to SEK 71 billion (RM32 billion). In the fast-growing electromechanical security segment, the Group has a leading position in areas such as access control, identification technology, entrance automation and hotel security.
Monday, July 16, 2018

Aspiring Taekwondo Stars Battle for Gold & Glory At 13th Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship

by , in
The 13th Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship 2018 saw rising Taekwondo exponents vie for glory during the Grand Finals held at Stadium Juara, Bukit Kiara.
Aspiring Taekwondo exponents battle for gold at the Grand Finals of the 13th Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship 2018
First launched in 2006 with the support of Taekwondo Malaysia (WTF), the Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship provides a platform to develop young talents at the grassroots level by giving them a first taste of competitive Taekwondo. This Championship is aligned with Nestlé’s commitment to encourage more active lifestyles amongst Malaysians.
Aspiring Taekwondo exponents battle for gold at the Grand Finals of the 13th Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship 2018
This year, Koryo Taekwondo Club once again emerged victorious and brought home the Tunku Imran Challenge Trophy. They clinched the trophy with 11 gold, 8 silver and 17 bronze medals while Smart MA finished in second place with 4 gold, 3 silver and 4 bronze medals. Ahmad Muhaimin bin M. Al-Hafiidz from A Team won the boys’ ages 10-12 best performance award while Wei Jia Ying Cherry from Singapore was named the girls’ best performance winner. The winners for the ages 7-9 category best performance awards were RSB Perak’s Muhammad Adi Iskandar (boys) and TYC’s Nurul Alya Qistina (girls).
YB Encik Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Minister of Youth and Sports [left] officiating the closing ceremony and medal presentation of the 13th Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship 2018 while Mr. Chew Soi Ping, Executive Director, Sales, Nestlé (Malaysia) Berhad [centre, in yellow] looks on
YB Encik Syed Saddiq Syed Abdul Rahman, Minister of Youth and Sports, who officiated the medal presentation and closing ceremony said, “Sports plays an important role in the development and character building of youth. Over the years, the Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship has grown from strength to strength, and this competitive platform has provided thousands of young talents with the opportunity to develop their potential.”

“It is extremely encouraging to see the contribution that Nestlé KOKO KRUNCH® has made for the development of young talent in Taekwondo through this championship. With such strong support and structured programmes at the grassroots level, I am confident that Malaysia will continue to develop top-quality athletes who will make our nation proud,” added YB Encik Syed Saddiq.

Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship also aims at encouraging children to be more physically active in sports.

According to Mr. Chew Soi Ping, Executive Director, Sales, Nestlé (Malaysia) Berhad, “A 2015 study on the breakfast habits of Malaysian children revealed that 1 in 3 have low physical activity levels. We aim to help encourage children to be more active. Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship offers young boys and girls from all across the country an opportunity to develop their love for sports and hone their sporting spirits.”

“In addition, this platform nurtures future champions. As testament to this, Rozaimi bin Rozali, a former bronze medal winner of this championship, brought great honour to our nation by winning gold in the 2017 SEA Games Kuala Lumpur,” added Mr. Chew.
Triumphant: The young exponents from Koryo Taekwondo Club celebrate their victory for the second consecutive year
A total of 384 medal winners from 21 clubs competed for the coveted Nestlé KOKO KRUNCH® Junior Taekwondo Championship Tunku Imran Challenge Trophy. Of the 384 participants, 121 represented Central region, 78 were from Southern region, 93 from Northern region, 86 from East Coast region, and 6 from Singapore. The Grand Finals also saw a participation of 193 girls and 191 boys, with 161 exponents aged 7 – 9 years old and 223 exponents aged 10 – 12 years old. The overall Championship this year had a total of 2,000 participants across Malaysia and Singapore and is now an annual event in the WTF calendar.
Monday, July 16, 2018

Jom Beli Tayar di Mytayar.com

by , in
Jom Beli Tayar di mytayar.com | Tayar kereta merupakan komponen kereta yang paling penting. Tak ada tayar, alamatnya tak bergeraklah kereta tu. Tambahan pula tayar kereta bukannya murah macam kita beli pewangi kereta. Kalau sebiji tayar ada masalah tak lama lagi yang lain akan menyusul. Bukan sikit belanja tu. Boleh lari bajet korang pada bulan tu. Tak payah pening-pening Jom Beli Tayar di Mytayar.com

Jom Beli Tayar di Mytayar.com

Jom Beli Tayar di Mytayar.com
Jom Beli Tayar di Mytayar.com
Pemilik kenderaan juga perlu memastikan tekanan angin cukup dan penyelengaraan biasa seperti membuat imbangan dan  jajaran roda perlu dibuat secara berkala. Sebab itulah, penjagaan tayar ni sangat penting. Bukannya untuk apa, cuma bagi memanjangkan tempoh atau jangka hayat tayar tu dan semua tu bergantung juga dengan cara pemanduan kita.

Namun begitu, bila dah sampai masanya untuk tukar, kita kena jugak tukar supaya keselamatan kita terjamin. Hmm pening nak cari pusat servis tayar yang terbaik? Malas nak survey harga tayar dari satu kedai ke kedai yang lain? Hah kinah nak suggest dengan korang satu website iaitu mytayar.com. Confirm lepas ni korang tak ada susah hati dah nak cari tayar yang berkualiti dengan harga yang berpatutan.

Jom Beli Tayar di Mytayar.com
Jom Beli Tayar di Mytayar.com
mytayar.com merupakan platform yang mana menawarkan pakej tayar dan menawarkan pakej perkhidmatan servis kereta. Kiranya macam ala-ala website trivago jugak la cuma website ni khusus untuk tayar. Jangan korang tersilap pulak ye.  

Objektif utama mytayar.com ni ialah untuk membantu pengguna daripada menjadi mangsa penipuan oleh pemilik bengkel kereta yang hanya mahukan keuntungan semata-mata tapi kualiti tak seberapa. Kalau korang nak tahu, laman web mytayar.com sebenarnya dapat membantu pengguna untuk membeli tayar dengan cara 'Jimat, Mudah dan Telus' daripada rangkaian bengkel yang telah berdaftar dengan mytayar.com.

mytayar.com Boleh Cover Kawasan Mana?
Mesti ada yang tertanya-tanya kan di mana lokasi bengkel mytayar.com. Buat masa sekarang hanya 120 bengkel yang berdaftar dan sedia memberi khidmat kepada penduduk Lembah Klang, Johor Bharu dan Ipoh. Bagi negeri-negeri lain janganlah susah hati sebabnya pihak mytayar.com sedang berusaha menambah lebih banyak bengkel di lokasi lain tidak lama lagi.


Okeh ni sebagai contoh la yer.. Kalau korang nak beli tayar Goodyear, tapi bila tengok harga di bengkel A harganya pulak jauh lebih murah di bengkel C, korang nak pilih yang mana? Semestinya pilih harga yang murah kann dan kena pulak berdekatan dengan lokasi korang. Mudah je kan. 

Cuba korang teliti gambar di bawah, di mana jenama tayar yang sama iaitu Continental Comfort Contact 6 saiz 175 / 65R14 ditawarkan pada harga yang berbeza oleh setiap bengkel individu. Nampakkan?? Sebab tu kinah kata mytayar.com ni mudah. Senang kerja korang.

Jom Beli Tayar di Mytayar.com

Cara Membeli Tayar di mytayar.com

Jom Beli Tayar di Mytayar.com
1. Pilih Kategori Produk yang diperlukan



2. Pilih Jarak Bengkel



3. Isi kawasan tempat tinggal korang serta tahun buatan kereta kemudian mulakan pencarian


4. Kemudian akan keluar pilihan tayar dan juga bengkel yang berdekatan dengan kawasan kediaman. Masa ni korang boleh buat pilihan jenama tayar, jenis tayar dan sebagainya mengikut kesesuaian dengan kenderaan kita.


5. Dah pilihkan tayar yang sesuai, so sekarang cuba tengok detail tayar yang menjadi pilihan. Bila dah confirm tayar tu yang kita nak bolehlah klik "Grab Now". 


6. Sekarang ni kita berada di fasa pembayaran. Masa ni bolehlah pilih nak buat bayaran melalui internet banking, kad kredit ataupun kad debit. Ikutlah kelesaan.. Kalau perasan la kinah hanya dikenakan sebanyak RM7.50 itu sebagai deposit saja tau. Selebihnya nanti boleh bayar semasa kereta kita dihantar ke bengkel.

7. Selesai buat pembayaran deposit, korang akan terima email sebagai pengesahan dan korang diminta untuk isi borang temu janji dan bila sampai tarikh tu pergilah hantar kereta korang tu ke bengkel yang dah dipilih tu.

Masih tidak jelas lagi bagaimana nak beli tayar dengan mytayar.com? Jom layan dulu video ni. Moga bermanfaat untuk semua ye.


UNTUK MAKLUMAT LANJUT
Website
Facebook: 
Hotline: 
+6010-77 TAYAR (+6010-77 82927)
Email: 
info@mytayar.com

Friday, July 13, 2018

Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa

by , in
Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa| Okeh kali ni kinah nak kongsi dengan semua satu resepi. Mulanya suami kinah la yang share kat facebook tentang resepi ni. Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa. Ehh betul ke ejaan maggi tu haha. Bedal je la janji ada bunyi. Tak nak buang masa jom kita tengok apa bahan-bahan yang digunakan untuk Kerabu Maggi Asam Laksa.

Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa

Resepi Kerabu Maggi Asam Laksa

Bahan-bahan
Semestinya Maggi Asam Laksa
Cili Padi
Bawang Putih
Limau kasturi
Tomato
Bunga Kantan (dihiris)
Bawang Merah (dihiris)
Sos Ikan
Udang yang dah digoreng
Sotong yang dah digoreng
Daun Ketumbar
Daun limau purut (dihiris)

(Kesemua Bahan diatas Kinah ikut sukatan sendiri) Pandai pandai la kome adjust.

Cili padi dan bawang putih ditumbuk. Ikut resepi asal kena tumbuk sekali palm sugar Thai. Kat rumah takde, kinah guna sikit gula merah hihi.

Masukkan semua bahan-bahan di atas ke dalam mangkuk dan gaulkan sampai semua bahan tu mesra. Dah boleh dihidangkan.

Nak jelas boleh tonton video ni

Tuesday, July 10, 2018

2Escape | The go-to name in Malaysia for all WD-40® BIKE solutions

by , in
WD-40® has partnered with Malaysia's leading bike specialist, 2Escape, to bring its range of bike solutions to all biking enthusiasts in the country.

The Petaling-Jaya-based sub-distributor has been appointed since the fourth quarter of 2017 to carry WD-40® BIKE series, namely solutions that cater specifically to the maintenance and care of all types of bikes in the market.


"We are excited about this partnership. It gives us the opportunity to provide our customers & fellow riders solutions to their bike maintenance,” said Harish Vadher, CEO of 2Escape. 

Besides the WD-40® Multi-Use Product blue can, aka 'The Can with Thousands of Uses', below are the series of WD-40® BIKE solutions that can be found at 2Escape: 

1)WD-40® BIKE Chain Cleaner & Degreaser: Fast acting foam clings to bike surfaces to quickly remove stubborn grease and grime from bike chains and the rest of the drive train. 

2)WD-40® BIKE All-Purpose Bike Wash: A powerful yet safe and biodegradable formula that helps remove grease and grime that can cause component wear or damage, and surface scratching. It's safe for all bike surfaces, including carbon fibre, titanium, chrome, steel, aluminium, rubber and plastics!

3)WD-40® BIKE Wet Chain Lube: Specially formulated for wet, muddy and extreme conditions, this wet lube provides a durable coating that repels water and mud, and helps protect your chain to extend its life. No wax. Will not build up inside links and drivetrain.

4)WD-40® BIKE All-Conditions Chain Lube: Use this for high-performing lubrication for any conditions, be it wet or dry. Fast and easy to use, this formula helps prevent squeaks and extends the life of your chain. Does not contain wax that will build up inside links and drivetrain. 

5)WD-40® BIKE Dry Chain Lube: The polymers in this formula forms a dry film to protect your chain and repel dirt in arid or dusty conditions, which helps prevent friction damage and helps extend chain life. No wax. Will not build up inside links and drivetrain.

If you're serious about your bikes, you need to know the experts who knows how to keep them in top shape.


Located at 9, Lorong 51A/227C, Petaling Jaya, Selangor, 2Escape can also be reached online via its website https://2escape.bike