Showing posts from May, 2017Show All
CPUV ~ Friso Gold

Alhamdulillah rezeki bulan Ramadhan. Nuffnang bermurah hati bagi CPUV lagi. Kali ni Friso Gold. Setakat ni tak nampak lagi bayang iklan Friso Gold. Ade nanti rajinle tekan ye hehe. Walaupun tak banyak dapat hasilnya kumpul siki…

Salam Ramadhan Kepada Semua

Salam Ramadhan kepada semua. Maaflah lambat bersiaran. Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa dengan sebaik mungkin. Kinah nak kongsi sikit tips untuk jadikan Ramadhan kali ni lebih baik dari tahun lepas.

Motherhood Rangkaian Beli Belah Keperluan Bayi

Tak lama dah nak puasa. Ada yang awal-awal dah buat persiapan untuk beraya katanya tak nak kelam kabut nanti. Betul jugak tu. Selain sibuk buat persiapan untuk beraya, ada juga yang sibuk membuat persiapan untuk menyambut kel…

Review~ Mr London Ms Langkawi

Review ~ Mr London Ms Langkawi | Kali ni kinah nak review sebuah novel karya Herna Diana terbitan Alaf 21. Novel ni dah lama ada dipasaran cuma baru sekarang kinah ada kesempatan nak membacanya. Review ~ Mr London Ms Langkaw…

UNIC Juara Gema Gegar Vaganza

Tahniah kepada kumpulan UNIC kerana menjadi juara dalam Gema Gegar Vagacnza. Persembahan daripada semua peserta memang wowww. Kumpulan UNIC membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM100,00.00 sumbangan daripada Astro. …

Rupanya Macam Ni Cara Untuk Cukupkan 8 Gelas Air Pada Bulan Puasa

Rupanya Macam Ni Cara Untuk Cukupkan 8 Gelas Air Pada Bulan Puasa | Air sangat penting dalam kehidupan kita. Cuba bayangkan kalau tiada air, semua tanaman, dan hidupan akan mati. Begitu juga kita sebagai manusia yang memerluk…

CPUV~ Prego17 Campaign

Alhamdulillah, dapat iklan baru daripada Nuffnang. Kali ni daripada Prego. Setakat ni tak nampak bayang lagi iklan Prego tu. Nanti ade la tu. Alhamdulillah walaupun tak banyak kumpul sikit-sikit lama-lama dah boleh cash out lag…

Selamat Hari Guru Buat Cikgu Tersayang

Hari ni tanggal 16 Mei 2017 adalah tarikh yang sentiasa tersemat di hati semua pelajar. Tak kira la tadika, sekolah rendah mahupun sekolah menengah.  Selamat Hari Guru kepada seluruh guru di Malaysia dan tak lupa juga guru …

Selamat Hari Ibu

Selamat hari Ibu kepada semua ibu diseluruh dunia. Tak lupa juga pada mak kinah Puan Rosiah selamat hari ibu mak.

Jatuh Cinta Dengan Lagu Menahan Rindu

Entah macam mana boleh terjebak dengar lagu dendangan Wani Hasrita yang dikatakan lebih daripada 11 juta view. Wowwwww. Mulanya kinah pun tak tahu wujudnya lagu ni. Kinah tau pun daripada Melodi minggu yang lepas-lepas tak inga…

WF Motel Di Kulim Kedah

Ok lah kali ni kinah nak review satu tempat penginapan yang kitorang menginap masa di Kulim hari tu. Selama tiga hari dua malam di Kulim inilah tempat tido kami. WF Motel menjadi pilihan kami sebabnya berdekatan dengan ru…

Sepetang Di Teluk Intan

Ni cerita semalam dah tak tau nak pergi mana lepas check up rutin Thahirah di Klinik Ibu dan Anak, nak balik bosan pulak duduk rumah saja. Last kinah kata jom kita pergi Teluk Intan nak layan rojak dan cendol Mastan Gha…

Minuman Terbaik Segarkan Badan

Selalunya bila minum petang mesti kita minum air kopi atau pun teh. Dah nama pun minum petang kan. Apa kata kita tukar kebiasaan kita minuman yang berkafien tu dengan minuman yang terbaik malah berkhasiat untuk tubuh badan kita…