MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan Jenayah sekarang ni ada di mana-mana saja. Baru-baru ni, kita digemparkan dengan kes samun di Kedai dobi di negeri Kedah. Walhal tempat tu boleh dikatakan tempat terbuka dan mujurlah ada cctv di situ. Alhamdulillah pelakunya telah berjaya diberkas. Seriau mendengarnya. Tak dapat bayangkan bila kejadian tu terkena pada diri kita. Mintak simpang la daripada perkara tu berlaku. Oh ye, bincang soal keselamatan baru-baru kinah telah diperkenalkan dengan satu aplikasi yang dapat membantu kita disaat berlakunya kecemasan. Kiranya aplikasi ni adalah aplikasi pertama diperkenalkan di Malaysia.

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan 

MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Pada mulanya, kinah pun tak berapa faham jugak bagaimana aplikasi ni berfungsi tapi setelah menghadiri sesi penerangan di pejabat MMSOS di Jalan kuching pada Sabtu yang lepas barulah kinah faham. Kalau korang perasan kinah selalu share mengenai MMSOS di social media kinah. Mungkin ada yang tak berapa jelas lagi dengan MMSOS ni. So, hari ni kinah nak cerita  lebih detail mengenai MMSOS.


MMSOS tu Apa?

Mesti itu yang menjadi menjadi persoalan korang kan? MMSOS merupakan satu aplikasi kecemasan yang dimiliki oleh syarikat MM Synergy Sdn. Bhd dan MMSOS tu sebenarnya ialah "Most Momentum SOS Assist". Itu sebenarnya maksud MMSOS. Dengan hanya tekan Panic Button, team MMSOS akan membantu korang bila korang hadapi masalah. 

Kes yang bagaimana?
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Dengan satu aplikasi saja, kes seperti samun, kes culik, pecah rumah, kemalangan, kecederaan, kerosakan kenderaan dan kes buli di jalan raya dapat dibantu.

Bagaimana MMSOS Berfungsi

Aplikasi ini dicipta khusus memberikan bantuan secara komprehensif yang mana pihak MMSOS akan memberikan respon dan bantuan dengan pantas. Apabila korang tekan Panic Button, aplikasi MMSOS akan membantu untuk mengenal pasti lokasi sebenar semasa kejadian dan mereka akan sentiasa berhubung dengan korang selama 24 jam sementara respon team RO tiba. RO tu stand for Response Officer tau. Untuk lebih jelas lagi, korang boleh rujuk di bawah bagaimana proses Panic Button
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan

Kelebihan kepada Mereka yang menjadi MMSOS Member

Siapa kata jadi member MMSOS takde benefit. Ehh rugilah korang tak daftar sebabnya banyak benefit yang korang boleh dapat tau. Siapa nak bagi.... 
Dengan hanya yuran sebanyak RM365.00 setahun korang boleh dapat kelebihan ni😎.

Haaa tunggu apa lagi, download sekarang aplikasi ni di Playstore dan Applestore sekarang tau sebabnya bila korang Sign Up sekarang korang akan dapat RM30 cash voucher on A-Look Exclusive merchandise🎉🎉.  
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Kinah sudah... Korang bila lagi
MMSOS | Aplikasi Bantuan Kecemasan dan Keselamatan
Sebelum terlupa, korang juga boleh guna aplikasi ni secara percuma dengan beberapa fungsi menarik seperti senarai lokasi bantuan yang terdekat dan paling best sekali korang boleh guna Police Siren jika korang rasa tak selamat. Haaaa nak nampak lagi real proses yang kinah cerita ni, korang boleh tonton video ni
Dah download tu jangan lupa tau scan QR code dibawah ni yer
Untuk Maklumat Lanjut
Website
Telefon
03-8687 4222 
Email
support@mmsos.my
Alamat
MM Synergy Sdn Bhd
No 2, Jalan Arfah 2,
Seri Kuching Business Park Off
Jalan Kuching 51200

12 comments:

  1. bagus app ini. tapi dengan harga RM 3++ saya tak rasa ramai mampu. tapi ada baiknya bagi yang mampu.

    satu lagi saat cemas ramai orang lupa atau panik sehingga lupa apa perlu buat. ini perlukan latihan.

    ReplyDelete
  2. Hi there, just became aware of your blog through Google, and
    found that it is really informative. I?m gonna watch out for brussels.
    I will be grateful if you continue this in future.
    Lots of people will be benefited from your writing.

    Cheers!

    ReplyDelete
  3. Bila tengok je video MSSOS tu rasa seram je.. bukan apa jenayah, kemalangan mmg boleh berlaku dimana-mana je.. so bantuan org keliling kdg2 tak dapat membantuso denganpanic button senang je

    ReplyDelete
  4. Bagus ada apps mcm ni skrg. Sangat membantu bila kecemasan. Download pun free je.

    ReplyDelete
  5. Bagus ada mmos ni.. Mudah jika ada kecemasan

    ReplyDelete
  6. Apps yang akan banyak membantu kita :) Good apps actually.

    ReplyDelete