Showing posts from September, 2013Show All
Buat Backlink

Assalamualaikum... Entri kalini untuk Mama . Mama tanya kinah macam mana nak buat backlink. Pertama sekali tekan link Akan keluar Jadi macamni Dah siap. Sama jugak kalo nak buat pada banne…

Bumbung Masjid di Terengganu Runtuh

Assalamualaikum... Lepas satu-satu bumbung runtuh, haritu bumbung di stadium runtuh, sekarang ni bumbung masjid pulak. Esok lusa entah apa la yang runtuh pulak. Keadaan macam ni membimbangkan orang ramai untuk pergi ke tempa…

Sabar

Assalamualaikum...

Ajal Bawah Treler Bapa

Assalamualaikum... Sedih baca akhbar kosmo harini. Kanak-kanak lelaki dua tahun menemui ajal dalam keadaan menyayat hati selepas digilis sebuah treler 10 tayar yang dipandu bapanya dalam kejadian di rumah pangsa Taman Megah …

Cari Kerja Susah Sekarang

Assalamualaikum... Sekarang nak dapat kerja memang susah. Mana taknya, sekali keluar daripada universiti bukannya sedikit tapi ramai, itu baru je satu universiti belum campur dengan IPTS lagi. Masing-masing sedang berlumba u…

Macammana Nak Hantar Tiket Ke Nuffnang

Assalamualaikum.. Entri kali ni nak menjawab soalan daripada Telinga Bulat , dia tanya macam mana nak hantar tiket ke Nuffnang Pertama sekali cari ni  Lepastu Tick pada bahagian ni Kemudian isi baha…

Bayi dan Kucing Comel

Assalamualaikum... Sumber Facebook

Assalamualaikum... 1. Seorang Isteri yang menyedari dan menerima dengan ikhlas bahwa laki-laki (suami) adalah pemimpin kaum wanita. 2. Seorang Isteri yang menyedari bahwa kedudukan suami itu satu tingkat lebih tinggi jika …

CPUV Ke-2

Assalamualaikum... Alhamdulillah, dapat lagi cpuv ke dua. Kali ni daripada Talent Corp SFCF. Alhamdulillah rezeki selang sehari. Thank a lot nuffnang Ini iklan yang tengah menari dalam Love Is Simple

Thank you Sally & Cik Itah

Assalamualaikum.. Selalu beborak dengan miss Sally   dan cik Itah  kitee ni. Godek punya godek rupa-rupanya diorang berdua pun listkan blog ni jadi bloglist dia. Alhamdulillah, ada juga orang yang nak amik tau akan perihal b…

Perkongsian Hari Jumaat

Assalamualaikum...

Mereka Cari Isteri Mat Yo Di Love Is Simple

Assalamualaikum... Semalam cek traffik source, tengok di search keywords, orang search gambar isteri mat yo dan heboh isteri mat yo. Waa isteri Mat Yo dah jadi famous jap walaupun tak berapa famous pun.  Sebenarnya entri n…

Cuba Teka

Assalamualaikum... Cuba teka Kinah yang mana satu huhu

Bekas Menteri Besar Kedah Meninggal Dunia

Assalamualaikum... Terkejut dengar berita tadi mengenai pemergian bekas Menteri Besar Kedah Tan Sri Ust Azizan Razak telah kembali ke rahmatullah pada pukul 11.45 pagi tadi di Hospital Sultanah Bahiyah. Takziah kepada keluar…

 Pergi Pulau Pinang

Assalamualaikum... Pulau Pinang??? Ha itu adalah destinasi yang akan Kinah pergi pada esok hari. Tadi terima panggilan daripada kakak sepupu "jom Kina kita pergi Penang Mak Anjang ajak jaga anak Cik Anit" Kinah pun…

Heboh Isteri Mat Yo Maki Hamun Pengawal Keselamatan

Assalamualaikum... Bukak FB, bukak blog semua kecoh hal bini Mat Yo maki hamun dengan kata-kata yang kurang sopan hanya kerana pengawal keselamatan tersebut meminta supaya pasangan tersebut mengalihkan kenderaan yang dinaiki…

Terima Kasih Nuffnang

Assalamualaikum Teruja sangat ni bila cek dekat akaun nuffnang ada satu cpuv melekat. Alhamdulillah, selepas maintain trafik dengan cuba hantar tiket pada nuffnang harini dapat juga cpuv. Dulu tengok orang punya jer I…

Terima Kasik Kak Lieya

Assalamualaikum Punyala tak perasan, Kak Lieya  pun senaraikan blog ni dalam bloglist dia. Alhamdulillah sekali lagi blog picisan ni dipilih. Rasanya kebanyakan entri Kinah ni banyak ke laut je tapi masih ada yang sudi blogli…

Terima Kasih Mama

Assalamualaikum Post kali ni, nak ucapkan ribuan terima kasih pada Mama As Blog  sebab telah menyenaraikan Love is Simple ni ke dalam bloglist cute. Eh Cute ke? heheheh. Bukan apa macam tak percaya aje bila blog picisan ni m…

Pengikat Kasih Suami

Assalamualaikum... Ha baca tajuk macam gempak tapi takla gempak sangat pun. Baca di atas tu, orang perempuan sungguhpun tak pandai masak takpe, janji rajin masak. Masak yang simple-simple pun dah memadai. Takkan tak tau …

Berwajah Baru

Assalamualaikum... Blog ni baru je cat, template yang lama tu nampak agak serabut dengan widget dan sebagainya tambah dengan line internet macam siput. Template kali ni kinah amik dari Nabila Medan. Nak buat sendiri tak pand…

Pelatih PLKN Mati Dalam Bilik Mandi

Assalamualaikum... Seorang pelatih PLKN ditemui mati di bilik mandi kem PLKN Pinggiran Pelangi. Muhammad Suhaimi Norhamidi, 18 ditemui dalam keadaan terbaring oleh rakannya pada pukul 12.04 tengah malam sebelum dimaklumkan ke…

Jom Berzikir

Assalamualaikum...

NGO Bantah Cubaan Bawa Abu Mayat Chin Peng Ke Malaysia

Assalamualaikum... Sebanyak 11 pertubuhan bukan kerajaan (NGO)  membuat laporan polis semalam untuk menggesa kerajaan bagi mengambil tindakan dan langkah-langkah tegas berhubung cubaan pihak tertentu yang didakwa merancang m…

Kerajaan Pantau Usaha Seludup Abu Mayat Chin Peng

Assalamualaikum... Kerajaan akan terus memantau usaha pihak tertentu yang didakwa merancang untuk menyeludup masuk abu mayat bekas pemimpin Parti Komunis Malaya, Chin Peng ke negara ini. Menurut Menteri Dalam Negeri, Datuk S…

Assalamualaikum... Isu mengantuk bukan sahaja sering dihidapi oleh mereka yang baharu sahaja memulakan kerja, malah turut dihadapi oleh mereka yang telah bergelar senior. Terdapat beberapa faktor yang menjadi puncanya antara…

Fouziah Gous Sah Bergelar Isteri

Assalamualaikum... Dengan hanya sekali lafaz akad, pelakon Fouziah Gous sah bergelar isteri kepada seorang ahli perniagaan Md. Zhafran Md Yusof semalam. Pasangan tersebut dinikahkan oleh jurunikah, Muhd Sujak Mohd. Dasuki de…

Cubaan Seludup Abu Chin Peng

Assalamualaikum... Terdapat desas-desus mengatakan bahawa abu mayat bekas pemimpin Parti Komunis Malaya (PKM) iaitu Chin Peng dirancang diseludup masuk ke negara ini untuk disemadikan di Sitiawan, Perak. Terdapat sumber meng…

Entah Ape-ape La

Assalamualaikum..... Lalalallalalalallalala sang keldai tengah menyanyi lagu tiga kupang.    (Masa muda dan bila dah berusia) Yang ni pulak hmm gambar bajet cun la tu. Buruk benor rupernyer (amik ko cakap Perak da…

Vektor Grafik Dah Siap

Assalamualaikum... Ingat lagi tak Kinah pernah post Kinah menang segmen vektor, ha inilah vektor yang kinah dapat Amacam? Kasi komen sikit

Nasi Goreng Je

Assalamualaikum... Dah sarapan? Kinah sudah dah ^_^. Selalunya ayah belikan kuih-muih ataupun nasi lemak. Tapi hari ni ayah tak beli pun sebab dah tak sempat nak pergi kerja. Jadi harini Kinah kenala turun ke  dapur untuk mem…

Kadar Minimum Saman AES RM 150

Assalamualaikum... Kadar minimum saman Sistem Penguatkuasa Automatik (AES) dicadangkan RM 150 dan cadangan itu akan dibawa ke Kabinet untuk kelulusan kata Pemangku Menteri Pengangkutan Datuk Seri Hishamudin Tun Hussien. Namu…

Agihan Pendapatan AS1M 6.70 sen Seunit

Assalamualaikum Amanah Saham Nasional Bhd. (ASNB) anak syarikat milik penuh Permodalan Nasional Bhd. (PNB) mengumumkan agihan pendapatan sebanyak 6.70 sen seunit bagi Amanah Saham 1 Malaysia untuk tahun kewangan berakhir 30 S…