Showing posts with label Safi. Show all posts
Showing posts with label Safi. Show all posts

Saturday, 7 March 2020

,
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab | Walaupun berhijab, aspek kebersihan perlu juga dititikberatkan terutama sekali di bahagian rambut dan kulit kepala. Jika dibiarkan mulalah rambut kita akan ada masalah seperti berbau, kelemumur dan paling teruk keguguran rambut. Stress oii bila banyak rambut yang gugur ni.

Selari dengan perkembangan semasa pada masa kini, setelah menjalani proses R&D akhirnya, Safi kini telah melancarkan satu lagi rangkaian syampu Safi Shayla yang sepertimana kita tahu khusus buat mereka yang berhijab iaitu Safi Shayla Botani Silk. Tak berhijab pun boleh juga pakai rangkaian Safi Shayla Botani Silk ni.

Safi Shayla Botani Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Bila tahu Safi mengeluarkan rangkaian Safi Shayla Botani Silk, kinah terus dapatkan 3 varian syampu Safi Shayla Botanical Silk iaitu Safi Shayla Botanical Silk Silky Sheen Care, Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue, Safi Shayla Botanical Silk Intense Nourishment. Kenapa sampai 3 botol sekali kinah beli? Sebabnya ada banyak manfaat dan kebaikan setiap botol ni mengikut jenis masalah rambut kita.


Mengapa Safi Shayla Botani Silk Perlu Dimiliki Oleh Wanita

Kenapa kinah kata rangkaian Safi Shayla yang baru ni perlu dimiliki oleh wanita kerana ianya diformulasi 100% daripada Aktif Botanical dan apa yang penting ianya 0% Paraben dan semestinya halal. Apa yang best dengan syampu safi yang baru ni, baunya kekal harum di kepala selama 48 jam tau. Mak kinah pun dah cuba syampu ni dan dia sendiri akui rambutnya wangi je hehe. Kalau korang tak percaya korang kena cuba sendiri.

Satu lagi sebab mengapa syampu safi botanical silk perlu dimiliki oleh wanita kerana ramuan yang digunakan seperti organic habbatus sauda serta minyak argan yang begitu kaya dengan nutrien dan mampu


Syampu Safi Shayla Botani Silk Silky Sheen Care

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Botol hijau yang dihiasi dengan bunga ros pink ni diformulasi khusus buat mereka yang mengalami masalah rambut kering, susah diurus dan kusam. Mengandungi pati organik Habbatus Sauda, minyak argan dan pati minyak bunga ros yang mana ketiga-tiga ramuan ini dikatakan dapat membantu mengembalikan kelembapan rambut secara semulajadi, mengembalikan sinaran rambut, menguatkan rambut serta rambut lebih mudah diurus.


Syampu Safi Shayla Botani Silk Hair Fall Rescue

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Bagi mereka yang mengalami masalah rambut kering dan rambut gugur, korang perlu cuba Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue ni. Mengandungi organik Habbatus Sauda, minyak argan serta minyak bunga matahari yang membekalkan khasiat emolin secara semulajadi. Ramuan yang telah diformulasi ni dapat membantu merawat rambut gugur serta menguatkan akar rambut. InsyaAllah dengan penggunaan secara konsisten, masalah rambut rapuh dan gugur akan berkurangan.


Syampu Safi Shayla Botani Silk Intense Nourishment

Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Varian yang ketiga ialah sesuai bagi mereka yang mengalami masalah rambut kering dan rosak. Rambut kering dan rosak ni biasa terjadi akibat penggunaan pengering rambut terlalu lama. Jadi, bagi membantu atasi masalah ni, korang perlu cuba Safi Shayla Botanical Silk Intense Nourishment. Mengandungi organik Habbatus Sauda, minyak argan serta minyak chamomile. Dipercayai kandungan minyak chamomile dapat membantu melembapkan serta memberi kesuburan semula kepada rambut dan dengan itu rambut akan lebih lembut dan lebih sihat.


Cara Penggunaan Rangkaian Safi Shayla Botanical Silk

Mudah saja nak guna syampu Safi Shayla Botanical Silk ni. Hanya pam mengikut keperluan rambut, kemudian ratakan syampu pada rambut basah, urut kepala dan kalau ikut style kinah, kinah biarkan dulu syampu dalam beberapa minit, kemudian baru bilas dengan air sehingga bersih.
Syampu Safi, syampu safi shayla, safi shayla, syampu safi shayla botanical silk, safi botanical silk, syampu safi botol hijau
Safi Shayla Botanical Silk Rangkaian Syampu Khusus Buat Wanita Berhijab
Kinah dah cuba Safi Shayla Botanical Silk Hair Fall Rescue tu. Bau dia wangi sangat. Rambut pun lebih mudah diurus dan paling best baunya tahan lama ok. Bila pakai buka tudung lepas pakai sepanjang hari, baunya masih wangi dan masih segar. Akhirnya jumpa jugak syampu yang serasi. Terima kasih Safi.

Korang yang nak mencuba rangkaian Safi Shayla Botanical Silk ni, dah boleh dapatkan di semua rangkaian hypermarket, Shopee, Lazada dan farmasi.

Untuk maklumat lanjut boleh layari website https://safi.com.my/


Sunday, 8 December 2019

,
Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance  | Siapa yang tak kenal dengan Safi. Jenama yang dipercayai dari dulu hingga kini. Kinah dari zaman sekolah dulu, Safi je la pilihan kinah. Masa tu sekolah lagi, safi je la yang mampu beli pada masa tu. Kini, Safi telah mengorak langkah dengan memperkenalkan satu lagi rangkaian produk penjagaan kulit baharu iaitu Safi Youth Radiance, produk anti-penuaan pertama yang menggabungkan teknologi Saffron Gold dengan kombinasi herba mewah Saffron, Nano Gold, Beetox dan Lipo Vit-C di dalamnya.

Tampil Lebih Muda dan Cerah Berseri Dengan Rangkaian Safi Youth Radiance
Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Rangkaian Safi Youth Radiance
Seperti biasa, mana-mana produk Safi semestinya diuji secara dermatology dan apa yang penting ianya bebas minyak mineral, bebas alkohol, bebas dari paraben dan tidak diuji ke atas haiwan. Jadi tak perlu ragu atau was-was dengan produk Safi.

Jenis Produk Dalam Rangkaian Safi Youth Radiance

Dalam rangkaian produk Safi Youth Radiance kali ni, ada dua jenis iaitu Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Esssence dan Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser. Kedua-duanya mengandungi Nano Gold 24K dan Saffron. Kedua-dua rangkaian Safi Youth Radiance ni dapat membantu melawan masalah penuaan kulit, mengurangkan garis-garis halus, mengecilkan liang pori serta mengekalkan kelembapan kulit supaya kelihatan lebih cerah berseri.

Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence (RM55.90, 100ml)

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence
Botol kaca merah yang menawan ni diperhebat dengan manfaat nutrisi mewah saffron, beetox dan lipo vit-c yang mana dapat memperbaiki dan juga mencerahkan kulit. Disamping melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan sinaran uv dan pencemaran. Selain itu, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence ini mengandungi asid hialuronik yang akan mengunci lembapan kulit sehingga 24 jam. Wah bagus sangat ni. 

Kalau korang nak tahu, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence ni diperkaya dengan teknologi Saffron Gold yang dapat membantu mencegah masalah penuaan dari dalam lapisan kulit, memperbaiki struktur kulit, membantu mencerahkan kulit dan melambatkan proses penuaan.

Paling kinah suka, Safi Youth Radiance Anti Aging & Whitening Essence mempunyai fungsi 2 dalam 1 yang dapat memberikan penghidratan segera, menghaluskan pori muka dan membantu untuk menyerap manfaat produk yang kita pakai selepasnya dengan lebih baik.
Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence
Cara nak guna pun mudah je, cuma tuang ke tapak tangan dengan kadar mencukupi untuk wajah kita. Kemudian sapu dan ratakan essence tersebut di wajah dan leher. Setelah itu, urut dengan lembut secara bulatan sehingga essence tu meresap sepenuhnya. 

Kalau nak kesan lagi baik, korang kena guna essence ni bersama Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser.

Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser (RM55.90, 40g)

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser
Sepertimana Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence, Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser juga mengandungi saffron, beetox daan lipo vit-c.  Apa yang best dengan serum ni, tekstur dia ringan, tak melekit, tak berminyak dan cepat serap ke dalam kulit. 

Satu lagi mengenai serum ni, setiap kali kita pam serum ni, gel krim tu akan bertukar menjadi butiran serum kristal bila kita urut pada wajah kita dan hasilnya kulit kita akan jadi lebih lembap, lembut dan licin.

Antara fungsi lain pada serum ni ialah membantu mengurangkan keterlihatan kedutan pada wajah kita disamping dapat menyuburkan lapisan epidermis pada wajah kita, melawan radikal bebas dan kerosakan kulit dari pendedahan sinaran UV dan juga pencemaran persekitaran. Akhir sekali, dapat memperbaiki tona kulit yang tak sekata serta mengurangkan kesan kedutan dan garis halus di wajah.

Berdasarkan ujian klinikal yang telah dijalankan, dengan penggunaan Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser secara berterusan di dapati:

*67% peningkatan kadar keanjalan kulit yang lebih baik

*75% peningkatan kadar pencerahan kulit

Safi Youth Radiance, safi, produk safi
Safi Youth Radiance Serum Infused Moisturiser
Cara nak guna serum ni mudah saja, hanya sapu serum di wajah dan leher. Kemudian urut secara bulatan sehingga bertukar ke titisan air. Teruskan urut sehingga serum tu betul-betul meresap ke dalam kulit dengan sempurna. Untuk hasil yang lebih optimum, gunakan serum ni bersama dengan Safi Youth Radiance Anti-Aging & Whitening Essence.

Pengalaman Guna Rangkaian Safi Youth Radiance

Yeay kinah nak share dengan korang sepanjang menggunakan produk ni. Walaupun guna baru beberapa hari, alhamdulillah produk Safi Youth Radiance sesuai dengan kulit kinah, kesan merah-merah pun takde. Setiap kali lepas mandi, excited nak apply serum dan essence di muka ni. Bau dia pun wangi je. 

Korang yang nak cuba produk Safi yang baru ni, boleh dapatkan di mana-mana rangkaian Watson, Guardian dan Aeon Wellness di seluruh negara. Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh dapatkannya di

Website : www.safi.com.my

#SAFIYouthRadiance
#RadiateYouth

Monday, 26 August 2019

,
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla | Siapa kata apabila bertudung ni rambut tak perlu dijaga. Sebenarnya apabila kita bertudung, lagi perlu dijaga kerana rambut kita sepanjang hari bertutup. Kalau kita abaikan penjagaan rambut ni, lama kelamaan rambut kita akan rosak, gugur, kelemumur. Nanti siapa yang stress???

Awak jugak yang stress kan hihi....

Jangan ambik mudah akan penjagaan rambut ni. Nak rambut cantik dan sihat memerlukan penjagaan yang rapi. Cuba kita tak jaga, mula lah kita akan rasa tak selesa, gatal sana, gatal sini silap haribulan kutu pun hinggap kat kepala. 

Dah dah tak payah fikir dah pasal masalah tu. Korang ikut saja tips kinah bagi ni, insyaAllah rambut korang akan sihat plus lebih wangi.

Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla

Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Rambut ni umpama mahkota untuk wanita. Tapi  bila tak dijaga dengan rapi mula lah timbul masalah kelemumur. Oleh itu, kali ni kinah nak kongsikan dengan korang beberapa tips penjagaan rambut untuk mereka yang bertudung ataupun berhijab

1. Pilih fabrik tudung yang sesuai - pemilihan fabrik yang sesuai adalah penting bagi kita yang bertudung bagi memudahkan pengaliran udara ke kepala. Boleh je kalau korang nak ikut trend sekarang, tapi janganlah terlalu tebal. Kesian rambut korang tu.

2. Pilih anak tudung yang sesuai - seeloknya korang pilih anak tudung dari fabrik kapas dan tidak terlalu ketat menekup kepala. Kasi can la rambut kita nak bernafas. Pernah sekali tau kinah terpakai anak tudung yang ketat, hmm rasa berat je kepala ni. Sejak dari tu kinah guna anak tudung yang sedikit longgar. Barulah rasa selesa.

3. Elak Pakai Secara Berulang - seeloknya la, tudung dan anak tudung setiap kali nak pakai biarlah dalam keadaan bersih. Jangan lah korang pakai berulang tanpa dicuci. Jaga kebersihan rambut korang tu.

4. Cuci rambut secara berkala - rambut kita ni tak perlu dicuci hari-hari, kalau rambut panjang, payah jugak nak topup syampu setiap bulan hehehe. Biasanya kinah cuci rambut selang sehari atau dua hari macam tu.

5. Keringkan rambut secara semula jadi - lepas mandi tu, keringkan rambut dengan tuala. Jangan rambut tengah basah korang terus pakai tudung. No no no ye. Kalau korang nak cepat guna je hair dryer tapi jangan guna suhu yang tinggi nanti rambut cepat rosak. Oh ye satu lagi jangan amalkan budaya balut rambut dengan tuala. Selalu betul tengok kat tv.

6. Cuci rambut dengan air sejuk - korang nak cuci rambut, jangan sesekali guna air suam, nanti rambut korang jadi kasar, kering dan susah nak diurus. Guna je air sejuk untuk membilas rambut tu. Bila kita guna air sejuk, ianya akan melembutkan kutikel rambut.

7. Rehat sebentar - rehat ni, bukannya merehatkan badan saja tau. Rambut pun kena rehat jugak. Lepas balik shopping ke kerja ke, bukak tudung dan jangan terus mandi. Biarkan dulu kulit kepala kita bernafas dan peluh kering terlebih dahulu.

8. Sikat rambut - sebelum nak mandi tu, sikat rambut dulu supaya nanti bila mandi takde la banyak sangat rambut yang gugur dalam bilik mandi tu.

9. Pilih syampu yang sesuai - sekarang ni dah banyak jenama syampu dan jenis syampu yang sesuai dengan keadaan kulit kepala kita. Pilih je yang sesuai dengan korang.

10. Guna perapi rambut - kinah yakin, ramai yang skip step yang ni. Lepas ni korang rajin-rajin la guna perapi rambut ni. Sapu di bahagian rambut je tau, jangan korang sapu dengan kulit kepala sekali. Nanti berminyak pulak kulit kepala tu.

11. Jangan ikat rambut terlalu ketat - korang yang berambut panjang tu janganlah ikat rambut tu ketat sangat. Bagi ruang rambut korang tu nak bernafas.

12. Trim hujung rambut - kalau ada free, baik korang pergi trim rambut yang bercabang tu. Ala sebulan sekali je.

13. Serum atau pelembap rambut - kalau ada bajet lebih, bolehlah guna serum atau pelembap rambut sebagai tambahan dalam rejim penjagaan rambut ni.

Hah banyak jugak tips yang kinah kongsi dengan korang ni mengenai penjagaan rambut ni. Jangan tak ikut tips ni.


Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla

Dalam banyak-banyak tips di atas, kinah nak tekankan kat sini mengenai pemilihan syampu yang sesuai dengan keadaan kulit kepala kita sangat penting tau.  Kalau lah kita salah pilih syampu nanti makin melarat pulak masalah rambut awak tu.
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Seperti kinah yang mengalami masalah kelemumur, memerlukan penggunaan syampu khusus untuk kelemumur. Jadi, kinah memilih syampu dari Rangkaian Syampu Safi Shayla - Pakar Rambut Wanita Bertudung iaitu Syampu Anti Kelemumur

Pada sesiapa yang mempunyai masalah yang sama dengan kinah, korang hanya ikut 3 langkah ni saja. InsyaAllah masalah kelemumur korang dapat diatasi.

Langkah 1 - Minyak Rambut Anti Kelemumur

Mungkin ada yang pelik kenapa mesti minyak rambut terlebih dahulu. Haa kalau korang nak tahu ini lah rutin asas kinah sebelum cuci kepala dengan syampu. Korang pernah cuba hair oil sebagai pre-wash
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Mesti tak pernah cuba lagi kan....

Apa kata lepas ni korang cuba hair oil ni sebagai pre-wash, nak guna pun mudah je. Hanya lumurkan minyak pada permukaan kepala hingga hujung rambut, sambil tu urut jugak kulit kepala tu perlahan-lahan dan biarkan beberapa minit. Lepastu baru syampu rambut korang tu. Diingatkan kuantiti syampu bila guna minyak ni kena lebih sikit dari biasa ye.

Kalau korang nak tahu minyak rambut anti kelemumur ni di formulasi dengan Habatus sauda serta minyak Zaiton asli. Mengandungi agen anti-kelemumur dan menthol yang mana ianya  dapat mengurangkan kelemumur, gatal kulit kepala dan kulit kepala berminyak.

Langkah 2 - Syampu Anti Kelemumur

Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Dalam banyak-banyak rangkaian syampu Safi Shayla ada jua jenis je yang sesuai dengan keadaan kulit kepala kinah iaitu, syampu itch-control dan syampu anti kelemumur Safi Shayla menjadi pilihan. Buat masa ni kinah guna syampu anti kelemumur untuk mengurangkan masalah kinah ni. Paling kinah tak boleh move on, bau dia wangi dan sejuk je rasa kulit kepala.

Dihasilkan dengan menggunakan Micro Bamboo Charcoal dan Habatus Sauda - Mikro ZPT Complex yang berkesan menghapuskan 99% kulat yang menjadi punca kepada kelemumur dari cucian pertama.

Langkah 3 - Refreshing Scalp Mask 

Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla
Pada kebiasaannya, selepas je syampu dan bilas rambut dengan bersih kinah terus sudah mandi. Tapi selepas diperkenalkan dengan refreshing scalp mask ni, kinah terus jatuh cinta. Kalau korang nak tahu, Safi Shayla Refreshing Scalp Mask merupakan masker penyegar kulit kepala kawalan kelemumur dan juga kegatalan.

Mengandungi Micro Bamboo Charcoal yang dapat menghilangkan minyak serta bau kepam kulit kepala dan rambut. Selain itu, Minyak Organik Habbatus Sauda pula begitu kaya dengan nutrien yang dapat membantu melindungi rambut dan menyuburkan kulit kepala kita. Manakala Menthol pula dapat membantu menyegarkan dan menyamankan kulit kepala kita. 

Oh ye, sebelum terlupa....
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Jom Kumpul Sekarang
Sekarang tengah ada promosi tau. Beli mana-mana produk Safi Shayla bernilai RM35.00 korang layak dapat Sling Bag We Bare Bear yang comel ni secara PERCUMA. Kinah dah dapatkan kesemua koleksi beg comel ni. Korang bila lagi?

Jom kumpul sekarang
Tips rambut sihat, tips penjagaan rambut untuk wanita berhijab, rambut berkelemumur
Sling Bag We Bare Bears yang comel

Dapatkan segera di pasaraya yang terlibat dengan kempen ni sebelum kehabisan stok.

Untuk Maklumat Lanjut
Website : 
safi.com.my
Facebook 

Thursday, 1 August 2019

,
Rangkaian Beautea By Safi Melindungi Kulit Dari Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik | Rasanya baru je Safi lancarkan produk, tup tup  dapat tau Safi keluarkan lagi satu produk yang kini menjadi bualan hangat para netizen di luar sana. Apa dia tuuu, ni ha Beautea by Safi. Bila kinah dapat tahu mengenai Beautea by Safi ni, teruja betul kinah nak mencuba especially scrub dia. Macam best je hikhik... Kinah bila ada je produk baru Safi, tak boleh tunggu lama-lama kena dapatkan juga sebelum stok di Watsons tu habis. Teruja betul nak cuba produk safi yang terbaharu ni.

Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik

Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Menariknya kali ni, kandungan yang digunakan pun sangat bagus iaitu dari 100% ekstrak teh premium yang menyegarkan serta gabungan bahan-bahan semulajadi yang dapat melawan atau melindungi kulit kita daripada kesan pencemaran, tekanan dan juga kosmetik.

Buat pengetahuan semua, ada 4 variasi yang boleh dipilih mengikut kesesuaian kulit muka korang iaitu:
  • White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser
  • Black Tea  & Black Orchid Detoxfying Cleanser
  • Apricot Tea Revitalising Face Scrub
  • Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Okeh kinah dengan rasa bertuahnya dapat jugak grab produk baru safi ni, bukan satu tapi dua Beautea by Safi iaitu Black Tea & Damask Rose khusus untuk mereka yang mempunyai kulit sensitif dan Skrub Apricot Tea. Apa yang bagusnya beautea by Safi ni ianya bebas daripada alkohol, bebas paraben,bebas SLS atau SLES dan juga bebas silikon. Nanti kinah cerita pengalaman kinah menggunakan Beautea by Safi di penghujung nanti.

White Tea & Damask Rose Hydrating Gel Cleanser (RM23.30)

Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Gel pembersih yang lembut dan bebas sabun ini dapat membersihkan liang pori yang tersumbat dan membersihkan kotoran di wajah. Ianya dirumus khas dengan gabungan teh putih dan damask rose yang begitu kaya dengan antioksidan untuk meimbangi tahap kelembapan kulit menghidrat dan mengecilkan saiz liang roma. Gel Cleanser ini sesuai bagi mereka yang kulit normal dan mempunyai masalah kulit kering.

Black Tea & Black Orchid Detoxfying Cleanser (RM23.30)
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik

Pembersih Krim Amino Acid begitu lembut dapat membersihkan dan menghapuskan kotoran di wajah. Ianya dirumus khas dengan campuran teh hitam dan black orchid yang dapat membantu detoks kulit agar kulit kelihatan lebih sihat dan melindungi kulit daripada kesan penuaan kulit pramatang. Detox Cream Cleanser ini sesuai digunakan kepada mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif.

Apricot Tea Revitalising Face Scrub (RM23.30)

Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Korang yang mengalami masalah liang pori tersumbat, inilah yang harus dimiliki. Dapat membersihkan liang pori dan menyingkirkan sel kulit mati melalui pengelupasan tanpa mengeringkan kulit. Dirumus dengan gabungan ekstrak apricot dan white tea yang kaya dengan antioksidan yang dapat membantu memulihkan tekstur kulit supaya lebih cerah dan berseri. Sesuai digabungkan dengan mana-mana rangkaian Beautea Safi yang lain dan sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.

Green Tea & Neem Anti-Acne Gel Cleanser (RM23.30)

Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Rangkaian Beautea By Safi Untuk Melindungi Kulit Daripada Pencemaran, Tekanan dan Kosmetik
Merupakan gel pembersih yang lembut dan dapat membersihkan kotoran dan minyak berlebihan di wajah kita. Ianya dirumus khas dengan gabungan teh hijau dan ekstrak Neem yang dapat melindungi kulit daripada persekitaran dan pertumbuhan jerawat sambil mengawal sebum serta mengurangkan masalah parut di wajah kita. Sesuai bagi mereka yang menghadapi masalah kulit berminyak dan juga kulit normal.


Review Kinah  Bila Guna Beautea by Safi

Seperti yang kinah ceritakan di atas tadi, kinah cuma grab dua sahaja iaitu scrub dan detox cream cleanser. Kedua-duanya kinah dah cuba tau. Bagi Black Tea & Black Orchid detox cream cleanser ni best, bila lepas cuci muka, muka kita lembut, bersih dan tak kering pun. Cuma yang ni bau dia tak wangi dan buihnya tak banyak. Aprikot tea scrub pulak bau dia wangi betul. Lepas skrub muka dengan apricot tea, muka lebih segar. Kulit pun rasa lebih cerah. Tapi satu kinah nak ingatkan korang jangan gunakan skrub ni sebagai pembersih rutin korang pulak. Cukup sekadar 2 atau 3 kali seminggu je. Skrub apricot ni biji-biji dia agak kasar sebab tu kinah kata guna 2 atau 3 kali seminggu saja.

Korang boleh dapatkan rangkaian produk Beautea by Safi ni di mana-mana farmasi berdekatan dan hypermarket di seluruh Malaysia

Untuk dapatkan maklumat lebih lanjut, korang boleh layari

Website :

Thursday, 11 July 2019

,
Tona Kulit Lebih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion | Siapa kat sini pengguna tegar produk Safi? Ramai kan pengguna setia Safi hehe. Kinah nak sebarkan berita baik untuk pengguna tegar Safi terutamanya kepada pengguna Safi Balqis Oxywhite, Safi Balqis OxyWhite kini ada produk terbaharu iaitu Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion. Pergh panjang betul namanya kan. Apa yang menariknya dengan keluaran Safi yang terbaharu ni, ianya memberikan 2 kali penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan saja tau. Cayalah Safi..

Tona Kulit Lebih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Apa Yang Best Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion 

Kalau korang perasan sekarang ni, sejak dua menjak cuaca sekejap panas, sekejap hujan je. Bila cuaca begini, secara tak langsung kulit kita akan terdedah dengan sinaran cahaya matahari. Bila kulit kita sentiasa terdedah tanpa sebarang perlindungan, hmm tak lama lagi akan timbul pulak masalah  lain iaitu pigmentasi pada kulit.

Dengan adanya Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion sedikit sebanyak melindungi kulit kita daripada masalah tersebut.

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion adalah gabungan formulasi penyegar dan pelembap hanya dalam satu langkah saja untuk penjagaan kulit yang ringkas tapi memberi kesan optimum kepada si pemakainya. Hahh sesuai sangat la dengan kinah ni ha. Kinah ni bukannya rajin sangat nak ikut step by step untuk penjagaan kulit ni. Kan dah jimat satu step dan masa hehe.

Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion bertindak

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
  • Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu langkah penggunaan saja
  • Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid iaitu Macro Hyaluronic Acid, Nano Hyaluronic Acid, Bio Hyaluronate, Oligo Hyaluronic Acid, dan Super Nano Hyaluronic Acid
  • Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit
  • Mencegah kulit menjadi gelap akibat kesan radiasi infrared IR dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE
Nano Oxygen berperanan membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar kelihatan segar dan berseri. Manakala Nano biowhite pula bertindak memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit kelihatan cerah sempurna dan sekata.


Pengalaman Sepanjang Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion

Tona Kulit Leih Sekata Bila Menggunakan Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion
Kinah ni baru je berpindah ke rumah baru, jadi kinah agak sibuk untuk mengemas itu ini sampai rutin penjagaan kulit kinah pun dah terabai. Seriously, kalau kinah buat perangai macam ni terus, confirm kulit muka kinah akan breakouts teruk. Kinah cepat-cepat sedar diri, dan bila kinah apply produk Safi yang baru ni, kulit kinah jadi lebih lembap, dan leb[ih segar. Sama macam kita ikut step by step tu. Paling kinah suka dengan teksturnya yang tak melekit dan mudah meresap ke dalam kulit. Baunya pun wangi. Memang best sangat la Safi Balqis  OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni.

Waktu petang sekarang, kami ada aktiviti baru tau kat sini. Thahirah dah mula berkawan dengan anak-anak jiran, jadi bila dia dah mula nak berkawan kinah pun bawa dia main kat luar rumah ni ha. Ehhh sebelum tu, pakai dulu safi hydrating lotion ni, baru confident nak keluar rumah hehe.

Nak gunanya pun mudah je. Cuci muka terlebih dahulu dan keringkannya dengan tuala yang bersih. Kemudian tuangkan lotion ke tapak tangan mengikut kuantiti yang diperlukan. Kemudian sapu lotion tersebut ke seluruh muka sehingga rata dan sambil  tu tepuk tepuk manja sikit kulit tu sehingga lotion tersebut meresap sepenuhnya. Dah siap... 

Mudah je kan, tunggu apa lagi dapatkan segera produk safi yang best ni di pasar raya ataupun di watson atau guardian yang berhampiran.

Tags/ Kata Kunci
Safi, Safi Hydrating Lotion